reede, veebruar 08, 2013

Pullerits: Kuidas teha kaks võistlust kahe päevaga?


Olgu kohe öeldud, et Tartu teatemaratonil osalev võistkond PSJJ (Priit Pullerits, Silver Eensaar, Jaanus Laidvee, Indrek Teppo), mullune seitsmes, ei maksa seekord osalemise eest sadat eurot, ei maksa isegi 80 eurot. Nad ei maksa stardimaksu mitte üks sent.

«Mis toimub?!!»
«Täielik bardakk!»
«Mida värki??»
Kileda häälega: «See on amoraalne ja ebaeetiline!»
«Õiged spordimehed nii ei tee!»
Tõrrepõhjahäälega: «Einoo, mõned vennad on ikka täitsa ülbeks läinud.»
Kileda häälega: «See on amoraalne ja ebaeetiline!»
«Teadagi, Pullerits on [Indrek] Kelgu sõber.»
«Ma soovitaks uurida, kuidas Postimees on asjaga seotud...»
«Jälle on keegi võrdsemast võrdsem.»
«See on korruptsioon!»
«Saage aru, inimestel on jokk-skeemidest kõrini!»
Hästi kileda häälega: «See on amoraalne ja ebaeetiline!»
«Ütle mulle, kes on su sõbrad, ja ma ütlen, kes...»
«Hea, et ma ise see aasta ei osale. Selliste meestega küll koos sõita ei tahaks.»
«Mina ka ei maksa sentigi. Sest ei osale - ihihiii.»
«Lollid vennad, kes PPga ühes tiimis on – äkki võtab enne lõppu numbri seljast?»
Kileda häälega: «See on amoraalne ja ebaeetiline!»
«No see võistlus on nüüd küll täiesti metsas.»
«Mitte metsas, vaid b**s.»
«Hähh, keda kotib.»

Asi on palju lihtsam ja loogilisem, kui paistab. Tartu Lõunakeskuse sügisesel suusalaadal sai Postimehe nelik Tartu teatemaratoni kvalifikatsioonivõistlusel ehk trenažööride teatevõistlusel asutuste konkurentsis suveräänse esikoha. Selle eest oli preemiaks tasuta (väärtus sada eurot) registreerimine Tartu teatemaratoniks. Kvalifikatsioonimeeskonda pidanuks kuuluma ka mina, kuid kolm päeva varem tehtud põlveoperatsioon muutis selle võimatuks. Sellegipoolest tuli Postimehe nelik võitjaks ning võidumeeskonna esindaja, siinse blogi pildiosaniku Scanpixi Baltimaade haru juht Art Soonets kinkis tasuta registreerimisõiguse selle nädala kolmapäeval kahe tunnistaja juuresolekul mulle kui PSJJ-i esindajale.

Aga täna Tartu Postimehe toimetusse laekunud stardiprotokollis ei olnud PSJJ-i ligi 120 võistkonna hulgas veel kirjas. (Küll aga on kirjas mingi Reporter, kes on teist vahetust palganud sõitma Jaak Mae. [«See on amoraalne ja ebaeetiline!»]) Too stardiprotokoll ajendas ühte meeskonnaliiget teatama teistele järgmist:

«Mind pani mõtlema selle aasta stardinumbrite jagamise loogika. Registreerida saab 7. veebruari õhtuni, kuid juba enne tärminit on protokoll väljas. Huvitav on see, et TTM juhendis – erinevalt TM juhendist, kus asi ühemõtteliselt kirjas –, pole stardinumbrite jagamise korra kohta sõnagi. Mäletatavasti anti eelmisel aastal numbrid registreerimise järjekorras, mis esimest korda toimuva ürituse kohta on ok, kuid korduva ürituse puhul on üldlevinud tava, et arvestatakse varasemate tulemustega. Selle tava kohaselt siis eelmisel aastal tähelepanuväärsel 7-ndal kohal lõpetanud võistkonna number ei saa kindlasti olla suurem kui seitse. Sõltub ju numbrist stardirida ja varasem registreerimise aeg ei saa olla ühegi argumendi põhjal olulisem näitaja kui viimasel võistlusel ausalt saavutatud koht!
Ja kus on siin loogika, et teenetega mehed peavad kohe stardis loovutama positsioone rookie'dele?!
Seda paluks hr Kelgul ilma variatsioonideta arvesse võtta. Nagu ka tunnustatud juristid siinkohal soovitaksid, siis nimetatud seisukoht palun protokollida.»

Nii, protokollitud!

Eelmisel aastal avaldasid enda arust Eesti juhtivad, kuigi anonüümsed suusaanalüütikud arvamust, et PSJJ-i võimalused pjedestaalile jõuda läksid vett vedama seoses etappide ebaõnnestunud jaotusega võistkonna liikmete vahel. Sedapuhku kutsub PSJJ analüütikuid üles, et need ebaõnnestumist ennetaksid ning õige etappide jaotuse aegsasti paika paneksid. Seejuures tuleb arvestada, et:

- Pullerits on seoses põlveoperatsiooni ja äsja põetud ägeda gripiga selgelt nõrgim lüli, liiati on teda opereerinud arst Leho Rips soovitanud tal vabatehnikas sel talvel üldse mitte sõita;
- Eensaar tuli äsja seiklusspordi Euroopa meistrivõistlustel ligi 79-tunnise ajaga kolmandaks ning kavatseb päev varem Alutaguse maratonil teha tühjendussõidu, mille kohta üks meeskonnakaaslane päris, kas EMil ei saanud veel piisavalt end tühjendatud;
- Laidvee on ainus, kellel on sel hooajal ette näidata mingigi suusatulemus, Tamsalu maratoni 92. koht, kuid ainult ühe sõidu põhjal vormi ennustada on küllaltki keeruline;
- Teppo, kes tuli mullu suvel Keilas Eesti täispika triatloni võitjaks 9:11.13ga, tunnistab, et pole sel talvel suurem suusamees olnud, küll aga on alustanud ettevalmistust augustis toimuvaks Kalmari IM'iks (mis iganes see IM on – P.P.), mis tähendab, et ta on jooksnud rohkem kui suusatanud. (Teppo seletas mulle täna, et IM tähendab Ironmani.)

Ülesande lahendajail tuleb silmas pidada, et Pullerits ja Eensaar ei saa sõita järjestikuseid vahetusi, sest Pullerits on lubanud oma auguga püss-Fischerid, ja vajadusel ka Madshusi saapad, Eensaarele, kelle Rossignolid – pange tähele, Rossignoli-friigid! – ei kõlbavat võitlusvõime poolest tema enda ega kogenud võistkonnakaaslaste hinnangul sel jõuproovil mitte kusagile.

Päev varem on kõigil neljal plaanis läbida Alutaguse maraton. Alutagusel on stardiprotokollis Pulleritsu stardinumber 128. Edasiste arusaamatuste ja nääkluste vältimiseks olgu rõhutatud ja märgitud, et dr Rips andis pärast operatsiooni korralduse sõita tänavu kolmandiku võrra aeglasemalt kui mullu, mis tähendab, et Alutagusel võiks olla ootuspärane ja sihikul aeg 2:37 kanti. Kuid arvestades oodatavaid raskeid-keerulisi ilmaolusid, tuleks ilmselt mitu head minutit otsa panna. Nii et täitsa okei, kui alla kolme tunni finišisse jõuab. Kohta on raskem prognoosida, see sõltub juba teistest.
******
Jaanus Laidvee (esiplaanil; Tamsalu maratoni 92. koht), Slickrock Bike Trail, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida pildile.)

Foto 1: Mulluse Tartu teatemaratoni start. Priit Pullerits ei ole tagumistest ridadest veel pildilegi jõudnud. Foto autor: Raivo Tosso, Maaleht/Scanpix
Foto 2: Teatevahetus mullusel Tartu teatemaratonil. Foto autor: Raivo Tosso, Maaleht/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits mullusel Tartu teatemaratonil esimeses vahetusalas jala küljest kiipi lahti rebimas. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 4: Võistkond PSJJ (vasakult Priit Pullerits, Silver Eensaar, Jaanus Laidvee, Indrek Teppo), mulluse teatemaratoni seitsmes Elvas finišialas. Foto Jaanus Laidvee kogus
Foto 5: Mulluse Tartu teatemaratoni kolm paremat võistkonda autasustamisel. Foto autor: Raivo Tosso, Maaleht/Scanpix

37 Kommentaarid:

At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Pakuks vahetuste järjekorraks Pullerits, Laidvee, Eensaar, Teppo.
PS: juhendi p8 järgi tohib võistleda vabas või klassikalises tehnikas - kas uisutehnikas sõitmine on keelatud?
PPS: palun täpsustage, kas Eensaare puhul oli jutt Rossignoli suuskadest või saabastest, mis võistlusvõime poolest ei kõlbavat sel jõuproovil mitte kusagile?

Tanel

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

Tanel, Eensaare puhul on meil probleemiks olnud tema Rossignoli suusad.

 
At 10:28, Blogger Silver said...

