teisipäev, aprill 04, 2017

Pullerits: Kas maanteerattasõiduga on nüüd lõpp?

Kas keegi teab, mis tunne on elada üle kaheksa kuu – see on ju peaaegu et terve rasedusperiood – ilma maanteerattata?

Möödunud pühapäeval sai see pikk periood otsa. Istusin pärast 22. juulit, mis jääb igaveseks hallide tähtedega Eesti tsiklismuse ajalukku – seda kutsutakse nüüd hoidumaanteelkukkumastpäevaks –, taas oma Scotti selga. Kas te arvate, et see käis lihtsalt?

Scott oli terve sügise, talve ja muist algavast kevadestki seisnud meie koera toas – jah, meil on perekoeral ka oma tuba, sest koer, Morgensilber Eye Candy, on lõppude lõpuks ikkagi pere liige – seina ääres. Keegi ei tundnud selle vastu suurt huvi. Isegi koer mitte – rehvid, st kummid olid kõik närimata. Aga märtsikuu lõpus hakkas asfalt kuivama ning lõpuks saabus Suur Päev. Aga see tuli taas ehmatusega.

Kui läksin Tartus A&T Spordi kauplusse – ei, see ei ole siin sisuturundus, see on pelgalt fakti konstateerimine ja tõetruu info esitamine –, kus lasin Scotti sõidukorda seada, teatas mehaanik muheldes, et hakaku ma aga raha koguma. Tohoh, mida nüüd?!

Näe, osutas ta esimesele hammasrattale. Jah, nägin: kett istus seal peal, hammasratta lülivahed paistmas. Et kui sellisega kõvasti sõita – ja ma sõidan kõvasti, sest iga trenn olgu võistlus, niisama uimerdada pole mõtet –, võin rinnaga leistangile maanduda, kõlas hoiatus. Olgu peale, vahetame keti ära, ei lasknud ma end rööpast lüüa. Mehaanik naeris taas. Keti vahetamisest ei piisa, lisas ta, vaid hammasrattad tuleb ka vahetada. No vahetame siis esimese hammasratta ka, säilitasin endiselt rahu. Mehaanik jätkas naermist. Esimesest ei piisa, seletas ta, tagumine tuleb samuti vahetada. Sest muidu ei jookse kett hammasratastega kokku.

Ja see ei olnud veel kõik. Näe, parem käiguvahetaja käib raskelt, osutas ta linki tõmmates. Ja jooksud on ka väsinud. Kodarad on jäigad ja pinges – või umbes midagi niisugust ta iseloomustas, igatahes enam neid suurt timmida ei saa, väitis ta.

Nii et mul olla targem uus ratas osta, kõlas resümee.

«Vaat see on sisuturundus!» oleks tahtnud hüüda. Oleks... Selle asemel küsisin tagasihoidlikult, ent siiski entusiastlikku reipust teeseldes – et pole sel rattal häda midagi, räägime esialgu ainult vahetatavatest osadest – keskse küsimuse: «Ja kui palju kogu see lõbu maksma läheb?»

Ketid-hammasrattad kakssada ja jooksud sada, sain tagasihoidliku arvutusega vastuse.

«Aga raam on ju ikka korras?» küsisin igaks juhuks üle.

Välja arvatud see, kuulsin vastuseks, et käiguvahetaja kõrv on keevitatud, sain vastuse. Keevitustöö oli möödapääsmatu, et lappida mullu suve hakul Tartu rattaralli lõpueelse külakuhja kukkumise tagajärgi.

Tegin minekut. Ütlesin, et las ma üldse vaatan ja kogen, kuidas maanteesõit pärast pikka pausi istub. Küll vahetada ja parandada annab ka edaspidi.

Oli ikka imelik maanteeratta selga istuda küll. Tundus kuidagi väike. Kui maastikurattale heidad justnagu kõhuli peale, käed laiali, siis maanteeratta sadulas tekkis kokkusurutuse tunne. Tunni ja 52 minutit väntasin Tartu ümbruse teedel tuule käes, peamiselt küljetuules, kokku 55,1 km, keskmine kiirus jäi isegi alla 30 km/h.

Aga kui hoogne võib olla maanteesõit võrreldes maastikusõiduga ja mis emotsioone see tekitab, selles saate oma silmaga veenduda siin, kuhu te mitte kunagi väntama ei satu.

Fotod 1-5: Siena (Italia) Sport Ciclismo Gara ciclistica Strade Bianche 2017. Fotode autor: LaPresse/Scanpix

71 Kommentaarid:

At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Nadi ülevaade sest ei selgu, et kas tegid soovitatud vahetused ära. 300 on nigu kommiraha uue ratta kõrval. Hinnast muidugi selgub, et järgmine aasta peab jälle sama kulu tegema pluss veel nipet näpet. Ja ega selle raha eest mingeid jooksu moodi jookse ei saa ju, ammu aeg paremad muretseda, no vähemalt võistlustele minnes. Ja mis värk siis Jeff Bezose stiilis juhtimisega PM-s ikka on?

 
At 17:39, Blogger Priit Pullerits said...

Kuidas ei selgu?! Kas te siis lõpuni ei lugenudki? Ärge olge nii kärsitu! Kes kannatab, vaat see kaua elab. Lugege ikka lõpuni, palun, siis tulge küsimustega pommima.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Jah, aga kes kotib pm i väheseid ausaid ajakirjanikke?

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

See "pinges jooksude" osa paneb mind popkorni tooma ja naelutab ekraani ette. velo.clubbersis oli just sarnasel hooldusteemal põnev vestlus, kahjuks kustutasid kurjad administraatorid just värskelt ära. Äkki saate teha video, kus jooks on maast lahti tõstetud ja koputate mõne helihargi või muu kõlava detailiga vastu kodaraid (mõlemalt poolt) nii, et heli oleks hästi jälgitav? Sõrmedega kodarapaaride paigutamist vaataks kah. Siis saaks hinnata, mis nendega lahti on ja miks poes uute soetamist vajalikuks peetakse.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitab mida on brigaadikomandör Kägul "pinges jooksude" kohta öelda. Tema suudab teemat lahata ilma liigse esoteerilise vahuta teema ümber.

 
At 18:39, Anonymous Martin said...

Ciclismo amatori, aga sellelt hoolimata on vaja korralikku ratast. Heade jooksude hinnad algavad...? Kust?

 
At 19:51, Anonymous M. said...

"Venemaal koidab uus revolutsiooniline kevad. Vaevalt suudab Peterburi terroriakt kümneid Vene linnu haaranud protestiliikumist peatada" -- keegi Vadim Štepa, kolumnist (Delfi/Päevaleht 04.04.2017). Huvitavad kolumnistid meie peavoolumeedias. Singerid ja Smulevitšid, Turaidad ja Štepad. Internatsionaalne seltskond. Kas H H Luige kodanlik meediaimpeerium ie karda, et õhutatav revolutsiooniline kevad üle piiri Baltimaadessegi ei või valguda? Revolutsiooni pole siin enam tükk aega olnud.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

to Martin -
jooksude hinnad on erinevad. Internetist, kui oskad otsida, saad päris hea hinnaga ja lisaks toovad koju kätte. Kuid meie maestro ei osta internetist, seega umbes 2x kallimad.
Kui küsid tuntumaid sobilikke/võimalikke marke meie tsiklismi isakesesele, siis algavad mudelid -
Mavic - Ksyrium Elite või Cosmic ülespoole
Fulcrum - Racing 3 või üles
Bontrager - Aura
DT Swiss - RC38 jne.jne.

UUENA enam-vähem 500 ja 600 vahel.
Pruugituna saab täitsa korralikud umbes 300-ga.

 
At 20:11, Anonymous Kipper said...

Kevad on tulemas. Reielihas paisumas. Vanameister Pullerits teeb teile veel uut ja vana. Nii mõnigi kukk saab temposõidus suhkamit nii et küll. Minu 20 bucksi euroopa raha selle peale. Kes võtab vastu?

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Minult 30. Kes pakub üle?

 
At 21:13, Anonymous Vello said...

"Kevadkilb 2017" 2. küsimus:
5. mail algaval Giro d'Italia 21-etapilisel velotuuril osaleb ka üks Eesti rattamees. Kes?

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas 22. juuli pole mitte hoopis ära-ületa-linna-vahel-kiirust-ja-püsi-oma-reas-ka-jalgrattaga päev?

 
At 23:57, Anonymous Ivu, Jaamamõisa said...

Kui mu isa pärast tööd rattaga sõitmas käis, laulsid töökoja tsehhis rahmimisest "pinges jooksud" alati nii ilusat raualaulu, et ohkasime lastega hirmust ning hoidsime tavaliselt hinge kinni, kuni ta nurga taha kadus. Pärast poest laadungiga tagasi tulles oli ta tavaliselt juba ratta koos tavaariga käekõrvale võtnud ning siis kostus vaid tirrisirinat. Julgesime juba vastu joosta, kuigi "lauluõli" juurde toomas käinud papsiga polnud kuidagi lihtsam kui tsehhis vaid pooleldi "õlitatud" papsiga. Pullerits, kust need Teie pinged kogunenud on - kas keerasite viletsamate talveilmadega ise õhtuti peale või keerasid teised?

 
At 00:02, Anonymous Vello said...

Assa kurat, näe, viga lipsas sisse! Ma tahtsin küsida, kes eestlastest sõidab Paris-Roubaux rattasõidul järgmine pühapäev. Kes see on, mehed!
Sa kuradi-kurat. Näe, juhtub!

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Kadastik oli eila raadiumis.
Huvitav saade kuulata.


Viimaste sündmuste taustal Linnamäe Grupis on isegi väike ime, et eetrisse lasti...

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd üks liigkõrge hinnaga, keevitamisjälgedega Scott Tartu kandis müüki tuleb, arvestage lisakuludega- välja vahetamist vajavad rattad, raam, hammasrattad jne.

Toits (allakäinud jooksusõber, värske maanteerattur Pärnumaalt)

 
At 09:14, Anonymous Hannes said...

Martin Laas on stardijoonel.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Mida on seal härra Kadastikul ütelda eesti rahvale? Mõni õpetusiva?
Joosep, snuukrimängur Põlvast

 
At 09:52, Anonymous Eedi, Võhma mees said...

Snuukrimängur Joosep, kas sa oled kurt või lihtsalt väga saamatu?!
Tead, mis ma sulle ütlen, kuula ja ära niisama mölise...

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsul jälle sada õigust. Ratta putitamine on tõsine tegemine.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Teemast raha ja rõõm. Kaia Kanepi tahab taas "mõnuga" mängida, aga raha ka vaja. Ootab sponsoreid. Ei tea kas leidub mõni sponsor kes pole aru saanud et Kaial jääb asi psühholoogilise poole taha. Need varasemad saavutused tulid füüsilise üleoleku pealt. Oli suur ja tugev tüdruk. Lõi väega palli maha. Edasiminekut takistas mõistmine. Kõike head soovides muidugi.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Eedi, tore teist kuulda! Kas pajataksite oma sõbra Jaak Kaljuga koos seiklemisest ka mõne pikema pala? Kirjutasite ka ise kindlasti "Edasi", kas pole? Joosepid tahavad ikka pikemalt kuulda

 
At 12:44, Anonymous Vello said...

09:14 Hannes, auhind on teie!
Martin Laas võistleb koos maailma parimate rattameestega nädalavahetusel 250 km pikkusel Pariis-Roubaux rattasõidul. 55 km on munakiviteed!

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Ja auhinnaks on...?

 
At 13:24, Anonymous Eedi, Võhma mees said...

I love you too, 11:10!
Ei kirjutanud, olin selleks liialt noor. Aga igasugu joosepid kuulevad pikemalt saadet kuulates. Iseasi muidugi, kas millestki midagi ka aru saavad...

 
At 14:50, Anonymous Uugu said...

Mehed, toimub ka midagi?!
Või näpite jätkuvalt niisama?

 
At 14:53, Anonymous Vello said...

09:14 Hannes,
Auhinnaks on Scott MNT ratas! Kasutatud, aga heas korras. Hästi hoitud, mõned kriimud, kukutud ei ole. Kett vajab vahetamist. Kätte saab "Postimehe" toimetusest, küsige Pulleritsu.

 
At 15:31, Anonymous Vallo-Vincent Sallo, tagasi Bridesheadi said...

Ma ei ole kindel, kas Pulleritsu PMi toimetusest enam kätte saabki. Ise käisin auhinnal järel, too ülikonnas portreefoto kenasti raamitud, aga Gildi tänaval üks töömees ütles, et Pulleritsu netu i ne budet. Selline ärev sõnum.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Küll härra Pullerits tagasi tuleb. Suuremana ja vägevamana kui kunagi varem. Me vajame tema kohalolu nagu õhku.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Kolm aastat panga orjust ja saab poest muheledes püssiga välja sõita.Kauba peale saab kõvasti motivatsiooni ja võibolla ka ratta tehnilise huvi mis tegelikult peaks tekkima enne rattaostu juba.Vara veel vanameistril pensioni peale mõtlema hakata.

 
At 15:57, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Nagu laulis meile 2013 aastal kõpu tuletorni meenutav tütarlaps, siis see ei ole lõpp vaid hoopis uue algus!Kuulamiseks pessimistidele Probleem tõsine ja mehaaniku jutt jumala õige. Oma vokki putitan õlitan ise, aga varuosade hinnad on nii mõttetult kallid, et kui peaksin veel töö eest ka kellegi maksma, siis oleks see vana ratta pidamine majanduslikult põhjendamatu tegevus. Mis puutub nn "pinges jooksudesse, siis sellest kohast mina aru ei saa. Oma tagasihoidliku talupoja tarkusega ja ahtakese analüüsivõimega pakun puusalt, et ilmselt on kodarad välja veninud ja pingutada neid enam ei õnnestu , sest keermestatud osa on liiga lühike. Ise pole sarnast probleemi küll veel kunagi kohanud. Alati on saanud velje kenasti jooksma , kui kõik kodarad lõdvaks lasta ja siis uuesti pingutada. Aeg ajalt ju ikka mõni kodar katki läheb ja kui sellist olukorda pikalt ignoreerida, siis äkki venivadki ülejäänud välja, sest neil ju suurem koormus.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks ka oma hobiga omal tasemel tegeleda. Any sponsor?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Härra Kägu on tõsine proffessionaal. Tal on iga teema kohta põhjalik ja süvitsi analüüs kohe puusalt võtta. Selliste meestega võtab külmalt maha iga vainlase, olgu türk või vene. Kas härra Pulleritsul adjutanti on? Kui ei, siis parim kandidaat oleks mr.Kägu. Vastuväiteid?

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Mina olin kindel juba, et te sõitsite maanteekaga juba märtsi kuus. Teie ringide keskmine kiirus linnas ja linna ümber oli ju tihti 25+. Pole paha! Minu tagasihoidliku taseme juures õnnestub mul nii kiiresti maastiku rattal sõita ainult "rallidel" asfaldi peal. Nö. treeningutel üksi sõites paraku ei õnnestu nii kiiresti end mobiliseerida sõitma.

 
At 18:17, Anonymous Alexander, reservohvitser said...

Tublisid mehepoegi tundub siin olema nii mõnigi. Pagunid peale ja rindele saata kõige täiega. Kasu rohkem kui pedaalimisest.

 
At 18:43, Anonymous Panga Ori, endine said...

Tark mõte on pangalaenu eest carbon vokk osta. Siis pärast esimest rallit on hea surnud hobust maksta.

 
At 19:00, Anonymous Keegli Endel said...

Ratas kavatseb tagaukse kaudu Venemaale minna. Väidetavalt Eesti asja ajama! Millise hoiaku võtame lugupeetud spordimehed ja isafiguurid?

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Väga karmi hoiaku. See 8.aprilli rongkaik tollases Piiteris nõudis vaid Eesti kubermangule suurema autonoomia andmist. Sarnaseid üritusi oli veelgi. Et pm institutsioon sellele kassi sünnipäevale tõttab on väga imelik. Kardan et vene propaganda imeb sellest suure numbri ja see ei saa olema mitte positiivne number.
Tsiklistide kogukond peaks sellisele susimisele andma hävitava hinnangu.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Enne kui härra Kägu pole oma hinnangut andnud ei võta me mingit hoiakut. Pärast seda aga küll.
Richard (Lääne Eesti tsiklistide kogukonna liider)

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Mitut head asja ei saa, et hoiame homosid kapis ja venelased Maarjamaalt eemal. Ehk nagu Lobjakas ja ELi kõrged ninad brexiteeridele vastavad: you cannot have a cake and eat it too.

Midagi pole teha, peaministril tuleb Leningradi minna, asetada vanik ja kuulutada vennasrahvaga uut algust ja sõprust. Selline on realiteet. Usun, et ka härra Kägu, meie auesimees annab suhete parandamisele oma dobroo.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Kuramu geograafiline asukoht nõuab meid olema vennasrahvas nii sakslaste ameeriklaste kui venelastega. Samal ajal veel afgaanilaste ja palestiinlastega. Kas ei aita meile lätist leedust? Oleks täitsa piisav. Aga ei. Mehkelda kõikidega ja saada abi sooja maa vendadele kreekas ja pessaraabias. Ptüi!

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Ka härra Pulleritsu arvamust tahaks kuulda - mitte ainult Kägu ja Rooberti.

 
At 21:25, Blogger Priit Pullerits said...

Üksnes hea meel saab olla nähes siinseis meestes võitlusvaimu tärkamas, verd vemmeldamas ning patriootlikku, kuid see-eest kompromissitut sädet elus hoidmas. Näete, Martin on taandunud ja kohe pääsevad õiged mõtted maksvusele ja väärt ideed esile.

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

You cannot have cake and...
Seda teab Kaia ka, et (emotionally) ebaintelligentses maailmas sa ei saa enam aru, miks ja kas on fun olla esimene, kui kõik märgid näitavad, et see on rutiin, mis vürtsitatud ebaloogilisusega nagu halb füüsikaõpik.

 
At 21:56, Anonymous Ai Lav Juu said...

Mis seal pasaraabias toimus, kes maksis, kas mingi hutsuulide rahateema? Üks Tartu hutsuul sai teisel pool maakera spordikauba omanikule tagastamisega just kuulsaks. Kuidas Tartust küll selliseid talente tekib, kas haridussüsteemis on selline õppeprogramm juba, mis paneb kohe "naiivselt" postiljonina õnne proovima?

 
At 22:29, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot, mehed, nüüd läks küll kommentaarium loppama! Ärge poogeldage! Sõitke sirgelt, otsejoones!

 
At 22:54, Anonymous Kusta, Kadjaste külast said...

Hr Pullerits lahendus teie probleemile on väga lihtne. Egas head rattad maamunalt otsas ole. Astuge suvalisse spordipoodi sisse, kus rattaid müüakse. Igaks juhuks tutvustage ennast,siis saate kindlasti korraliku ale. Laduge papp letti ja poisid hakkavad sebima. Komplekteerivad teile just sellise ratta nagu vaja.
PS.Ratase osas võtame just sellise seisukoha nagu pealik ütleb, ei mingit isetegevust

 
At 23:08, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Vaata, 21:21, ja kuula ülima tähelepanuga, et midagi lopendavatest kobrulehtedest mööda ei tuhiseks.
Iga kehkenpüks ja sitahunnik ei tule arvustama, mida mina või teised vanemad senjöörid (näiteks Kägu) asjast arvame.

Sai see nüüd ilusasti selgeks ja jääb kirstuni meelde? Parem oleks.

 
At 23:41, Anonymous Ratta 17 kevadist hetke said...

Ratta sõit Peterburgi on intrigeeriv teema. 6 aastat tagasi rattur Ansip leidis, et aeg ei ole küps Peterburgi sõitmiseks ning siis põles tänutäheks Haapsalus maha lastekodu 10 ohvriga ja peaminister leidis vabandava põhjuse, et minna sinna 2 aastat hiljem. Teatavasti kevadine päike paistab madalalt ja nagu spetsialistid hoiatavad, siis metsa alla jäetud pudelikillud võivad koondada päikesekiired võimsaks pehmet mööblit süütavaks laserkiireks, mis hilisemal uurimisel võib tunduda nagu oleks üleannetu klutid hõõguva koni sinna ära sättinud.

Arvestades, et tegu on juubeliga siis lükkame Rattale hoogu takka. Aga nüüd meenutame, et 6 aastat tagasi lippas Peterburi Jaani kiriku avamisele ka President Ilves Jänese ja Paetiga. Ja kus on intriig? Seekord läheb kõrgemast staabist ainult 1 mees. Ehk siis 3 korda vähem kui toona. Nüüd võiks prohvetlikult ennustada, et kui tookord saime hakkama 10 ohvriga 20.2.11 siis seekord saame 8.4.17 hakkama 3 korda ... ohvrite arvuga.

 
At 00:56, Anonymous Martin said...

Vallo,
et Pulleritsu siis Gildi tänaval enam polnudki? Oli üks vene mees, kes ütles, et Pulleritsu нету и не будет? Mida see peaks tähendama?
Kolm Pulleritsu fotot, ülikonnas ja lipsuga, üks kuldraamis; paar Continental 700 x 28 mm maanteesõidurehve, 1 Scott MNT ratas (kehvas seisukorras).
See, kes siin kommentaariumis Pulleritsu nime all prääksub?
Wtf?

 
At 06:32, Anonymous Anonüümne said...

Ema Teil prääksub, Sorok!

 
At 08:17, Anonymous Martin, tudeng, TLÜ said...

Hr Pullerits, kas Teie arvates on normaalne, et Postimehe toimetuses vastatakse pöördumisele vene keeles, nagu Vallo-Vincent kirjutab? Samuti see, et vanemtoimetajat Pulleritsu "pole ja ei tule".

 
At 08:57, Anonymous Ants said...

Mehed! Näitame solidaarsust vägivalla vastu! Võta kaaslase soe käsi enda pihku!
https://www.facebook.com/TheIndependentOnline/videos/10154658456276636/

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

See vene mees osutus provokaatoriks. Senjöör Pullerits on alati olemas, isegi siis kui teda parajasti relvastatud silmaga näha ei ole.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti hämmastav millised "valvekoerad" on hr. Pullerits endale siin kommentaariumis kasvatanud.
Pai saab selle eest kui kiita Pulleritsu võimsaid sääremarju, korrata Priidu seisukohtade mantrat. Just see viimane saab kiituse kui lõpuks pinnale ujunud arukas ja tasakaalukas sõnavõtt.
Debatt täiesti olematu ja "delfistumise" protsess jätkumas pöördumatul kujul.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Kus kohast tuleb ütlus peale esimest rattarallit maksad carbon ratast nagu surnud hobust?Ainult inimestelt kes on teinud lubamatuid vigu ratta käsitlemisel.Selge on see ,et kui minna alumiinium maailmast süsiniku maailma on vaja mõned asjad selgeks teha ratta pikaealisuse huvides.Esimene asi mis juba poest väljudes tuleks kaasa osta on moment võti koos carbon detailide pastaga,sest see tunde järgi keeramine on nagu silmaga teatud kehaosa mõõtmine.Siis sisse sõit mis on soovitatud 300 km kanti ja 20km tunnis.Rattapukke tuleks karta nagu tuld.Tartu rattaralli kruusalõiku samuti,ei tea kas see on vandenõu korraldajate ja müüjate vahel kuidas uueks hoojaks tekkitada surnuid hobuseid ja uusi carbon rataste omanike.Ühesõnaga see on põrgu rattale, kui sealt kruusa lõigult üle lasta grupi kiirusega 40km tunnis.Eks rehvi laius mängib ka vaat veel pisikest rolli meie teedel. On eristatav vahe kas sõita 23 või 25mm rehviga pinnatud asvaldil,seda meil on enamuses seega võidab 25mm mugavuselt ja veeremiselt.No ja siis lõpuks kukkumine,kes juba kukkund suure tõenäosusega enam ei kukku.Väärt kogemus igal juhul enne carbon rattale üleminekut.Muidugi linnas ei tasu kihutada kus on tee ääres kolonnis autod pargitud.Sealt autode vahelt võib ootamatult must kass, koer, lammas teha sellele ilusale idüllile lõpu.Siinsetele lahingu valmis meestele filmisoovitus väheke teises võtmes ,mis enamus sõjafilmid. http://www.imdb.com/title/tt3841424/ Esimesed filmiminutid peaks olema maasikas mnt kogukonnale,hääd vaatamist.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Lgp 10.11,
Ons siis olukord nii paha? Delfistumine ja debati puudumine? Lase silmad sellisest üle? Noh jah nagu ta on jah soh

 
At 11:08, Anonymous Harlik kägu, mitte see adjutant said...

Kõigile, kes "suure tõenäosusega enam ei kukku", soovitan lauluindu ja tunnen nende üle rõõmu! Sõitke ohutult ja ärge kihutage, nagu 10:16 juba ülal soovitas!

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Ärge hädaldage mehed. Kõik on ju okei. Eesti riik elab ja patrioodid on valvel, mõned hoolitsevad musklite eest et oleksid ilusad siledad ja pungil. See et moraal vahel raskel hetkel alla käib no ikka juhtub. Katsume üle olla. Debatt on ka täitsa olemas.

 
At 11:40, Anonymous Vallo-Vincent said...

Martin, mehed! Oтбой! Minu eksimus, PM on kogu kupatusega (st Pulleritsuga) Gildi tänavalt jalga lasknud. Nad olevat nüüd uues kohas Tartu Ekspressi toimetuse läheduses. Aga too vene mees ja Gildi tn toimetusemaja müsteeriumid (õigusvastaselt võõrandatud maja tagastamine, sisuliselt Kadastikule kinkimine, müük) ei anna rahu. Midagi on seal valesti.

 
At 12:10, Anonymous M, üliõpilane, Tallinn said...

Hr Pullerits,
Kas me selle eest võitlesime, lehvitasime sini-must-valget ja seisime Balti ketis? Eesti vabariigi kodanikuna tunnen end sügavalt alandatuna, kui Postimehe toimetuses vastatakse inimeste pöördumistele vene keeles, "net i ne budet".

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

See on uusvana reaalsus Martin. Sina tallinnlasena peaksid seda hästi teadma ja tundma. Tartus kuuleb sekka veel läti ja vepsa keelt. Emajõe luhtade laulud.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et Ratta Peterburi visiit on ka hr Käo mõttesse surunud, aga see on teema, mida puusalt tulistades ei lahenda. Mees tunneb meie ees vastutust. Tõeline liider.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Kavatsesin siin niisama tühja juttu mögiseda, et mingit false flääg debatti algatada, aga näe 13.41 kommentaar raputas mu paugust kaineks. Kuld, puhas kuld taas laialilaotatuna tsiklistide kogukonna silme ette. Tahaks kangesti selle motiivi kivisse raiuda ja suurelt. TÕELINE LIIDER ON SEE, KES TUNNEB OMA JÜNGRITE EES VASTUTUST. Lisaks veel juurde et ...VALUTAB AEG-AJALT SÜDANT.
Igatahes tunnen ma isiklikku tõusu kõrgemale morfoloogilisele tasandile. Kõik tänu sellistele meestele nagu 13.41. Tänu sellistele meestele kelle sisemuses põleb tuli eleda leegiga. Kes tunnevat hoolt ja vastutust. Kõik ei ole veel kadunud.

 
At 19:37, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
ralph lauren shirts
mlb jerseys
coach outlet clearance
cheap oakley sunglasses
nfl jersey wholesale
nike shoes
louis vuitton bags
reebok shoes
bottega veneta outlet online
20170528ck

 
At 05:36, Blogger Unknown said...

curry 2
air jordan shoes
longchamp online shop
pandora charms
hermes belt
yeezy boost 350 v2
http://www.nikedunks.us.org
nike air zoom structure 19
yeezy shoes
nike zoom

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

carolina jerseys
ugg boots
ralph lauren uk
kate spade outlet
coach outlet online
hugo boss sale
nike blazer pas cher
ugg outlet
nike blazer pas cher
ecco outlet
2017.8.26

 
At 11:17, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin outlet
moncler jackets
carolina panthers jersey
jordan 8
philadelphia eagles jerseys
bengals jersey
ralph lauren outlet
nba jerseys wholesale
fitflops
jordan shoes

 
At 04:39, Blogger Unknown said...

adidas stan smith
true religion outlet
adidas tubular
tory burch shoes
under armour curry 3
adidas yeezy boost
balenciaga shoes
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet

 
At 10:14, Blogger raybanoutlet001 said...

oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags
ray ban sunglasses
cheap ray bans
jordan shoes
fitflops sale clearance
tods shoes
nike shoes
cheap nike shoes
instyler max

 
At 10:08, Blogger Unknown said...

canada goose
ray ban sunglasses
coach outlet
nike shoes
ralph lauren
christian louboutin
air jordans
polo ralph lauren outlet
tory burch outlet
michael kors outlet
mt0207

 

Postita kommentaar

<< Esileht