reede, detsember 21, 2012

Pullerits: Kuidas suurtuur keset talve kirgi kütab?

Teeme nüüd suusatamises väikse pausi, sest tuliseks on läinud hoopis rattarindel. Kultuuriminister Rein Lang isiklikult, kui oli lugenud suvel Delfi uudist, et ETV omandas ligi 100 000 euro eest kolmeks järgmiseks hooajaks Tour de France’i teleülekandeõigused, oli saanud maru vihaseks, nagu räägivad mulle allikad telesfäärist – et mille peale küll raha kulutatakse! Allikad kinnitasid, et teletöötajad on iga nädala juba kuude kaupa saanud tunda ministeeriumist survet, mida nad oma ostuga küll teinud on ja kuidas seda ostu tühistada saaks, et suunata Tour de France’i näitamisele kuluv raha pigem mujale. Nagu see võimalik oleks... Ei ole, sest nagu pädevad allikad seletasid, siis makstud litsentsitasu nagunii tagasi ei saaks.

Aga loomulikult, sinna, kus teravused lendavad, ei saa ju jätta oma nina pistmata. Ajakirjaniku instinkt nõuab, et tuleb sõna sekka öelda. Seda tänase Tartu Postimehe sporditeemalises kuukommentaaris tegingi – lugege see, palun, läbi enne, kui kommenteerima hakkate. (Muide, see peaks olema Eesti ajakirjanduses vanim ja kestvaim järjepidevalt ilmuv kolumn.)

Nagu näete, võtsin kommentaari ka Rein Taaramäelt, samuti püüdsin üle kuulata minister Langi (kuukommentaaris on kirjas, miks see tegemata jäi). Olgu siin täies mahus lisatud ka Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimehe Agu Uudelepa kommentaar, mis minu kirjutises oli lühemal kujul (kõik ei mahu kunagi täies pikkuses lehte, veel vähem mahub, muide, teleuudistesse):

«ERR-i nõukogus on Tour de France´i teema paar korda tõstatunud muude arutelude ühe kõrvalliinina. Kuna see pole meil kunagi päevakorras olnud ja ühtegi otsust pole ühiselt läbi hääletatud, siis ei ole võimalik rääkida ka nõukogu kui terviku seisukohast.
Mõne liikme mure tõukub peamiselt paarist asjaolust: ülekande teeb huvitavaks vaid ühe eestlase pingutamine - ja mis saab siis, kui Rein Taaramäe saab vigastada ning kõrgete kohtade pärast ei heitle - ning rattasport on käesoleval aastal vaevelnud päris tõsises dopinguskandaalis. Lance Armstrongi ning veel mitme tuuril tipus olnud mehe ümber toimuvast pole olnud võimalik mööda vaadata.
Samas mõistab nõukogu, et programmi planeerimine on iga toimetuse enda vastutus. Järgmise aasta algul on nõukogul plaanis kohtuda sporditoimetuse juhiga, et laiemalt arutada spordi kohta ja olulisust ERR-is. Tõenäoliselt tuleb siis jutuks ka jalgrattasport.»

Mis te arvate, kas Tour de France jõuab tuleval aastal ETV ekraanile või suudab minister Lang kulisside taga seekord oma muskleid näidata?
******
A very sandy stretch of Bull Canyon Road, Moab, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Rein Taaramäe novembri keskel Tartus Lõunakeskuses suusalaadal trenažööride mitmevõistluse veloergomeetri etapil. Vaadake Taaramäe põlvi! Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Rein Taaramäe tänavusel Tour de France'il parima noorratturi valges särgis. Foto autor: PA Images/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi mulle meeldib jalgrattasport, siis ütlen ikkagi, et Touri saab väga edukalt vaadata Eurospordi pealt - Pole mõtet tavainimesele üliigavat 4-5 tunninist grupis loksumist iga päev näidata. Kes on asjast huvitatud, see maksku.
Ja Priit ära hakka nüüd mämmerdama jlagpalli suurvõistluste teemal, et miks seda näidatakse ja nii palju veel jne. Fakt on see, et see konkreetne spordiala on teiste spordialaga (ja ka kultuuri) võrreldamatu. Err-il on kohustus neid turniire täies pikkuses näidata, sest nad on maailma tähtsaimad sündmused sel ajal (uuri vaatajate arvu jne)
Peeter

