esmaspäev, jaanuar 14, 2013

Pullerits: Kuidas ma sattusin tõsisesse tsüklisse?

On üks asi, millel pole üldse mõtet, ja teine asi, millel on vähe mõtet, kui räägime suusatamisest. Üldse pole mõtet tiksumisel ja tuiamisel – sellest on korduvalt juttu olnud. Teine asi, mille üle peaaegu põrmugi pole arutatud, on see, et kui palju on ikkagi tolku pärast tööpäeva õhtupoolikul pimedas treenimisest. Oletada võib, et kui pärissportlased ka pärast palgatööd trenni läheksid, siis tabaks neid pigem taandareng ning paigalseis, mida näitavad Eesti suusasprinterid, oleks tol juhul lausa unelmate tulemus.

Niisiis, tegin aasta esimesel nädalal tööd ette – alustasin juba 1. jaanuaril – ning palusin tööandjalt lõppenud nädala vabaks. Trenni enne otsustavaid sündmusi on mõtet teha ainult siis, kui saad selleks rahulikult keskenduda ning võid pärast pikalt taastuda ega pea muude asjatoimetuste peale energiat kulutama. Päevavalguse vajalikkusest rääkimata.

Niisiis, (kommenteeritud) üheksapäevane tsükkel sai järgmine. Olgu meelde tuletatud, et nädala esimene pool oli vihmane ja jäine ja paljus lumetu.

L, 5.1. – 1:42.40 – 20 km (v)
Enne seda olin talvel teinud vaid kolm vabatehnikasõitu, eesmärk oli tasasel maal rahulikult harjuda ja proovida, kuidas see välja tuleb.

P, 6.1. – 1:40 (hommik) – 25 km (v)
Kuna opereeritud parem põlv pidas eilsele sõidule hästi vastu, otsustasin teha tasasel maal vabatehnikas kerge tempotrenni, et vaadata, kuidas suuremad kiirused mõjuvad.
0:21.50 (õhtu) – 5,4 km (kl, paaristõuked)
Kerge ja lõtv sõit lõdvestuseks.

Aasta 1. nädal kokku 7:24.45 ja 103,4 km.

E, 7.1. – 1:48.25 – 29 km (kl, paaristõuked)
3x(10x0,85 km) ehk 3x8,5 km Tähtvere ovaalil paaristõugetega: 30.47 – 31.18 – 31.31; vahepeal uisutehnikas lühikesed lõdvestussõidud.

T, 8.1. – 1:46.10 – 25,7 km (kl)
4,7 km dendropargi ringil (ohtlikult jäine ja mullane) + 8x2,5 km spordipargi ja dendropargi kunstlumeringil; tõusudel tähelepanu tehnikale.

K, 9.1. – 1:47.05 – 27 km (v)
27x1 km spordipargis, igal ringil 100 ja 200 meetri pikkune kiirendus.

N, 10.1. – 2:11.35 – 30,2 km (kl)
6x4,7 km dendropargis + 2x1 km rahulikku sõitu, 4,7 km ringiajad 20.49 – 20.32 – 20.26 – 20.09 – 20.06 – 19.37.

R, 11.1. – 1:33.50 – 20,8 km (v)
4x4,7 km dendropargis + 2x1 km, 4,7 km ringiajad 21.15 – 21.11 – 20.57 – 20.06. Eesmärk oli hooajal esimest korda kontrollida, kuidas peab opereeritud põlv vabatehnikasõidul vastu tõusudel.

L, 12.1. – 1:17.40 – 20,8 km (kl)
Nädala tähtsaim treening. 4x4,7 km temposõit dendropargis + 2x1 km, 4,7 km ringiajad 17.38 – 17.04 – 16.58 – 16.33. See treening andis emotsionaalselt hea laengu. Sõitsin ilma igasuguse pausita neli ringi ehk 18,8 km jutti ning suutsin säilitada tõusvat tempot, erilist tähelepanu osutasin tõusude kiirele ja jõulisele võtmisele, lausikul lasin veidi kergemalt; Jaanus Kunts oli suusad määrinud eeskätt pidamise peale, libisemine oli nigel. Lõpetades ei olnud tunnet, et oleksin väsinud ja kurnatud.

