neljapäev, veebruar 28, 2013

Pullerits: Kes tahab Tallinna maratonil teha Rehemaad?

Eile õhtupimedas tekkis Tartus dendropargis kahel suusatajal, kellest möödusin, küsimus. Küsimus kõlas, et miks ma nii kiiresti sõidan. Aga ma ei sõitnud kiiresti! Sõitsin mõnusalt keskmise kiirusega 16 km/h (lähitud vahemaa jagatud kulunud ajaga). Arvestades seda, mis suusad mul all olid, polnud see mingi märkimisväärne kiirus.

Jah, olete jälle tõele pihta saanud: mul olid all auguga vabatehnika-Fischerid. Aga nende juures oli üks oluline lisanüanss.

Neid suuski palus mult eilseks Tartu suusasprindi võistluseks Kristjan Oolo, Eesti üks nobedama jalaga suusatajaid, kes nüüdseks juba mitu aastat tippspordist eemal, aga kel suuski tegelikult küll. Kuid oma suusapargis leiduvale eelistas ta ometi minu auguga püss-Fischereid. Loomulikult laenasin need talle heameelega.

Kui eelsõidu järel toimetuse tööpostilt raja äärde helistasin ja Suusavendade hooldemeeskonna liikmelt Jaanus Kuntsilt küsisin, kuidas mu suusad Oolo jalas lippasid, kinnitas ta, et need olid selgelt üle platsi suusad. Lõpuks sai Oolo koos endise Eesti koondislase Kaspar Kokaga teatesprindis Siim Sellise ja Martti Himma ning Rasmus Pindi ja Avo Sambla järel kolmanda koha. Ega noorte meeste jõu vastu saa, nentis Oolo. Liiati on Kokk tema sõnul tänavu suusatanud vaid 300 km. Kui küsisin, kuidas mu Fischerid tundusid, kinnitas Oolo, et need on Eesti parimad suusad.

Aga võib-olla siiski ei ole. Võib-olla on need ikkagi paremuselt teised. Sest pärast eile saavutatud 7. kohta Val di Fiemme MM-võistlustel on suur tõenäosus, et Eesti parim uisusuusapaar kuulub siiski Aivar Rehemaale. Sest Rehemaa tunnistas ju teleintervjuus, et ta ei ole nii tugev sõitja, et kui tal ei oleks supersuuski, siis ta maailmas esikümnesse ei mahuks.

Igatahes läksin eile õhtul proovima, kuidas Oolol enda hooaja olulisimaks võistluseks ettevalmistatud suusad libisevad, ja veendusin, nagu ka mitmed kaassõitjad, et libisevad oi-oi-oi kui nobedalt ja vaevata.

Laupäevasel Tallinna maratonil on mu imesuusad täiesti saadaval. Ma ei tule Aegviidus stati. Et miks, kui kiirus on nii hea? Aga just sellepärast, et kiirus on nii hea! Ilmaprognoosi kohaselt läheb krõbedamaks, mis tähendab, et rada muutub jäisemaks. Ehk liiga kiireks. Teiseks, sõidetakse kahel ringil, mis tähendab, et ohtlikes, kurviga kohtades muutub rada eriti libedaks. Arvestades seda, et opereeritud põlv vajab endiselt aega täielikuks tervenemiseks, oleks lollus Tallinna maratonile riskima minna. Liiati küsisin mind opereerinud dr Leho Ripsilt üle, mida tema nädalavahetusel startimisest arvab, ja kuigi ta mind keelata ei saa, siis heaks ta seda mõtet ei kiitnud.

Seega jäävad auguga püss-Fischerid nurka seisma. On keegi huvitatud nende laenamisest? Olgu lisatud, et tasuta neid siiski välja ei anna. Tasu selgub läbirääkimiste käigus.

Kuid õhtune suusasõit ei olnud eile sportlikult siiski kõige huvitavam sündmus. Kell oli juba kümme läbi, kui sain rahvusringhäälingult sõnumi küsimusega, kas oleksin nõus täna, neljapäeval, minema «Kahekõne» saatesse. Paarkümmend minutit varem olin näinud ETVs eelreklaami, et «Kahekõnes» esineb Andrus Veerpalu advokaat Aivar Pilv. Kas siis Pilvel tuli midagi ette, mõtlesin. Ju vist. (Põhjus selgus täna hommikuks.)

Olen saanud suusatamisega seoses veelgi kutseid. Näiteks esmaspäevaks ühte erakanalisse, kuhu pidi minema ka Jaak Mae, et siis temaga väidelda. Kuid oma uue nädala plaane vaadates selgus, et esmaspäeval Tallinna paraku asja pole ning lühikese telesutsaka pärast sinna sõita oleks liiga suur aja-, raha- ja energiakulu.

Ega tänane «Kahekõne» ka mu plaanidesse hästi sobitunud. Hommikul Tartu Ülikoolis õppetöö, siis laupäevase Arteri lõplik kokkupanek, ja kui õhtul veel Tallinna sõita, oled nädalavahetuseks päris laip. Siiski on «Kahekõne» kvaliteetsaade ning ligi pool tundi eetriaega, kus sa ei pea stuudios teistega sõnaõiguse pärast konkureerima, lisaks kindlasti korralikult ettevalmistatud ja loodetavasti ka terav usutlus tundusid siiski apetiitsena. Aga ma ei ole inimene, kes kergekäeliselt lubadusi pillub. Teatasin, et kui neil kannatab oodata, siis neljapäeval kell 11 annan oma vastuse, ent soovitasin tingimata otsida ka teisi saatekülalisi.

Täna hommikul saingi rahvusringhäälingult teate, et nad leidsid teise külalise. Loomulikult, ega nad saa pikalt passida, mida ma ütlen – tegemist on otse-eetriga ja see ei saa tühjaks jääda. Sedasi siis istubki täna õhtul «Kahekõnes» usutletava toolile suusaliidu peasekretär Margus Hernits. Loodame, et tuleb intrigeeriv saade...

