teisipäev, aprill 07, 2015

Pullerits: Kuidas meelitada minister oma trennikaaslaseks?

Eile, esmaspäeval, tuli uudis, et Jürgen Ligi, minu omaaegne koolivend Tartu 2. keskkoolis, endine kõva jooksja ja nüüdne sitke triatleet, saab tõenäoliselt haridus- ja teadusministriks – ehk võtab koha, kus istus seni Jevgeni «oi-oi-ai-ai-Jürgen-ütles-halvasti-nuuks-nuuks-olen-solvunud» Ossinovski, kelle pealekaebamise tõttu Ligi eelmisest ministrikohast ilma jäi. Haridusministeerium asub teatavasti Tartus.

Saatsin Ligile sõnumi, kus küsisin, kas see on tõsi, et ta naaseb üle tüki aja kodulinna. Ühtlasi tegin talle ettepaneku, et kui ta Tartusse tuleb, tean talle soovitada üht head rattasõidu punti, mis koguneb teisipäeva ja neljapäeva õhtupoolikuil ning teeb umbes 60-kilomeetrise ringi. Ühtlasi märkisin, et kui ta vajab temposõiduks treeningupartnerit, olen lahkesti nõus oma seltsi pakkuma, sest kahekesi teineteise alla tempot kruvides on huvitavam sõita kui üksinda.

Pärast kella viit läksin koju ning kella kuuest koos arstitudengi Steve Astokiga rattaga sõitma. Sõitsime Jõhvi maanteed pidi välja, nägime 200 meetrit enne Aovere risti bensiinijaama tee ääres pruuni väikeste kihvadega metssiga, keerasime kahe kilomeetri pärast vasakule üle Vasula voore Võibla suunas, vändates mööda Koplist, ning Jõgeva maanteele jõudes keerasime suuna Kärkna peale, et jõuda Kärevereni, kust keerata Tallinna maanteed pidi Tartuni tagasi, aga... olgu nüüd Tartu kandi kõik ratturid hoiatatud: 5 km enne Käreveret oli asfalt üles võetud ning seal olid alanud teetööd. Seega võib Kärevere-Kärkna vahelise lõigu ilmselt vähemalt suve esimese pooleni treeningupaigana maha kanda.

Keerasime otsa ringi ning sõitsime Tartusse tagasi Jõgeva maanteed pidi. Kokku tuli 50-kilomeetrine ring, keskmine kiirus 33,2 km/h.

Kui koju jõudsin, võtsin rattasärgi tagataskust mobiiltelefoni. Sinna oli vahepeal saabunud sõnum Ligilt: «Aga 60 on vähe.»

Vähemalt on vana hea Ligi tagasi. Saate aru küll, mida mõtlen?
******
Chesler Park, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jürgen Ligi mullu suvel triatlonil Viljandi rannas. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix
Foto 2: Kärevere-Kärkna tee eelmine remont 2008. aasta sügisel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

77 Kommentaarid:

At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma saan aru, et Edasi ja Postimehe peatoimetaja Kalmre lahkub toimetusest. Miks temaga edasi trenni ei tee ja Ligi asemele võtate?

 
At 17:51, Blogger Priit Pullerits said...

Teil on ekslikud andmed. Ma ei ole kunagi Kalmrega koos trenni teinud.

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Ligi (kultuuri- ja) spordiministriks!
Teatrimees ei pidavat spordiasja jagama (MEN raadiosaade).

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas taaralinna tsiklistidel rattaralli uus trass läbi sõidetud? Kuidas võrreldes vanaga on?

 
At 19:08, Anonymous Risto M. said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:18, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ma küll taaralinlane aga tsiklistiks väga nimetada ei julgeks. planeeritud radadel aga on jalgrattaga kulgetud küllaga. Pakun et on veidi lohvim, siiski veidi ju pikem aga samas on ka äkilisi ootamatusi. Jätke endale ikka üllatusi ka. Vahelduse mõttes nagu rusikas silmaauku või nagu ema sülle..

 
At 22:07, Anonymous Martin, kultuuriteooria (TLÜ) said...