P, 13.1. – 2:22.15 – 33,2 km (kl)
6x4,7 km dendropargis + 5x1 km rahulik-mõõdukat sõitu, eesmärgiks organismi energiavarude tühjendamine, et seejärel saaks hakata pihta põhjalik taastumine. Algul kavatsesin ka täna, esmaspäeval trenni minna, et sõita vabatehnikas 1:15-1:30, kuid Kunts ütles, et ei ole mingit mõtet, pigem puhaku. 4,7 km ringiajad 20.11 – 20.06 – 19.25 – 19.57 – 19.42 – 19.32.

Aasta 2. nädal kokku 12:46.55 ja 186,7 km, nädala keskmine kiirus 14,6 km/h.

Nii, nüüd on hooaja põhiettevalmistus läbi. Enam ei ole võimalik üldist baasvõimekust tõsta, sellealane töö peab kõigil olema nüüdseks tehtud. Koos on 784,7 km.
******
Klondike Bluffs Road, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Meeste teatesprint 1,6 km pikkusel ringil MK-etapil Liberecis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Tuvastamata suusataja tegemas soojendust Libereci MK-etapi sprinditeate eel. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Norralane Eirik Brandsdal juhtimas meeste teatesprinti MK-etapil Liberecis. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Nikolai Morilov viib Venemaa II võistkonna meeste teatesprindi võidule MK-etapil Liberecis. Foto autor: AP/Scanpix

84 Kommentaarid:

At 10:21, Blogger Sass said...

Huvitav millega on seletatav venelaste selline massiline esiletõus kõigil suusa-aladel. On arusaadav et Igas riigis ja eriti nii suures nagu Venemaa, sünnib talente, aga et see toimub nii massiliselt ja nii kiiresti on müstiline.Iseäranis on seda märgata laskesuustamises, kus venelased võidavad sellel aastal suusakiiruses Svensenit ja Fourcade i ja seda teevad mehed, kes varasemalt kaotasid talle umbes minutiga. Samas ülejäänud maailma jõuvahekorrad on jäänud enam vähem samaks.
Varasematel aegadel absoluutselt lõpuspurdis löömatu mees Petter Northug saab ridamisi finishisirgel kaotusi erinevatelt venelastelt. Palju ei puudunud , et veel aasta tagasi täiesti olematu lõpuspurdiga mees Aleksander Leghovki oleks Northugi finishiheitluses ära karistanud.
Kas venelased on kasutusele võtnud mingi teistele tundmatu treeningmetoodika? On nende suusad sedavõrd paremad kui teisel? Või siis ikkagi on nad niiöelda valemängurid?

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Miks valemängurid? Hea tiim on koos, mehed motiveerivad üksteist, taustajõud toimivad, raha on jne. Ma ei usu, et võitjad rohkem valemängurid on kui tagumise otsa mehed. Doping võib aidata treenitust viimistleda, aga põhiline on ikka kuskil mujal.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsin viimase kommentaariga (10.31) öelda, et ei usu, et venelased dopingut tarvitavad. Seda võib igaüks teha ja mitte teha, pole vahet, kas võitja või viimase koha mees.

 
At 10:39, Blogger Ain Veemees said...

Venelased valmistuvad juba olümpiaks, väga lihtne!

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Lahti MM aastal toimus soomlaste kiire ja võimas esiletõus. Kindlasti nad motiveerisid üksteist, oli suurepärane tiim ja ma usun et ka rahadega ei koonerdatud.

 
At 10:47, Blogger Madis said...

Ain on väga tabavalt asjale pihta saanud. Loodetavasti ei saa neil oma koduvõistlusteks aur otsa. Siis oleks küll igav.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

6 esimest kommentaari ja kõik teemast mööda, mehed!!!
Pullerits ootab vaimustavaid hõikeid ja kadedusest kahvatunud konkurentide sissekandeid tema treeningmahtude kohta. Ja teie räägite olümpiast ja venelastest! Ai-ai-ai!!

Seega- olgu teemapüstitus milline tahes, rahvas räägib sellest, mis neid huvitab;)))

 
At 11:19, Blogger Madis said...

No mis see Priit topib siis selliseid pilte blogi sissekande juurde. Oma viga.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

...kui endal midagi kõrvale ega vastu panna ei ole, siis loomulikult juhitakse tähelepanu kõrvale, kas või räige spekulatsiooniga, et venkud panevad doppi.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Ain-Ivar on eile Vinnis jooksnud maratoni. Nii treenides Pulleritsule TM-l suusas ärapanemise lootust ei ole.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

PP: Tuvastamata suusataja tegemas soojendust Libereci MK-etapi sprinditeate eel.

