pühapäev, jaanuar 08, 2017

Pullerits: Kuidas ma avastasin Team Haanja hädade allika?

Hiljuti vestlesin rohkem kui tunni Taavet Hinrikusega, kes, kui keegi äkki ei tea, on Eesti rikkamaid mehi, TransferWise’i üks kahest loojast. Ta käib sageli jooksmas, on läbinud maratoni alla kolme ja pool tunni. Küsisin, kas tal tuleb joostes teinekord ka häid mõtteid pähe. Sest mul küll sportides tuleb.

Eile, laupäeval, kui sõitsin pärastlõunal Tähtvere spordipargi umbes 650-meetrisel kahe väikse tõusuga kunstlumeringil, jõudsin ühtäkki ühe olulise tõdemuse ja äratundmiseni. Mulle ei meeldinud too tiirutamine. See oli nagu sunnitöö. Ei mingit naudingut ega rõõmu. Kohustus. Aga teised ju treenivad – kuidas siis minagi ilma saan?

Mõnikord tuleb olulise tabamine just seesugustel madalaegadel.

Eile oli selline aeg.

Sain aru, miks Team Haanjal sugugi tulemusi ei tule. Vaadake või äsjase Lahtis peetud Skandinaavia karikaetapi protokolli: parimana Raido Ränkel 25., aga muud mehed viiendas, kuuendas ja seitsmendas kümnes. Tee või tina, aga ei lähe asjad paremaks. Seis on sama lootusetu nagu hooaja algul. Nüüd on hooaeg aga juba täies hoos. Mida hakata peale Anti Saarepuu soovitusega: «Kui keegi ütleb, et Eesti mehed ei jõua distantsi sõita, siis see söögu oma sokke.»? Kes peab nüüd sokke sööma?

Muidugi on kaks ilmselget põhjust, miks Team Haanja tulemused on selles konkurentsis, kus nad võistlevad, viletsad. (Keegi ei ütleks, et nende tulemused on viletsad, kui nad võistleksid hooaja tippsündmusena Estoloppeti maratonidel ja ei kusagil mujal kõrgemal ega kaugemal ning saaksid seal kolmikvõite – aga see ei ole ju nende eesmärk ometi!) Üks põhjus on see, et meestel ei ole järelikult rohkemaks võimeid. Teine põhjus on see, et küllap nad on valesti treeninud. Aga on veel üks põhjus, millele keegi pole osutanud.

Tunnistan, et ise ei näinud, aga mulle kirjeldati, kuidas ameeriklanna Jessica Diggins (fotol paremal) oli pärast Tour de Ski etapivõitu olnud kui rõõmupomm; et treener oli talle öelnud, et püüa jõuda 20 hulka, aga tal oli nii hea ja mõnus minek, et tuli esikoht. Nägu laia naeru täis. Ja kui nüüd panete siia kõrvale minu laupäevase emotsioonitu treeningsõidu, siis saate isegi aru, milles on Team Haanja probleem.

Team Haanjal, näib, et puudub samuti rõõm. Vähemasti ei paista seda mitte kusagilt. Ainus, mida me näeme, on allasurutud ja jõuetu viha («Kui keegi ütleb, et Eesti mehed ei jõua distantsi sõita, siis see söögu oma sokke.»). Ainus, mida näeme, on rõõmutu pungestamine. (Lugege minu lugu Arteris «Miks kõik armastavad Raivo E. Tamme?» ja te saate teada, kuidas just mänglev, rõõmsameelne ja positiivne suhtumine tagavad parima tulemuse.) Ainus, mida me näeme, on kõrvaliste asjade pärast kaklemine, vaidlemine, õiendamine, protestimine – jutt on teadagi lepingust Eesti Suusaliiduga. Me näeme väsitavat ja vaimu trööpavat kohustust: teha ära oma trennid, teha kaasa oma võistlused, sest seda on ju aastaid tehtud ning muud pole plaanis ega ette näha. Millal te nägite Team Haanja mehi siiralt rõõmsate ja õnnelikena? (Ma ei räägi fotode ja sotsmeedia keep smilingust.) Nagu ütles mulle tänases, pühapäevases trennis üks Eesti hiljutisi kiiremaid sprintereid: mehed on harjunud saama treenimise eest 1000-2000 eurot kuus ning muud nad ei oska ning seni, kui sissetulek jookseb, lastaksegi vanas rütmis tuimalt edasi, sest vähemalt raha on garanteeritud.

