kolmapäev, mai 03, 2017

Pullerits: President Kaljulaid jookseb pühapäeval - aga mis otsuse langetab ta finišis?

Pühapäeval ei ole küsimus selles, kui kiiresti läbib president Kersti Kaljulaid Tartu nn jooksumaratonil 23 km ja kui mitmenda koha ta saab. Väheusutav, et ta läheb üldse aja ja koha peale jooksma. Seega pole sportlik tulemus oluline. Aga mis siis on oluline?

Oluline võib olla see, kui palju on ta saanud riigipea töö kõrvalt treenida. Karta on, et mitte kuigi palju, sest näiteks täna-homme viibib ta töövisiidil Šveitsis ja Itaalias. Kui treenitud on vähe, siis võib ka 23 km aeglases tempos muuta jalad kangeks. Kangete jalgadega president – see võib muutuda rahva silmis pisut oluliseks. Kuid kangus läheb mööda (kui ei juhtu just seda, mis juhtus minuga viis aastat tagasi, et põlvetrauma ei taandunudki, vaid tuli minna aasta lõpus operatsioonile.)

Oluline on hoopis see, millise söögilaua valib president Kaljulaid pärast jooksu lõpetamist: kas taimetoitlaste või lihasööjate oma. Ausõna, kavatsesin selle välja uurida, aga eelviidatud visiitide tõttu on arusaadav, miks tema esindaja mu telefonile ega sõnumile pole reageerinud. Isegi kui miski muu poleks huvitav olnud, siis kas või see, mis moodi oleks president vastanud, kui oleksin seadnud ta valiku ette: kas taimetoitlus või liha söömine?

Kas teil ei ole tunnet, et president oleks püüdnud otsesest vastusest hoiduda? Mul küll on. Aga mida tal karta oleks? President peab olema ikkagi meie eeskuju ning eeskujuks on see, kui president toetab üldtunnustatud toitumissoovitusi, mis jagavad toidu päritolult taimseks ja loomseks, ja mis omakorda tähendab, et normaalne tervislik toitumine sisaldab ka loomset päritolu toitu ehk liha. Ehk õige vastus, proua president: mina söön liha ja soovitan seda süüa ka kõigil teistel, kes tahavad püsida terved ja enda eest hoolt kannavad.

Üks peamisi argumente, miks mõned liha ei söö, on see, nagu me nüüd korduvalt lugeda oleme saanud, et taimetoitlastele ei meeldi, kuidas loomi koheldakse, ja teiseks, et süües taimset toitu, säästavad nad keskkonda. Pole vildakamaid põhjendusi, kui need kaks.

Taimetoitlased võiks oma silmaringi avardada ja lugeda värskest ajakirjast Journal of Practical Ethics kirjutist «Põhimõtteline vegetariaanlus ja metsloomade kannatused». Aga nad ei suuda seda lugeda. Sest see artikkel räägib üksipulgi, kui jõhker, halastamatu ja tappev on metsloomade elu – et enamik noori loomi langeb teiste loomade saagiks (ja osa neist süüakse ära lausa elusast peast!) või sureb ränkadesse haigustesse, ja isegi need loomad, kes elavad kõrge vanaduseni, peavad taluma oma elu lõpusirgel metsikuid kannatusi (kas teadsite, et elevandid surevad sageli lihtsalt nälga, sest nende hambad on nii kulunud ja puruks, et nad ei suuda oma vegetariaanset toitu enam järada?). Artikkel – soovitan soojalt! – tõstatab küsimuse, miks taimetoitlased, kui nad on loomade vastu nii hoolivad, ei hooli metsloomadest, kelle elu on palju põrgulikum kui enamikul farmiloomadel. Tõepoolest: miks nad ei hooli ja nonde eest ei võitle?

Ja et taimset toitu süües saab säästa keskkonda?! Aga kust see taimetoit tuleb? Jah, juulis ja augustis ja septembris saab seda meie põldudelt, aga ülejäänud üheksa kuud? Toit tuleb soojalt maalt sisse vedada. Soojad maad asuvad meist kaugel. See ka seletab, miks talve edenedes taimetoit üha kallimaks muutub. Raha rahaks, las taimetoitlased maksavad, kui tahavad (taimetoitlasest ultratriatleedi Rait Ratasepa kinnitusel kulub tal taimetoitluseks neli korda rohkem raha, kui kuluks tavapäraselt toitudes). Küsimus on selles, et keskkonnahoidlikud taimetoitlased ei taha näha ega arvestada, kuidas see saastab keskkonda, kui nende rohelisi saadusi peab Aafrikast, Aasiast ja Ladina-Ameerikast neile kohale lennutama. Seevastu lihaloomi saame kasvatada aasta läbi siinsamas koha peal, meie oma Eestis – andes tööd Eesti põllupidajaile ja karjakasvatajaile. Ja ma parem ei hakka rääkima sellest, millise odava orjatööga need taimsed saadused kaugetel maal korjatakse, et siinsed taimetoitlased saaksid endale vastu rinda taguda ja kuulutada, kuidas nemad on õiged ja kui palju nad ikkagi oma kitsa mätta otsast vaadates keskkonda säästavad.

Seni, kui seda siin kirja panin, õnnestus lõpuks saada ühendus ka presidendi esindaja Taavi Linnamäega (parempoolsel pildil vasakul). Nii palju ma infot ei saanud, et suurde ajakirjandusse loo saaksin, kuid olgu meie vestlus ajaloo tarbeks vähemalt siin markeeritud.

PP 09:20 Tere, pühap jooksu kohta paar lühiküsimust, kui võimalik, palun. Priit

TL 11:17 Olime lennus, nüüd koosolek. Aga ega sellest väikesest jooksust mingit meediasündmust, mida ette-taha kommenteerida, nagunii väga teha tahaks. Riigipea osaleb nagu tuhanded teisedki. Taavi

PP 11:21 23 km pole naljaasi... loodan, et president on saanud veidigi harjutada. Aga küsimus: kas pärast lõpetamist valib president taimetoitlaste supi või liha sisaldava supi? (Loodan, et lihaga seljanka.) Priit

TL 11:22 See keeruline otsus sünnib koha peal :)

PP 11:24 Keeruline? Ma loodan, et president näitab liha süües head eeskuju, mis on täisväärtuslik ja tervislik toitumine. Seda eeskuju on väga vaja. Niisiis, kumb supp ikkagi?

Vastust pole saabunud. Kui saabub, annan teada. Aga kas panite tähele, kui teraselt ma ära tabasin, et otsest vastust ei tule? Huvitav, miks ei tule? Kas see on märk ebakindlusest, nagu pakkus mulle eravestluses üks Eestis kõrgelt hinnatud ja pikaajalise poliitilise kogemusega inimene? 

Fotod 1 ja 2: President Kersti Kaljulaid 16. aprillil matkal Sakalamail. Fotode autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Lõvid murravad Aafrikas pühvli julmalt maha. Fotode autor: Caters New Agency / Scanpix
Foto 5: President Kersti Kaljulaid ja tema avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe (vasakul) mullu oktoobris visiidil Virumaale. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Ha-ha-haa, seekordse intervjuuga panite Juurele pika puuga! Tak deržat!

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Oooi või riigipea osaleb nagu tuhanded teised? Ega ikka küll. Kahe autoga ja turvameeste salgaga tln - tartu reis. Mitme turvaga ümbritsetud jooks 2 tundi. Mitu naisturvat on mobiliseeritud? President käib ju dushi all pärast sporti?

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Minu ja PP masti mehed söövad ainult liha. Kuigi tunnistan, et PP ikka vist päris minu vääriline mees pole, kuuldavasti olla ta ikka mõnikord ka taimi söönud.
Kõik see roheline taimne malts jäägu ikka lammastele ja vanadele naistele järada. Üks õige Eesti soost mees peale liha ei võta midagi suu sissegi. Kui siis ainult viina ja õlut, et liha alla loputada.
Ja kui nüüd pühapäeval peaks selguma, et meie president valib taimetotluse siis on aeg küps ta tagandada. Ehk nagu me lihatoitlased naljatamisi ütleme - ära küptsetada. Kus seda ennenähtud, et riigi presidendiks on taimetoitlane. Pealegi on ta ju veel ka naine. See mingi õige asi küll pole. Oleks ikka pidanud mõne auväärse mehe etteotsa panema. Kasvõi PP enda.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Tervislik toit? http://tervis.postimees.ee/3375001/who-toodeldud-liha-pohjustab-tervisele-ohtu

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

12:32 väga asjalik kommentaar. Eesti Vabariik on viimasel ajal naljaks muudetud. Kassid tuppa, salat suppi, naised presidendiks jne jne. Kuhu me niimoodi jõuame? Putin naerab Kremlis, Ansip Brüsselis ja Trump Washingtonis. Meie geopoliitiline situatsioon on kahjuks jääv, kannaga Maarjamaad lahti ei lükka ja lõunamerele ei sõua. Miks härra Pullerits üksi peab vaeva nägema ja seda santlaagrit üleval pidama kui teised lolli mängivad? Milleks presidendile pressiesindaja? Kas sekretärist ei piisa?

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Ammu räägitud et rahvuslikult meelestatud ohvitserid peavad otsa lahti tegema. Nagu oli Tsiilis L Koreas ja Argentiinas, Ungaris. Nagu tehakse varsti ameerikas ja venemaal.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Siin on kaks asja segi. Looduses on olenditel võimalus - võita lahing, jääda ellu, võidelda oma elu eest. See võib inimesele paista karm, kuid selline on looduse reguleerimissüsteem.

Kasvu kiirendavate söödasegudega antibiootikumidega betoonil (elu jooksul õue nägemata) üles kasvatamine ei jäta kellelegi mingit võimalust. Lisaks eetikale on loomsel põllundusel ka tohutu keskkondlik mõju. Loomne põllundus toodab rohkem kliimat soojendavaid gaase kui kogu maailma transport kokku, see hävitab tohutult liike ehk elurikkust, mis on meile endale ka oluline.

Enamus antibiootikume kasutatakse põllunduses, kust see ringiga ka inimesteni jõuab. Tagajärjeks antibiootikumiresistentsus.

Iga lihakalori tootmiseks tuleb kulutada 9-30 kalorit. Toitu, mida võiks süüa inimene.

Aga jah, vat loodus on kuri ja hoolimatu.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Põrgu värk! Annan endale aru et sport on vaid hobi ja tsirkus, aga sellegipoolest! Kuhu kadus Eesti sport? Kelly S-i vigurid ei ole ju sport. Samuti nagu ei ole tõsine sport autoga kihutamune (Tänak ja mingid vormel 4 ja 5 noored). Pallimängude "tipust" on meil Klavan, kes vahetatakse sisse 87.min ja tulevikus mõni vend kes mängib itaalia 2.liigas. Kas see on sport? Ja mis huvitav, publik on sellega harjunud ja usub et see ongi sport.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

13:18 - see kui mingid fännid loobuvad loomalihast ei too kaasa antibiootikumiresidentsusele vastupidavuse kasvu nende fännide seas. Kuigi seos on õige ei saa selle vastu võidelda loomsest toidust loobumisega. See on sama kui seotud kätega minna võitlusesse ja relvaks on ainult palved. Võib-olla kunagi inimkond jõuab sellisele tasemele, et võitlemine toimubki ainult palvetades, kuid täna ei kujuta sellist seisu lihtsalt ette.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

14:12 - just Kelly ja vormel ongi sport. Kõik mis lahutab meelt on sport. Kõik mille tulemuseks on teisest või endast parem olemine ongi sport kui sellega kaasneb rahulolu või rahulolematuse tunde võimalus. Jääb vaid küsimus, et kas kapitalistlik mudel on ka sport? Vastus on jah. Seega sport nagu me seda tunneme on meelelahutuslik pisimudel tegelikust elust. Kes on see ohman, kes mõtles välja, et maletamine ei ole sport?

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Malega on nii et nsvl ajal oli see sport ja minugi arvamus et see on rohkem sport kui näiteks poks ja jalgpall ja autoralli.
Läänes on arvamus et male pole sport. Siin peab juba arutama mis on spordi definitsioon?

 
At 15:34, Blogger Andres P said...

Liigitakse selle provotseerivaks küsimuseks. See, millist toitu keegi inimene (isegi avaliku elu tegelane?) sööb ei näita mingit meelsust. See on täielik hetkeemotsioon. Kui isegi omnivoorile (nagu inimene bioloogiliselt on, mitte kiskja, SIC!) pakkuda s**** liha või head taimset asja, siis mida eelistad?
PS - kogu see veeganluse haip (loomade ülekaitsmine) on üles katkutud asjaolust et noortel naistel pole millegi olulisemaga tegeleda ja mõeldakse asendustegevusi välja, kuhu oma emotsioone maandada.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Male on väga kõva sport. Põlved ei ole küll veriseks kukutud aga õhtuks oled läbi nagu giiro itaalia 260km etapil. Seda teavad rääkida siinse blogi vanemad ja auväärsemad tsiklistid kindlasti. Kel reservohvitseri pintsak kapis tolmu kogub. Kel sidemed organisatsiooni telgitagustesse.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Siiski siiski, kasvuhoone gaasid on teema. Teemaks tõusis kui kümned miljonid hiinlased ja hindud hakkasid liha soööma. Viimastel aastakümnel. Noortele naistele istutati see sorose ülikoolis pähe.

Kalmer

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

http://www.postimees.ee/4099351/fotod-kelmuses-suudistatav-endine-tipprattur-astus-kohtu-ette

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Hea et herr Pullerits veganluse hulluse vastu võitleb. Ma kardan et Eesti suguses orjameelsete tiigis varsti ongi veganlus normiks nii et hakka ise tagaõues koeri kasse kasvatama liha saamiseks.

 
At 15:52, Blogger Priit Pullerits said...

Andres P: PS all öelduga igati päri, aga algus läks küll rappa - et "see, millist toitu keegi sööb, ei näita mingit meelsust". Andres, see on väga selge meelsuse avaldus, kui inimene keeldub söömast liha ja sööb ainult taimetoitu. Enamgi veel, Andres: veelgi selgemat meelsuse avaldust on raske leida.

Huvitav on veel see, kui palju on taimetoitlaste hulgas neid, kes pooldavad mittevaktsineerimist. Oletan, et protsentuaalselt rohkem, kui lihasööjate seas.

Ja veelgi huvitavamaks läheb, kui saaks uurida, kui palju on taimetoitlaste ja mittevaktsineerijate hulgas vasakliberaale ja hipstereid (neid, kes ei sõida normaalse MTB või MNT rattaga, vaid mingi sellise riistapuuga, mille seljas isegi Pelotoni meestel oleks raske 30 km/h kätte saada ja hoida).

Kas teile ei tundu, mehed, et kui tõmbame neli sõõri (taimetoitlased, mittevaktsineerijad, vasakliberaalid ja hipsterid), siis nende sõõride ühisosa tuleb hämmastavalt suur?

Ja siis väidab Andres P., et söödav toit ei näita meelsust...

Vaat niimoodi, mehed, adutakse ja nähakse suurt pilti, mitte ei nikerdata salatikausis - õppige!

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Priidu viimane komm kümnesse.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

ikka hipsterlikult...öö veedab Riia tn hostelis ja peale jooksu ikka veganmenüü...

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Mehed mul on hirm kui kiiresti liigub maailm. Alles see oli kui meie riigi president oli L I Brežnev. Ta ei olnud küll eriline spordimees, aga see eest relvajõudude ülemjuhataja ja generalissimuse ja admirali aukraadis. Täna on president mingi hipster kes krõbistab rohelisi lehti ja osaleb rahvaspordiüritusel. Mina isiklikult ei ole sellise arenguga rahul. Kui tahate kutsuge mind chauvinistiks, ma ei solvu. Elades hiinlaste venelaste ja sunniitidega samal poolkeral ei tohiks siiski idude ja seemnetega liialdada.
Seega, presidendiks peaks olema Tanki Ants või Leo Kunnas. Või Priit Pullerits kui ta nii tagasihoidlik poleks. Karta on et kui meil pee tuliseks tehakse siis on hilja kahjatseda.

 
At 17:00, Anonymous Martin, üliõpilane, Tallinn said...

"Pühapäeval ei ole küsimus selles, kui kiiresti läbib president Kersti Kaljulaid Tartu nn jooksumaratonil 23 km ja kui mitmenda koha ta saab. Väheusutav, et ta läheb üldse aja ja koha peale jooksma. Seega pole sportlik tulemus oluline. Aga mis siis on oluline?"

Blogikirjutis pole koht targutamiseks, Pullerits!

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Martin PP blogi pole koht ninatargutamiseks. Mida Kapten ütleb nii on ja sina kui undergraduate ei kommi üldse. Kui senjöör Priimäe teada saab et sa pidevalt lati alt läbi hüppad?

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Brežnevile meeldis kangesti ujuda. Ta võis tunde vees sulistada - Krimm, Must meri; mis seal rääkida. Ihukaitsjad said korralikult vatti. Samuti oli ta kirglik jahimees. Seega selge, et polnud mingi vegan või asi. Ega taimetoitlane Nõukogude riiki oleks suutnud juhtidagi.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Kilba. Kes Eesti sportlastest on ainsana rahatähel jäädvustatud?

Veganluse probleem on rudimentaalne. Kui valida on rasvast leemendava rossolniku ja lihavaba supi vahel siis eelistan kah veganite dieeti.

Palju tähtsam küsimus on, et miks debiilid peavad neid , kes maletamist spordiks nimetavad , imbetsiilideks?

 
At 18:11, Anonymous MargusM said...

no siin läheb elu ikka päris jaburaks ära..
16.29 kahjuks ükski teie pakutud persoonidest pole presidendiks sobiv, kõik vene poli-trukkimise kooliga. Võibolla teil pikadd juhtmed kuid juba eelmine peaminister oli meil hipster, rohkemgi kui Kaljulaid.
Olen nõus Andres P-ga, kui ka Priit tema kommentaari lõpuni suudaks lugeda siis saaks isegi aru et rõhk polnud meelsusel vaid hetkevalikutel ja võimalikul haibil.
Martinilt hea tähelepanek- supieelistus on tähtis kuid küsiks pr. presidendilt et kas ta jookseb aja ja koha peale, ei küsi, ainult arvab nagu alati. Milline on tervisespordi sportliku tulemuse oluline mõõde?

Mina isiklikult ei leia mingit mõjuvat põhjust igal võimalikul hetkel liha sisse vohmida, seega on täitsa normaalne kui mõni päev on ainult 1söögikord lihaga.
Kas president peab igal võimalusel liha sööma? Mina arvan et mitte ja peale sportlikku pingutust ei peakski seda tegema sest seedimine vajab paar tundi normaalsusega kohanemist, hiljem üks veiseliha antrekoot Antoniuse hotellis on OK.

Priit, nende sööridega tasub olla tagasihoidlikum sest ka sinu olemus on sõõritatav.
Elu ei ole nii mustvalge kui meeldiks, kuid seda pole ka meie, ühed hallid sõõrid kõik.
Küsimus suurele ringile: Kas PP olemust kajastab õigemini see blogi või kirjutised Postimehes?

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Vastus MargusM küsimusele - ükski neist kirjutistest ei kajasta PP tegelikku olemust, sest ta kasutab neid just nimelt oma isikliku mina varjamiseks.
Vahel läheb segi ka - näiteks kord arvab, et võistelda on vaja ja koht iga hinnaga, siis jälle kirjutab, et tšillimine on tore ja ta ei saa aru kihutamisest; mõni aasta tagasi kirjutas, et kõik noored on pehmod ja kui küsiti tütre sportlike saavutuste kohta, siis lubas molli sõita!
Saa tast siis aru ...

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Priitu ei huvita mis tulemus president jookseb.
Priitu huvitab millise supi president valib. Vähe sellest ta veel ütleb millist suppi president peaks sööma.
Vat on mees!
Äkki sööb president hoopis VIP's kala riisiga nagu autor ise aegadel kui ta veel I. Kelgu sõber oli?

 
At 22:14, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 21:35, minu teada on neil VIP-telkidel parimate paladega lõpp. Igatahes ei olnud seda telki veebruaris Tartu suusamaratonil ega olnud ka mullusel Tartu rattarallil.

Aga tõepoolest, seni kui president ei tule võistlema, vaid käib lihtsalt osalemas, pole tähtis, mis aja ja koha ta saab. Tema tulemus ei näita midagi. Küll aga on kõnekas ja oluline see, mis suppi ta sööb. Kujutage ette, kui valib lihata supi - no siis on pidu pooliku toitumisrežiimiga taimetoitlaste õuel, aga iseasi on see, mis eeskuju annab riigipea teistele inimestele seesuguse demonstratiivse liha vältimisega. Asjas selguse saamiseks tuleb Elvas oma nähtamatud kaastöölised tööle rakendada. Niisiis, uinunud agendid, aeg on ärgata! Hoidke silmad lahti ja kandke ette!

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

T**a, ma tahaks näha mõnda PP agenti, kes tuleb mu supi lihasisaldust kontrollima. Saab kurgiga üle kurgi.

 
At 22:49, Anonymous Martin, geobiopolitoloogia tudeng said...

Tore president on meil. Aktiivne, täidab hoolsalt oma kohustusi. Nõuk. ajal oleks öeldud - eesrindlane, udarnitsa. Kui vaja Lavrovile etteheiteid teha, siis teeb etteheiteid. Kui vaja Rail Baltic maale tuua, siis too Rail Balticu maale. Kehakultuurlane. Fizkulturnitsa. Ateistka. That ticks all the boxes!.
Ainult meie presidendist ei sõltu midagi. Nii nagu Nõuk. ajal ei sõltunud midagi tipplüpsjast Leida Peipsist jt taolistest eesrindlastest.

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Pole ju teemat, see lihata supp pole seal mingi vegansupp, seal on ka loomset sees.

Ei tea kas olen ainuke, aga peale korralikku pingutuse, võistluse lõppu ei lähe mingi supp ega kukkel vähemalt tunni jooksul alla, ainult vedelik.

Aga miks PP Rataseppa ei promo, kes sisuliselt tänu veganlusele on ultratriatlonides sisuliselt maailma tipus. Need koormused ja mahud ja veel veganluse pealt on meile lihasööjatele ju täiesti hullumeelsed.


 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

)))

http://vegan.ee/soomine-elustiil/toitumisinfo/taimetoitluse-pohitoed/

 
At 00:23, Anonymous agent 700 said...

Ega see mind ei huvita mida President sööb aga kannaksin ette blogivendadele ja blogikunn Priidule igatahes, mida ta tarbib nii supilauas kui rajal. Kas võtab rajal vastu kõrvalist abi dopingukahtlusega joogi näol mõnelt saatvalt ratturilt või äkki mõne lihapiruka oma turvamehelt? Seda kõike ainult juhul kui kablogikunn ise tossud jalga tõmbab ja joonele asub. Kell käib. Aega on. Ootame otsust!

 
At 01:22, Anonymous MargusM said...

vaatan et õpilaste teadusfestivalil toodetakse ka asjalikumat sisu kui oleluslugude blogis.
http://novaator.err.ee/592418/opilaste-hulgas-populaarsust-koguv-taimetoitlus-toob-kaasa-terviseriskid

 
At 07:29, Anonymous Ants said...