Treeningmahtudes oled, jah, kõva käsi, aga spordi (sportlaste) tundmises ikka endisel tasemel. Juttudel, et terves kehas terve vaim saab olla, pole jätkuvalt tõepõhja all.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit laseb Virus looma välja ja seda V-stiilis!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit, muljetavaldav. Ma arvan, et neljapäeval-reedel tuleb pommuudis: Priit stardiv Viru maratonil :)

MM

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Venelased valmistuvad kodusel OM-l hästi esinema-abimeeskond,treenerid,varustus,treeningtingimused-kõik on viimase peal, raha siin kokku ei hoita. Sama sündis enne Lillehammeri olümpiat Norra talispordis.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt - keda see huvitab kas Pullerits kusagil stardib või ei, peab narriks neid, kes käivad lumelaagrites ise palub luba võtta nädalake vabaks, et paar tundi päevas trenni teha - miks?

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Muljetavaldav kilometraaž haige põlvega.
Kas on ka nii, et mida aasta edasi, seda raskemaks läheb enda trenni ajamine?
Kas eelmisel aastal oli raskem trenni minna, kui sel aastal haige jalaga?
Kui ühte eelmistest sissekannetest meelde tuletada, siis ilmselt on sel aastal raskem.
Miks Sa seda teed?

Venelaste hea minek on tingitud ikka ja peabki olema, tingitud eelolevast olümpiast.

Võibolla Priit on sellele juba tähelepanu juhtinud, aga meie mehed oli varem (enne Veerpalu normidele mittevastavat vere-uriini väljatulekut) ikka aegajalt sprintides finaalides. Nüüd enam mitte.
Ainult Rehemaa on enam-vähem samal tasemel kui ennegi.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

// meie mehed oli varem (enne Veerpalu normidele mittevastavat vere-uriini väljatulekut) ikka aegajalt sprintides finaalides. Nüüd enam mitte.

Vot-vot 8) Nagu peoga pühitud!

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd Vene naistekoondis siia kõrvale panna siis neil ei tundu mingit olümpiat tulevat.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Selge on see, et mingist invaliidist ja haigest põlvest ei tasu siin heietada. üle 800km suuska ja muid harjutusi otsa. Siin ei saa mingit vabandust enam olla, et sant jne. Oled nii tugev või nõrk kui parasjagu tuleb. Vabanduseks (ja ka uhkeldamiseks) see põlv enam ei sobi!

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui see põlv enam ei sobi, siis kas Priit peab uue rahvusliku põlve hankima? :))

 
At 15:47, Blogger Sass said...

Kahjuks ei saa ma nõustuda, et see esimene kirjutis teemast mööda oli, selles suhtes, et ma lähtusin põhimõttest, et üks pilt on rohkem väärt kui sada sõna. Hr Pulleritsu kirjutis oli illustreeritud arvukate vennasvabariigi sportlastega ja nii see väike arusaamatus tekkiski.
Vabandan et käsitlesin siin foorumis sellist hella teemat ja julgesin kahtluse alla seada, meie vennasrahva aususe, õigluse, seltsimehelikuse jne asjaajamisel ja eesmärgi saavutamisel. Need juhtumid, kus meie vene vendade esindajad on dopinguga pahuksisse sattunud, on ilmselged eksitused või siis zabotaazid. Pealegi on see minevik ja ei kordu enam kunagi. Aamen!
Priidu treeninkoormused on muidugi muljetavaldavad, aga kuna need on pisut väiksemad ,kui mu enda omad, siis ma ei taibanud ahhetada, vaid mõtlesin oma juhmuses, et näe andetud peavad trenni lõhkuma ja andekatel pole vaja nii palju trenni teha. Pean härra Pulleritsu üheks Eesti kõigi aegade andekamaks sportlaseks üldse ja arvan, et kui see mees oleks omalajal õige treeneri käealla sattunud ja kõvad treeningmahud peale löödud, siis oleks meil praegu tegemist olümpiavõitja ja mitmekordse maailmameistriga.