Sellise musta ja rõõmutu meeleseisundiga, nagu Team Haanjast paistab, ei saagi tulemust tulla. Meeste vaim pole tõenäoliselt õigel rajal. Ja ei saagi olla õigel rajal ega positiivne, kui Mati Alaver, nagu hiljuti Postimehe spordikolumnis argumenteerisin, on muutnud sportlased oma ambitsioonide saavutamise vahendiks – ükskõik mida Alaver meestele õhtustel koosolekutel ka ei räägiks ning ükskõik mida neile ei sugereeriks. Team Haanjas ei ole näha head energiat, seal ei ole tunda rõõmu, sealt ei paista õnnelikkust. Meeskonna tunnetatav vaimne seisund ei võimaldagi paremat saavutada, kui seni on saavutatud.

Mis veel teeb Team Haanja meele kontraproduktiivseks? No mõelge ise: kui olete samuti aastaid ja aastaid treeninud, vaeva näinud ja pingutanud, alustanud iga uut hooaega lootusega, et äkki nüüd tuleb – ja ikka ei tule, mitte kuidagi ei tule; pigem vastupidi: tulemused püsivad heal juhul paigal, halvemal juhul lähevad isegi viletsamaks. Kelle vaim ei murduks? Kelle eneseusk ei lööks kõikuma? See on loomulik, et ühel hetkel sa loobudki uskumast. Sa võid küll ajada suust välja mida tahes – «Kui keegi ütleb, et Eesti mehed ei jõua distantsi sõita, siis see söögu oma sokke.» –, aga võistlus on tõe kriteerium. Sellises olukorras, kui aastast aastasse on su töö viljatu, on paratamatu, et rõõm kaob ning rõõmutus võtab võimust.

Aga kui su vaimne ja emotsionaalne häälestatus pole õige – ei ole positiivne ja rõõmus! –, siis ei ole ka võimalust, et sa suudad oma eesmärgid saavutada.

Kahjuks, nagu oleme näha ja tunda saanud, paistab kogu Team Haanja kaetud halva energia ja auraga. Tiimi liikmed võivad ju ise teha näo, et nii see ei ole – kes ei suudaks halva mängu juures teha head nägu? –, aga alateadvuses saavad nad arvatavasti isegi aru, et õhkkond pole soovitud tulemuste saavutamiseks produktiivne. Selle hooaja tulemused kinnitavad seda oletust veenvalt.

Mis oleks lahendus? Selge on see, et niiviisi, senisel moel edasi minnes – kakeldes suusaliiduga, taludes spordisõprade irooniat järjekordsete altminekute järel, olles ettureiks teise mehe võimumängus, figureerides ajakirjanduses seoses skandaalidega, tundmata avalikkuse poole- ja pöidlahoidu – ei lähe midagi paremaks. Kevadel võib taas ühe hooaja korstnasse kirjutada. Huvitav, kas tuleval sügisel minnakse sellisest seisust – sest suusaliiduga arvete klaarimist ei ole oodata ju enne kevadet – tõesti taas uuele ringile? Mis on selle kõige mõte?

Toomas Annus võib ju raha põletada. Ettevõtja asi, teeb, mis tahab. Aga selle asemel, et nõuda muutusi suusaliidus, oleks Annusel mõistlikum ja tulemuslikum nõuda muutusi Team Haanjas. Algatuseks võiks selle tiimi laiali saata, et saaks alustada uuelt, puhtalt lehelt. Rõõmsa, heatujulise, optimistliku, positiivsena.

Foto 1: Team Haanja liikmes Karel Tammjärv, Algo Kärp, Aivar Rehemaa ja Raido Ränkel Eesti meistrivõistlustel suusavahetusega sõidus. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mati Alaver ja Anti Saarepuu mullu jaanuaris Eesti meistrivõistlustel suusasprindis Mammastes. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Ameerika suusataja Jessica Diggins. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Algo Kärp spurdib Aivar Rehemaa ees Eesti meistriks suusavahetusega sõidus. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 5: Karel Tammjärv (seljaga) õnnitleb Algo Kärpi Eesti meistritiitli puhul suusavahetusega sõidus. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 6: Mati Alaver jootmas suusatajaid Jõulumäe. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix

70 Kommentaarid:

At 20:03, Anonymous Martin, Kalamaja, Tallinn said...

Hr Pullerits,
Mäletatavasti just teie soovitasite Eesti suusatajatel MK sarjast ümber lülituda nõks madalamale, kuid jõukohasemale ja meeste tegelikule tasemele paremini vastavale Skandinaavia sarjale. Selle valguses kas Ränkeli jt tulemustes võib näha siiski naäha mingit sammukest positiivses suunas?
Kas teate, kes on Gayle Laakmann McDowell? Te ei ole temast midagi kuulnud? See on hetkel IT-s üks kuumemaid nimesid, Googles, Apples jm tippfirmadest töötanud eestlannna, kelle raamatud sellest, kuidas Google'sse või Facebooki tööle saada, on Ameerikas bestsellerid.

 
At 21:11, Anonymous Enrico said...