Enda meelest exceptional,
tegelikult tavaline ajaleheneeger.
Meretaguse exceptional
impeeriumi isehakand püüdlik teener.
Enda meelest üle valge ida-eurooplasena üle New Yorgi neegritest. Ja kohalikest neegritest.
Veidi hüsteeriline üleolek.

Aga Kaplinski kirjutab, et
impeeriumeid on ka varem olnud, tuleb veel.

 
At 22:24, Anonymous Suursilm said...

Tüüpiline Priidu jutt. Lepib kokku inteka ja enne intekat offrecord kohtumise ratta seljas ning serveerib seda kui ministriga trenni tegemist, tegelikult puhas töö. Milleks lugejaid petta?

Ma parem räägin kuidas ma ministriga kohtusin. Astun SPA-s peegli ette juukseid föönitama ning järsku tunnen, et keegi jõllitab mulle otsa vaadata. Mul hakkasid ehmatusest käed värisema ja kolm korda kiiremini edasi-tagasi triikima ning vaatan - pagan ei minister vaatab otsa just kui tunneks mind aga kuidagi ei tule meelde kust. Omaarust pole ma kunagi selle mehega silmsidemesse sattunud ning üritan siiski meenutada, et äkki kuskil siiski on see juhtunud ja siis tunnen kuidas suurest pingutamisest läheb selja pealt muskel krampi ning seljale tekib vägev punn. No johhaidii, see veel puudus. Enam polnud aega meenutada, et kas ja kus seda meest näinud olin ning jätsin hea võimaluse ka kasutamata, et riigihärrat kiita sportlike eluviiside eest. Vot sihuke lugu. Enivei, nüüd kus seljal olevast krambist olen lahti saanud, siis on paras aeg tervitused teele saata ja kiita härra ministrit, et ta on ikka põrgulikult kiire vees sumaja :)

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Ligi võib ju Tartust olla ja tagasi olla.Aga kas ka haritud,tegija mõnel alal?

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

*Lugege ka kuidas kulgevad Andres Keba uue jõusaali otsingud (Spartast sai siiber).
*Keba käib välja ka omapärase, isegi üllatava idee, kuidas sport lõpuks dopingupahest vabastada.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Keba kriteeriumid jõusaali valikuks:
(tähtsuse järjekorras):
- jõusaalis peab olema hea õhu kvaliteet ja korralik ventilatsioon;
- trenazööride ja tõstevahendite valik;
- et ei oleks pidevat ülerahvastatust;
- jõusaal ei meenutaks hommikuti vanadekodu võimlat;
- asukoht, parkimisvõimalused.

 
At 23:58, Anonymous Bizdauskas said...

See, et reform on kari šaakaleid, ei tohiks vist enam kellelegi uudiseks olla. Aga et nad käituvad sealjuures veel ülimalt naglalt, see natuke siiski üllatab.
Ei, asi pole selles, et üks nolgiohtu snoob jäeti portfellist ilma, millega ta midagi mõistlikku ei osanud peale hakata.
Sellised tulebki ülejõukäivatest aksessuaaridest kiiresti vabastada.

Nagla trikk seisneb aga selles, et poisinolgi portfelli sisu pannakse sorteerima ja ümber tõstma, asendama, loomulikult ära viskama (mõnuga kusjuures!:) vana lahingveteran ja poisikese märgade unenägude julmim Terminaator herr Krokodill isiklikult.
Ja veel sellises faasis, kus pole meetritki uute sherpadega mäkke astutud, aga vähemalt 8000 m peale loodetakse tõusta.
Igaüks võib ise kalkuleerida, palju selline jõuline ja alandav käik ekspeditsiooni ühtekuuluvust ja tegutsemislusti kohe hakatuseks kasvatas.

Samas, kui ausalt öelda, siis ei saa ma väita, et selles küllaltki naglas ärategemises poleks köitvat mänguilu ja et selline asjade käik mulle ei meeldi. Tõe huvides pean siiski lisama: arvestades konkreetset case'i ja osapooli.