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

>> Seda tänase Tartu Postimehe sporditeemalises kuukommentaaris tegingi – lugege see, palun, läbi enne,

Ei loe. Miks, Priit? Kui keegi hea sõber soovitaks, et tead, Postimehes ilmus oluline või huvitav lugu, Pullerits kirjutab seal, sa peaksid seda lugema - siis loeksin. Pimp'id oma lugu pikalt, aga vähe villa.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Mõte kohalikku ülekannet vaadata oleks siis, kui kommentaatorikabiinis on asjalik inimene. Lihtsalt heliga ruumitäitel pole mingit mõtet. See oleks tõesti raiskamine. Nii kord juhtuski, et üht huvitavat spordisündmust oli err vahendusel piinlik ükskord jälgida (kuulata), panin eurospordi peale... On siis seda vaja?

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Dubleerimine tõesti, eurosport teeb väga head ülekanded. Mina oma raha sinna ei annaks. ETV aga raiskab üldse palju raha, nii et vahet pole. Kahju on rahast muidugi. Aga televisioon on idiootidele ja lastele, v.a. sport.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma kujutan ette kuidas üle Langi keha voogab lainetus kui talle jalaga perse lajatada.
Teet

 
At 15:37, Blogger Priit Pullerits said...

Lihtsalt infoks: ka Kowalczyk ei kavatse pärast kevadist põlvelõikust sel hooajal uisku sõita: http://sport.postimees.ee/1081618/kowalczyku-treener-votab-veerpalu-eeskujuks/

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Hm, kuidas Pullerits seda kommenteerimist silmas peab. Kas istub Kuuse Talnas ekraani ääres ja kommenteerib Eurospordi pilti või kuda. Kui kommentaator + abitiim kohapeale saata - intervjuud ja muu, mis asjast asja teeks, siis tuleks sellele rahale veel teist samapalju juurde panna.
Omaette ooper on see, et Taaramäe lootustandvast noorest lihtsalt ratturiks saab, ilma jumbude nännile konkureerimata, mille ümber hirmus lokulöömine käis. Ja kas ta saab 15 või 105 koha, vahet pole.
Vaatan hea meelega seda asja Eurospordist, kui vaja.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
järjekordne non-starter. Milles on asi?

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Touri ülekanded ETV pealt on lollus kuubis. Kui mõni prillidega vanem mees ei suuda Taaramäed grupist üles leida, siis on see tema probleem. Tõsiasi on see, et raskematel etappidel vajub Taaramäe niiehknii kuhigi gruppettosse ja rhv telepilti ei pääse.

 
At 16:32, Blogger sk8erboi said...

üldiselt on väga tore, et ETVs on olemas mõni munadega mees, kes julgeb julgeid otsuseid teha. Miks mitte näidata Touri - kvaliteedi osas saab vinguda alles siis, kui ülekanded reaalselt käima on läinud, pole mõtet enne juba hakata maha tegema. Samas on tõsi ka see, et Eurospordist tulev ülekanne on suurepärane, eriti Touril ja kui võrrelda näiteks ES ja ETV suusaülekandeid, siis ma ei tea küll mitte ühtegi head põhjust (va keeleoskus), miks ETVd ESle eelistada. Kuldmigrofonimees (sic!) on küll tore säga, aga kommentaar on igal juhul ES parem, sh eestlaste osas, kui need peaksid pilti sattuma. Aga jalgrattasõit pole suusatamine, nii et selles osas mul on suvise ürituse osas ootused kõrged. ja kui mõni Rakvere või Vändra poiss, kelle peresse ES lihtsalt ei levi selle tõttu hakkab rattaga sõitma, siis ma arvan, et see 100k on hästi investeeritud.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Rakvere või Vändra poisil jääb kool pooleli, või saab Audendese lepalehe-diplomi, mis ei taga kirjutamisoskust.. näide ees olemas. Ei ole hea investeering.

 
At 16:52, Blogger Gaspar said...

Teemavälist ka.
TMi stardinimekirjad on väljas: http://www.tartumaraton.ee/failid/File/TM%202013/tm_2013_63km_sp.xls

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Teemavälist, maiäss!
Siit alles õige teema hakkab:)

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

3. stardigrupp Pullerits Priit 1965 Tartu

 
At 19:26, Blogger Madis said...

Võtke või jätke, mina tahan täiemahulist ülekannet Vasaloppetist! Muid massiüritusi (TdF, jalka, polka) saab E-spordi pealt kuhjaga nillida...

 
At 20:43, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

@16:47
Ärge palun Audentest nii maha ka tampige, kõik oleneb ikka noorest endast. Võin seda väita oma laste põhjal, kel olemas nii Audentese kui ka Tallinna "eliitkooli" kogemus - Audentes ei sega absoluutselt edukalt ülikooli pääsemast ja seal õppimast ja lõpetamast.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Arvan minagi, et see on rasikamine. Kanal selleks on olemas, mis on Eurosport.
Ja isegi kui näitaks, siis ma vist kibeleks samal ajal Eurosordi kanalile ja läheksingi sinna.
b-to

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Rattaspordist pean lugu, kuid ühinen enamiku seisukohaga, et sellises vormis ja mahus on tegemest ebamõistliku kulutusega.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

21:08, kindlasti ei tahtnud Audentest maha tampida. Risto Mätas, Leho Pent, näiteks, on vist Audentese taustaga, nemad on igati arenenud ja meeldivad noored mehed ja head sportlased.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Holden, kas sina ka maksu maksad? Või oled oma kulud ära optimeerinud nagu ärimehed ikka teevad.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

PP pasundab jälle ja jälle ja jälle oma savijalgadel argumentidega arvamust. On sümptomaatiline, et Postimehe ajakirjanik ei vaevu uurima, kuidas on värk korraldatud analoogsetes riikides, kus huvi mõne üksiku oma staari TdF sõitude järele. Slovakkial (Sagan!) on väga õnnestunud lahendus.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

No-noh, 22:35, ärgem unustagem, et oleme siin blogis külalised!

 
At 23:30, Blogger Alari said...

Arvestades kõiki asjaolusi, on TdF näitamine ETV-s suur viga! Kujutan ette, et otsus suruti läbi lapsiku emotsiooni mõjul, nende etappide ajal, kui Taaramäe oli kõrges mängus sees.
Olen Eurospordist vaadanud tuuri juba aastaid ja jään ka edaspidi vaatama. Pullerits pole ise vist neid ülekandeid vaadanud ja seetõttu ei saa aru, et ETV stuudiost ei suuda ükski meie kommentaator ega asjatundja mingit olulist lisaväärtust sellele ülekandele anda. Meenutagem kasvõi olümpia rattasõidu ülekandeid. Käis mõtetu heietmine, ei muud!
Ja tõenäosus, et üks rattaproff (antud juhul siis Taaramäe) mingil põhjusel tuuril üldse ei stardi või katkestab juba tuuri algfaasis, on üsna suur. Niigi väikesed vaatajanumbrid kukuvad kolinal!

 
At 23:44, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

praegune arstiteaduskonna dekaan peaks olema TSIK- lôpetanud. (kes ei tea,siis audentese spordiosa eelkäija ). Tegeles usinasti kaugushüppega.

 
At 00:08, Blogger Madis said...

Kahjuks on digitaliseerumisega see kanal (SVT) koos muude normaalsetega digiauku läinud :-(

 
At 00:12, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

-> 22:55

kui poleks anonüümseid külalisi, siis poleks ka nii palju lugejad, siis poleks ka ka Pulleril võimalik lepingut teha, siis poleks ka Pulleri suusablogi üldse.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Vasat on rootsi riigitelevisioonist üle neti ikka saanud vaadata,pilti tuleb üheaegselt 2-3 kanalist ,vali millist vaatepunkti(liidrid,määrdepunkt,matkajad jne) ise eelistad:

http://www.svtplay.se/

varasemaid klippe

http://www.svtplay.se/sok?q=vasaloppet

Vasat ja teisi Ski Classicuid üritab lives üle kanda
http://www.swixskiclassics.com/
,eelmise aasta täispikad live`d või kokkuvõtted ka olemas.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Normaalne.

http://sport.postimees.ee/1083200/com/suusaass-northug-palkas-oma-luksusbussi-kuueliikmelise-meeskonna#comments

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Sass oli suusaäss,
my ass!
Temal jalas olid
Rossignolid!

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Minul ei ole eurosporti, sest televiisor peab olema tasuta ja samuti pilt, mida ta näitab. Pealegi, ETV reklaami ju ei näita ehk mis tähtsust sel on mitu inimest Le Touri vaatab?
Teet

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

ETV ülekandel oleks tõesti mõtet siis, kui ülekannet aitaks mõni spetsialist teha. Aga spetsialiste meil ju on! Näiteks olümpiamängudel on Jaan Kirsipuu olnud rattasõitudel kommentaatoriks, see on olnud väga nauditav.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Näiteks Kuusamo MK etapil suusatamises kommenteeris koos Kuuse Lempsiga Jaak Mae. Hea on kuulata ka asjalikku suusatehnilist ja taktikalist juttu. Edaspidi ka ikka tahaks, et Mae kommenteeriks. Kuuse Lempsi jutt on nagu raadiodiktori oma, räägib seda, mida niigi kõik telekast näevad ja loeb nimesid ette.
Teet

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

ERR-is osatakse raha huugama panna. Mida selle 100 000 € eest oleks võinud teha? 100 000 € eest saaks saata 10 reporterit kohapeale, kes raja igast punktist sündmusi vahendaksid. Oleks võinud esimene aasta osta paar-kolm etappi. Aga ei! - sest ERR sporditoimetus on ju ülimalt cool koht, kus töötavad oma ala tipp-tegijad. Mõned neist on isegi Ülikoolis Marjustini loengus istunud vist

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Naeratavat endist dopsimeest küll telepilti ei taha.
Kirsipuu? Ei saa aru, kust on pärit arvamus K. jutuandest. Pluss samuti dopsi-ajastu mees.
Jääb üle ainult Lembitu Kuuse.
Kuuse nõrgad kohad tuntud-teada: kõlava rütmiga nimed jäävad Kuusele hästi meelde ja siis hakkab tulema: Juuhan Uulsson! Juuhan Uulsson! Juuhan Uulsson! jne
Kuuse on objektiivselt võttes siiski parim valik.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulun ka kahjuks seltskonda, kes ei pea päris öigeks tehtud otsuseid. Juhiks ka tähelepanu, et selle 100 tuhande eest veel pilt ekraanile ei jöuagi... Köige suurem probleem ongi just ajas - suvine pärastlöuna, noo kes see viitsiks tunde passida tugitoolis...Aga eks aeg näitab.

Eile istutasin end Priidu "gruppi" kolmandaks, üheks ringiks, omavoliselt.... Möte oli, et kaeks siis selle Liivimaa tuntuima harrastaja tegemisi-liigutusi. Ega öiget sotti saanudki, mees nagu mees ikka, mölemad jalad all ja puha, silma hakkas vaid nende laudade libisemisvöime, öigemini vöimetus...Täna sai tehtud 6ringi, rahulikult, et külmas väga liiga ei teeks, aega kulus 1.51...vaatasin siis Priidu varasemaid ringiaegu....ei tea miks, aga enesetunne muutus kordades paremaks...
Maamees

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

No ei saa see võimalik olla, et Pulleritsul libestiga probleeme. Projektijuhiks ju väidetavalt Eesti kõige kiiremate jalgadega suusasprinter, kellel olevat isegi piisavalt palju oidu peas.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Keda see Tour huvitab. Palju tähtsam küsimus on, et kas ERR järgmine aasta Konföderatsioonide karikavõistlusi näitab ikka täiesmahus? On kellelgi infot?
Andrus

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Kertu Jukkum, too solaariumipäevitusega tibi, kes armastab ilusate kenade spordimeestega hängida, saab seekord õpetust Jaak Maelt. Kahe kuuga Tartu maratonile!
Mis on Pulleritsu põlvelugu selle kõrval? Tühi õhk!

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
eks see üks Tühikargamine ole - Sinu eas!

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Mina kui maksumaksja ei toeta seda!!! Vähemused kappi tagasi oma jalgrattaspordiga, eestlased eelistavad jalgpalli ja korvpalli.

 
At 01:55, Anonymous Anonüümne said...

#Nüüd on õhus küsimus, kas tiitel võetakse Mentšovilt taas ära või jäävad mehed seda ametlikult jagama. Samuti pole selge, kas ja kuidas jagatakse ümber auhinnarahad. Nüüdseks 38-aastane Heras on Vuelta võitnud ka 2000., 2003. ja 2004. aastal.#

http://sport.postimees.ee/1083766/dopingutsirkus-patustanud-rattur-sai-kohtu-otsusel-vuelta-uldvoidu-tagasi

Et selline ala siis, võitja selgub aastate pärast, kui selgub.

 
At 02:52, Anonymous Anonüümne said...

Aa, "Mentšovi uudis"! Mehe nimi on Меньшов, tuleks kirjutada Menšov. Kirjaoskus pole rattakuttide kõvim külg 8))), spordipartneri veebileht, kust ERR ja Postimees varmalt selle ära kopisid, kirjutab ka "Tour de Francil" 8))
Milliseid tulemusi Pulleritsu taoline harrastaja võiks saavutada, kui samu aineid kasutaks kui Tuuri mehed?

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas nende superstaarisaates mainitud kõrvapunnidega on? Või ei ole kuidagi, sest mainimine on ikka mainimine. Üks publicity kõik, nagu reklaamigurud räägivad?

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Mida esmaspäevases blogikandes kirjutame?

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Häid jõule palatikaaslased!
Mul on ka tavaliselt nii, et kui enam vähem rahulikult dendrot sõidan, ükskõik kas klassikat või uisku, siis üle 20 minuti ring ei lähe.
Aga maamees kui räägid, et rahulikus tempos 1.51 ja 30 km, siis oled päris kõva suusamees. Äkki oli ikka üks ring vähem?
Teet

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Vene nimede hääldamist 'uue aja' eestlaste poolt (ja imelik, et ka NSVL-kogemusega tegelaste) on minul häiriv kuulata. Rõhud valesti, reeglina.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Commoon, blogmän on ju american fan ja talle vaevalt teie kommude neimide prönaunseerimise probleemid korda lähevad, sheew tät.

joo
piis män

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanik sai Koola poolsaarel Alakurttis utšjöbkas (vn учебка, noorsõdurite väljaõppeväeosa) vene keele häälduse nii hästi kätte, et kõik rõhud siiamaani hästi meeles!

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Hiljem, kui Pullerits juba motoriseeritud jalaväe raketidivisjonis raketikompleksi sihturi abina aega teenis, saabus jõulude ajal väeossa külla Joulupukki (vn Дед Мороз). Külalise auks hakati rakette laskma, ühel raketil oli juhuslikult tuumalõhkepea peale pandud. Sellest ajast on Joulupukki nina punane ja Priidul hea kiire (aga tihti sogasevõitu) sulg.

 
At 14:49, Blogger Madis said...

Huvitav, kas Priit poetab mõne kurbusepisara ka? Nüüd, mil Newsweek paberkandjal ilmumise lõpetas.
Kuidas Priit edaspidi Newsweek-i hakkab saama? Vot need on palju fundamentaalsemad küsimused, millele vastust vaja :-)

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Newsweek oli Pulleritsule nagu Ogonjök.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

//Kuidas Priit edaspidi Newsweek-i hakkab saama?//

Võtab valge paberi ja kirjutab sinna peale Newsweek, siis paneb selle ümbrikusse ning saadab aadressile:

Priit,nõudmiseni.

 
At 02:57, Anonymous Anonüümne said...

Mõned spordivideod: Nut Job. Iron Man is NOT a Cult?. Õpetlikud lood. Eks Pullerits ole oma sporditegemisega ka mõneti 'Nut Job'.

 
At 14:00, Blogger Madis said...

Ja mina mõtlesin, et Ironman all mõeldakse filmi :-D
Ju ma olen siis veel normaalne :-)

 
At 11:49, Blogger Unknown said...

qihang0904,michael kors
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
vans shoes sale
ray ban outlet
toms outlet
soccer shoes
michael kors handbags
hollister jeans
louis vuitton handbags
true religion outlet
tommy hilfiger outlet stores
swarovski jewelry
adidas
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike huarache
michael kors handbags
nike roshe runs uk
louis vuitton handbags
toms shoes
michael kors bags
michael kors
coach outlet store online
oakley vault
ray ban sunglasses
lebron james shoes 2015
true religion outlet
louis vuitton
kate spade handbags
jordan 11
michael kors
michael kors outlet
jordan retro 11
ray ban sunglasses
louis vuitton bags
timberland outlet
coach outlet
q

 
At 02:34, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:37, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 06:37, Blogger 艾丰 said...

jianbin1211
tods shoes
bottega veneta outlet online
uggs outlet
links of london uk
replica watches
nike shoes
arizona cardinals
mont blanc
lululemon outlet store
miami dolphins
basketball shoes
cleveland cavaliers
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
michael kors outlet online
salomon speedcross 3
abercrombie fitch
iphone cases
cheap oakley sunglasses
louis vuitton uk
nike huarache
woolrich clothing
celine outlet online
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
oakley outlet online
tory burch sandals
indianapolis colts
soccer jerseys,cheap soccer jerseys,cheap soccer jerseys for sale,soccer jersey,usa soccer jersey,football jerseys
ugg boots
snow boots outlet
beats by dr dre
ralph lauren polo shirts
ugg outlet
marc jacobs outlet
hermes bags
baltimore ravens
coach outlet store online,coach outlet store,coach outlet
new orleans saints
nike roshe run
coach outlet store
michael kors handbags
uggs outlet

 
At 08:53, Blogger 柯云 said...

2016-03-18keyun
air force 1
coach factorty outlet
michael kors uk
air max 95
louis vuitton outlet
canada goose jackets
celine handbags
nba jerseys
oakley vault
ray ban wayfarer
ray ban outlet
louboutin
true religion jeans
michael kors handbags
mont blanc pens
timberland outlet
michael kors outlet
insanity workout
louis vuitton outlet
ugg outlet
louis vuitton outlet
jordan 3
louis vuitton outlet
rolex submariner
louis vuitton
true religion outlet
kobe 9
prada handbags
replica watches
cheap jordan shoes
ray ban sunglasses
kobe 11
oakley sunglasses
coach outlet
jordan 13
oakkey sunglasses
nike roshe runs
louis vuitton bags
oakley outlet

 
At 04:41, Blogger chenlina said...

kobe 10
beats by dr dre
basketball shoes
cheap jordan shoes
air jordans
coach outlet
gucci belts
coach outlet
lebron 13
louis vuitton purses
cheap jordan shoes
adidas uk
longchamp bags
tod's shoes
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
jordan retro 3
adidas shoes
jeremy scott shoes
coach factory outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
nike basketball shoes
louis vuitton bags
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors uk
mont blanc pens
michael kors handbags
cheap jordan shoes
true religion sale
jordan concords
louis vuitton outlet online
michael kors handbags
jordan 8
michael kors outlet
nike outlet store
louis vuitton handbags
insanity workout
louis vuitton outlet
chenlina20160729

 
At 05:38, Blogger raybanoutlet001 said...

http://www.oakley-sunglass.in.net
nike air zoom
tiffany jewelry
yeezy boost 350 v2
cheap real jordans
tiffany online
adidas nmd runner
http://www.raybanglasses.in.net
skechers shoes for women
fitflops clearance

 
At 07:35, Blogger Unknown said...

ysl bags
fenty puma
tom ford eyewear
yeezy boost 350
moncler jackets
vans outlet
yeezy boost
air force 1
true religion
reebok outlet

 
At 10:20, Blogger Unknown said...

www0416nike shoes
michael kors uk
lions jerseys
clippers jersey
nike huarache
cheap jordan shoes
cleveland browns jerseys
clippers jersey for sale
giuseppe zanotti outlet
coach outlet online

 
At 12:13, Blogger Unknown said...

qzz0419
coach outlet
cheap ray bans
ralph lauren outlet
nfl jerseys wholesale
rayban sunglasses
nba shop
christian louboutin
canada goose uk
coach factory outlet
nike outlet

 
At 13:28, Blogger omar ail said...


Your site is very helpful
https://oali78313.wixsite.com/website
http://publish.lycos.com/noranamro
https://antiinsectsss.blogspot.com.eg/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/
http://alalamiahh.com

 

Postita kommentaar

<< Esileht