Minu kriitilisi mõtteid Eesti suusasprinterite kohta võite lugeda tänasest Tartu Postimehest.
******
A view from Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah, over sandstone formations on Colorado River. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Petter Northug tuiskamas auguga Fischeritel 15 km vabatehnikasõidus maailmameistritiitli poole. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 2: Aivar Rehemaa (keskel nr 42) MMil suusavahetusega sõidus. Foto autor: Stanislav Moškov, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Ei, see pole Petter Northugi kurvitehnika. Nii vajub ta pärast 15 km vabatehnikasõidus maailmameistritiitli võitmist lumme külili. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 4: Auguga Fischerite järjekordne pidupäev Val di Fiemme MM-võistlustel: (vasakult) 15 km vabatehnikasõidu hõbemedalimees rootslane Johan Olsson, võitja Petter Northug ja pronksmedalimees Tord Asle Gjerdalen Norrast. (Ka Priit Pulleritsul on lisaks auguga Fischeritele paar Atomice.) Foto autor: RIA Novosti / Scanpix 

112 Kommentaarid:

At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Millest Hernits seal tund aega räägib? Sellest, kuidas tal kruvid lahti tulid?

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Margus Hernits ja intrigeeriv saade?

Ma söön oma vanad suusad ära kui saatest kasvõi ükski huviäratav mõtteavaldus, väljaütlemine, seisukohavõtt tuleb.
Eks me kuule jälle neidsamu äraleierdatud jutte.

Jutuvada hakkab veerema ja kui pool tundi täis saab siis on saade otsas.

Loodan, et eksin.

Mulle tundub, et probleem miks Eesti saated on enamjaolt hambutud tuleneb Eesti väiksusest. Kõik tunnevad kõiki ja keegi ei saa endale lubada teravate küsimuste esitamist. Edaspidi on ta lihtsalt persona non grata. Nagu AV saagas vahepeal ja osaliselt ka senin PP. Kuigi teenimatult.

Siit tuleb ka otsida põhjust miks PP Jaak Maega rahupiibu välja tõi. Kaua sa ikka kannatad, kui sind on seltskonnast välja arvatud.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju haledust selles Veerpalu loos.
Sulev Kõks esitab täna virinaid teemal, et WADA oma meetodit ei avalikusta ja nimetab oma virisemist teaduseks. Kas pole piinlik?

 
At 15:24, Anonymous Sander Kaim, Kudjape küla, Saaremaa said...

PP võib pingviinide seltskonnast välja arvata, kuid meie südameis ja mõteteis jääb ta alatiseks esimeseks meheks suusa- meedia- ja arvamusekujunduse tööstuses

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Sellepärast ongi elu igav, et üks saade ei või lihtsalt ära jääda, kui keegi ei saa tulla.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti tund aega vaikust ETV-s ei ela eestlased üle?

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kui Veerpalu ikka puhtalt välja tuleb, siis milline võiks olla kahjunõude suurusjärk rikutud karjääri eest? Suur kõbin on mängus, mehed.
Teet

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna maratoni trassi on palju mönusam klassikasuusaga läbida, ei ole vabatehnika puhul kohustus jalgu hargitada koheselt. Rada on tehtud 1km lühemaks ehk teisisönu kogemustega suusatajale seal ohtlikku enam polegi midagi....see kitsas töus ja peale seda laskumine, mis eelmine aasta teisel ringil pigem bobirada kui suusarada meenutas, on välja jäetud, koos sellega pole ka seda täisnurkset vasakpööret enam....kaesin eelmine nädalavahetus oma silmaga järele...
Maamees

 
At 17:27, Blogger Priit Pullerits said...

Veel tänasest "Kahekõne" saatest. Saatetegijate seisukohast on isegi hea, et Aivar Pilv sinna ei tule, sest isegi kui oleks mingi otsus Veerpalu asjas täna tulnud, siis ega advokaat saa ju rääkida oma suhtest kliendiga, aga põhiküsimused olnuks talle just seoses Veerpaluga. Liiati on advokaadid tuntud ümara jutu ajajatena. Margus Hernitsa valik, prognoosin, ei ole samuti hea, sest Hernits esindab ju süsteemi (ESL), mis on rünnaku all, ja kuna Veerpalu juhtumiga puudub tal puutumus, siis jääb teemana üle vaid praegune MM, kus ta ei ole samuti kättpidi juures ega sees, mistõttu midagi uut ega erilist sealt tule. Lisaks ei tea ma Hernitsat hoogsa ja värvika sõnaseadmisega esinejana. Nagu ka mitte Pilve. Tuleb tuimavõitu ja väheütlev pooltund. Näis, kas eksin.

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Kahjunõue kelle vastu, Teet? FISi vastu? Ei, FISi vastu küll mitte. Ja FIS oleks koos WADAga ka ainus hagetav, sest Veerpalu puudutavad sammud ja otsused tulid neilt. Ei maksa arvata ega lootagi, et keegi saaks hageda ajakirjandust, sest ajakirjandus on kirjutanud siiani faktiliselt kõike õigesti - mõlemad dopinguproovid olid positiivsed, Veerpalu on dopinguga vahele jäänud. Seda tunnistas ka ESL oma kurikuulsal pressikonverentsil. Ma soovitan teil üldse mitte raisata aega ega mõttejõudu, et haududa välja mingi skeem, kuidas "vastikud ajakirjanikud" saaks orki ajada. Seni, kui faktiliselt on kõik olnud õige - ja on olnud! -, ei ole mingit alust hakata ajakirjandusega vägikaigast vedamagi. Lisaks tuletan meelde, et ajakirjandusettevõtetes on palgal vastavat valdkonda põhjalikult tundvad juristid ning kõik olulised ja problemaatilised lood on enne ilmumist nende käest läbi käinud. Nii et siin pole teemat.

Ja nüüd tuleb üllatuspomm: teemat ei ole ka FISi ja WADAt hagides! Miks? Mille alusel nad hagiksid? Et Veerpalu ei saanud Oslo MMile ja medal võis jääda võitmata? Karm värk, aga selliseks hagiks pole alustki. Miks?

Vaadake, miks: sest veel enne, kui tuli FISi otsus ta diskvalifitseerida, teatas Veerpalu ise tippspordist loobumisest ja kui nüüd ilusasti mäletate, siis teatas Veerpalu, et MMilt eemale jäämise ja spordist loobumise põhjus on põlvetrauma.

Ei ole kaasust, kuidagi ei ole. Kurb, ent tõsi. Taas on ise endale vesi peale tõmmatud või kaardid käest antud.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Hagetakse WADAt selle eest, et ta rakendas kõlbmatut dopingutesti, mille tagajärjel sportlane alusetult dopingutarvitajaks tembeldati. See tekitas talle nii rahalist kui ka mainekahju.

 
At 18:16, Blogger Tauno said...

Eri tark on muidugi praegu sügavalt arutada, milliseid kahjunõudeid ja kelle vastu esitada.
Millise otsuse alusel?
Praegu on ainukesena selge, et arbitraaźikohtu otsust ei ole ja see on ka kõik.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Misasja Veerpalul hageda on? Ta hoiab hinge kinni ja palvetab, et tema varasemid proove avama ei hakataks.
JAANUS

 
At 18:39, Anonymous K. said...

Priit, kas need kriitilised mõtted Eesti suusasprinterite kohta, mis tänases paberlehes ilmavalgust nägid, on ka veebiversioonis üleval? Otsisin, aga tulemusteta.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Äkki tal mingi lapsepõlvetrauma?

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kui Veerpalu ikka puhtalt välja tuleb, siis milline võiks olla kahjunõude suurusjärk rikutud karjääri eest? Suur kõbin on mängus, mehed.
Teet
---------------------------------
Astud pange, Teet, ikka täie kõbinaga
Mehed

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, miks sa närvi läksid kui jalgealune on kindel? Kas sinu blogipostitused käivad ka eelnevalt juristi käest läbi? Kui kohtuotsus kuulutab testi ebapädevaks, siis kahjunõuded tulevad. Seda pretsedenti ootavad ka soomlased. Eks aeg näitab kelle jalas panged kolisema hakkavad.
Teet

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ärge nüüd Teeduga küll vaielge. Tema on siin autoriteet.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

PP mõned päevad tagasi: Ja erinevalt igasugustest hinnakirjaga vehkijatest (vt eelmine) ja stardimaksu eest vett ja leiba pakujatest (dr H) ei tule mina küll rahanõudega lagedale. Mul on hea meel, kui saan teisi aidata, kui mu suusad nii häädeks tunnistatakse, et profid neid laenavad. Andku minna! Puhas rõõm.

PP nüüd: Seega jäävad auguga püss-Fischerid nurka seisma. On keegi huvitatud nende laenamisest? Olgu lisatud, et tasuta neid siiski välja ei anna. Tasu selgub läbirääkimiste käigus.

Mina armastan Priitu tema nutikuse pärast. Ükskõik, kas teemaks on rahaline kompensatsioon AV A-proovi infi lekitajale või suusalaenutuse püstipanek või kasvõi abikaasa otsingud, Priit oskab alati ainuõige variandi leida.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Portil lipsas siis suust välja, et WADA puhul on maine mängus. Arvata on, et sellest ka visklemised ja edasilükkamised. Oleks test kindel, oleks otsus ammu tehtud. Vastaspoole materjalid on neil ju teada.


Postimehe pool on selgelt poole valinud ja - loodavad lõpuni minna. Tõe ja õigusega pole siin midagi enam pistmist.

Silver

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui AV saab õiguse, või osalise õiguse, siis sellisel otsusel on palju suurem mõju, kui me siin konnatiigis ette suudame kujutada. Peale WADA au on seal väga suured summad mängus. Ja hagema hakatakse sellisel juhul kohe kindlalt ja mitte ainult siin Eestis. Kui test oleks kindel, siis poleks teemat mida nii pikalt arutada, aga tundub, et see test on auklikum, kui me arvata oskame.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Selle mõju on see, et AV peab minema inglise keele kiirkursustele.

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

3 asja mida tahaks välja tuua:

1) Hull reklaam suusale
2) Kuule sa käid iga nädal mitmeid kordi suusatamas, Tartu maratonid ja teatemaratonid jne..ja nüüd küsid tohtrilt nõu, et kas minna või mitte :D
3) apetiitne? isuäratav äkki?

 
At 07:28, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 07:58, Blogger Priit Pullerits said...

Ma olen juba varem hoiatanud, 07:28 - igasugused anonüümsed lahmivad arvamusavaldused minu aadressil lähevad kustutamisele. Nagu näete, pean sõna.

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus pole selles, kas hakatakse hagema, küsida võib hoopis nii, et mis summades hakatakse hagema.

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks teada ka põhjendusi, miks WADA meetodid võivad olla kehtetud, kui tuleb "süütu" otsus.. Meie enda teadlased on niivõrd targad ja keerutavad kavalalt, kui annab molekuli pooleks teha, siis võib ju öelda, et see on poolterve või hoopis poolkatkine.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Meie teadlased on suured jokitajad, mitte nagu ausad WADA töötajad.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus Priidule (pedagoogile)(seoses mitte ainult Veerpalu looga)-
Kas noortele ajakirjanikele räägitakse mis on inimlikkus, eetika, moraal, moraalne vastutus?

Sageli on ajalehtedes/-kirjades infot, mis riivab kellegi õiglustunnet või isiklikku heaolu, samas ei ole info olnud üheselt õige, vaid kallutatud, autorile sobiv. (kallutatuse all pean silmas seda, et lugejale antakse VALITUD tõeseid palu, mitte kogu infot). Ikka ja alati põhendatakse seda LUGEJA huviga, ilma et oleks tegelikult sellist küsitlust korraldatud (kas lugeja soovib üldse kallutatud infot?).
Tõde on valikuline - mõnikord kas omastatakse teise inimese mõte või kui keegi ekslikult peab seda ajakirjaniku omaks, siis "unustatakse" teisi parandamast.

Et mitte ise näida valetajana, siis üks näide siit blogist -
sissekanne pühapäev, veebruar 24, 2013
Pullerits: Miks järgnevad maratonid on mõttetud? Teeme ise võistluse! , kus kirjas "...Eestis loeb ainult ühe võistluse tulemus – see on Tartu maraton. Kõik muud jõuproovid, olgu Viru maraton või Haanja maraton, muudest väiksematest võistlustest rääkimata, on vaid eel- või järelmäng Tartu maratonile...".
Võrdluseks sissekanne neljapäev, märts 08, 2012
Pullerits versus dr Holden: Mis on suusarajal õige mehe mõõt? - "...Ain-Ivar Tupp alias dr Holden:
Ei, Priit, eksid! "Tõelise Eesti Mehe" mõõdupuuks on ja jääb ikka Tartu maraton. Kellele 3,5, kellele 4 ja kellele 6 või isegi 8 tunni pikkuse katsumusena on see massiüritus saanud Eesti tavalise harrastaja (ka sinu enda) ülimaks eesmärgiks....".
Antud juhul pole blogi autor kordagi viidanud eelmise aasta sissekandele ja mõtte autorile ning kasutas seda väidet omas kirjatöös - kuidas hindaks õppejõud Pullerits üliõpilast Pulleritsu selles kontekstis?

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

Eilsest telesaatest. Indrek Treufeldt oli täitsa hea. Alustas kohe teravalt, suletud küsimustega, ei läinud avatud küsimuste teed, mis annavad initsiatiivi käest. Ta tõi hästi esile mitu paradoksi. Selgelt oli näha, et vahepeal ajas ta Margus Hernitsa kimbatusse. Hernitsa tunnustuseks ütlen, et ta oli samuti hea, parem, kui oleksin eeldanud, millega ühtlasi tunnistan siin avalikult, et eksisin eile, kui avaldasin tema saatesse kutsumise osas skepsist. Nojah, eks tal oli ka seevõrra lihtsam, et ega tema ju selle supi keetmise juures pole olnud ning otseselt vastutama ei pea, tema nina polnud põhjust sinna hapu suppi sisse kõigest jõust suruda.

Kahes kohas muutus Treufeldt pidetuks. Üks oli siis, kui ta võttis kahe küsimusega üles Marko Kilbi teema - see ei haakunud eelnevaga ning nonde kahe Kilbi-küsimuse järel tuli ta peateema ehk Veerpalu juhtumi juurde tagasi. Sedasi jäi see arusaamatuks kõrvalepõikeks. Üks teine selline küsitav kõrvalepõige oli veel, aga enam ei mäleta, mille kohta.

Arvestades, et tegemist on otsesaatega, siis oli intervjuu hästi tehtud, sest otsesaate pinge on ikka hoopis midagi muud kui kirjutava ajakirjanikuna kusagil kohvikus kedagi usutleda. Loodan, et kui Treufeldt veel paar aastat jätkab, siis ei jää ta intervjueerimisoskustelt enam põrmugi maha Lääne parimatest kolleegidest.

Huvitav oli ka Kristjan Pordi telefoniintervjuu AKs. Piit Rajalo nimetas Sulev Kõksi meeskonda sõltumatuks teadlaste rühmaks. Port ütles väga täpselt, et see rühm ei ole sõltumatu, sest ta on Veerpalu kaitsemeeskonna teenistuses, ja teiseks, kui nad oleks sõltumatud, siis nad peaks lisaks testi negatiivsetele külgedele tooma välja ka selle, mis seal testis on head, aga seda nad ei ole ju teinud. Port, peab kiitma, oli oma lühikeses intervjuus ääretult täpse sõnastuse ja veenva argumentatsiooniga.

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

No aga see -
"Pullerits versus dr Holden: Mis on suusarajal õige mehe mõõt?"
oligi ju Tartu maratoni kontekstis vastatud ja ka küsitud.
-------
"Kas noortele ajakirjanikele räägitakse mis on inimlikkus, eetika, moraal, moraalne vastutus?"

Seda võiks küsida AV-lt, kui juba dop. võistluskeelu ajal tuigerdas seal MK etapil?

 
At 09:04, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 08:50, asjalike küsimuste eest!

Vastus esimesele: jah.

Teise lõigu kohta: samamoodi, nagu ükski poliitik ei tee ainult ideaalseid otsuseid, nagu ükski ärimees ei tee ainult õigeid otsuseid, nagu ükski arst ei tee ainult õnnetunud operatsioone, nagu ükski sportlane ei tee ainult täkkesse minevaid sooritusi, nii ei tee ka ükski ajakirjanik üdini veatuid ja objektiivseid jne lugusid. Kuigi usun, et kõik, nii ajakirjanikud kui poliitikud, nii arstid kui sportlased ja ärimehed tahavad ja püüavad teha ainult parimaid otsuseid ja sooritusi.

Ja teie kirja viimane, suurim osa. Kui olete nii hea infokaevaja, nagu te näitate, et olete, siis olge hea ja leidke siit blogist üles juba palju-palju varem, kui Ain-Ivar Tupi aastatagune Tartu maratoni ülistus, minu korduvad (!) väljaütlemised, et Eestis loeb ainult Tartu maratoni tulemus. Seejärel loodan, et tulete aumehena ja ütlete paar vabandavat sõna, et olete mind sisuliselt ideede varguses või plagiaadis süüdistanud.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

to 08:59 -
tüüpiline demagoogiline vastus. Kui küsisin ajakirjandustudengite kohta, siis vastuseks aga AV ka ... (AV EI OLE ajakirjandustudeng).

Viide vanale blogile nitab esmast seisukoha avalikult sõnastanud isikut, mõtte oma(?) väljendina pani kirja blogipidaja aasta hiljem. Korrektne oleks onud viidata eelmise aasta sissekandele. Tudengitelt nõutakse küll viitamisi, aga no kuulge - Jupiterilt...?

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei, mis demagoogiline - ise oled. Sest teema oli siin Veerpalu, mitte Pullerits. Pullerits ei huvita mind üldse.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit 09:04 -

Vastus ei kvalifitseeru veel õigustatud vabanduse nõudeks, sest minu toodud konkreetsele viitele on lisatud vastuseks - mine otsi veel eespoolt...!
Fakti vastu aitab fakt.

PS. Teistele lugejatele - Tegelikult ei olnud eesmärgiks blogipidajat rünnata. Tahan juhtida tähelepanu asjaolule, et pea-aegu alati antakse ajakirjanduses mitte-täpne-pilt asjadest/sündmustest. Põhjuseid on mitmeid - allika poolne ajakirjanikuga manipuleerimine, ajakirjaniku enda erapoolikus, info pole täielikult kättesaadav jne. Mis mind kurvaks teeb, on see, et kahjuks paljud ajakirjanikud panevad liiga palju rõhku kõmule (sealjuures faktide hinnaga) ja hiljem üritavad jama kaelast lükata viitega tundmatu lehelugeja huvile.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Porti peab muidugi kiitma, ilma tema agentuuri otsustava lekketa oleks ju kogu AV asi maha vaikitud!
No ajakirjanikud muidugi andsid südamevere tilkudes ka oma ("AV pole ju süüdi, lihtsalt test oli positiivne" - PP)

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanike juurdepandud kõmu on lugejate emotsionaalsele pettumusele vastutulemine, vist - vastasel juhul oleks ühiskond jäik, siin elaksid robotid ja skisofreenikud.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui test oli negatiivne, on Veerpalu ikkagi süüdi, sest ta ületas kõvasti kiirust ja tuigerdas MK etapil, ja tegi veel keerulisel ajal lapse. Ühel mehel ei saa lihtsalt nii pohhui kõigest olla.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

''Huvitav oli ka Kristjan Pordi telefoniintervjuu AKs. Piit Rajalo nimetas Sulev Kõksi meeskonda sõltumatuks teadlaste rühmaks. Port ütles väga täpselt, et see rühm ei ole sõltumatu, sest ta on Veerpalu kaitsemeeskonna teenistuses, ja teiseks, kui nad oleks sõltumatud, siis nad peaks lisaks testi negatiivsetele külgedele tooma välja ka selle, mis seal testis on head, aga seda nad ei ole ju teinud. Port, peab kiitma, oli oma lühikeses intervjuus ääretult täpse sõnastuse ja veenva argumentatsiooniga.''
Et toome välja kohvipaksu pealt ennustamise positiivseid külgi?
Ja kas sotsiaalteadustes ei õpetata matemaatilist statistikat?
Kahjuks ei jõudnud saadet vaadata, aga kas WADA poolne 'photoshoppimine' tuli ka jutuks, nagu tehti Tysse puhul?