Oot, ja keegi rääkis midagi neljast aastast. Sellise avangu peale?
Jee rait! Muidugi usume, kindlalt edasi!! :))

 
At 00:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas see, kes Ligile sõnumi saatis, oli päris-Pullerits või blogi-Pullerits? Ja kes sõitma läheb - päris-P või blogi-P? Mis siis saab, kui päris-P tuleb hiljem ministrisõidu reportaaži kommima ja blogi-P tema arvamuse ära kustutab? Vot see on tõeline intriig, mille kallal nuputada. Mitte mingi valitsuse moodustamine.

PS Kalmre oli viimane normaalne ja sporti jagav mees Postimehe Tartu majas töötajatest. Kahju.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Sul 00.54, on uuriva ajakirjaniku verd! Kolme lühikese, ent terava reaga suutsid intrigeeriva küsimustiku õhku heita!
Lisaks siia veel ühe: kumb on rohkem lödipüks (saab kõva mehe testis vähem punkte)- päris- PP või blogi- PP?

Spordist rääkides, siis soovitan varahommikuti jooksmas käia- tõsiselt virgutav.

Toits Pärnust

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit ullike ei taipa mis jamasse ta ennast toppis. Ega see treeningsõit Ligiga pole miski rannal jalutamine. Ligi kui vana tempohunt tõmbab päris-PP-l nö trenniga mahlad korralikult välja. Parim mis blogikunn teha saab on see, et üritab tuules rippuda. Offrecord jutuajamisest aga ei tule midagi välja. Paremal juhul saab päris-PP mõned ülistavad laused Arterisse, et kui heas füüsilises vormis krokodill meil on.

Kas Priit pole mõelnud näitlejaks hakkamise peale? Näitlejatel on skisodest kõva põud. Eriti oodatud on skisod kellel on sees 10 või rohkem sisemist mina (blogimina), sest neil tuleb uude rolli sisenemine väga loomutruult välja.

 
At 09:45, Blogger Priit Pullerits said...

Oh teid ullikesi ja lollikesi ja ilkujaid. No vaadake esmalt iseennast: kas see anonüümne mina, mida te siin endast näitate, on selline, mille taha võib vedada ilusa sirge võrdusmärgi teie päris-minaga? Ei ole ju! Olete ise täpselt samasugused ehk pada sõimab katelt.

Neile, kes ikka veel aru ei saanud ehk dlja ossobo netalkovõh ištšjo raz objasnjaju: meil on elus erinevad rollid - isa-roll, abikaasa-roll, poja-roll, kolleegi-roll, spordisõbra-roll jne. Ega te ju ometi arva, et kui teil on väike laps ja räägite temaga ninnu-nännu, siis selline oletegi, et see ei lase teil lollide alluvate pihta selget ja resoluutset kriitikat teha? Nüüd on küsimus selles, et kas me suudame nende rollikihtide alt üldse oma pärismina enam tunda ja tunnetada. Ma usun, et mina enda oma tunnen ja tunnetan. Siin on küsimus teile: kas teie ka tunnetate?

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

On kahju, kui sisu ja vorm segi lähevad. Ninnu-nännutamine ja karjumine on vorm. Inimeste üle aga otsustatakse sisu üle - kui ikka mehe sõnad ja teod lähevad lahku, siis pole vahet, kas oled issi või poeg või ajakirjanik.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane vastus, 09:45!

 
At 10:13, Blogger Priit Pullerits said...

Oh my god, you still don't get the point, 09:58. What should we do with men like you?

 
At 10:14, Anonymous Vanatoi said...

vot selline viimane (9.45) PP mulle meeldib. Blogija ja ajakirjanikuna.

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

...ehk kas see, et ma eelmise kommentaari kirjutasin English-PP-na, näitab, et ma olen inglane või ameeriklane ja ei suuda English- ja päris-PP-l vahet teha? Ja teie ka ei suuda või?!?

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, siin blogis ongi hea lõdvaks lasta ja õigel minal maailmas kokkukeeratud pasa üle oma arvamust avaldada lasta. Pärisilmas lähikondsetest ja pubist eemal nii vabalt möla ajada ei saa, seal peab arvestama, et iga sõna mis välja ütled pannakse kella külge, mängitakse laste telefoni mängu ja lõpuks pead andma vastust asjade üle mida sa kunagi öelnud pole kuid mida keegi arvas sind ütlevad ja seetõttu ka haavus kohutavalt. Seetõttu tuleb päriselus pärisminale panna alati peale kohitsev enesetsensuur ja lisada suur osa näitlejameisterlikkust, et väljaöeldud sõnum jõuaks alati kohale võimalikult tõepärasena sellele mida sai ka tegelikult öelda soovitud. See aga ei tähenda, et pärismina oleks kuskil peidus. Pärisminal on lihtsalt hulk nö aktiivfilterteenreid ümber mis loo seeditavaks teevad.

Eeldades, et Priit käitub sarnase mudeli järgi siis jääb arusaamatuks, et miks ta kisub ära võrdusmärgi enda ja oma blogi vahelt? Võimalik vastus on, et mees lõi vedelaks kitse poolt neegriga kitumise pärast ja nüüd on ta asunud oma fasaadi sellest pigiplekist puhastama. Seega tavaline argpüks, kellel pole kindlaid seisukohti ja kes lähtub konjunktuurist. See mulje siin blogis loodud kõvast mehest on seega bluff. Meie usk isafiguur Priitu on jäädavalt murenenud. Edasi jääb meil tugineda Isafiguur Robinile, kes kõik organitele ette kannab ja oma sõnumi siis organitelt meie nutitelefonidesse edastab, et me ikka püsiks õigel teel. WELCOME TO ORWELAND!

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Änglish jääb varjule, kuna alles oli palju pikema ja tugevama esitusega особо толковый-ПП.

Paar korda tahtis see enese- ja võõramääratluse teema asjakohaseks minna, aga sumbus sujuvalt kärplemisse. Rääkige nende rollide olemusest suhtes konkreetsesse tegevusse (kohtumine ajakirjanikuna, kohtumine blogipidajana, kohtumine M40 või M50 harrastajana ja endise keskmaakoondise kandidaadina, intervjuu andmine ministrina, intervjuu andmine endise jooksukoondise kandidaadina ja harrastajana jne), mitte laste kasvatamisest ja virtuaalsest ülemuse rollist unistamisest korraga vales teemas. Või seletagem uuesti, kuidas siit tervikstruktuur välja joonistub. Ja näitlejate palkaja - "skiso" jaoks on teil vähe materjali, jätkake palun kinosaali publikumis materjali kogumisega.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Tulles veel korraks tagasi PP Kõva Mehe Testi manu, siis: http://www.mehedvormi.ee/staaride_tulemused.html

Neist ka mitmed tublid harrastussportlased.

Proovisin ka ise ja tuleb tõdeda- olen lödipüks, maksimumist jäi paarkümmend punni puudu.

Toits Pärnust

 
At 13:03, Anonymous Kärna Ärni said...

Toits, kas raamat "Jooksjana sündinud" läbi loetud?

Pärnu mehed käivad varahommikuti merel mõrda panemas.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul rattaralli uue trassi luure ikka plaanis?

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik Priit S. - 300 punni,

ajakirjanik Priit P. - ? punkti
minister Jürgen - ?
blogirott Karvajalg - ?
blogija Keba - ?


 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Ärni, nii tögamisi: kas mõrda mitte mere ääres ei panda, soojal rannaliival? Tõsi- osavam mees saab sellega ka paadis hakkama.

Ning ei ole antud raamatut läbi lugenud.

Toits

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

13:10 - kui test oleks tõeline kõva mehe test ja kajastaks reaalseid päris kõvade meeste tunnuseid (s.h. füüsiline jõud), oleksid ajakirjanik ja ministrikandidaat selles testis väga tagasihodlike tulemustega. Teiste väljatoodud nimede osas saavad hinnangu anda need, kes neid rohkem tunnevad.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

.....kõva mehe testi tulemust sulle hauakivile ei raiuta!!!