"Mehed on harjunud saama 1000-2000 eurot kuus", ütles üks kerjus teisele.
Hr Pullerits, jätaksime võõrasse rahakotti piilumise natukeseks katki. Ei see endine tippsprinter, kes vist ESL-is ametis, ega teie pole neid rahasid välja ajanud. Hinnangu tulemustele annab ikkagi klient, s.t. raha omanik. Ja halvast aurast rääkides, kui üks paar-kolm kuud, veel parem aga kui igavesti, suusakoondise teemadel oma blogis sõna ei võtaks, kas see võiks Ränkeli, Saarepuu jt motivatsiooni tõsta? Lõpuks saab kõigil täielik siiber teie plõksimisest.

 
At 21:43, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Enrico ma saan muidugi teie meelekibedusest aru. Ühtegi loogilist argumenti teil hr Pulleritsu vastu ei ole ja eesti suusatmine on tõesti sügavl psses. Kui kas see siiski saab olla põhjuseks üritada blogi omanikule tema omas blogis selliseid ettekirjutusi teha. Minu arvates on see hullem plõksimine kui lugupeetud treeneri ja suusasangari sokkide söömise lugu.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

TH suurim tujutõstja on kahtlemata olnud PP, selle eest talle südamlik tänu.

 
At 22:00, Anonymous Enrico said...

Vaadake, Kägu, teie käite siin blogis blogiomaniku ees lipitsemas. Ei pea vajalikuks ega kohaseks teiega vaielda. Kuid Hr Alaveril, hr Saarepuul ja hr Ränkelil on head advokaadid. Tugevad, kogemustega, vandeadvokaadid. Mitte mõned kergekaalulised juristid. Viimaks saab ka hr Annusel ajakirjanik Pulleritsu plõksimisest villand. Mitte et see kedagi "kotiks", nagu piltlikult öelda, vaid segab hr-del Alaveril ja Saarepuul treeninguprotsessi läbi viimast.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Eks rahvas ongi selle TH peale tige seetõttu, et muudkui nõutakse ja kakeldakse, aga tulemusi seejuures pole. Kui oleks tulemused, ei paneks keegi pahaks, kui poisid-tüdrukud makstud saavad. Ja hüved on neil korralikud, olematute tulemustega ehitatakse maju, autod istumise all. See ajab rahva marru. Kahjuks ei ole sellise rahapõletamise otsuse taga mitte suur armastus suusaaalade vastu vaid kaugemas ja lähemas minevikus tehtud teod, mis sunnivad sellist kampa heldelt finantseerima. Juba TH ümber ja sees tiirlevate isikute nimistu ütleb teadjamale inimesele kõik. "Sportlastele" pole tulemused peamised, tähtis on lapsepõlve tulus pikendamine, sest alternatiiv tööjõuturul puudub. Nii see moodustis toimetab, kuniks kellelgi õnnestub selle juhtaju panna minevikus tehtud lükete eest vastutust kandma. Lõpeks see idealiseerimine ära, kuigi väga paljud inimesed said juba 2011 aasta aprillis nägijateks. Elame, näeme. Varsti peaks Šveitsist uudiseid tulema. Eesti suusatamises ei muutu mitte midagi enne paremaks, kui ei tule kedagi välismaalt, keda siinsed konnatiigi mängud ja sidemed ei huvita.

 
At 22:08, Anonymous Juuniorsemiootik said...

Tase!! Või et Pullerits segab Alaveril ja Saarepuul treeningprotsesse läbi viimast??? Ei tea kuidas?? Kas Pullerits käib neid rajal takistamas või? Või vahetab määretel sildid ära? Pigistab hambapastat rajale? Viimast korda kui kontrollisin, kehtib Eestis sõna- ja arvamusvabadus seniajani. Seda siin Pullerits kasutabki. Ta kirjutab oma nägemusest ja see on väga huvitav. Ja originaalne. Kui Haanja Tiim nüüd šokist jagu saab, võiks ta süüvida sellesse, mida Pullerits neile ikkagi kirjutas. Oleks palju õppida. Ehk pööravad asjad tänu sellele kirjutisele isegi paremaks. Muidugi vaid juhul, kui siit on soov vastavad järeldused teha, mitte koguda uut halba aurat ja energiat Pulleritsuga sõnasõtta minnes.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Ja mida teeb välismaa mees, paneb TH kiiremini sõitma, kui ei, siis kelle?

Sponsorid neil ju endil välja aetud, mida teistel kobiseda? Ah et see nüüd ka ei sobi.

Kui Annust poleks, sõidaksid täna kõik nn Estolopetit ja PP oleks diivanil ülirahul, ehk olekski see parem.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Pugemine õigele "treenerile" jätkub sügavaimatel astmetel. Keldripõrand on juba vastas :)

Kuidas kirjatsurale sokid ka maitsevad? Kasutate neid vist 8 aastat vanades suusasaabastes?

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Martin - https://www.linkedin.com/in/gaylemcd ? Kooli kõrvalt käiakse ikka praktikal ja eks sealkandis neid võimalusi rohkem, kui Maarjamaal. Küll ei loe ma kusagilt välja et tegu eestlannaga.

PS - Selveris oli muu allahinnatud pudi hulgas müügil https://www.rahvaraamat.ee/p/l%C3%A4bimurdjad/458532/et?isbn=9789949531257# 0.99€ Pea 60 lk Alaverist.

AndresP

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Antti, sina või?

 
At 23:01, Anonymous Enrico said...

Hea ajakirjanik Pullerits,
Teie hind verbaalselt või ka füüsiliselt teiste meestega mõõtu võtta on võib-olla isegi mõistetav, kuid palun valige endale sobiv kaalukategooria.
TH toetaja Toomas Annuse panus meekonna ettevalmistusse ja võistlustesse 2016/2017. a hooajal on ca 300 000 €. Kusjuures häid toetajaid ja kaasatundjaid on Team Haanjal mitmeid.
Teie endine tippsprinter lööb küll 5 € eest teie suusad läikima ja annab head nõu pealekauba. Tipptasemel suusavõistkonna rahastamine ja juhtimine on aga hoopis teise suurusjärgu väljakutse.
Valige oma sõpradega ikka endale jõukohane võitlusareen ja oma kategooria vastased. Muidu saate peksa nagu Mammastest 2011. aastal.
Tervitades,

 
At 23:06, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Enrico, kui te viitsiksite süvenda, siis selle nime alt on tehtud päris palju blogiomanikule meelehärmi valmistavaid postitusi, aga see pole oluline. Lihtsalt ma ei mõista mis asju ajate teie, st mis teid ajendab? Olete te heategija ja hoiatate hr Pulleritsu või hoopis ähvardate?
Mina näiteks saaksin kurjaks kui keegi tuleks minu blogisse niimoodi laiama.Blogi on küll avalik, aga kohustust seda siin lugeda ju pole.

 
At 23:14, Anonymous Roberto said...

Hr Enrico mulle hakkab selgeks saama, et te olete mõni TH liige või koguni hr Annus isiklikult. Kõrvaltvaatajana tahan ma mainida, et te mõjute pisikese poisina, kes praalides üritab lugejaid oma suure venna või politseinikust isaga hirmutada.

 
At 23:23, Anonymous :-] said...

Selle Enrico "ähvardus" on ju aus ja siiras, ilma igasuguse vägivallata panemine - eks vaadake eelmise postituse kommentaaridest neid 2011 Mammaste videosid ja otsige blogist vastav postitus üles, kus Pullerits oma kukkumisi seal loeb. Esimeses videos tema ees sõitnu oli vähemalt ühel 2016 Estoloppetil 100 kohta eespool, millest muust, kui "peksa saamisest" juttu olla saaks? Ahjaa, postituses oli kirjas - sokke tuleb süüa!

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kes neist määrib/on määrinud preili Digginsi suusad?

a) Saarepuu Anti
b) Koidu Peep
c) Ragilo Oleg
d) Välbe Urmas
e) Metsa Aare

Määrdemehed on meil vähemalt endiselt maailmatasemel.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Ragilo

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Ei jaga õigust. Aga mis on see teie asi palju keegi teenib?!
Kas teie maksumaksja raha? No ei ole krt!
Tehke Ränkelile pähe ja võdke see palk endale kui see nii lihtsalt maas vedeleb et inisema ajab.

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

23:50, Teilt õige vastus.

 
At 01:55, Anonymous Indrek (ei ole TH liige, aga asjadega kursis said...

TH on majanduslikult kindlustatud, tingimused treenimiseks ja võistlemiseks on head. Teotahet täis mehed valmistuvad kogenud treenerite Alaveri ja Saarepuu käe all järgmisteks startideks. Tagasihoidlikult alanud hooaeg on kulgenud tõusujoones. Paha vaim? Mingi paha vaim tiirleb küll Tähtveres.
Saarepuu seletas teile ÕL-is kõik ära. Mida te veel tahate, Pullerits?

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Ootame ära koduse MK etapi ja MMi tulemused.
Äkki mõni matipoeg tõuseb tuhast.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Kes rohkem teenib, see rohkem tahmab, see on reegel. Õhk aga on ainult üks kõigile.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Hästi kirjutatud.

Kas mina võtaks sellise pundi tööle. EI.
Aga Annus võttis ja nüüd nõuab suuri soodustusi. Ei saa.

Polegi midagi rääkida. Mõne mehe aeg on möödas, vaadaku peeglisse ja lasku uutel tulla.

Tatjana Mannima on taas Eesti parim naissuusataja. Pikalt. Aga Holmenkolleni etapil kaotaks liidritele vast 30 sek/km...

 
At 09:16, Anonymous Andres , ei ole samuti TH liige, aga oskab juba 4 aastaselt suht soravalt lugeda. said...

01:55 Kellele ja milleks sa kirjutad siia sellist möga? Enamus blogi külastajaid oskab võistluste protokolle vaadata ja tulemusi analüüsida.

 
At 09:33, Blogger Priit Pullerits said...

Väärarvamuste vältimiseks: loos mainitud kõva suusasprinter ei ole kuulunud Eesti koondisse ega ole seotud Limpaga ega Luckyga. Mõistate?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Miks kõik räägivad sellest, kuidas Annus "andis" TH-le 300 000 euri? Eelmise aasta novembri alguses sõlmiti TH ja Merko vahel sponsorlusleping kogumahus 130 000, nii väideti vähemalt antud sündmuse kohta levitatud pressiteates. Kust tekis ühtäkki see 300 tuhhi?

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Kurikuulus ehitaja toetab ka ühte kasahhi härrat ja tema treenereid.

https://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=CC&competitorid=75261&type=result

Suusaspetsialistid, miks too suusataja pole startinud sel hooajal MK sarjas?

 
At 10:05, Anonymous Vana spordimees Eedi põlvamaalt said...

Huvitav miks tehakse asjast mida praktiliselt pole olemaski nii palju kära. Räägime siis sellest nn murdmaa Eesti murdmasuusatamisest.Ajalugu on näidanud, et raha kipub pahatihti kuhjuma sinna kus on rohkem lollust. Ei taha mingeid paralleele tuua, millegipärast arvas keegi nn ärimees,et tal on õigus teha alaliidule ultimatiivne ettekirjutus. Siit vist see varemgi susisev tüli korralikult lõkkele lõi.Tavakodanikule jääb kahjuks selgusetuks, mida ja milleks õieti tõestatakse, aga kurb tõsiasi on see et meie suusatajate tase on tõesti kehv ja kahjuks on graafiku kõver siiski langeva joonega. Mul on tunne, et ei aita siin sokkide söömine, advokaatidega ähvardamine,rahapatakatega lajatamine, ega isegi mitte kiusuajamine. Hüva nôu kuluks pigem ära. Asjaosalised võiks istuda ühise laua taha ja rääkida suud puhtaks, ka suusatajad, et mis neid takistab. Ei saa ju olla, et mehed nii erakordselt andetud on. Meist on läinud juba mööda igasugu suusatamise mõistes eksootilised riigid. Et asi toimiks tuleks muidugi lõpetada see musta valgeks tõestamine ja tunnistada, et asjad ei tööta nii nagu vaja.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Mondo andmetel on PP sõitnud sel hooajal suuska 314 km.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

"kõva suusasprinter ei ole kuulunud Eesti koondisse"

Ja need, kes kuuluvad ja päriselt kah sprinti maailmatasemel sõidavad, need ei ole kõvad.

Sokkide maitse suus segab nii mõndagi...

 
At 12:00, Anonymous Kägu said...

Sissejuhatus
Põhimõtteliselt on sugutarve üks taiskasvanud ja terve inimese põhivajadusi. Seoses lahtisteuste poliitikaga EL is on oluliselt suurenenud vajadus seksi järele. Vaga suur ja pidevalt kasvav vägistamistelaine viib peatselt selleni , et Brüsseli direktiiviga legaliseeritakse kõigis EL liikmesriikides prostitutsioon. Kindlasti tekivad fondid , kirjutatakse projekte,võetakse tööle palju ametnike,kes hakkavad eraldma rahasid prostitutsiooni arendamiseks liikmesriikides jne. Ilmselt tuleb Brüsselist ka korraldus hakkata maksma kõigile nn sõjapõgenikele igakuist rahalist sekstoetust. Kuidas seda tehniliselt kõigeparemini korraldada selle mõtlevad kindlasti targad ametnikud välja, sest nagu ikka motiveerib ja premeerib Brüssel neid isiklikult ja ühtlasi ka eesrindlikumaid ja püüdlikumalt käskukäivamaid riike rahapatakatega.Selle raha eest on võimalus rajada õhuraudteid, korraldada reise kosmosesse ja teha palju muud riigi arengu ja õitsengu nimel. Raha ei ole EL is probleem, seni kuni pole paberipuudust saab seda alati juurde trükkida, mis sest et sellel tegelikult mingit väärtust ja tagatist ei ole, piisav on et inimkond seda aksepteerib ja selle nimel orjab.
Edumeelse ja riigikuuleka kodanikuna rajan ma seksteenuseid pakkuva firma, kavas on soetada ka seksautomaate, mõeldud on ka naistele ja seksuaalvähemustele.
Kulminatsioon
Oletame, et minu äri õitseb ja minus tärkab soov toetada ESL või TH d.Kas siis saaksid suusatajad sponsorrahasid a)EL ilt, b)EV lt, c) pagulastelt, d)maailma vanima ameti esindejatelt, e) minult,kes ma oskusliku asjaajamise ja ärivaistuga, selle enda kätte kuhjasin. ?

 
At 12:15, Anonymous Martin, Linnar Priimägi Selts said...

Hr Pullerits,
Kas kavatsete anda Enrico ähvardusele järele ja TH teemat enam mitte käsitleda?

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

PP tõmbas eila õhtul jälle sae käima. Härra Enrico istub saagimisele mineva puu otsas.

 
At 12:40, Anonymous Kusti, väikestviisi vigurvänt ja muidu vänt said...

Ei tahaks uskuda,et Hr Pullerits,kes teadalevalt ainsana Eestis on omanimelise "kõvamehe testi" 100% läbinud, nii kergest alla annab ja mingil rahajõmmist memmekal enricol ennast ära laseb hirmutada.Aga noh
Enrico on ju siuke vahemere pärane nimi. Seal kandis on ju need mahvijad ja värgid.Äkki hr Pullerits ongi juba surnukuuris või siis lamab haavatuna reanimatsioonis?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...


Võhmamehed, preili Vonn on tagasi rajal.

https://www.instagram.com/p/BPAPZdJhnm6/?taken-by=lindseyvonn

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Nice ass, 12:45!

 
At 13:15, Anonymous Hardi, MA talendi austaja said...

Produktiivne nõuanne - kirjutagu vaid suusaliidu lepingule alla ja meeleolu läheb rõõmsamaks, tulemused paremaks!? Teie väitel on Kümmeli Pets, haritumaid mehi koonduses seda teinud. Kuidas mõjunud on? TH on alustanud hooaega siiski paljulubavalt, Kilp ja Ränkel on punktid kätte saanud. Vaatame, kuidas hooaeg edasi kulgeb, olulised võistlused - Otepää MK, Lahti MM - on ees, peenhäälestada on aega küll. Aega on ka ülekoormusest välja tulla, kui külma närvi hoida, vähem Delfi kommentaare ja Pulleritsu emotsioonaalseid purtsatusi lugeda. Andku TH ja teised suusamehed aga minna ja võtku Suurest Meistrist eeskuju - kui vormi ja tuju pole, siis ei võistlegi. Õigel ajal on mehed aga kotis.
Sisetunne ütleb, et üks kõrreline sokke sööma asub.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Hardi sinu jutus oleks uba, kui meil koondises oleks selline mees nagu Naruski Priidik.Tõeline esimese ja viimase lume võistluste mees

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, kas 26ndal küünlakuu päeval sõidame PP nimel, keda starti ei lubatud.

http://sport.postimees.ee/3972463/suusakuningas-voitsin-nende-poiste-nimel-keda-starti-ei-lubatud

 
At 14:43, Anonymous Roobert Rooba said...

Vat siis ,see Enrico on ikka nii hirmus mees,et kuigi ta keelas hr Pulleritsul ära kirjutamise vaid suusatamisest ja suusakoondisest rôhutades eriliselt ,et seda ei tohi teha just siin blogis, ei julge vaene hr Pullerits enam üldse siin sôna võtta. Võibolla ongi niiviisi õigem sest ilus lumi maas ja unustad enda korraks ,kirjutad sõna "suusatamine "ja laksti kohe ongi sul advukaadid turjas hr Annus neitele veel rahapakiga pikki pead peksmas, et tulemused tõhusamad ja kiiremad oleks..
Kujutlen kuidas hr Pullerits on praegu kodus villaste sokkide väel, lebab hirmunult ja nördinult tekiall ja joob vahetevahel rahustuseks piparmünditeed rohke magusaga.

 
At 15:12, Anonymous Hardi said...

Kui Pullerits arvab heaks, et meie suusamehed (AR) ei peaks enam suusatama, vaid tööle minema, siis miks Enrico arvamus, et PP ei peaks enam kirjutama [ja suunduks päris tööle], kehvem on?
***
Viimases Arteris ja LPs usutles kaks ajakirjanikku kahte säravat näitlejat. Ühe kirjutis on nupuke, teine tegi meistritöö.

 
At 15:33, Anonymous Sass said...

Lõpuks siis selgus majas miks mehed mk etappidel jalutavad. Pullerts ei luba neil suusatada! Kae vanakurja!

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Armastus Tamme vastu on ju puhas multikultitolerastia promo. Laskumata armastuse definitsiooni on selge, et igal juhul promob PM meeste vahelist armastust. Õudne! Jälk! Ilge! Teisisõnu Priit armastab Raivot, paneb põhimõtteliselt siis kõrvalt. Kuidas selline metamorfoos on saanud juhtuda otse meie silme all. Kas tõesti on selles süüdi raha? Kes ja palju maksis? Kas sellest piisab, et TH advokaatidega kohtu uksi kulutada?

 
At 17:04, Anonymous Roberto said...

Täielik tolerastia Pulleritsu blogis! Isegi homonaljad on lubatud? Tänapäeval polu küll sellised enam moes ja peale homode neid enam keegi ei tee. Isegi nemad teevad neid harva ja vaid viletsast enesehinnangust vabanemiseks. Mõne tuntud hetero nagu Nool, Pullerits jne pihta.Viskad kuhugi sellise šedöövri ülesse kihistad pihku ja nosid sihvkasid. Nii lahe!

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Ää põe Roberto. Tegemist pole nalja vaid uudisega. Tõsi, veider see uudis on aga elu ongi veidrusi täis. Me alles avame oma silmi. Mõtleme vaid kui Venemaa hakkab sõbrustama USA-ga, siis emb kumb peab homoteemat lõdvemalt võtma. Täna me ei tea kumb pool seda teeb. PM ja PP näitel võib oletada, et Trump see ei ole.

 
At 17:16, Anonymous Enrico said...

Hea ajakirjanik Pullerits,
Triatlon on perspektiivne ala. Keskenduge siis sellele. Loodetavasti hoiate oma rohkearvulisi talendi austajaid Raivo E Tamme tegemistega nüüd tihedalt kursis.
Muide, kas teate, et ehituse alltöövõtjate ringis kutsutakse TH suurtoetajat hr Toomast vahel ka Liiva-Annuseks?

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Miks Liiva-Annuseks?

 
At 18:39, Anonymous Tänulikud blogilugejad , pisarsilmil ja paljapäi said...

Väga suuremeelne sinust Enrico on lubada hr Pulleritsul üldse veel millestki kirjutada ja iseäranis siin.

 
At 18:53, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ma ei tea kas see kui kedagi kutsuda, liiva-anuse asemel liiva-annuseks või vastupidi on hea või halb. Küll, aga sain ma aru, et Enrico peab olema sellele samale liiva-annusele väga lähedane inimene,et ta selliseid intiimseid asju teab. Ilmselt hr Pullerits alustab homme võitjailmel uue teemaga, mis on loomulikult triatlonile pühendatud. Tõsine meeste ala ma ütleks. Kui nüüd Pullerits ise ka selle velopehmotamise jätaks ja tõelise raudmehe alaga tegelema hakkaks, saaksid nad Ligiga suht samas liigas pusida.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, mehed!

Siin on nüüd pea ööpäev antud tuld ja visatud liiva nii ühelt kui teiselt poolt ning kas mitte poleks aeg hetkeks hinge tõmmata ja heita pilk märksa meeldivamale?
Nimelt on nädalavahetusel meie kõigi lemmik, slaalomiprintsess Mikaela, jälle tegusid teinud. Slaalomi teine sõit oli vägagi õpetlik mitmeski mõttes. Näiteks, miks ei tasu spordis kunagi kergelt käega lüüa ning pingutada ja endast maksimum anda tuleb igas hetkes kuni viimase sentimeetrini, juhtugu teekonnal mida iganes.
Võib-olla leiavad ka TH mehed-naised sellest sõidust üht-teist kõrva taha panemiseks ja saavad täiendavat indu edasi rühkimisel.

Keel on küll räme serbohorvaadi, kuid paraku pole paremat (anglosaksi oma) hetkel võtta. Aga keskendume rohkem pildile ja slaalomiprintsessile, sest tõeline väärtus peitub seal. Suurim tähelepanu kordustele, need annavad parima ülevaate.
Mikaela Shiffrin 2nd run SL WC Maribor

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei mõista seda, et kui TH ei taha Suusaliiduga lepingut sõlmida, tahab omaette suusatada, siis miks nad omaette ei suusata? Te ei saa ikka suusatamise võlule üldse pihta, hoopis panite suusatajad sundseisu. Vaadake vahelduseks filmi: Eddie the Eagle.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

http://suusahullud.ee/suusatalv-2017/

Kas PP lubatakse kolmapäeval starti?

 
At 20:20, Anonymous Edgar said...

MEHED

1. Marko Albert 8:08:18 Ironman Austria 2011
2. Kirill Kotšegarov 8:08:32 Ironman Chattanooga 2015
3. Kirill Kotšegarov 8:09:03 Ironman Florida 2013
4. Marko Albert 8:11:38 Ironman Frankfurt 2016
5. Marko Albert 8:12:57 Ironman Austria 2014

Meeste maailmarekord täispikas triatlonis on 7:35:39, püstitatud sakslase Jan Frodeno poolt 2016. a Challenge Roth´il.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas videoblogi suusarajalt juurde ei tulegi?

