reede, detsember 05, 2014

Pullerits: Kus peitub Eesti dopinguskandaali tegelik iva?

Kus on kompra, kus on lood Eesti spordi hämaratest telgitagustest, on lugejad nõudnud. Neid (lugejaid) tuleb kuulata.

Teema on see, mis ja miks toimub Eesti spordi pattude paljastamise pesas ehk SAs Eesti Antidoping. Praegu on seis selline, nagu mu informeeritud allikad mind valgustasid, et Eesti Antidopingu nõukogu esimehe Ralf Allikvee kätega tahavad kulissidetagused niiditõmbajad – ja niidiotsad viivad EOKsse – lahti saada Eesti Antidopingu juhatuse ainsast liikmest Kristel Berendsenist, kusjuures Allikvee, endine Mustamäe haigla peaarst ja Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees, erialalt onkoarst, ei teadvat spordimeditsiinist ega dopingust suurt midagi (seda ei maksa talle süüks panna, sest ega iga arst peagi teadma kõigest kõike) ning paljud, kellele teema korda läheb, ei saa üldse aru, mis pärast Allikvee Eesti Antidopingu nõukogu esimeheks üldse sai. Huvitav on siinkohal see, et Allikvee pidi olema EOK peasekretäri Siim Suklese lähisugulane. Rõhutan: ei maksa Allikvee peale küll kuidagi viltu vaadata, sest asjatundjate väitel on ta aus ja tubli tohter, kes lisaks aidanud aastaid, seda laialt afišeerimata, Eesti parimat naissõudjat Kaisa Pajusalu.

Aga nüüd on välja tulnud jutud, et Berendsen, kes on Eesti Antidopingus töötanud juba seitse aastat (ja õppinud ülikoolis Utah’s, mis on lihtsalt huvitav fakt ja siia ei puutu), ei oma piisavalt pädevust, et oma ametis toime tulla. Ent asi on milleski muus, nagu kinnitas üks allikas: «Tütarlaps on aus ja mittemõjutatav.» Seetõttu ongi ühe versiooni kohaselt tekkinud vajadus saada Eesti Antidopingu etteotsa keegi, kes oleks kergemini mõjutatav. Mu üks allikas aga teatas, ja ta lubas seda isegi oma nime alla tsiteerida, aga see poleks talle soovitav, sest siis saaks kõik teada, kes mulle infot annavad: «Kristeli tasemel spetsialisti, kes oleks samasuguste kogemuste ja sidemetega, sama aus ja kompetentne ja keda võiks tema asemele panna, ei ole Eestist võimalik leida. Talle ei ole ühtegi etteheidet.» Saate isegi aru, et see allikas teab, millest räägib, kui nii jõulise avalduse teeb.

Ent ükski asi pole nii ühene ja lihtne, nagu seda serveeritakse. Kogu lool on siiski ka teine külg.

Eesti Antidopingu peamisi ülesandeid on seni olnud testide läbiviimine ehk sportlaste kinnipüüdmine, et tõestada oma töö vajalikkust, seletas mulle üks teine teemat üksipulgi jagav allikas. Eesti Antidopingu töö on olnud nii innukas, et isegi Heiki Nabi on saanud kirja missed testi, kui lülitas ööseks uksekella välja, sest peres oli väike laps, ja kui dopingukütid varahommikul kella andsid, ei tulnud keegi avama. Samamoodi on saanud missed testi kirja sõudja Allar Raja, kes lahkus sõudebaasist kümme minutit enne vastavasse päevakavva märgitud aega, mistõttu dopingukütid teda sealt ei leidnud. Lisaks jäi suvel trimetasidiini tarvitamisega vahele rattur Peeter Pruus (kasutas südametugevdajat Preductali, mis sisaldab trimetasidiini, mis sisuliselt on sama hea kui C-vitamiin) – loll vahelejäämine seetõttu, et Pruus ei teadnud, et aine, mida ta oli kolm aasta kasutanud, on tänavusest doping. Ja miks ei teadnud – sest Eesti Antidoping pole alaliite ja sportlasi seesugustest muutustest pikka aega teavitanud, vaid on öelnud, et see on sportlaste enda asi internetist otsida, mis ained on keelatud ja mis mitte.

Seega, rõhutas allikas, peaks Eesti Antidoping muutma oma tegevussuunda vahelevõtmast preventiivseks ehk selle asemel, et püüda iga hinna eest võimalikke patustajaid, peaks Eesti Antidoping hakkama tegutsema selle nimel, et sportlased teadmatusest ja rumalusest enda karjääri ohtu ei seaks ega sellele kriipsu peale tõmbaks. Ümbersõnastatuna: kas Eestis peavad dopingukütid ajama oma töös juuksekarva lõhki, eeldades, et kõik nagunii kasutavad keelatud aineid, või on nad valmis ulatama sportlastele abikäe, et nad lihtsameelsusest lollusi ei teeks? Peavoolumeedia on püüdnud siin vihjata, et tegelikult tahab EOK president Neinar Seli tumedaid asju vajadusel kontrollida ja kinni mätsida, mis vaevalt saab olla õige, sest viimasel ajal ajavad teda nagunii igat masti skandaalid taga, ja seda sugugi mitte seoses Eesti Antidopingu isikkoosseisuga.

Igasugused jutud, et SA-t Eesti Antidoping tuleb tugevdada juristiga, on asjatundmatud, väitis allikas, sest esiteks selle tasu eest, mida Eesti Antidoping suudaks juristiharidusega juhatuse liikmele maksta, ei saaks mingil juhul väärt juristi, ja kui juriidilise nõu järele tekib vajadus, siis tuleb see lihtsalt sisse osta.

Mu teine allikas kinnitas, et Berendsen on suutnud dopinguvaldkonna endale igal juhul hästi selgeks teha, mistõttu vihjed tema küsitavale või puudulikule pädevusele ei ole tõsiseltvõetavad. Küll aga on põhjendatud küsimus, märkis mu allikas, kas selleks, et Eesti Antidopingu ideoloogilist tegevussuunda muuta – vahelevõtmast preventiivseks, nagu eespool täheldasin – ning hoida ära sportlaste lollusest, rumalusest või teadmatusest tekkivad probleemid, nagu need on tekkinud näiteks Nabil, Rajal ja Pruusil, peab juhi välja vahetama või on praegune juht Berendsen valmis seda suunda ise muutma.

Uue juhi värbamisega tekivad koheselt uued probleemid. Nimelt kuluks tal vähemalt kaks-kolm aastat, et kogu temaatikaga end kurssi viia ning sõlmida vajalikud sidemed rahvusvahelisel areenil askeldavate tegelastega, kes, muide, lisas mu allikas, on ROKi ja WADA ringkondades seotud väga hämarate mängudega, millega võrreldes ühe sportlase dopinguga vahele kukkumine on kukepea.
******
Colorado River Overlook Trail, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 27. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 5: Eesti Antidopingu juhatuse liige Kristel Berendsen 2005. aastal oma sportlaskarjääri lõpusirgel. Fotode autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Kristel Berendsen kergejõustiklasena Euroopa karikavõistluste stardis Tallinnas 2005. aasta juunis. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Maadleja Heiki Nabi 26. novembril Tallinna loomaaias. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 4: EOK president Neinar Seli novembris Paides Eesti spordikongressil. Foto autor: Mari Luud, Õhtuleht/Scanpix

135 Kommentaarid:

At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Mäletage mind, ma ei mäleta midagi!

