kolmapäev, detsember 19, 2012

Pullerits: Mis saab tänavu uisutehnikast?

Olen võlgu. Võlgu ülevaate eelmisel nädalal tehtust. Mingi võrdlusmoment, kas või ühejalasuusatajaga, võiks ju Eesti (tipp)harrastajail olla, muidu harjutavad nagu üksi pimedas toas.

E – puhkus (sest eelneval nädalavahetusel sai sõidetud 24+29 km)
T – töö asjus Tallinnas
K – 1:10.25 ehk 3 ringi dendropargis (+juurde- ja mahasõit) 14,8 km
N – töö asjus Tallinnas
R – 1:33.15 ehk 4 ringi dendropargis 19,5 km
L – 2:25.05 ehk 6 ringi dendropargis 28,9 km
P – 2:04.30 ehk 5 ringi dendropargis 24,2 km

Kokku kogunes eelmise nädala nelja suusatamiskorraga 87,4 km ning aega kulus 7:13.15. Võrdluseks üle-eelmine nädal: viis suusasõitu, 98,9 km ja 8:02.05. Kõik sõidud olen teinud klassikatehnikas. Jaanus Kunts Suusavendade tiimist on veidi pidamist alla tõmmanud – ja läks!

Selle nädala algul jälgisin ilmaprognoosi. Prognoos lubas külma saabumist. Seega otsustasin ka esmaspäeva õhtul pärast tööd dendroparki sõitma minna, mis siis, et see oli juba neljas sõidupäev jutti. Hoolimata valusast tuulest oli minek päris hea.

Kui varem olin sõitnud dendropargi seitsme tõusuga ringe 22-24 minutiga, siis sedapuhku sõitsin esimese ringi pikalt libistades umbes 20 minutiga. Teine ring tuli veelgi kiiremini – 19 minutiga. Kolmandal ringil sattus mulle kõrvale üks vaheldumisi uisusammu ja paaristõukeid kasutav noormees. Et sõit tühi nühkimine poleks, lõime vaikimisi, sõnagi vahetamata, teineteisega kampa. Ja ilmnesid huvitavad tõsiasjad.

Esiteks panin tähele, et laugetel tõusudel, kui noormees kasutas uisusammu, osutus mu ühesammuline paaristõuge palju tõhusamaks. Sõitsin sedasi nii kõrgele, kui sain – ja sain kõrgemale, kui eales varem.

Teiseks, järsematel tõusulõikudel osutus jäljes ülesrühkimine vähemalt sama kiireks kui noormehe raiuv uisusamm. Aga vahe tekkis platoole lähenedes. Seal sain taas libistavale sammule tagasi minnes palju kiiremini sisse õige hoo, kui noormees uisusammuga edasi rühkides.

Kolmandaks, laugetel ja ka hästi õrna tõusukaldega siledatel lõikudel tundus, et sain paaristõugetega tunduvalt kiiremini edasi kui noormees uisutades (tundus, sest ega ma selja taha näinud). Eriti, kui vastutuulelõikudel keha kätest ja õlgadest hästi kitsaks kokku surusin.

Neljandaks, ei mäleta, millal varem oleksin oma Fischer RCSidega saavutanud tõusudel nii kindla sammu ja hea pidamise. Ei, Kunts ei pannud alla mingit imemääret. Vastus on ilmselt muus: senisest lühemates keppides, mis võimaldavad keppidega sõita ja tõugata, mitte ei sunni end nendele riputama.

Igatahes kolmanda ringi sõitsin 18.45ga ja viimase aega paraku ei tea, sest pimedas ei näinud kellalt numbreid vaadata. Igatahes viimastel laugetel ja tõusudel jäi noormees kusagile tahapoole. Kokku läbisin dendropargi 4 ringi koos umbes 700 maha- ja juurdesõidumeetriga ehk 19,5 km 1:21.10ga.

Kuna olen sõitnud kogu aeg klassikat, helistasin üle tüki aja ka dr Leho Ripsile ja küsisin, kas uisku sõita võin. Dr Rips vastas resoluutselt, et pigem ei, kui tahan oma põlve hoida, sest – ta tuletas meelde – mul ei ole lihtsalt mingi taastuv trauma (pidage seda meeles, enne kui sõna hakkate võtma!), vaid mul on kõhre sisse ikkagi kulunud auk ja kõhr ei taastu ning liiati käändub uisku sõites jalg põlvest nii, nagu see ei tule vigastatud põlvele põrmugi kasuks.

Küsisin ka Estoloppeti uisumaratonidel osalemise kohta, mille peale dr Rips märkis, et tegelikult on need ju vabatehnikamaratonid, mis tähendab, et igaüks valib sõidustiili ise ning seega oleks mul vabadus valida seal näiteks klassikatehnika. Nii et tuleb vist ka auguga Fischerid müüki panna? Aga neid juba 199 euro eest ei saa, ärge lootkegi. Need on ülihead, need väärivad täishinda, liiati nendega vaid eelmisel hooajal kõigest paar korda sõidetud.

Estoloppeti teema on siiski pelgalt teooria, olgu märgitud. Tegelikkus on see, et eile sõitma ei läinud, sest oli neetult külm, ja ilmselt täna ega lähipäevil ka ei lähe. Ei ole mõtet ennast külmetada. Ja ärge, palun, hakake vehkima selle kulunud loosungiga, et pole halba ilma, on halb riietus. Uskuge, ma võin ka ennast piisavalt korralikult riidesse toppida, et nüüdse külma ja tuulise ilmaga sõitma minna – aga mille nimel peaks ma seda tegema, mille nimel peaks ma end oludel nüpeldada laskma? Usun kindlalt, et praeguse ilmaga on targem end hoida, kui käia mingi abstraktse kilometraaži nimel külma õhku sisse ahmimas ja jahedaid lihaseid kangutamas. Ei usu, et see midagi juurde annab ja miskit kasu tooks.

Võtke teie ka rahulikult!
******
Bull Canyon Road, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Poolatar Justyna Kowalczyk MK-etapil Kanadas Canmore'is. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Canmore'i MK-etapi 30 km sõidu start. Fotol on hästi näha, kui lähedalt kehale toimub paaristõuge. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Midagi südantsoojendavat poodiumipiltide fetišistidele! Canmore'i MK-etapil pääsesid 30 km sõidu järel autasustamispjedestaalile vaid need, kes sõitsid Fischeritega. Vasakult Roland Clara Itaaliast, Maurice Manificat Prantsusmaalt ja Sjur Roethe Norrast. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Jõuluvana suusatamas Põhja-Itaalias Madonna di Campiglios. Foto autor: Reuters/Scanpix

58 Kommentaarid:

At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Milles seisnes tolle poisiga kampa löömine? Mulle jääb mulje, et PP nägi rajal mingit uisutehnikas sõitvat poissi, kellest ta ise oma Fischeritega igatpidi kiiremini sõitis.
Aga kamp?

 
At 13:38, Blogger Tauno said...

Reeglina on Estoloppetitel ka normaalne klassikajälg raja servas olemas, mõnikord on laugemal lõigul isegi lihtsam paaritõugetega edasi minna. Tehniliselt võttes saaks klassikastiilis kõik maratonid läbida küll. Klassikuid on vabastiilimaratonidel tagumises otsas varemgi nähtud. Kas ka eespoolt ei tea.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Teietamise jätkuks

 
At 14:06, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 14:08, Anonymous AA said...

Mis rumal jutt? Pullerits lööb vedelaks - järjekordselt! Windstopper pesu selga, buff näo ette, villased kindad kätte! Goretex naeltega talvejooksu tossud jalga! MARSS VÄLJA! Kui tervis ei enamat ei luba, siis energiline kõnd, väikese amplituudiga venitused, kerged võimlemisharjutused. Minimaalselt 12 minutit.
Vana mees, aga kukub nii ära. Ei ole siin midagi noori mehi oma külmajutuga pilastama!

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Kasutan külma ilma jõuharjutuste tarvis - leigemaga kisub, jah, pigem metsa. Aga, nüüd, poolsunduslik jõusaal - puhas kasu lõigatud 'kehvast' ilmast. Priit võib ju midagi teha oma suusapäevade jooksul aga korralik tunnine jõusaalipäev võiks nädalasse ikka mahtuda.
Tunned, kui tugevaks muutuvad jalad peale kangiga kükke, jm.

 
At 14:21, Anonymous Lembit Krull said...

AA hakkab oma tobedate kommentaaridega juba silma paistma. Mine sõber kommenteeri oma vaimukusi jooksuportaalis, siin on asjalikud lugejad.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Teise pildi alltekst võiks olla: "Mitut paari Fischereid te näete?".
Ka poodiumipilt on kõnekas.
Mina olen 189 cm pikk ja klassika kepid on 162,5. Ei tea kas peaks ka paar senti paha võtma? Tõusudel mõnikord ikka kisub rippesse.
Teet

 
At 15:07, Anonymous AA said...

Pehmod!

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit ise ka Karvajalaks muutunud (?) - näe topib siia poodiumipilte!
Alles ta noomis samanimelist isikut nende lisamise eest.

Aga võib-olla esineb PP siin mitme eri identideedi all?

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas oled juba lasknud oma suuskadele augud teha nagu seal pildil? Palju selline teenus Suusavendadel maksab?

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Kes ütles, et Priit on raudselt stardis :-)!

 
At 16:07, Anonymous Karvajalg said...

"Neljandaks, ei mäleta, millal varem oleksin oma Fischer RCSidega saavutanud tõusudel nii kindla sammu ja hea pidamise."

Miks on vaja rõhutada RCSi ja kas sa neid maha ei müünud juba?

Mis on sinu Hole ski täishind?



 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Ei, Kunts ei pannud alla mingit imemääret. Vastus on ilmselt muus: senisest lühemates keppides,

Vale vastus-sel õhtul olid lihtsalt suurepärased tingimused,rada nagu raudtee jne .. Ka kõik need kes kuntsi juures ei käinud või keppe lühemaks saaginud ei ole said nautida keskmisest pidavamat suuska ja head libisemist.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Mida räägib see pilt?

 
At 17:26, Blogger Priit Pullerits said...

See pilt, 16:53, räägib, et vasakpoolseil ehk siis USA mõistes demokraatidel ei ole kombeid - hoida vaba kätte kätlemise ajal taskus! Säh teile eelmises kommnetaariumis kiidetud demokraatiat! Kombetuseni viib see, nagu näete.

15:56 - kus teie elanud olete? Kogu Eesti teab juba mullusest, et mul on auguga vabatehnikasuusad. Suusavendade augustamise hinda küsige Suusavendadelt.

Karvajalg, 16:07 - müügiprotsess käib. Uisu- ehk auguga Fischerite hind kujuneb nõudluse-pakkumise vahekorras. Tehke pakkumine! Alla 350 euro mitte jutule tulla. Ehk: väga häid asju ma sellepärast poolmuidu küll ära anda ei kavatse, et endal neid vaja pole.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Võtsin talle sappa ega jõudnud ära imestada, kuidas mustad Fischer RCSid ise sõitsid. Olin nende eest andnud sügisel 320 eurot. Vastu sain tollal vaid lubaduse, et talve alguseks saan Euroopast tuliuued Fischerid. Saingi. Hiljuti vaatasin Hawaii Expressis, et seal küsib kauplus samasuguste eest 500 eurot ehk ligi 7900 krooni.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa klassika suusad ka ära müüd, siis kas võtad AT Spordist Nanosonicud?

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

at-st on küttepuid natuke kallis osta

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

>> hind kujuneb nõudluse-pakkumise vahekorras. Tehke pakkumine! Alla 350 euro mitte jutule tulla.

>> Olin nende eest andnud sügisel 320 eurot.

Ostis 320 €-ga, müüb 350 €-ga. Peab ka mingi põhjus olema, kui mees oma suusad vähem kui aastase kasutamisega maha müüb. Teegu paistab olevat lihtsameelsete püüdmisega.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

@18:39
Kui nende suuskadega on sõitnud legendaarnr PP ise, siis võiks ju ka 3500€ küsida. Või oksjonile panna, saaks ehk miljonäriks?

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Nende suuskade ostja pääseb sama kiiresti põlveoperatsioonile nagu Priit Pullerits.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

http://suusk.blogspot.com/2012/02/pullerits-kas-suusahooajaga-on-nuud.html?m=1

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sa ei oska oma suuska müüa. Teised mehed kirjeldavad mis suusk on, mis head omadused, hea lipe, tehase-, mitte poesuusk. Üks mees müüb Suusafoorumis Johan Olssoni endisi võistlussuuski. Mis on Sinul nendele vastu panna? Mitte midagi. Kui mõtled veidi, miks keegi sinu suuski ostma peaks tahtma, siis saad aru, et sellise hinna küsimine on ebareaalne. Pane alghinnaks 200 euri ja täna jumalat kui siis ostja leiad.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

"See pilt, 16:53, räägib, et vasakpoolseil ehk siis USA mõistes demokraatidel ei ole kombeid - hoida vaba kätte kätlemise ajal taskus! Säh teile eelmises kommnetaariumis kiidetud demokraatiat! Kombetuseni viib see, nagu näete."
Priit, kas see on teie loogika tipp?
Kui üks mees hoiab kätt taskus ja on juhuslikult demokraat, siis järeldub sellest, et demokraatia on halb riigikord jne! Tule taevas appi!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Tuletagem siinjuures meelde seda särava keep smiling'u ja laitmatu seitliga USA Republican Party kongressmeni, kes pidevalt gei-vastaste sõnavõttudega pildil üritas püsida, siis aga Detroidi lennujaama meeste WC-s ebasündsate ettepanekutega (kopsis kingaga naaberboksi seinale, ronis potile jt lähenemisrituaalid) vahele jäi. Sellised juhtumid olevat republikaanide seas päris sagedased.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

See pilt, 16:53, räägib, kuidas ühel mehel on rind pisut kummis ja ta tunneb end maailma isandana. As simple as that.

Teisalt, ma ei oska ma SELLISEL positsioonil (siia võib lisada misiganes mõõtkava - seda pos ei ole võimalik ületada, vähemalt Maal mitte, vähemalt täna mitte) olevale mehele seda väga teadlikult mängitud žesti ka kuidagi pahaks panna.

Elu ei ole võrdsete mäng, ei saagi olla. Aga kui keegi seda siiski etendada üritab, siis lõpeb see alati suure jamaga (ajalugu mäletab ridamisi selliseid juhtumeid) või väga suure jamaga, peale mida pole kardetavalt enam eriti üldse mäletajaid...

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Obama on lihtsalt võtmas taskust dollarilist rahatähte, et seda senaator Kerry'le ulatada. Ameerikas on kombeks teenete eest või ka lihtsalt tuttavatele nn tippi anda - vanasti kirjutati tšekke, uuemal ajal antakse 1-, 2-, või 5-dollariline rahatäht.
Pullerits Tartu elanikuna ei ole sellest kombest ilmselt teadlik.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Kas Pullerits ise Suusavendadele tippi annab? Vaevalt.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju annab Priit Pullerits tippi?
1) 5%
2) 10%, kuid mitte rohkem kui 5 €
3) 1 €
4) Ei anna üldse tippi

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Senaator Kerry?!!
Kui juba sõna võtma hakkasite, siis võiks eelnevalt teema endale natukenegi selgeks teha, kasvõi need kõige lihtsamad ja algelisemad asjad. Vastasel juhul läheb ikka väga piinlikuks.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Õige märkus, tänu! PARANDUS: Tagasivalitud president Obama (demokraat) annab kaotanud konkurendile, luuser-republikaanile lohutuseks (ja ühtlasi osutatud teene eest) 1 USD. Ajalooline hetk!

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma müün ka nädal aega suusafoorumis oma suuski RCS 200.- EUR- iga. Hetkeseisuga on kuulutust vaadatud 485 korda. Helistanud pole keegi. Aga huvi ju on. Võibolla ei olegi minu suusad tehases tehtud. Tehke mulle selgeks, kus tehakse poes müüdavaid Fischereid ja kus "tehasesuuski". Kui need tehasesuusad on nii head ja nii ekslusiivne kaup, siis miks nad palju odavamad on kui poe omad?
Teet

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Nii, nüüd hakkame juba kuhugi jõudma. Ma ei julge öelda, et ka nüüd kõik faktid päris õigeks said:), kuid vähemalt osatäitjad said paika. Peace!

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, "bisnismeni" mängida on ikka rohkem nagu noortele suusakuttidele sobiv tegevus.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Tehke mulle selgeks, kus tehakse poes müüdavaid Fischereid ja kus "tehasesuuski".

Kõik valmivad täpselt samas tehases ja samal liinil kus ukraina käsitöömeistrite "Tisa"-dki- Mukatchevo suusatehases.

 
At 09:22, Blogger Priit Pullerits said...

Hüva, küsisite ennist, miks peaks minu auguga Fischereid tahtma ja miks need peaks korralikku raha väärt olema.

Eelmise talve hakul läksime Kristjan Oologa sõitma. Oolo on väga kiire jalaga suusasprinter, väidetavalt Eestis üldse kiireima jalaga. Liuglesin oma auguga-Fischeritega ees, hirmus rahulikult, ei pidanud peaaegu töödki tegema. Nii hästi jooksid. Ja siis Oolo hüüdis tagant, endal oma esindus-Fischerid jalas, et kuhu ma nii kiiresti lähen, ta ei jõua järele. Jesver, ma tegin elu aeglaseimat sõitu! Okei, mõne aja pärast vahetasime suusad ära, et saaksin proovida, millised siis ühe suusasprinteri võistlus-Fischerid on. Oi jeerum - kes need liivapaberiga alt karedaks on hõõrunud, küsisin Oololt, kui olin tema suuskadega mõnedkümned meetrid läbinud!

Teine näide: mulluse hooaja viimane, Tamsalu maraton. Värske nätske lumi. Kõik sõidavad algul väljal ühes reas, keegi mööduda ei ürita, sest kõik kardavad, et värskele lumele hüpates tõmbab suusa kinni. Too rivis loksumine ei innustanud, otsustasin viimaks möödumiseks kõrvale värskele lumele hüpata - ja libisemine ei läinud põrmugi kehvemaks! Sain pikast rivist mööda. Poolel distantsil hüüti mulle kohaks juba 62., mis tähendas, et olin tegemas elu sõitu. Veidi hiljem nägin poolsada meetrit ees Sulev Lokki, kõva rulluisutajat, võtsin talle põlluserval järele ja kui sappa jõudsin, siis hüüdsin, et võtku eest, siit ma tulen! Minek oli nende Fischeritega suisa pöörane. Kõik oli hästi kuni umbes tosin km enne lõppu, kui ühel metsavahelisel lõigul takerdusin, kukkusin - ja asendiveast tõmbas jala ootamatult krampi. Heitsin selili, krampis jalg suusaga taeva poole ja venitasin tükk aega. Kui püsti sain, oli selge, et rütm on kadunud ja sõit sõidetud. Aga esimesed ligi 30 km olid meeletud - tänu Fischeritele.

Ega ma neid kellelegi pähe määri, aga 200 euroga võite midagi muud soetada. Selliseid lennukeid võite nii vähese raha eest vaid kõrvalt imetelda, endale alla neid te ei saa.

Ja who the hell is J. Olsson ja miks peaks üldse uskuma, et nood suusad, mida keegi müüb, on J. Olssoni omad? On müüjal mingi kinnitatud tõend selle tõestamiseks? Arvan, et tegu võib olla puhta blufiga.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Jätkame teietamise teemat.

Mida arvata inimestest, kes pöörduvad grupi poole ainsuses?

Raadiodiktor: "Hea raadiokuulaja!"
Õpetaja klassile: "Ava vihik leheküljelt...."
Treener rühmale rühmatreeningus: "Järgmiseks võta kang!"

Päris segi läinud või üritavad ennast selle võttega kõrgemale tõsta?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Seda ei peaks uskuma, et suusad on Olssoni omad, aga seda, et PP suusad paaril korral just nii libisesid, peaksime pimesi uskuma? On müüjal mingi kinnitatud tõend selle kohta? Soovitatavalt notariaalne.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Tasakaaluks siia sobiks vast PP Tamsalu maratonist paar lõiku ja libisemine kaasvõistleja pilgu läbi:

http://manofly.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

Loodan muidugi, et blogi autorit viitamine ei pahanda, aga seal leiab muide palju head suusa- ja spordijuttu, mis minu arust ka vägagi mõnusas, lühikeses ja konkreetses jutuvormis esitatud!

 
At 13:57, Blogger Madis said...

Priit, mu auguta hyper-super-nanosonic Madshusid on iga kell nendest auguga Fisheritest kiiremad. Tõesta, et pole :-)

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Madis, kui sa väidad midagi, siis tuleb seda ise tõestada, mitte ei tee seda see, kelle kohta sa midagi ütled.

Paralleel teadusmaailmast. Kui keegi väidab, et ravimil X tegelikult hoolimata varasematest uurimistulemustest toimet pole, siis peab väitja tõestama, et see on nii.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Poe juures üks vana jota müüb kuuski.
Internetis keegi jobu müüb oma suuski.
Ilusad kuused, käharad,
ei ole plastikust.
Head suusad, auguga, kiired, RCS,
plastikust.
Langeb lund ja
müües suuski-kuuski
tasapisi saabub aasta uuski.

 
At 23:01, Blogger Madis said...

No sellele ma tahtsingi rõhuda, et Priit tõestaks oma auguga suuskade ülimuslikkust, Pardon mein French. Mida ta loomulikult ei suuda.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Noh, ostsin ka mina eelmine aasta suusad, pea uued, millega vanameister sõitnud. Olin varem sõitnud pronksimehe vanadega ning lipe oli super, pidas ja mis veel.

Kokkuvõtteks. Keskpärane määrimine ning tegelikult üle mõistuse jäikus (ja ka soov suuska iga kriimu eest kaitsta) andis tulemuseks maratoni aja paranemise mõne minuti võrra.
Suusad olid täpselt nii kaua head kui sai paaristõuget sõita. Igale mehele siiski jõukohane. Ning usun, et siin blogis on neid, kes saavad aru, mida ütlesin.

Uisusuuskadega on lihtsam. Kui on õige tehnika, suudad ka ümarkandiga RCS-iga supersõitu teha, kui tehnika rohkem jõu või käte peal, siis otsi midagi muud, millel terav kant ning lihtsam kandil tõuge lõpuni viia.

 
At 06:26, Anonymous Anonüümne said...

Paljud vennad siin s.h. Priit ei saa aru,et erinevate aastate maratonide aegu ja ringiaegu pole mõtet võrrelda---ilmastik,lumeolud,libisemine,jne. on alati erinevad,võib öelda,et isegi iga päev.Progressi näitab ära kaotus võitjale-ajaliselt ja koht.Näit.Vasal üks aasta võideti sama ajaga rasketes tingimustes,mis ma sõitsin eelneval, heades rajaoludes.Raiuge see oma peakoludesse sisse.HD.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

HD, ka kaotus võitjale ei ole alati näitaja. On selliseid lumeolusid (sadu, sula jne.), kus eessõitjal on oluliselt halvem libisemine kui mitusada kohta tagapool tulijal.
PS! Võid seda oma kolu raiumisel kasutada :)

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Mina arvan ka, et HD võiks oma peakolusse raiuda, et võitjal ja võitjal on samuti vahe. Kui Estoloppetil on stardis mõni Eesti koondislane, on tulemus ikka hoopis teine kui siis, kui võidab laiale üldsusele tundmatu suusaorienteeruja, nagu see aasta Virus. Nii et ei näita kaotus võitjale midagi, samuti mitte koht. Ma sõitsin see aasta TM-il sisuliselt sama koha, mis mullu, kuigi mullu ei olnud 51 km absoluutselt pidamist - milles asi? Sest eelmine aasta oli võimekaid välismaalasi palju vähem stardis kui see aasta. Lp HD, raiuge see endale peakolu sisse (ausõna, sõbralikult).

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Saime aru, Priit Pulleritsul puudub funktsionaalse lugemise oskus.

 
At 12:44, Blogger Priit Pullerits said...

...ja teil puudub funktsionaalse kirjutamise oskus (smile!).

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit jt.---ma ei mõelnudki meie väikeseid s.suusasõite,vaid tm ja mujal maailmas toimuvaid suuremaid,kus ässad veavad vaheldumisi väikeste juppidena ja rong liigub väga kiiresti olenemata ilmast.hd.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

12:36 miks endast mitmuses kirjutad ja miks on vaja kõigile kuulutada, et enda arvates millestki aru said. Miski ei kinnita, et ka õigesti aru said.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

13:00 just TM ongi see koht, kus kaotus võitjale sõltub rajaoludest. Olles samas vormis ja saades enamvähem sama koha, on kaotus võitjale igal aastal erinev.
Kui tahad aegu absolutiseerida, siis mine staadionile jooksma, suusatamine selleks ei sobi.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Suusarada erineb, sõltuvalt sellest, kas sellel on sõitnud 0, 100 või 5000 suusatajat. Simple!

 
At 02:34, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:37, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht