reede, mai 03, 2013

Pullerits: Mis saab siis, kui kõvad mehed valusalt vajutavad?

Kas te arvate, et mul süda tilgub verd, kui näen kevadel tee äärtes ja parkides jooksjaid? Ei, ei tilgu. Teate, isegi hea meel on, et üks enda piitsutamise kohustus on vähem. Joostud ju küll ja näidatud sel alal enda suutlikkust piisavalt. Siht on teistele ju endiselt silme ees: Tartu nn jooksumaratoni mullune 70. koht (M45 – 5. koht) 1:33.56ga. Lööge üle! Või tehke vähemalt järele.

Teiseks, rattasõit on ikka palju põnevam kui jooksmine! Sel nädalal tegin oma kaks esimest grupitrenni Tartu Velo Klubi sõitjatega. Esimesel korral, enne volbriööd, kogunes meid ainult kümme, millele isegi endine rattatuus Jaan Veeranna ei osanud mõistlikku seletust leida. Et oli liiga jahe ja tuuline? Või kaotasid rattamehed sisu, kui lasid mingist pseudopäevast oma kalendri sassi lüüa? (Võrdluseks: eile, neljapäeval kogunes pedaalijaid vähemalt 30 ringis.)

Sisukamad mehed olid muidugi ka enne mõttetut volbriööd sadulas. Olavi Mõts tuli ühistrenni koguni Võrust. Ta oli paar päeva varem saabunud kusagilt Euroopa mägedest laagrist ja oli võimu täis. Nagu paistis olevat ka Arvi Suurpere, kes murdis mängeldes vastutuult, endal veel tuuletakistust suurendav vihmakile üll. Art Soonets, kaasblogija, tänavu Itaalia laagri kogemusega mees, keris samuti pealtnäha mõnuga. Kuni siis ühel hetkel hakkasid kõvad mehed vajutama.

Kui Mõts ja Soonets pärast minu ja paarilise vahetust ette läksid, ei andnud nad armu. Olin niigi koos oma paarimehega tõmmanud kiiruse 50 km/h kanti, aga Mõts ja Soonets kruttisid selle üle 60. Mul näitas 62 km/h, kui eesmistega hakkas väike vahe tekkima. Arusaadav, mul oli seks ajaks sõidetud tänavu alla 300 km. Teistel ilmselt pikalt üle tuhande, ja ma ei imesta, kui mõnel lausa kaks tuhat.

Lugu oli selline, et kui Suurpere Arvi ei oleks pilku üle õla heitnud ning minu kõrvale nihkunud ja toetavat kätt mu seljale pannud – kujutage ette, kui sitke ta juba on! –, oleksin, nagu armastab teinekord öelda Soonets, pudenenud nagu soe sitt lehma ihust.

«Mõtlesin, et panen 60 rauda,» ütles Mõts pärast tempo rahunemist, «edasine oleks olnud ainult hoidmise vaev.»

Vaat siis, nii härga täis on juba kõvemad harrastusratturid!

Ja ikkagi on rattasõit huvitav, huvitavam ja põnevam kui jooksmine. Petlik ka, muidugi. Üksvahe tunned, et mis venimine siin 42-43 km/h-ga käib, kas sel mingit mõtet ka üldse on, nagu näiteks eilses trennis, ent samas tead, et piisab kõvematel meestel vaid pisut valusamalt pedaalidele vajutada, kui võid hädaabituled sisse lülitada. Kui Allan Oras sõidab Viljandi maanteel bike’iga Kavilda ürgorust vastutuult üles ja jõuab veel mõnda nooremat raskustes sõitjat sadulast lükata ning samal ajal nagu muuseas teistega juttu puhuda – nooh, siis katsud seal kõrval ise ka oma maanteeratta seljas teha nägu, et tegelikult pole mul samuti raske, näe, ei pea sadulastki tõusma, end ennast ju ei peta; saad aru küll, mida sa ise tegelikult suudad ja milleks kõvemad võivad võimelised olla. Ja siis näed seda ka Silberauto esinduse eest algavas ja Ilmatsalu ringini vältavas kilomeetrises lõpuspurdis, kui Oras tõmbab oma bike’iga paremale poole kruusale, sõidab seal kivide lennates maantaarattail liikuvast peagrupist mööda ning tõmbab ihuüksinda küljetuules Paul Lõivi lahtiveetud jooksikuile järele.

Mis siis, et ise saad kõvade meeste mängu vaid kaugelt tagantpoolt imetleda, aga ikkagi on huvitav ja põnev. Liiati, trenni lõpetades tundub kaks tundi rattasõitu mõnusa ajaviitena, mitte enda piitsutamisena. Soovitan soojalt! Ka jahedaga. Aga noh, eks seal ole omad ohud ka.
******
Rescue car on Kane Creek Road, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 3: Jalgrattur pedaalimas Cadillaci mäe otsa Acadia rahvuspargis USA kirdeosas. Fotode autor: AP/Scanpix
Foto 2: Jalgrattur kevadisel Saksamaal. Foto autor: AP/Scanpix

86 Kommentaarid:

At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Ühesõnaga mugavusspordiala. Üks mees kaotas sisu.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Kõvad mehed olete jah paugutate 50 km/h aga kui tiblad riiki on üle võtmas, siis ei ole teid kuskil.

 
At 10:24, Anonymous TL said...

Kõvad mehed. Just sellepärast olen ma SK Velo trennidest loobunud. Kui trennis sõidetakse 45-50 km/h ja trenni keskmine üle 35 km/h, siis millise kiirusega sõidetakse võistlusel??? Millistel kiirustel tehakse trennis erinevaid harjutusi? Paraku on selline trenn paljudele juba võistustempo. Jõudu, paugutage edasi.

 
At 10:50, Blogger Priit Pullerits said...

...Mina küll ei kurda. See on ju huvitav ja põnev vaheldus! Ja milleks trenni teha? Milleks?! Kas ma tahan olümpiale või TdF-ile pääseda? Ei. Tahan eestikatel medalile pürgida? Ei. Usun, et enamik teid ka mitte. Milleks siis aga treenida? Mingit mõtet ei ole. Ainus mõte on huvitavalt ja põnevalt aega veeta, ja huvitav ja põnev on 40-50 km/h sõita, mitte alla 30 venida.

 
At 11:37, Anonymous TL said...

Olen 4-5 aastat sõitnud Velo trennides, käinud lõunalaagrites ja võistlustel pudenesin peapundist 15-20 minutise sõidu järel. Muutsin oma treeningseltskonda ja treeningu meetodeid, ning nüüd pole probleemi oluliselt kauem pundis püsida. Selle aasta 2 mnt võistlust annab juba aimu, et olen õigel teel ...

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Mis värk seal suusaliidus jälle on? Mati teeb ümberkorraldusi?

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas muidu piinlik kah ikka oli, et grupp pidi sinu pärast tempo alla võtma?

 
At 13:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, nad on sõbralikud mehed, oskavad teistega arvestada. Hiljem jäi üks mees veel rohkem maha ja siis lasti tempo hoopis alla, et tema ka järele jõuaks. Kas mujal on sellised grupid, kus hakatakse nende peale karjuma, kes ei jõua igas olukorras sammu pidada?

 
At 14:36, Anonymous Lembit Kaun, Otepää said...

Siberis pandi meile köied külge ja lasti metsast palke välja tarida. Kaks ukrainlast olid sellised ambaalid et kahekesi asendasid 6 mehe brigaadi. Aga nad ei viitsind teha ja valvur tuli õiendama, laksas siis hoholl sellele vastu kõrvu ja sinna lumehange jäi mees istuma pea verine. Vaat olid valusad mehed. Käpad kui karul.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Sm. Kaun

Kas Te Ants Käbi tunnete? Oli teine kõva spordimees. Teie generatsiooni mees. Palun edastage ka oma isanimi, nii saan sündsamalt pöörduda.

Austusega,
Nikolai Karu-Tamm

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Kauna Lemps oli söeradade ajal Tartumaal ja Lõuna-Eestis arvestatav tegija.
Tallinnas Kalevi hallis jooksis 800 m 2 minutiga.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ise pole ka papist poiss. Nõuukogude armees Koola poolsaarel Alakurttis motoriseeritud laskurdiviisi raketidivisjonis ajateenistuses kuulus утренная зарядка hulka alati ka jooks.

 
At 18:42, Anonymous Lembit Kaun, Otepää said...

Antsu ma tunnen.
Vale info puha
Stavropolskis jooksin märjal söel 2.01,5 see oli mu rekord, ma olin rohkem pikamaamees, 800 jäi mulle lühikeseks ja paremad aastad jätsin Vorkuta lumistele lagendikele. Aga ma olin kiire poiss, kord sain polaarrebase kinni. Teiesugused pehmed poisid oleksite seal jänni jäänud oma itaalia ratastega

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

kas me siis sellist blogi tahtsimegi?

 
At 18:45, Anonymous Lembit Kaun, Otepää said...

Seda ma tean et Priit pole papist poiss. Kord nägin teda eemalt. Emajõe Ateenas. Õpetas tibladele linna kombeid (olid vist teised sihvkasid maha süljanud vms.)

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Kõvad mehed olete kõik, eriti Kaun ja Pullerits. Doktor Holdenit ärge unustage. Tema on peale kõvaduse veel legendaarne mees. Alaveri Mati ja Jaagu Mae on ülekohtuselt ära unustatud. Kõvad eesti mehed nemadki.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: "mullune 70. koht (M45 – 5. koht) 1:33.56ga. Lööge üle! Või tehke vähemalt järele."

Holden (01.05 blogikanne): "2 ringi ümber Viljandi järve, aeg 1:56:25. Tehke järgi või ostke ära!"

Kes kellelt varastab või jäljendab?

 
At 21:24, Anonymous Lembit said...

Kadunud Karl Lont rääkis kuidas nemad kord Dünamo poistega trenni tegid. Ajad olid karmid, banaani sai harva ja Siseasjade komissariks oli seltsimees Kagganovitš. See mees juba teadis kuidas sportlasi motiveerida. Kellel treenimisest villand, see kaevandusse abitöödele saadeti. Cortina d'Ampezzo olümpia oli ukse ees aga Nõukogude sportlastel suusk ei tahtnud mitte libiseda. Otsustati siis uus metoodika appi võtta. Intervall treeningut tehti nõnda et sõideti intervall et nahk suitses seljas aga vahepaus sõideti veelgi kiiremini. Reielihas kasvas ja kopsumaht suurenes jõudsas tempos. Kes vastu pidas see olümpialt medali tõi. Siit moraal et ajaloost on nii mõndagi õppida. Sotsi on ukse ees ja aeg suusaliidus vangerdused ära teha. Poisid tahavad hästi esineda ning Eesti lipule kuulsust tuua.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Välbe mutt võtab Mati Karlovitši muidugi lahkelt vastu.
Muidu on Šotsiga aga kahjuks nii, et eestlasi hea kui seal söökla sabas seista lastakse. Rehemaa käis Hantõ-Manssiiskis Russkii koondise meestega saunas. Rehemaal lastakse pildist läbi sõita. Sprindi meestest on ka Kümmel Rõbinskis käinud. Lastakse kvalifikatsioon ära sõita ja suusad kotti.

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Austatud Lembit Kaun,
Kas mäletate Užgorodi maratone, Taga-Karpaatias? 1970ndatel olid need väga populaarsed, sest toimusid oktoobris, kui oli juba parajalt jahe. Sinna kogunesid kogu Liidu paremik kokku.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav küll, et seekord blogipidaja ei kurdagi valutava tagumiku üle. Mis nõu siis asjatundjad andsid, et valu nii märkamatult üle läks? Vaevalt, et see iseensest möödus. Siin vast ikka miski sügavam iva peidus?

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

See mood tagumikus valu kurta on tulnud Ameerikast - pain in ass. "Meie omasid pekstakse" pole aga muud kui vene "Наших бьют!" ülevõtt.
Selline see Pullerits on - presenteerib end eesti meelsena, tekstid aga kubisevad laenudest ja kultuuritsitaatidest, nii Läänest kui Idast..

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Nägin minagi kergliiklusteel neid kõvu. Noormees ees, neiu järel. "40 on sees!", karjus poiss. Fun!
Treenimise seisukohast on TL-il muidugi õigus. Soonets ja need teised Veloklubi mehed ei tea treeningu metoodikast tuhkagi.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Ants Käbi (tegelikult Alfred Kebbin), mäletan, jah, 1922. a poiss. Pärit Lääne-Virumaalt. Tondi sõjakooli lipniku poeg. Ilma mingisuguse soojenduseta jooksis jalgpalliväljakul 100 m 11,5 sek. Vahetult pärast seda hüppas kaugust 6,30. 1941. a suvel Kiviõli jaama juures metsavennana lahingus punaarmeega andis kuulipritsust tibladele tina.
Pärast sõda töötas autobaasis. Tunti kohalike komsomoli- ja parteiaktivistide poolt ära ja saadeti Siberisse.

 
At 13:46, Blogger Ain Veemees said...

See on ju täiesti loogiline, et treenides suurema seltskonnaga juhindutakse kõige tugevamatest. Kes vastu ei pea jääb maha. Loogiline.

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, laupäeval, oli maanteel kõva andmine. Sellest peab kohe eraldi kirjutama, siis on konkurentidele verstapost maha pandud.

 
At 14:57, Blogger GuidoMukk said...

Priit see pole lugejate süü et sa enam joosta ei saa, ei või.
Viletsates põlvedes pead sa küll enese treeningmeetodeid ja mahte süüdistama

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Leidke, mida Priit täna trennis valesti tegi. Iga viga annab ühe punkti.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Esimene ja kõige suurem viga oli see, et sellise suurepärase ja sääsevaba kevadilmaga üldse kuhugi maanteele, nina teise kannis, kruvima läks. Ajastus puhta peetis!

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Õige vastus. Intensiivseid treeninguid ei tehta kunagi nädalavahetusel. Neid tehakse tööpäevadel, õhtuti. Laupäeval-pühapäeval (kui ei ole just võistlus) tehakse rahulikus tempos taastavaid sõite. Ja muidugi pikki, põhja ladumise treeninguid. Aga ootame Priidu kirjelduse ära. Siis näeme täpsemalt.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Ärge vigisege. Priit on tippmees igal alal mida aga ette võtab. Priit võib teha pühapäeval kasvõi sprinditreeningut, ikka paneb teile pika puuga.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis saab siis, kui kõvad mehed valusalt vajutavad? - Oi-oi-oi, ai-ai-ai, mis küll minu pepust sai?

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

> Oi-oi-oi, ai-ai-ai, mis küll minu pepust sai ehk mis saab siis, kui kõvad mehed valusalt vajutavad?

Kuule, Pulleritsul on ikka kirjamehe annet.

 
At 20:26, Anonymous Burns, teadjamees said...

Kui kõvad mehed tahavad vajutama hakata siis aitab ainult kõva ja paksu spordilapi pepu peale teipimine. Muidu on oht nii kõvaks valuks pepus, et terve tee tuleb püsti sõita ja järgmine päev tööl ei saa kah enam toolile istuda.

Samas mina kui asjaarmastaja tegin just sele vea, et hüppasin lapita sadulasse ja tulemus on veel nädal aega hiljemgi täitsa tuntav kuigi sõitsin ilma kõvade meesteta lausa üksi ja pilkases pimeduses ning ikka pääsu ei olnud. See õhtune intsident tuletas meelde, et milleks rattapükse vaja on :)

 
At 21:02, Blogger Priit Pullerits said...

Raporteerin: tagumik korras, enam ei löö pilli. Harjumise asi. Reportaaž tuleb - kannatust!

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

KONTROLLNIMISTU
vigadest, mida harrastaja võib teha

1. Vale treeninguseltskonna valik.
2. Vale spordiala valik.
3. Vale treeningupaiga valik.
4. Vale treeninguaja valik.
5. Eksimused ilmastikuolude arvestamisel.
6. Vead riietuse valikul.
7. Möödapanekud muu varustuse valikul.
8. Vead treeningu tüübi valikul (taastav, arendav, intervalltreening, tempojooks, reibas jooks, tõusva tempoga jooks, mäkkejooks jne).
9. Vead soojenduse tegemisel (tegematajätmisel).
10. Vead organismi seisundi arvessevõtmisel.
11. Vead treeningu plaani korrigeerimisel treeningu käigus.
12. Vead joogi ja energia tarbimisel.
13. Vead tempo valikul.
14. Vead treeningu periodiseerimisel (lõikude/perioodide pikkuste valik).
15. Puussepanekud korduste arvuga.
16. Vead taastusperioodide (tempode) valikul.
17. Vead soorituse tehnikas.
18. Fair play ja viisakusreeglite rikkumine.
19. Ohutu liiklemise reeglite rikkumine.
20. Vead treeningu lõpetamise faasis.
21. Vead treeningujärgsel taastumisel.
22. Vead treeningu tulemuste lahtimõtestamisel ja järelduste tegemisel.

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, pikk nimekiri, 00:48, aga peamise olete ikkagi unustanud: viga, et üldse trenni mindi! Sest harrastajal ei ole üldse vaja treenida. Treenitakse selleks, et võita, aga mida on võita harrastajal? Mitte midagi. See on treeningu mängimine, mida tehakse, treeningu simuleerimine. Ja seetõttu kaotavad kõik teie toodud punktid mõtte, sest need käivad kõik absoluutselt ebaotstarbeka asja kohta. Mina ei treeni näiteks sel kevadel juba ammu enam mitte.

Ja teie personaalne suur viga: öösel, mil treenija peaks puhkama ehk magama, võtate teie siin tuld...

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit, asjata vihastad. 00:48 ei ütle kuskil, et Sina neid vigu teed.

Ja ei ole vaja oma lugejaid isiklikult rünnata. Siis ei rünnata ka Sind ennast.

 
At 10:46, Blogger Priit Pullerits said...

10:33, ei, ma ei vihastanud. Ju teile millegipärast tundus, et väljendasin end liiga järsult. Ei, ausõna ei vihastanud! Sest, nagu te ütlesite, ja õigesti, siis ega 00:48 rünnanud mind ju. Tal on päris vaimukas/tõsine lõputu nimistu vigadest, aga kõige selle juures ei saanud jätta välja toomata kahte fundamentaalset puudust/viga, ja üldsegi mitte pahatahtlikult. Tegelikult on ju ka minu öeldus suur iva sees, 10:33, kas pole?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

18. Fair play ja viisakusreeglite rikkumine. - Kuigi Priit sedaviga eitab, on see silmakriipivalt asjakohane viga blogipidaja puhul. Seega on juba kommentaar 00:48 jutule PP poolt kahjuksvigane ja lahmiv.

Tegelikult loomulikult, milleks harrastaja peaks treenima??? Harrastaja peaks leidma asjast funni. Kahjuks on nii, et kui tahad osaleda suurima massiürituse täisdistantsil peagrupis, siis tuleb teha trenni silmaspidades 00:48 listi. PP kombel grupis püsimine, kus keegi käe pepu peale surub raskel hetkel ei ole ju kooskõlas 18. Fair play ja viisakusreeglitega teiste osalejate suhtes.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

A propos, briti parlamendi asespiikerit Nigel Evansit süüdistatakse vägistamises. Mehe vägistamises. Evans on briti Konservatiivide partei üks juhtfiguure.

 
At 11:51, Blogger Priit Pullerits said...

Paluks mõni korralik näide ka, 11:26, kus ma olen fair play reegleid rikkunud või viisakusreegleid rikkunud! Kui Suurpere Arvi mind trennis pisut tagant tõukab, siis see on teie arvates fair play reeglite rikkumine või?!!

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Miski jooksumaraton oli kus Suusaliidu praegune juht väljaspool jootmisala dopingujooki andis. Nagu näha kaks patukotti ühe laksuga pihtas põhjas.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

numbri püksipanek enne finišit pole kah just lugupidamist väärt tegu.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Primitiivne lõikamine või nurkade sirgeksjooksmine, nagu dr Holden on praktiseerinud, on küll üks asi, milles Pulleritsu ei saa süüdistada.
Tema meetodid on rafineeritumad.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Aga minu poiss pani eile kinni Tartu laste rattatuuri 3 aastaste vanusegrupis. Oskab ise rattaga sõita ilma abiratasteta. Vot siit tuleb uus maailmameister kellel on kasu 00:48 kirjutatud nimekirjast. Kuid harrastajad, kes liginevad 40 eluaastale ning treenivad lausa raha eest, siis kas teie poeg või tütar, kes on juba näiteks 6 aastane, kas tal ratas on ikka? Sõita oskab? Ja suusad ning suusasaapad? Kui ei ole, siis mees müü oma carbon tagajooks maha ning tee midagi kasulikku.
Teet

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Teet, kes need harrastajad on, kes raha eest treenivad? Tahaks ka nende sekka.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Näha on, et nädalavahetuse kommentaarid on ōlleuimas kirjutatud.

 
At 18:30, Blogger Priit Pullerits said...

12:21 ja 12:32 näited on valed. Mõlemad sisaldavad olulisi (!) vigu. Need on pigem laimu levitamised, mistõttu need tuleks siit kustutada kui väärinfo, et see siit ringlusse ei läheks.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

See, et jooki dopingujoogiks nimetatakse ei tee veel näidet valeks. Ega seda keemilist valemit mida Jaak Priidule manustas ei tea ju keegi peale Jaagu. Teades aga kui hästi suusatajate ringkaitse peab, siis loomulikult ei kuule me kunagi täpset joogi valemit. Küll on aga muu osa 12:21 kommentaaris sula tõsi ja Priidul on see oma rahvaspordikarjääris tõsiseks konnasilmaks mis valuliselt alati reageerima paneb.

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pullerits!
I like Your blog very much, sadly, I don't understand much of if, but i'm learning estonian. The blog is nicely designed and You seem to have a solid fanbase, so You must be a popular man out there. All the best,
Alan, Sheffield

 
At 20:32, Anonymous Lembit Kaun, Otepää said...

Mehed tehke rohkem trenni ja katsuge vähem vaimukusi kommenteerida. Vaadake mis juhtus blogimeister Taaramäega, noor mees aga haigem veel kui mina. Muidugi võib arvata et Taarapoiss lihtsalt andekas mees nii väntama kui blogima, tema aplombidest tiined kirjaread sünnivad kui iseenest, aga nagu targemad osalised siin kommenteerivad siis trennide vahepeal peab ikka leiba luusse ka laskma, muidu on ületreening ei hüüa tulles. Siis ei aita enam ka turjakate meeste tuules rippumine haamer tuleb pigem varem kui hiljem. Rattaspordist ei tea minusugune maakas ei ööd ei mütsi, ma eluaig hobuse või võrriga kulgenud, aga sordimees olin ma kõva.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Lembit sellest oli kord juba juttu et valgete inimeste kommentaariume sina ei risusta.

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Hi, Alan
But You can use Google Translate to translate the content. Mr Pullerits also from time to time publishes comments and portions of blog entries in English.
While visiting Estonian sports blogs, check out dr Holden's blog as well. Holden is our another famous sports blogger. He attended a specialised English school.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

"Suure pundiga sõites saab tuules tirri lasta. Kõvad mehed sõidavad just üksinda. See on peale füüsise ka vaimu karastamine. Kaks ühe hinna eest."

Priit Pullerits, kõva mees anno 2009. http://suusk.blogspot.com/2009/05/pullerits-kui-kova-mees-oli-aivar.html.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

"Kaasasin abistajate hulka vabariigi parimad jõud. Nii nagu kellavärk ilmus 7 km enne lõppu selja tagant jalgrattal olümpia ja MM-võistluste medalimees Jaak Mae, vajutas piduritele ja küsis, kas tahan juua. No mis küsimus see on! Temasugusele kogenud silmaga mehele pidi see olema päevselge, et just vesi on see, mis mind enim rõõmustaks. Mae võttis oma rattaraami küljest puideli ja ulatas mulle. Aitäh! Jõin mõnuga. [..]"

Vesi, härrased! Puhas vesi..

http://suusk.blogspot.com/2008/05/pullerits-ssade-abiga-oteplt-elvasse.html

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Vesi, teame, teame... Kusjuures tsiteeritud lõiku on juba mitu päeva pärast avaldamist kõvasti redigeeritud. Kas aus mees redigeerib perfektses eesti keeles kirjutatud blogikannet mitu päeva hiljem pärast üle Eestilise skandaali lõkkele puhkemist?

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mis selle Jaak Mae veepudeliga siis valesti oli? Mis asja te soiute selle kallal juba mitu aastat?

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits is your king, as I understand. Jaak Mae is a known name. Haven't heard of dr. Holden.
Alan

 
At 22:03, Blogger Priit Pullerits said...

Mage, mehed, mage. Ma saan distantsil juua ja te ikka veel kaagutate selle üle... Mõni mees on minult võistlustel ikka küll kõva kolaka saanud, et sellisest asjast probleemi kisub. Ma vean kihla, et nende hulgas, kes kisuvad, ei ole mitte ühtegi sellist, kes mind edestanud on. Kui ma eksin, siis kuulutagu välja, kes ta on ja kus edestas. Kui sellist ei leidu, siis nii ongi, et arutut kiunu lasevad tillukesed vennad, nagu seda arvata võibki.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Comparing Mr Pullerits to someone who has adored himself with the nonexistant title of Doktor is like comparing a King (=Pullerits), as someone just mentioned, to a great prank-man, impostor and deceitor.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas teadsid, et see "solaariumitšikk", kellega sa 2010. a Tartu nn "jooksumaratonil" lõpukilomeetril heitlesid, oli meedias aeroobikakuningannaks ristitud Maris Tamm.
Holden kirjutab (viide ülal), et rattasõidus peab alati ka tee ääres seisvaid naisi suutma tähele panna.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, holdenlased, lõpetage see, et käite teda teise mehe blogis promomas ja talle siit linke postitamas. Mind juba pikemat aega häirib see tegevus. Muidu olete küll fair play austajad, aga siin kasutate alatut backdoor-võttestikku. See on ebasportlik nurkade lõikamine, nagu eespool keegi tabavalt viitas.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Hale,Priit,väga hale! Ise küsid näidet ja siis hakkad hädaldama nagu miski tsikk kui tõde päevavalgele laotakse. Ei maksa hundina lambukest simuleerida. Võiks vähemalt lambanaha endale enne peale tõmmata ja vaikselt määgida kui ei soovi, et oma rumalusi meelde tuletatakse.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

22:27- millest selline erutus? Enne mulisemist võiks kontrollida oma väidete paika pidavust.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, anonymous, tsiteerisin Pulleritsu blogis 2009. a kirjutatud kommentaari (mille autoriks on, jah, dr Holden). Mingist promomisest ega linkide ettesöötmisest pole juttu.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Itaalia tuuril oli esimesel päeval keskmine 43 km/h ja täna 45-46 km/h. Itaalias sõidavad vist valed mehed.

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Alan,
Mr Pullerits is no King. Certainly not. Among the road cycling enthusiasts who often train together on Tartu outbound roads, he's known as a rookie.

 
At 01:06, Anonymous Anonüümne said...

Jalgrattaga ma ei ole ammu sõitnud, viimati seenele. 88 aastal. Sõitsin Nõmmelt Tihemetsa, Vändras tuli kett maha ja pidin edasi lükkama. Seeni sain palju, aga Tihemetsa pruut oli surnud, kui kohale sain, Paar aastat juba. No siis käisin seenel ja tagasi ei mäletagi kuidas sain. Aga ratas on mul alles. Start sosse, käiguvahetuse tõstsin vasakule ümber, kuna mul parem jalg teeb kõva jõnksu vasakule kui vajutan, isegi toru oli mul kõveraks keeratud selle pärast sisse poole.

Ants Käbi
H70

 
At 01:07, Anonymous Anonüümne said...

Täna on huvitav vaadata tolle määrustevastase jootmise nn "jooksumaratoni" PP tulemusi. Mees jooksis tookord 100 sisse ja järgmised aastad kukkus oma tollest tulemusest pea 100 kohta. Kõik suhtarvud olid hilisematel üritustel oluliselt halvemad. Nüüd jääb eriti teravalt õhku kirves, et mis komponendid oli seal määrustevastaselt manustatud joogi sees lisaks veele?

 
At 07:48, Anonymous Anonüümne said...

to 22.09.

meedias aeroobikakuningannaks ristitud ...

Ei mingit meediapoolset sildistamist-tegu on siiski väga populaarse ja traditsioonidega võistluse 2011 a võitjaga (varasematest aastatest peaks saavutuste hulgas olema "printsessi" tiitel).
BTW- tuntud korvpalluri Reimo Tamme õde.

 
At 08:20, Blogger Priit Pullerits said...

Kuule, 01:07, mis sa plärad (plärajaid sinatan, jah!)! Vaata mu mullust tulemust, 1:33 lõppu, ja 70. kohta, ja siis tule rääkima! Ja teiseks, põmmpea, arvesta ikka vanuse koefitsienti ka. Alates 45. eluaastast on loogiline, et tulemus minuti võrra aastas halveneb, kui inimene on 45. eluaastaks saavutanud potentsiaalsete võimete apogee (nagu nt mina). Kui ta 44-aastaselt alles alustab, siis, jah, võib ta tulemusi parandada ka 50. eluaastani - tavaliselt põmmpead ikka toovad selliseid ajuvabasid näiteid, et mul on sõbra sõber, kes on 49 ja parandas mullust aega 5 minutit, jättes sujuvalt mainimata, et sõbra sõber teebki alles teist aastat sporti.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Sõbrad, kui tolle "jooksumaratoni" jootmise lugu lõik edasi loete (vt link ülalpool), siis pärast PP jootmist sõtkus Jaak Mae eespool olnud Aivar Rehemaa juurde ja andis talle samast pudelist juua. PP sai koondise meeste pudelist juua (tollal olid suhted veel head) ja kohe tulemuse hüppeline tõus 100 kohta. )))

 
At 08:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Thomas Alsgaard võttis end Norra rahvusringhäälingu meedistööst lahti, et tulevast hooajast United Bakersi ridades professionaalsele spordile keskenduda. Tema plaan on veel 10 aastat tipus loppetitel vastu pidada. Alsgaard on 41 aastat vana.

 
At 08:58, Anonymous Anonüümne said...

> käiguvahetuse tõstsin vasakule ümber, kuna mul parem jalg teeb kõva jõnksu vasakule kui vajutan,

Samas lahingus tibladega Kiviõli jaama juures 1941 a suvel, kus Alfred Käbi punaarmee mürsust jalavigastuse sai, on muide pärit Lembit Kauna peavigastus. Lembit Kaun oli siis alles koolipoiss. Aitas metsavendadele toitu ja jooki tuua, kui tiblad miinipilduja tule avasid.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

21:59 ja 22:03 Nii nagu ka Veerpalu juhtumi puhul ei ole oluline küsimus KES. Kelle suu läbi see info siia tuli või kelle käe läbi kirja pandi. Oluline on FAKT, et toimus jootmine väljaspool selleks ette nähtud kohta ja FAKT, et reegleid rikuti. Mingite nüansside kallal võtta on advokaatide leib. Seda peaks tunnistama.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

22:53

Tour de France'i keskmised kiirused on ka pärast suuri dopinguga vahelejäämisi langema hakanud. Siinsete trennimeeste tempo tõuseb. Mida siit järeldada?


09:04

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

See et PP pedaale ei sõtku nagu hull ei tähenda et ta ei võiks kuningas olla. Muide see väljamaalane märkas täitsa õigesti et PP juhib siin peenelt mängu

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

8:20 - Ka mulluse tulemuse koht jääb tollele skandaalsele üritusele alla. Samas kogemused on olnud suuremad ja tollele megapingutusele pärast vägevat treeninglaagrit mikistanis järgnes sandistumine mis jääb hoiatuseks kõigile harjutajatele. Nagu näha püüad oma juttu veretada 11:51 enda algatatud näite nurumisest kõrvale. Ilmselt on häbi, et paukuma hakkasid, mis muud.

 
At 10:04, Blogger Priit Pullerits said...

Mis, kas ma peaks tundma end kõrvust tõstetuna, et mind Alsgaardiga võrdlete, 08:40?

Tolleks ajaks, kui Mae mulle juua andis, 08:38, olin ma oma positsiooni juba kindlustanud. Pool km hiljem järgnes nagunii jootmispunkt. Ma olen väsinud sellest, et te siiamaani tolle tähtsusetu asja üle jaurate. Jah, jauramine on siin ainuõige sõna.

09:04 - kui reegleid rikuti, eks siis laske mind diskvalifitseerida. Mu kirjutis, et Mae jootis, on siin ju aastaid ülal olnud. Aga ei ole KTM mind diskvalifitseerinud. Ei ole asja isegi arutlusele võtnud. Miks? Sest kaasus puudub! Vaat nii - see on FAKT. Kõik teie muu jutt on puhas p*sk, jauramine ja soigumine. Häbi teile!

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis kuradi jook...milline juhendi punkt keelab rahvaspordiüritusel pealtvaataja pakutud joogipudelist lonksu võtta.
Kui midagi ette heita võiks, siis sihukesed trikid nagu Priit suusamaratoni viimastel meetritel konkurendi kürvaldamiseks rakendas, selline teguviis hästi rahvaüritusele ei sobi, olgugi, et küik võistlusreeglitega kooskõlas. Leiad, et oled kõva mees, pressinud omas jäljes lõpuni....
Maamees

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpiline. Kuna KTM pole disklaffinud, siis olen õige mees. Nüüd järgneb, kas
a) needuse pealepanek;
b) PM juurapealikuga ähvardamine.
Vot selline kõva mees on Priit Pullerits.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

10:04 jorab nagu tita, kellel on püksid täis. Kisa käib taevani ja juba tunnistab, et fair play reegleid on rikkunud aga vot kuna KTM ikka ei disklaffinud, siis just kui oleks nagu õige mees. Pealegi see poole kildi jutt viimases kommentaaris on täielik häma. Lühidalt öeldes, mees astub täiega reha otsa ja prõõkab oma arrogantsusest saadud muhu tõttu. Räägitakse, et selliseid muhke pidavat ravima hobusesõnnik. Ma usun, et see pole tõsi aga mine tea, äkki proovid?

 
At 10:52, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, haledad vennad, vahetage plaati, ma ausõna enam ei viitsi seda teie ärakäiatud plära siin kuulata. Tüütab. Ei vii kusagile. Mõttetu. Sest ühtki reeglit pole ma rikkunud. Ärge kujutage endale asju ette ja ärge suruge siin peale mõttetuid debatte.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Infoks, et pärast toda kurikuulsat juhtumit on reeglitesse ilmunud uus reegel: "Jalgratastel võistlusrajal liikumine ja võistluse jälgimine on keelatud (va korraldajate eraldusmärkidega ratturid). Võistlejate ohutuse huvides ei tohi jalgratturid võistlusrajal segada jooksjate liikumist. " See reegel on initseeritud otseselt 2008 aasta sündmustest. Siin ei ole mõtet hakata hämama enam miskit turvavööde kinnitamise juttu, nagu meedia on viimasel ajal miskeid tegelasi tsiteerinud.

 
At 15:15, Blogger Unknown said...

moncler coats
coach factory outlet
canada goose online
louis vuitton
canada goose sale
michael kors handbags
ugg uk
uggs on sale
ugg boots
nike roshe run flyknit
2016.12.15chenlixiang

 

Postita kommentaar

<< Esileht