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

väga intrigeeriv. Aitäh info eest senjöör Pullerits.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas see Neinar Seli on demokraatlikult valitud? Tunne tekib, nagu oleks Eestis diktatuur, vähemalt tippspordi vallas. Palun parandage mind, kui eksin.

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, minge vaadake, kas keegi on hobuse pea teie ukse taha toonud.

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, mida arvate?
"Veelgi suurem on progress naiste osas. Kui 2009.a. oli 10.tulemus 3:33 ja 20.tulemus 3:45,siis sellel aastal vastavalt 3:09 ja 3:18. Parandus ligi 30 minutit. Edetabeli 30.koha võrdluses (3:25 vs. 4:04)on areng ligi 40 minutit!
Mida sellest järeldada?

Kindlasti seda, et teadlikult ja eesmärgipäraselt treenijate arv on kasvanud. Edetabeli 30.hulka ei jõua üldiselt väga valesti ning ebaregulaarselt treenides(on muidugi ka erandeid). Üheks põhjuseks sellele on kindlasti viimastel aastatel tekkinud harrastajate treeninggrupid,kes treenivad kogemustega treenerite või juhendajate käe all(= õigemini). Ja just naiste osakaal sellistes gruppides on silmatorkavalt suur"
http://maratonitiim.ee/maratonitase-on-tousnud/

Kas see, et noored naised hulgakesi maratoni treeningrühmadesse kogunevad ja maratoni jooksevad, on ikka nii üheselt hea värk? Kas maratonijooksmine mitte ei hakka takistama naisel täitmast oma peamist ülesannet?
Ajal, kus muslimiperekondades on 5, 6, 7 last?

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

Eriti ootaks teie arvamust väite kohta, et edetabeli 30.hulka ei jõua üldiselt väga valesti ning ebaregulaarselt treenides. Kas sellest võib järeldada, et need tuhandeid, kes 30 hulka ei jõua treenivad valesti?

Veel üks küsimus. Kas olete midagi nii jaburat lugenud: http://marathon100.com/est/uudised/uudised.n/toeta-jooksuhullude-rubriigi-saeilitamist

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

01:25, vastan viimasele blokile kohe ise ära. Hakkab küll.
(Tulemus saadud empiirilise vaatluse tulemusel.)
Aga samamoodi takistab naistel täitmast oma peamist ülesannet liigne karjäärihimu.
Ja maratoni joostes karjääri tegemine on iibele veel põnts totaale.

 
At 01:55, Anonymous Anonüümne said...

Maraton100 peaks kasutama nn "ohhoota" meetodit. Tõmbaks kohe silmapaarid saidile ja ei peaks raha korjama. Ka Holden ei pane enam õlletopside pilte välja, vaid katsetab - ilmselt Pulleritsu eeskujul - huvitavama fotomaterjaliga.

 
At 01:56, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Holdeni kaunitarid on nagu 1987. a "Selskaja Zizn" kaanelt maha astunud.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Kui me räägime nõukogude pärandist, siis Eesti sport kogu oma hiilguses on selle pärandi kõige julmem ja samas ka kõige ehedam näide. Selles sektoris on endiselt võimalik luua nõukogudeaegseid institutsioone, pidada kongresse, keerutada musta raha, maksta maksuvabalt palkasid, tekitada ning pidadad mõttetuid ja ühiskonnale kulukaid töökohti jne, jne.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Kristel B on võimas naisterahvas. Mulle meeldib. Ajage need dopiasjad korda ja siis - eesti sport kõrgusesse!

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti väga jabur. Mingid kulud on eestikeelsele saidile - maraton100.com, kuid et nüüd üks rubriik (alamkataloog) oleks imepäraselt rahast tühi on jama. Asi tundub labase rahastamisena. Neil seal reklaamitellijat ei ole ja siis minnakse kasutaja kallale. Loodetakse et naiivne lugeja poetab kopika.
Väga amatöörlikult veetud see eesti100.com
Ei ole ei välimust ega sisu.

 
At 11:42, Blogger Priit Pullerits said...

Mis, keegi küsib veebis mingi asja pidamise eest mingit raha või?! Ja lollid maksavadki või?? Ma ei saa aru, mul ei ole siin küll mingit rahanälga - ega asja raha eest tehta, südamest ja pühendumisega tuleb teha, siis on ka asjal jumet, muidu on üks puine ja punnitatud värk. Milleks neile seda raha vaja on??

Üldiselt, las nood teised askeldavad ise, ei ole vaja nende probleeme ja rumalusi siia transportida. Praegu on teemaks Eesti spordi dopinguvallas pulbitsev, räägime ikka sellest, mitte mingite tont teab mis tüüpide pseudorahamurest. Säilitagem väärikus ja asjatundlikkus!

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordi ringkondades kehtib põhimõte, et käsi peseb kätt. (Keegi tunneb kedagi, kes tunneb kedagi). Selliselt on komplekteeritud peaaegu kogu struktuur. KB on küll spordiringkondades tuntud inimene,kuid iga kord vaid tuntusest ei piisa.Ilmselt pole piisavalt lojaalne töötaja. Tegelikult käib hoopis suurem mäng, kus otsitakse võimalust K. Pordile vesi peale tõmmata. KB vallandamine on ilmselt selle tõestuseks ja üks järjekordne samm, näitamaks EOK tegelikke motiive. Pordi väljavahetamine tekitaks ühiskonnas esialgu liiga suurt furoori, üheks võimaluseks on luua antidopingu nõukogus selline töökeskkond, mis teeb Pordile endale seal töötamise ilmelgelt võimatuks.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Kus peitub Eesti dopinguskandaali tegelik iva?"

Tõesti, rääkigem teemast, miks peab ennast teema taustal upitama, igaüks teb, et siin on see blogi.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

13:14 ära hädalda pisiasjade pärast. Nuputa kuidas Port ära päästa.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole väikseid ega väheolulisi teemasid. On väiksed ja piiratud silmaringiga (aja)kirjanikud. Küsimus, kas Jooksuhullude edetabel läheb kinni (kui tabelipidaja ähvardust ja rahanõuet ei täideta) või mitte, on kindlasti hetkel üks enim jooksuhuviliste meeli erutavatest teemadest.
Kuidas siis Jooksuhullude edetabelisse tehtud investeeringute tulususe saaks vajalikule tasemele tõsta? Küsida raha hulludelt endilt. Kas Meelis Atonen oleks nõus maksma? Rein Pärn? Dr Holden, kes ka tabelis kõrgel kohal? Kardetavasti Holden saadab temale omasel moel pikalt p.rse ... Milline on siis lahendus?
Tõelisele talendile ei ole ükski teema liiga väike.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...


Kes oli KB mänedžer?
Kes oli oda-Andu manager? Mis odasangariga tegelikult juhtus, kas noore mehe tervis ei pidanud koormustele vastu?