Ärge palun pidage viha.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Aga nüüd kindlalt teemasse!
Jaa, ei ole midagi öelda, tsükkel on tõesti olnud korralik. Üheksa päeva jutti ja viimane nädal pea 13 tundi.
Selle pealt peaks varsti superkompi ja purakat tulema küll.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit on selle supertsükli ajastusega vähemalt kuu võrra puusse pannud. TM on veebruari lõpus.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

... ja kui purakat ei tule, siis vabandusi varrukast! Peaasi, et lugeja nalja saaks;)))

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

ise proovisin sellist strateegiat, et ennem uut aastat 28. vist oli kuupäev lõigutrenn, siis kahe päeva pärast lühike uisu võistlus, siis 3 päeva pärast 15km vaba võistlus ning siis 5 päeva pärast sprint....tegin pärast seda kammajaad 5 päeva puhkust ning energiavarud tundusid eile- üleile taastunud olevat. et virus näeb, kuidas toimib.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

väike parandus: pildil nr 3 ei ole kohe kindlasti Brandsdal, vaid Paal Golberg ;)

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Võtta ennast nädalaks töölt vabaks ja tiirutada kõik see aeg ainult Derndro ringil, nomaeitea. Ei saa ometi olla nii kooner oma aja ja tilga kütuse suhtes? Vooremägi, Kääriku hoopis teine emotsioon, raskusaste ja mitte kaugel Tartust.
PP on nagu robot, kes täidab emotioonideta etteantud plaani ja on kõik need 784,7 km kaljukindlalt ühel ja samala ringil sõitnud.
Selles ei saa keegi vastu, raudselt esimene koht.

Ovaal juba on PP nimeline. Nüüd tuleb algatada annetuste kogumine PPle, puust skulptuuri püstistamiseks ovaali keskele.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Sportlane peabki olema robot. Sõitma seal kus vaja ning sisestama endale lihtsalt sisestama, et pole midagi valida see on rada ning seda tuleb sõita.

Võistluspäeval ei sa valida, mis rada sa sõidad ning kui juhuslikult on tuju, et äääää ei taha täna Otepäält - Elvasse sõita, sõidaks parem Haanjas, siis on nõrgad ning pidevalt radadel vaheldst vajajad kindlasti kehvemas seisus, kui rutiiniga harjunud ja rutiini hästi taluv sportlane.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

18.29
Kas peen iroonia nühkuri pihta või tõsimeelne jutt?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Pani tervisele nädalaga paugu.
See mees ei õpi ka kunagi.

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Sportlane, kas PP on sportlane ja teenib sellega elatist, või heitleb esikohtade eest, mis on rahalised? Nii nüridalt ühes kohas ei treeni isegi sportlased, või on mõnel päris sportlasel ovaalil see talv veel suurem km ette näidata?

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Pange talle piiraja peale vms, muidu tapab enda ära.

 
At 19:39, Blogger Andrus said...

Tere! Priidu kogutud kilomeetrid ei ole kogutud Tähtvere spordipargi 850 meetrisel ovaalil, vaid selle ümbrusesse rajatud suusaradadel, mille peal on võimalik sõita ca 8km ringe. Radade eest hoolitseb SA Tähtvere Puhkepark ning nad on teinud olemasoleva raha eest väga head tööd ning ma loodan,et paljud suusasõbrad on neile tänulikud selle eest. Kui nüüd vaadata härra treeningkoormust siis ilmselt ei saa siin rääkida siiski motivatsiooni kriisist, vaid pigem väga suure saavutusvajadusega harrastajast. Arvan, et Priidul on kindel siht läbida Tartu Maraton 2013, kui vaja siis vaid käte jõul, kindlasti räägime kohast alla 350. Kui mees suudaks hoida vähemalt eelmise aasta taset, siis igati tubli. Pole oluline kus treenida,oluline on, kuidas treenida.

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

itaalias on MM 2013, huvitav, et nemad üldse "motiveeritud" ei tundu olevat...

