neljapäev, aprill 02, 2015

Pullerits: Miks suured bossid kaitsevad väikseid sulisid?

Mõned inimesed teevad ülendavaid asju, mis paneb vaimustuma, teised teevad asju, mis tekitavad ainult küsimusi ja põhjustavad võõrastust. Võtame esimesena nimetatute näitena traumakirurgi professor Peep Talvingu (fotol paremal), kes sai Eestis eelmisel nädalal tuntuks sellega, et opereeris vabariigi esipatsiendi paremat jalga. Kohtusin endaga samavanuse Talvinguga eelmisel nädalal Tartu Ülikooli Kliinikumi intensiivraviosakonnas, seal, kus lebab tema kuulus patsient, ja vestlesin temaga poolteist tundi. Mõelda vaid: tervelt poolteist tundi väärt aega selliselt mehelt, kes on kaks ja pool kümnendit õppinud-töötanud-õpetanud Rootsis Karolinska instituudis, LAVis Kaplinnas Groote Schuuri haiglas (18 000 [!] traumajuhtu aastas, neist üle poole teravtraumad, noa- ja kuulihaavad) ning Los Angelese maakonnahaiglas (hospitaliseerib 6000 traumahaiget aastas), mis on õppebaasiks Lõuna-California ülikoolile, kus medtudengi õppemaks küünib aastas 50 000 dollarini – ülejäänud elu maksab teist sama palju juurde – ning kus ta lisaks korraldas ka residentide õpet. Lugege laupäevases Arteris minu intervjuud temaga, te ei kahetse – milline võimekas, kogenud, haritud jne inimene. Ma ei häbene öelda: I’m a fan!

Vähe, väga vähe on neid, kes küünivad professor Talvingu tasemeni. Aga rõõmu võib tunda ka palju väiksematest, ent samuti vahvatest asjadest, nagu kas või sellest, mida on teinud Julia Beljajeva tiim.

Kuid siis on paraku ka üksjagu hämaraid asju, ja seda sfäärides, mis samuti välja paistavad.

Mäletate Steven Spielbergi filmi tulnukast nimega E.T. (fotol all paremal)? Räägime ET-st, keda võib nimetada ka ühe suure ühenduse Big Bossiks, BB-ks.

ET-lt ehk BB-lt ikka leheneegrid küsivad, et mis värk on, räägitakse ju, et mõni ühenduse liige on läinud ülekäte ja teeb sohki, ammutab keelatud võtetega konkurentsieelist. ET ehk BB siis seletab, et pole kuulnud, pole näinud ja kõlakaid ei kommenteeri. Ise teab muidugi väga hästi, et pole need midagi tühjad kõlakad, asjal on tõsi taga. Aga ET ehk BB ei usalda kedagi, isegi lähivõitlejaid, sest kui kokku tuleb ühenduse round table, teatab ET ehk BB, et käivad jutud, nagu Kolla oleks pätti teinud, aga see ei ole nii, sest Kollal pole küll sama probleemi, millega teine vend endale hiljuti vee peale tõmbas ja ühendust häbistas. Ei tea, kas round table’i vennaskond seda juttu usub või mitte. Aga kui mõni aeg hiljem tuleb välja, et pagan, Kolla on ka ikkagi sohki teinud – mida ET ehk BB loomulikult teadis, kuid mille kohta kõigile hämarat pada ajas –, peab ET ehk BB tegema sisuliselt conference calli ja seletama, et jah, Kolla kukkus sisse, aga näete, ma ju ütlesin, et pole sama lugu, nagu teisel vennal. Segadust on palju, round table’i liikmed on hämmelduses, ei saa aru, keda või mida uskuda, aga teevad näo, et selge pilt, jääb nii, nagu ET ehk BB ütles.

Kuid round table’i liikmed ei saa siiski jätta omas peas asjade üle juurdlemata – mis ikkagi toimub ja kes ajab kägu ning milleks? Nad on kuulnud, et tolle teise venna järele kontrollimist olla soodustanud ja soosinud ET ehk BB ning tema heakskiidul võtsidki suured struktuurid ta lähemalt luubi alla ning lõpuks paljastasid, et näe, tegigi sohki. Aga round table’i vennaskonnas liigub küsimus, miks siis ET ehk BB toda teist venda, keda oli alust pättuses kahtlustada, samal ajal tema senises tegevuses toetada lasi. Nad ei saa aru ka sellest, miks laseb ET ehk BB levida juttudel, et Kolla teeb oma naha päästmiseks igati koostööd ning üleüldse on tegemist teadmatusest tekkinud noore mehe eksitusega, olgugi et superstruktuurid on paljastanud ja ametlikult sedastanud, et tegemist on suure tõenäosusega siiski manipuleerimisega. Enamgi veel: round table’i liikmed kuulevad jutte, et värske patune pole ainult ise ülekäte läinud, vaid on trikke oma arsenalist ka teistele jaganud.

Järsku on küsimusi ja kahtlusi nii palju, aga keegi ei tea, kust ja kellelt küsida, sest ET ehk BB on liiga mõjuvõimas, et talle avalikult väljakutse esitada, ning keegi ei taha langeda tema silmis ebasoosingusse. Aga round table’i vennaskonna liikmed tunnevad, et asi haiseb halvasti, ja kui küsimused ning kahtlused liikuma lähevad, siis jõuavad need paratamatult ka alamatesse sfääridesse, saunalavadele ja riietusruumidesse, kus need ei ole kaetud enam nii suure saladuslooriga, nagu round table’i ümber, vaid liiguvad juba hästi kuuldava sosinaga.

Eestis leidub inimesi, kes tahaks need asjad round table’i kalevi alt välja tirida, sest nad on veendunud, et ainult aus, puhas, erapooletu kõige avalikuks tegemine aitab õhku puhtaks lüüa. Aga nad saavad aru, et nende soove pidurdatakse, et need, kelle käes on info jäme ots, hoiavad seda kiivalt enda ligi, ning nii need ausa ja puhta elu eest südant valutajad imestavadki, et huvitav, mis paneb neid, kelle käes on jäme ots, katma ja kaitsma neid, kes jämeda otsa hoidjaid on oma kahtlaste tegudega häbistanud, neid piinlikku ja ebamugavasse olukorda pannud – et miks nad ei aita neid, kes on ühendusele kahju toonud, kogu täielikkuses päevavalgele tuua, vaid eelistavad ikka kõike saladuselooriga katta.

Jah, palju on pooltõdesid ja varjatud asjaolusid. Kui ilmus suurteos «Eesti jooksjate lood», imestasid paljud, miks pole seal peatükki Enn Sellikust. Raamatus seisab kirjas, et Sellik ei soovi kirjutava ajakirjandusega suhelda. See jutt oli Sellikul raamatu koostajale raamatu tegemise aegu. Aga nüüd on Sellik lisanud veel ühe põhjuse: kaks kergejõustikuga seotud allikat kinnitasid mulle (kirjutava pressi esindajale), et Sellik on viimasel ajal nimetanud oma koostööst loobumise põhjusena asjaolu, et raamatus on peatükk Sirje Eichelmannist (fotol ülal paremal), kes mäletatavasti jäi dopinguga vahele.

Ausad inimesed ei kannata sohitegijaid – seda tahan kogu selle pika looga öelda ja kutsuda neid, kellest sõltub aususe ning aususesse usu taastamine, heitma endalt võltsjumalate kaitsmise ülesannet ning valima moraalses võitluses eetiliselt puhast poolt. On seda tõesti nii raske teha?
******
Jaanus Laidvee between sandstone walls on Joint Trail to Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Professor Peep Talving, Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise kirurgia keskuse juht. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (vasakult), TÜ õppejõud Mehis Viru, filmimees Andres Keil ja vehkleja Julia Beljajeva mullu suvel enne Pulleritsu-Beljajeva epeematši. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: E.T. Foto autor: National Pictures / TopFoto / Scanpix
Foto 4: Puhta spordi ajastu Inglismaal 1938. aastal. Foto autor: John Topham / TopFoto.co.uk / Scanpix
Foto 5: Vietnami rahukõneluste ümarlaud 1969. aastal Pariisis. Foto autor: TopFoto/Scanpix
Foto 6: Marlon Brando (paremal) ristiisa rollis filmis "Ristiisa". Foto autor: AP/Scanpix
Foto 7: Sirje Eichelmann 2010. aastal golfirajal. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix

112 Kommentaarid:

At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, 5+ lugu!
Respekt.

P.

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Segane lugu. Milleks kurjutatud? Ah et peab?!

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Pikk ja paks leili udu. Parem käi oma saunalava jutud välja nö anonüümselt nagu Fred Valki puhul tehti. Alles siis saab õhk puhtaks. Tahaks väga teada, et kelle varvas alumiseks jääb ja kisama pistab.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Blogi püsilugejate jaoks oli see vägagi selge lugu, ei midagi segast. Paraku vaevalt see ühes teatud liidus midagi muudab.

Tulles aga Jooksuraamatu juurde, siis lisaks dopingukasutaja(te)le loeb sealt ilusti ka välja, kes seda dopingut jagas. Ei saa sugugi välistada, et praegused probleemid on sealt alguse saanud - see oli koht, kus knowhow hakkas laiali levima.

 
At 15:13, Anonymous Bizdauskas said...

Blogi stammkundede jaoks polnud jutu arusaadavuses loomulikult mingit ongelmat, aga nagu sellistel puhkudel ikka, palju on küsimusi, hägu ja hämamist, kuid vähe vastuseid.
Aga pole viga, mida rohkem asjaosalisi tule all hoida, seda rohkem hakkab ka front murenema.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

14:23 järsku vihjate lisa? Olles ka ise aktiivne kergejõustiklane 80-90, aga hiljem eemal olnud.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

No see blogi siin oma stammidega on samasugune ajatapariist nagu Rivo räägib oma FB murest Mõni stamm võiks ju selgitada exstammile, et millise kivi alla varvas peidus on. Mina kui aus AV fänn tahaks vägisi teada, kust neid sikke otsima peab.

 
At 18:10, Anonymous Valdek, blogirott said...

Kus on lubatud ekjl varjuheitev lugu? Või ei ole aeg veel küps?

Aga Eichelmanni ja Selliku keiss on vähe imelik. Kas maksab vanade aegade kohta nii resoluutne olla? Eichelmann tahtis veel enne karjääri lõppu väheke leivapealist teenida. Eks meie jõustiklased kasutasid neid esimesi väljamaa maratone ikka teenimise eesmärgil, Tsarski ja kes veel seal kaugel maal maratonil käisid. Ei saa seda neile pahaks panna. Näe eks Taltski oli kibestunud kui nägi kui hästi käis kapitalismi ajal meite keskmike profisportlaste käsi.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Kes see know-how mees oli? Vana Mardna vä?

 
At 19:05, Anonymous Urmas, jooksusõber, Harjumaa said...

New Yorgi Maratoni paketi hind algab 2190 eurost /JOOKSUPORTAAL "Reisibüroo koostöös Jooksupartneriga pakub Eesti jooksusõpradele võimalust osaleda iga maratoonari unistustesündmusel New York City maratonil. Maailma suurimale maratonile, kuhu tänavu pääses loteriiga vaid 18% soovijatest, õnnestus Wrisil ainsana Eestis saada koguni 25 stardikohta."
-- Priit, ehk võtaksite uurida, kas New Yorgi maratoni korraldajad selliseid spekulante aktsepteerivad ja üldse teadlikud on, kuidas maratonikohtadega Eestis mustal turul hangeldatakse.

 
At 19:11, Anonymous Urmo said...

Dopingutarvitaja Sirje Eichelmanni sissevõtmine. Et koostaja selles probleemi ei näinud, on kõnekas koostaja kohta. Eichelmanni treener Källo oli ka Jane Salumäe treener. Salumäe treenis "dopingu-Mekas" Hispaanias sealse dopingubuumi kõrgaegadel. Need on asjaolud, millest ei saa mööda vaadata. Samas oli Salumäe ilmselt andekas, nii, et kes teab. Pavel Loskutovi 2:08 on aga Vedehhini 1:03-ga selgelt samast kategooriast.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Too long, didn't read

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

2190 € on vanast rahas 34 000 kr. Kui Eestis on vähemalt 25 inimest, kes ühe maratoni eest valmis 30-40 000 kr maksma, siis võib oletada, et ka maksujõuline turg sooritusvõimet efektiivselt tõstvatele taastusainetele (aga ka elektromüostimulatsioonile jm snake oil laadi teenustele) on Eestis täiesti olemas. Kohtoffidel kliente tõenäoliselt on.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Härra Nuudel sõidab motokrossi, braavo.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas ET on Erich Teigamägi, Kolla on Kolja Vedehin ja teine vend on Ilja Nikolajev ja see, millest jutt käib, on segadus ja vusserdus EKJL-is? Või mulle ainult tundub nii ja kokkulangevus on täiesti juhuslik?

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Kes on need usinad õpilased,kes Kolja käest koolitust said?Kas praegustest tippudest kedagi uskuda võib,või on nad puha petised?Mida kauem seda jama kinni mätsitakse,seda suurema pauguga lõpuks laiali läheb.Ehk leidub mõni julge,kesasjaga algust teeb.

 
At 20:18, Anonymous Diletantov said...

Hei, pealik, kas round table on EKJLi juhatus või büroo või mingi treenerite nõukogu?

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Mida seda ekjl-i asjasse segada? Need seal kontor täis ametnikke. Need ei tea asjadest ööd ega mütsi, enne kui lugu läbi wada käinud. Kolmnurk sportlane-treener-arst-bernadski, seal toimub ja podiseb. Ega nad siis oma lugusid Teigamäega ei koordineeri. Lembergi pinnige kuni murdub,

 
At 20:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole nii, 20:20. Kui Eesti kergejõustiklane jääb vahele, on just alaliit see, keda esimesena informeeritakse, konkreetselt president Erich Teigamägi ja peasekretär Sirje Lippe. Nemad on kõigega suurepäraselt kursis. Aga paratamatult saavad asjast üht või teist kaudu teada ka teised ja asi jõuab ajakirjanike kõrvu ning siis on nt ET ja SL magedas olukorras, et 1) peavad kaitsma neid, kes on sigadusega hakkama saanud ja alaliidu kohale musti pilvi toonud ning 2) valetama ja vassima ajakirjandusele ja ajakirjanduse kaudu avalikkusele - see on patt, mida ajakirjandus ega avalikkus andeks ei anna. Seda tasub alati arvestada. Ma tean ju ajakirjanikke, nad reageerivad nii: valetad ja vassid mulle ühe korra, on su krediit otsas, ära enam mõistvale suhtumisele loodagi. Veerpalu kaasust ju mäletate? Mäletate, kuidas Alaver, kõigi suur lemmik, end kõigi silmis nurka ja lõpuks auti mängis? Vaat see on suurte juhtide tragöödia, kui nad ei suuda oma süsteemi hallata, et keegi pättust ei teeks, või mis veel hullem - pättuse tegemisele kas või kaude kaasa aitavad. Siis on lips paratamatult läbi. Järeldus? Tahab juht oma mainet ja head nime päästa, peab viskama tapalavale selle, kes on sinna oma tegudega tegelikult ise roninud. Mitte pätti kaitsma. Mitte tegema nägu, et ei tea, ei oska öelda, ei kommenteeri ja muu lollitav mula.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Kui asi ET ja SL laulal, siis on asi juba juhtunud. Vahet pole millal avalikustatakse, tänu uurivatele ajakirjanikele paar päeva varem või ametlikult veidi hiljem. Meie väikeses konnatiigis peaks teada olema need juhtumid, mil kala läbi võrgusilma välja on pääsenud.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Julia lugu on tore, aga ta on üks meie kuuest ning temas ei ole midagi enamat kui ta kaasteelistes.
Arvestades Eesti naiste vehklemise individuaalset taset, peaks olema võimalik võistkondlikult võita kõiki. Aga ei võideta.
Ma ei paneks Juliale rohkem panuseid kui Erikale (kes treenib targemalt ja ilmselt ka enam) ning Lehisele (kes ilmselt on andekaim). Irina, Nelli ja Kuusk võivad kõik parimal päeval võtta olümpial medali. Iseasi, kuidas sinna olümpiale pääseb. Ja Julia on olümpiakohast veel üsna kaugel. Pääse tuleb alustuseks hankida.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Naiste üksteise oradega torkimine pole sport, enamgi veel - see on perverssus.

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Miks?

 
At 04:05, Anonymous Aarne said...

Ma soovitaks, et kui Pullerits tuleb provotseerima ja välja pressima, kui muidu lahti ei saa, paneks paugu ära. Jultunutest teisiti lahti ei saa.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Perverssus on hoopis naiste jalgpall, naiste hoki, naiste poks, naiste suusahüpped ja kahevõistlus. Nendel aladel on lööki mehelikel naistel. Nagu ka kõigil teistel naiste aladel. Kes ei mäleta Semenyat, kes ei tea S Williamsit.

Kunagi sai kommentaariumis vaieldud ühega. Kinnitas, et SW on nii naiselik nii naiselik. Jah, tagumik on taga ja kepsutab kui tüdrukuke, aga mootor on mehe oma. Küll on tal vorm vilets ja mingid vigastused, vajadusel teeb aga finaalis ikka vastasele ära.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Mis suured bossid kaitsevad väikseid sulisid?

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Loodame siis, et ET ehk BB keiss läheb ülemuste lauale. Ei ole siin midagi kinni mätsida.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Väikse riigi häda-kõik on omavahel miskitpidi tuttavad,seotud ja nii ei saagi mingit ausat juttu rääkida.Ikka üks vassimine ja valetamine.Laseme aga samas vaimus rõõmsalt edasi?

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

11:58 ei jää muud üle

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

12:07, kui nii, siis on asi väga sitt...

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas mulle meeldib Jooksuportaalis olev artikli pealkiri: "Aastaid südamerohtu kasutanud NV sai võistluskeelu"
aastaid, aastaid, aastaid ... aastaid

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Algselt oli pealkiri "Aastaid südamerohtu kasutanud NV peab võistlustest kõrvale jääma".

Orwellilikke meetodeid kasutav Jooksuportaal on nauditav ja informatiivne teabeallikas.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

13:04 kas su viimane lause on peen iroonia?
Tegemist on telegraafi-agentuuriga, mitte portaaliga, aga võib-olla parem ongi nii, sest spordirahva teksti on enamikel juhtudel piinlik lugeda.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Sooviks parandada ühe faktivea viimases blogipostituses - vabariigi esipatsient saab olla ainult Priit Pullerits, kõik teised on lihtsalt patsiendid.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Onu Aarne, miks nii vägivaldne kell nel i hommikul? Kas Une Mati astus varba peale?

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Foto nr 3 - sobiks EE rubriiki "Nagu kaks tilka vett"
Braavo, vanameister.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

13:44 sul on tuline õigus

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Paneme siia tallele, juhul kui PMst kustutatakse:

Jah väga õieti täheldatud. Sellist "vaikivat vastupanu" viljelevad nad kõik. Võtame või kasvõi sellesamase Postimehe Ruuu!
Eile oli nupuke nii eestipoolel kui venepoolel ,kuidas "õnnetuke" super-muper modell k. Pedaru ei saanud Tallinna restorani sisse kuna oli niivõrd rahvast täis ja tal ei jäänud muud midagi. See selleks , kogu asja point on selles ,et kui eesti PM paneb artikli alla oma väljavalitud foto illustratsiooniks Pedarust ,kus on Pedaru nii nagu ta on (ilma ilustamatta ,kuid kenalt) , siis tbla RU toimetus otsim NIMME sellise foto ,kus Pedaru on meigita ,on ebaõnnestunud foto ,rakurs on selline jms. nagu fotot võttes juhtub , no ja PM.ru paneb selle "inetu pardipoja" suurelt nupukese illustratsiooniks . Ja siis hakkab üks "koloraado mardikate" irvitus a la ,et kui tsuhhontsõ on modellidena juba sellised hernehirmutised ,siis mis need eesti harilikud isendid olla võivad . Ja ikka samas stiilis, toimetusel on nagu kaks eri juhtkonda ,toimetust ,toimetajat ja muidugi ajakirjanduslik poliitika (???) ,kas tegu on sihiliku käitumisega ,kas asui on ikka klikkides ja "lugejate janus" või tegu on sellise venekeelt kõneleva PM lehetoimetuse kollektiivse "vaikiva vastupanuga" ja eesti riiki ja eesti keelt,meelt ja eestlasi halvustava ,naeruvääristava tahtliku tegevusega,mis muidugi leiab suurt poolehoidu meie oma okupantidest järeltulijate poolt ja muidugi venemaa trollivabriku Skolkovo tasuliste SRV poolt kontrollitavate kommentaatorite heakskiitu.
Selliseid näited võib tuua sadu , on see siis artiklid näiteks meie valitsus parlamendiliikmetest või presidendistki ,sportlastest (näiteks Kanepi) jms. ,siis foto pon pahatahtlikult välja otsitud ja valitud seda isikut halvustava või koledas ,naljakas fotoprofiilis võetuna.
Ja kui ma ei eksi on selle PM.ru toimetuse peatoimetaja see Garanzha (kes jõudis vahepeal ka ETV-s töötada) ,kelle (eesti keelt mitte rääkiv) isa ,muideks pedagoog vene koolist viib aastalt aastasse oma koolilapsi Maarjamäel Orlovi lossi kompleksis asuva muuseumi ruumidesse ,kus on Nõukogude ENSV sümboolikaga ehitud ruum ,kommunistlike elementidega ,pannooga ,ENSV lippude ja vimplite ja muu atribuutika seas tehakse "mingeid al tõotusrituaale ja ühisfotosid lastega" . Ja seda Eesti Vabariigis ,anno 2015 ,riigis ,mis kuulub Euroopa Liitu ja Natosse. Pedagoog ,Garanzha isa peab sakraalselt tähtsaks sümboolikat riigist ,mis hävitas oma maa rahvast ,intelligentsi kümnetes miljonites ,proovib lastes äratada austust riiki ,kes küüditas tuhandeid niigi vähese arvuga eestlasi ,kes hoidis okupatsioonirezhiimiga tervet rahvast pool sajandit oma repressivvõimu all. Ja selle isa tütar ongi Postimees Ru peatoimetaja. Jah ,ma parafraseerin Stalinit "Tütar ei vastuta isa eest!" ,kuid see ja mis toimub ülalkirjutatuna PM.ru toimetuse igapäeva poliitikas on vägagi märgiline ja viitab paralleelidele.
Nüüd aga vaatame mitiu minutit PM tsensuuri ja modereerimise meistrid lasevad sellel minu kommentaaril olla!?
Arvan 4-11 minutini! Nii on kombeks,tavaliselt ,kui jutt on "nende köögipoolest".

 
At 14:48, Anonymous Marcello said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:18, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:49, Anonymous Marcello said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:14, Blogger Priit Pullerits said...

Teemaga mitteseotud mula ja joga, isiklikud pseudosõnumivahetused, ühiskondliku kaaluta sõnavõtud jms risustav läheb kustutamisele, nagu näete. Lagastage mujal, mitte siin.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Vot siis. Priit teenib tumedaid jõude ja ei talu tõde oma kommentaariumis. Doping on paha. Tõe kustutamine aga andestamatu ja sünnitab leegi!

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin siis kustutamisele läks? Marcello ja Maige õnnetu armastuse lugu?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Armastus esimesest kommentaarist, õnnetu keskealise pedepaari romantiline lugu. Siin blogis ju ei käi naisi vaid nimevahetajatest mehed.

 
At 21:46, Anonymous Siiri said...

21:13, läbikukkumine, totaalne feil!
Siin käib naisi (preilisid ja prouasid) nii et on kohe.
Teinekord proovige midagi arukamat välja ajada.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:54, Anonymous Kuno-Jackson Kukeseen juhtimisanalüütik said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Mulle näib, et PP sai Talvinguga suhtlemisest mingi egolaksu. Kommentaarides kukkus ärplema ja kasutama sõnu nagu "Fakk, raisk, kurat jne." Samas pestitsiide ignoreerib, kui midagi olemuselt madalat. Tõsine kanarinnalisus.
Mees asub selgelt Savisaarega ühes paadis, kujutleb kodus ette, et moodustavad duo asendamatuid.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Heaolu ühiskonnas jooksevad taadid 10 kmi selliste aegadega
http://services.datasport.com/2015/lauf/sm10km/RANG021.HTM

 
At 13:49, Anonymous Vanatoi said...

to 13.15
veelord näide jooksmise ohtlikusest: 9-st "taadist" lõppes 2-l jaks enne otsa kui 10km. Loodetavasti mitte fataaalselt.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:31, Anonymous Risto M. said...

http://sport.postimees.ee/3145313/fotouudis-margus-hunt-abiellus

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Sulle Risto M öeldi juba ammu et ära topi neid PM elu24 uudiseid siia, naudi neid ise täiel rinnal

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Risto Mehine kogub klikke.

 
At 15:00, Anonymous Kaspar said...

Ai-ai, kuidas siis Priit nüüd niimoodi juhtus, et sa kiidad ja lausa fännad sellist pehmot (Pulleritsu tõelise mehe testi järgi) nagu seda on härra Peep Talving? Paluks selgitust?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Talving ju rootsi meister vehklemises...

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

92-94 Rootsi parim saabeldaja ehk espadroni meister

http://www.fencing.se/om-faktning/tavlingar/masterskapsresultat/svenska-mastare/svenska-mastare-seniorer/sm-sabel-herrar-ind/

 
At 16:14, Anonymous Kaspar said...

Jah, lugesin isegi täna Arterist, et oli vehklemises kõva tegija, aga Pulleritsu tõelise mehe testis midagi vehklemisest kui tõelise mehe mõõdupuust küll miadgi ei räägita. Seega vehklemine (mis oli 20 aastat tagasi) Talvingut pehmo sildist ei päästa

 
At 19:37, Blogger Priit Pullerits said...

Igasugune soga lendab siit kõige kaduva teed, nagu ütlesin.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit, tiliiti neile raiskadele! Siis teavad kuidas end ülal pidada.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole jalgratas eestlaste rahvussport:
http://sport.postimees.ee/3145663/video-eestlastel-oli-belgias-arev-paev

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Kõige põnevam ja sisukam osa kommentaaridest on läinud. Ilmaasjata pikendasin PM-i tellimust. Isegi rahulikult ei saa enam kommentaare nädalalõpu staarile kribada. Antakse jälle tiliiti. Samuti ei tule vastuseid küsimustele, kes, kus, mis. Pealegi igasugune vihje ET-le vuihh, milleks sellist jama siia kribada nihukeste ülevõlli võrretega? Olete usaldamist väärivad ajakirjanikud, siis kirjutage otse, et kuulujutud ja nii kui tõestada ei saa. Rääkige välja aga ärge matke oma teadmist sihtmärgilt väljapressitava mammona alla. Aga ei, kõik on äri, business as usual. Tellitakse jälle hullult reklaami ning kõik ununeb, allikad vihjatakse oskamatult välja ja ongi kõik jokk.

 
At 21:56, Anonymous Arto, Tõlli küla, Tõstamaa vald, Pärnu mk said...

Õige, 21:23. Mis nüüd siis astlana mõjus? Kanarind või CIA või miski muu?

Päevakohast muusikat: Let my people go, FSB koori esituses

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Kanarinnalisus ja CIA olid ju väga leebed PM-i tegijate mõnitamised. Selliste sigaduste eest võiks neile mõnuga väänata ühe korraliku üle suure lombi trial'i. Noh aga tegijatel juhtub ja igasuguste jälgede vaiba alla koristamine on ju Eestis hea ajakirjanduslik tava.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Teada on, et CIA ja FSB agendid üksteist ei salli. Tülid ja teisele leerile keeramised, parem on teha kaks eraldi toimetust.

Blogikande teema juurde tagasi tulles aga, kui Sellik väidetavalt seadis kullafondiraamatu koostaja valiku ette - mina või Sirje Eichelmann, miks Kristo Reinsalu - kelle suu Enn Selliku loo järele vett jooksis - ometi vähem kuulsat ja väiksemata saavutustega, pealegi veel naisjooksjat eelistas? Lihtne oleks olnud ju Eichemann välja jätta. Hea põhjenduski selleks oli võtta (dopinguga vahelejäämine). Siin pidid mingid teised kaalutlused või tegurid mängus olema. Millised?

 
At 23:32, Anonymous Kaspar said...

Priit, kust otsast see kommentaar soga oli? Leian, et minu kommentaar oli asjakohane, kommenteerimaks sinu postitust. Kui postituse autorina poleks sa selle alguses ülistanud alkoholi joovat (Arteris veini nautija), Tartu maratoni mitte läbinud (teada tuntud pehmo kriteeriumid) Peep Talvingut, siis poleks ma saanud ju sellist väidet antud postituse kohta esitada? Seega lähtuvalt tõelise mehe testist, võin ma järeldada, et tunnustatud ja lugupidamist vääriv Peep Talving on üks lödipüks.

 
At 23:49, Anonymous Martin, kultuuriteooria 2. kursus said...

Dr Talving, lisaks veini nautimisele, usutavasti naudib ka head nalja s.t on haritud ja erinevates kultuurikeskkondades kümmelnud inimesena selleks suuteline. Erinevalt ajakirjanikust, kellel vahel sellega on nii ja naa.
"Täielik soga. Kaduge siit!" kas on PM toimetuse stiil?
Rohkem tolerantsust!

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikul pole niisugust eesmärgi võimalust nagu Dr. Talvingul - ja see ajab väga närvi tegelikult. Jutt jookseb ju ka kire pealt, mühakad joovad Bocki ja jutt ei jookse, jutt on konkreetne. Punane veri oli Pulleritsule nagu punane rätik. Tuleks luua Bockinuusutajate Eesmärgistatud Rehabilitatsiooni Assotsiatsioon (BERA).

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:33, Anonymous Kaspar said...

Priit, oma tõelise mehe testis taunid sa muuhulgas selgrootust ja põhimõttelagedust. Kuidas sinu enda põhimõttekindlusega lood on? Testis eraldad sa pehmod õigetest meestest, aga ometi ei julge/ei taha/ei soovi sa Peep Talvingule seda näkku öelda (või temast niimoodi blogis kirjutada).

Järjekordne hiilgav leid testist, mis vastandab sind (kõva mees) doktor Talvingust (pehmo) - Pead kasulikumaks kulutada aega pigem sportliku vormi edendamiseks kui doktoritöö kirjutamiseks.

Sinusuguselt kogenud mehelt ootaks rohkem elutarkust, mitte sellist noort ja vihast silmad punnis "sport on elu" mõtteviisi.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

kuule Kaspar, pigem on sinul silmad punnis, aju kah. Mõõdad vist ennast iga päev kõva mehe mõõdupulga järgi?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:50, Anonymous Kaspar said...

Miks siis kohe niimoodi solvangutega ründama peab?

Aga vastates küsimusele - olen piisavalt elutark, teadmaks, et peale füüsilise vormi treenimise, tuleb tähelepanu pöörata ka vaimsele küljele (teadusliku kraadi omandamine, raamatute lugemine, teatris käimine jne), mida "kõva mees" Priit Pullerits peab mõttetuks ajaraiskamiseks.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Häbi Kaspar! Arenda endas austust meie kõigi isa ja patrooni, El Padre Pulleritsu vastu.

 
At 16:42, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Kaspar, te olete kindlasti tubli ja eeldatavalt ka kõva mees, aga mister Pulleritsu arvustamiseks selgelt nolk veel.
Tundkem oma kohta ahelas ja käitugem sellest lähtuvalt. Siis me ei riku looduse tasakaalu ja suured jamad jäävad tulemata. Häid munapühi!

 
At 16:55, Anonymous Raekülast said...

Kaspari ausa võrdluse abitu heinatuustidega loopimise asemel tunnistage, et Postimehe lödipüksluse ja Arteri intervjueeritavatega paistab paraku olema nii, et eri väärtused üksteist ei kaunista. Kui tahate poliitiku moodi anonüümselt ning argumentideta edasi abitult asja maha suruda, eks te siis helistage ka teistele anonüümsete kommenteerijate toimkonna liikmetele. Kõva mehe tunnus see muidugi ei ole, kui oma varem välja öeldud sõnadest aru ei saa.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt Roobert, tuleb teada oma kohta siinses hierarhias. Kahju et isafiguur Kamratov minema peletati, ta oleks siin nolkidele sõitu teinud ja korra majas pidanud.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

"Meestest võidutes Pariisi maratoniks valmistuv Sergei Tšerepannikov (Treeningpartner)" -JOOKSUPORTAAL
Kolm viga ühes lauses. Õigekiri. Rektsioon (Sportkeskus, Treeningpartner). Maraton pole igale andekale jooksjale parim distants.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

oh jah neid kirjavigu ja piinlikke anglitsisme on spordirahva juures kuhjaga. Antud juhul sportkeskus ja treeningpartner on russitsismid (eesti keele grammatika räiged rikkumised sellele lisaks). Kurb tõesti. Kas keegi neile Sportkeskuse rahvale siis õigel ajal ei öelnud?

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Tõeliselt kõvade meeste blogides ( dr. Holden, Salumäe, Ailt jpt.) ei leia idiootlike kommentaa( to)re(id). Samuti ei kustutata sealt midagi.
Ainult väga pehme mees ei talu enda omast erinevaid arvamusi!

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Vale 20:37
nimetatud blogid on haledad könnid Suure Suusablogi kõrval. Ei ole neis nõrkades blogikestes seda võitlevat isamaalisust, pelk päevapoolse ümberjutustus vaid.

 
At 20:55, Anonymous Manivald, Kadila küla, Vinni vald, Lääne-Virumaa said...

Vaidleks vastu. Andres Keba blogi on kvaliteetblogi.
Jõusaali valimisest: http://rulluisutamine.blogspot.com/2015/04/hakkame-valima-uut-jousaali.html

Erinevalt Pulleritsu junk-food-fotomaterjalist on Holdenil ja Kebal oma fotod
http://rulluisutamine.blogspot.com/2015/03/mida-arvata-viimase-aja.html

 
At 22:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ei usu, et need eelnimetatud blogid Eestist kaugemal mingit resonantsi tekitavad. Homme sellest, kuidas üks mees üritas mu blogi välismaale kaevates kinni panna. Ja ma avaldan siin homme tolle tüübi nime. Ei mingit halastust selliste pealekaebajate vastu.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige, Priit! Just nii, ootame.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Põnev, vanameister suudab isegi pühapäeva õhtul lõket läita. Tegelikult on see argpükslik ähvardamine. Ju ikka oli ka sisu tollel kitupunnil aga ega detailidest lugejaid ju ei valgustata. Isiklikult huvitab mind hoopis, et kas võõra teose avaldamine ilma allika viiteta on ikka Eestis ja mujal maailmas legaalne tegevus?

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsu blogi on pikalt üle kõige. Legendaarne, fenomenaalne, ajalooline.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

Seda videot võiks vaadata. Ja kui vähegi võimalik, siis püüda ilma emotsioonideta - nii põlevast poolehoiust põlema minnes kui põletavast vihast end haavata lastes. Ütleja ja tema tegude, aga ka tema kõige vihatumate vastu siis.
Pealegi on täna "probleemide põhjus" palju laiem, kui arvati toona NSDAP ladvikus.

Pigem vaadata hästi rahulikult ja maksimaalselt tekstile kaasa mõeldes, et miks maailm oli kolmekümnendate lõpus seal kus ta oli ja miks maailm on täna seisus, kus me oleme.
Seejärel püüda analüüsida ja küsida endalt, kas uus Suur Madin on teatud aja möödudes:
absoluutselt välistatud,
väga vähe tõenäoline,
vähetõenäoline,
pigem tõenäoline,
tõenäoline,
reaalne,
väga reaalne.

Siis võiks mõelda ka selle üle, miks sellist materjali nii videote ja misiganes muul kujul järjest suuremates mahtudes levib.

 
At 08:05, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Õige vanameister, pealekaebajatele tuleb panna täiega.

 
At 08:33, Anonymous Anonüümne said...

Blogi onn legendaarne, fenomenaalne, aga on asi iseeneses ja on nõndanimetatud small talkie. Keba ja Holden ütlevad nagu asi on.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Ilves rikkus hea nimekonkursi ära oma Twitteri säutsuga. Hirmutas kodanikud ära. Twitter ise on juba "ropp" koht.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Intervjuust jäi silma, et Dr. Talving on oma elus siis ka geisid päästnud elule.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Kus on kitumine kitumisest? Päike kõrgel aga vanameister noristab veel sügavat und , keerab teist külge ja kütab põnevust...

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Õppige kannatama. Sest kannatab, see kaua elab.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Kes kannatab, sellel tõmmatakse tänapäeval taguots lohku kavalamate poolt.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Mida kannatust? Teame mis juhtus kannatava Kristuse või Tarmo Leinatammega. Kumbki ei elanud kaua. Kannatamise rahvatarkus on sulaselge demagoogia. No aga mida siit muud oodata oligi.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, 01:24, mitmeid paralleele saab tõmmata nende ajastute vahel, kasvõi see, et suur mass muutub järjest rohkem rahulolematuks kehtiva korra suhtes ja hakkab üha enam aktiveeruma, tegutsema. On nö pidevas ergastunud seisundis. Ning siis ühel ilusal hetkel tulevad kirevad liblikad ja teevad paar tiivalööki...

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

No ei tule, ega tule seda lugu. Vahelduseks peaks küsima, et kuidas elab spordisõber Kuno-Jackson Kukeseen alias Courtney Grover. Ei tea, kas Mart Juur või äkki PP oskab meile täpsemalt öelda, et millal ta jälle sõna saab ning kas järgmine jutt tuleb spordi ja valeidentiteedi teemal? Loomulikult võib ju seda küsida ka otse härra käest. Siiski vast kohalikud vahemehed on rohkem artiklite teema ja ajakavaga kursis.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Courtney link ei taha millegipärast läbi ronida - www.gosolidus.com/about/team

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas see sell, kes kunagi pulleritsu auguga visserid lubas puruks murda, on kinnimajja saadetud??! PM advokaat olla lahingus ja puha! Kõva mees vajab ju kaitsmist!
Ah, et pole....
Ilmselt ei tule seda praalitud nimedega lugu ka....

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

To 09:09
Kes kaua kannatab sellel tuleb püksi

 
At 11:34, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
michael kors outlet
los angeles lakers jerseys
michael kors outlet
ed hardy
cheap nba jerseys
supra shoes sale
replica rolex
bears jerseys
atlanta falcons jersey
20170317

 
At 20:43, Blogger Unknown said...

nonton video sabung ayam bangkok

 

Postita kommentaar

<< Esileht