(copy-paste ühest blogist)

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

13:47 - see tüüp nimetas 60+ tundi 23+ km/h -ga 2 nädalaga kergeks sõtkumiseks. Dr ei aimagi veel, et tal on praegu terveks hooajaks kriips peal. Jah treenitud saavtussportlaste jaoks on alla 30 km/h kiirusega sõitmine kino vaatamine, kuid ülejäänud peaksid oma soove suutma mõistusega taltsutada, muidu on arstidel kõvasti tööd juures. Ega kehahääle kuulamine ei tee veel skisoks ;)

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

See 12:58 viidatud test pole mingi kõva mehe test, vaid kaitseväelaste füüsilise vormi hindamise test. Tulemusi on ainult kaks võimalust - sooritatud või mittesooritatud. Kolmandat varianti ei ole.
Test loetakse positiivselt sooritatuks, kui koondtulemus on kolme ala punktide summana 191 või üle selle. Eraldi variant on ka see, et kõik alad iseseisvalt on vähemalt 60 punkti, seega min. 180.
Priidu vanusele tähendaks viimane variant kaks minutit ja 23 kätekõverdust, 2 minutit ja 25 istessetõusu ning 3,2 km "loivamist" 19:30! Iga ala vahele peab jääma vähemalt 10 min puhkust. Arvan, et iga mõistlik mees saaks sellega hakkama. Priit peaks kohvitassi ja võileiva rajale kaasa võtma, sest muidu hakkaks igav ...

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin hiljuti publikuga ühte filmi harrastussportlasest kes mängis PP-d. Ta kirjeldas oma elu ümber spordi. Väidetavalt teeb ta trenni ca 7+ tundi nädalas mida on üle 4 korra rohkem kui U.S. Department of Health and Human Services soovitus ning see pani mind arvutama. Eeldame, et inimene soovib elada 80 aasta vanuseks. See tähendab, et täisealiseks saanuna peab ta 60 aastat tervislikult elama. Oletame, et ta arvab, et selleks on vaja üle 7 tunni nädalas teha sporti, mis teeb 364 tundi aastas ja 22000 tundi 60 aasta jooksul. Aastas on 8800 tundi, mis tähendab, et perest eemal tuleb olla 2,5 aastat. Lisaks sama palju aega läheb riietumisele ja pesemisele ja varustusega jändamisele seega kokku 5 aastat. Samas, kui inimene on mõõdukas ülekaalus ja ei liiguta lillegi, siis ta halvemal juhul elab 4 aastat vähem kui kõva filmistaar ning saab ikkagi olla tervelt aasta kauem oma perega koos. Sellepeale tekib küsimus, et kes siin hull või skiso on? Mis paneb inimese hullult rabelema. Selle asemel võiks laeval mõrda panna. Allikas: http://www.cancer.gov/newscenter/newsfromnci/2012/PhysicalActivityLifeExpectancy

 
At 14:57, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ütlen teile vastuse, eelmine: palun andke oma naisele ja lastele ka hingamisruumi! Ei ole vaja, et nad peavad kogu aeg teie silma alla viibima ja teie lolli iba (okei, see sai nüüd öeldud halvasti, aga halvasti öeldes jõuavadki asjad teinekord paremini kohale) kuulama. Paljud elud lähevad lörri, sest üksteisest saab siiber, ja siiber saab siis, kui ei anta teisele hingamisruumi. Niisiis, võtke seda endale ja andke ka teistele!

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kumba PP-d ma pean uskuma, kas filminäitlejat kes haledal kahetseval häälel tunnistas, et kogu sportimine on peresuhete arvelt (mitte peresuhete tugevdamiseks), sic! Või pean uskuma mitte päris Priitu siin blogis ehk nn blogi PP-d kes ütleb: "palun andke oma naisele ja lastele ka hingamisruumi". Kumb jutt siis nüüd iba on. Teame, et film on iba, TV on iba ja blogi on iba. Seega milline on see õige tee?