Ega mul mingit teaduslikku tõestust Rossignolide viletsuse kohta ei ole - pigem on küsimus viletsas sõidutehnikas, mis tekitab tunde, et nadis liikumiskiiruses on süüdi keegi/miski. Võimalik, et sai lihtsalt teadmatusest ostetud poest kevadise soodusmüügi ajal liiga lühike ja ebasobiv paar. Kindlasti on olemas suurepäraste omadustega Rossignol'e.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Rossignoli klassikasuusad on paremad kui sama klassi uisusuusad.

Aga soovitus etappideks - Priit peaks sõitma kolmandat etappi, kus üldiselt laskuv profiil, sest seal annab klassikasuusaga heas jäljes paaristõukega täitsa vihaselt anda (oluliselt paremini kui keskmik uisuga kõrval).

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Too stardiprotokoll ajendas ühte meeskonnaliiget teatama teistele järgmist

ikka konkreetne nimi kirja, miks PP semud soovivad anonüümseteks jääda

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

...võiksite seda nõudmist esitades alustada iseenda tuvastamisest.

 
At 11:51, Blogger Lauri said...

sulapoolse ilmaga liigubki klassikajäljes kiiremini. Eriti kui öösel on külmetanud.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

To Lauri:
Pidasin silmas seda, et Priidul on end suuremate tõusudega raja osal või uisusammuga punnides suurem oht vigastada. Sestap rõhutasin klassika suusale ja rajarennile.
Lugupidamisega,
10:58

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Kuidas on juhtunud, et 1) PSJJ stardinumber on 147 ja 2) võistkonna nimekirjast on kadunud meie trump, Indrek Teppo? Tuleb uurida. Juurdlust toimetavad asjatundjad.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Vastus lihtne- kui loota ainult igatmasti sponsorpakettide ja kinkekaartide peale, olla Liivimaa suurim konspiraator omast arust, ning loomulikult jätta üleüldse kõik toimetused viimasele hetkele, siis pole ju imestada.
Samas lonti saab ju põristada......
Miks stardinumber suur jne.
Priidukene, milline point oleks teatemansasid eelmise aasta finishi järgi paigutada. Paljudes on liikmed vahetunud, ehkki nimi sama jne. kas ca 200 startijat ei suuda Matuni oma possasid ära jagada?? Mõtle veidi.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

kiidan, Kelk! ei tohi tasuta tavaari aplalt tarbivale kaadrile vastu tulla. see ei ole eesti mehe tee. stardinr 147 mycke bra.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Oi, üks särav päikesekiir (PSJJ stardinumber)viimase aja depressiivses maailmas. Selle teadmisega on kohe kergem hambaarstile minna.

ain
Homo homini lupus est.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Depressivse maailma näide on see, kui ostad Madshusi kõige uuema mudeli võistluskepi ja seal peal on Norra lipp ja kõrval väike kiri Made in China.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Aga sa osta ikka suusk. Vähemalt minu paar aastat vanade peal on veel kirjas et made in norway. Keppide peal on jah hiina silt. Saabaste kohta ei mäleta...

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

"Juurdlust toimetavad asjatundjad" tähendab ilmselt seda, et Priit püüab mõnelt võistkonnalt, kes jõudis juba oma stardikoha üle rõõmustada, numbri küljest rebida ja kleepida selle oma võistkonna külge.

Või leida reeglites mõni juriidiline nüanss, mille abil saaks numbri 7 asemel endale võtta näiteks numbri 7a.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ma nüüd sõidan ja olen pidevalt vihane nende hiina keppide peale, tahaks kohe ära murda... hiinlased kindlasti lahjendasid segu, millega kepp kokku sulalati ning viisid õige kraami taskutes koju, kus neil on eraldi salatehas korteri esikus.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Ja Tiibetit ka okupeerivad, kuradid!!

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tee siis test ka ära. Lase suusad Kuzmini sikliga libestada ning pidamine arvestades ilmaolusid..ikka vana hea mingi möks.
Teet

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Köige loogilisem järjestus on SJIP, ...nii vähese vöistkondade arvu juures stardinumber 7 vöi 147 on küll köige väiksem mure....
Maamees

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

PISJ

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits:

«Mis toimub?!!»
«Täielik bardakk!»
«Mida värki??»
"Kuidas on juhtunud, et PSJJ stardinumber on 147????"
Kileda häälega: «See on amoraalne ja ebaeetiline!»

**
Indrek Kelk ja korraldajad on Tamsalus Pulleritsu käitumist ja selle järelkajasid tähelepanelikult jälginud ja vastavad järeldused teinud.
Karm, aga õiglane, Priit!

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Suure tõenäosusega on Pullerits praegu jälle susserdamas, et stardinumber 147 imelisel moel ühekohaliseks muuta. Kuigi PSJJ meeskonnal on vist kasutada jurist, kellega igapäevaelus küll kokku ei tahaks minna, ega teisedki meeskonnad end seepärast lase lohku tõmmata!

 
At 18:37, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu siis, jääb nii, nagu 16:57 ütles. Muus asjad - saate aru küll, mis - ajan juba ise joonde.

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Alles see oli kui põlve pärsat igasugune uisusõitmine ära lõpetati ja nüüd jälle valmis maksumaksjate raha vastu taevast laskma? Sellele järgneb nutulaul ja vabandused, kuidas vigane ja väeti meeskonnal oma tulemust ei lasknud saavutada. Äkki oleks aeg reaalsusega leppida ja lõpetada see arulage punnitamine?

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Varsti sõidad Tartu maratoni esimese eestlasena mitte enam puusuusaga, vaid puujalaga. Tõrva see ära ka!

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

SPJJ - see on perses, jäime jalgu.
JJSP - jah, jälle sõit perses.
jne, kui kombinatsioonist sellist teksti välja ei võlu, siis on õige järjestus.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

aiai, sorri. blogi tekstis oli võistkonna nimeks märgitud PSJJ, aga üks sõitja on ju I tähega, seega eelmised laused ei kehti, aga ma saaks teha I ga päris selliseid, mida võib vaikselt juba roppusteks kutsuda. Jätan selle järgmiseks korraks

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Proovi nii või teisiti, erinevaid kombinatsioone - tulemus suht sama:

IJSP - ikka jälle sõit perses
PIJS - perses ikka jälle sõit
ISPJ - ikka sõit perses, jobud!
JISP - ja ikka sõit perses

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et 22:43-23:02 esineval kodanikul on luulekunstis suur tulevik ees ja täiesti julgelt soovitaks liitumist Jaan Tombi nimelise kultuurimaja luuleringi loomingulise kollektiiviga.

Jah, väike Eesti on suuri andeid täis - nii rikas maa! :)

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Üks väärt lugemine:

http://www.postimees.ee/1132144/sitke-spordihundi-akksurm

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Õlu ja maraton?

"Robert Peets, 08.02.2013 21:40 robert@alutaguse.com
Need 11 vaprat suusatajat on Taru Suusahullud, kes soovib tänulikust üles näidata siis võite preemia õlled sekretariaati jätta;)" -Estoloppeti veebilehe foorumis

Miks propageeritakse spordiüritusel (korraldaja poolt!) alkoholi tarbimist?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

@14:14

Õlu on mõõdukalt tarbides taastav karastusjook.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis juhtus, aeg pole see, mis lubasid....lootsin, et tuleb tore matk, aga ei miskit...vanduma vöttis kohe..3 minutit jäi vajaka, et punane "tere" silmele vedada...nali naljaks, eks teine kord, nt. nädala pärast juba...
Aga üllatavalt tore üritus oli see tänane. Kui veel korraks rääkida hetke tihedast konkurentsist, siis kui tänane tulemus kaotusprotsendiliselt oli mulle läbi aegade parim, aga tasuks vaid koht teise saja teises pooles.....
Maamees

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Dr Holden on teinud supersõidu.. Pulleritsu tulemus ka igati tubli. Holdeni intervallitreeningud on siis nähtavasti vilja kandnud. Thomas Alsgaard kirjutab oma blogis, et teeb ka kõvasti intervalle ja tahab 10 päeva pärast Tartus puraka panna!:
"5 X 5 min + 10 X 20 sec max. It was a hard session, which also needed! And tomorrow - believe it or not, but now we actually have a joint plan - there will be new interval. Looong staketur with hard coated afterwards. It is needed also. Guaranteed! take more risks. To test body.
[..] And it's about time. I no longer have time to do the sensible things. There are two weeks between König and Tartu, which is one of my main goals this year. 10 days of training. There's just no time to be sensible.
There are 10 tough days. I hope the body holds."

 
At 12:22, Blogger Gaspar said...

Teatemaratonil 17. koht

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Mul ka suusad ei libise, Fischer RCS uisusuusad! Seepärast võistlemas ei käigi!

 
At 10:57, Blogger Unknown said...

links of london
michael kors outlet
swarovski crystal
true religion jeans
michael kors handbags
chrome hearts sunglasses
chrome hearts eyewear
uggs outlet
abercrombie outlet
coach outlet online
pandora outlet
nike outlet online
iphone case uk
ray ban sunglasses
michael kors wallet
ray ban sunglasses
instyler
fred perry polo shirts
true religion jeans
bottega veneta outlet
mulberry handbags sale
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
burberry outlet store
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
celine outlet online
ferragamo shoes
michael kors outlet uk
fitflop clearance
beats headphones
ugg outlet
michael kors outlet
canada goose jackets
toms shoes
hermes belt for sale
czq20160827

 

Postita kommentaar

<< Esileht