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Tohtrihärral vist on maratoniteamiga mingi kana kitkuda.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Noor ajakirjanik Pullerits on ette võtnud teema, mille käsitlemine käib talle ilmselt üle jõu.
Kristjan Port oleks ohtlik - vähemalt ebamugav - ka väljaspool Eesti Dopinguagentuuri. Pax Seliana saabuks siis, kui Kristjan Pordi ka Tallinna Ülikoolist välja saaks. Selleks tuleks TLÜ aga tervikuna kinni panna. Mis oleks ka väga hea, sest TLÜs on pesa teinud igat sorti homosid, lesisid, varjatud ja avalikke sotse, "punaseid professoreid", kosmopoliite.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

PP-lt väikese vaheaja järel jälle korralik "loodusvaate" pilt!
ohhoota:)

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Millist trenni teeb Karvajalg sellise sita suusailmaga? Või käib naisega teatris?

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Teema on väga vajalik, ning loodame et Pullerits Port ja teised ausad inimesed taovad rauda kuni see tuline. Kui dopingumeeste siseting võidu saab, siis järgmine samm on see, et kogu Eesti delegatsioon saab järgmiselt olümpialt pumpa. Ei maksa arvata et väljaspool Eestit meie mahheritest ei teata.
Selline vastik riik nagu Soome rääkis meie meeste dopingutarvitamisest ammu enne 2011 kevadet, vaid meie publik siin ei teadnud asjast ööd ei mütsi.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd kui venelaste dopinguasjad lahti harutatakse, siis arvata võib, et tulevad päevavalgele ka Eestiga seotud lood. Otepää Pentagon, TRÜ keemikute saavutused .... ju neim it

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas see lugu lahenes kus A Värnik kiirabiga ära viidi? Räägime ikka koduse folkloori ise lahti. Ei taha seda venelaste või soomlaste lätlaste käest kuulda.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Mida raskemad on tingimused, seda suuremad on šansud, et Karvajalg paneb Harku rabas imitatsiooni. Rütmiliselt. Trahh-trahh-trahh. Sellel mehel nõrkusi ei ole.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Kanafarm, moodne orjapidamine, uuskolonialism, kolme paksu valitsemine ...
Arusaadav, et KB-le ja KP-le, kes ise heade kehaliste eeldustega, sellised asjad ei meeldi.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Nõuküsimine on alati kavaldamine, sest ise hiljem otsustad ikka teisiti. Sellepärast see blogi eriti ei haaku nagu.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

On ka ausaid spordimehi -naisi. Miks peaksid nad kannatama selle tõttu et kuskil sehkendavad ebaausad mänedzerid treenerid spordijuhid? Võtame sõbrad nüüd kokku ja aitame PP-l võidelda valskuse vastu. Pullerits viib niigi pool oma nahka turule. Loodame et tal on tugev seljatagune.

 
At 15:53, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Täna tuleb garaazis kangile trahh-trahh-trahh kuuma anda. Rind,õlg, biitseps kõik saavad korralikult treenitud. Doping on noksi näppijatele, õiged mehed panevad puhta pudru pealt tulemusi! Mehed trenni on vaja teha nii, et silmist sädemeid lööb.
Edasi Kentuki poisid!

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

See, kes suudaks Eesti spordi organisatsioonilise ülesehituse paberile panna, on elutöö autasu väärt mees. Sellist kolhoosi- ja külanõukogulaadsete organite läbipõimunud maatriksit annab ikka haarata ja hoomata. Kuid ometi ta toimib: tarbib materiaalseid ressursse, peab spordirahva (on ikka tobe väljend) kongresse ja valib juhte. Ja häda neile, kes selle kogu vohamisele takistuseks on.
Mart Laar lõpetas kolhoosikorra suure kiunumise saatel ära, kahju, et spordile uuestisünnivõimalust ei antud. Kas Eesti Komiteed oleks võinud juhtida Indrek Toome? Aga taastatud EOKi tüürile asus Arnold Green. Mõned asjad lähevad lihtsalt nihu. Kanter ja Kelly Sildaru on vaatamata Eesti spordi süsteemile nii kõvad tegijad, mitte tänu süsteemile. Ikka pere, lisaks mõned entusiastid nagu Rebane ja Indrek Tustit näituseks on edulugude taga. Aga las nn. spordirahvas koguneb pealegi oma kongressidele, igati meeleolukas värk, viimati saime teada, et harrastussportlane Pullerits polevat veenvalt deklareerinud, et ta dopingut ei kasuta. Selline tase siis.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Sildaruga pea piiri. Ta on alles laps ning tema ala on rohkem tsirkus suuskadel. Lapsevanem on hoolika dressuuriga ta ette valmistanud, vaatame mis juhtub kui tüdruk suuremaks sirgub. Füüsika ja psüühika muutuvad ajas. Miski pole jääv.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav miks Rebane oma edukast tiimist taganes? Taipas ära et sakslane on loodusõnnetus ja tema vastu ei saa miski nipiga ?

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

16:06 huvitav kirjutis paneb mõtlema, kas kolhoosikord Eesti rahvale siiski 40 aastaga nii armsaks ei saanud, et sellest sisemas loobuda ei taheta.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordil pole häda midagi. Korvpallis võidame Serbiat ja võime Lätilegi koha kätte näidata. Me lihtsalt oleme nii kõvad.

http://sport.postimees.ee/3017649/taavi-roivas-naitame-latlastele-kuidas-korvpalli-mangida

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Russian Marathoner Shobukhova Paid to Avoid Doping Suspension
http://running.competitor.com/2014/12/news/report-russian-marathoner-paid-avoid-doping-suspension_119094

Kontrolli saavutamine Eesti Antidopingu üle võimaldab kontrollida kogu mängu. See tähendab sportlaste maksustamist.
Oled mittekuulekas, Anti-dopingus ei lähe sinu proovid läbi.
Kontrollitavad sportlased on pärast sportlasekarjääri lõpetamist ka lihtsalt rahvale hästi peale minevad häälepüüdjad ja käetõstjad Riigikogus.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Pavel Loskutov (1969) ja Toomas Tarm (1968). 2:08 ja 2:17. Kas põhjus selles, et Tarm ei treeninud Harry Lembergi tallis?

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

David A. on Vändras Mispo talvemaratonil jooksnud 4:24. Dr Holden aga haiguse tõttu kahjuks DNS.

Üha rohkem koguneb tõestusi, et maratonijooks EI ole tervisele kasulik.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on õigus on noored mehed on täitsa behmed. Selsamal Mispo maratonil on meeste ajad 3:03 3:04 ja 3:07 Napilt on nad võitnud Annika Vaherit 3:12 Noorte meeste jalad peaks ikka väledamalt ringi käima.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuportaal kirjutab lätlase Nilovsi lõikamisest. Loodame, et tegu oli siiski rajalt eksimisega. Praegu jääb paha maik. Mis asi on aga "eestlaste au kaitsmine"?

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav et massiliselt käivad mingid venelased ja valgevenelased meil rahvaspordiüritustel ning "eestlaste au kaitsmine" jääb veteranide õlgadele? Kas eesti viisa saab nii kergelt? Tahan minna jooksule, tahan minna poodlema? Palun, siin sulle viisa? Pärast ei kontrolli ju keegi kas käisid kuskil Raplas jooksmas või ei? Kas vene viisa saab, kui tahan paugust Gatšina jooksule minna?
Aga jah, JP lugemine on omaette elamus küll.

 
At 20:39, Blogger Priit Pullerits said...

Tänastes segastes oludes, kus teekate oli hommikul jäine, siis sadas lund ja tuiskas, tegin pärastlõunal MTB seljas 1:31 pika sõidu. Läheb treeningute mitmekesistamise alla.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitab kuidas võitis Eesti Hiinat ekidenis? Jaapanlased ja korealased on tuntud kui kõvad tegijad pikamaajooksus. Hiinlased mitte nii väga kui see 90 alguse naiste tähelelend välja arvata. Kuid siiski, kas Hiina läks välja mingi eksperiment mansaga või suurelt maalt ei leidu tõesti jooksjaid? Müstiline.
on siin mõni spetsialist kes oskab kommenteerida?

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma vaatan et Priit hakkab juba Karvajala klassi meheks muutuma. Mida raskemad tingimused, seda pikem ja kõvem trenn. Halastust ei ole. Loodetavasti ei toimunud see sõit palja ülakehaga. Või mine tea.

 
At 20:53, Anonymous spetsialist said...

20:42, a vb oli asi elementaarses viisakuses. Eestlaste mansa oli vist ainuke, kelle hiinlased spetsiaalselt kohale kutsusid ja kulud katsid. Teame ka miks, et pilud saaksid lähemalt tundma kauge maa kolmiklinalakkade kaunidust.
Ja kui sa kutsud kedagi spetsiaalselt külla, siis viisakad inimesed ei hakka ju oma külalisi piinlikkusse olukorda panema. Nii lihtne see case pigem oligi.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Pean oma sõnu sööma. Hiina rekordid pikas maas on tõesti üllatavalt nõrgad. Samas kuna neid on palju siis võib arvata et keskm tase on kõva ja ikka peaks leiduma 5 meest kes jooksevad 5k 13:40 - 13:50 ???

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_records_in_athletics

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Õdede portaalist loetuna:
Võistkonna koguaeg 2:16.49. Kolm paremat olid Jaapan 2:05.53, Keenia 2:06.29 ja Jaapani Ülikoolide võistkond 2:07.16. Kohal oli vaid suured ja väga suured (jooksu)riigid,sest korraldajad kutsuvad igal aastal “suurtele” lisaks vaid 1-2 väiksemat riiki, sel aastal olime meie ainsad. Kõik andsid võisteldes endast parima ja vähemalt suutsime edestada suurriik Hiinat. Julgeme öelda, et kogemuste võrra rikkamad oleme me kõik, kes selle toreda ja pika võistlusreisi ette võtsid. Nägime, et ühel heal päeval on ka meie väikeriik võimeline konkureerima suurriikide koondiste vastu.

Huvitav siiski mille põhjal on tehtud järeldus "ühel heal päeval on ka meie väikeriik võimeline konkureerima suurriikide koondiste vastu"? Mina küll ei näe kuidas see võimalik oleks?

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

jooksjatel on tõenäosusteooria ja statistika õppimata. Eestisugune väikeriik ei pääse ei ujumises ei kergejõustikus kunagi ühessegi kangemasse finaali 4x XXX alal. Lihtsalt pole inimesi. Ekidenis on tervelt 6 võistlejat. Eesti ei võidaks ekidenis ei lätit ega leedut ammugi soomet mis veel rääkida suurriikidest.
Teine teema on et ekideni latt on alla lastud. Miks on segavõistkonnad? Jooks kui populaarne spordiala, ka väikestest riikidest peaks leiduma tervelt 6 jooksvat meest ja naist? Täna kui ekideni mansa on vaid 3 meest siis mõni chipchirimo Keeniast ei mahu kunagi võistkonda, olgugi et on 12:56 mees

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Pimeda usu põhjal. :)

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Hiina rekordid on nii nõrgad kolmel põhjusel:
1) saastunud õhk. Maskis alla 14 min ei jookse;
2) külades riisipõllud vee all, teed ei kannata jooksmist;
3) pole ruumi, et joosta.

Ülakeha paljastamiseks peab aga olema ülakeha kallal tööd tehtud.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Hiinlased tahtsid näidata, et "kusevad kõrgelt" jaapanlaste pea et rahvuslikule alale ja saatsid nimme nõrga võistkonna.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Kõik need põhjused pädevad ka Jaapani ja Korea suhtes. Kas paar olümpsi tagasi ei olnud maratoni võitja Põhja-Korea sportlane? Rahvastiku tihedus enamvähem sama ja viletsad teed peaks ka neil olema probleemiks. Ju siis hiinas ei ole kestvusjooks nii austuses kui naabrite juures?

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Neil on seal terve pikamaajooksu festival kavas
http://www.chinahighlights.com/festivals/beijing-international-long-distance-running-festival.htm

Nad on väikesed ja nääpsukesed ja sitke vaimuga. Aafrika kiltmaa neegrite asemel peaks hoopis nemad maailma p-jooksu valitsema.Hiina väga mägine ala. Küll seal rahvast elab 1-2km kõrgusel. Miks ei võiks need seal olla samasuguste jooksuks vajalike eeldustega? Või peavad nad töö tegemist spordist vajalikumaks?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Seda võiski oodata!
Kristo Reinsalu blogis on siis esimesed tõmmised "Eesti jooksu kullafondist". Sh sisukorrast. Oma 40 nime, kõik veel kolme "kvaliteedikategooriasse" jatatud. Keda nimekirjas ei ole, on Lembit Kaun.
Kas oleme tõesti NII LITSID MEHED?!!!

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Nagu kunagi siin üks autoriteetne mees mainis; ilma Lembit Kaunata on iga käsitlus Eesti spordiajaloost poolik ning ebatäielik.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

21:54 oleme jah!

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Reinsalu blogis avaldatud leheküljed ei jäta kahtlust tuleva raamatu heas trükitehnilises kvaliteedis. Ofsettrükk. Läikpaber. Parimad, valitud fotod. Ajalugu ei ole aga ainult klantspaber. Ega ainult võidud, triumpfid. Olümpiale pääsemised ja võidetud medalid. See sunnib oodatud raamatu suhtes ettevaatusele.
Milline on Eesti jooksu tõeline ajalugu? Kas seda saab üldse kaante vahele mahutada?

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Raamat jooksjatest võib ju olla, kuid pealkiri? Kas pealk pole liiga pretensioonikas? Kui Eesti olematud rahv võidud Lossmanni 1928 hõbe ja Selliku EK-i 1975 hõbe välja arvata - siis mis soomlased oma vastava raamatu pealkirjaks peaks panema? Plaatinafond? NSVL meistrikatel kuldasid tulid, kuid neid ei loetud siiski rahv võistlusteks. Kui Sellik oleks olnud 10x NSVL meister, kuid välja poleks teda lubatud võistlema, siis oleks ta ju tundmatu mees. Mingid juuniorite noorte ja üliõpilaste universiaadide võidud siiski minu arvates ei õigusta nii suure aplombiga kui "kullafond" rääkimist? Äm ai wrong?

 
At 22:28, Anonymous charles darwin said...

jutt jumala õige, aga ei maksaks ainult luude hõrenemise teemasse kinni jääda. viimase mõnekümne tuhande aastaga on tõeline mees kaotanud oma saba, kihvad, küünised ja karvkatte, nii et täna ei suuda ta isegi lehma maha murda, karuga rinda pistmisest rääkimata. tema jalad on muutunud töntsiks ja kõlbavad tänapäeval ainult kõndimiseks (või siis äärmisel juhul jooksmiseks ja suusatamiseks), aga mitte graatsilisel moel ühelt puult teisele hüppamiseks. ja teate miks see kõik nii on? see on nii sellepärast, et tänapäeval saab iga pehmo ja lödipüks endale oma naise! tegelikult tuleks tagasi minna selle korralduse juurde, mis tänaseni näiteks gorilladel kasutusel on - kus karja kõige kõvem isane põrutab kõiki emaseid, nii et ainult tema raudpolt-kõvad geenid lähevad tulevikku edasi. teised pehmod rahmaku pihku.

 
At 22:29, Anonymous charles darwin said...

ah kurja, läks vale postituse alla see kommentaar

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

22:19, jumala õige. Olümplaste teistest kõrgemale tõstmine on ülimalt küsitav. Eriti arvestades olümpia tähenduse muutumist, paljuski ka devalveerumist. Vajalikku raha omavad veidrikud ja marginaalid, keskeakriisis ettevõtjad, vanesse maed ja väliseestlaste "kuldne noorus" (kel õnnestunud Pulleritsugi blogi veergudele end pushida) - keda kõike tänapäeval olümpiadressides ei kohta. Kui tahetakse anda pilti Eesti jooksu ajaloost, on eelkõige vajalik analüüs ja sellele järgnev üldistus. Ajalugu ei saa olla isikukeskne. Peamiselt kodanlikelt metodoloogilistelt positsioonidelt töötavad tänapäeva ajaloolased nagu näiteks Pärtelgi on sunnitud seda tunnistama. Mõnedes isikutes võivad koonduda ja peegelduda ajastu põhijooned. Kuid ajalugu ei võrdu mingil juhul üksikute isikute, olgu neid 30 või 40, elulugude summaga.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

22:44 jutt jumala õige. Tänane olümpia on devalveerunud. 14-aastane Kelly Sildaru võib olümpialaseks saada. Samas aastakümnete tagused Arne Sirel ja Uno Leist kes nsvl kadalipust läbi ei pääsenud ei ole ju nõrgemad. Kui palju jäid Selliku olümpiatulemused selle taha, et oli vaja end arvukatel katsevõistlustel hingetuks joosta? Täna saab Eesti iseseisva riigina olümpiamaratonile välja panna Evelin Taltsi, kes tasemelt ei ole siiski olümpiajooksja, sisse on pääsetud nö. eksootilistele riikidele eraldatud osavõtukoha abil. Eesti on kahjuks seda eksootilise riigi optsiooni varmas kasutama.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Pärtel on kodanlik ajaloolane? Mnjaa. Ma pidasin seda blogi siiski objektiivse tõe kajastamise areenina paljuski. Nö. kogu rahva, mitte ainult elitaaride mõttevahetuse kohana.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Viimast kohta olümpiale minekuks ei peaks Eesti siiski kasutama, IMHO. Tarm siin rääkis midagi kogemuste saamisest jne. Kuidas need kogemused sind kiiremini jooksma või paremini mängima panevad ei saa mina aru, kui võimed ei küüni rahvusvahelisele tasemele? Poltoranin treenib Otepääl juba aasta aega. Kui palju oli juttu et tema varjus saavad eesti poisid rahv kogemust ja kõike muud kasulikku. Ikka needsamad 60+ kohad protokollis. Ei ole midagi teha. Üle oma varju ei hüppa.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Evelin Talts pole tõsiselt harjutav "tippjooksja", vaid isegi mitte jooksja. Talts on nooruses muude alade kõrval ka teatud määral staadionijooksu proovinud professionaalne aeroobikatreener, kes avastas, et naiste maratoni OM-lävi madal ja Eesti maratonijooksus hetkel konkurente 0. Mis on ju iseenesest liigutavalt tore, kuna näitab OM osaliselt säilunud demokraatlikku iseloomu. Vanas Kreekaski võis heade eeldustega ja tõsise tahte korral igast linnast olümpiale pääseda.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd ikkagi esialgse teema juurde tagasi tulla siis kes torpedeerib Eesti sporti (seda puhast sporti)? Üksi Seli või?

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Tulemas on super raamat.
Sisukord:
Loskutov - 11 lehekülge
Nurme - 14 lk
Salumäe - 11 lk
Jooksuproffessori analüüs - 10 lk

Pirksaar - 25 lk?
Fosti - 28 lk?
Magnusson - 33 lk?

Sellik - 0 lk?

 
At 00:53, Anonymous Anonüümne said...

Seli oma olemasoluga, jah, "torpedeerib" ideaalettekujutust puhtast ja eetilisest, rahvuslikust tipp- e professionaalsest spordist. Kuid rahvusliku "puhta spordi" ideaal pole enamat kui mõnede parempoolsete rahvuslaste peades ja kirjutistes pööritatav fantaasia.
Tegelikult ei torpedeeri Seli kedagi, vaid tegutseb rahulikult temale omases formatsioonis.
Eesti ühiskond ei ole veel jõudnud sellisele arengutasemele, kus Seli osutuks võõrkehaks ja ühiskonna kehast välja heidetaks.
Kolhoosikord, nagu üks eelkommentaator tabavalt väljendas.
Ühiskondlik olemine, majanduslikud tootmissuhted määravad ka ühiskondliku mõtlemise.
Seetõttu on torpedeerijateks hoopis üksikud teisitimõtlejad ja vastuhakkajad nagu Kristjan Port ja Kristel Berendsen.
Eestis on tippsport tähtis valitsemisinstrument. Ratsionaalseks peetavat, kuid tegelikult melodramaatilist Eesti rahvast on rahvusvärve kandvate olümpiavõitjate abil kerge valimisurnide juurde juhatada.
Seetõttu ka Seli EOK-s, Rõivas palliplatsil jne jne.
Midagi sarnast on veel ehk Ukrainas (Klitško).
Baas määrab pealisehituse. Kuid mitte alati sirgjooneliselt. Enamasti varjamisi või varjatult. Puhta tippspordi miraažliku pettepildi loomisel ja ülalhoidmisel on tähtis roll ka ajakirjanikel.
Pullerits oma blogis muidugi ei seagi eesmärgiks ühiskondlike vastuolude lahendamist.

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Kogu austuse juures, see "Jooksuprofessor analüüsib" sobiks stiililiselt kuhugi "Jooksja" päevakajalise loo veerule. Raamatuid nii ei kirjutata.

Samuti "Jooksja tarkvara". Peeter Lasting kirjutas 1990. aastal tollases Eesti Jooksuklubide Liidu ja klubi "Liider" infobülletäänis "Jooksja" maratoonari tarkvarast. Ebaõnnestunud termin.

Sedasorti raamatute kirjutamisel on ka see reegel, et mineviku ja oleviku tegelasi ei panda kokku. (Miks? Mõelge!) Raamatu skoopi tulnuks piirata aktiivse tippsportlaskarjääri lõpetanud isikutega. Praegu kaovad nt Mati Valdmaa aga ka teised tänapäeva aktiivsportlste varju (ka siis kui see autorite poolt pole nii mõeldud).

 
At 01:47, Anonymous Anonüümne said...

Kui "olümplased" on "rekordiomanikest" ja "jooksuväest" kõrgemale asetatud, siis tekib küsimus, miks raamatusse pole pääsenud Londoni OM-il 2012 osalenud Evelin Talts-Kärner? Evelin Taltsi lugu on väga huvitav (vt ülalpool). Taltsi läbilöök oli ju tegelikult uue, 2010-ndate maratonibuumi esimene suur saavutus.
... Kui raamat sellise kontseptsiooni sai, siis oleks loogiline olnud ka Luikede kolmikõdede sissevõtmine. Sest Rios 2016 ilmselt just trio pikendab nii olümplaste rivi ja võib-olla isegi (Eesti korvpallipoiste) kõrval eestlaste kohalolekut Guinessi rekordiraamatus. (Selleks ei peaks isegi raamatuga ootama. Maratonitiimis on olnud treenimas jooksjaid, kel maraton veel läbimata.) (Kusjuures maratonijooksu harrastavate kolmikõdede fakt ja nende sarnasus - üksteisest eristamise tõttu kannavad nad igaüks eri värvi põlvikuid - neoonpunaseid, -rohelisi, -kollaseid - saab ajakirjanduse üldiseks huviobjektiks ja leiab kajastust kümnetes väljaannetes üle maailma, tuues Eestile rohkelt rahvusvahelist tähelepanu).

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

3 tenori (Sellik Turb Loskutov) loo oleks võinud kirja panna Paavo Kivine ja asi vask. Praegune "raamat" on siiski almanahh eesti jooksjatest.
Selliku lugu on huvitav, kuid vajanuks täielikku puhtakskirjutamist, nagu me JP-st nägime.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oli see 90-te hiina naisjooksu ime. Ma ei saa aru miks ei järgnenud buumi nii meeste kui järgmiste noorte seas? Või oli see ühe treeneri projekt? Müstika. Hiina oleks võinud edust siiski kinni haarata.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Sama küsimus ka meil. Miks meie maailmameister kinni istub, ega Mätta-poisile kogemusi edasi anna?
Miks meie maratonimehed praegu normist jagu ei saa? Kui teadja 2:08-mees Norras (kellel siiski õpilane Ilja, aga tollest räägitakse nii ja naa) ehitusel rabab.

Näe, sakslased kannavad venkude peale kauna.
Geheimsache Doping - Wie Russland seine Sieger macht - ARD 03.12.2014
https://www.youtube.com/watch?v=jzDztUL_Is4
Hoiatus: Tegu on alusetu propagandaga, sest Ida-Euroopa sport on puhas nagu prillikivi!

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Sellik on mees, kes ei lase end pakendada ja marketeerida. Ei ole kunagi kuulunud mingitesse "triodesse", tagantjärele ei hakka ka. Staadionile ei läinud esinema, vaid võitlema. Üksi kõigi teiste vastu.
Tundub, et Sellik tegi õigesti, et ülalviidatud projektis osalema keeldus. Põhjus aga ei ole ilmselt mitte väidetav kunagine ajakirjanduse solvang vms (on keegi sellest üldse midagi kuulnud). Põhjused on ilmselt hoopis sügavamal.
Selliku säravamad jooksud jäid aega, kus dopingut veel ei tuntud. Kuid doping oli kohe-kohe peale tulemas. Lasse Viren tegi juba veredopingut. Üldiselt oldi siis veel aga puhtad poisid. Mis ei takistanud võistlustel täiega panemast. Võib-olla just seetõttu.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Turb oleks 1984 olümplane olnud. NSVL boikottis ja sinna see läks.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Tiidreku lugu on ikka eriline kompott. Tema võistlusi on aidanud planeerida Ameerika pastorid-vaimulikud, kui A Karotam? Mida asja on ses suhtes pastoritel?
Mustvalgel on kirjas et Karotam on aidanud Tiidreku suurvõistlustele? Suurvõistlused on tiitlivõistlused, ehk seal on tegemist juba riigi võistkonna ametliku esindajaga. Mis roll siin isiklikul mänedzeril on? mitte ei saa aru. Või treenerite küimus. Tekstist tuleb välja nagu oleks pool maailma Tiidreku treenerid. Mis siis Harri roll on? Niisama vahest nõu anda?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Marathon100 nõuab jooksuhullude rubriigi säilimise eest 975 €/aasta kohta. Kui seda summat ei maksta, läheb rubriik kirve alla.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

see pole uudis. Kuid tehke mulle selgeks kuidas saab üks rubriik maksta tonn eurot aastas? Ma saaks aru kui kogu sait maksaks niipalju. ???

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Rubriigi reklaamitulu eesmärk on 75 €/4 nädala kohta. Keegi reklaami ei ole ostnud. Järelikult peavad maksma lugejad. Nii lihtne see arvutus ongi.

 
At 18:21, Blogger Priit Pullerits said...

...no ja kui te mulle kohe pappi köhima ei hakka, nii et aastavahetuseks 3000 eurot koos ja uueks aastaks ettemaksuna veel teist sama palju, siis panen poe kinni ja kebige mujale. Kui ma teile ka sellise ultimaatumi esitaks, mis te seepeale kostaks? Aga näe, mingi tillukese jooksusaidi pidaja pressib raha välja ja õigust jääb veel ülegi...

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Ilmne näide kuidas vahendajad sellid, Oblikas ja mõned teised ei saa hakkama. Eesti jooksupublik on väike, piisaks ühest portaalist ja reklaamiostjaid oleks küllaga. See mis marathon100 maksab, on mootor, ju siis ei ole mille eest Futulabile maksta. Huvitav mis siis veel kogu 100.com maksab kui üks tilluke mõttetu rubriik nii rasvase euro maksab? Aeg oleks siis JP-ga leivad ühte kappi kappi panna. Mõlemad veebid on tõsi küll väga aneemilised. Sisuline diskussioon käib hoopis suusaveebis.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit, saa aru, blogspot on googli poolt tasuta, maraton100 on meie veebifirma teinud, ning otse loomulikult võtavad nad maintenance'i eest raha. Aga ju siis ajab upakile. Idee on hea, jookseb seal statistiline matemaatika jms. aga mida pole - publikut ei ole. Selles veebis pole hinge sees

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Kogu selle haleda hädaoru rahamangujate taustal särab eriti kirkalt üks täht. Jah, see on suusaliit. Pole raske ette kujutada, et juba suusaliidu ruumesse sisenedes tabab teid üllatus - justkui oleks finantsasutusse sattunud. Ja siin te ei eksigi – nemad pakuvad raha. Siit võite leida laenunõustamise boksi. Teenus on konfidentsiaalne ja paindlik, laenusumma kantakse teie pangaarvele osade kaupa, maksekorraldustele märgitakse „arve“, „laen“ või „...“. Püsikliendid saavad tänutäheks eduka koostöö eest jalgratta. Siin teatakse, kuidas kliente hoida. Edasi, järgmine ruum on investeerimisnõustamise tarbeks. Ka siin kvaliteedis ja kliendisõbralikkuses allahindlust ei teha. Teie soovitud investeering, rahasüst tehakse koguni nõustaja isikliku garantiiga – vaat see on tegelik hooandja! Kuidas sellest toredusest osa saada? Lihtne, mööduge kõikvõimalikest direktorite ja juhtide ametiruumidest ja otsige üles tagasihoidlik sildita kabinet, minge sisse, kui näete laual rohelist vimplit Võru Jõud, olete õiges kohas. Tavaliselt see ruum ongi tühi, keegi peab ju põllul tööd ka tegema - olümpiavõitjaid ja ilmameistreid niisama taevast ei pudene. Kirjutage taotlus paberile, murdke kokku ja asetage lauale. Teiega võetakse ühendust just õigel ajal.
Noh, ja kui nüüd juudi kombel küsida, kuidas teile meeldiks, kui kõike seda ei oleks, ah?

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ei tunne asja. Juba see et aknasse on puksitud loosung "Sorry we are closed" näitab et aeg on see tsirkus lõpetada. Kuivab kokku see äri. Veebileht on tõesti kliiniliselt väheemotsionaalne. Ma tean ise omad jooksud ega vaja seal mingeid km-aegasid ja kalkulaatoreid abiks.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Samas on mehi, kellele raha lausa kleepub näppude külge. Edukas ettevõtja Andres Keba (http://rulluisutamine.blogspot.com/) mõtiskleb oma blogis, kuhu, millisele heategevusele raha suunata. Dr Holdenil (http://blogger-holden.blogspot.com/) on käkitegu üheainsa laupäevase üritusega 1350 € heategevuseks kokku tuua (kasv 2012. a võrreldes +16%).
Huvitaval kombel on rahaliselt edukad Keba ja Holden ka head kirjutajad.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Veel veidi punnimist ja 100 kommi täis.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Lõpetage see Keba promo ükskord juba ära.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis seis ovaalil on, saab taas rullidega sõita.
Tänud!

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, 20:24, arvamuse avaldamise eest. Julgen siiski arvata, et ettevõtlike ja edukate meeste - kes heategevuseks sadu ja isegi üle tuhande €-sid kokku tooma suutelised - äranimetamine meil teps mitte häbiasi ei pea olema. Mõni uhkeldab $500 ülikonnaga, aga mis on $500? Üks Ameerika rahatäht. Maailmas on kohti, kus odava $500 ülikonnaga käivad ainult
öölokaalide uksehoidjad.


 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Hea 21.20, loe nüüd oma kirjutis uuesti läbi ja mõtle.
Las inimene teeb seda, mis meeldib ja suur süda on alati tore.
Aga siinne vägisi promo on õudne.

 
At 02:07, Anonymous Anonüümne said...

Veel õudsem oleks homopromo. Pulleritsu blogis on homopropaganda keelatud. Maailmas on veel kaks kohta, kus homopropaganda keelatud: Putini Venemaal (karistatakse vabadusekaotusega) ja Põhja-Korea.

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

20:24, ovaalil saab vabalt sõita. Eile tegin seal rullidega 22 ringi, lisaks kodunt trennipaika ja koju tagasi, kokku tuli 20,8 km. Vihma küll kergelt tibutas ja rada oli märg, ent nagu teame, siis ega õigeid spordimehi väike sadu häiri, vastupidi, annab sitkust ja tahet juurdegi. Kokku olin eile rullidel pisut vähem kui 1:40. Aivar Veri tuli ka viimastel ringidel kampa, aga ta oli MTB seljas, oli tulnud Elva kandist, aga Nõo lähedal oli rehv läinud, kuid ega see ka õiget spordimeest häiri - ikka edasi.

 
At 12:18, Blogger Pärtel said...

Lootsin viimase hetkeni, et Priit ilmub KEVEK lahtistel meistrivõistlustel starti, et põhja- ja lõunanaabritele koht kätte näidata. Ühe sutsaka lubaksid ju põlved ikka tulistada, kui Eesti au on mängus! Paraku veetis Priit mõnusasti aega ovaalil, sellel kui 800m võit läks tagasihoidliku ajaga 2:18,73 50-aastasele Soome härrale. Kas prioriteedid on ikka paigas, kui anname kõige mehelikuma ala medalid ilma võitluseta ära?

 
At 13:06, Blogger Priit Pullerits said...

Pärtel, ei ole kombeks kurta, aga eelmise nädala keskpaigast on parem, opereeritud põlv valulik, olen seda hoidnud, et asi ikka päris hulluks ei läheks, et saaks ikka vähemalt klassikat sõita, dr Rips on ka Austrias teadmisi täiendamas, nii et praegu pole kellegi abile ka loota. Jooks on igatipidi välistatud.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

väga õige!
Tervise lõhkumie asemel juhib Priit vabariigi populaarseimat spordiblogi. Tuhanded infonäljas spordimehed ja -naised ootavad oma igapäevast tekstiportsu. Rasked olid päevad kui Priit oli komandeeringus ja kommentaarium isevooluteed suikus. Loodame et selline enam ei kordu.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

14:48, kas naisega puhkusereisil käimist nimetatakse nüüd komandeeringuks.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Kõvad mehed käivadki komandeeringus koos naisega - Obama, THI, PP. Ei tea kuidas Karvajalal?

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

uut konti!

 
At 17:14, Blogger Priit Pullerits said...

...uus kont on olemas, aga seda peab enne seedima, kas seda tasub ikka välja visata. Sest sellega on kaks võimalust: kui see üles korjatakse, siis see, arvestades kahe viimase nädala vastukajasid, peaks panema vastu kõlama laia maa Vladivostokist Lissabonini; ent arvestades, et ilmselt conventional media ei julge seda üles korjata ja võimendada, jääb see siiasamma, millest on kahju, sest asi on tõsine, ületõsine.

PS: Ja kujutage ette, nüüd see kuradi guugli robot käsib isegi mind, et ma tõestaks, et ma blogipidajana ei ole robot. Jobanõi idiot, öeldaks idapool sellise nõudmise kohta. (Idanaabri keelt tuleb osata, see läheb varsti, peagi väga hinda.)

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Varsti on Nibali suur suu ka kinni.
http://sport.postimees.ee/3019053/astana-rattureid-seostatakse-kurikuulsa-dopinguarstiga

Kirsipuu oskas õigel ajal jehhat tõmmata

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea Priit, ootame ja kiidame takka. Selle roboti osas küsi oma it meeste käest. Mida see J Vilo seal niisama muneb, las nuputab lahenduse

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Miks Reinuvader sinna ronis, võib tagantjärgi targana küsida.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

aga kuhu Reinul minna oleks olnud? Kõva manageri tal ka ei ole. Astanasse sai ta ju Kirsipuu eeltöö põhjal. Niisama poleks saanud.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära kiusa meid, lase tulla!!!

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Jah Priit, aeg on Augeiase tallid puhtaks visata! Kaua me elame valskuse varjus?

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära pane meie kannatlikkust proovile. Lase lugu üles ja me kaitseme sind viimase veretilgani. Kõik ühe eest!

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Uudiseid Egiptimaalt. Kairos on 33 meest saunas "ebakõlbla käitumise" eest vahi alla võetud.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit ole nüüd sõber ja pane lugu letti! Kaua võib!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit me ootame!

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Priit kui 19.00 lugu sees ei ole, siis on sul üks tubli lugeja vähem. Ära riski sellega!

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Kus on lubatud kuum lugu?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see Google automaatne robot on sul vastutahtmist aktiveeritud seepärast, et sa kustutatad liiga palju kommentaare.

Kuna Google näeb ja teab seda, siis ta arvab, et sa ole pideva spammerite laviini all (mis ei ole tõsi), seega ta aktiveeris vastutahtmist selle catpcha.

Lahendus on vähem tsenseerida siin ja mitte nii pehmo olla!

Jõudu.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Google on teada tuntud pederastide firma, tuleks üldse ära lõpetada, Priit, sul selle firma toote kasutamine..! Prügikasti koos Apple arvutitega... leiame koos alternatiivi, alati leiame!

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Ok, mehed, ma jutustan siis ise ühe intrigeeriva loo.

Elasid kord kaks tugevat meest, Gvidon ja Spiridon. Vana Gvidon suri palju aastaid hiljem ära ja liikuma hakkasid jutud, et kauaks seda Spiridonigi enam.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

21:27

sind, pervarit, on vaid üks, parimal juhul kaks. Normaalseid inimesi on valdav enamus inimkonnast ja Kôikìdele täìe môìstusega
ínìmestele ţeaťavasti on IĢĄSUGUNE
peě'sėks nii rôve, ŕäpáne ja
ťervísele ohtłik pérvěrssus, mìlleģa teģełevad
vôïb-ołla kôigěst üksīkud, erīłiselt
wääŕastuňud peŕvěrdid. ,':-D..

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

19:12

Kasuks tuleb, kui end tund-kaks enne dušiotsikuga seest puhtaks loputada. korduvalt. ühe.kahe korraga ei saa. esiteks jääb ikka mingi hägu sisse ja teiseks võib niisama vett sisse jääda, mis seksima hakates võib välja purtsatada. seepärast soovitan omade kogemuste najal valmistuda põhjalikult ette - tund-kaks varem peaks alustama loputamist maksimaalse veesurvega, mida kannatad, lasta lihtsalt veel voolata, hoida pärakulihased lõdvalt, et kõik välja voolaks ja niimoodi paar minutit. siis 15 minutit vahet. siis korrata. siis 20 minutit vahet jne.

Tulemuseks on see, et mulguke on mõnusalt ja põhjalikult puhas nii, et partneril pole mingit põhjust oodata ebameeldivaid üllatusi.

Et asi oleks 200% kindel, oleks hea, kui loputuse vahepeal saaks ka dildoga läbi tööödelda sest niimoodi saab veel puhtmaks. kui dildot sees hoida, hakkab soolestik tööle ning ….eee…s.tt laskub allapoole. kui seejärel end taas ja taas üle loputada, on tulemuseks sedavõrd hiilgavalt puhas peps, kust läbi käinud riista võib julgelt ka suhu võtta ;-)

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh 19:25 sinu soovitused kuluvad marjaks.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

kuradi jobud , lõpetage rõvetsemine.

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...


Äkki on see uus lugu seotud D-ga ning PP-le tuuakse kohvriga pappi, et guuglist sõltumata saaks blogi pidada.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Esmaspäeva õhtu. Nagu tavaks saanud, kogunevad homoseksualistid ehk "peeseksi" armastajad oma lemmik kohtumispaika, ajakirjanik Pulleritsu blogisse, et intelligentselt vestelda ja üksteisega lähemat tutvust teha.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aeg oleks uus valus lugu letti lüüa! Paljudele meist teeb see haiget, kuid tõde ja ausus ikka üle kõige!

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas Berendsen ei olnud mitte see kes AV loo meediasse lekitas. Meenudb, et päev või varem kui lugu avalikuks tuli, oli tal telefoni intervjuu ETVga ja seal ta mainis, et tal ei ole AV looga mingit infot. Päev hiljem kui Port esines meedias, ütles Port, et Eesti Antidop SA-l ei olnud sellist infot. Mõned päevad hiljem tuli välja et neil oli see info esimestena olemas. Paras kamp susserdisi.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Выложи, пидор!

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

2012. aasta mai, Tartu olümpiajooks, seitsmes kilomeeter, kolm on veel jäänud. "Maailma kõvim mees" Priit Pullerits on jalga vigastanud ja saadab jooksjaid jalgrattal. "Ärge selle tegelasega seal asja lõpu peale jätke," osutab Pullerits kümme meetrit eespool jooksvale mehele.

Mis edasi sai, sellest räägib hr Simson siin.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Hei Priit! Kui lugu liiga terav, siis vihja vähemalt et mis teemal? Kas venelaste dopipaljastustuste tagant hargneb midagi, mis meile varju heidab? Mida huvitavat oskaks vanameister U Välbe pajatada? Tal ju seal vene suusapoiste arengust lähedane ülevaade.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Milline eufooria kossutandril lahti läinud! Unistatakse juba veerandfinaalist? Meie korvpall nii pehmeke ongi just selle pärast et mehed arvavad end olevat kotkad. Läti Belgia ja Tsehhi pole just kuulsad kossumaad, kuid Eesti on nendegi vastu autsaider.

 
At 10:37, Anonymous JK Pirita Purakas said...

Alustame täna täiskasvanute keskmaa treening grupiga. Kogunemine kell 18 Lillepi pargi spordikeskuse parklas. Kõigepealt soojaks üks ring, siis lõigud. 10x200<30sek, 10x400<65sek ja lõpuks maksimaalsega 2x800. Kui mõlema aeg jääb alla 140 sek siis on mõtet jätkata treeninguid, on kust edasi minna. Lõdvestuseks korjame mõned kivid jõe äärest suusaraja alt ja lähme parandame nendega Pirita muuli. Karvajala eeskujul.
Edasi trennid 10 x nädalas, 1 trenniga päevad on esmasp, kolmap, reede. Teistel päevadel hommikul soojendus, plahvatuslikud tõusulõigud - alustame seistes jalgadega jões ja siis max pingutusega Ambrose tõusust üles 15x<30sek, edasi maanteeservas harjutus "Lükati kauss" - 5x Ambrose mäe ja Kose tee mäe vahel, mäest alla jooks lõtv ja siis tõusul keriv kuni max pingutus ja siis veel natuke, et silme eest mustaks läheks. Lõpukiirenduse trenn. Igal õhtul Lillepis siis tasase maa lõigud. Osavõtt tasuta aga haigekassa võiks olla.

 
At 10:53, Blogger Priit Pullerits said...

Lõpuks ometi on üks mees aru saanud, et niisama viis korda nädalas poolteist tundi maantee ääres uimerdades kusagile ei jõua, et selleks, et tugevaks saada, tuleb suuta kannatada.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Halb analüütiline leid.

Toimingupiirangu rikkuja.

Pehmode, eurokommunistide ja olümpiakomiteelaste leksika näitab head dünaamikat.
Ootame huviga järge.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, me oleme kannatanud küll ja küll, aga meie saatus on olla peksupoiss. Igal alal. Oma saatusest on suutnud üle olla vaid väga kõvad sellid.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Jah, leksika on viimasel ajal äge. Täna oli uudis et USA saadab Iraaki 1500 konsultanti. Tuleviku sõjas saab värk olema kohalik. Ida viru ja miks mitte ka Tsllinn võetakse üle kas roheliste mehikeste, konsultantide või kelle iganes abil. Meie valitsuse tänane taktika on tupik. See kui Rõivas esineb SF-is jutuga kuidas usa on eesti liitlane .... usa on esmajärjekorras telavivi liitlane, ning ka see ei ola tal lihtne olla. Endiste sõdade mudel kuidas siin kaevikus meie ja seal kaevikus teie ei päde. Eesti ei ole kaitstav ei geograafiliste iseärasuste ega siseolukorra tõttu.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Priit on mees kes on suurem oma saatusest. Loodetavasti on uus lugu juba avaldamisküpse.

 
At 12:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, uus lugu just läks üles. Näis, mis sellele järgneb.

 
At 03:59, Blogger xumeiqing said...

20161028meiqing
ugg outlet
rolex replica watches
louis vuitton bags
polo ralph lauren men
borse gucci
louis vuitton outlet
cheap jordans
canada goose jackets
kevin durant shoes
louis vuitton outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht