reede, veebruar 15, 2013

Pullerits: Kas tõesti tuleb kümnendi megaduell Jaak Mae versus Pullerits?

Pärast seda, kui olin jaanuri lõpus käinud Eesti endise suusakoondislase Vahur Teppani kutsel rääkimas Tartus Vilde tervisekohvikus oma vürtsikatest kogemustest Eesti (suusa)spordi telgitagustes, kandsid salaallikad jalamaid ette, et kuuldavasti oli olümpiapronksi- ja MM-võistluste hõbemedalimees Jaak Mae tahtnud samuti kohale tulla, et mind kogu Eesti ajakirjanduse tegude eest liistule tõmmata. Aga ilmselt tulid tal muud asjatoimetused vahele.

Niipea, kui see info minuni jõudis, valisin Mae numbri ja nõudsin aru, milles küsimus.

Vestluse käigus koorus päevavalgele, et Mae peab järgmise nädala teisipäeval, 19. veebruaril minema samuti Vilde kohvikusse rääkima teemal «Elu pärast tippsporti». Ütlesin Maele, et ma ei taha tema šõud röövima minna ega tema aupaistel peesitama samuti mitte, aga kui tal on mulle küsimusi, siis hea meelega ilmun kohale ja räägime rahva ees asjad sirgeks.

Mael ei olnud kuuldavasti selle vastu midagi.

Möödus ligi kaks nädalat. Kui selle nädala kolmapäeva õhtul, olles lõpetanud Tartus Tähtvere spordipargis ühe Tartu maratoni eelsetest viimastest treeningutest, mille sisse mahtus päris mitu 200-300 meetri pikkust vabatehnikas 80-90-protsendilise pingutusega sõidetud lõiku (lisaks kolleeg Jaan Olmaru klassikatehnika sättimine; teise kolleegi Jüri Saare klassikatehnikat olin sättinud nädal varem), trehvasin Suusavendade staabi ees Vahur Teppanit. Teppan oli saanud just uue suusabussi, mida ta mulle hea meelega näitas. Siis tuletasin talle meelde, et kaks päeva pärast Tartu maratoni peab tema spordiloengute sarjas esinema Mae, ning mainisin, et Mae oli mõnda aega tagasi päri, et arved minuga tuleb avalikkuse ees ära klaarida.

Teppan võttis taskust nutitelefoni ja helistas paugupealt Maele, kuigi kell oli juba üheksa ringis õhtul.

Mae teatas, nii palju nagu Teppan oma vestlusest temaga mulle edastas, et lepe meie vastasseisu korraldamisest on jõus. Ent Mae ei olnud unustanud lisamast, et trumbid olla seekord siiski kindlalt tema käes.

Paistab, et teisipäeva õhtul läheb Vilde tervisekohvikus n-ö andmiseks. Millised on ootused ja lootused, mis küsimused nõuavad lahendamist?
******
Priit Pullerits, Abyss Canyon, Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae Alutaguse maratonil. Foto autor: Riho Lüüs
Foto 2: Priit Pullerits (nr 147) on lõpetanud Tartu 2. teatemaratoni avaetapi ja andnud kiibi üle Indrek Teppole (esiplaanil kummargil). Nr 60 endine Eesti suusakoondislane Kaili Sirge. Foto autor: Aldo Luud

49 Kommentaarid:

At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Mida see viimane küsimus õieti tähendab? Kas ootate kommentaatoritelt küsimusi, mida teie vastasseisu käigus sirgeksrääkida, või hoopis on küsimus mälumänguline, et kas kõigil on ikka need küsimused meeles, mille sirgeksrääkimine on kohe tulemas?
Võiks ikkagi küsida, kuidas meie tänaste tippude tase nii kehvake on, et mingil Skandinaavia etapil saadakse kohad 9-17 (küll sprindis)? Kas seda arvestades on mõistlik selline suur sats vanu tagaotsamehi ka kohustuslikus korras MM-ile saata?

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Mina küsiks, et kas tal häbi ei olnud kaks aastat pärast tippsportlase karjääri lõppu ning töö kõrvalt harrastajana treenides EMV 15km sõidus meie praegustele koondislastele ja MM-le pürgijatele nii vähe kaotada ning mõndasid isegi võita?

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui tegemist on "kümnendi megaduelliga", siis peaksid põhimõttelised küsimused olema juba välja koorunud. Siin ei pea lugejad appi tulema.

Ja info, mis artiklis puudub: loeng on tasuline, tasu 3€.

 
At 12:46, Anonymous Jaagup, Puka vald said...

Võimas, tulen vaatama.
Mõnulen juba ette kui Priit grillib Maed Alaveri "programmi" küsimustes.
TÜ keemikud olid ikka oma euroopa kolleegidest tublisti eespool. Lugesite Postimehest mida kõike vaene hispaania rattur sööma pidi - koera verd ja veise aju

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

"Mina, Pullerits ja Jaak Mae naine" - http://www.youtube.com/watch?v=X4NrgnzCklY"

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Miks on vaja rahva ees omavahelisi probleeme lahendada? Saage suusavendade putka juures kokku, minge sinna nuka taha ning lahendage asjad ära nii, nagu eestlased ennemuiste.
Teet

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Sekundeerin Teedule. Kunts ju pidevalt kutsub kõiki, kellel midagi öelda on, oma putkasse.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Sisutühi ãrplemine.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Trumbid ongi kindlalt Mae käes. Mees teab, mida räägib, pullerits räägib, mida teab.......

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

to 13:02
See on tõeline klassika! :))
Võiks isegi öelda, et maratoni klassika.
Soovitan kõigil humoristidel vaadata.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Olen ennegi juhtinud tähelepanu Priidu sissekannete probleemidele. Kas on tegemist isiksuse kahestumisega või siis hoolimatu suhtumine teksti. Kaks näidet, kus samal ajal on tegu nagu eri isiksustega - algul helistab Priit otse ja siis hetk hiljem just nagu kellegi kolmanda vahendatud info. Kuidas siis oli tegelikult?
Lisan tsitaadid - "...valisin Mae numbri ja nõudsin aru, milles küsimus....
...Mael ei olnud kuuldavasti selle vastu midagi."

Priit, võib-olla sinu eri isiksuste vaheliste ebakõlade tõttu pidigi Teppan kontrollima, et kas see Priit, kellega ta hetkel kõneles, räägib sama juttu mida see Priit, kes Jaak Maega rääkis?! - "Teppan võttis taskust nutitelefoni ja helistas paugupealt Maele, kuigi kell oli juba üheksa ringis õhtul."

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

huvitav miks Mae esimesel pildil combi saapaga klassikat sõidab ? On see siis parem kui klassika saabas ?

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

13:52, mul tekkis kohe sama küsimus. Või on tegemist isegi uisusaapaga? Priit, äkki, uurib välja.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

ära siis ärevusest pilti tasku lase!

 
At 14:34, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küsimus, 13:50! Sõna "kuuldavasti" kasutasin täiesti teadlikult seetõttu, et kuulsin Mae vastust mu ettepanekule. Kuid ei näinud tema miimikat, kehakeelt jms. Teatavasti toimub suur osa info vahetusest ja edastamisest ja vastuvõtust just mitteverbaalsel ja samuti mittekuuldaval teel. Ma ei tea paraku, mida ütles Mae kehakeel ja miimika.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Miks JM kasutab pildil uisusaabast? Eelmine postitus juba lahkas antud teemat. Uisusaapaga on järelikult parem tõusudest üles klõbistada. Kui uisku sõita, siis juba vastava saapaga.
Teet

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

kuule Priit,
mida või keda sa seal dendropargis õpetasid? kipub nii olema, et kes ise ei oska see õpetab teisi. Ausalt öeldes päris nukker vaadata kuidas sa suuska rapid nagu siga leivakotti. Seni pole ma norinud, ah las olla - maakoht, käib küll.
Nüüd teisi õpetama kippudes oled küll mu valuläve ületanud.
Võid kustutada, tõde see ei pööra.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

16:40 - täiesti nõus.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Ahoi, kulla Teet 14:50,
Palun ära ime intriigi välja, kus teda pole. (loodan, et sinatamine ei pahanda, samase huvidega "veebis" vast võib).
Ju siis on kombisaapaga /ma ei oska pildi järgi öelda, kas on kombi või uisusaabas/ kurvides kergem manööverdada ja jalg isegi paaristõuke ajal puhkab rohkem -on stabiilsem. Pelgalt minu arvamus on see muidugi.
JM sõitis no-wax suusaga, seda stardis nägin kindlasti. Ja veel rajal ma nägin teda ka kindlasti vahelduvat sammu sõitmas - seega "uisujutuspekulatsioonialgeke" võiks ikka suhu kinni jääda seedimiseks enne välja purskumist kiirete näppude kaudu klavitauuril.
Alars
NB! isiklikult ei tunne JMi,kuid sellist spekulatsioonide kontrollimatut ejakulatsiooni peaks võtma tõsiselt. Üks mees sai juba karistada 5 kuud tingimisi kohtuniku internetis laimamise eest.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Alars, võta asja huumoriga. See oli lihtsalt minu spekulatsioon. Võibolla jäid JM-l lihtsalt klassikasaapad koju on teine spekulatsioon. Mind laimus süüdistada on ikka liialdus. Ma pole väitnud, et JM Alutagusel uisku sõitis. Talitse oma emotsioone. See, et sina nägid kedagi uisusaapaga vahelduvat sõitmas ei tähenda seda, et uisusaapaga ei saaks uisku sõita.
Teet

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis fetish sul nende pursete ja ejakulatsioonidega on?
Teet

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Holden lubas sel nädalal veel ühte postitust maratonil sõitmisest kirjutada. Krt on vist talveunne jäänu, aee.. Holden ärka nüüd ja avita.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Nii hale, et pole enam naljakaski. Blogis anti mitu korda märku, mis teemad on aktuaalsed. Suusapublik on vanadest dopinguaja peerudest tülgastunud ega taha neid enam näha. Tõmmake uttu, ... on meedia foorumites kõlav hüüd. Marko Kilp pakuks huvi. Tehnilise delegaadi Tiit Peki tegevus pakuks huvi.
Selle asemel ajakirjanik tormab oma Vahur-sõbra p..sekiskuvat kohviõhtute sarja päästma. [Miks hooaja algul väljahõigatud esinejad ära ütlevad?] Loodad tasuta pudeli saada? (Või 15 eurot maksva odavaima määrdepaketi?) Eh, Pullerits, arvesta sellega, et kui JM välja vilistatakse, siis vilistatakse ka sind välja! Vaata, kellega mesti lööd.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit Ailt on üles pannud TM eelse viimase postituse. Holdeni oma veel pole.

 
At 20:35, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 20:43, Blogger Priit Pullerits said...

16:40 ja 17:34 - võtke rahulikult, ei pretendeeri ma suusatreeneriks. Kuid fakt on ka see, et asjatundjatelt aastate pikku juhiseid saades tean ma suusatamisest siiski nii palju, et mul on üht kui teist edasi anda meestele, kes maadlevad maratonil kuue tunni piiriga. Ega ma ei sätigi neil finesse, sest see oleks tarbetu - ja seda ma ei oska. Kuid seda, et paaristõuke ajal on käed liiga sirged ja ette sirutatud, et kepid lähevad lumme maapinnaga täpselt risti, mitte teravikud tahasuunas, et vahelduvtõuke ajal tuleb etteliikuv jalg libiseva jala taha maha - selliseid asju näen ma küll ja neile oskan tähelepanu juhtida. Kui kas või kaks elementaarset asja pisut paremaks saab, on sellest 6 h sõitjaile palju abi. Kui palju on meie suusaradadel üldse neid, kes oma ninaotsalt kaugemale näevad? Tihtipeale, kui kellestki möödun ja mõnda ilmselget viga näen, ei pea paljuks aeglustada ja teise inimese tähelepanu heatahtlikult tehnikaapsule juhtida. Keegi ei ole veel pahandanud, pigem on tänatud. Olete teie, 16:40 ja 17:34, omaalgatuslikult kellelegi suusarajal nõu andnud ja teist inimest aidanud?

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

PP: Tihtipeale, kui kellestki möödun ja mõnda ilmselget viga näen, ei pea paljuks aeglustada ja teise inimese tähelepanu heatahtlikult tehnikaapsule juhtida. Keegi ei ole veel pahandanud, pigem on tänatud.

uvitav, uvitav... kui blogis juhitakse PP tähelepanu tehtud apsakatele või isegi suurtele eksimustele, siis järgeb räme sõim või kommi kustutamine.

 
At 21:26, Blogger Priit Pullerits said...

...saite jälle ära äsada. Päev kirjas, tubli! Võite südamerahuga magama minna.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Megaduell tuleks, siis kui seda netis üle kanda. Muidu jääb see sinna seinete vahele.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Millisel Eesti suusarajal Pulleritsu aeglustamas ja näpunäiteid jagamas nähakse? Ovaalil ja dendros käib pidev panemine ja kirumine, kuidas aeglased aina jalus koperdavad....

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

A miks mitte giga? Või möga?

 
At 22:10, Anonymous Karl Londi endised ja praegused suusapoisid said...

Meie ei sega ega tülita Priitu. Õpime vaikselt tema pealt suusatamist, kirjutamist, suhtumist ellu ja konkurentidesse. Karmust iseenda ja teiste suhtes.
Kes kommentaatorid palju ütlema kipuvad siis ega me papist poisid küll ei ole, kättemaksuhimulised ainult vahetevahel

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Jaak Maelt võiksite küsida järgmise küsimuse: miks Eesti tänaste koondislaste (distants ja sprint) tulemused on viimasel kahel aastal olnud väga kahvatud? Jaak on oma ühes hiljutises väljaütlemises soovitanud suusatajatel "jalad kõhu alt välja võtta." Äkki ta julgeb öelda vastuse ka sellele küsimusele, et miks toimus järsk langus 2011 sügisel alanud hooajast alates ja kestab tänaseni.
Rahvasportlane

 
At 23:25, Anonymous Helmut, endine koondisemees said...

Jaak on oma ühes hiljutises väljaütlemises soovitanud suusatajatel "jalad kõhu alt välja võtta."
-----------------

see oleks tõesti hea küsimus.

Ja veel üks palve -- ärge hakake seal sellest Krjukovi kivilihvist rääkima. Meile rahvasportlastele kõlbavad ka hästi poesuusad. Lihvimise jutud jäägu prohvidele

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Veel ilast nõretavad ja 4-aastase tasemel küsimusi Pulleritsule, palun.

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

"Нихуясебе"
Lootsin, et Pulleritsu reedeses blogiloos on mõni uus intriig või meelierutav küsimus püsti pandud. Aga võta näpust. ERR ei kanna TM algust ka üle. Ei taheta võeta riske.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kadusid TM numbrilised stardiprotokollid?

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Teadagi, Kelk paneb kavalat, jälle!

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Port jälle meedias. Oma äsjaleitutatud teooriaga, et paljud harrastajad panevad. Kiusatus naabrimehele, töökaaslasele olevat nii suur.
Port teadaolevalt on Tallinna Ülikooli teadlane. Ta võiks oma teooria kinnituseks tuua empiirilisi tõendeid. Meediapersoonina saab seda juttu ajada küll. Ei saa aru, kas Port esineb teadlasena või fantašöörina.
Mina isiklikult ei usu, et paljud harrastajad panevad.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

"While some of the team have put on a flight to Estonia and Tartu Marathon, I am so lucky that I can take home this weekend instead. Tartu is not at a race I have wanted to go in the winter. It is by far, the trail is hilly all the way and go through a relatively common woodland. It is reported that cold and wintry conditions which certainly makes it a disorder to go. The weather will probably be gray and boring as it always is in the former Eastern bloc countries."

Vot nii kirjutab United Bakeries meeskonna liige Kjetil Dam Norrast. Ja He's Damn Right!.

 
At 13:27, Blogger Kaur said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:28, Blogger Kaur said...

Norrakas kirumas halli ilma - ja suusataja siunamas talve - see soojendab küll südant :)

Paluks veel selliseid naljakaid tsitaate.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Hallo, Kaur 8)

Palun. Thomas Henriksen, United Bakersi teine liige (tema tuleb TM-le panema!) kirjutab: "Tartu Marathon is out of Ski Classics this year. It's an enigma, both for me and most of the field. At Ski Classics takes a break of nearly a month in the middle of the season is a scandal. February is perhaps the best time to arrange skiing and there are plenty of races that could have been included."

Seda küsimust on ka siin blogis küsitud. Miks TM ei ole enam Ski Classics sarjas? Kas Eesti suusakorraldajatest hoitakse eemale nagu tõbistest koertest? Miks?

 
At 18:27, Blogger Priit Pullerits said...

Polegi meile siia vaja mingeid meid siunavaid ja kiruvaid välismaalasi, nagu Kjetil Dam. Olgu vait ja istugu kodus!

Uurisin, miks TM pole Ski Cl-is - eelmine aasta läks teleülekanne metsa.

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:56, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 17:16, Blogger xjd7410@gmail.com said...

20161118 junda
uggs outlet
ed hardy clothing
swarovski crystal
michael kors outlet clearance
mbt shoes
louis vuitton
ralph lauren polo shirts
michael kors outlet clearance
rolex watches
uggs outlet

 
At 09:16, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet online
michael kors handbags
houston texans jerseys
moncler jackets
cheap nike shoes
valentino shoes
nike air huarache
redskins jerseys
jordan shoes
true religion jeans sale

 

Postita kommentaar

<< Esileht