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas siuke variant on ka olemas, et WADA tõstab käed üles ja tunnistab, et me ei saa oma testist lõpuni aru? Teema liialt keeruline.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Juhin tähelepanu ühele pisiasjale. Kõks und Co kirjutavad: "Tulemuseks on kasutatavate testide märkimisväärselt nõrk tase. Sellele on korduvalt viidanud mitmed rahvusvaheliselt tunnustatud teadlased. Sellekohaseid kriitilisi artikleid on avaldatud ajakirjades "Nature" ja "Lab Times".

Kõks tunnustatud teadlasena ei tohiks sokkida ajakirjade nimedega. "Nature" avaldab eelrefereeritud teadusartikleid ja on teadusajakirjade tipp. "Lab Times" on ajakirjandus, seal avaldatud artikkel on sama suure teadusliku kaaluga (loe: nullilähedasega) kui Postimehes avaldatud arvamuslugu.

Tundub, et kaitsemeeskond on jõudnud faasi, kus suvaline rapsimine peab looma muljet ja emotsioone, argumente eraldi vaadates on nad kõhnukesed.

 
At 10:54, Blogger Priit Pullerits said...

Te olge ise oma väidetes esmalt korrektne, 09:15, alles siis tulge siin minu kallal õiendama.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi juhtus ka vaatama eile YLE1 pealt kavas algsel mitteolnud saadet millest mõni päev tagasi räägiti ?

http://yle.fi/ohjelmat/2016898

FIS-i vastus ka:

http://www.skidor.com/ImageVaultFiles/id_14914/cf_7/FIS_Statement_SVT_Documentary.PDF

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Täna kell 15.55 on kordus

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

CAS otsuse edasilükkamine võib tähendada ka muud, kui meile meeldima hakkav versioon, et küllap nad kahtlevad testis kui ikka otsust ei suudeta teha. Vabalt võib olla, et oponendile antakse viisakalt aega oma seisukoht tõestada (et vältida hilisemaid tülisid ja ka hagisid). Kuna oponent on tulnud välja testi mittepädevuse tõestamiseks väga keerulise tõestuskäiguga (oletuslikult), siis võib ju näiteks kogu lisaaeg olnud kulunud selle tõestuskäigu pidavuse hindamisele. Lihtsalt üks alternatiivne mõttekäik.
Ja lisaks, ega meieomad siin pole ju eriliselt protestinud dopingusüüdistuse peale, nagu võiks oodata täiesti absurdse süüdistuse korral.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Euroopa Inimõiguste Kohus on oma otsustes leidnud, et liialt kaua kestnud menetlused rikuvad isiku õigust menetlusele mõistliku aja jooksul vaatamata sellele, et teema on keeruline. Ka sellest vaatekohast lähtuvalt võib AV õigeksmõistmine olla põhjendatud (no nii aastal 2018 näiteks, kui otsuse tegemisega muudkui venitatakse).

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Pakun ühe versiooni, miks CAS venitab - testi usaldusväärsus tekitab kohtunikes kahtlusi, AGA on olemas mingid muud tõendid (millest avalikkus praegu ei tea), mis viitavad sellele, et Veerpalu ikkagi kasutas dopingut ja Eesti suusaliidu eestvedamisel üritati asja kinni mätsida. See on pannud kohtunikud raskesse olukorda - teavad, et sportlane on süüdi, aga test on samuti kahtlane. Mida sellises olukorras teha?
JAANUS

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Milline iganes see otsus ka ei tuleks, AV-le on see igal juhul halb. Kui ta kaotab, siis on ta igavesti dopingupatune. Kui ta võidab, siis võib tekkida huvi võtta ette tema vanad proovid, mis on 8 aastat hoiul. Mis sealt võib tulemas olla?
Armstrong ei andnud ühtki positiivset proovi, aga on dopingupatune.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit 10:54 -
tüüpiline ajakirjaniku demagoogia - esitatud näite ümberlükkamine viitega, et vaadake kuskile tahapoole ...
Ja siis kohe vastusüüdistus , et viitaja polevat olnud korrektne. Aga kus on siis tõestus selle kohta, et eelnev viide ei olnud korrektne? Näide oli korrektne ja võetud antud blogist.

Eesmärk oligi juhtida tähelepanu meie ajakirjanduse nõrkusele - umbmäärased vihjed, spekulatsioonid jne. Kui soovitakse selgitust, siis viited allikatele, keda ei tohtivat mainida ning vajadusel nende, s.t. tundmatute, allikate süüdistamine. Aga ajakirjanikud on alati ausad...

Muuseas, ka mina olen aus ja teatan täie julgusega - SELLEL aastal MINU teada Priit ennem Tartu Maratoni dopingut ei tarvitanud!

Sellega teemaminu poolt lõpetatud.

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

10:58 - teie mõttekäik tundub igati loogiline. Ei ole ju loogiline, et tulevad teadlased ja väidavad, et test ei ole usaldusväärne. Miks peaks neid teadlasi üldse uskuma? Isegi kui nende tõestuskäigus on kõik loogiline, siis mida ütlevad nende tõestuskäigu peale oponendid ehk teised pädevad teadlased, kelle ülesanne on, muide, nende loogikat ja tõestuskäiku kritiseerida? Nii ju teaduses asjad käivadki. Kas see polnud mitte Floyd Landise juhtum, kus tema vedas ka CASi ette teadlased ja CAS saatis nood puu taha, sest ütles, et need pole mingid sõltumatud eksperdid (nagu pole ka Kõksi tiim, nagu viitas AKs eile Port), vaid tema eestkostjad ehk "advokaadid". Ehk lühidalt: Kõksi meeskond võib väita mida tahes, aga ilma, et need väited oleks teiste teadlaste kadalipu alt läbi käinud, ei maksa suurt tuhkagi.

