neljapäev, aprill 23, 2015

Pullerits: Meie sõnum peaminister Taavi Rõivasele läks teele! Ja peaminister vastas

TÄHELEPANU: ALLPOOL LISATUD PEAMINISTRI VASTUS SPORDIBLOGI LUGEJATE LÄKITUSELE!
Annan teada, et olles eile õhtul kahel korral ning täna hommikul korra püüdnud Elioni võrgus läkitada peaminister Taavi Rõivasele spordimeeste arvamust kütuse ja lahja alkoholi aktsiisi tõstmise kohta, kuid saanud kõigil kordadel automaatvastuse "Sõnumi saatmine ebaõnnestus", saatsin täna, neljapäeval kell 10.29 alljärgneva teate peaministri nimelisele meiliaadressile.

TEEMA: Priit Pulleritsult: Spordimehed alkoholiaktsiisi tõstmise poolt!

SÕNUM:
Lp peaminister Taavi Rõivas!
Eesti suurima, populaarseima ja külastatuima (üle kahe miljoni väisangu!) spordiajaveebi, Pulleritsu/Scanpixi spordiblogi spordimeestest lugejad toetavad häälte keskmise vahekorraga 6:1 kütuseaktiisi tõstmise asemel lahja alkoholi, sh õlle aktsiisi tõstmist.
Lugupidamisega,
Priit Pullerits

Peaminister Taavi Rõivas vastas mu edastatud läkitusele juba kümne minuti pärast - nii kiiresti käivad Eesti riigis asjad, kui õnnestub luua otseliin valitsuskabinetti - ning andis loa selle ka siin avaldada.

Tere
Aitäh kaasa mõtlemast! Alkoholi (ja ka tubaka) aktsiisi tõstame kindlasti, praegu otsustatud tõusust veel kiiremini tõstmises näevad eksperdid riske, mis võivad kokkuvõttes laekumist vähenda (nt piirikaubandus). Samuti on juba otsustatud ja seadusesse viidud aktsiisitõusu suurendamisel õiguslikud riskid.
Asendada neid paraku omavahel ei õnnestuks ka kiirema tõusu korral, summad küllalt erinevad.
Taavi

Niisiis, kes ütles, et Eestis ei saa lihtkodanik oma häält avaldada ning et riik kodanikega ei suhtle?

Peamine järeldus: minu arvates näitab see, kui peaminister reageeris meie ühisläkitusele nii kiiresti ja isiklikult (mitte pressiesindaja vahendusel) ning arvestades tema tihedat ajagraafikut, siis ka piisavalt põhjalikult, et mehed, meie häälel on kaalu ja meid kuulatakse, kui vaid leidub üks, kas või üksainus, kes võtab vaevaks selle hääle kuuldavaks teha. Kas pole nii?
******
Jaanus Laidvee in the slot canyon of Joint Trail to Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Peaminister Taavi Rõivas 12. aprillil Sinilille jooksul Pirital. Foto autor: Jaanus Lensment, Postimees/Scanpix
Foto 2: Las jalgpallisõbrad maksavad! Taani jalgpallifänn õlut kummutamas. Vaadake, mis näoga uudistab seda meest väike tüdruk! Euroopa mehe eeskuju... Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Valitsuse liikmed Urmas reinsalu ja Taavi Rõivas edastavad 16. aprillil valitsuse pressikonverentsil sõnumeid. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

52 Kommentaarid:

At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

mis 6:1? Otsene vale, seejuures mitmel viisil kommentaariumis tahtlikult "õllesõprade" häälte mittearvestamine ja seejärel valeandmete edastamine peaministrile...
Analoogselt sinu soovitusega keelata noorjooksjatel osavõtt pikamajooksudest, võiksid enesedistsipliini korras jääda oma ideoloogiat suusablogisse ajama. Valetades ja vigurdades justkui sinu "ideel" oleks lai kandepind...

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Kuule eelmine, jutt ei ole absoluutarvust, vaid häälte vahekorrast (sic!). Kontrollisin üle, on küll õige vahekord esitatud.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

"Küsimus: kes arvab ära, mis mu saadetud kirjale järgnes?"

Thank You very much, but PM is out of office. ?

 
At 11:38, Anonymous Miina said...

Kas on juba midagi järgnenud?

Sel juhul näiteks korralekutsujate esiridade hõbekõri Liina Kersna saatis kirja, kus tungivas kõneviisis noomis, et PM ei vaja teie nõu!

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Lahja alkoholi sanktsioneerimine tähendab ühtlasi kange alkoholi toetamist?

Po stakanu, staršii geržant?

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Järgnes...
Jürgen helistas ja dotseerivalt teatas: ära kaaguta!

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Mr Pullerits has been removed from office, but he has kindly asked you continue his fight for better future in Estonia.

 
At 11:53, Anonymous Isa Toolik said...

Valdo Randpere saatis kirja ja osatas:
Praegusel juhul võiks spordimehed sama hästi ju koguneda kuskil alpitoas, tõmmata omale valged spordimütsid pähe, segada energiajooke ja arutada erinevate õhukambrite tehnoloogia üle.
Ei?

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Helistas vihane Rosimannus ja karjus, et härra Pullerits, teil on õigem astuda tagasi ja minna koju heina tegema!

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Spordimeeste soovitus oli ka mitte makse tõsta,valitsusel soovitati tööle hakata, spetsialiste kaasata,kui ise ei oska.Kuhu me sedasi lõpuks jõuame, kui lollide lubaduste täitmiseks peale valimisi alati mingeid makse tõstame?

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Answer.

Your address has been blocked by the administrator (Silent Don) and You are strongly recommended not to continue blackmailing the office.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Ligi helistas ja noomis, et kus sa varem olid - vahtisid niisama, suured silmad kinnise suu kohal?

 
At 12:23, Blogger Priit Pullerits said...

Annan teada, et käivad läbirääkimised kogu informatsiooni täieliseks avaldamiseks.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

To 11:34:

Eelmise postituse all, kui PP rõkkas, et 17:3, siis sellest saati sai ta ühe poolhääle ja siis oleks häälte vahekord tulnud 6:1 (ehk 18:3). Nüüd, matemaatikahuvilised, milline on vahekord aga siis kui PP ideele lisandub veel neli sõnaselget vastuhäält (20:16,23:00,23:42,00:42). Kas ikka 6:1?
Ma 17:3-le eelnenud arvutuskäiku teid parem ei tõmbagi.

 
At 12:28, Anonymous Selgeltnägija said...

Sellisele provokatiivsele küsimusele peaks ma suutma ju intuitiivselt vastata. Toon näite. Nt saatsin mitu päeva telepaatilisi soove Rattaralli korraldajatele, et nemad peaks tegema 13 korda reaalajast üleskiirendatud video rallirajast selmet lugeda PP umbluud. Vähe sellest, üleeile tegin autoga rattaralliks tehnilist trenni ja sõitsin ohutussaarest vastassuunavööndi kaudu mööda, et harjutada raja sirgekslõikamist ratta seljas. Ja ennäe imet. Järgmiseks päevaks avaldatigi siin spordiblogis ralli korraldajate video mis loomulikult lõikas ka kõik käänakud kenasti vastassuunas sirgeks. Tõsi noore punase fooritule alt nad läbi ei sõitnud aga seal oli ka objektiivne põhjus ees toppavate autode tõttu. Mehed, see peaks ju tõestama, et mul on selgeltnägemise võime. Nii mis siis toimus. Mis ikka, eks Kersna lähetas kirja PM-le ja PM-l oli hea tuju ning palus Kersnal helistada ja kutsuda PP pubisse või kui PP keeldub, siis on PM nõus jooma koos õlut ka lehe peatoimetajaga. Mis muud sai ikka toimuda?

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Spordirahvas loodab, et läbirääkimised kestavad vähem kui 5 nädalat.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

12:27, nood öised hääled ei loe, sest on ilmselgelt antud kas hilisõhtuses ebakaines olekus või siis saadetud välismaalt (teisest ajavööndist), aga vällarite häält ei pea me siin kuulama, sest nemad siin makse 4ei maksa. Õlleuimased olid loomulikult õlleuimast kallutatud, nende arvamusavaldus ei ole adekvaatne ega objektiivne.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

To 13:15:
Palun pane tähele, et PP vaheraport oli selline:

Öö jooksul on seis nihkunud 12:3 lahja alkoholi aktsiisi tõstmise eelistajate kasuks.

Seega puhtalt öö jooksul kogutud hääled ja seejuures - taas - valesti. Ei arvestatud ju Karvajala vastuhäält, miks? Ja enamus poolthääli on sellelt pinnalt, et kui üks kahest aktsiisi tõstmisest, siis pigem lahja alkohol...

Ja nüüd PP teeb sama, mida USA valitsus tegi (Chomsky sõnul) Vietnami sõja osas avaliku arvamusega manipuleerimiseks. Nimelt küsiti siis sõduritelt: "do you support our troops?" Noh, ega ei taha ju, et nad surma saaks... Aga point polnud ju selles, point oli õigustatud sõja küsimuses.

 
At 14:56, Blogger sk8erboi said...

Priit, täiesti teemaväline küsimus, aga midagi, mis võiks harrastussportlasi tegelikult huvitada. Mil viisil saab üks tavaline inimene üldse normaalse ajaga sellise spetsialisti näiteks ortopeedi (nagu näiteks Leho Rips) vastuvõtule? Helistasin erinevatesse kohtadesse täna 23.04 ja vastused on, et "kohti juulikuusse hakkame broneerima alates 4. Mai" - Tallinnas. Tartus saaks alates 15. juuni. See on kahe kuu pärast ja pool hooaega juba läbi! Või on äkki kellelgi teisel häid nõuandeid pakkuda? aitäh.

 
At 15:00, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Sulev Kraam: aus vastus - tutvused aitavad. Ega muu vist küll aita...

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis PM vastas? Seda, et alko aktsiisi tõstetakse teame niigi. Ajas PP-le ainult kärbseid pähe ja õlle ning lahja alko aktsiisist ei piuksugi, samuti ei räägitud bensu aktsiisi tõstmise plaanist loobumisest. Ei päde PP jutt - PM tõmbas meeleavaldajatele tuima rutiiniga vee peale.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Kõlab küllalt korruptiivselt... Sulev maksab tervisekindlustusse täpselt võrdväärse osa, aga abi saab see, kes arsti külje alla poeb?

 
At 15:50, Blogger Priit Pullerits said...

Rääkisin just Jaan Veerannaga, nn vanameeste trennid toimuvad ka sel kevadel T ja N väljumisega 18.15 Tähtvere rattapoe eest. Erinevus varasemaga võrreldes on see, et nüüd on kaks gruppi: üks, mis sõidab keskmisega 30 km/h, ja teine, mis sõidab 37 km/h, nii et viimati olla too kiirem grupp ükshaaval linna sisse veerenud - nii ribadeks olla grupp tõmmatud.

 
At 17:22, Anonymous Spordi- ja õllesõber said...

Ja kiire vastus PM-lt tuligi, vaata vaata.
Selle eest saab hr Rõivas kindlasti spordimehelt punkti, aga kuidas siiski jääb positiivse riigiarengu plaaniga?
Praegune plaan, kus nelja aasta jooksul tõuseb kütus märkimisväärselt, mis põhjustab täiendava hinnatõusu sisuliselt kõikidele kaupadele/teenustele - ja mitte 1-2%, vaid tuntava, eriti just keskmisele inimesele - ei saa pidada millekski muuks, kui negatiivseks arenguplaaniks ja väljavaateks.
Sest tuletame meelde, et pool(!) töötajaskonnast teenib täna alla 700 eurost (mediaan)palka...
Rääkimata vähenevatest tuludest nii majutusteenuste turul kui kütuseturul, sest naabritega võrreldes muutume transpordisektoris "out of fuel business"-maaks.

Et siis kuidas, ikka kindlalt edasi!?

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

THI vastab ka K. Kenderi säutsudele - ebameeldiv tegelane küll, aga mõistlik taktika, sest see on PR-risk kui keegi solvunud kirjanäpp või käraja tõmbab su peale "sotsiaalmeedia viha".
Antud juhul vastati templeit-vastusega, konkreetsele küsimusele pisut kohendades. See, et PP esitas valeandmeid, ei mängigi rolli peale selle, et on taaskord (nagu ka spordiärikatele tasu eest promo tegemine oma blogis) ennast pilastanud. Spordimehed panevad silma kinni - eesmärk pyhendab abinõu, jah?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

http://www.postimees.ee/3167329/video-roivas-kais-natol-kulas Jee me usume, et PM-l oli aega Brüsselis meilidele vastata...

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

See, et peaminister kiiresti vastas, ei näita mitte seda, et meie häälel on kaalu, vaid seda, et jutt tema ülitihedast ajakavast on selge müüt. Punkt. Kõik muud arvamised ongi ainult arvamised.

 
At 19:18, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Aga kas me saame olla kindlad, et PM vastamiseks oma telefoni mõnele PR-geeniusele ei ulatanud? Sest vastus on väga põiklev ja ümmargune. Lausa moosiv.
Mis edasi? Bensiini aktsiisi tõus tuleb niikuinii. Härra Pullerits peaks ühendama meie jõud ... noh näiteks K Kenderiga. Ega ilma skandaalita siin maal enam uudiskünnist ei ületa. Nihu läks ju ka meie 1.märtsi projekt. Saime ju suhkamit täiega. Libedat reformi palja käega ei püüa. STATEMENT oleks pidanud olema teravam. Karvajala oleks pidand appi võtma.

 
At 19:28, Blogger Indrek Sarapuu said...

saan ma õigest aru et käraka aktsiisi kosutatakse niiehknaa, enamvähem sama kindel ka kütusele lisamine. mis see küsitluse mõte oligi...

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Indrek, käraka aktsiisi tõstetakse, jah, lähiaastatel niiehknaa (juba varem kokku lepitud), aga ettepanek oli veelgi rohkem tõsta, et kasvõi osaliselt vähendada survet kütuseaktsiisile.

 
At 19:49, Blogger Indrek Sarapuu said...

hei 19:35. vaatasin postituse uuesti üle. blogiautor tõstatas küsimuse, kas pigem üks või teine. mitte kuipalju. tafka vastas et saavad mõlemad. nagu arvata oligi. rahvas muidugi õnnelik et viimane vastas.... midagi...

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatud tüübid on sellised nagu 19:10.
Poleks PM vastanud, oleks öeldud, et on ülbe ja ei räägi rahvaga.
Siis kui PM vastab, siis jälle häda...

Selles osas, keda panna igatsed, on sul ikka seisukoht olemas? Või on samamoodi, et täna tahaks naist, aga homme nagu rohkem siiski meest?

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

19.10 ei räägi vastamisest vaid teie suure juhi PP tõlgendamisoskusest. Täpselt nõnda nagu ilusam oleks. Objektiivsusega ei ole siin seost.

 
At 20:36, Anonymous Martin said...

Härra Pullerits, miks te ei avalda oma teenuste hinnakirja?

 
At 21:01, Blogger Priit Pullerits said...

Täna õhtul läksime mestikus tuules viiese grupiga välja. Juba enne 10 km sai viisikust nelik, sest ühel mehel läks tagarehv. Jätkasime siis neljakesi tuule murdist. Üks mees, nelikust noorim, arstitudeng, arendas vahepeal üle 50 km/h tempot, nii et mu kaks vanemat kaaslast tõstsid häält, et ta vaiksemalt võtaks. Mu arust oleks tulevane arst võinud sama kõvasti edasi panna. Lõpuks tuli 66 km ring, aega kulus 1:58.40, keskmine kiirus 33,4 km/h. Ei tea, kas sai laupäevast Allan Oras Cupi 50 km Kõlleste maratoni ikka korraliku lahtisõidu alla või jäi siiski väheks? Kaks meest läksidki Kambja kandis veel pikemale ringil.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui laupäeval võistlus,siis oleks täna võind puhata ja homme kerge soojendus.Mõjub hästi.Taavi vastus-ilus ümmargune jutt,ei mingit teistega arvestamist.Kindlalt edasi viie vaesema hulka.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa ise ei tunne ennast magedalt, et Taavi juhe sulle sellise mulli saatis ning sa pidasid seda rahva arvamusega arvestamiseks? Ajakirjanikuna sa loomulikult ei saa anda kriitilisi hinnanguid oma leivakõrvase teenimise pärast kuid blogipidajana ei tasu vähemalt blogi lugejate ees ennast nii rumalaks teha. Praegu sülitati ju spordiblogi aktivistidele mõnus lärts prillidele. Kas me jätame selle nii ja laseme ilastajatel kindlalt edasi irvitada?

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutas: "Täna õhtul läksime mestikus tuules viiese grupiga välja. Juba enne 10 km sai viisikust nelik, sest ühel mehel läks tagarehv. Jätkasime siis neljakesi tuule murdist."

Õhin keskmise kiiruse andunud lugejatele teadaandmisest on nii suur, et professionaalsel kirjatsural tuleb kahte lausesse lausa 2 kirjaviga sisse! No umbes nagu PM (Postimees, mitte Prime Minister) online piimahabemetega uudistetoimetajatel!

Aga kõige suurem viga on see, et purunenud rehviga (äkki siiski läks lohv, aga keskmise tagaajajatel polnud ju aega uurida) viies mees jäeti julmalt maha. Normaalsed rattamehed nii ei tee!!!!!!

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

23:25, aga kas te niipidi pole sellele keerulisele probleemipuntrale katsunud läheneda, et äkki see viies mees ise soovis maha jääda ja tagasihoidliku mehena, aga samas ise väga eesrindliku olemisega, ei julenud sellise pehmoplaaniga vanemate senjööride silme ette tulla ja sõitis ise nimme naela või orgi otsa ning nii pääses enda jaoks piinlikust, et mitte lausuda piinarikkast, ülesastumisest?
Mõistate, piinlik performance või nii.

A teie kohe nelja musketäri sõimama asja eest teist järjest! Kindlasti rohkem tolerantsi ja vendlust oleks teilt oodanud, ausalt öeldes.
Eriti just praeguses julgeolekusituatsioonis.

 
At 08:01, Anonymous Anonüümne said...

Ja ka suusaliidu president vastas! Suusaliidus anti kõigile, kellel rehv veits töss, pudel pihku ja kallati ka endale: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t1.0-9/11169984_829046137148683_3337556103509278999_n.jpg?oh=eb1ebeee6263d63e85f3fe73aaa54155&oe=55DEFF54&__gda__=1440086238_87afd987f7bb2ffd80cbdd713fc67e71

Üritusel olnud alaealised loodetavasti üle kahe klaasi ei saanud..

 
At 09:25, Blogger Priit Pullerits said...

23:25, rehv või lohv, mis vahet seal on,, mehel oli rattakumm katki ja sõit läbi. Me pöörasime kõik ringi, et uurida, kuidas seis ja kas ootame, kuni ta asja joone ajab, aga ta ütles, et tellib endale auto järele ning ütles, et meie sõitku edasi.
Vaat selline oli olukord - aga teie, nagu anonüümsele kommentaatorile omane, kukkute kohe lahmima ja oma väljamõeldisele toetudes teisi kritiseerima.

Üldjoontes sama käib 22:21 kohta. Võtab suu paksu täis ja muudkui pasandab. Peaminister käitus igati korrektselt ja galantselt, mu arvates vastas ta isegi hästi palju, sest kujutage ette, kui ta peaks kõigile nii vastama - kui palju selleks aega kuluks. Ta ei saakski muud teha, kui sõnumeid toksida. Nii et vastupidi, kellelgi ei sülitatud prille täis, vaid spordiblogi lugejate vastu on peaministril respekt, et ta meie ettepanekule nii kiiresti ja piisavalt põhjalikult reageeris.

 
At 09:46, Anonymous 22:21 said...

Tänan sülekoera vastuse eest.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
Tule maa peale.
Sa eksid. Sa ei ole lihtkodanik. Suvalisele tädi Maalile ei oleks keegi vastanud.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Kokku kolm küsimust.
Kas teie, hr. Pullerits, teadsite ka juba varem, et alkoholiaktsiisi tõstetakse KINDLASTI? Ja esitasite blogi lugejaile neid eksitava küsimuse selle kohta? Kas on häbiväärne (teie mõistes kitupunn) või hoopis auasi, rääkida lugu edasi Tarmu Tammerkile ja küsida eetilist seisukohta?

 
At 10:43, Anonymous Maali tädi said...

Protesteerin väga tugevasti!
Mulle on kõik alati vastanud ja mu muredele mõistmist leidnud.
Näituseks mineva lauba vastas Vootele nii lahkesti, kui küsisin talt paari kardulat lõunaks, viimane kott salves, sindrid, olivad mädanuvad.
Tule ise maa peale!

 
At 12:44, Anonymous Putsak Juhan said...

Kuradi kängsterid ja sitakotid! Ega Priit üksi ei pea kõike tegema. Kritiseerima olete kõvad vennad, kui aga vaja õlga alla panna, siis ei ole teid kuskil. Siis on ainult üks vigin ja hammaste kiristamine.

 
At 18:18, Anonymous Jaak said...

No kurat, oleks siis pannud häälte koguse ka, mitte ainult vahekorra, mis "esindab" kahte milli vaatamist.

Ja mis pagana ettepanek see veel on, et kütuseaktsiisi tõus alkoholi omaga asendada? Kogused ei ole kuidagi moodi võrreldavad ja excel'is tuleb rea lõppu miinus.

12:44 Näita mõnda mõistlikku plaani - panen õla alla

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

No peaministrilt nõrk vastus. Justkui kütuse aktsiisi tõustes ei suureneks salakaubandus. Või on neil nii kõvad petsjalistid, et arvutasid mõlame tõusu ideaalvariandid välja? Seda usuvad vist ainult teoreetikud ise. Nii et puhas retooriline m*ga tuli sealt vastuseks.

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:17, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:24, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 

Postita kommentaar

<< Esileht