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

Õige tee on väga lihtne - see on see, et tegelete rohkem iseendaga kui teiste üle pea valutamisega.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Selge siis. Meeletu tundide sirgeks löömine nn sportides on siis asendustegevus ehk nö meditatsioon, maailmast väljalülitumine, teisele lainele asumine. See seletab, miks Priit armastab fartlek treeniguid. Teatavasti on rahulikult kulgedes raske mõtteid igapäeva tegemistelt ära saada, kuid kõva pingutamisega ei jätku ajul auru treeninguväliste mõtetega tegelemiseks. Siinkohal tekib küsimus, et mida pagan sellest nö vormist siis võistlustel koguaeg näitama peab kui midagi ei võida? Mina soovitaks võtta oma abikaasal käest kinni ja mõned korrad nädalas jalutamas käia. See kindlasti tugevdab oluliselt rohkem peresuhteid, kui kaasa eest maanteele põgenemine. See selleks. Teisisõnu, et kas Eestis ple see nn tervisesport muutunud hoopis pseudoäriks ehk nö lollidelt raha äravõtmise tööstuseks, mida promotakse igatsorti blogijatega, kelledele tehakse sooduspakkumisi vastavalt lugejate osakaalule nende äride klientuuris?

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

to 14:42 (ja natuke ka 16:10) -

Meenub kuidas üks üle 70-aastane vanem härrasmees vastas ameerika-maa ajakirjaniku küsimusele, et miks ta kodus puhkamise asemel ikka veel maanteel ratast sõidab, seal võib ju surma saada!
Vastus lihtne - parem surra, tehes asja mida armastab, kui elada mõni aasta kauam, olles ise teiste poolt lusikaga söödetav naeris ...

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

16:39 ei saanud asjale pihta. Viidatud tekstide point oli, et üle teatud piiri pole normaalset põhjendust ülepingutamiseks. Juhul kui armastad pedaalides aega tappa siis tee seda. Lisaks on palju muid ajatapmise viise. Juhul kui soovid tervise pärast liigutada, siis selleks piisab tavalisel selle blogi külastajal 2 korda vähemast ajast, kui ta seda praegu teeb ja PP-l 4 korda väiksemast ajast. See oligi jutu point.

 
At 18:39, Anonymous Urmas, jooksusõber, Harjumaa said...

16:10 on head point'id
> Meeletu tundide sirgeks löömine nn sportides on siis asendustegevus

Täpselt! Vt
http://apmaraton.blogspot.com/2015/04/kuidas-leida-aega-ja-mitte-ainult.html

> Teisisõnu, et kas Eestis ple see nn tervisesport muutunud hoopis pseudoäriks ehk nö lollidelt raha äravõtmise tööstuseks, mida promotakse igatsorti blogijatega, kelledele tehakse sooduspakkumisi

Täpipealt! Hea näide on nn "roosa mehike":
http://jooksmisest.blogspot.com/2015/03/skechers-gorun-4.html

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

http://well.blogs.nytimes.com/2015/04/07/study-warns-of-diet-supplement-dangers-kept-quiet-by-f-d-a/
Eestis on "vitamiinide" müügimehed mõnusasti otse Olümpiakomitees. Tarvitajad ja treenerid samuti.

 
At 20:18, Blogger Priit Pullerits said...

Johhaidii, no oli täna alles sõit. Paarimees, arstitudeng Steve Astok pani üksvahe ees 50ga, ja kui end ribadeks tõmbas, ütles, et tuleb minu külje taha paariks minutiks puhkama, lasin siis ees pisut vähem kui 40ga, misjärel paarimees tõmbas tempo veelgi rohkem üles, üksvahe sikutas pikalt ees 55ga, ma juba vaatasin, et kurramus, varsti mu lagi ees. Aga ei olnud see veel kõik. Kui tuli Jakobi mägi, siis lendas sealt üles nagu lingust lastuna, ma ei hakanud parem vastu ponnimagi, olin vaevalt rohkem kui poole mäe peal, kui ta juba üles jõudis. Aga kokkuvõttes hea 46 km pikkune kõva trenn mullegi.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Ma oleks jäänud uskuma kui ta oleks ees 60 ka sikutanud

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

14:28, kõva mees saab NATO testis maksimumpunktid. Jürgeni jaoks oleks see lumme lasta.

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Kalli abikaasa võib ka trenni kaasa võtta.Kõval spordimehel ju tavaliselt ka sportlik naine-see peaks ju eemaloleku mure lahendama.Võistlustel vormis olek on aga ikkagi enda huvides-hea enesetundega lihtsam võistelda.Võistlustest on aga tõesti korralik rahamasin tehtud,eriti hästi tuleb see välja sellel Tartu firmal,kes korraldab suusa,ratta ja muid maratone.Seepärast pole enam ka nende üritustel osalenud-aga see on ainult selline isiklik arvamus.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei anna noortele meestele armu. Varsti tahab gruppettot.
Noormehed, hoidke Pulleritsu eest!

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits meelitab noori mehi trennikaaslaseks. Ei põlga ära ka vanu. Ja trennid olgu intensiivsed!
Ohtlik mees.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Sellele kui vanem mees noori poisse ligi meelitab ei vaadata hea pilguga

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

22:12 see oli nii nõukogude ajal. Täna on meil lääne-rooma edumeelsed kombed ja seesinane on igati tervitatav.

 
At 22:29, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Kas Teil seal Tartus on taganttuul koguaeg või? Sellised kiirused juba Aprilli alguses? Meil siin rannikul sellist kiirust küll ei näe. Aga ära sa nende poliitikutega väga semmi, need on eriti libedad vennad. Sester sai või saab 20000€, et riigikokku ei pääsenud, nüüd värske minister ja 5000€+ muud hüved iga kuiselt jälle arvel. Sven ole vähemalt niipalju mees ja anna see 20000€ inimestele, kes seda tõesti vajavad.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Tervitatav küll, hollandlaste ja rootslaste seisukohalt vägagi broo. Eestile kindlad plusspunktid.. aga kuidas jääb iibega?
Selline aktiivne Vello Orumets võib lokaalsele iibele korraliku põntsu panna.

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Pole vahet kas Priit sõidab 60 või 70km/h. Pole vahet mitu punkti Priit saab NATO testis. Pole vahet mitme ministriga Priit trenni teeb. Meile, ustavatele jüngritele on Priit ikka ja alati El Padre, El Senor, El Patron, El Comandante, El Lider. Del Rey.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge padrunifänn 08:49, palun küsige oma iidolilt aadressi ja saatke lilled palun kulleriga, mitte siia. Äärmisel juhul tööjuurde, kuigi see ei oleks kuigi luterlik.

Teiste jaoks on selge, et viimasel Rattarallil oli nimetatu koht teises sajas ja keskmine kiirus 40km/h

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

9:12, kui tulistate, siis palun täpsemalt.


Koht 188
VKL koht 21
Keskmine kiirus 41,1 km/h
Võitja aeg 03:01:07
Kaotus võitjale 00:13:11 (7.3%)
Võistlus SEB 33. Tartu Rattaralli
Kuupäev 01.06.2014
Distants 133 km

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Üks sõidab kogu aeg 50-ga, teine 40-ga ja lõpus on ikka koos? Muide 55km/h pole linnas lubatudki kihutada.

 
At 12:10, Blogger Priit Pullerits said...

Me ei sõitnud linnas selle kiirusega, sellega sõitsime maanteel. Mingid neli tüüpi olid veel Külitse kandis rajal, noist läksime nagu seisvast postist mööda, kusjuures siis lasime tempo kõrvalteele keerates täitsa alla. Pärast seda läks andmiseks.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Miks selline komm õigel ajal kirjutamata jäi?

See et Vedjohhini vahelevõtmine oli juhus on lihtsameelsetele, oli konkreetne vihje ja tegutseti konkreetselt, siis kui seda kõige vähem oodati.
Nikolajevi "tähelend" aga algas juba 2011 kevadel kui äkki eesti mastaabis olematu vend äkki võitma kukkus, aastaga poolmaratoni rekordit 7 min ligi 30sena enam ei paranda, siin on keemikud abiks, kui aga Euroopa mastaabis hakkas pildile saama pandi kohe silm peale ja võeti ka konkreetselt vahele.
Neid on veel kes siia nimekirja sobiks. Nurme on aga lihtsameelsuse etalon - paneb netti loo, et ma ka tarbin sedasama ja ilmselt ka 2015 kui see oli keelatud igal ajal??? Nurme, kes sulle seda välja kirjutab? bernatski?

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Art Soonets nägi eile Postimehe toimetuses Andrus Ansipit, kui Postimehe juhid Ansipile ringkäiku korraldasid. Kohe, Kui Ansip Soonetsit nägi, läks tema tähelepanu talle ja ta küsis: "Tere, Art, kui palju sõidetud on?"

Ansipil endal on ligi tuhat. (Hea elu digivolinikul. Ma ei pääse ligilähedalegi, kuigi naise arvates muudkui sõidan ja sõidan...)
Ei tea, kui palju on Ligil?

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

http://www.tiidrek.ee/

https://apotheka.ee/otsi-ravimit/?all=true&med_name=preductal&pharmacy=

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Millal Jürgeni ja Priidu juhitav grupetto toimub, kas Andrus tuleb ka kampa?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Siinset kommentaariumi lugedes tundub, et sissekande pealkiri ei kipu tegelikkusega haakuma- PP trennid jäävad ministrihärra jaoks tiba lühikeseks. Laskmata karu nahk.

Toits

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

to 9.21
Ja see 188 koht annab teile siis mis staatuse?
Mehed ütleks selle kohta, et näe veeres koos peagrupiga üle joone.

 
At 18:42, Anonymous Martin said...

Härra Pullerits, kas Andrus Ansipiga oli jutuks ka tema kommunistlik minevik? Iseseisvuslaste meeleavalduse koertega laialiajamine 1987. a?

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Härra M. jälle Teie siin laiamas.

 
At 20:15, Anonymous Kaarel, blogirott ja jünger said...

Olgu või 388.koht, Priit on ikka meie kunn, liider ja kapten. Tingimusteta.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Selleks et peagrupiga üle joone veereda tuleb seal grupis ikka püsida.Ise küll ei suudaks.Nii et jõudu ja mõistust treenimiseks kõigile.

 
At 20:52, Anonymous Visak Mati said...

Senjöör Pulleritsule palju jõudu ja tervist. Tema on see mees, kes meie, väikeste inimeste huvide eest ikka hea seisab ja kostab. Meie vaat ei pääse kunagi finaali ega peaministriga kohtuma. Mister Pullerits aga pääseb, teeb ja lahendab. See on õige, et ta meie kunn ja liider on. Õige mees sellele kohale.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits ise otsustab kes tema blogis kunn on ja kes El Komandante.

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Buhhenvald pildilt üks saaks Putini käest üks-kaks kere peale (ehk tema enda sõnadega "haledalt lüüa").
Pulleritsust ärme räägigi - liiga ebastabiilne närvisüsteem.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Põhja-Eesti vapramad karvajalad lähevad homme brevetit sõitma, millal taaralinna tsiklistid rattaralli uue raja läbi tõmbavad?

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Andeks, aga misasi on brevet?

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Randonneuring

 
At 12:22, Blogger Priit Pullerits said...

Aga Mati Karlovitš käis eile, neljapäeva õhtul Selveris, kus ostis kolm Kismeti šokolaadi ja pudeli kallist alkoholi. Ei tea, mida tähistati ja kellega?

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Hooaja lõppu näiteks?
Või kevade algust, miks mitte.

 
At 12:43, Anonymous Rudolf, vana määrdemees said...

Mati Karlovitš on legend, kunn ja suurmees. Mina soovin talle edu, palju aastaid, head tervist ja palju õnne!

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Kismet on hea valik, annab rammu ja hoiab mõistuse selge. Puhas energialaks.

 
At 11:47, Blogger chenlili said...

ray ban
oakley sunglasses
coach outlet online
true religion jeans
jordan shoes
ray ban sunglasses
nike air force
oakley sunglasses
mlb jerseys
tory burch
20183.24chenjinyan

 

Postita kommentaar

<< Esileht