Ka Jaanuse 11:11 kommentaaris võib olla iva, sest on ju teada meilegi, mida Toomas Savi Sarah Lewisele telefonis rääkis, ja kui FISil on kõne transkriptsioon, mida ta väidab, et tal on, siis see on midagi enamat ja tummisemat kui Savi väited, et temast saadi valesti aru.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Pubmedi andmeil ei ole Kõks sel teemal suutnud publitseerida ühtki artiklit. Üks posterettekanne oli Alaveriga koos. Kas keegi leiab veel midagi lisaks?
Ehk siis - teaduse mõttes on see jutt null, teaduse mõõt on publikatsioon.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Räägime parem suusatamisest!
Kes täna meeste teate sõidu võidab?
Ma usun et kui taas venelaste vabatehnika suuski täies pikkuses ära ei kliisterdata, siis on venelased peafavoriidid. Eesti ilmselt 15 esimese hulka ei sõida.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Sulev Kõksi töö ja järeldused HGH-testi kohta on tunduvalt asjalikumad ja tummisemad kui enamus siinseid arvamusavaldusi ja kommentaare.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

"Sulev Kõksi töö ja järeldused HGH-testi kohta on tunduvalt asjalikumad ja tummisemad kui enamus siinseid arvamusavaldusi ja kommentaare."

Tule taevas appi! Me polegi teadlased.

JAANUS

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Norra

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Sulev Kõksi puhul on vaieldamatult tegemist tugeva teadlasega, kuid võtta endale ainuteadja maine kogu maailmas on ilmne liialdus. Kui Kõks väidab, et test on olemuselt väga nõrk või lausa pettus, siis teades, millise kadalipu peavad kõik sellised testid kinnitamiseks läbima ( kuni ROK meditsiinikomisjon ) võime tema sõnadest järeldada, et kõik need teadlased on diletandid või korruptandid.
Jättes kõrvale keeruka teadusliku vaidluse tekib ikkagi üks probleem. Kui nendel testidel on mingigi loogika, siis oleks Veerpalu veri ja miks mitte enamiku tippsuusatajate veri pidanud näitama samat pilti kogu aeg. Millegi pärast erines AV verepilt kaks päeva enne võetud proovist kardinaalselt. Teades, et KH lahustub organismis 48 tunni jooksul ja ikkagi on seda väga raske avastada , siis .... . Tunnistas ju Armstrong ja Taani poiss, et kasutasid ohtralt nii EPOt kui kasvuhormooni.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

to 11:26 . Pordi kui tuntud demagoogi ja valetaja juttu ei maksa absoluutselt tõena võtta. Huvitav milline oleks siis see sõltumatau teadlaste rühm. Kui üks osapool on WADA ja tema paneks kokku sõltumatu pundi, siis peaks Veerpalu tiim ütlema et mis sõltumatu see on. Teine osapool on Veerpalu ja tema sõltumatu teadlaste tiim tegi mingi järelduse. Pordi arvataes on ainult ühed sõltumatud teadlased ja need on Wada omad. Vanasti olid punakommunistid sellised kes teiste vaateid ei tunnustanud.

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Mida siin jälle heietada vana asja ümber, pealegi valdavale enamusele siinsest lugejaskonnast nagunii see teema käib körge kaarega üle möistuse. Las teadurid, kohtunikud ning muud asjapulgad teevad oma tööd....
Leidsin Priit Pulleritsu nime Tallinna maratoni stardiprotokollist. Mida see siis tähendama peaks? Kui suusad välja pakuti ja osalemine pidavat möttetu olema, milleks end siis stardinimekirja lasta panna?
Maamees

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

to 12:07 -
"... Pordi kui tuntud demagoogi ja valetaja..." - kui oskate tuua tõestatud näiteid tema valetamisest, siis esitage. Kui ei, siis vabandage.

 
At 12:15, Blogger Ain Veemees said...

to Maamees
Priit regas enda vast juba sügisel estoloppeti saraja ära, seega on ta alati nr märk olemas.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Prof. Kõksi toimkonna viimaste päevade avaldused sisuliselt kuulutasid WADA Kurjuse Impeeriumiks. WADA võib ju seda isegi olla, aga seda polnud mõistlik välja öelda. Selle asemel oleks tulnud inimeste tähelepanu juhtida WADA töös 29.01.2011.a. kurikuulsa proovi testimisel esinenud üksikutele, ajutistele, pisipuudustele.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Test ON nõrk.
Esimene kinnitus sellele on 4 nii erinevat testi tulemusnumbrit.
Nende põhjal on ainuõige järeldus:
dopingutesti tulemuste põhjal pole võimalik öelda, et kehavälist kasvuhormooni on kasutatud.
Sellist järeldust peaks õigupoolest võimaldama gümnaasiumiharidus.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Kes siiski maksab Kõksi & Co sõltumatu ekspertrühma töö kinni? Veerpalu, Alaver, suusaliit, Tartu Ülikool, Eesti teadusagentuur ...
Kaevamist siin oleks.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Kõks ütles, et keegi ei maksa. Kõik on tehtud lähtudes teaduslikust huvist ja tõe selgitamiseks ning jaluleseadmiseks.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

12:34. keegi meist on naiivne: mina või teie.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

See Savi Tommi telefonikõne ei tõenda midagi muud kui, et Savi helistas ja üritas ise midagi mätsida ja ära korraldada. See ei ole tõendus kellegi dopingu tarvitamise või mittetarvitamise kohta.
Teet

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

12:36. ON inimesi, kes teevad asju huvist. Kõik ei ole mammona peal väljas. Naiivsusega ei ole siin midagi pistmist.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Arvutid ei tööta huvist. Veerpalu geenijärjestus ei tekkinud huvist, kes selle kinni maksis? Kes maksis laboris analüüsimaterjalide eest?

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

12:49. Vot see on nüüd küll koht "tõsiseks kaevamistööks". Jõudu!

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas oleks võimalik saada seletust fraasile "Rehemaad tegema"? Mida see tegevus endas kätkeb?

Tanel

 
At 13:22, Blogger Priit Pullerits said...

On küll, Tanel. See tähendab, et kes tahab saada minult ülihäid suuski Tallinna maratoniks, nagu Rehema sai Raul Seemalt ja Fischerilt enne VdFi 7. koha sõitu.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Kasutades Priidu enda arvamusavaldusi siitsamast kommentaariumist: "karjääri jooksul vaid mõned harvad korrad särama". Ehk siis "pärast hetkelist sähvatust järgmisel võistlusel sügaval põhjas olema".

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

kuule Maamees, õpi Õ täht selgeks, tõesti "üle möistuse"

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Tähetark 13.31, äkki teen seda nimelt....Tahad maailma parandada, siis alusta ikka iseendast, eesti keeles algab lause suure algustähega...Priidu 13.22 kommentaaris on ka viga sees( Rehemaa on kahe "a"-ga), sellele julgust nappis viidata.
Maamees

 
At 14:56, Anonymous Šipulin Nikoli said...

Priidul oli õigus nagu alati -- Eesti suusatamine on fiasko
Kümmel jäi maha enne kui grupp tõmbamagi hakkas

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Paras lasteaed....

 
At 15:21, Blogger Priit Pullerits said...

Hei, mehed, see suusatamine on ainult sport ja tühiasi, palju olulisem on see, mis teema on tõmmanud üles Venemaa, ja arvata võib, et on selle virutanud siit blogist (vt eespool vilksatanud provokatsioon, kes siin mis mõtteid kellelt laenab ja ärandab), kus mõni aeg tagasi kirjutasin, et põhjamaalased on nii nõrgad ja kaitsejõuetud, viidates ka Postimehe aasta inimese Edward Lucase kirjutatule, et andke mulle vaid paar meest ja me võtame mõne päevaga ära Rootsi või Norra. Ja venelased on selle mõtte julgelt üles korjanud ning mõnuga suure kella külge pannud:

http://www.postimees.ee/1154942/venemaa-monitab-videos-rootsi-sojalist-voimekust

Midagi ei ole öelda, aga mulle sümpatiseerib see, kuidas Venemaa neid latekspüksikestes ja tobevõrdõiguslikkusest nõretavaid (kaitseminister naine, ja veel selle üle uhked ka!) svenssoni-poisse tögab. Meile õppetund: kui tahame, et meie üle ei naerdaks, siis ei tohiks me samasugusteks jobuskandinaavlasteks saada. Nii et maha Ilvese omaaegne loosung ja soov, et Eestist saaks igav Põhjamaa.

See, vaadake, on eksistentsiaalne küsimus, kes aga lõpetab mingi suusavõistluse mitmendana, on mööduv ja ebaoluline asi, mille peale ei maksa erutuda.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Hea härra Pullerits. Kardan, et 15.21 kommentaariga pingutate natukene üle. Rootslaste kaitseminister on küll naine, kuid vähemalt oma valdkonnas pädev. Tal on sõjaline haridus ja kapteni auaste. Sõja ajal ta vähemalt teab, mida teha ja kuidas teha. Isiklikult sooviksin Eestile pigem sellist naist kaitseministriks, kui seda meest, kes praegu sellel kohal on.
Taavi

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Üldhariv jutt, mida võiks korraks üle lugeda:

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/miks-kasvuhormooniga-harva-vahele-jaadakse.d?id=43860355&com=1&no=0&s=1

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

"Nii et maha Ilvese omaaegne loosung ja soov, et Eestist saaks igav Põhjamaa."

Aga Soome on ju ka põhjamaa. Ja nende armee on vaieldamatult regiooni tugevaim.

JAANUS

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sinu peasõnumit ei võta keegi tõsiselt, kui Sa sellesse ilmselgeid absurdsusi põimid. Kes küll usub, et venelased on selle teema võtnud Sinu blogist? Mul tekkis seda lugedes küll tunne, et Rootsis ja Norras elavad päris tublid inimesed, kui häda kraaksujaid esindab selline tegelane nagu Priit Pullerits.

 
At 16:55, Anonymous Lembit Kaun, Otepää imemees said...

Olen minagi seda mõelnud et Põhjamaades naised võimul ja mehed kuuldavasti omasooiharad ja nössid. Sõjaväes ka ei taha käia. Aga teisest küljest võtame spordialad mille eesmärk on tegelikult agressiivseid mehi ette valmistada. Kas saab Eesti oma "kõvade meestega" Rootsile vastu jalkas või jäähokis? Kui vaadate talve alasid siis kas saab Eesti Norra "pehmetele meestele" vastu? Okei neil on rahvast kordi enam aga enamus spordialades on nad ikka tõsised tegijad.

Postimehes käis arutelu et venelased naeravad Rootsi Soome ksenofoobia üle. Skandinaavia on kaitstav ning seda teavad kõik pooled. Hoopis murettekitavam on Baltikumi olukord. See NATO paber on vaid paber. Kuidas sa reaalselt Balti riike kaitsed? Ainus tee appi on transpordilennuk Ämarisse. Aga edasi?

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

...olen ise ka selle peale mõelnud, Lembit Kaun, et spordis on ju norrakad-rootslased kõvad, kuidas nad saavad reaalelus toslemid olla. Tegelikult ei ole spordil toslemlusega mingit seost. Siin on määravaks meelelaad, hoiakud. Rääkige nende põhjamaalastega ja te saate aru, et paljudes neist puudub meestele vajalik agressiivsus, jõud, karmus. Põhjamaades valitseb selline üdileplik, oleme-kõik-sõbrad-meelelaad, mis, ma nüüd liialdan, aga seda reljeefsemalt tuleb point esile, viib selleni, et kui neid rünnataks, siis nad näeks selles enda süüd... sest nad ei ole veel piisavalt leplikud, allaheitlikud ja toslemid olnud.
Sport äkki ongi neile veel ainus ja viimane võimalus oma mehelike kehaliste tungide realiseerimiseks?
Loomulikult on kõik siinväljendatu stirlitzlikult materjal dlja razmõšlenija, mil puudub teadaolevalt igasugune tõsiteaduslik alus, nagu kuuldavasti pidi puuduma ka kasvuhormoonitestil.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Nii Venemaa ründejõududele (VDV - Vozdushno-Dessantnõe Voiska) kui ka NATO strateegilistele kiirreageerimistüksustele on antud käsk Tartu Ovaalist eemale hoida. (Tartu Oval Psych Anomaly).

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa tegeled teisejärguliste küsimustega. Kui vaatame individuaalsete omaduste asemel asju, mis elus tegelikult maksavad, siis on pilt hoopis teine. Kellele kuuluvad Eesti pangad? Kellele kuulub sinu tööandja Postimees? Ajaloo jooksul on välja kujunenud meetodid, kuidas "agressiivsete, jõulisete ja karmide" tegelastega hakkama saada. Sinu rusikatega vehkimine meenutab seda, kuidas pätt kiitleb: "No küll ma kinnivõtmise ajal ikka seda politseinikku peksin!" Kumb nendest lõpuks vangis on?

