esmaspäev, jaanuar 07, 2013

Pullerits: Kuidas Veerpalu meie sekka tagasi tuua?

Tahaks uskuda, et kahekordse olümpiavõitja ja kahekordse maailmameistri Andrus Veerpalu elu kulgeb pikast juriidilisest solgutamisest hoolimata nii, nagu poleks seda solgutamist ollagi. Inimlikult asjale lähenedes on ju äärmiselt narr, et üht inimest nii kaua avalikul tulel praetakse.

Kuid mind on teinud murelikuks, päris tõsiselt, et kõrvalt vaadates jääb mulje, nagu peaks Veerpalu end üldsuse eest varjul hoidma. Minu meelest on oluline mõelda, kuidas Veerpalu, tulgu järgmise kuu lõpus rahvusvahelisest spordiarbitraažist tulemus milline tahes, avalikult Eesti ühiskonda rehabiliteerida. Mõelge ise, meil on ju palju piinlikumatest olukordadest tagasi tulnuid, alates umbroolijoodiklusega vahele jäänud Kalev Kallost (3,4 promilli ehk üliraske joove!) ja lõpetades illegaalse lindistaja Edgar Savisaarega.

Samas, ega saa öelda, et Veerpalu end peitma peaks. Ega peidagi. Ta oli näiteks 22. septembril laste ja abikaasa Angelaga Tartus Tähtvere spordipargis sügisrulli võistlusel, ergutas ja filmis keskmist last Andersit. Samuti oli ta septembris kohal Võru-Kubijal Võru spordikooli võistlustel, kus lisaks Andersile lõi kaasa ka Anlourdees. Samuti oli ta lastega kaasas eelmisel talvel igasugustel võistlustel, määris nende suuski ja ergutas neid raja ääres ning vaatas ka teiste laste, mitte ainult enda omade võistlemisi. Möödunud kevadel oli ta Tartu Lõunakeskuses iluuisuvõistlustel, talvejope seljas, seltsiks Angela ja kahevõistluse olümpiapronksimees Allar Levandi. Sügisel käis ta sisseoste tegemas Tartus Decora kaupluses. Umbes poolteist aastat tagasi tegeles ta terviseradade kaardistamisega ning oli väikestes kohtades soojalt vastu võetud. Selle aasta teisel ja kolmandal päeval andis ta Valgehobusemäel noortele klassikatehnikatunde. (Näete, kui palju mul igale poole silmi jagub... Tegelikult: ükski ajakirjanik ei ole parem, kui on tema allikad.)

Loomulikult, elu peabki edasi minema. Ja mul on hea meel, ausõna, kohe siiralt, et Veerpalu ei ole lasknud sel pikal ja närvesööval protsessimisel oma isiklikku elu rööpast lüüa. Mõelge ise korraks: mis te arvate, kuidas teie tunneksite end Veerpalu olukorras? Tunnistan ausalt: isiklikult tunneksin end ilmselt väga viletsasti, palju sandimalt, kui näib tundvat Veerpalu.

Ent kõigest hoolimata on näha, et avalikest üritustest ta hoidub. Jah, Veerpalu pole kunagi n-ö mürtsumees olnud, vaid paistnud eelistavat pigem omaette olemist. Aga on siiski teatud olukorrad, kus kehtib noblesse oblige. Näiteks pole teda kahel viimasel aastal olnud aasta paremate sportlaste väljakuulutamise suurejoonelisel üritusel, kus on alati kohal enamik tituleeritud sportlasi. Samuti ei tulnud ta Eesti Olümpiakomitee presidendi valimise üritusele. Ja ajakirjanike kõnedele ta samuti ei vasta. (Aasta lõpu eel avaldas Eesti Päevaleht pika loo, kus küsis, mida küll Veerpalu teeb. Päevaleht oleks võinud minu poole pöörduda, oleksin võinud valgustada.)

Lõppude lõpuks ei ole keegi ju seadnud kahtluse alla Veerpalu kahte olümpiavõitu ja ühte olümpiahõbedat ega kahte maailmameistritiitlit. Need saavutused seisavad kindlalt tema kontol ja sellest tulenevalt ei näe põhjust, miks peaks Veerpalu end juba ligi kaks aastat avalikult areenilt pingsalt eemale hoidma. Kui küsite minu isiklikku arvamust, siis see on selline: aitab vintsutamisest, Veerpalu kui Eesti tituleeritumaid sportlasi tuleks meie sekka tagasi tuua. Mitte et ta peaks paistma vähegi avalikemail puhkudel persona non grata.

Ei pea olema hiromant, et kuulda, mida paljud siinkohal mõtlevad: esiteks, et mina olin üks neist, kes Veerpalu tagaplaanile tõrjus, ja teiseks, et kui nüüd liiguvad spekulatsioonid, et Veerpalu väljub rahvusvahelisest spordiarbitraažist võitjana, on viimane aeg hakata mul positsiooni vahetama.

Esiteks, ei mina ega ükski teine ajakirjanik ole Veerpalu tagaplaanile tõrjunud. Jääme ikka faktide juurde, nagu paljud armastavad rõhutada. Veerpalu alustas ligi kaks aastat tagasi ise hämamisega (et põlv ei luba MMil osaleda). Edasi valetas Eesti Suusaliit, et mingit positiivset dopinguproovi pole olnud, ja oli sunnitud siis lõpuks avalikult tunnistama, et nad olid valetanud. See, millega nii mina siin blogis kui Eesti ajakirjandus tegeles, oli ESLi valetamise ja vassimise väljatoomine (kus Veerpalu oli pelgalt etturiks). Valede paljastamine on lõppude lõpuks ajakirjanduse üks pühamaid kohustusi. Tõsiasjad, millest ajakirjandus kirjutas, on ju endised: Veerpalu dopinguproov osutus positiivseks – see on fakt. Ja seda fakti ajakirjandus ka edastas.

Teiseks, nagu sooviks mina ja muu ajakirjandus positsiooni vahetada. Ütleks, et meil ei ole  positsiooni olnudki – ega tohigi olla. Selline on ajakirjaniku töö. Ajakirjanik peab lähtuma soovist tuua välja tõde, ükskõik kui ebameeldiv see on, ja lähtuma tõsiasjade edastamise vajadustest. Seda me olemegi teinud: tõime välja tõe ESLi valetamise ja Veerpalu dopinguproovi kohta ning oleme edastanud Veerpalu juhtumiga seotud asjaolusid, ja pange tähele: oleme edastanud nüüd ka spekulatsioone, et Veerpalu saab õiguse – aga millegipärast, erinevalt ligi kahe aasta tagusest ajast, ei pane keegi meile sedapuhku nende spekulatsioonide edastamist pahaks. Ühtlasi näitab selliuste spekulatsioonide edastamine seda, mida äsja just rõhutasin: et meil ei ole positsiooni. Ajakirjanike tööd juhivad faktid, mis õnnestub välja kaevata (kusjuures, ärge unustage, et faktide väljakaevamine on protsess: kunagi ei tule kõik faktid korraga ehk lõplik tõde päevavalgele.)
***
Eelmisel nädalal suusatasin 7:25 ja läbisin 103,5 km.
******
Bull Canyon Road, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Venelane Aleksandr Legkov (esiplaanil) ja Andrus Veerpalu Vancouveri olümpial 50 km võistlusel. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Fotod 2 ja 4: Andrus Veerpalu õpetamas aasta alguses Valgehobusemäel lapsi suusatama. Fotode autor: Dmitri Kotjuh, Järva Teataja / Scanpix
Foto 3: Andrus Veerpalu 2010. aasta märtsis Lahtis MK-etapil, kus ta sai 30 km suusavahetusega sõidus 6. koha. Foto autor: AFP/Scanpix

97 Kommentaarid:

At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

See on sinu ja teiste ajakirjanike töövili - palju õnne teile!!!

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsin Pmehe lugemise ("Postimees usub, et spordikohus hindab kasvuhormooni testi ebapädevaks ning mõistab Andrus Veerpalu õigeks. Samas jääb õhku küsimus, miks ikkagi üritas Toomas Savi dopingulugu FISi tippametnike juures kinni mätsida.") järel tunnustatud ajakirjandusgurult küsida, kuidas hinnata uuriva ajakirjanduse rolli - mõttetute kannatuste põhjustaja (avalikustades ja skandaali õhutades A-proovi järel; teadupärast tekib positiivne proov B-proovi avamise järel) või õigluse eest võitleja (muidu poleks B-proovi avatudki), aga sain juba vastuse. On suur kergendus lugeda, kui hoolivad on tõe eest seisjad ajakirjanikud, ja et Veerpalu ilmumist pole kunagi pahaks pandud, vastupidi, näotu on see, et ta ei ole avalikest üritustest osa võtnud.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Just hiljuti mõtlesin, et millega tegeleb elline legendaarne turbodiidsel nagu Johann Mühlegg. Enamus toleaegseid konkurente (ka meie Andus ja Jaak) on sportimise lõpetanud. Üsna suur protsent neist just dopingukaristuse tõttu. Mõned ka teise ilma lahkunud (põhjanaaber segastel asjaoludel). Kas ka tema on ühiskonda tagasi toodud või on ta jätkuvalt ebasoovitav isik nii Saksamaal kui Hispaanias.

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen ka selline keskmine jope, kellel kohe tekkisid samad küsimused. No arvatavasti see nii siis ka oli.

Mina isiklikult oleksin sama üleskutse esitanud küll juba varem ja mitte passinud selle hetkeni kuni tuli uudis, et Veerpalu võidakse ehk isegi õigeks mõista.

Suusatarkadele ka üks küsimus, kui keegi viitsib vastata. Ehk, kui Veerpalu mõistetakse õigeks, kas siis jääb dopinguproov juriidiliselt võttes ikka positiivseks? Sest kui ei jää, siis ju ikkagi ajakirjandus valetas, eks? Ja seetõttu tuligi alustada positiivse kampaaniaga - mõ tut ne pritshjom :-)

See viimane oli sõbralik sutsakas ajakirjaniku aadressil, ei enamat - palun ärge solvuge.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Väga kummaline arvamus.
Meedia eesotsas Pulleritsuge ei saa täna kuidagi teha nägu, nagu nad oleksid olnud süütud pealtvaatajad.
Teisest küljest puudub Veerpalul, kes valetas avalikult hambasse kogu eesti rahvale ehk siis oma tööandjale ja rahastajale, igasugune moraalne õigus kandideerida miski kangelase või pühaku staatusele. Elagu oma elu ja ärgu tükkigu avalikkuse nina alla. Mees saab alati teha valikuid ja valetamine mingite armetute ametnikuhingede kaitsmiseks ei peaks kuuluma kellegi valikute hulka.
Pole vahet, kuidas see keiss lõpeb, üleskeerutatud p.ska enam kokku ei kogu ja tehtut olematuks ei tee.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Milline oleks ajakirjanikuhärra sobilik versioon AV "rehabiliteerimisest ja integreerimisest" tavaellu??!....megaIRW.
Kas kannustame olümpiavõitjat Tähtvere ovaalile ringe laduma ja seal harrastajaid juhendama??!! Bankettidel klaase kõlistamas???!
Mina usun, et AV on rohkem tavaelus hakkamasaav ja adekvaatsem kodanik, kui paljud tuulelippudest ajakirjanikud "tõeotsinguil" kokku.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

to 12:04 - loe ometi korralikumalt. PP kirjutab ju, et Veerpalu oli ainult ettur. Ja mis on tema keiss nt joomise või lindistamisega võrreldes?
Lugeda on vaja, siis hakka arvama.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma vaatan neid nägusid ja nimesid Eesti Suusaliidu juhatuses, siis alla presidendi ametikoha ma Andrusele välja ei pakuks. Küll see rehabiliteeriks teda meiehulka tagasi. Suusasõber

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu. Aeg parandab kõik haavad.
Teet

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Mis on Harri Kirvesniemi staatus Soome ja kogukonnas peale selle et ta suusafirma(de?)s on tegev? Või siis põhjamaade kogukonnas. Eeldan, et väga polariseeruvad kujundid.
Mälu järgi oli Karhu juhatuse liige ja tehase juht. Katsetas ka suuski.
Soomes vast on HK ikka paljudele korraliku suusataja vördkuju olenemata Lahti skandaaliga samuti pikale veninud karjääri "sundlõpetamisest". Ehk keegi rohkem soomlastega igapäevaselt suhtlev ja muudki moodi Soomega seotud isik teavitab, kas ta "rehabiliteeriti" või rehalibiteeris ta end ise?
Korralik (loe: esmalt legaalne ja paljudele korda minev valdkond) äritegevus on minu hinnangul parim "rehabilitaator", mitte mingi kunstlik poputamine Suusaliidu/Terviseradade/EOK vms. ametikohale olenemata 28.02 lõplikust otsusest.
Ka minu silmis oli(d) poov(id) positiivne(sed) ja jutul lõpp.
Töö tegemine teeb õndsaks parafraseerides veidi klassikuid...

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

ühesõnaga - tähtis on positiivne skandaal, mitte see, kas proov iseenesest kõlblik?

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Teisest küljest puudub Veerpalul, kes valetas avalikult hambasse kogu eesti rahvale - kuidas ta seda tegi, mina mäletan pressikonverentsi, kus AV väitis, et tema ei ole teadlikult Dope pannud!

Aga see postitus on tõeline limukus! Kui Spordiarbitraaz mõistab AV õigeks, siis ei ole ta kunagi dopingut tarvitanud - case closed!

 
At 14:10, Anonymous Ants said...

Katkend Kristina raamatust lk 159:

Senini pole pädevalt selgitatud, miks otsustas suusaliit avalikustada minu A-proovi tulemused, käitudes täiesti erakordselt ja häbematult. Midagi sarnast polnud maailmas veel varem juhtunud. Piiritagused asjatundjad nimetasid suusaliidu tegevust kuritegelikuks. Alajuhtide esmane ülesanne on kaitsta, mitte hävitada sportlast.
...
Kreischa dopingulaboris B-proovi analüüsinud doktor Detlef Thieme:"Iga-üks peaks mõistma, et B-proov on osa juhtumist, ja kui uudis ilma selle tulemust ootamata avalikustada, võib sportlasel palju ebamugavusi tekkida. A-proovi avaldamine ei olnud vajalik. Avalikustamine oli väga ebatavaline. Antud juhul said inimesed juhtunut kommenteerida enne, kui juhtum selge. Sportlase jaoks võis see kindlasti õudusunenägu olla."
FIS murdmaajuht Bengt-Erik Bengtsson: "Eesti suusaliidu käitumine oli häbiväärne. Kui A-proovi tulemusi poleks avaldatud, ei oleks kellelgi aimu, et see positiivseks osutus. Aga teie liit on iseseisev organisatsioon ja käitub oma tõekspidamiste järgi."
Norra naiskonna treener Svein Tore Samdal: " Ma ei suuda uskuda, et Eesti suusaliit A-proovi tulemused teatavaks tegi. See oli Kristina suhtes jõhker ja tõsine protseduurireeglite rikkumine. Nii võib inimese elu ära rikkuda."
...
Welcome to Estonia, kulla piiritagused, meil mängitakse teiste reeglite järgi, meil kehtib teine eetika. Kas keegi küsis minu käest nõusolekut enne kui A-proovi tulemused avalikustati? Mulle ei antud ainsatki võimalust end kaitsta. Mind isegi ei teavitatud, et uudis maailma paisatakse.

Tsitaadi lõpp.

Ehk siis ajakirjanik - saage aru -ah mis siin ikka seletada, on ainult Pahvi ja Pulleritsu tõde. Suusaliit võib teha üht või teist pidi, igal juhul on teinud valesti.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikud võtsid seekord Suusaliidu rolli - aitähh Priit! "Kardan et asi vaikitakse maha" - ja sellised sellid õpetavad meie lapsi Eesti "parimas ülikoolis".

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Eks nüüd püütakse asja siluda. 14:10 on väga head tsitaadid välja toonud. Kui meenutada veel seda, tsitaati 02.04.12 Postimees.ee artiklist
Postimehe ajakirjanikud on teinud sellel teemal rohkelt telefonikõnesid Veerpalule endale, treener Mati Alaverile, suusaliidu presidendile Toomas Savile ja SA Eesti Antidoping juhile Kristel Berendsenile.

Lisaks on Postimehe ajakirjanik esitanud otsese küsimuse Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) murdmaajuhile Jürg Capolile. Kõik nad on vastanud, et positiivset dopinguproovi pole või ei ole nad sellest midagi kuulnud.

Veerpalu: «Mina pole enda kohta sellist süüdistust kuulnud.» Alaver, pärast pikka vaikimist: «Midagi sellist pole olnud.» Berendsen: «Eesti antidopinguagentuuril puudub info, et Veerpalu proov oleks osutunud positiivseks. Aga põhimõtteliselt me ei peagi seda teadma, vastav info võib minna ka otse alaliitu.» Capol: «FISi pole sellise juhtumi kohta mingit infot saabunud.»

Seega midagi justkui poleks. Kuid ometi on anonüümsust palunud allikad Postimehele kinnitanud, et Veerpalu A-dopinguproov osutus positiivseks. B-proovi avamine on erinevatel asjaoludel veninud, selleta ei saa aga kedagi süüdlaseks tembeldada. Kogu lugu jäi siiani vaka alla sellegi tõttu, et väidetavalt Eestisse saadetud dokumenti A-proovi positiivsete tulemustega pole ükski ajakirjanik oma silmaga näinud.

Hea küsimus, et kes neist ei valetanud :)

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Konnaokse, aga mitte blogikanne....

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Lp 14:59
Minu arust on Teie sissekanne ebaviisakas. Isegi kui oli tegemist dopinguga, kas Te saate kindlasti väita, et seepärast on Veerpalu järeltulijatel kuritegeliku käitumist iseloomustavad geenid? Kui see aga nõnda ei olnud, siis olete Teie järelikult andnud oma järglastele edasi valetajageenid. Elik olete samasugune nagu see suusaliidu endine pealik.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/ivo-kand-veerpalu-kohtuotsuse-ootuses.d?id=65220344



 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

"Anonüümne ütles ...
Pettused tehtud, miljonid maksumaksjalt ja sponsoritelt kätte saadud, maja ehitatud, kuritegelikud geenid järgmisele põlvkonnale edukalt edasi antud...
Ilma dopinguta oleks tõenäoliselt olnud tavaline töömees "gyproci-liigas"..
Selliseid on teisigi. Vegeteerivad elu lõpuni oma vargusega püsti löödud lollide maa lossides.

14:59"

Ja mis mees sa ise oled - kuldsete kätega blogija?

Tippsort nõuab suuremat pühendumist, kui mistahes muu amet - Priit ole hea ja kustuta see "okse" siit ära!

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

:-)

Allikas delfi.ee

Mõistan, et inimesele kelle jaoks Pulleritsu blogi on viimase instantsi tõde, käib elementaarne loogika pisut üle jõu. Püüan siis sinu jaoks selle lahti kirjutada.
Kui WADA testimetoodika pole usaldusväärne, siis puuduvad ka igasugused faktid, mis tõendaksid Veerpalu dopingutarvitamist, seega pole meil mingit alust kahelda Veerpalu enda väites, et ta pole keelatud aineid kasutanud. Järelikult käibki vaidlus selle üle, KAS dopingutarvitamine on toimunud. Ehk siis juriidilises keeles - KAS dopingutarvitamise toimumine on tõendatud.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

1) Üha laiemalt on teada, kes Saagimile-Kochile vaevatasu eest infi poetas Veerpalu dopingucase kohta. Mismoodi see kitse lähedaste elu mõjutas, on vähem teada. Vaevalt, et ta enam samale diilile läheks, isegi suurema raha eest.

2) PP: Tõsiasjad, millest ajakirjandus kirjutas, on ju endised: Veerpalu dopinguproov osutus positiivseks – see on fakt. Ja seda fakti ajakirjandus ka edastas.

Täielik joga PP poolt. Normaalsed ajakirjanikud ei avalikusta ilma teise osapoole nõusolekuta positiivse A-proovi tulemust, kuni B-proov on analüüsimata. Tjah, tegemist on ju Postimehega...

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

PP ei saa siiamaani aru, mis on fakt ja mis on müra. Ei ole sellist fakti, et dopinguproov osutus positiivseks. Fakt on vist see, et "eiteakes" ütles "eiteamille" põhjal, et dopinguproov on positiivne. Tegemist on infomüraga.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Lp, 15:55
Hea ja õige küsimus. Valetajageeni kohta ei tea, kuid minu esivanemate seas on selliseid mehi, kes väidetavalt vägivaldsete tegude eest mõisakohtu ette viidud. Nad said tõenäoliselt ihunuhtlust. Pärisorjuse värk, eks me kõik ole sealt tulnud. Kuritegelikku käitumist mõjutavad: 1) geenid, 2) keskkond. Millised tegurid millised proportsioonis AV juhtumis mängus olid, ei ole täpselt selge. Mina ei poolda seisukohti, mida siin pikas heietuses 16:19 (kas suusaprofessor ise?) jt temasarnased pisar silmas, välja käivad ("Heauskne spordimees" usaldas oma arsti, oma treenerit, kogu oma tiimi).

15:59

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

PP, miks Teie ei teinud sellist blogi postitust peale B proovi avalikustamist?

 
At 18:16, Blogger Priit Pullerits said...

16:19 - ei ole ilus teise inimese loometööd siin ilma loata niiviisi reprodutseerida. Või tahate Delfiga, kust tolle materjali võtsite, kohtusse minna?

16:55 - mis jama te ajate?! Kurat, ajakirjandus avaldaski loo Veerpalu vahelejäämisest siis, kui mõlemate proovide positiivsed näidud olid käes ja kui ESL selle teatavaks tegi. Muu oli pelgalt sepkulatsioon, nagu on spekulatsioon seegi, et Veerpalu saab CASis õiguse. Miks te selle nüüdse spekulatsiooni avaldamise vastu ei protesti (tahtsin öelda: ei lõuga)?

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

kas on ikka õige, mida PP 16:55-le väidab?

vaata
http://pluss.postimees.ee/412708/andrus-veerpalu-ja-doping-hasti-hoitud-saladus-voi-laim/

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Ärgem unusta, et kohtuotsusega asi veel ei lõpe. Miski ei takista Veerpalu varasemate proovide avamist ja nende analüüsimist uute testidega.

JAANUS

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

kuidas te aru ei saa? Enne spekuleeriti natuke, et vist võttis dopingut, nüüd, et vist ei võtnud. Mis vahet seal on? Ja seda ei küsi keegi, mis ajakirjaniku süda sees ütleb, kui tõe nimel välja astuda tuleb. (blogi postitusest: "Mõelge ise korraks: mis te arvate, kuidas teie tunneksite end Veerpalu olukorras? Tunnistan ausalt: isiklikult tunneksin end ilmselt väga viletsasti, palju sandimalt, kui näib tundvat Veerpalu.")

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Eks sel esitusel ikka veidi puhtakspesemise maiku on. Öelgu mis PP tahab. Igaksjuhuks tuleb valmistuda emba-kumba tulemuseks...

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti usub PP, et Andrus ihkab praegu avalikkuse ees püünele ronida. Kui isegi sada kutset tuleb, hoiab ta edaspidi alatiseks kõrvale. Esiteks oma loomusest, teiseks on midagi olulist juba sündinud, eeskätt meedias.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

1908. a 11. septembril ilmus Šveitšis Genfi linnas ajalehes "Proletaarlane" kellegi Lenini (oletati, et tegu on pseudonüümiga) artikkel "Lev Tolstoi kui vene revolutsiooni peegel". Autor tõlgendas selles artiklis Tolstoi (kes 1905. a Vene revolutsiooni ei mõistnud) kaudu, mis protsessid Vene Impeeriumis toimusid.
Keegi võiks meil praegu kirjutada artikli "Andrus Veerpalu kui Eesti ühiskonna peegel". Sellest võiks saada meie kultuurikonteksti "uus Kalevipoeg", kujuneva jokk-ühiskonna nn tüvitekst..
Priit, mõtle sellele. Aga kirjuta parem varjunime all. Ajakirja "Proletaarlane", muide, anti üldse välja illegaalselt.

 
At 21:43, Anonymous kalle said...

1. To JAANUS: see õnnetu kasvuhormoon pandi dopingute hulka vist 2010/2011 - kuidas saab tagasiulatuvalt seda rakendada?

2. Vale kontrollmetoodika (sh. liiga suur mõõtmisviga) võib ju anda positiivse tulemuse, kui seda kasvuhormooni ei olegi manustatud.

Aga ootame ära tulemused.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

21:43 ütles: see õnnetu kasvuhormoon pandi dopingute hulka vist 2010/2011

Ei ole tõsi. Kasvuhormoon on olnud juba aastaid dopinguainete nimekirjas. Testimine on iseasi.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas polnud mitte nii, et AV ei jäänud vahele mitte kasvuhormooniga, vaid vastava sünteetilise analoogi suhtarvuga või millegi taolisega?

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Andrus Veerpalu (born 8 February 1971 in Pärnu)
Thomas Alsgaard (born 10 January 1972)
Ühe põlvkonna mehed.
Vaadata, kuidas Thomas Alsgaard Norra televisioonis esineb: selg sirge, pilk otse, aval, pingevaba nägu... Mehel pole midagi kahetseda, on mida noorele põlvkonnale eeskujuks anda.
AV: küürus, pilk vilav, kontakti vältiv, susserdab raja ääres.
Dopingupetise tõttu jäid ausatel sportlastel mõnedki medalid saamata!
Haige ühiskond, kes end ravida ei suuda. Mida dr Rips mädapaise korral soovitab?.. Kirurgiline sekkumine on suure mäda korral vältimatu!

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Oot, aga, kui Veerpalul igasugune keeluaeg veel kehtib, siis ta poleks tohtinud osaleda ju ka treeneritöös ja lapsi õpetada. Kuidas ta aru ei saa, et suusatamisst tuleb natuke aega eemal püsida...

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Tuletame meelde, et Andrus Veerpalule on FISi poolt "normaalse" kahe aasta eest määratud kolmeaastane keeld - SÜÜD RASKENDAVATE asjaolude tõttu.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit miks sa selle kande tegid? Eesti suusatamisele oled sa permanentselt persona non grata.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui läheb suuremaks vabandamiseks, siis PP ei tohiks ära unustada oma konjukturistlikke kolleege ülikoolist, kes külvasid mat.statistilisi ja biokeemislisi kahtlustusi meedias, ja kes suures kuulsusejanus lausa oma teadmisi kaitsetiimile pakkusid. Lehe sporditoimetusega saad ehk paari õllega asjad silutud - kõik nood sissejuhatavad blogid skandaali ja tegudele õhutamised (A-proovi avalikustamine) on rohkem tööõnnetus kui tõe eest seismine.

Järjejutt D-taristust ja tema kurjast juhist ei lõppe veebruariga - selles võib olla küll kindel.

 
At 00:22, Anonymous Anonüümne said...

AV pole treeneri pabereid, seega pole midagi keelata.

 
At 01:45, Anonymous Anonüümne said...

küllap Pullerits on ülemustelt saanud käsu meelsust testida. PM kompab maad, et kuidas rahvas meelemuutusele reageerib. küllap tuli üllatusena, et lugejad ei olegi peast teppanid.

 
At 02:47, Anonymous Anonüümne said...

Treenerina toimimise keelu rikkumise annab FIS ajale otsa või hoopis eluaegse disklahvi. Ühel austria dopingutreeneril keelati üldse staadionitele lähenemine. ESL paariastaatus FISi silmis süveneb, see on selge. Kahju Eesti suusatamisest.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Väide nagu ei teaks Eestis keegi veerpalu keissi tegelikku seisu on udu kuubis. Pilve tööandja on täpselt asjade seisust informeeritud ja Pullerits päikesele lähedalseisva persoonina on ilmselgelt samuti valgustatud. Niisiis ootame kangelast iseseisvuspäeval presidendi vastuvõtule, talle annetatakse kannatuste eest kõrge autasu ja kogu rahvas nutab õnnest.

 
At 09:02, Blogger Priit Pullerits said...

23:51 esineb imeliku väitega, et olen Eesti suusatamisele permanentselt persona non grata. Kust ta seda võtab!? Kui kellegi tegemisi Eesti nüüdissuusatamises üldse jälgitakse ja arutletakse ja vaagitakse, kui keegi üldse rahvale oma suusatamistega kõneainet pakub, siis olen see küll mina, mitte keegi neist, kes koondise dressi kannavad. Ma saan siin nišiblogis rohkem tagasisidet ja kommentaare kui kõik Eesti suusatajad oma etteastetele suurtes üldrahvalikes meinstriimportaalides, ja kommentaaride sisukust parem ärme võrdlemegi - huvilised ja asjatundjad on siin! Nii et kes on persona non grata? Karm tõde, aga pigem Eesti suusakoondis.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sööte ka oma opereeritud põlve paranemiseks kasvuhormooni?

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

9:02 MINA, MINA, MINA...

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks vaikite oma kasvuhormooni kasutamisest (põlve süstimisest)? See on ainus võimalus teil oma kõõlusematerjali taastada. Kuid te ei tohi enam sel juhul siis muidugi võistelda.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Ah et keelame staadionile sisenemise ära? Samas vahelejäänud kulturistid treenivad raha eest rahvast rõõmsalt edasi

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Masse võid sa lollitada, nišše aga mitte - juhul kui sa veel aru saanud ei ole, siis ega siin blogis eriti sinu seisukohti ei kaitsta - seepärast siin kommimas käiaksegi - Sina ei ole aga Eesti suusatamisele küll midagi juurde andnud, küll oled seda aga süstemaatiliselt lõhkunud ja tundub, et jätkad sama rida!

Kui AV õigeks mõistetakse, kas siis lähed ja vabandad tema ees avalikult?

PS! Loodame et oled siiski mees ja hoiad maratoniradadelt eemale nagu lubanud oled - ehk head eemalolekut ka sulle endale!

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas pole tegelikult loll, igaüks saab aru, mis on kogemata tulnud (kulturistidel), teadmatusest; mis ei ole tulnud teadmatusest, mille taga on timukabande käitumine.

 
At 11:11, Blogger Madis said...

Media makes stars
media breaks stars...

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei saa kedagi meie sekka tagasi tuua. Inimene saab ise tulla või mitte tulla. Ainult PP võib võhiklikult arvata, et tema on võimeline kedagi tooma või viima.

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mille eest ma vabandama pean, 10:51?

Muide, kas Veerpalu on vabandanud, et valetas rahvale 2011. MMi eelsel ajal, miks ta kõrvale jääb?

09:49 - ma ei ole kasvuhormooni pruukinud ega süstinud, ei põlve ega muul eesmärgil. Te olete taas üks neist, kes ei suuda kõige lihtsamaid asju meeles pidada: olen mitu korda siin kirjutanud, et mul on kõhr kahjustatud, ja kõhre nüüd küll kasvuhormooniga ei taasta - küllap muidu oleks arst mulle seda soovitanud, meditsiiniline näidustus ikkagi.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Ning ArtroStoppi kõvasti tarbides (taastab vist kõõluseid) hakkavad ühtlasi kasvama ka sisekõrva kõhred, silmamuna valged jm. kõhred.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei ole ühest asjast aru saanud. Misasja see AV oleks siis ikkagi ütlema pidanud?
Jah, A-proov oli positiivne, aga ma ei saa seda teile öelda, sest A-proovi ei avalikustata, enne kui B ka valmis?
Ei kommenteeri?
Kästi suu pidada?
Ja seda me ju ei tea, kas "ei ole tarbinud" on ikka vale.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Enamiku inimeste jaoks taandub Veerpalu teema uskumise või mitteuskumise tasandile, sest tegelikkust me ei tea ega saagi teada. Sellest teavad vaid asjaosalised. Isegi, kui avalikkus saaks teada tegeliku tõe, leidub suurel hulgal neid, kes seda ei usu ja kes tormavad oma kahtluseid kõval häälel teistelegi kuulutama väites, et nende hinnang on fakt. Seda kummalisem on lugeda ja kuulata sõnavõtte, kuidas inimesed justkui teaksid kaljukindlalt, mis ja kuidas tegelikult juhtus ning on valmis oma veendumuste eest inimese tuleriidale saatma. See meenutab nõiajahti, mis ei ole omane haritud maale. Millegipärast leidub meil suurel hulgal inimesi, kes on kibestunud või kannatavad mingi muu vaeguse käes, mis ei võimalda kaaskodanikke austada ega hinnata ja kes leiavad rahulolu üksnes verevalamisest peites selle tõe väljaselgitamise ja päevavalgele sikutamise maski taha. Seejuures nad usuvad veel tõsimeeli, et nende tegevus ongi õige ja õiglane. Kindel on see, et Veerpalu näol on tegemist andeka ja tööka inimesega, kelle tasemele meist enamik ei küündi. Ta oli ja on suur sportlane. Mis tol hetkel juhtus, on aga mõistatus. Olen loo autoriga sama meelt, et Veerpalu ei vääri lintšimist ja peaks olema oma töökusega eeskujuks noortele.

 
At 13:00, Anonymous lehtsabaH said...

Priit, küsige oma arstidelt kasvuhormooni ja kõhre taast(a|u)mise kohta ja kui sealt vastuseid ei saa, siis Pubmed või Google Scholar aitavad teaduslikku infot leida.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Päris hea, 12:50!
Ja miks nii on?
Võib-olla seepärast, et meie kultuurikiht on õhukesevõitu ning pealekaba segi paisatud "arenenud" maailma moodsate majandus-poliitiliste-sotsioloogiliste-ideoloogiliste tendentside poolt?

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu ühe silmaga pani siiski dopingut, teine silm on siiski selge ja puhas, selle keerabki rahvale ette.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

ju siis tõesti positiivne kohtuotsus tulemas, kui Pullerits end puhtaks pesema hakkab. tore ju!

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, mis foobia ajakirjanikel peal käib selle kes kellele valetas. See, et keegi ajakirjanik nuhkis kuskilt välja A-proovi tulemuse - ja kukub selle info kinnituseks kõiki asjaosalisi varjamatu eneseimetlusega pommitama. Siis aga selgub, et keegi ei taha (ja nagu selgunud on ei saagi) seda kinnitada enne B-proovi tulemusi.
Nüüd on kõik need pahad ja valetajad kes ei taha ajakirjanikuhärradega - prouadega avameelselt rääkida - AGA SAAGE ARU pole ju enne midagi rääkida enne lõplik tulemus teada - vt. Smigun-i lugu.
Kellelgi ei ole kannatust selles võidujooksus - kes avaldab võimalikult salajast infot esimesena.
Aga lugedes siinse blogija viimaseid postitusi - siin on hoopis teine suhtumine kui mujal meedias. A'la
Mis see on mida mina tean aga teised ei tea.
Mina tean aga ei ütle jne.
Oleks Veerpalu juhtumi puhul olnud ka ajakirjanduses kuni B-proovini olnud lood stiilis:
Mida ma tean ühest Eesti tippsuusatajast, mida Teie ei tea??
Ja tõde oleks ilmunu pärast B-proovi - oleks kõik olnud OK.
Kui asjaosalisi oleks hakatud "pommitama" pärast B-proovi tulemusi - poleks keegi pidanud vingerdama ajakirjanduse ees - olek kõik olnud rahul - ma arvan.
Jaanus

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

millegi pärast unustatakse ära, et B proovi avamine venis eesti suusaliidu süül. Venis üle lubatud tähtaja ja FIS tuli erandkorras vastu ja nõustus hilisema proovi uurimisega. Kristjan Porti väitel kasvuhormooni n'itajad vähenevad aja jooksul. Kas mitte sellele ei loodetud, sellest ka A ja B proovi suhtarvude erinevus.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

See selgitab...et Veerpalu selja taga on maffia. Tõde on jälle murtud.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui GH tootmist organismis on võimalik stimuleerida, kuidas saab määrata, et on otseselt süstitud lisa GH? Ja mitte ei ole 'õigeid' happeid menüüsse lisatud.
http://www.scitecsupplements.co.uk/gh-surge-90-caps-1188-p.asp

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Muuseas nägin Priitu eile kell 12 ovaalil ringe kruvimas. Teeb juba 2 korda päevas trenni? Paaristõuge oli tal ikka samasugune nagu alati. Mingit uuendust ma tähele ei panud või harjutaski varasemat versiooni? Pigem usun, et Priit tõukab uutmoodi ainul TRM-l, sinnani on vaja seda varjata konkurentide eest.
Veerpalust niipalju, et sõitku seenele. Ükskõik, kas oli puhas või mitte.
Teet

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

ärge Kristjan Porti nime küll argumentatsioonis kasutage. selle mehe jutt paneb kohati veel rohkem muigama kui PP oma.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Üks on selge, SL eesmärk oli A proovi tulemus eesti üldsuse eest maha vaikida. Jama oli ainult selles, et see ootamatu A proov pani nahka AV osalemise MM-il. Ja siit hakkas hargnema suur,suur, vassimise ja valetamise jada......

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Ja veel, enda puhtuses raudkindel mees oleks kohe järgmisel päeval peale A proovi teadet jalaga labori ukse maha löönud ja õigust nõudnu ega poleks kergekäeliselt loobunud MM-ist. Selles valguses ei huvita, mis kohtuotsus tulemas on.

 
At 18:45, Blogger Priit Pullerits said...

16:22 ja 16:35 on siin me kõigi mälu tänuväärselt värskendanud. Tõepoolest, FISi ametlikus (!) raportis, mis on kõigile kättesaadav, on kirjas, kuidas ESLi president (Toomas Savi) helistas FISi ja pakkus diili, et vaikime asja maha ja Veerpalu tõmbab vaikselt kõrvale. Nii et valetamine algas tegelikult ESList - ja üks vale, nagu näha, viis kohe järgmiste valedeni (eespool sõnavõtnuile: ainult ääretu küünik saab sellisele lausvaletamisele otsida õigustusi), kuni see kõik suure pauguga lõhki läks, nii et esimesi kordi Eesti uuemas ajaloos pidid kõik prominentsed asjaosalised tunnistama, et nad on seni valetanud. Ei mäletagi ühtegi teist situatsiooni, kus vale oleks nii jõhker olnud, et seda ei saanud kuidagi väiksemaks siluda ning ainus võimalus oligi oma patt üles tunnistada, sest evidence was not refutable.

Ja tõepoolest, nagu viitab 16:35, pange nüüd end Veerpalu olukorda kevadel 2011: te olete terve talve treeninud ühe eesmärgiga - et panna karjäärile MMil punkt vähemalt medaliga. Ja siis tuleb teade, et A-proov on positiivne. Küsige endalt ausalt: mida teie oleksite teinud? No mina oleks küll mõelnud, et mida kuradit, siin on mingi viga, ma pole ju miskit pruukinud - kähku B-proov lahti teha ja A-proovi jama kummutada, et saaksin ikka MMile medali peale sõitma minna. Loogiline olnuks ju selline tegutsemine, kas pole nii? Miks oli vaja B-proovi avamise palvega venitada, kui mees oli puhas???

 
At 19:05, Blogger Madis said...

Kogu see jura tuletab meelde ühe Depeche Mode laulu sõnu:


I was born with the wrong sign
In the wrong house
With the wrong ascendancy
I took the wrong road
That led to the wrong tendencies
I was in the wrong place
At the wrong time
For the wrong reason
And the wrong rhyme
On the wrong day
Of the wrong week
I used the wrong method
With the wrong technique
...
..
There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix
In the wrong genes
I reached the wrong ends
By the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
The wrong theory for the wrong man
The wrong eyes
On the wrong prize
The wrong questions with the wrong replies
...
..
I was marching to the wrong drum
With the wrong scum
Pissing out the wrong energy
Using all the wrong lines
And the wrong signs
With the wrong intensity
I was on the wrong page
Of the wrong book
With the wrong rendition
Of the wrong look
With the wrong moon
Every wrong night
With the wrong tune played
Till it sounded right, yeah
...
..

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

No ei usalda ma sellisied moraalijüngreid nagu 18:45, 16:35, 16:22 jne. Seda enam, et ühte neist olen luiskamiselt tabanud.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

Olen seda FIS´i raportit netist otsinud, aga kahjuks ei ole leidnud.

Priit, saad ehk palun lingi panna.

Tänan, ka Priit

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Dr Holden on üles pannud tabeli, nn "40 päeva plaani", mille kohaselt 17.02 võetakse Tartu Maratonil ühelt Pulleritsu nimeliselt mehelt skalp..

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

15:10 kommentaar on huvitav.

Väga tõenäoliselt midagi niisugust oligi, et tarbiti midagi, mis pärsib GH loomulikku kahanemist ealises protsessis. Et hoida seda võimalikult kõrgel lubatavuse piires, aga läks pisut paljuks. Ning siis hakati juba põhjendatult enda puhtuses kahtlema. Sellest ka taktikalised venitamised ja vassimised.

Priit, kirjuta, mingi atrikkel, mis rahustaks kõik maha, et leitaks mingi kuldne kesktee. Vana teema juba? Liiga palju tekitab juba stressi.. Peaks edasi minema - puhtama spordiga...

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Hammas juba ammu verel, paneks või kohe ajama!

Mõedakul on suusamaratoni korraldamiseks head lumeolud.
http://sport.err.ee/suusatamine/5717430b-1bc5-4535-9a34-ef70438da957

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

TM 2013 "Suure vastasseisu" huvilistele väljavõte Pulleritsu ja Dr Holdeni omavahelisest skoorist. Suusarajal kohtutud 20 korrast 8 üritusel on parem aeg Holdenil, 11 üritusel Pulleritsul ja ühel korral on seis jäänud praktiliselt "viiki".

Aasta üritus Pullerits Holden Vahe
2011 40.Tartu Maraton 63km 3:34:16 3:53:46 9%
2010 12. Alutaguse Maraton 40 km 2:08:27 2:28:20 15%
2010 13. Tallinna Maraton 42 km 2:10:21 3:15:29 50%
2010 13. Tamsalu-Neeruti Maraton 44 km 2:22:03 3:33:58 51%
2010 26. Viru Maraton 42 km 2:34:59 3:56:17 52%
2010 39.Tartu Maraton 63km 3:44:06 4:36:32 23%
2009 11. Alutaguse maraton 40 km 2:14:32 2:20:59 5%
2009 37. Haanja maraton 40 km 2:18:10 2:19:15 1%
2009 38. Tartu Maraton 63km 3:34:08 3:42:35 4%
2008 36. HAANJA MARATON 40 km 2:06:08 2:30:37 19%
2007 11. Tamsalu-Neeruti Maraton 44 km 2:35:48 2:29:37 -4%
2007 23. VIRU MARATON 42km 2:25:33 2:30:19 3%
2007 37. TM 63km 3:34:16 3:34:35 0%
2006 10. Tallinna Maraton 42 km 2:41:46 2:35:03 -4%
2006 22. Viru Maraton 42 km 2:48:43 2:36:02 -8%
2006 34. Haanja Maraton 40 km 2:34:48 2:24:32 -7%
2005 21. Viru maraton 42km 2:49:58 2:34:46 -9%
2005 33. Haanja Maraton 40km 2:43:17 2:24:43 -11%
2005 35. Tartu Maraton 63km 4:56:56 4:30:03 -9%
2004 32. Haanja Maraton 40km 3:02:36 3:00:24 -1%

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

2012 41.Tartu Maraton 63km 3:33:05 4:05:13 15%

ka muidugi

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Üks koht, kust FIS-i otsust vabariigi rahvusliku põlve omava kodaniku kohta saad lugeda:

FIS decision

Siin ei ole muidugi kirjas seda, mida blogi autor väidab, nimelt "FISi ametlikus (!) raportis, mis on kõigile kättesaadav, on kirjas, kuidas ESLi president (Toomas Savi) helistas FISi ja pakkus diili, et vaikime asja maha ja Veerpalu tõmbab vaikselt kõrvale"

Äkki isehakanud rahvusliku põlve omanik nr 2 osundab, kus selline väide FIS-i ametlikus raportis kirjas on...
T.

 
At 09:53, Blogger Priit Pullerits said...

...no peab ikka pime olema, et seda mitte näha! Vt lk 1, punkt 5!

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

FIS otsuse punkt 3 on põhimõtteliselt valeväide. Seda põhjusel, et kehaomase kasvuhormooni üks vormidest on identne rekombinantse kasvuhormooniga. See tähendab, et FIS ametnikud teevad otsuseid ilma, et nad asjade olemusest (loe: looduse seaduspärasustest) aru saaksid. Sama käib ka WADA ja analüüsi tegijate kohta. Viimased on aga kohustatud teadma. Probleem pole niivõrd konkreetses juhtumis vaid harituses, hoiakutes ja suhtumises. Ka siinses blogis ja kommentaariumis.
PS. Seda ei tea ka mina, kas Veerpalu puhul kehavälist hormooni tarvitati või mitte - kui vaadata mööda Veerpalu enda kinnitusest, et ei ole.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit 18:45 - väide Savi soovist juhtunut maha vaikida on klassikaline sõna-sõna vastu. Miks peaks me FISi rohkem uskuma kui Savi?
Tuletan meelde "meie ajakirjanduse esinumbrile (mina-mina-mina)" , et samalaadne vastasseis oli ka jalgrattaspordis, ainult et vastupidine. Nimelt väitis WADA, et nemad on LanceA suhtes alati olnud erapooletud ja ausad, samas said temalt isiklikult suure rahalise annetuse just TdF ajal. Siis käisid jutud, et et salati maha positiivne proov. Nüüdseks on LanceA aga kõigist oma tiitlitest ilma ...Rahvusvaheline Jalgrattaliit (või mis iganes täpne nimi) kaitses koos oma "dopinguvõitlejatega" LanceA-d ja sõdis pikalt USA rahvusliku Antidopingu Agentuuri vastu!
Kord valetab üks osaline (kas Savi või FIS?), kord mõlemad osapooled. Igaüks nii nagu talle kasulik.
Kuidas tegelikult oli, ei saa me nagunii teada.

Küll aga jättis 2 aastase keelu asemel 3 aastase määramine mulle õigusemõistmise asemel ehmunud ähvardamise mulje - et ärge te kuradid seal Eestis mõelgegi meie otsust vaidlustada (kes teab, mis muidu hargneda võib)!

Aga Veerpalu tagasitoomine ühiskonda - pole ta ju kuhugi kadunud! Oma asi millal ja kus välja ilmub.

Lõpuks ettepanek - Hr. Pullerits - aeg oleks hakata ajakirjanikele õpetama eetika aluseid ja vastutustunnet. Juhtumeid, kus "esimese avaldaja" innukusest tulenevalt ajakirjanikud mõne inimese täis s..uvad, on kahjuks liiga palju. Vabandused teistele, et meie tahtsime ainult parimat, ei ole vabanduseks konkreetse inimese ees. Pasandatakse üleriiklikes väljaannetes, kuid vabandatakse (kui üldse) nurga taga sosinal ... Antud ettepanek ei ole seotud konkreetse Veerpalu keissiga, vaid laiemate tähelepanekutega.

 
At 13:49, Blogger René said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

http://blogs.fasterskier.com/worldcup/files/2011/09/Veerpalu-FIS-decision.pdf

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Report: Armstrong's alleged donation to USADA

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah, meedia ei ole ainult ajakirjanike aus töö - milline silmakirjalikkus. Jackson on elus! Teda nähti Eestis! Jne jne. Lootusetult alla igasugust arvestust. Kanter heitis üle 75! Loed, muidugi millegi muu kui kettaga jne jne. Lisaks ERR-i paskportaal, kus kirjaoskamatud koos, kes pidevalt kirjavigu teevad. Meedia ei ole kunagi neutraalne väljapoole. Ei viitsi rohkem valesid ümber lükata, aja raisk.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks paistab AV ka oma füüsilise vormi eest hoolitsevat. Vaata videos 3.56

http://www.youtube.com/watch?v=8qVX6kMiYUA

 
At 01:34, Blogger نور الهدى said...


تعد شركة الرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض والممكلة فهى توفر افضل عماله مدربة على جميع اعمال التنظيف للمنازل والفلل والشقق والخزانات بافضل المنظفات العالمية العالية الجودة وارسعارها في متناول الجميع
افضل شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة نقل عفش بالرياض

شركة جلى بلاط بالرياض

كشف تسربات المياه بالرياض


خدمات التنظيف تحتاج الى عماله ماهره لتقوم بها في اسرع وقت نوفر افضل العمالة الفلبينية والمصرية والهندية لتتم عمليات التنظيف وجلى البلاط على اتم صورة وباسرع وقت وبارخص الاسعار
افضل شركة تنظيف بالرياض

افضل شركة تنظيف شقق بالرياض
افضل شركة تنظيف فلل بالرياض
افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض



نوفر افضل مستودعات تخزين الاثاث وافضل سيارات نقل الاثاث بالاضافة الى خدمات تنظيف الخزانات وعزل الخزانات والاسطح باتصالك بالرحمة توفر على نفسك التعب والمجهود في التعامل مع غير المحترفين وصرف الكثير من الاموال فالرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض وبشهادة عملائنا
افضل شركة تنظيف خزانات بالرياض
افضل شركة عزل الاسطح بالرياض
افضل شركة تنظيف مجالس بالرياض
افضل شركة تنظيف سجاد بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض

وان كنت تريد ان تتخلص من الاثاث القديم الذي يسبب لك الازعاج فشركة الرحمة تقوم بشراء الاثاث الستعمل فهى افضل شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض

 
At 13:24, Blogger ggv said...

عزيزى العميل اذا كنت تريد التميز فانت اذا تقرأ المقال الصحيح والممتاز والجيد لانك سوف تتعامل مع شركة عدت من افضل الشركات بالمملكه تعتقد اننا نبالغ بعض الشئ اذا اسال على
شركة تنظيف منازل بالدمام
الشركه ركن الجوده وانتظر الاجابات اليجابيه واذا كانت سلبيه فلا تتعامل معنا عزيزى العميل لك حرية الاختيار

 
At 04:18, Blogger Unknown said...

tory burch outlet
louis vuitton bags cheap
nike outlet store
kobe shoes
michael kors outlet
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
ugg outlet
swarovski crystal
oakley sunglasses wholesale
michael kors wholesale
michael kors factory outlet
timberland shoes
coach outlet online
moncler coats
coach outlet store
hollister
tory burch outlet online
nike trainers
michael kors uk
louis vuitton outlet
lululemon outlet
louis vuitton outlet
adidas shoes
nike air max uk
ralph lauren outlet
ugg boots
nike tn pas cher
ugg boots on sale
pandora jewelry
moncler outlet
louis vuitton
polo ralph lauren
ysl outlet online
louis vuitton handbags sale
czq20160908

 
At 16:41, Blogger reda gamal 01220689236 said...

شركة ركن الشروق في الاحساء تقدم لكم افضل الخدمات واكثرها طلبا لعملائنا الكرام فشركتنا الرائده في مجال خدمات المنازل بأنواعها المختلفه عليك التواصل معنا نصلك في اسرع وقت ونحن في انتظارك شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة تنظيف خزانات بالاحساء
افضل شركة تنظيف مجالس بالاحساء
شركة كشف تسربات مياه بالاحساء

شركة تسليك مجاري بابها
شركة مكافحة حشرات بابها
شركة نقل عفش بابها

شركة تنظيف خزانات بابها




 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile, minu nimi on Ruth, Inglismaalt, tahan jagada oma tunnistust siin, kuidas mu mees tagasi sain, jättis ta mulle 6 aastat tagasi ja ma olen üksi ilma abita, kui ma nägin Dr Akini reklaami Facebook'il eelmisel nädalal polnud mul garantii, et siiani oleksin pidanud temaga ühendust võtma ja ta nõustus mind aitama, ja ta ütles pärast tema tööd, et mu mees naaseb mulle 24 tunni jooksul tagasi, ootasin ma, mis juhtub 24 tunni pärast, kohe, kui ta ütles mulle, et ta on valmis, kutsus mu abikaasa minu kontoriruumi ja ütles, et ta tahab, et ta jälle tagasi jätaks, olin nii õnnelik ja ütlesin dr Akinile, et ma teavitan teda sellest maailmast, mistõttu ma ma jagan oma nime siin nende inimeste jaoks, kes vajavad abi mis tahes viisil, on tal õigus lahendada ükskõik milline probleem, nii et mu vennad ja õed, kes vajavad probleemi lahendamist, on täna Dr Akiniga ühendust võtnud ja Siin lahendatud on tema kontaktandmed, e-post: akinsolutiontemple@gmail.com. WhatsApp vestlus ja kõned: +27656406432.

 
At 02:51, Blogger Mamdouh said...

شراء اثاث مستعمل بالرياض
شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
ارقام الاثاث المستعمل بالرياض

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

تعتبر شركة الرحمة من افضل الشركات التي تقوم تنظيف مسابح في التجمع الخامس علي كافة أنواع حمامات السباحة، حيث أن حمامات السباحة تحتاج تنظيف بشكل مستمر، وتقوم شركة الرحمة بالعديد من الخدمات الاخرى بخلاف التنظيف فهي تقوم بإنشاء وترميم حمامات السباحة كما تعد افضل شركة تعقيم حمامات سباحة في الرحاب، كما توفر شركة الرحمة عقود صيانة للعملاء بعد تقديم خدمة تنظيف حمامات سباحة في مدينتي أو المناطق الأخرى بالقاهرة، وهناك العديد من أنواع المسابح ولكل مسبح طريقة تنظيف معينة ويمكنك معرفة أفضل طرق التنظيف من خلال زيارة موقع الشركة عبر الانترنت، للحفاظ علي حمام السباحة الخاص بك فعليك التعامل مع أفضل شركة تعقيم وتنظيف مسابح في التجمع الخامس.

 
At 17:05, Anonymous شركات الوساطة المالية said...

I like to skate

 

Postita kommentaar

<< Esileht