Ratasepp on ultratriatlonis, kus peale tema sportlikult võistleb veel üks mees, keegi Wiedmar, tipus veganluse kiuste. Kui keegi treenib nii pühendunult ja kulutab sellele nii absurdselt palju aega siis ei ole ju midagi imestada, et jõuad sportlikult liikuda, see ongi juba tema keha normaalne olek.

 
At 07:48, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti vale väide, 23.21! Ratasepp ei ole mingi vegan. Pool aastat proovis, siis läksid verenäidud p***e ja ta loobus. Vaat, mis on tõde.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Oh, Priit, hea, et minul Sinu muresid pole! Arteri tase kohustab!

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas PP-l TRR regamine kulgeb?

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Ei taha kuidagi kulgeda...

 
At 12:40, Anonymous Berglundi suguelund said...

Palun kustutage viimane blogipostitus! Mis õigusega te panete suure kella külge presidendi isiklikke harrastusi? Või tahate öelda, et blogi on väike kell?

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits hüppab ühelt pseudoteemalt teisele. Verepulmad - taimetoitlased... Kas millestki olulisest kirjutada ei ole?

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Presidendi iga liigutus on kompenseeritud maksumaksja taskust. Seega igati õigustatud tähelepanu.

 
At 13:08, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 12:57, vastamast 12:40 hüsteeriale. Presidendi osalemine pühapäeval on avalik info, seal poole midagi isiklikku. Stardinimekirjad on avalikud.

12:54-l puudub vähimgi sotsiaalne närv, ta ei taju üldse, mis selle blogi konteksti ja temaatikat ning ühiskondlikke teemasid arvestades on aktuaalne ehk põletav. Ja ma ei saa aru, mis on see üldse kellegi asi, millest ma oma blogis kirjutan. Kui siin ei meeldi, koli jooksuportaali või kuhu iganes ja loe seal seda, mis rohkem korda läheb ja naudingut pakub ning huvi äratab. Mitte keegi ei ole siia jõuga kinnistatud.

 
At 13:33, Anonymous Berglundi suguelund said...

Kõik, mis läigib, on avalik.
Olen märganud Priit, läbi teie kiledresside välja punnitamas suur meheau. Kas tohib küsida, on see teadlik eksponeerimine. Mitu korda päevas seksite, kui pole saladus?

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Omandisuhted au sisse! Kas Postimees ikka veel Schibstedi omanduses?
Tänases postimehes on Johaugi kõvasti puhtakspesev artikkel. Konkurendid kes varem süüdistasid, tunnistavad üles et tegelikult võtsid hoopis nemad ise dopingut ja norra neiu on puhas ja süütu. Läbi akna nägid et käis vannitoas selga pesemas, mitte steroone süstimas. Olen karm meesterahvas, sõjas ja merel käinud aga mulgi võttis lugu pisara silma - kuidas nad julgesid süütut suusastaari süüdistada?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Berglund sind annab täitsa välja peilida. Ole valvas et kinni ei nabita.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Priitu olla nähtud sõitmas memmepükstega.
Need on need retuuside ja karupükste ristandi moodi asjandused, millest alfad ja arvamusliidrid suure kaarega mööda käivad.
Sic transit gloria mu*di!

 
At 14:20, Anonymous Berglundi ... said...

Kui sa oled kapo, siis oleks viisakas ennast tutvustada. Kujutan juba ette mingeid mehi tulemas, Pulleritsu pükste eest.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Tase.. Tõesti tase siin mõnel "mehel"... leidsite ka, mille kallal ilkuda. Igaüks käib, kuidas tahab, mis see teiste asi on. Või parem vaadake, mis pükstega te ise ringi käite!

Rääkige asjast, dikkheedid.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Veganlus vs liha on popp teema.

http://atlas.postimees.ee/4100605/pealtnagija-eestlased-loodavad-asenduslihaga-planeeti-paasta


PP, mis on Teie lemmik liharoog?

 
At 17:55, Blogger Priit Pullerits said...

...teised eestlased siin - lollid kommentaatorid (anonüümsed enamasti).

 
At 18:58, Anonymous MargusM said...

17.55
..ja Priit Pullerits, Suur Isa, nende suunanäitajana kõige ees (mitte anonüümselt enamasti).

 
At 21:11, Blogger Priit Pullerits said...

Mis te siin seletate? Trenni ka ikka teete? Täna veidi üle 60 km neljase pundiga, vahepeal andsime tuld, kiirus oli 45-47 km/h - väga mõnus! See oli juba veidi trenni moodi. Aitüma kaaslastele! Eriti Jannarile - tema oli see kõige kõvem tõmbaja.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

4 km tagant tuulega negatiivse kaldega teelõigul 44 km/h keskmist, nohjah, sõidu keskmine kiirus siiski 33,3 km/h. Ahh milleks sihuke ärplemine?

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Paluks uut lugu. Ja jätke need Arteri lood ikka sinna. Liha söömise asemel tehke palun lugu Eest raskejõustiku seisust ja perspektiivist. Seome rattasõidu nüüd konkreetsemat Giroga. Häbiväärne on Eesti klassiku, ümber Viljandi järve jooksu kajastamata jätmine, Tartu jooksu jutt sisaldagu ikka jooksu, mitte seljanka konsistentsi. Võtame end kokku.

 
At 23:39, Anonymous Mati said...

Maantee grupisõit on (ratta)pedenduse vorm. Tõelised mehed sõidavad time trialit, maastikku, talvel hullavad fättidega lumes. Pealegi pole Pulleritsul, kui võistlustel jalga, kui eesmised vajutavad, jääb Pullerits kohe maha.

 
At 01:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida pekki, keskmine kiirus ainult 33,3!
Priit te olete kui vormitu iste, ilma Dexatagi selge et täitsa pekkis!
Järgmine kord mahutage ikka Riia või Narva mnt mäe laskumine ka trenniringile siis saate ehk 50km/h täis ja ülegi.

 
At 02:43, Anonymous Martin, Linna Priimägi Institute of Semiotics, TLÜ said...

Vaata Soonikut! 90 000 €.
Miks Mihkel Räim - Halloo, hr Pullerits, Mihkel Räime etapivõidust ja liidrisärgist Tour of Aserbaijan 2017 olete ikka kuulnud? Ei ole? - miks Mihkel Räim juutidele peab ratast kerima? Vändameeste Klubi 2014, rahakorjandus rahvusliku profitiimi asutamiseks. Teie sõber Mardna oli seal kassahoidja. Kus need rahad on?

***
Vahel tunnen sugutungi
Vahel ehk, et sugutungi
Kuid
enamaks kui kullakoormad
tunnistan ma surmatungi

Rahulikult, rõõmsalt
oota oma tundi
Nii ei ole enam sundust,
lootust, ega sundi.

Haarab üha uusi inimesi
fredudiaanlik Todestrieb,
ihaldatud sihini neid
kõiki viib.

 
At 13:27, Anonymous Katja, Tsibihärbi Kalevlannad said...

Kohe tuleb teatada sugulise võrdpaljundamise arendusasutusse ja kaebus kirjutada: EJL hobiratturi litsentsi võtnutest on ainult 1:16 naised! Selline jama tuleb kohe ära lõpetada ja igasugune diskrimineeriv ning alatu meeste juurde regamine karistusega keelata niikauaks, kuni vähemalt 2:3 on naised!

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Katjal on õigus! Ka naisi peab registreerima ennaktempos.

 
At 06:29, Blogger raybanoutlet001 said...

cleveland cavaliers jerseys
michael kors outlet
ray ban sunglasses outlet
yeezy boost 350 white
michael kors handbags
rolex replica watches
hugo boss sale
replica watches
michael kors handbags
cheap basketball shoes

 
At 04:33, Blogger adidas nmd said...

jets jersey
ugg outlet
nike air huarache
cleveland browns jerseys
pandora outlet
kate spade outlet
coach outlet
nike huarache
coach factory outlet
coach outlet online

 

Postita kommentaar

<< Esileht