9.novembri suusasõiduvideo PP juutuubi üks populaarsemaid.

https://www.youtube.com/watch?v=eRw8yCJtZgA

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Spekull

Kas kombineeritakse mõnda suurmeest OM-ks Eesti passi alla?
Kas point on kusagil siin?

Kui ei ole startinud?
Ja summad ei klapi?

Kas keegi teab enamat?

 
At 21:23, Blogger Priit Pullerits said...

...see ei läheks läbi. Täna rääkisin Peep Pahviga, ta on isegi oma lemmikalal korvpallis leegionäri Eesti koondisse võtmise vastu (Euroopas 1 on lubatud). Selle vastu sõdides, sh suusatamises, ühendame Pahviga oma jõud

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit teie kätes on tuua TH meeste silmi sära. Ärge tümitage neid meedia vahendusel, miks tee lööte maaslamajaid klhtu, kas see on eetiline.

 
At 23:13, Anonymous Pettunud endine fänn(sügavalt pettunud) said...

Mnjaa, Pullerits on vanaks jäänud, isegi oma blogis ei suuda korda luua ja plõksijatel suud kinni panna.Väga pehmo.

 
At 23:26, Anonymous Martin, Linnar Priimägi Seltsi noorliige said...

"Harju maakohtus algas kohtupidamine Rein Kilgi, Karl Liivapuu, Kristjan Oolo, Neeme ja Kaie Raigi üle. Lõuna ringkonnaprokuratuur andis viisiku..." -- Delfi.
Hr Pullerits, kas seesama Oolo, kelle suuska üritas Andrus Veerpalu puruks astuda?
Teie kuulute siis Kilgi grupeeringusse. See seletab palju.

Muide, kas ma eksin või on Enrico sõnavõtus tajuda mingit umbertoecolikku allteksti?

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei eksi

 
At 23:56, Anonymous M said...

Võime siit hüpoteesina induktiivselt järeldada, et TH vastaste rünnakute initsiaator ja ühtlasi rahastaja on ärimees RK. Kuigi RK on spordi telgitagustega tihedalt seotud, siis teadaolevalt mitte suusatamise, vaid ühe teise spordiala kaudu. Motiivid seega on ebaselged. Kas RK suudab TH-vastast kampaaniat juhtida ka trellide tagant?

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kes võitis 36 aastat tagasi(aasta siis oli 1981) ümber Viljandi järve jooksu?

Vastusevariante seekord ei tule.

 
At 00:49, Anonymous Roberto said...

Martin kas sa ei karda, et varsti käseb mõni Enrico või veel hullem Luis-Alberto siin selline spekuleerimine lõpetada. Ma vist aiman miks Enrico pidas vajalikuks Liiva- Annuse nime mainida. Olen kuulnud et erinevalt paljudest oma ametivendadest, kes oma ohvrid, konkurendid männiku karjääris vette uputavad, laseb tema need suht seal samas liiva matta.

 
At 01:00, Anonymous Anonüümne said...

Heldeke, ega ometi märg haud...

 
At 01:02, Anonymous Kilva- ja võhmamees said...

00:40, noo ära nüüd tule võhmamehi päris sellise elementaarsusega ka püüdma!
Loomulikult on see suuärimees ja mesinik, isand Kilk.

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd kus põnev tuur selja taga ja esimesed emotsioonid lahtunud ja pulsid alanenud, on paslik aeg kuulata vene vägilast ennast, et mis saab edasi ja kuidas siis ikka ka tunne oli.
Muide, see norra reporter räägib täitsa talutavat jazõkki.
Võidumees Ustjugov

 
At 08:49, Anonymous Anonüümne said...

Millest me räägime?

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Sokkide maitsest räägime, kulla 08:49.

Samal ajal harjub publik endasugusega samastumise mõttega - mina olen ise juba kohastunud http://elu24.postimees.ee/3973975/video-ironmani-triatlonil-osalev-raivo-e-tamm-testis-oma-fueuesilist-seisukorda?_ga=1.141830898.1981027310.1483693817

Kilda - mitu W on Raivo AerL, AnaerL, maksimaalne suutlikkus? Mitu mill-mooli kilugee kohta VOmax?

 
At 10:06, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
browns jerseys
nike outlet store
instyler max
giants jersey
gucci outlet
replica watches
michael kors handbags
michael kors handbags
michael kors handbags
2017.3.29

 
At 06:12, Blogger raybanoutlet001 said...

pandora jewelry
moncler outlet
michael kors outlet
baltimore ravens jerseys
louboutin shoes
manolo blahnik
browns jerseys
canada goose outlet
coach outlet online
red bottom
zzzzz2018.5.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht