reede, september 06, 2013

Pullerits: Kuidas timmida vormi Tartu rattamaratoniks?

Nädal tagasi trehvasin Tartus A&T Spordi kaupluses Caspar Austaga. Austa, kui Martin Loo arvestusest välja jätta, on ilmselt Eesti parim maastikurattur. Ega ta muidu oleks hiljutisel Samsung Cupi etapil tühja tagarehviga suutnud lõpus kõiki lüüa, kusjuures viimast kurvi, nagu ta kirjeldas, tuli sõita esiratta peal, sest vastasel juhul tekkinuks oht, et tagarehv jookseb sootuks maha. A&T Spordi kaupluses võtsin siis Austa ette.

«Ma saan aru küll, et ega mul eriti lootust ole, aga küsin ikkagi,» pöördusin tema poole. Sest tark on ju küsida oma ala parimalt. «Mida ma peaksin järelejäänud kahe nädalaga tegema, et Tartu rattamaratoniks veidigi paremasse vormi saada?»

Austa seletas, et niiviisi, mind sõitmas nägemata, on peaaegu võimatu midagi soovitada, aga kui üldjoontes mõni suunis anda, siis võiks kiiremaid ja lühemaid otsi teha, sest maastikul on vaja suuta taluda kõrgemat pulsisagedust ning maanteel niisama kulgemine sellele küll kaasa ei aita. (Mis ma olen rääkinud! Neil mugavustempos massisõitudel pole mingit mõtet.) Ta tuletas meelde, et kui sõitis Rietumu Banki koosseisus ning harjutas ja võistles maanteel suures grupis, tundis ta maastikule sõitma minnes end täitsa ettevalmistamatuna.

Läksin siis kohe reede õhtul rattaga välja ja tegin Tallinna maanteelt välja sõites ning Valga maanteed pidi tagasi tulles uksest ukseni 33,6 km pikkuse ringi. Aega kulus 57.25. Nii kiiresti polnud toda ringi veel kunagi läbinud. (Too oli reedel see kord, kui pidin veoautoga kokkupõrke vältimiseks kraavi sõitma.) Keskmine kiirus tuli 35,1 km/h. (Keskmise kiiruse hulgas ei ole arvestatud kraavis ja kraavi serval veedetud aega.)

Poleks nagu paha? Aga mõned mehed sõidavad võistlustel spetsiaalrattaga 16-17 km keskmisega pisut üle 40 km/h... Ja Vuelta eraldistardist etapil läbis Fabian Cancellara 38,8 km täpselt 51 minutiga... See teeb keskmiseks 45,65 km/h. Tanel Kangert läbis tolle maa 53.31ga, mis teeb keskmiseks 43,5 km/h. Hoopis teisest klassist ajad ju...

Järgmise päeva hommikul sõitsin mööda Jõgeva maanteed maale. 31,0 km läbisin enam-vähem tuuletutes oludes uksest ukseni 52.40ga, keskmine 35,3 km/h. Siis tegin mitu tundi tööd, pressisin õunamahla, ning sõitsin õhtul linna tagasi. Küljekaga (vt rattasõnastik!) kulus 57.57, keskmine 32,1 km/h. Kindlasti tõmbas kiirust alla see, et Lähtelt Tabivereni oli paar päeva varem laotatud maanteele killustik.

Teisipäeval tegin Tartu-lähedasel ringil uue katse, kuid seekord otsustasin, et võtan asja veidi kergemalt. Olud olid ka pisut tuulised, mistõttu 33,6 km läbimiseks kulus 59.35 ehk keskmine jäi kõigest 33,8 km/h peale.

Eile, neljapäeva õhtul hüppasin pärast tööd kella seitsme ajal taas kodu ees ratta selga, et teha oma viimane kiirem sõit enne pühapäevast avatud raja sõitu. Seekord venis ring 33,7 km pikkuseks (ei saanud Tallinna maanteel tiheda liikluse tõttu ühte vasakpööret korralikult teha, vaid pidin kiiruse maha võtma ja liigse kaare tegema). 2 km enne lõppu jõudsid Tartu Velo Klubi trennimehed mulle Ringteel järele ja läksid mööda – nad tunnistasid, et olid mind Lõunakeskuse ees märgates alustanud tagaajamist -, aga peagi lasid tempo alla. Jäin nende taha tee äärde karpi. Kui sealt lõpuks välja pääsesin, sain Betooni tänaval neljast raudteest ülesõidu ajaks siiski 44 km/h kätte ning viisin oma plaanitud sõidu lõpuni. Ringi aeg tuli hooaja kiireim, 56.40, mis teeb keskmiseks 35,7 km/h.

Vähemasti on mu individuaalsõidu ajad pisut kiiremad, kui olid kevadel. Tore seegi. Sest Vuelta-meestelt saan ikkagi oi-oi-oi kui pika puuga. Ehk lühidalt: seis on siiski lootusetu.
******
Approaching Spring Canyon to Hey Joe Canyon, Moab, Utah. 21. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Astana meeskonna sõitja start eraldistardist etapile Vueltal Tarazonas. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Alejandro Valverde sõidab end enne Vuelta eraldistardist etappi Tarazonas soojaks. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Sellistes nappides pükstes oli Vuelatal Tarazonas eraldistardist sõitjate teele lähetaja. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Materjali naisõiguslastele! Vincenzo Nibali on saanud pärast eraldistardist sõitu selga Vuelta punase liidrisärgi. Aga mis rolli etendavad tema kõrval kaks kaunist naist, pealegi veel saledad? Foto autor: AP/Scanpix

57 Kommentaarid:

At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas kiirused, distantsid ja keskmised on kilomeetripostide ja tavakella sekundiseierit piilpdes arvutatud??!
õige mees ju GPS-iga spordikella ei tunnista.....
Või arvad rattakompust piisavat?

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Äss (vt rattasõnastikku) soovitas sulle teha kiiremaid ja lühemaid otsi. Aga sina? Teed sama pikki kiiremini.

Teet

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

trenn pidi ju nõrkadele olema :)

 
At 14:55, Blogger Priit Pullerits said...

Mis on trenn, 14:50? Kui ma sõidan rattaga alla tunni, kas see on trenn, kui Jass (vt rattasõnastik!) on öelnud, et vähemaks kui tunniks ei maksa üldse trenniriideidki selga panna ja välja minna. Trenn on samuti sihipärane tegevus mingi eesmärgi nimel. Ma võin küll Ässalt nõu küsida, aga nagu Teet viitab, siis ikka keeran oma kiiksu otsa ehk teen omatahtsi, mis tähendab, et see trenniks ei kvalifitseeru. Ja ausõna, ma sõidan neid tunniseid otsi lihtsalt seepärast, et põnev ja lahe on, kui suudad üksjagu kiiresti vändata, aga kuidas see mu sportlikule vormile mõjub, sellest on mul täiesti ükskamakõik.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

õige Priit! Anna neile nässidele! Näita kus on mehe meel!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Lühikesed teravad sõidud baigiga kruusal (või siis maastikul) aitaks äkki rohkem TRM'iks trimmi ?

I.A.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Silmakirjalikkus kuubis!

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Õige mees ei kuula kedagi, olgu nad või Eesti parimad. Mees teab ise mis teeb. Ja PP teab. Tema on MEES. Mitte nagu ülejäänud kiibitsejate kamp siin blogis, kes teevad trenni ja vahivad pulsikella. Mida te sest kellast vahite, mis imet te sealt leida loodate?
PP võidab meid kõik, ka isegi siis kui ta trenni ei tee. Ning kui ta jääbki viimaseks on ta ikka võidumees.
Mulle PP sugused mehed meeldivad. Olen isegi samasugune mees. MEHED mulle meeldivad. Ei tea kas ka talle tõelised mehed meeldivad?

 
At 15:39, Anonymous noku pihus said...

just! 15:20 väga täppi kommentaar
mina olen alati arvanud et PP on köva mees, meister sulesep ja alfaisane!

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuule mees lase noku otsast lahti ja vaata maailmas ringi

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Vuelta mehed sõidaks seda ringi keskmisega 55km/h

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits laamendas eile öösel siin, ajas kedagist anonüümset kommentaatorit taga, blokeeris pool Internetti ära...

Spordislängi täienduseks:

ahhilka kanna- e Achilleuse kõõlus, sagedane sporditraumade koht. Sageli kasut mitm. ahhilkad. Mul on mõlemad ahhilkad valusad..

 
At 16:18, Anonymous Pika karamboolaga said...

Vuelta mehed on eided

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit Kutser on ka alfaisane.

 
At 17:06, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake ja imestage, millisele madalale tasemele langevad inimesed, nagu 16:45. Sellist tahaks kohe näha! See peab ikka ehtne värdjas olema.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Ma mötlesin ka sama, et kas see 16.45 on mingi idioot vöi. Selline tüüp on häbiks meile köigile, kes me siin kommenteerime. Kuule värdjas, tömba siit nahhui ja mina torka endal silmad häbi pärast pääst välla.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Täielik debiil! See kolmveernad viis on molkus. Häbi -- mingi täitsa haige tüüp. Säärasel pole kasvatuse raasugi. Eks saatus talle selle eest kättemaksab. Priit, siin on kogu vähegi arukas kommentaatorkond Sinu poolel!!

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti, 16:45 on täielik mölakas ja dolbojoob. Kaevaku endale haud ja tõmmaku muld peale, siis on kõigil kergem.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu 17:45, kust sellised tulevad? Tubli Priit, meie pere hääled on sulle garanteeritud!!

 
At 19:10, Anonymous Tõsine jooksuharrastaja said...

Jooksuporno mulle ei meeldi. Seetõttu mina SEB Sügisjooksule ei lähe.
Mulle ei meeldi, et stardipaugu annab Edgar Savisaar.
Mulle ei meeldi, et ürituse maskotiks on Novosjolov.
Mulle ei meeldi, et Mukumba on meie jookse võitma toodud. (Lemberg, kes ilmselt seda tegi, ei käitu Eesti mehena.)
Mulle meeldib, et osaleb läti staar Prokoptšova, sest tema on meie hea naaber ja läheb koju tagasi.
Pulleritsu blogi on üks väheseid kohti, kus selliseid asju saab välja öelda. Seepärast teen seda siin.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

(Dr) Holden laseb oma blogis Vahisalu artikli sõelapõhjaks..

 
At 20:06, Anonymous Paul said...

Olen tähele pannud et nõmedad ja ebaviisakad kommentaarid kustutataks ja sinna tekib lause" blogi administraator eemaldas kommentaari. Kommentaarid mis PP le ei meeldi või sisladavad väiteid mida on raske ümber lükata kaovad jäljetult. Mitte et seda teha ei tohiks aga miks selline vahe?

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Milliste teenete eest Austa omale nii edeva hüüdnime sai?
Teet

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kas raske ei ole vähemalt kahes paralleelses maailmas elada?

Blogi sissekandest - "...«Ma saan aru küll, et ega mul eriti lootust ole, aga küsin ikkagi,» pöördusin tema poole. Sest tark on ju küsida oma ala parimalt. «Mida ma peaksin järelejäänud kahe nädalaga tegema, et Tartu rattamaratoniks veidigi paremasse vormi saada?»..."

14:55 kommentaar omaenda treeningu kohta PEALE eriala parima juhist- " ...aga kuidas see mu sportlikule vormile mõjub, sellest on mul täiesti ükskamakõik."

Näed isegi, kuidas isiksus kahestub? Või lihtsalt on üks nendest väidetest vale?

Esimesel jul vajad erialast arsti (meditsiini doktorit), teisel juhul tuleks häbeneda ja vabandada lugejate ees valetamise pärast.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin ka huvipärast Holdenit. Ei saanud küll aru, et kedagi sõelapõhjaks oleks lastud (19:52). Pigem ju noogutab kaasa. Vahisalu pulsikella kasutamist ei pane pahaks kui võetakse arvesse ka teisi näitajaid. Kui ikka 160 pulsiga pidevalt ennast küpsetatakse, sest muidu pole arengut, siis lõpetadki tema kabinetis.
Teet

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Austa on oma nime auga välja teeninud. Nagu ka Holden teenelise doktori (Doctor Honoris Causa) tiitli. Viimase kätteandmine on tegelikult veel vormistamata, promotsiooni võiks pidulikult läbi viia 49 päeva pärast toimuval Haanja100-l. Õnnitlused, särav doktor ise, väiksed õlled jne

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Muide, ainult 18 meest on suutnud end oma tegudega rattameeste ringkonnas teinud nii kuulsaks, et nende nimed on kantud Pulleritsu
"Rattaslängi sõnastikku". Nende 18 mehe seas on ainult 2 meest, kelle kohta on käibel enam kui üks tähistusnimi. Esimene neist on Eesti kõigi aegade kuulsaim rattamees Aavo Pikkkuus ("Tšort Nerusskii" e "Kuradi mittevenelane" e "Avka") ja teine on Caspar Austa!
NB! Mälumämgijatele

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Kogesin täna õhtul väga kummalist juhtumit.
Lähen rahulikult mööda Vaksali tänavat, trenni riided seljas ja ratas käekõrval, kui äkki vaatan - ajaleht. Harilikult väldin ajalehti ja lähen mõnda neist silmates juba eemalt teisele poole teed. Eks ajalehti liigub siin ja seal, kuid seni olen siiski suuremate probleemideta hakkama saanud. Täna oli aga ajaleht end reklaamtulba taga varjanud. Kargas sealt välja - ja otse minu teele ette. Ei lase mööda! Võib-olla oli ta seal spetsiaalselt mind passinud, võib-olla aga varitses esimest ettejuhtujat. Üritasin ajalehest paremalt mööduda (liikluseeskirjade parema käe reegel), kui ajaleht tegi kiire liigutuse samuti paremale. Vahemaa meie vahel oli maksimaalselt 60 cm. Liikusin vasakule. Ajaleht samuti. Sõiduteel möödusid autod, mul ei olnud kuhugi minna. Keegi ei pidanud kinni ka. Otsustasin, et ei lähe konfliktseks ja keerasin tagasi. Ajaleht levitas end liperdades laiali ja püüdis minu jalgade külge liibuda. Püüdsin end ajalehest vabastada - see oli raske. Ühe appirutanud möödakäija abiga (tänu talle) õnnestus pika võitluse järel mul siiski agressiivsest ajalehest lahti saada. Et ajalehed inimesi tüütavad ja ahistavad, ei ole kellelegi uudis. Kuid see, et ajaleht inimesele kallale tuleb, on Tartus küll esmakordne. Ajalehte täpsemalt kirjeldada ei oska, kuid tundus sinakat värvi olevat.

 
At 23:49, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatasin üle mitme aasta jalgpalli. Kahju, et võit käest libises. Aga Eesti spordikommentaatoritel ja muidu sõnavõtjail võiks nii palju ikka aumehe tunnet olla, et ei hakka udutama, et Holland sai penalti teenimatult. Piiroja rippus ikka selgelt hollandlase õla küljes. Jah, hollandlane võis ka pisut dramaatikat juurde panna, aga selge oli see, et Piiroja käsi aitas teda tasakaalust välja viia, mistõttu löök ebaõnnestuski. Seda kõike on kordusest selgelt näha, ja seda peaks olema mehisust tunnistada.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Pigem oli penalt jah, soccernetis on olukorrast pilt, aga see kui hollandlane jalatald ees Pareikole randmesse sõitis oleks pidanud olema 100% punane kaart, aga hoho...sorry, ukraina kohtunik lõi põnnama. Igatahes oli kõva mäng ja mina olen rahul, kuigi algus oli kurjakuulutav.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Penalt, penaltiks kuid Pareikole jalad ees sissesõitmise eest oleks pidanud hollandlasele (neegrile) punase andma.
Teet

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks, et see kommenteerijate tandem olid ikka totud, krt 20 minti mängida ja nad hõiskavad, nagu oleks mäng juba läbi ja võit kodus. Ebausklikuna süüdistkski siinkohal neid selles penaltis.

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Aga samas on selge, et kui Eesti oleks 1-2 kaotusseisus olnud ja sarnane olukord Hollandi karistusalas, siis oleks kohtunik ainult käsi laiutanud ja käskinud edasi mängida...

 
At 03:59, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin Hollandi televisioonist (kanal SBS6) mängujärgset stuudioanalüüsi, kus saatejuhile lisaks oli kutsutud ekspertidena endised tippmängijad Frank de Boer ja Ruud Gullit (kahepeale kokku 178 mängu Hollandi koondises, lisaks Meistrite Liiga tiitlid jms). Mõlemal mehel oli kergelt moosivarga irve näol ja viimast penaltiolukorda analüüsides hakkasid mõlemad itsitama ja ütlesid, et "eks ta selline väga kergelt antud penalti oli küll". Ja seda hollandlaste suust.

Aga eks Pullerits on ju üksi targem kui kõik maailma jalgpalliasjatundjad kokku....

 
At 07:04, Anonymous Kaarel said...

Ära sa, Priit, oma töömeili vaata, muidu ma ei anna sulle täna eksklusiivintervjuud! Kaarel.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

üldise autuse juures blogipidaja suhtes tahaks lihtsalt mainida,et kui pole ikka aastaid jalgpalli vaadanud,siis peak solema mehisust tunnistada oma ebakompetentsust. samas enda arvamuse avaldamine on ju täiesti ok.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

mitte autuse vaid austuse,vabandan

 
At 09:05, Blogger Priit Pullerits said...

Nii et Kaarel Sikemäe, teie oletegi siis see 16:45, kes näitas siin oma taset ja pälvis üleüldise hukkamõistu? Uskumatu tüüp... Tulla teise inimese kõige lähedasemat inimest, last, siin avalikult mõnitama. Kas teid keegi kasvatas ka? Kas teil südant ka üldse on? Või oletegi selline jõhkardist küünik?

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ja veel, head inimesed, vaadake, millise sõnumi läkitas mulle Postimehe töömeilile Kaarel Sikemäe. Milline on sellest teie arvamus?

Hea küll, kui sa nii hirmsasti tahad, siis võid selle intervjuu saada ka,
aga ära mind ära väsita, ma lähen homme jooksma!
Kui sa oled Tartus, sõida kl 9 Sebe Täistunni Ekspressiga Tallinna, ma
tulen sulle kl 11.30ks bussijaama vastu. Siis sõidame kl 12se bussiga Tartu
tagasi, ma annan sulle intervjuu ja lähme sõbralikult Aurasse või sa lähed
koju või toimetusse ja viskad intervjuu online'i üles (seda võid bussis ka
otse teha, kui tahad, aga võta oma arvuti kaasa, sellega on mugavam
kirjutada kui Sebe tahvlitega). Kui sa oled Tallinnas, siis tule lihtsalt
enne 12 bussijaama. Ahjaa, sa pead mulle ise bussipileti ostma, Tallinnast
Tartusse ja tagasi ka, sest mul pole raha. See maksab sulle 10.80, täna on
laupäev, ma saan poole hinnaga, sest olen veel noor poliitik. Tagasi tulen
ma täna õhtul, hiljemalt 20.00, kui Postimees ei taha mulle just hotellis
ööbimist välja teha. Söögid-joogid on ka sinu poolt, ma olen alles vaene
tudeng. Ma palju ei nõua, üks pitsa ja Coke ehk, jäätist ka sooja ilma
puhul. Tead, sa pead arvestama, et bussis võib viibida neegreid ja homosid,
nad võivad koguni sinu kõrval istuda, tihedalt turvavööga kinni! Aga osta
piletid enne ära, siis saad meile kõrvuti kohad võtta, ma vaatasin, et
kohti on veel kõvasti! Aga ära ahneks mine, jäta kolleegidele ka kohti!
Siis see pole muidugi enam eksklusiiv, aga me võime omavahel sosistada ka!
Saadan selle pakkumise su kolleegidele ka, eks ise vaatate, kes kinni
haarab Ootan sind täna kl 11.30 Tallinna bussijaamas!

Noor skandaalne poliitik Kaarel Sikemäe.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Õudne, milline inimene! Kuule, lõpeta ära, see ei ole normaalne! Mis sul viga on??? Kust kohast valutab?

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Poliitik? Huvitav miks poliitika igasuguseid debiilikuid ligi tõmbab? Või see ongi ainus koht kus idiootidele võimalus antakse?
Teet

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Issandaloomaaed, mis teha, üks sort on selliseid.
Ma ei tea küll mida hullu ta kirjutas, aga see on vist esmakordne, et ta julges oma nime välja öelda.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Austatud Priit,
ma kirjutasin eile, et vaja on ründavat ajalehte. Kirjuta Sikemäele, ärgu ta Tartusse nägu näidatu, seal käib tänaval ringi ajaleht, annab peksa.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

tänases Postimehes kirjutab Arko Olesk hr. Kõksi ainulaadsest teadussaavutusest ( erakordne maailmas ja väärt 100 mlj euri ). Tuleb välja, et Argentiinas on vasikas juba 2005 valmis tehtud . Väidetavalt katavad need lehmad kogu maailma kasvuhormooni vajaduse.
Veelkordne kinnitus Kõksi tegelike oskuste kohta

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Google näitab Kaarel Sikemäe nimelist isikut (isikuid) mitmes rollis: TLÜ Tudengiesinduse aktivistina, rattaüritustel osalejana, AirBalticult raha nõudjana ("Kaarel Sikemäe 12.10.10, 00:08. Nii oli. Lisaksin veel, et meie põhieesmärk on hetkel, et oma esimeste eurode eest saaksime osta pileti juba airBaltic'u"), inkasso poolt otsitava võlglasena (Sikemäe Kaarel ( 38807120413) , summas 100 eurot)...
Ühesõnaga, noor "pullivend". TLÜga mõningat puutumust omavana on mul häbi, et selline isik TLÜga seotud on. Plekk Üliõpilasesinduse mainele.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Ja seda, mis piima sellest vasikast kasvav lehm andma hakkab ei tea me ju veel ka.
Ajakirjanike tüüpiline tase, Eestis vähemalt. Mingist ühest killukesest satutakse vasikavaimustusse, uurimata enne asja tagapõhja ja välistades nii häbiväärsed lollused. Aga noh, õndsad on vaimust vaesed ja nii polegi igasugustel diletantidel häbi enda arust asjalikku juttu ajada samas ise mitte aru saades, et see jutt on tühi loba...

Siinse blogi lgp peremees hiilgas kevadel ka sarnase saavutusega, kui promos ainulaadset jalgratast, millesarnast mitte kusagil maailmas polevat...

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Mitut inimest näeb ilma pulsikella või telefonita, mõni üksik. Ilma pulsikellata oleks südamearsti juurde sattunute hulk kordi suurem, kui seda on nüüd, see on ilmselge. Ilmekalt kirjuts sellest ka Holden oma blogis.

http://www.tallinncity.ee/1824186/galerii-seb-tallinna-maraton-sai-avapaugu/2346232

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Kes see Kaarel Sikemäe on?

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui homopropaganda on siin blogis keelatud (respekteerin seda seisukohta), kas siis tasakaalustamiseks ei tuleks blogis keelata ka heteropropaganda?

 
At 21:47, Blogger Priit Pullerits said...

Miks te kasutate normaalsete inimeste kohta tobedat sõna hetero?
Ei, normaalsete inimeste propaganda ei ole keelatud, sest miks peaks keelustama normaalsuse propageerimise?

 
At 17:16, Blogger xjd7410@gmail.com said...

20161118 junda
uggs outlet
ed hardy clothing
swarovski crystal
michael kors outlet clearance
mbt shoes
louis vuitton
ralph lauren polo shirts
michael kors outlet clearance
rolex watches
uggs outlet

 
At 05:11, Blogger Unknown said...

nike air max
kobe shoes
authentic jordans
nike air max 2017
true religion jeans
links of london outlet store
air jordans
http://www.jordanretro.uk
kobe bryant shoes
kyrie irving shoes
320

 
At 13:25, Blogger ابو السيد said...






شركة الكمال أفضل شركة تنظيف بحائل للتنظيف أهمية كبرى فى حياة الفرد وبالأخص المواطن

السعودى مما
يؤدى ذالك إلى تعرض المنزل بشكل كبير إلى الأتربة والأوساخ والبقع والدهون وأن نظافة

المنزل تشعر الفرد بالراحة
النفسية الكبيرة وتتكفل شركة الكمال بهذا العمل لأنها أفضل


شركة تنظيف بحائل

ولانها الشركة الرائدة
والمشهود لها بالفضلى فى هذا المجال من النظافة لوجود المقومات التى تساعد على ذالك منها

العمالة المدربة وذوى الخبرة
والكفاءة مع وجود أحدث معدات التنظيف للفلل التى تساعد على إنهاء العمل بكفاءة ونهتم كثيرا

بأراء عملائنا فى


شركة تنظيف فلل بحائل

ويقوم طاقم العمل بتنظيف الشقه بدون التسبب بأى إزعاج للعميل فلا تتباطؤ فى إختيار شركة

الكمال لتنظيف منزلكم لأنها أفضل


شركة تنظيف شقق بحائل

ولأن تنظيف المجالس يحتاج إلى وقت وجهد كبير فشركة الكمال أفضل شركة تنظيف
مجالس بحائل كفيلة بتنظيف مجلسك فى أسرع وقت وبدون جهد وبالتالى شركة الكمال هى الحل

الأمثل فى فى مجال تنظيف المجالس
بحائل ونحن بانتظاركم لتتصلوا على


شركة تنظيف مجالس بحائل

وأفضل مايميز شركة الكمال أفضل شركة تنظيف منازل بحائل وضعها للخطط قبل البدء فى
شركة تنظيف مجالس وكنب بحائل
شركة تنظيف سجاد

وموكيت بحائل

العمل وتقسيم طاقمها إلى
مجموعات كل منها مختص بتنظيف جزء معين وتمر عملية التنظيف على عدة مراحل :-
1- البدء بتنظيف الموكيت والكنب والمفروشات والسجاد بالأعتماد على أحدث المعدات

الألكترونية التى تعمل بالبخار لكى
تقضى على المشاكل التقليدية للتنظيف وهى بهتان اللون وبذالك قمنا بالأعتماد على البخار فى

إزالة الأوساخ والبقع
2- ثم بعد ذالك يأتى دور البلاط والأرضيات فيقوم العمال بجلى البلاط والأرضيات بأحدث

ألالآت جلى البلاط والأرضيات


شركة تنظيف واجهات بحائل

شركة الكمال أفضل شركة تنظيف خزانات بحائل نظرا لارتفاع درجات الحرارة فى حائل وفى
غيرها من باقى مدن
المملكة ووجود مياه البحر المحلاة التى تحمل الكثير من الرمال والأتربة مما يؤدى
ذالك إلى تكون الفطريات والجراثيم على
جدران الخزان ويؤدى ذالك إلى تلوث المياه والتى بدورها تؤدى إلى تسمم الفرد إذا فما الحل ؟
الحل تقدمه لكم شركة الكمال وهى أفضل
(( شركة كشف تسربات المياه بحائل )) نسعى فى شركة الكمال بتقديم كافة خدمات كشف

تسربات المياه ويتم كشف تسربات المياه بأحدث
الأجهزة الألكترونية و طاقم عمل يتكون من فنيين وخبراء منهم فنيين أجانب ونسعى جاهدين

لتقديم أفضل خدمة بأقل سعر وإرضاء العميل واسعارنا حصرية لا تقبل المنافسة لدينا فى


شركة كشف تسربات المياه بحائل

شركة الكمال أفضل (( شركة نقل عفش بحائل )) نقل العفش من الأمور الهامة جدا (( شركة نقل

عفش بحائل )) التى يلزم فبها الدقة والخبرة للحد ولذالك خصصنا قسما فى شركتنا لمجال
نقل العفش مع تجهيزه :-
1- أسطول كبير من السياراة المجهزة والتى (( شركة نقل عفش بحائل )) أعدن خصيصا

لنقل العفش
2- طافم العمل المدرب على حمل وتنزيل العفش والأثاث
3- فنيين متخصصين فى الفك والتركيب (( شركة نقل عفش بحائل ))
ومايجعل نقل الاثاث من أشهر الخدمات التى يكثر عليها الطلب هوا أن معظم العملاء يقومون

بتغيير عفشهم القديم أكثر من مرة فى العام ويرجع ذالك أيضا إلى أنا
العملاء يقومون بتأجير الفلل والقصور والشقق وذالك لأنهم يحبون تغير الجو ولذالك يكون اعتما

نا فى شركة العربى على أحسن تقنيات نقل الاثاث بداخل وخارج
حائل ونقل الاثاث من الأعمال شديدة الكثافة لذا تحتاج إلى


شركة نقل اثاث بحائل

دقة عالية ومهارة فى فك العفش وحمله وإنزاله إلى السياراة وتغليفه لتقليل من شدة الصدمات

وعدم
تعرضه للكسر وللخدش أيضا ونستخدم فى شركة العربى أفضل وأحدث السيارات المجهزة

خصيصا لنقل العفش

 
At 05:42, Blogger Unknown said...

www0820
mbt shoes outlet
fitflops sale
pandora charms outlet
salomom shoes
dsquared
moncler
ugg boots
nike shoes for women
nike tn pas cher
oakley sunglasses wholesale


 
At 21:11, Blogger rehabgad1 said...



Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
http://site-1356714-7259-1590.strikingly.com/
http://prokr123saudia.wikidot.com/
https://prokr123.yolasite.com/
http://www.elmazij.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 
At 21:29, Blogger rehabgad1 said...



Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
http://site-1356714-7259-1590.strikingly.com/
http://prokr123saudia.wikidot.com/
https://prokr123.yolasite.com/
http://www.elmazij.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 

Postita kommentaar

<< Esileht