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Vöimas, töesti vöimas. Kui samas rütmis jätkata, saaks kuu löpuks 700 kuu ajaga vähemalt kokku. Sassi välja öeldu, et andetud löhuvad trenni teha, andekad venitavad niisama kummi, pani natuke mötisklema. Ei ole Priit vörreldes eelmise aastaga paremas hoos, natuke jääb ikka alla. Praeguste treeningtundidega kompenseeritakse varasematel aastatel oktoobris-novembris tehtut.
Maamees

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Väike vahelepõige möödunud nädalal läbi lipsanud teemasse. On küll vana teema, aga tundub, et erinevalt väljahõigatust (jõusaalis käivad ainult punnis torsodega rannavalvurid) eksivad vennasrahvas jalgratturid küll üpris tihti jõusaali kui säärased raskused on neil kangidel.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=32&t=16274&start=0

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu kuju dendroparki on lahe mõte. Annetaksin euro selle tarbeks.

http://www.guardian.co.uk/music/2013/jan/14/george-harrison-statue-campaign-halted?intcmp=ILCMUSTXT9387

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Ilged on need tüübid siin, kes ise ei jõua aga mölisema on mehed.
PP ei ole alati õiglane ja teemas tasemel aga no seda tahtejõudu ja töötahet võiks siiski hinnata.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

18:43

Loomulikult tõsimeelne jutt.

18:29

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Ain-Ivar 23:26:56
Pullerits 20:11:40

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Iivan Assamallast 10 kükki, üle päeva and so what?

 
At 23:29, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Esitaksin vahelduseks mälumänguküsimuse eriti Tartu-suusameestele: kes oli üldse möödunud sajandi algul esimene suusataja Tartu orulammil, keda ikkagi vaadati siis kui veidrikku?

Mann

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Ütleb seda, et 20+ tundi kahe nädalaga kategooria mehi palju ei ole 8)

 
At 07:38, Anonymous Anonüümne said...

Sel aastal Andrus Ansipil pole plaanis maratonidel osaleda [meedianõuniku sõnajärg], kinnitas valitsuse meedianõunik Liina Kersna Õhtulehele. Samas pole välistatud, et peaminister mõnel suusavõistlusel osaleb.

AA jätab otsad lahtiseks. PP ütles ka, et ühelgi maratonil ta ei osale, aga TM registreerunute nimekirjas on ta kenasti sees.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

ja tiirutada kõik see aeg ainult Derndro ringil,

Veelkord-piirkonnas on 4 erinevat üksteisega mittekattuvat ringi,seejuures dendropargi rajast on 1, kunstlumega 1.2 ja 3km variandid, rääkimatta sellest et ise võib sellest aretada loendamatu arvu variatsioone. Vaat spordipargi algusaastatel oli talv kus sõita sai ainult sprindirajal(300m lumelapil edasi-tagasi),vot see oli tüütuste tüütus.
Kui blogi uskuda siis omanimelisel ovaalil PP-d sel talvel nähtud polegi.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Kui blogi uskuda siis omanimelisel ovaalil PP-d sel talvel nähtud polegi.

08:22

On küll nähtud, uisutas, nähtamatu kõrvits jalgade vahel.

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Vooremäel suusatamine pole küll kergemale vastupanule minemine, pigem vastupidi. Rada oma tõusudega poole raskem, kui Dendro ja mõned laskumised nõuavad väga head suusavalitsemist, mille omandamine tuleb ainult kasuks. Dendro kõik tõusud kokku annavad sama, mis Vooremäe üks suurim tõus.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

USA meedia: Armstrong tunnistas Oprah'le kõik ausalt üles

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

USA meedia: Armstrong tunnistas Oprah'le kõik ausalt üles

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

dendropargi radade peamine häda on, et seal peaaegu puudub normaalne rajas ülessõidetav klassikatõus, kõik on sellised kangutamised.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

WADA ootamatu külaskäik Otepääle pani ka Eesti sprindimeeste tulemustele sellise põntsu, millest juba kaks aastat ei suudeta välja tulla. Enne jõuti võistlustel sageli finaali, nüüd on meeskondlikult 20 hulka tulek juba hea saavutus.. Taustajõud on liiga tugevad. Eestis aga ülestunnistusi ei ole ega tule. Veerpalu-Alaver-Mae-Olle-Savi & Co valitsevad veel paarkümmend aastat. Ainuke lootus - keegi "paneb kitse".

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Kommenteerijad, juhin teie tähelepanu sellele, et Tähtvere spordipargi 850-meetrisel ovaalil olen sel talihooajal teinud ainult mõned trennid - siis, kui sula ja tuul on viinud lume dendropargi 4,7 km ringilt. Muidu olen sõitnud ikka seal - tõuse tuleb ringi peale ligi 90 m, nagu mõõtis ära Emeri Lepp.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Muidu olen sõitnud ikka seal

IMHO-kõige mõnusam treeningring on hetkel ca 1km nn Lauri ring- 7.5m üles ja teiseltpoolt kaarega samapalju alla, viimasel tõusuotsal rahulikumalt võttes õnnestub isegi aeroobseks jääda.
Klassikatehnikas maratonidele omaseid sõidutehnikaid dendropargis(Vooremäest rääkimatta) treenida ei saa.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu, siis on ainult 166 dendro ringi!

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Let’s Watch Lance Armstrong Repeatedly Deny He Used PEDs

http://deadspin.com/5975801/lets-watch-lance-armstrong-repeatedly-deny-he-used-peds

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP räägib tõusude sõidetavast kogupikkusest või kõrguste vahest? Kui esimesest, siis 850 meetrist 90meetrit tõusu, on ju suusatamise mõttes tegemist sileda maaga.

 
At 15:24, Blogger Madis said...

Kas Emeri on maamõõtja? Mingeid GPS andmete alusel võetud kõrgusmeetreid mina ei usu. Need, kes vähegi selle tehnoloogia tööpõhimõtetega kursis, peaks seda teadma, et mitte usaldada.
Kui X- ja Y-koordinaadid on mingil määral aktsepteeritavad, siis Z-koordinaadiga on natuke raskem juhus.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

paanikaosakond: Viru maratoni rajal ei ole lund.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Täna tuleb lumi.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Madis,
Kõrguste vahet saab mõõta Maa-ameti kaardiserveris. Kõrgus merepinnast on seal poole meetri täpsusega.
Mina mõõtsin Astangu-Hiiu kergliiklustee lauge tõusu ära . Tõus on 1%.

Priit
Tallinn-Nõmme

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas ei oleks õige aeg teha üks telesari, kus erinevate spordialade endised kõvad tegijad saaksid igasuguseid asju üles tunnistada ja südame pealt ära rääkida. Igas saates võiks olla üks ülestunnistaja, võib-olla üllatusena.
Sina sobiksid "Ülestunnistaja" saatejuhiks imehästi.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui venelased on ilma MA-ta nii kõvad, mida nad siis veel MA-ga teeksid?

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Täienduseks 17:03 ("Võtta ennast nädalaks töölt vabaks ja tiirutada kõik see aeg ainult Derndro ringil, nomaeitea."). On 2 tüüpi suusatajaid. Esiteks need, kes naudivad suusatamist - nemad käivad igal võimalusel Käärikul, Vooremäel jne. Teine tüüp on need, kes imetlevad ennast suusatajana. Neid ei huvita ümbritsev loodus, huvitav rada jne., põhiline on teha trenni ja siis TM saavutada eelmise aasta 238. koha asemel 236. koht - see on tõeline rahuldus:)
PP on ilmselt teist tüüpi ...

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei maksaks seda nüüd väga rõhutada, seda minu mõõtmist tegi ikkagi minu pulsikell (altimmeeter on seal sees mitte gps), mõni teine kell saab teise tulemuse. Absoluutset tõde kõrguste mõõtmises pole olemaski, on lihtsalt väiksem viga ja suurem viga. Mis vahet on seal ringil 87 või 93 tõusumeetrit, hea ring klassikatehnika harjutamiseks, ilmselt tuulise ilma korral üsna vastik, kui seda palju sõita, siis läheb kindlasti väga nüriks ka. Kilometraaz on sul küll muljetavaldav.
Emeri

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Nimetage paar Eesti sportlast, kes treenivad nii fanaatiliselt:

http://www.youtube.com/watch?v=BgRphH_Yuzc

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Emerile ja teistele - ei saa aru sellest kilometraažihullusest. Oluline on ju aeg ja intensiivsus? Mul 15 a. vanused Visud, mida pole 10 a. määritud ja suusatehnika on ka nagu ta on ... seega minu 100 km on ju samaväärne PP 200 km-ga:) Aga eks see on vist see keksimise värk, et vaat kui mitu km ma olen sõitnud. Samas, kui võtta suuskamist rahulikult ja mönuga, siis pole vahet, kas enne TM on sõidetud 30 või 300 km, 5-6 tunniga matkab ikka läbi. Iseasi, kas on mõtet kirvehinda rahvamassis trügimise eest maksta, parem juba nautida rada mõni päev enne või pärast.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Minumeelst on on raske asja mõnuga võtta kui sul suusk all nagu nui. Mina toimetan enamasti nii et kui aega rohkem , siis võtan niiõelda mõnuga ja võimalusel sõidan linnast välja. Muidu vaatan kus hetkel paremad rajaolud ja suuskan enamasti pirital , nõmmel ja vahel ka järvel. Tallinna radade suur puudus on et siin ei ole eriti tõuse, just selliseid mida vahelduvtõukelises sõiduviisis võtta. Kuigi hea libeda suusaga on mõnus ka uiselda, siis isiklikult eelistan suustada ja võimalusel sõidan alati klassikat.Niimoodi roboti moodi ühel ringil päevast päeva sõita ei suudaks. Tore on vaadata oma nime protokolllis ja üritada saada parem koht kui eelmisel aastal. Samamoodi on tore koos sõpradega minna ja teha koos kuskil looduses, kõrvemaal, valgehobusemäel vms üks tõsine matk läbi. Nautida ilusat ilma,loodust ja hästiettevalmistatud suuska. Asja Lõpetuseks peab tingimata saunas käima ja sellistel puhkudel saab taastusjoogiks olema õlu. Vot minujaoks on see mõnu ja stiimul. Ka enamus maratone lõpetame me sõpradega kuskil saunas, väike omavaheline kemplemine rajal ja pärast praalimine, see on põhiline mille nimel mina treenin.Et teha koos oma kamraadidega midagi mõnusat

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei saa ju Vooremäele ega Käärikule minna, sest seal pole seda punastest tellistest majakest, kus hr Kuntsi määritud suusad seina ääres ootamas. Ja mis seal Voorekal ikka ilma suuskadeta teha...
Huvitav, palju Priit oma määrdemeestele korra pealt maksab? Iga päev trenni minna, viiekas näpu vahel, tundub veidi skisofreeniline.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Eesti parim klassikatõus on Kekkosel enne Harimäge, jagub ikka paar kilomeetrit ronida. Võiks PP teinekord peale võtta, kui ta ise ei raatsi sõita.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits Ameerikas käinud mehena annab viiekale lisaks veel tippi. 50c või terve 1 €.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Asendasin Kuntsi-Oolo kodus määrdepukiga. Ei ole seni kahetsenud.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu tasemel ei määrita enam suuski ise. Selle töö teevad ära servicemen'id ehk määrdemehed. Vene koondise meestel Urmas Välbe ja tema käealused, Pulleritsul Kunts. Hea teenuse eest peab ka maksma, see on loomulik.

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Kui PP teeb trennis 30km ainult paaristõukeid, siis pole keeruline TM ainult paaris läbi sõita. Jääb jama pidamismäärdega ära.

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

Eesti parim klassikatõus on Kekkosel enne Harimäge, jagub ikka paar kilomeetrit ronida.

Paar kilomeetrit!? Ovaali peal saad sita libisemisega 10-20-... km vastumäge sõita,mingi Kekkos või Tehvandi ei paku ovaalil treenima harjunule mitte mingit emotsiooni.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Dendropargi tõusude kõrguskasv on 90-92m,nii et Emeri on (seekord) päris täpselt asjale pihta saanud.

geod.ins.

 
At 08:39, Anonymous Anonüümne said...

Õige mõnu saab ikka siis, kui suusad kaenlas, kodust jalgsi suusarajale marssid. Ja pärast, riided märjad, tagasi marssides, külma tagasi tõrjudes. Masohistlik mõnu, tuleb tunnistada küll. Aga treening ei pea olema 'fun'.
Õige trenn on uksest ukseni. Kõigil seda võimalust kahjuks ei ole.

 
At 08:46, Blogger Priit Pullerits said...

18:39 - väga hea saateidee, aga mina pole kahjuks telemees.

Emeri, näe, geod.ins. mees on Su kellale kiitust avaldanud, nii et ära põe.

23:13 - aitäh kutsumast, aga kelle poole vajadusel pöörduda?

00:16 - täitsa õige jutt. Treenija peab pühenduma treenimisele, mitte suuskade määrimisele energiat ja aega raiskama.

00:42 - siiski on TM rajal ka päris palju tõuse, kus paaristõugete rakendamine ei ole kõige otstarbekam.

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:04, Blogger xumeiqing said...

20161028meiqing
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton outlet
kate spade handbags
uggs on sale
cheap oakleys
jordan pas cher
christian louboutin shoes
ugg australia boots
converse outlet
pandora jewelry

 

Postita kommentaar

<< Esileht