teisipäev, veebruar 12, 2013

Pullerits: Kuidas kulges teatemaraton tegelikult?

Kõik, mis seni on kõlanud – eelmises sissekandes, esmaspäevases Tartu Postimehes –, on olnud ilus jutt. Nüüd tuleb karm tõde: statistika. Ja arvud, nagu on õpetanud meie suur juht Andrus Ansip (vähemalt selline mõte on tema sõnavõttudest kõlama jäänud), ei valeta. (Kuigi Shakira-nimeline poplaulik on meloodiliselt kuulutanud, et ka puusad ei valeta, ent nagu paaristõukemehed teavad, saab ka puusanõksuta korralikult edasi liikuda, kui ülakehas piisavalt rammu.)

Niisiis, Tartu teatemaratonil 17. koha saanud PSJJ meeskonna ankrumees Jaanus Laidvee lõi arvud kokku, käänas ja väänas neid nii- ja naapidi ning sai selle lingi alla peituva kõneka tabeli. Seal ilmneb järgmist.

Priit Pulleritsu 1. etapi koht oli 28. ja kaotus kiireimale 7.17, keskmine km aeg 3.04;
Indrek Teppo 2. etapi koht oli 21. ja kaotus etapi kiireimale 9.34, keskmine km aeg 3.05, ta tõstis meeskonna 19. kohale;
Silver Eensaare 3. etapi koht oli 14. ja kaotus etapi kiireimale 6.59, keskmine km aeg 3.00, ta tõstis meeskonna 17. kohale;
Jaanus Laidvee 4. etapi koht oli 15. ja kaotus etapi kiireimale 8.58, keskmine km aeg 3.01, ta hoidis meeskonda 17. kohal.

Laidvee palus lisada, et esiotsa meeskondadest Sõudemansa teise ja kolmanda vahetuse aeg protokollist puudub (põhjus teise vahetuse puhul oli see, et Allar Raja eemaldas kiibi jala küljest enne vahetusalasse sisenemist ja elektroonika kiipi ei registreerinud – oma silmaga nägin), mistõttu on nende taga lõpetanute koht ühe koha võrra suurem kui tabelis.

Kuid noortel meestel, kes Laidvee koostatud tabelit uurivad, tasub siit järeldada ennekõike seda, et õppige matemaatikat. Siis saate ise ka ehk kunagi samasuguse statistikatabeli koostamisega hakkama. Sest niimoodi kirjutama, nagu mina seda oskan – et massid lugema ja kaasa mõtlema ja vastu vaidlema tunglevad –, ei õpi te ilmselt kunagi, punnige, palju tahate.
******
Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, and La Sal Mountains, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits on lõpetanud Tartu teatemaratoni esimese etapi, temast vasakul endine Eesti suusakoondislane Kaili Sirge. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 2: Indrek Teppo on lõpetanud Tartu teatemaratoni teise etapi. Foto autor: Jaanus Laidvee

80 Kommentaarid:

At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Palun blogikande viimane lõik kustutada või korrigeerida, sest see on lugejate suhtes üleolev.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Mõni mees hõlub ikka pilvedes...

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

hõljub (vabandust)

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult, tegelikult....

Tegelikult piiksuvad meie kohal kosmoses sajad satelliidid! [Planeet - Satelliidid]

Aga tegelikult peaks uurima, mis bardakk seal suusaliidus on.
Lugu sellest, kuidas uus tulija Eesti suusakoondisest välja jäeti

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea, kas me tahamegi nii kirjutama õppida nagu Pullerits. Ajakirjanik saab asjast valesti aru, paneb selle kirja ja siis võitleb lugejatega, kes püüavad talle tema viga selgitada.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Sina ja suur kirjutaja??? Are you kidding us, Priit?
Enesekiitmise lõiku ei panda kunagi lõppu - sellest alustatakse artiklit! OMG, Talk big... Selline see provintsilinna ajakirjanduse tiigike on..

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Pardoon, aga sellise statistika ja tabeli tegemine on elementaarne arvutikasutamise oskus (n:Microsoft Office või Openoffice, vm;) mida ma arvan, et ca 90% CV dest väidavad selle autorit oskavad väga hästi.

 
At 11:01, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Nii palju lisaks juurde, et Excelis on tabelit mugavam vaadata ja kel kohe silma ei hakanud, siis allalaadimiseks valida File menüüst Download.

Johan

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Et siis jah.

Ühe postituse all sõimatakse enamust lugejaist (kommenteerijaist?) idiootideks, ühe teatava haiguse all kannatajaiks (seejuures on PP ise korduvalt toonitanud, et ärge andke talle diagnoose kuna te pole arstid ja kaugelt ei tea midagi; Ilmselgelt on herr PP'l siis doktorikraad olemas ja ta on telepaatiline) ning saadetakse siiralt perse. Teisalt manatakse ühele teisele vennale suht lampi needust kaela, nüüd alavääristatakse siinset lugejat/kommenteerijat veeelgi uhkemalt...

On tulnud vist aeg kergitada kaabut ja viisakalt enne lahkumist ka vesi peale tõmmata.

Kena päeva jätku ja edu edaspidises, mis muud.

Kutsun ühinema - elu on mujalgi. :)

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Ära keksi midagi, selline tabel oli juba eile hommikul valmis tehtud.
Etapiajad ja kohad on statistikas vaid üks näitaja. Palju könekam on hoopis teha protsentarvutust, mis räägib teist keelt. Vötsin aluseks etapi esimese aja, mis on 100% ning vöistkonna PSJJ vöi mis-iganes see nimi oli, tulemuseks sain: 124,7%; 118,4%; 119%; 122%. Kahe viimase vahetuse protsenti vöiks isegi veel korrigeerida paremuse poole kui esimene aeg körvaldada, sest ülekaal oli kalendriga möödetav.
Aga mis need arvud könelevad. Nimelt seda, et vöistkonnasisene taktika panna "vana ja haige" mees esimesse vahetusse, vaat see oli töeline tsinkplekkpangede kolistamine. Miks vöistkondlikus vöistluses esimene vahetus ei tohi olla nörgim lüli, selle peab Priit ise välja nuputama nüüd...
Ahjaa veel seda, et viimast löiku on soovitav eirata. See on möeldud pigem kiratsema kippuvate kommentaaride arvukuse turgutamiseks.....
Maamees

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

"Sest niimoodi kirjutama, nagu mina seda oskan – et massid lugema ja kaasa mõtlema ja vastu vaidlema tunglevad –, ei õpi te nagunii ilmselt kunagi, punnige palju tahate."

Masse huvitab suusatamine, info kogumine ja arutlemine suusatamise teemal ühes kindlas kohas. Puuduvad suusafoorumid, kus keegi teema püsti paneks ja siis asjamehed saaks sõna võtta. Juhuse tahtel on diskussioon lahti läinud Pulleritsu blogi kommentaariumis. Ja PP võib punnida palju tahab, kommentaatorid eiravad enamuses kommentaarides tema kirjatükke anyway. Edu Holdenile ja Nipi, dont give up!

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Johan, nimed on etappide juurde lisamata! Miks? Piisab pisikesest makrost.

Pullerits, mismoodi matemaatika õppimine aitab kaasa Exceli standardfunktsioonide kasutamisele? Sa ei saa enam üldse aru, millest räägid.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Nipi ja Holden, 10p.!
Aeg tõesti siia vesi peale lasta. Punni palju tahad, Pullerits, mõistlikku meest sinust ei tule;)))))

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Elad sügavas infosulus, Priit! Parem tabel nimedega ringles juba eile varahommikul. Aga noh, kes seda ikka sulle saatma hakkab....

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

11:35, sellega on nii, et kui infot ühesse tabelisse saab liiga palju, siis muutub ta raskesti jälgitavaks, eriti kui peame silmas natuke suuremat rahvahulka kui mõned tabelifriigid.
Ma mõtlesin nimedele ja jätsin nimetatud põhjusel siiski lisamata.
Pealegi, asjaosalised teavad ise väga hästi, kes kus sõitis.

Lisaks see, et kõik võistkonnad ei sõitnud sellises järjestuses, nagu stardilistis on üles antud - tean ise juhtumeid -, ja sel juhul oleks tegu ebaõige info edastamisega.

Aga kindla huvi korral saate Excelis ise nimed juurde tõmmata, üle paari minuti see ei tohiks võtta.

Johan

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Tamsalus võitis Dr Holden Pulleritsu lõdva randmega.
Seejuures ei olnud Holden harjutusplaanist ja sportlikust režiimist kinni pidanud (Allikas: Holdeni blogi).
Kui Holden endale "kuiva seaduse" kehtestaks ja lõigutrenni tõsiselt käsile võtaks, läheks Pulleritsu-isandal pikkadel distantsidel elu kibedaks. (Kuidas oleks Haanja 100?)

Thomas Alsgaard annab hea retsepti, kuidas TM-ks valmistuda: "5 X 5 min + 10 X 20 sec max. It was a hard session, which also needed! And tomorrow - believe it or not, but now we actually have a joint plan - there will be new interval. Looong staketur with hard coated afterwards. It is needed also. Guaranteed! take more risks. To test body. [..] Tartu, which is one of my main goals this year. "

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
palun ära ülbitse.
terv
Peip

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

No Peip, kuidas sa aru ei saa, ta ei ylbitsegi, see on lihtsalt mängu ilu pärast.
Omavahel dendropargis ju pärast naerate, et näe, kuidas sai anonyymikud käima t6mmatud.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Oma nina niimoodi kergitada näitab selgelt aikju kõrgeimat taset. Tundub, et lugejad ei saa sellest muidu enam aru ja nii soovitan iga järgneva loo lõppu analoogne tekst kirjutada. Küll see pika peale kõigile pähe kulub :)

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Kopeerin siia uuesti Silveri jutu eelmise sissekande alt: Kuigi "Rahvakogu on ettepanekuteks suletud võiks tõesti kaaluda üldrahvalikku kokkulepet, et pulbriga rahvamaratonidel enam ei tossuta. 50-60 eur ühe võistluse suusamäärimise hinnana on ju tavaharrastaja jaoks lihtsalt absurdne. Kui palju komplekte laste suusavarustust saaks selle raha eest osta, mis Tartu Maratonil ajuvabalt tuulde lastakse? Sellel aastal on vist hilja üleskutset teha, aga järgmisel aastal pakun välja heategevusliku kampaania annetada pulbriraha nt. lastekodulastele suusavarustuse ostmiseks. Maratonidel pulbriga määrimine on suures osas "hirmu" otsus. Nagu Rain Lond kirjutas - saab ka ilma geelide ja pulbrita (ja ka ilma Kuzmini siklita) selle maa sõidetud."
Miks on hilja? Priidul on käes auditoorium nii siin kui Postimehes, Estoloppeti foorum on olemas, Ringvaade kajastab maratoni sel nädalal veel kindlasti. Lisaks Facebook.
Võiks mõelda kasvõi mingi märgistuse peale( ntx kolm kriipsu numbri alumisel serval nii ees ja taga vms), mis tähendavad - ma ei kasuta pulbrit, annetan selle asemel ntx 20 € laste suusavarustuse ostmise fondi.
Priit (kelle eelmise aasta maratonisuuskade valmistamise eelarvest räägivad eri suusapoodide määrdemehed endiselt aukartusevärin hinges) võiks olla siin üks eestvõtja, Kajariga Ringvaates võin ise ühendust võtta.
Villu

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Niimoodi suusatama nagu mina ei õpi te kunagi ja ei õpi ka sina Priit. Ma võiksin vabalt sõita kogu teatemaratoni üksi ja ikka võita teid kõiki kalendriga.
Ma võiksin kogunisti tagurpidi sõita ja ikka võidaksin teid kõik. Ja kirjutada oskan ma ka. Selline mees olen mina.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

to 12:43
Eee... hästi siiski ei oska, komadega siiski päris longab. :))

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Silveri mõte on muidugi ilus-härras, aga kas lastekodude rahastamine ei peaks käima siiski läbi maksude? Samuti lastehaiglatele meditsiiniaparatuuri ostmine? See eeldag aga, et makse ja makstakse. Väikeettevõtte (Eesti mastaabis oma valdkonnas siis suur) Dr Holden maksab maksu -au ja kiitus Talle!
Kui aga vaadata mis alal Silver leiba teenib ("business services"), siis tema töövald aitab ettevõtetel "makse optimeerida". Olgem ausad, me teame kõik, mida maksude optimeerimine tähendab.
Seetõttu mina Silveri ettepanekut ei toeta.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Laste suusavarustuse probleem on üldisem, lisaks lastekodudele isegi üsna korralikud koolid ei saa sellega hakkama. Samas on väikesi maakoole, kus on imekombel suudetud kooliperele vajalik kogus varustust kokku saada. (Pala näiteks)

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, 12:43, tõestate seda, mida PP väidab enamiku kirjutamisoskuse kohta. Las ma õpetan teid, teeme teie lause õigeks:

Niimoodi suusatama KOMA, SEST EDASI ON VÄLJAJÄTTELINE VERB (MINA OSKAN) nagu mina KOMA ei õpi te kunagi ja ei õpi ka sina KOMA - ÜTE! Priit.

 
At 12:59, Anonymous Margus said...

Kui nüüd tõsiselt vaadata, pole sealt tabelist midagi suurt lugeda :)

Seega lihtsalt matemaatika õppimine, mida ma loomulikult pooldan, ei anna üldiselt suurt midagi. Kõik me suudame paar arvu omavahel liita lahutada korrutada jagada. Sinna oleks võinud teha palju veerge erinevate aegade ja muu sellisega ning aega tabeli vormimiseks oleks läinud ikka ime vähe.

Tõeline kasu tuleb aga sellest kui oskad neid andmeid analüüsida. Hetkel nendest andmetest veel ei piisa, et midagi kasulikku välja tuua. Kui juurde saaks veel ka palju pisiasju hakkaks tulemuse põhjused juba välja tulema.

Ehk paneks juurde vahetuse sõitja andmed ning mingi keskmise Estoloppeti koha, kas ta on pigem klassika või vabastiili mees, kas selle vahetuse sõidu hetkel sadas lund, vahetusalas kulutatud aeg, ühe võistkonna sisene ettappide võrdlus võrreldes liidriga laskumistel/tõusudel, jpm

Ehk siis korraliku analüüsi tegemiseks oleks vaja veel palju palju andmeid ning arvestada tuleks nii makro olusid kui ka nö meeskonna sise olusid. Siis saaks juba hakata midagi järeldama.

Meenub siin samas blogi kommentaariumis paar nädalat tagasi olnud suuskade testimise nö õpetust (ehk meil pole mõtet testida määret kui meil on suusad erinevad ja muster erinev). Enne analüüsi on vaja võimalikult palju andmeid et võrreldavad ühisele alusele viia ja selle pealt juba järeldusi teha.

Sulle Priit aga edu korraliku analüüsi tarvis. Said korralikult jälle õli tulle visatud :)

Margus

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis teeb Priit Pulleritsust kui kirjutajast suure?
Ühtede-samade mõttemallide tampimine?
veider punktuatsioon? (küsimärkide toppimine igasse pealkirja)
Arrogantne i-know-it-all stiil?
Midagi veel?

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd seda Priidu viimast lauset ka liiga sõna-sõnalt võtke. Teadagi, ta vaatas, et eile vähe komme, kuigi lugejaid palju, küllap tahtis siin vere käima lüüa. Mina lugesin sealt küll välja ennemini seda, et matat tuleb õppida.

Ja olgem ausad, ega Priit kirjutabki väga hästi ja löövalt (vt nt selle ja eelmise postituse avalõik), mitte ei heieta niisama, nagu paljud teised blogijad. Ja sellepärast, et ta nauditavalt kirjutab, me siin ju koos käimegi, sest siin on intrigeeriv ja huvitav, kunagi ei lähe tüütuks, sest Priidu lood on ju ikka sigahästi kompunnitud. Väikseid vääratusi võib ju ikka sisse tulla, aga arvestades, millise p**aga siin mõned kommijad teinekord Priitu olematute asjade eest üle valanud on, ei saa tegelt seda lõpulausenähvakat isegi teab mis vääratuseks lugeda. Mõned, kes end puudutatuna tundsid, on selle isegi ära teeninud.

Linnamees

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Mnjaa, ei ole ikka mõtet alati pärleid sigade ette loopida. Jaanus tegi tabeli, nägi vaeva, pani selle üles, ja jõmmid, kes väidavad, et sellise tabeli tegemine on köki-möki, nüüd ainult nurisevad ja targutavad selle asemel, et kui see tabel nii lihtne teha oleks, siis see ise teistele eeskujuks ära teha.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

to Linnamees

Te ei ela vist Tartus. Palun viidake kas või ühele nn olematule asjale, mille eest PP on teenimatult saanud.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Pole Linnamees, aga selle eest, et seda blogi peab.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Õige hõlma ei hakka keegi. Kui ülbitsemist, susserdamist ja semude põhjendamatut promomist pole, siis on kommentaariumis vaikne.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Priit seda viimast lõiku kinnitada või kontrollida saab?
Pole tegu ju mõõdetava tulemusega.
Ja kas Priit õppis siis veel rohkem punnitades kirjutama?
Aru ma ei saa!

Üks Priidule kahel viimasel etapil ärapanija.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Räägime nüüd suusajuttu ka ikka. Mida arvate, siis MM- le saadetavast eesti koondisest ja selle koondise valimise kriteeriumitest. Kas on majanduslikult ja häid tulemusi oodates mõistlik saata MM- le 2 haiget meest (Einaste ja Saarepuu) ühe terve mehe asemel kes neid viimati ka võitis. Minu arvates tulemused koondise komplekteerimisel ei mängigi nii suurt rolli kui hoopis mehe selja taga baseeruvate sponsorite raha. Summad käivad teadupärast läbi suusaliidu. Sponsor soovib oma logo telekas ja ajalehes näha, muidu hakkavad telefonid suusaliidu laudadel helisema. Kuuse Lemps ka haige mehega, kes kvalifikatsioonist nagunii edasi ei saa, MM-l intervjuu ju teeb. Need on hoopis koondise valimise kriteeriumid, mitte mingi Olosel hooaja alguses saavutatud eelsõidu koht.
Teet

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

PP kütab konkurente üles, muidu kõik sellised pehmod.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Tekst või kontekst.
Üks näeb panemata jäänud koma, teine näeb sõnade ja märkide taha.

Soovin blogi autorit kiita oskusliku irooniakunsti kasutamise eest. Sokraatilist irooniat valdate te hästi.
Selgitan ka neile kel silmi ainult sõnade jaoks.
Sokraatiline iroonia – tark inimene mängib lolli teadasaamaks mis temast arvatakse.

Sokrates oli vanakreeka filosoof.
Pullerits on eesti kirjamees ja suusataja.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

-> Teet
MMile tuleks saata need mehed, kelle finishini püstipüsimisele panustades poleks võimalik mõistliku summa panustamsiega rikkaks saada. Need 14:26 kommentaari sulgudes toodud tegelased figureerivad uudistes reeglina sellega, et kukkusid ja purkas jäi selle tõttu välja tulemata.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Muuseas, FIS, WADA ja norrakad jälle eestlastele käru keeramas, kohe kui me olümpial medali same, kohe eemaldati maadlus olümpialt.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas on mõistlik saata TM-le haige ajakirjanik?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits puhub, et ta maksab suusavendade teenuse eest rahas. Vot see on sokraatilise iroonia musternäide.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest ei tasuks külavõistluse teise kümne mehi üldse MMle saata. Ehk teeks väiksema pundi ja paneks sinna hoopiski paremate tulemustega mehed? Mitte tutvuse või "statuudi" alusel.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Sprindikoondise mehed on nii cool-id tüübid. Laagerdavad Davosis ja Ramsaus, sõidavad uhkete autodega, teevad trikke ja moonwalk-i. Võistlusel panevad küll mõnikord kõvasti käbla, enamasti ei saa aga kvalifikatsioonist eriti kaugemale. Kuidas selliseid mehi mitte saata? 8)))))

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

See viimane lõik on lugejate suhtest tõesti inetu ja põhjendamatult üleolev. Madal tase, Priit.
Hindrek

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas vahetad oma 3. stardigrupi koha Ain-Ivari 5. grupi kohaga ära?
Vastaks paremini Sinu ja Holdeni hetke vormile ja oleks kooskõlas Dr Ripsi ettekirjutusega.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit kirjutab hästi? Sellest, et peoperemees ise ennast kiidab ja end väikeseks, vabandust "suureks Napoleoniks" peab, sellest saan ma aru. Meheks olemise suur soov. Aga see, et ka mõni teine nii arvaks, seda ma ei tea. Ja kui arvab, siis on arvaja lugemus väikesevõitu. Või sitavõitu.
Janno

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, see Pulleritsu blogi on siin interneeduses ilmarahvale vaatamiseks rippunud juba aastaid ja ikka suudavad sellised kraaksatused nagu see käesoleva postituse viimane lõik poolsüvitsi või lausa süvitsi arvukaid lugejaid ärevusse ajada. Tundub, et välja on kujunenud teatud liiki Pavlovi refleks - Pullerits viskab elegantse liigutusega järjekordse kondi hambusse ja kogu siinne kari kukub jälle rõõmsalt vastu klähvima... No vähemalt on seda eksperimenti kõrvalt lõbus jälgida.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu ka, et neid noori mehi eriti palju oleks, kes endale sarnast blogi koos suure hulga naljakate kommentaaridega sooviks.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks Pullerits oma lugejatel sellise Pavlovi refleksi välja koolitanud on? Et nende klähvimisest sadistlikku mõnu tunda? Minu arvates ei ole see enam normaalne.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Nii Ässad, tõmmake tagasi ja hoidke madalamat profiili http://www.tartumaraton.ee/dopingukontroll-42-tartu-maratonil

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Annan blogiomanikule aega täna kella 23.59-ni. Kui selleks ajaks ei ole blogiomanik viimast lõiku kustutanud või viisakaks parandanud ning lugejate ees vabandanud, siis kaotab ta jäädavalt ühe ... lugeja.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

... ja veel ühe

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Kohal on ka dopingukontroll - huvitav, kui paljudel meestel (ja naistel) see ähvardav teade püksid püüli sõeluma paneb? Ja kuidas dopingukontroll kavatseb töötada? Kas hakatakse kahtlasi mehi massist välja sortima?
Prohibited Substance List-is on ka alkohol. Selle järgi võiks hea tahtmisega nt Dr Holdeni tulemuse Alutagusel disklahvi poole kallutada (tõendusmaterjali leian Holdeni enda blogist).
Ja teine kahtlane mees on muidugi see Pullerits. Sebib igasuguste purgi- ja tabletimeestega, väidab, et on kõigest tugevam.. Selle mehe peaks kindlasti dopingukontrollist läbi saatma.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei imestaks, kui järgmises postituses teatab Pullerits, et ta on ilmaasjata Ripsi soovitusi ignoreerinud, et on ikka tarvis põlvele rahu anda ja seetõttu ta pühapäeval Tartu maratonil ei stardi.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu! P1. ALKOHOL
Alkoholi (etanooli) kasutamine on keelatud ainult võistlusolukorras allpool toodud spordialadel. Tuvastamine: väljahingatav õhk ja / või veri. Dopingurikkumise piirmäär (hematoloogiline näitaja) on 0,10 g / l
• Lennundus (FAI)
• Vibulaskmine (FITA)
• Autosport (FIA)
• Karate (WKF)
• Motosport (FIM)
• Veemoto (UIM)

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas mõni päris normaalne mees ka blogi peab? Ma mõtlen selline, kes olekski igati normaalne harrastussporlane - ei kirjutaks enne maratoni a`la sitta kah see maraton kui prosecco on pokaalis jne. kuni Priiduni välja ...

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Pulber ja maksud on hea teema:

Kas te maksite oma TM pulbri eest sulas või mitte? Ja kas selle sula pealt makstakse makse või mitte?

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Võtkend rahumalt, mehed, maratonini veel aega, aga juba nii änxa ja erutust täis. Mis PP kirjutab: "ei õpi te ilmselt kunagi". Loogika- ja keelematsu jagate? Olgu, harin: tegu pole faktiväite, vaid puhtakujulise oletusega (sõna: ilmselt!!). Oletust saab tõestada või ümber lükata. PP on siin blogis ja ajakirjanduses aastaid tõestanud & näidanud, mäherdune on tema kirjutamisoskuse tase. Tahate ta väidet uppi lüüa: tehke oma blogi ja näidake oma tekstidega oma taset, et oskate paremini. Ja jutul lõppppp.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et siin blogis on ka maksuõiguse spetsialiste. Mõned määrijad tegutsevad MTÜ-na, ei ole selge, kas MTÜ üldse mingit maksu maksab. Tänan! Holdenil on vist MTÜ, Tartu Suusaklubi (MTÜ) reklaamib igal pool oma määrdeteenust. Riik võib-olla ongi sporditeenustele maksusoodustusi teinud.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Eelnevast palun mitte välja lugeda, et kuidagi määrdeteenuse osutajaid kahtlustaks. Tsiviliseeritud riikides lahendatakse need asjad vahel ka nii, et pulbermääretele kehtestatakse aktsiis, kui luksus- ja keskkonda kahjustavatele kaupadele ja riik võtab sealt raha. Eestis võiks kaaluda sama.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi "kitse paneb", siis võib küll juhtuda, et mõni mees osaleb pühapäeval TM-il tugitoolis istudes televiisori ees. Ja nagu ütles täna Kristjan Port, peavad maratonil dopinguproovi andma ka rahvasportlased. http://etv.err.ee/index.php?05593527&video=6615 Dopinguga patustanud rahvasportlase mõistab hukka rahvas, ka PP blogis.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Kus Kits, mis?!
Keegi kuulis kabjaplaginat?

Vana Sokk

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades seda et TM il teostatakse dopingukontrolli , ka rahvasportlastele, siis Kas PP, Kui enim kahtlustatav sportlane üldse starti tuleb? Kui PP on stardis ja üritab tulemust teha niiöelda kaerapudru ja kapsasupipealt, kas siis on võimalik et ta jääb ausas konkurentsis alla enamikule 2-3 korda nädalas harjutatavatele pereisadele? Millised saavad olema vabandused? See on teema mille üle peaks arutlema, sest lihtsalt ovaalil treenimisega ei ole võimalik nii heaks saada nagu PP on, kui arvestada ka tema vanust ja ka seda et ta võiks vabalt võistelda paraolümpial.

 
At 21:35, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

See blogi siin, lgp dr Holden, on exclusive, mis ei vaja teiste blogide risttoetust. Vaatasin näiteks alt counterist eilset lugejate arvu siin - 2071. Ülikõva! Tänagi (T), kui on väidetav off-päev (kuid ei ole, sissekante tuli ka T-l) on lugejaid juba ligi 1600 ja õhtu veel kestab. Need arvud on Eesti (spordi)blogibisnises klass omaette.

 
At 21:54, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Oskab keegi kommenteerida, miks Indrek Teppo Alutagusel võõra nime all võistles?

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

to: 21:48
Nii või naa - sel blogil käin niisama kiibitsemas, aga ntx Etsi blogi, "Heiti ja Maare" blogi, Silverit jt. loen huviga. Ehk siis klikkide arv ei näita kindlasti seda, et PP blogi on parem.

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

>> Bloginduse põhiprobleemiks on järjepidevus. PP kirjutab üldjuhul graafiku alusel E-K-R, mõne nädalavahetuse maratoni puhul ka tihemini. Ajakirjaniku kutsehaigus?

dr Holden on andekas Eestimaa mees, leiab õige otsa üles, aga lõpuni järge ei leia.. Ei, ei ole ajakirjaniku kutsehaigus. Hoopis ajakirjaniku kutseoskus. Kindla perioodilisusega kirjutamine on üks esimesi asju, mida USAs ajakirjanikele õpetatakse. Vikipeediast võib selle kohta lugeda artiklist Classical conditioning (also Pavlovian conditioning or respondent conditioning). Samuti tuntud nimetuse Behavioral Conditioning all. Suur vene teadlane Pavlov pani koertega tehtud katsetega aluse, Ameerikas arendati see 1950-ndatel täiuslikuks inimeste mõjutamise ja manipuleerimise teooriaks. Columbia University spetskursuse läbinud Pullerits valdab seda tehnikat ülihästi. Lisaks igapäevane praktika Eesti loetavaimas päevalehes.
Nii, et kui Pullerits peaks dr Holdenile TM-il kõrva sosistama, et punnita sina kuidas tahad, minu blogi populaarsusele ei jõua sa kunagi lähedalegi, siis on selles suur osa tõtt. Väljaõpped on liiga erinevad.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Piltlikult öeldes, E, K, R hommikul 1500-2000 spordihuvilisel "sülg jookseb".

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

17 prognoosivad pooled pea sula ilma. Saab põnev olema, kui hommiku külmetab ja siis läheb nulli.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, maadlus visati olümpiamängude kavast välja, sest maadlejad rikuvad võrdõiguslikkuse nõuet (kreeka-rooma maadluses pole naisi). Mida arvad?

 
At 00:41, Anonymous Anonüümne said...

23:23, räägid kutseoskusest. Targu jätad täpsustamata, kelle kutseoskusest on jutt. Mina küll imetlen Merit Kopli juhivõimeid. Samuti ka seda, et blog.postimees.ee fikseerib Pulleritsu neidsamu blogikandeid endiselt resoluutselt - copyright 1995-2013 Postimees. Samas dr. Holden võib magada süümepiinadeta, temal kohustused puuduvad.

 
At 01:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kuidas suhtud ettepanekusse heteroabielud järk-järgult keelustada ja minna üle homoabielule kui abielu kõige võrdõiguslikumale vormile?

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
stardid TM-il 3. stardigrupist (301-500). Tuhanded pääsevad rajale sinust hulga hiljem. Kas pead seda võrdseteks tingimusteks?

Need on siis mõned mõttealgatused blogiomanikule, kes teadaolevalt varane tõusja, Writer's block'ist ülesaamiseks.

 
At 05:49, Anonymous Anonüümne said...

22.09. ,mis see sinu asi on---ise põrutasin ka haige nr.-iga tagant ette,peab ütlema ,et 40km slaalomit on raskem ,kui eest startida---hea trenn oli. hd.

 
At 07:24, Anonymous Anonüümne said...

TM numbriline stardikas nüüd väljas.
PP - 332.

http://www.tartumaraton.ee/failid/File/TM%202013/tm_2013_63km_sp.pdf

 
At 10:09, Blogger Gaspar said...

Kõige viimase numbri (6550) all sõidab Jari Isometsä :)

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

05:49 Miks ta seda küsida ei võiks? Kuigi Estoloppeti juhendis seda veel ei ole, ütleb TM juhend selgelt, et vale nime alt startinud diskvalifitseeritakse. Selliste asjade pärast lisatakse see pigem varem kui hiljem.

Ma saan aru, et käisite haige inimese numbriga põrutamas? Motiiviks oli samuti säilitada (pigem parandada) stardikohta nagu PP-l mõni sissekanne tagasi? See on teist kena ja üllas, aga käib siiski ausa mängu põhimõtete vastu ja sellega hooplemine head muljet ei jäta.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

22:09, Agu Sihvka annab aru...

Eelmisel nädalal polnud tervis kõige parem ja seetõttu lükkasin Alutagusel sõitmise otsustamise väga viimasele minutile. Alutagusele sõites leidsin Estoloppeti kommentaariumist ainsa numbripakkujana Kristjan Vilipõld nimelise isiku. Kuna võimalik nimevahetuse aeg oli möödunud, siis kokkuleppel temaga läksin starti Kristjani nime all. Sõitu sai alustatud ühest sõbraliku õhkkonnaga stardigrupist, kes pärast stardipauku mõned minutid rahulikult ja viisakalt ootas enne kui oma suusad libisema lükkas.

Üldiselt startida tuleks vastavalt oma stardinumbrile, näiteks kui see on 101, siis grupi esimeset rivist, kui see on 199, siis grupi viimasest rivist.

Indrek Teppo

 

Postita kommentaar

<< Esileht