laupäev, veebruar 09, 2013

Pullerits: Kuidas eesmärk sai kamaluga täidetud?

Paljud mehed üle Eesti arvavad, et nad võistlevad tänavu minu kui täiesti terve mehega. Jah, nii mõnelgi teisel on samuti organism kannatanud. Näiteks ühel Alutaguse maratoni esi-20 sõitjal (delikaatseid isikuandmeid ei tohi paraku nimeliselt avaldada; kui mees, kellest jutt, sellega nõus on, siis hea meelega isikustaks selle juhtumi) käis menisk omalt kohalt nii välja, et ta ei saanud jalga sirgekski ajada, aga kui ta juhtus mitme asjaolu juhusliku kokkusattumise tõttu Soome arsti juurde, kes tegi talle süsti, oli tal pärast seda püsti tõustes kogu probleem nagu peoga pühitud – selge, et vähemasti tema trauma on minu põlvelõikusega võrreldes ajutine olmemure. Kui teil on aga kaks ja pool kuud tagasi põlvest ikkagi kümme sentimeetrist kõhretükki eemaldatud, lisaks sadu väiksemaid, siis see on trauma, millest ei parane eales, ja trauma, mis annab tunda iga päev. Rääkimata sellest, et teeb ettevaatlikuks. (Üldüldse soovitan sportides ettevaatlik olla! Lugege tänases Postimehes minu lugu kahest mehest, keda tabas vastupidavusalasid harrastades südame äkksurm.)

Seetõttu on isegi hea, et Alutaguse maratonil läksid Suusavendade meeskonna tänavuse hooaja peamise tööhobuse Jaanus Kuntsi ettevalmistatud klassika-Fischerid default mode’i. Mõtlen selle all seda, et suusad osutusid rajal sellisteks, et nendega ei saanud ka parima tahtmise juures opereeritud põlve lõhkuda. Startides teise grupi (101-200) esimesest reast – ei võtnud ükski korraldaja arvesse mitmeid kadetsejaid ja pahatahtlikke, kes püüdsid kiskuda üles teemat, et pärast Tamsalu maratonil DNFi saamist peaksin startima kõige viimase grupi kõige viimasest reast –, sain juba esimese kilomeetri jooksul ühel väiksel tõusul aru, et pidamist absoluutselt ei ole. Mitte üks raas. Selles on palju süüdi ka minu suusad, mis on halva konstruktsiooniga, liiga kõrge kulbiga ja liiga jäigad. Seetõttu polnuks võimalik ka neid suuski karestada nii, et karestamisest kasu oleks tekkinud. Näiteks Peip Reedil pidasid Suusavendade samamoodi määritud suusad alguses küll. Aga nagu öeldud, positiivne oli see, et nii ei tekkinud ohtu tõusudel põlve üleliia koormata.

Eesmärk, nagu eelmise sissekande lõpus sai aegsasti rõhutatud, oli realistlik. Ja dr Leho Ripsiga juba ammuilma kooskõlastatud: sõita tuleb kolmandiku võrra aeglasemalt kui mullu, mis tähendab, et sihikule sai võetud aeg 2:37 kanti.

Umbes neljandal-viiendal kilomeetril loeti mu kohaks täpselt sajas. Algus oli kerge, sest paaristõuked näisid tõusudel sama tõhusad, nagu teiste ponnistatud vahelduvsamm. Kuid juba esimestest meetritest hakkas valu tekitama vasak ranne, mille olin aegsasti kinni teipinud. Vähemasti valu ei süvenenud, kuid iga tõuge andis kätte tuntava nähvaka.

See-eest laugetel lõikudel oli minek hõlbus. Reservi oli pidevalt palju. Aga juurde panna polnud mõtet, sest oli ilmne, et kõrvalrajale, kus libisemine on kehvem, ei ole mõtet põigata ning seal jõudu raisata. Vaatasin üle õla – järgmine rong oli väga kaugel. Peagi jäin aga ühe murdunud kepiga väikse numbriga sõitja taha kinni ning järsku sõitis kõrvalt ligi kümme meest mööda. Rajavahetuse ajastus osutus ses sõidus vägagi määrava tähtsusega teguriks. Peamiselt jälgisin seda, millise raja ääres oli kõige rohkem kepijälge – see näitas selgelt, millisesse jälge tuleb hüpata.

Kusagil poolel distantsil hüüti kohaks 128. Selleks ajaks sain aru, et totaalselt pidamatu suusaga ei ole võimalik teistele vastu saada. Kõik vähegi sõidetavad tõusud kangutasin paaristõugetega. Isegi ühe jalaga hoo andmisest ei tulnud midagi välja. Kas see ajas meeleheitele?

Ei, üldsegi mitte. Asja tuleb lihtsalt rahulikult ja naerunäoga võtta. Sõita oma sõitu. Ja teate, väga hea on sõita, kui pole vaja hambad ristis pongestada, kui võid rahulikult tempot reguleerida: kui jõuad, paned juurde, kui on raskem, annad targu järele. Sõidavad mõned mööda – no las nad sõidavad. Õnn kaasa neile ja head teed minna! Muidugi, tunnistan ausalt, tegin paaril korral (paaril korral, mitte kogu aeg!) ka pisut pätti: kui mõni üritas halvemini libiseval rajal mööduda, siis hoidsin teda oma tempoga enda kõrval – et vaatame, kui palju sa, mees, raatsid end kulutada. Aga selline taktika käib võistluste juurde. Lasse Viren näiteks kurnas Müncheni olümpia 10 000 meetri jooksu finaalis sedasi teadlikult Emil Puttemansi, hoides teda kurvides enda külje all kaugemal rajal. Ega mulle ka teed antud, näiteks sattusin pärast teist TPd Liis Kalda (nr 115) ja Kurmo Neemela (nr 77) selja taha. Libisesin Neemelale korduvalt selga, kes omakorda hoidis rahumeeli Kalda sappa. Üritasin siis korra, et lähen neist mööda – aga šanssigi ei antud.

Ühtlasi sain nende tuules aru, kui lootusetu on mul tõusudel pidamatute suuskadega pidavate suuskade vastu saada. Kui laugel jäid nad mulle jalgu, siis tõusudel paaristõukeid pingutades jäin neist mängeldes mitukümmend meetrit maha.

Umbes tosin kilomeetrit enne lõppu möödus ühe pikema rongi koosseisus minust Ain-Ivar Tupp ehk dr Holden (nr 187), kes hüüdis midagi stiilis: «Jõudu, paaristõukekunn! Pidamist tuleb ka panna!» Ta tunnistas hiljem finišis, olles edestanud mind lõpuks pooleteise minutiga, et minu nägemine oli tagant tulijaile, nende hulgas temale, kõvasti lennukust juurde andnud. Tore, kui saan teisi rajal motiveerida, sest eks kõik pinguta ja otsi endas tahet ning jõudu edasi pressida.

Proovisin veidi dr Holdeni rongi sabas püsida, aga niipea, kui tulid tõusud, ei olnud vahelduvtõukemeestega võimalik sammu hoida. Ja ülepingutama ei tahtnud ka hakata, sest ranne, mis vahepeal oli justkui paremaks läinud, hakkas nüüd hoopis uuest kohast veelgi rohkem tulitama. Püüdsin vasakule käele koormust vähendada.

Umbes 5 km enne lõppu tuiskasid ühel tõusul, kus olin püstihädas, mööda Hannes Veide (nr 110) ja tema tuules Estoloppeti naiste liider Eveli Saue (nr 48). «Küll on hea sõita, kui peab, eks ole!» hüüdsin Veidele. Püüdsin ikka möödujatega vestlust arendada, neilt üht-teist küsides, sest aega ju oli, hingeldamist polnud mingisugust, aga enamik oli suusatamisega niivõrd ametis, et ei olnud neil suurt mahti vastata. Aga tegelikult oleks vesteldes ju palju lõbusam sõita, mis?

Viimased 3 km sõitsin Priit Paabo (nr 93) ja Karl Teearu (nr 209) taga. Ega nad väga suurt kiirust arendanud, muist aega sain selja nende tuules sirgu lasta, aga ei hakanud kõrvalt mööda ka rabelema, kuigi radasid oli, sest mõtlesin rahulikult, et pikk maa ju mõistlikult ja ennast säästvalt sõidetud, miks hakata nüüd lõpu eel kentsakalt hullu panema. Isegi kui kõrvalt Tarmo Karama (nr 210) mööda pressis, ei hakanud tema taga tempot tõstma. Mis vahet seal on, nagu räägitakse, kolm kohta ees- või tagapool.

Aga viimasel 300 meetril sain siiski nii hea hoo üles, et ei hakanud tagasi hoidma, sest vaja ju Tartu maratoniks ka lõpukiirendust proovida. Sain üle lõpujoone ajaga 2:22.00, mis andis 156. koha. Tervelt veerand tundi kavandatud ajast kiiremini – ja millistes oludes, millise pidamatu suusaga! Üle finišijoone libisedes ja finišikella nähes oli meel nii hea, et ei pidanud paljuks üht võidukat žestigi lendu lasta. Kokkuvõttes oli ju tore ja lahe sõit, mis peaaegu ei väsitanudki. Ja mis peamine: paistab, et põlv pidas vastu! Vasaku randmega on siiski lood kahtlasevõitu... ei tea, kuidas see Tartu maratoni üldse ära võiks kannatada.

Pühapäevast teatemaratoni silmas pidades olgu lisatud, et meie kolmanda vahetuse mees Silver Eensaar sai 60. koha 2:10.53ga, eespool isegi Vahur Teppanist, ja ankrumees Jaanus Laidvee 96. koha 2:15.03ga. Teise vahetuse sõitja Indrek Teppo pani end kirja alles enne starti ning ega sealt tagant kuigi kaugele ette jõua. Seda põnevam, mida suudab ta teatemaratonil olümpiapronksi Jaak Mae vastu.
******
Slickrock Bike Trail, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Pildimälestused eelmise nädalalõpu Tamsalu maratonilt. Fotode autor: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 4: Eveli Sauet meenutav Reelika Kikkas Tamsalu maratonil. Foto autor: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja / Scanpix

76 Kommentaarid:

At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Kes on tegelikult fotol 4-vastuse leiad protokollist.

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Raske uskude, et kui oled tahtmist täis, lähed võistlema, lased raha eest suusad määrida ja kui selgub, et pidamine on null ja teised tõusul mööda sõidavad, siis sina ainult naeratad.

"Asja tuleb lihtsalt rahulikult ja naerunäoga võtta." Kas TM ka?

 
At 20:52, Blogger Priit Pullerits said...

Aga milleks põdeda?

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

[...]Kui peaks kunagi klassika maratonidel juhtuma nii,et suusk ei pea eriti hästi,siis tuleks kohe esimeses määrdepunktis kiht-paar lasta juurde panna(võtab aega 1 minut)mitte jääda lootma et äkki suusk hakkab pidama.Õnneks meie klientide seas oli päris palju mõistusega inimesi kes tookord Tartu maratonil seda tegid ja said ilusti Harimäele üles ronitud,ajakadu minimaalne.Mõnele inimesele on lihtsalt rinnapiimaga natuke rohkem kaasa antud,mõnele mitte.Kui ikka rajal olles mõistust ja otsustusvõimet pole ,siis ei aita ei ussirohi ega püssirohi.[...]
Nõnda kõnelevad Suusavennad.
Aeg oleks talli vahetada, kaua nad sind nõnda mõnitavad.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Priidust on saanud pohhuist.
TPs määrde lisamine pole enam tema jaoks.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Arteri lugu oli hea, võttis pisara silma. Tulblid mehed ja hea kirjatükk.
Samas, krt, oli seda vaja ainult spordivõtmes teha. Nüüd on trenni ja võistlustele minnes kogu aeg ühte argumenti kuulda ...

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Lasse Viren jooksis võidu peale, PP puhul on tegemist tropiga kes startis 101- grupi esireast ja ei lasknud endast kiiremaid mööda. Suusk ei pea, ranne teeb valu, aga ikka on vaja "vastast kurnata"!

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit,

sel korral Sinu üle hea meel.
Ilus lugu, Vireni osa selles ongi kirjeldus, mis vahe on spordil ja loodusenautimisel.
Kui number külges, ongi juba pigem sport.

Laiskusest ei viitsinud sõita kaugemal kui Kõrves ning tuleb tunnistada, et tänastes oludes Sa oma suuska pidama ei olekski saanud. Sellise raja jaoks on vaja ikkagi konkreetselt läikivale rajapõhjale sobivat paari, kas siis pehmemat ja madalama kulbiga ning karestatut või no-waxi, mis just sellel aastal on väga ilmaoludega kokku sobinud.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Suusa ämber on muidugi uskumatu. Milleks lasta määrida, kui kulpi pole ja on teada, et pidama ei saa?

 
At 22:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ma teadsin, et sellised mehed tulevad välja, nagu 21:50, kes niipea, kui konti näitad, hakkavad seda urisedes ja lõrisedes purema. Miks te, 21:50, ei siuna neid ligi kümmet meest, kes siis, kui ma ühe murdunud kepiga sõitja taha kinni jäin (kirjeldasin juhtumit loos), ei teinud katsetki mind kui eespool sõitnut oma rongi sisse lasta? Aga mina ei pane neile seda pahaks, rajal käib võitlus, olgu see hammas hamba vastu või naerusuine...

21:16 - te pole vist ühtki Estoloppeti maratoni sõitnud, aga õpetama olete mihkel. Kui oleksite sõitnud, siis teaksite, et Estoloppeti TPdes pole mingit määrimisteenust, millest Kunts kirjutas (ja millele te viitate).

Ja öelge, head spordimehed ja konkurendid, miks küll peab selliste juhmardite ja tarkpeade ja tülinorijate peale (vt ülalpool viidatud sõnavõtjad) siin aega raiskama? Mis teie arvate - küsin ainult normaalsetelt spordimeestelt! -, kas peaks või tuleks nad saata kuradile?

 
At 22:17, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Lasteaia tase, kui nemad mulle teevad siis teen mina teistele ka. Kas nii käibki siis see asjade rahulikult ja naerunäoga võtmine? Võtame siis kõik sellest õppust!
21.50

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Sedant nüüd küll, aga ma oma Rossi C2-dega kümmekond minutit peale saju löppu jäin juba jänni, olukord muutus paremaks kui ca 7km enne löppu taas sadama hakkas, aga siis olid juba tibud loetud...
Mingi 5-6km tekkis äkki uskumatult kiiresti 200-300m vahe kahe gruppi vahele, kui sealt pääsesin, siis oma 8km käis söna otseses möttes puude löhkumine, aga jah....see vahe oli juba vähemasti minu jaoks püüdmatu. 14km enne löppu tekkis veel väike vöimalus-lootus kui 2 musta-oranzis riietuses (ühele oli säärele miskipärast ...HULL.. kirjutatud) selli möödusid, lootsin, et arendavad tempot enam kui üksi suudaks, aga ei tulnud miskit. 4km enne löppu kiigates üle öla, seal valitses tühjus, ei hakanud enam ka neid 4-5 kohta püüdma...
Edu homsetele üritajatele, Maamees

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits! Sinu 22:15 "ajaraiskamine" võinuks olemata olla. Kui su eesmärgiks on spordist ja sportimisest kirjutada, siis kirjuta ja ära käi pärast kraaklemas. Vägisi hakkan uskuma neid jutte 3x nädalas kirjutamiste ja nõutud külastajate osas. Muud põhjust ei näe miks kommentaariumis on vaja kraaklemas käia.

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas te olete, Priit, UFO? Miks ei saa määrida keset sõitu, isegi suvalises kohas saab määrida. Määre on taskus kaasas ja..?

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

[...]4.Pakume teenust hetkel neljandat aastat,selle aja jooksul on toimunud tänase päeva seisuga 20 estoloppeti maratoni.Nendest ühel oleme eksinud pidamise määrimisel,paar maratoni on libisemine olnud keskpärane,kuid suur hulk maratone oleme suutnud ikkagi leida väga hea määrdevariandi,eriti kevaditi haanjas,kus paljud on hädas.[...]
Nii hooplevad Suusavennad.
Aimasin PP vastust. Kas täna polnud mitte Haanaja suusailm :). Ja ma pole mitte nn. "konkureeriva" talli klient (kuigi dr. Holdenist kui tublist spordimehest pean lugu). Ikka ise määrija, Haanjas eksitud korduvalt :)
21:16

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Suusavendade sales pitch'il pole häda midagi. Eks me kõik müüme midagi või kedagi, või iseennast ja oleme suunitud müügijuttu ajama.
* Suusavendade konkurent (Trt Suusaklubi) pakub valida Elite, Premium, Standard või Tavaline määrdeteenuse vahel..
* Priit on osaliselt ise süüdi, kui blogis kirjutab, et Tamsalu jaoks käskis Suusavendadel "mingit möksi" alla panna. Vennad ilmselt mõtlesid, et see klient ei kuulu enam Premium klassi..

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

NB! "Võtsin tänast Alutaguse klassikamaratoni [..] LÕDVA RANDMEGA," kirjutab Dr Holden oma blogis. Mees tegi elu parima tulemuse, pani Pulleritsule ära ja osatab veel kah! 8)

 
At 23:41, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas suuska / pidamist enne sõitu testida ei saanud? Või siis pidas?

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Nalja teete, Priit ei määri ise ja ei testi ise, see on must töö.

 
At 00:00, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 00:24, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 01:15, Anonymous Anonüümne said...

Suusavendadel on homme tõe hetk. Kui Pulleritsu suusad siis ka ebaõnnestuvad, siis...

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, hea lugu arteris.
Ka minu suusad olid null pidamisega, jõudsin kohale 45 min. enne starti, kiskusin seal kalli levandimeeste määrde maha ja lasin ära karestada (järjekorda praktiliselt ei olnud!). Suusk toimis rahuldavalt. Soovitan alati suusa ära testida, TM määrin aga ise (see raha tuulde loopimine läheb lõpuks kalliks;)
Alutaguse 2013 a aegu varasematega võrrelda vist ei saa (ainult kaotust liidrile), rada oli 4-5 km pikem ja uued tõusud sees.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Millal ja millistes rajalõikudes karestatud suusk pidas, sõltus lumesajust ja millisel kohal 1-950 vahel suuskleja sõitis. Erinevalt dr Holdenist oli minul just viimaste kilomeetrite laugematel tõusudel üsna võimatu suuska pidama saada ja pärast pikka paaris kühveldamist olin ise ka nõrk, et ei jaksanud enam paaris korralikult töötada. Määrimisest veel nii palju, et algselt oli pooltahke all, mis tõmbas nii kõvasti pakki alla, et vahetult enne starti võtsin selle ära ja läksin karestatud variandi peale. Tagantjärgi tundub äärmiselt õige otsus, sest suusk jooksis pärast seda väga hästi. Ainult stardikoridori jõudsin pea viimasena ja pärast läks kõvasti auru, et paarist aeglasemast sõitjaterongist mööda saada.

Aga lumesajul oli ka üks oluline positiivne mõju - nii maalilisel maastikul pole tükk aega sõita saanud. Vahepeal sai lausa veidi selga sirutatud ja mööduvaid vaateid nauditud. Väga tore sõit ja korraldus ka tasemel.

Valdur

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Alutaguse määrimise analüüs on päevakorral, siis lisan ka omad tähelepanekud.
Ka minu suusad olid Suusavendade ettevalmistatud.
Libisemine oli Super, ka võrreldes määrdeta/karestusega suuskadega (sõitsin enamvähem samas kus dr. Holden ja Priit). Ainult karestusega suusaga mina rajale minna ei julgenud, uskusin, et seal kus sõita kavatsesin, kohtadel julgelt üle 100, on rada juba sedavõrd läikiv, et määre töötab paremini. Tuleb tunnistada, et eksisin. Esimesed 5-10 km toimis pidamine täiesti talutavalt. Hiljem laugetel (loodist väljas) tõusvatel lõikudel pidamist polnud (ja ega karestusega mehed ka eriti ei lustinud - pikka rahulikku jalatõuget ei pannud kellegi juures tähele). Samas see ei seganud seni, kuni ülakehas jaksu jätkus. Järskudel tõusudel, kus rada ei kasutatud ja kaassõitjad laia käärsammu jooksid sain mina otse üles, kergelt pakkis, ent paari sammuga sai suusa lahti. Oluline, et suusad libisesid suurepäraselt lõpuni.
Finishis vaatasin oma ja Priidu suusad üle ja kui minu suuskadel oli pidamismääre jääs, siis Priidu omadel pidamismääre puutumatu. Siit arvamus, et Priidu suusad olid nendeks oludeks selgelt liialt jäigad ja siin poleks aidanud ei karestamine ei muu, vbl ainult palju paksem määrdepadi, ent siis oleks lipe olnud 0. Tagantjärgi tarkusega läheksin rajale muidugi karestatud suusa ja 3-5 cm pikemate keppidega.
Parim valik oleks eilseks olnud nowax suusk, millel õige karestus, aga nii fanatt pole, et neid ostma hakkaks.

terv ja päikest kõigile
Peip

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

"Asja tuleb lihtsalt rahulikult ja naerunäoga võtta. Sõita oma sõitu. Ja teate, väga hea on sõita, kui pole vaja hambad ristis pongestada, kui võid rahulikult tempot reguleerida: kui jõuad, paned juurde, kui on raskem, annad targu järele."

See on saavutuspensionäri jutt. Tuleks ka Postimehest ära tulla, anda teistele rabelejatele pulk üle ja kirjutada memuaare.

Pea püsti ikka!

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

>> Parim valik oleks eilseks olnud nowax suusk, millel õige karestus, aga nii fanatt pole, et neid ostma hakkaks.

Selle mahakistud levandimeeste kalli määrde raha eest saab juba odava nowax suusa?

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas sellist pidamisteipi pole olemas, mis teeks tavalisest suusast nowax suusa?
Karestatud suusa toimimise alus on pidev lumesadu.
Tänasel avatud rajal töötas muide krundina õhuke kiht Swix universaal kliistrit -3+10, mis oli kaetud 2 kihi tahke Rode rossaga 0-+3. Pidas ja ei pakkinud.
Teet

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

valesti määritud, valesti treenitud (põlv perses), vale varustus...uskumatu, sulagu lumi, lõppegu veebruar.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Indrek Teppot ei ole ei stardi ega ka lõpuprotkollis???

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

http://www.tartumaraton.ee/maraton/arTeade.html

Karm tõde

 
At 16:59, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on mõned tõestused naerusuise Alutaguse maratoni kohta: http://www.sportfoto.ee/et/priit+pullerits

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas sellist pidamisteipi pole olemas, mis teeks tavalisest suusast nowax suusa?
Kusjuures ma ka mõtlesin selle peale. Googledasin veidi ja voila, swixil see toode täitsa olemas. Kas keegi Eestis ka müüb? http://www.swixsport.com/eway/default.aspx?pid=278&trg=MainPage_6117&MainContent_6179=6117:0:24,2723&MainPage_6117=6138:73472::0:6144:1:::0:0&6048=6119:2

Ets

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Krt, see vist on ikka tavaline pidamiseteip :(

Ets

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, räägi nüüd rahvale ära, kuidas jälle susserdasid, esiritta trügisid ja hiljem paljudele jalgu jäid.

 
At 17:20, Blogger Priit Pullerits said...

Kuidas ma saan kommenteerida väidet, mis on juba algusest peale topeltvigane? Veel kord: lollide ja valede väidetega ma ei vaidle. Te ju ka ei hakka midagi idiootidele seletama, ega ju? See ei vii kusagile.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Alutagusel uisusuusaga

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Ah et kutsud oma blogi jälgijaid idiootideks

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa seda väidet siis kommenteerida ei saa? Kui ta on sinu arvates vale, siis lükka ta ümber.

Priit annab mõista, et ta vaidleb ainult tõeste väidetega. See tähendab, püüab tõeseid väiteid kummutada. Selline lähenemisviis on üldiselt omane demagoogidele ja susserdajatele, kes püüavad rääkida valget mustaks ja vastupidi.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Natuke otsinguid ja leidsin stardihetke foto....aga milline neist seal esireas Pulleritsu Priit on, seda ei suutnud tuvastada....
Tulemusi pealiskaudselt vaadeldes tundub, et koht esikümnes oli siiski reaalne kui mehed teistsuguses järjestusel rajal olnuksid...vöi mis...
Maamees

 
At 18:32, Blogger Priit Pullerits said...

17:49, ma loodan ja usun, et teil läheb elus väga-väga halvasti, et teid tabab midagi kohutavat ja katastroofilist ja fataalset - sest vähemat ei ole te oma mõnitava sõnavõtuga ära teeninud.

 
At 18:34, Blogger Priit Pullerits said...

...ja kui tahate seda kohutavat needust maha võtta, siis tulge mu jutule, küll ma aitan.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, seda on paha lugeda, mida sa inimestele soovid.
Villu

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti, loll, 17:49, miks sul oli vaja endale oma lollusega seda s***a kaela tõmmata ja oma edasine elu totaalselt metsa keerata----

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, dr Ripsiga kooskõlastatu jäi ju saavutamata. Kas ihukirurgi arvamus teile üldse korda ei lähe?

 
At 19:11, Blogger Priit Pullerits said...

Villu, 17:49 võiks enne mõelda, mida ütleb. Ükski inimene ei kannata, ega peagi kannatama seda välja, kui tema kohta niiviisi öeldakse. Ta paraku ise tõmbas endale kogu selle häda kaela. Aga ma olen suuremeelne, lugege 18:34 lisatut, seal on talle selgelt öeldud, mida edasi teha, et rahus ja muretult edasi minna.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei näinud, mida ta ütles, aga kellelegi midagi fataalset kaela manada...
Villu

 
At 19:24, Blogger Priit Pullerits said...

Villu, rahu, ma jätsin 17:49-le viisakalt taganemistee. Ma olen inimestele valmis palju andestama, usu mind, Villu, väga palju, ma ei taha kellegi peale viha kanda, ka 17:49 peale mitte, aga selleks, et kõik oleks edaspidi joones, peab ta omalt poolt ka midagi tegema. Mida, sellest kirjutasin.

Ja 19:14, kes te siin sekkusite ja kaude viiteid panite, kas tõesti tahate, et teid tabaks ka 17:49 saatus? Tegelge, palun, oma asjadega.

Ja kõigile teistele ka: see, mis 17:49 tegi, on minu ja tema vaheline asi, kui ta soovib, saab ta selle asja minuga joonde ajada, teil ei ole vaja sinna sekkuda.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Pidi küll olema kohutav tõde, mis ta ütles - et tegelikult ka maaakera ongi lapik või midagi, kolme elevandi seljas?

 
At 19:45, Blogger Sass said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 19:47, Blogger Sass said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 19:50, Blogger Sass said...

Poisikrt sattus arvutit klõbistama sry

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Varsti ei olegi siin blogis midagi lugeda. Kõik kommentaarid on eemaldatud.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Tegin natuke statistikast PISJ võistkonna kohta tänasel sõidul:
I Otepää - Matu = 12 km, Pullerits = 13. koht -- tubli koht;
II Matu - Kuutse = 20 km, Teppo = 16. koht -- nõrgim lüli, pole tänavu suusatanud;
III Kuutse - Palu = 14,6 km, Eensaar = 17. koht -- kõva mees, aga pisut vajus;
IV Palu - Elva = 16,4 km, Laidvee = 17. koht -- stabiilne mees, hoidis kohta.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Väga tubli sõit Priidult täna!

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

17:21 viidatud fotol ei ole Kristjan Vilipõld, vaid keegi teine, kes tema nime all sõitis. Kristjan Vilipõld müüs estoloppeti foorumis oma numbrit.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

19:50 Sass, palun ärge öelge Pulleritsu kohta poisikrt. Saate veel needuse kaela.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Küll on see kolgata tee sarnane rada, mis peaks Priidu auväärsete meeshingede hulka istutama. Ja ise teeb kõik selleks , et need redelipulgad nii libedad oleksid...

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Tere!
Sõidan esimest hooaega(sai detsembris klassika suusad ostetud) ja tegin Alutagusel ka esimese maratoni. Koha suutsin ka hea sõita. Mulle rada sobis ja paaristõuge on minu leib, muud ma ei oskagi:). Pidamine puudus täielikult.Aga see kõik selleks. Olen nädalajagu seda blogi siin jälginud ja peab tunnistama, et igasuguseid sitakotte tundub spordimeeste seas olevat. Hirmus halamine käib. See kes Priidu käest sisse saab kukub kohe mustama, küll ei meeldi, kes suuski tal määrib, miks ta nii sita koha välja sõitis jne. Igaüks sõidab ju oma tunde piiril ja tarbib seda teenust mida tahab. Ei saa sellest suurest halast siin aru? Olge ikka lõbusamad ja väike lõõp käib ikka asja juurde aga isiklikuks pole mõtet minna!

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõttes isiklikuks? Kõik ongi isiklik.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis 17:49 ja 19:14 rääkisid, mis siin kirjutamist ei kannata. Kindlasti saaks seda viisaka väljendusega siia tuua.

PS. Kas PP tegeleb musta maagiaga?

 
At 21:13, Blogger Priit Pullerits said...

Ma palusin viisakalt, 21:08, et lõpetage ära see, mis teisse ei puutu. Tegelge oma asjadega, ärge toppige oma nina sinna, mis teile ka häda võib kaela tuua.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Krt Priit osta omale korralikud auguga klassika suusad! Need lauad olid ju sul justkui müüdud juba, aga kas ei olnud siiski huvilisi 170€ga

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaaride modereerimine on lubatud. Blogi autor peab kõik kommentaarid kinnitama.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Vaadates Priidu lisatud pilte, tundub, et võistlus toimus vabastiilis.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

kle kas google cache'is saab kuidagi kuvatava lehe aega ka muuta või tuleb leppida sellega, mis google pakub?

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit millest sõltub sul kombe valik USA vs sinine BD

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Robert Peets, 10.02.2013 21:38 :Infoks uisusammu kasutamisest - keskendusime 1-100 kohtade osalejatele, kus oli kaks DSQ otsust (põhjus uisutamine).
Ema anna padruneid!

 
At 23:03, Anonymous Rene said...

Priit peaks kommentaaride lisamise tegema tasuliseks, saaks rikkaks :)

Kogun Alutaguse infot (pildilingid, videod jms) aadressile http://www.sportiv.ee/index.php?2/11442

 
At 23:27, Blogger Alari said...

Priit, sa Eesti tipp(?)suusatamisega ka kursis oled? Kuidas kommenteerid MM-le sõitva sprindikoondise valikuid? Minu arvates on see sulle hea väljakutse. Tuld!

 
At 07:50, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 21:25 - aitäh, hea küsimus, keegi teine pole selle peale tulnudki. Ega mul endal ammendavat avastust olegi. Üldiselt, aga mitte raudkindlalt on süsteem järgmine: kui on vähe- või ebaoluline võistlus, siis on seljas USA kombe, kui võtan võistlust tõsiselt, siis Eesti kombe. Selle järgi saavad ka teised hõlpsasti vahet teha.

21:25 - Scanpixis ei olnud Alutaguse pilte, seepärast pidin kasutama Tamsalu fotosid.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Vot ei saa aru, mis Priidule pähe (jalga?) on löönud - kui eelmistel aastatel on kõik need, kes hambad risti võidu ei sõida pehmod olnud, siis nüüd äkki sellised väljendid :
"...Asja tuleb lihtsalt rahulikult ja naerunäoga võtta..."
"...Püüdsin ikka möödujatega vestlust arendada, neilt üht-teist küsides, sest aega ju oli, hingeldamist polnud mingisugust, aga enamik oli suusatamisega niivõrd ametis, et ei olnud neil suurt mahti vastata. Aga tegelikult oleks vesteldes ju palju lõbusam sõita, mis?"

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

8:30 vastus on lihtne: see mida Priit parasjagu teeb, see ongi õige, ainuõige!

 

Postita kommentaar

<< Esileht