 
At 19:51, Anonymous Pommer Ants said...

Olle loodab pühapäeval Val die Femmes "paar meest 30 sekka"!!!! Kas maksab nii ülemeelikuks minna?

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

kui me "toslemitest" ja "teise põse ettekeeramisest" räägime, siis kuidas seletada aastaid 1939-1987 ja eesti mees?

mm

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanik on ise supernäide teise põse ettekeeramisest. Saab siin kommentaatorite käest iga päev kotti, nii, et tolm lendab. Äpu ja toslem, ei oska vastu hakata. Kui üritab, siis saab veel rohkem!! Paistab, et vennike kuidab saab sellest mingit rahuldust. Muidu ta seda blogi ei peaks!!!

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin piltide pealkirju. Millegipärast tuli meelde väljend "auk on auk".

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma tundsin üht meest, kel oli auguga suusk.
Ta väitis, et eestlased tehtud on kõvemast puust.
Kuid endal põlved olid nagu hollandi juust.
Ja vahutas juttu veel paljustki muust.
Oma pea-august, rahvakeeli - suust.

 
At 01:07, Anonymous Anonüümne said...

23:57, well done! Krivošapkal on märtsi keskel sünnipäev, sellega hea tädi õnnitlema minna.

 
At 01:57, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul artikkel lõpeb harva pauguga.
See-eest on tema suusad auguga.

 
At 03:17, Anonymous Anonüümne said...

Tunduvad küll hullumeelsed, aga kui Kõksi arvamused osutuvad tõeks, mis siis kostate?
Ega siis päris absurdseid väiteid nii kaua ei arutata.

 
At 08:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sul meeldib orjata võõrriigi kapitaliste, miks ei tööta sa firmas kus rahvuslik rikkus jääb Eestisse???

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...


Mõned "teadlased" töötavad ka selle nimel, et tõestada, et jumal on olemas. Nende jaoks ei eksisteerigi teist variant ning kogu "teadustöö" käib vaid eesmärgiga näha seda mida tahetakse näha.

Mulle tundub, et Veerpalu juhtumi sõltumatute teadlastega võib analoogne olukorda olla.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan kõigil viimast pealtnägijat vaadata. Kõks üritas seal oma geenitesti promoda. Pimetestis põrus täiega, kui pakkus Triin Haljandile kõiki spordialasid ja viimasena ujumist ning väitis, et arvaski ära. Selle lõigu puhul küll tegemist superluhvtiga, kui peab midagi konkreetset teaduses tõestama. Udu ajamises kindlasti esimeste hulgas

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Parem usun Kõksi kui anonüümset tegelast, kes räägib mingist Triin "Haljandist".

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Hea küsimus, 8:58.
Pullerits töötab Norra kapitalile kuuluvas ettevõttes ja samal ajal halvustab peremeeste rahvus jobudeks ja toslemiteks. Sellist käitumist ei tolereeritaks üheski Eesti kapitalil põhinevas ettevõttes. Aga Pulleritsu Norra peremehed on targad. Neil on kasulikum lasta Pulleritsul reede õhtuti auru välja lasta. Mees on siis esmaspäeval puhanum ja rassib nädal otsa efektiivsemalt.
Üks moment on siin huvitav veel. Pullerits on omaks võtnud, et suusad võivad olla ka auguga. Samas ei ole Pullerits aru saanud, et abielu ei tähenda tingimata ainult mehe ja naise vahelist abielu. Abielu võib olla ka naise ja naise vahel, mehe ja mehe vahel, jne. Täpselt sama moodi nagu võib olla auguga suusk ja võib olla auguta suusk.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

kuule 12:52! paarkümmend minusugust PP taustatiimi kommijat ponnistavad päevast päeva, et kommentaaridest ikka ka mingisugust arukust välja paistab. ja nüüd tuled sina oma Triin Haljandiga! nüüd aitab! et ma sind enam kordagi PP blogis ei näeks! mine oma delfisse tagasi või kommenteeri olematu Risto Mehise perverssuseid Postimehes.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

"Mõned "teadlased" töötavad ka selle nimel, et tõestada, et jumal on olemas. Nende jaoks ei eksisteerigi teist variant ning kogu "teadustöö" käib vaid eesmärgiga näha seda mida tahetakse näha." So? Vaata korra mujale kui err ja saad aimu, mis paavsti lahkumise puhul toimub. Nende jaoks on jumal igal juhul olemas.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Seletage see lahti, et kuidas sellega on, et kas Tartu Ülikooli professoriks (Kõks) võib saada igaüks tänavalt ja ajada suust välja seda mida hing ihkab?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei, seal on muud veel, publitkatsioonid jms, aga need on, jah, peamised nõutavad kvalifikatsioonid Tartu Ülikoolis.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Ohoo...., kuidas PP taustatiim ärritus. Millegipärast arvan, et PP isiklikult küll Kõksi veel jumalaks ei pea!

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

EM-il Göteborgis "SWEDEN" särkides ilusad sihvakad tõmmud noored mehed, musklid kummis, kaugushüppes, 60 m jooksus medalite pärast võitlemas... Araabia-rootslased, afro-rootslased!
Vot Põhjamaa allakäiku, vot sulle toslemeid-moslemeid!

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ja Rootsi sattuvad sõjajalale. Pullerits läheb rindel vastamisi Zlatan Ibrahimoviciga. Valus, väga valus, keegi muutub hüsteeriliseks eideks. Ei loe seal auguga suusad, rattaga punase tule alt läbi kimamine ega isegi mitte vene keel.

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Live:

http://www.swixskiclassics.com/

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 23:02, ka see on üks Põhjamaade allakäigu tunnuseid, kuidas oma maa ja selle esindamine on antud käest ära mingitele võõrastele. Omad, pesueht rootslased on toslemid, sellepärast neid esindavadki moslemid. Võite selle laulu sisse panna - jääb paremini meelde. Ja siis Eurovisioonile saata.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Jah, "I'm Moslem, You're Toslem" oleks kindel hit. Kuid sellist laulu ei saa ometi mingi eesti kenekese tibiga või mõne maavillase noormehega saata. Nad ei mängiks seda Eurovisioonil välja. Noor ilus, plastilise kehaga, araabia, pinglishi, eritrea jms keeli oskav tõmmu säbrusjuukseline noormees või mitme sellise punt tuleks Eestil välja saata.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi Rehemaad ka tegema läks?

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht