reede, mai 10, 2013

Pullerits: Kuidas teha pühapäeval elu jooks?

Veel kunagi varem ei ole ma Tartu nn jooksumaratonile läinud nii vähese ettevalmistusega. Õigemini, olematu ettevalmistusega. Jooksukilomeetreid on see aasta null. Pari a zero. Noll. Zero. Nul. Cero. Nolla. Zéro. Nula. Baranka!

See-eest on mu stardinumber igati korralik – 61. See tähendab, et stardin eliitgrupist. Minust suurem stardinumber on näiteks sellistel kohalikel jooksutuusadel, nagu Vjatseslav Košelev (Tartu nn jooksumaratoni viiekordne võitja), Dmitri Aristov (Tartu sügismaratoni võitja), Roman Fosti ja Priit Lehismets (mõlemad tegid hiljuti kõva maratonitulemuse), Ergo Kilki (paari aasta tagune Eesti meister krossijooksus) jne, jne.

Igatahes ärge lootkegi, et teen sellise algaja vea, et hakkan paar päeva enne starti end vormi ajama ning võistluseelsel päeval kindlaks tegema, kas ikka suudan distantsi läbi joosta.

Samas on mul teile enamikule kurb uudis.

Nimelt: te ei oska joosta. Vähemasti ei oska te Tartu nn jooksumaratoni õigesti joosta.

Jah, ka mina olen teinud sel võistlusel vigu. Kulub aastaid, et õppida. Aga eelmine aasta saavutasin juba õige taseme – tänu sellele, et jooksin paganama õigesti. Eks seda kinnitab ka tulemus, mis andiski tänavuseks suurepärase stardipositsiooni: parandasin tunamullust aega ligi kuus minutit ning sain 1:33.56ga 70. koha, kusjuures nii kerget Otepää-Elva jooksu ei mäletagi. Põhimõtteliselt oli kogu aeg nägu naerul (otsige avalikest pildipankadest pilte, seal näete, et ma ei blufi) – nii hea ja kõva ja enesekindel tunne oli.

Mida te siis valesti teete ja mida mina õigesti tegin?

Ei hakka ennast analüüsima, seda võidaks klišeelikult väljendades tembeldada egotripiks, küll aga annan kaks olulist tähelepanekut selle kohta, mida te valesti teete – ja mida saate kahe järelejäänud päevaga veel hõlpsasti kõrvaldada.

Nagu ma teile siin juba korduvalt rääkinud olen, siis üllitasin aprilli lõpus Postimehe vahel juba kümnenda vastupidavusalade lisa Maraton. Otsige nüüd see üles – ei, kõik asjad ei ole tänapäeval tasuta internetis, eriti see kaup, millel on olulist praktilist väärtust. (Miks peakski olema? Miks arvatakse, et töö, mis näiteks mina teen, peab olema kõigile lihtsalt kahe-kolme klahvivajutusega kättesaadav? Ei pea.)

Maratonis vahendan üksikasjaliselt Martin Moosese õpetusi, kuidas valida pikal jooksumaal õige tempo. Nagu te küllap teate, siis laias laastus 90 protsenti nn jooksumaratonil osalejaid pakub esimestel kilomeetritel kiirusega selgelt üle. (Jah, olen ise ka pakkunud.)

Teiseks vahendan üksikasjaliselt Harry Lembergi õpetusi, kuidas joosta maastikul. Nn jooksumaratonil kulgeb ju umbes 80 protsenti distantsist metsaradadel ja kruusateedel. Lisaks on tõusud ja laskumised. Kolleeg Jüri Saar võttis noist õpetustest õppust ning tuli juba järgmine päev mulle rõõmuga teatama, kuidas ta laskumistel teistest tänu omandatud nipile lõdvalt mööda jooksis.

Omalt poolt ka preemiaks neile, kes siiamaani lugenud, üks nõks, kuidas tõuse paremini võtta, eriti distantsi teisel poolel, kus tuleb üles rühkida nii mõnestki järsust nõlvast. Nõks on lihtne: tuletage meelde, kuidas tuleb teha suusaimitatsiooni!

Kerget jalga pühapäevaks!

Ja ärge üritagegi minu tempos püsida! Pärast kahetsete. Sügavalt.
******
Kane Creek Road, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Art Soonets näeb mullusel Tartu nn jooksumaratonil tõusul kurja vaeva. Aga kes ei näeks? Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits rõõmustab mulluse Tartu nn jooksumaratoni lõpujoonel suurepärase tulemuse üle. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits ei hoia mulluse Tartu nn jooksumaratoni lõpetamise järel heameelt vaka all - 70. koht isikliku tippmargiga 1:33.56 - ja ei mingit väsimust! Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Kohe näha, kuidas enamik pakub alguses kiirusega üle. Ülesvõte mulluse Tartu nn jooksumaratoni stardist. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

65 Kommentaarid:

At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Te jooks oli ju eelmine aasta langevas tempos. Mina ka jooksin langevas tempos, kuid kui 5km punktis olid mul selja taga, siis finišis oli vahe 2 minutit minu kasuks. Mis ōigesti?
Tartu Jooksumaratoni 45. koht

 
At 10:17, Anonymous Alexander Linkhorst said...

Priit on kõva poiss. Jookseb, suusatab, ketrab ja kirjutab. Lisaks arvestavad tema arvamusega noored vanad, algajad ja eliit, Wada, EOK, EKJL, ESL.

ps. olen sel hooajal teinud jooksutrenni pea tuhat kilomeetrit aga 1:30 aegadeni ei jõua niipea

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Priidu jutust on ilmne, et jooksujalul ta pühapäevast Tartu Jooksumaratoni ei kavatsegi läbida.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Mina lähen jooksma aga elu jooksu vist mitte. Peaasi et ellu jääks

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Mina pakun, et 10:06-l on puht füsioloogiline eelis, mis on tingitud võrreldavate vanusevahest. Vähemalt tunnen omal nahal, et samade tulemuste saavutamiseks pean üha rohkem pingutama.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui jooksukrossi EMV'l osalejatel oli probleemiks tõusud ja laskumised, mis siis tavalisest sörkijast tahta.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit: "See-eest on mu stardinumber igati korralik – 61."
Kahjuks on Priit lükatud stardirivis 2 kohta tahapoole korraldajate poolt (s.o. 63. kohale).
http://www.tartumaraton.ee/failid/File/JM2010/jm_2010_23km_sp.xls
Ilmselt on tal toimunud käigukasti vahetus (põlveliiges?), vaevalt, et mootorivahetus. Nii karistatakse võistlejaid ka F1-s.

 
At 12:59, Blogger Kaitz said...

Keegi ei pidanud ju enam jooksma.....

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

11:55 see on 2010. aasta stardiprotokoll. 08.05.2013 seisuga on PP number ikka 61

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

>> Vjatseslav Košelev

Priit,
eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse saanud Vjatšeslav Košelevi nime kirjutatakse š-ga.
Sinu eksimus ei ole siiski mitte nii hull nagu ERR Spordi poolkirjaoskamatute ajukääbikute (miks seda kopi-paste kontorit maksumaksja raha eest on vaja üleval pidada?) "Koshelev".

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit läheb lõikama. (Kip Littonit tegema).

 
At 13:41, Anonymous Kip Litton said...

Run fast guys, and if ever possiibel, try to take a short-hack, this gives another emotional kick to yer manly health. Ya will cheat the organizer, but they will cheat ya back by adding extra bucks to yer participant fee.
Will any of you come to the Comrades Mara this fall? I love You Estoniac guys!

 
At 13:59, Blogger Ain Veemees said...

Ei tule siit mingit elu jooksu, kui 0 km all. Ära solvu!

 
At 14:10, Anonymous Stella Gordon said...

I love too, the Estoniac guys. They are kinda funny - run sky and byke instead of going by train or bus

 
At 14:12, Blogger Andres P said...

Seda Maratoni mõtled ? http://issuu.com/postimees/docs/maraton_2013_02
Mina naäen küll tasuta, ju on hea karma.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Vjatšeslav Košelevi nime kirjutatakse š-ga
------------------------------------
see on väike aps,
viimasel ajal on meie kodukootud eestimaalased justkui frantsusmaalt pärit - andrey sergey natalya etc etc

 
At 16:18, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan teavitamast, Andres. Näen, et taas on mul nahk üle kõrvade tõmmatud... Et ka mõned ei õpe - ma mõtlen neid, kes teiste tööd lihtsalt tasuta laiali jagavad ehk üles riputavad, oskamata sealt endale ja mõistagi ka tegijale kasu tuua. See on sama hea, kui mina teen trenni, aga trennist saadud efekti jaotan lihtsalt konkurentidele laiali, et sähh, poisid, võtke. Mulle see ei meeldi.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Mida paganat ma loen Maratoni lehest - "Loe põnevaid ja värskeid uudiseid ka meie vastupidavusaladele keskendunud veebilehelt suusk.blogspot.com

Priit Pullerits, Postimehe ajakirjanik, Maratoni toimetaja
Väljaandja: AS Postimees"

Miski suva blogi on järsku muutunud meie veebileheks - kelle meie? Antud kontekstis on väga selgelt kirjas, et AS Postimehe ja ajakirjaniku. Samas siin blogis Priit eitab kategooriliselt miskit AS Postimehe osalust meie veebilehe valmimisel. Kui ma oleks psühiaater, siis oleks diagnoos jutumärkides jutu autori ja tema hilisemate ning varasemate seletuste kohta meie veebilehel lühike - skiso.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Ärge piinake Pulleritsu! Ta saab nii maohaavad.

Aga Kip Litton on hea:

You cheat me. Me cheat ya back.
...

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

mis ajast Maratoni lehe koostamine TÖÖ on??? kogu aeg nimetati seda hobiks ja lõbuks, mille eest pappi ei küsita, aga nüüd järsku TÖÖ???

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Jälle on "ajakirjanik" inimesest võitu saanud - kahju.
Ikka jälle kohtab sellist sündroomi erinevate ajalehtede veergudel, ikka ja jälle kaob inimestel maapind jalge alt ja nad muutuvad ajakirjanikeks.
Huvitav kas see juhtub siis kui mingid rohud võtmata jäävad või siis kui mingid rohud jälle võetud saavad? Ja siis muudkui lendaks ja lendaks ja lendaks - ja oskaks kõike ja teaks kõigest kõike. Kuhu küll selle eriala inimestel loomupärane tagasihoidlikus aegajalt kaob?
Mina lugesin hr Lõivu kommentaarist ühele varasemale sissekandele välja seda, et lihtsalt piinlik on kui inimene kirjutab sellest millest ta eriti ei taipa aga presenteerib seda mingit sorti tegelikkusena.
Vabandan aga kuked pole mulle kunagi meeldinud sellest ka selline reaktsioon sellele sissekandele.
Terv. Toomas

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

PP: taas on mul nahk üle kõrvade tõmmatud

Like!

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Rahunege, kommentaatorid! Susserdamine ja manipuleerimine ongi Pulleritsu iseloomulik joon ja tunnus. Mõni inimene on paadunud õiguserikkuja, mõni on homo ja mõni susserdaja. See on meie kirev maailm.

Põhjus on selles, et Pulleritsu arvates on kõik äri. Seepärast kasutabki ta ükskõik mis meetodeid, et teie käest raha kätte saada. Vastavalt vajadusele laseb asjadel paista kord ühte-, kord teistpidi. Ei tasu eeldada, et tema eesmärgiks on leida tõde. Postimees on lõppude lõpuks kasumit taotlev äriettevõte, mitte uurimisasutus.

Sel põhjusel tuleks ettevaatlikult suhtuda ka tema kirjutistesse, sealhulgas maratonilehte. Tuuakse välja küll mitmesuguste isikute arvamusi mitmesugustel teemadel, aga neid ei kõrvutata ega vastandata. Kriitiline analüüs puudub. Vabalt võib juhtuda, et järgmises numbris promotakse juba täiesti vastupidist seisukohta.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mulle tundub, et Selle Maratoni erilehe on sinu tööandja ise üles riputanud tasuta vaatamiseks, nagu ka mitmed teised analoogsed reklaamilehed.
http://issuu.com/postimees

mp

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik, et Pullerits lihtsalt teeb näo, nagu tuleks lehe väljapanemine talle suure üllatusena. Mis oleks veel efektiivsem tee suunata blogi lugejate masse seda lehte vaatama?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit- seekord saad küll olulise kogemuse, et ilma jooksutrennita ei tasu jooksuvõistlusele minna. Mul endal oli 9.märtsil küll säärelihase osaline rebestus ja sain sörkima hakata alles 1. mail, aga nüüd on 45 km jooksu ja 400 km rattasõitu tehtud. Jalg pole veel päris korras, aga raja proovin ikka läbi sörkida. Elusalt ja tervelt.
Lugupidamisega
Martin

 
At 19:24, Anonymous Tapio said...

Priidule panen välja eriauhinna - 23 EUR oma eelmise aasta tulemustest kiiremini jooksmise eest. Eelduse täitumisel esitan e-posti aadressi, kuhu teatada enda pangakonto auhinna üle kandmiseks ja isikuandmed maksude tasumiseks!

 
At 21:01, Anonymous Paul Gunnar S. said...

Tubli Priit, anna minna!
Jookse 1:45 ja näita ilkujatele koht kätte!

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei plaanigi sinu sinu tempos joosta. Prast kahetsen, et nii aeglase jooksu tegin.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit, seekord jooksed kindlalt langevas tempos, võin selle peale peaaegu mürki võtta, põhjustest miks sinuga nii juhtus kirjutan homme peale jooksu.

Spez.

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ma näen, et te ei ole mitte ainult segaduses, vaid lausa eksiteel, mistõttu on minu kohus teid rappa sattumast ja sohu uppumast päästa. Selgitan.

Mõned on juba pikka aega esinenud anonüümsete etteheidetega, et minu seisukohad on kord nii ja kord naa, mõni üksik eriline uljaspea on seda minetanud susserdamiseks ja mõni vassimiseks, mõni manipuleerimiseks ja mõni demogoogitsemiseks, ja üks mees, kelle võltskraadiga nime siin suhu võtta enam ei tohi, koguni tuulelipuks. Need kõik on pahatahtlikud, pinnapealsed ja põhjendamatud süüdistused. Selgitan veelgi lähemalt.

Alustan sellest: mina olen ajakirjanik. Jah, ka siin blogis, kus ma võiks esineda tavakodanikuna, lähtun ma kirjatöös ajakirjaniku põhimõtetest, näiteks kasutan allikaid ja viitan neile (v.a juhtumid, kui on tegemist konfidentsiaalsete allikatega - ma loodan, et ei pea siin seletama nende kasutamise ja nende kaitsmise põhimõtet; nii palju on meil ju vaba ajakirjandust juba olnud, et seda asja peaks igaüks ise teadma), teen reporteritööd (erinevalt niisama plõksijatest) jne. Järgmist pange nüüd eriti hoolega tähele.

Ajakirjanikuna ei valda mina lõplikku tõde, mitte üheski küsimuses. Sest mina ei ole info genereerija, vaid selle vahendaja, ja küllap, nagu teate, siis infot 1) on väga mitmesugust, sh vastukäivat, ja 2) üritatakse mõni kord seda minu eest peita, varjata, lasta paista vaid soovitud nüanssidel. Mis on selle tulemus?

Loomulikult see, et olles ajakirjanik ehk vahendaja, sõltun ma info allikatest. Ja kui üks allikas väidab, et hgh-st ei ole kasu, ja ta toob selleks andmed, siis, kui allikas on minu kriitilisel hinnangul pädev, lasen ma ta väitel kõlada, otsin juurde isegi tema seisukohta kinnitava teise allika. Aga siis tuleb näiteks kahe nädala pärast välja keegi spetsialist, kes toob välja, et hgh-st on kasu kui palju, ja viitab seejuures mingile teadusartiklile, millele on juurdepääs vaid sellistel meestel nagu onkoloog Ain, kellel on teadusajakirjade passwordid jms, siis tuleb loomulikult ka sellest teistsugusest infost kirjutada. Sest kust mina tean, kellel on õigus, kõik allikad ju pädevad. Ja kõike infot ei saa lisaks kohe kätte, mistõttu juhtubki, et aprillis kirjutasin, et hgh on tulutu, aga mais, et sellest on palju kasu. Sest liiati, ega hgh-ga tegelemine ole mu peatöö, see on üks sadadest teemadest, millega tuleb enam-vähem samal ajal tegelda. Aga mis on tulemus?

Tulemus on paraku see, et mõni ütleb, et ma susserdan, teine, et vassin, kolmas, et mu seisukohad muutuvad, neljas, et demagoogitsen jne.

Olen siin teile andnud nüüd oma vabast ajast ja ilma tasuta olulise ajakirjandusteemalise õppetunni. Loodan, et saite aru. Ei, tänu ma ei looda, aga vahest saab niigi palju, et ei hakka nüüd oma lollust taas vastu plõksima. Pole ju palju palutud?

 
At 10:30, Blogger Priit Pullerits said...

00:20 - häbi teile! Mis inimene te küll selline olete?!? Uskumatu... Mis mul üle jääb, kui vastata teile sama mõõdupuuga: loodan, et teie lastel ei lähe elus põrmugi hästi ja te kahetsete sügavalt seda, et nad siia ilma aitasite.

On nüüd hea olla?

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Vaata Priit, suurema skandaali puhul tõesti tuuakse sulle lõpuks ette ka õiged ja pädevad seisukohad aga väiksemate sinupoolsete pussihoopidedele ei jõua keegi isegi reageerida ja nii jääbki massiliselt eksponeeritud lausvale domineerima ning see mitte lihtsalt ei häiri vaid näitab, et tegu on kolletunud väljaandega kes sellist kontrollimata ebatõdedest kubisevaid jutte avaldab.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära püüa tähelepanu kõrvale juhtida! Sinu kommentaar 10:22 käib tuulelipu kohta, aga ei vasta süüdistustele susserdamises, vassimises, manipuleerimises ja demagoogitsemises. Kes on see "meie", kelle blogi see on, kui Sa samal ajal räägid, et blogi kuulub Sinule ainuisikuliselt? Miks Sa proovisid esialgu varjata Tamsalu maratonil numbrita lõpetamist, tehes näo, nagu ei teaks, kuhu Su aeg kadus? Siin ei ole ju tegemist infoga, mis pärineb erinevatel allikatelt ja võib seetõttu olla vastuoluline.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb peaministri paika, Priit rivistab ülbitsevaid lätlasi, Priit võtab Norra pehmodelt püssi paljakäsi ära. Vot selline mees! Macho, kes lahendab mängeldes kõik probleemid.
Aga Priidul on ka pehmem pool. Kui keegi juhtub teda solvama (ehk Priit ei saa rämekoelisest naljast aru), siis jookseb ta PM juristi juurde kaebama. Vaid tugevad võivad endale nõrkust lubada!
Õppige, pehmod, homod, neegrid ja teised blogilugejad!

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Hüperkonkurents on sõna, mis iseloomustab tänapäeva ajakirjandust. Meedias ei ole nii, et meie Peeter saab norrakate Petteri käest pika puuga, järgmisel võistlusel on aga mõlemad jälle stardijoonel, ja nii lõpmatuseni.
Ajakirjanduses kes nõrgem on ja vigu teeb, see paneb üsna varsti poe kinni. Ajakirjanduse tegemine nõuab ka enamat kui blogikontot: supporti, juriste, toimetajaid jne.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Priidu esinemine saab olema epic fail. Positiivset siiski ka: mees ei ole seekord vähemalt valesti treeninud.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Ennustan, et võistleja nr 61 ületab finišijoone roomates.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pulleritsu spordiblogi (endine suusablogi) - seitse aastat kestvusalade harrastusspordi tahkude köitvat ja sügavuti minevat käsitlust. 3 x nädalas, 52 nädalat aastas. Kõigil kestvusspordi põhialadel. Kokku üle 1000 kvaliteetkande, paljud neist juba Eesti ajakirjanduse klassika. Seostatult autori vahetu omakogemusega. Paljude teemade esmastõstatamine. Paljude mõistete käibeletooja. Eesti konkurentsitult tsiteerituim (spordi)blogi.
Columbia University School of Journalism haridus. Inglise keele perfektne valdamine. Jne, jne.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi on võistlejat nr 61 näinud? Peaks käivitama otsimisoperatsiooni.

Priit, seekord saad tolle "šokolaaditšiki", kelle vend on korvpallur, käest ära.

 
At 14:44, Blogger Tauno said...

ja ongi juba sügisene põlveopp ja jutud, et jooksmisega on nüüd lõpp, meelest läinud.....
Imeline.

 
At 15:03, Anonymous Tennistega jooksin sada kolm said...

Priidu bloog on Estkjuub satelliit vabariigi sporditaevas. Mis meil saab selle vastu olla? Mitte midagi.

Selline asi mis pull selle sprindikoondise treeneriga? Lõpuks saab puusepp Kristjansen minekule aga kuidas siis kedagi asemele ai saa? Priit ole hea mees uuri välja mida nad seal susserdavad. Milleks on suusaliidus nii palju ametnikke tarvis aga "põllutöölisi" otsi tikutulega taga? Ega vist enne asi lahene kui Priit selle sasipuntra oma bloogis lahti harutab.

 
At 15:12, Anonymous Lembit Kaun, Otepää said...

Priit on kõva mees seda olen ma alati rääkinud. Haige põlv ja 0 kilomeetrit ei nõrgesta suurt filantroopi krammi eestki

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

no ei ole need eesti mehed sitad midagi, Kangertit pean silmas!

 
At 18:59, Anonymous Karl Vaart, Põlvamaa said...

Kangertilt ülikõva esitus.
Kogu distantsi näitas Evansit kes rammis nagu karu, ei mõista mis trikiga Kangert talle 30 sekki sisse sõitis.
Igatahes suurepärane emotsioon ja edu Kangertile!

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Kangert tõestas täna taas, et spordimehed lasevad jutumeestele (Taaramäe & Pullerits) kõrge kaarega.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ja Kangert on mõlemad kanged mehed

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot 15:03, kas Priidu blogi saadeti Estcuubiga orbiidile, et kosmosest saaks ka seda lugeda?

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tegi panuse Taaramäele. Nüüd on mõlemad kotis.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

5km läbitud 38 minutiga... not bääd. Tundub, et staarblogija poseerib Soonetsile, igatahes koos paarisrakendis nad tulevad.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Asi läheb põnevaks. 10 km läbitud ja PP aeg juba 1:21. Seega on järgmised 5 km läbitud langevas tempos!!! Kas tõesti oli alguse tempo nii kontimurdev, sellisel kogenud ja teisi õpetaval mehel nagu Priit Pullerits?? Vaatame suure põnevudega, mida toob järgmine 5 km, kas tempo tõuseb ja alguse s oli tegu vaid taktikalise tempoaeglustusega vüi on tõesti mehe kõnnitempo niivõrd nadi? Ootame kasvava põnevusega.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Ai raip, tegemist siis ikkagi 11 km vaheajaga. Ja tõepoolest väike ümberarvutus ning tõesti Priit läbib rada tõusvas tempos!!! ТАК ТЕРЖАТ

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks peab nentima, et ka liider Roman Fosti üritas algust teha aeglasemalt, kuid ebaõnnestus. Tema seeria on
esimesed 5 km 0:03:15 min/km
järgmine 6 km 0:03:04 min/km
edasised 4 km 0:03:46 min/km ja
eelviimane etapp 4km 0:03:23 min/km

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga siiski, Priit on kaotanud teravuse ja teinud algajate vea. 15 km ajaks on 1:54:31
mis tähendab, et viimased 4 km on tempo kukkunud drastiliselt, senise 0:07:47 ja 0:07:00 min/km peale tempolt lausa 0:08:24 min/km peale. Nii, et ikkagi läbib PP rada langevas tempos!!! Triviaalne algajate viga tema enda sõnade järgi. Nüüd astus sõna otseses mõttes sama reha otsa mis Moosese ja PP sõnade järgi tavalised algajadki. Kuidas on selline jama võimalik, mis lahti, kas kuskilt logiseb miskit, et ta nii liimist lahti on või pole äkki rajal dopigut ulatavaid rattureid ja muid taustajõude. ME ei saa seda kahjuks enne teada kui ta kõik ise käsi Moosese õpetusel üles tunnistab. Seni aga jälgime mängu.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Võitja Fosti aga tegi viimasel 4,4 km-l tõsise pingutuse ja läbis selle 0:02:52
min/km. Selle pingutusega tõusis keskmine tempo esimese etapi tempo tasemele. Mnjaa muljetavaldav ühtlane keskmine kiirus kuid kuidas see tempo nii palju küll pendeldas, vot selles on küsimus. Ühtlase tempoga jooksust on asi igatahes väga kaugel. Igatahes pani Tallinna mees Tartu mehe Vallimäe kindlalt paika. Hea seegi. Näha aga on, et mõlemad liidrid mängisid rajal kassi-hiire mängu ja seetõttu oli neil piisavalt reservi ülikõva lõpu jooksmiseks. Näha on, et otsustav sõna oli siiski jooksu taktikalisel poolel mitte aga teoreetikute kõnedest tuleneval õpetusel.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Eelviimasel etapil on Priit hakanud kõvasti pingutama ja tõstnud oma etapi tempo ootamatult kõrgele. 19 km läbis ta meeletu 2:25:09 mis teeb viimase etapi keskmiseks tempoks 7:39 min/km mis jääb alla vaid teise etapi keskmisele tempole ja on kiirem esimese etapi tempost. Kas Priidul jätkub veel võhma kõva lõpu tegemiseks? arvatavasti läbib ta viimase km senise lonkimise asemel joostes, et tõestada ma ei tea mida...

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Siinsest blogist tuntud Lobamokk on suutnud aga Priidust lahtirebidaja tugeva 20 sekundilise edu saavutada. Kas tõesti on kõik head kaadridjuba tal kätte saadud ja aeg on teha oma jooksu Lobamokal? Seda saame teada alles finišis. On tunda, et pinge kasvab. Tekkinud on blogipidajate omavaheline mõõduvõtt rajal. Kas Art suudab Priidule seekord särgi sügavale püksi toppida? Varsti näeme!

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Kes võidab kas Art või Priit, tõde saabub minuti pärast!

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Mingi jama mehed on kaotanud ootamatult tempot. Kas midagi juhtus rajal, blogipidajad hakkasid kätega arveid klaarima või pani tagumine mees alatult esimesele jala taha? Igatahes põnev, pinge kasvab.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Läbi! 2:58:51 ja Priit pani ikkagi Artile särgi sekundiga püksi.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit andis viimasel etapil siiski tempos sutsu järgi - 0:07:40
min/km. Keskmiseks maa läbimise tempoks tuli 0:07:39. Seega kokkuvõtteks näeme, et kuigi PP läbis keskmiselt ühtlases tempos oli tulemus ajaloo nõrgim. Tagant ~40-s koht. MOTT!

 
At 19:26, Blogger Priit Pullerits said...

Lahe reportaaž! Aitäh! Tunnustus autorile!

 
At 11:03, Blogger Unknown said...

michael kors handbags wholesale
christian louboutin uk
louboutin pas cher
louis vuitton sunglasses for women
polo ralph lauren
timberland shoes
ralph lauren polo shirts
ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale
moncler coats
tiffany jewellery
versace sunglasses on sale
michael kors outlet clearance
true religion outlet
michael kors uk outlet
michael kors outlet
canada goose outlet
polo ralph lauren
louis vuitton handbags
michael kors handbags outlet
hermes outlet
prada outlet
polo ralph lauren
louis vuitton
rolex watches
louis vuitton
michael kors outlet online
air max 90
ugg boots sale
tory burch outlet
ray ban sunglasses
rolex outlet
louis vuitton
cheap ray ban sunglasses
tory burch sandals
ghd uk
czq20160827

 

Postita kommentaar

<< Esileht