pühapäev, märts 12, 2017

Pullerits: Kas hooaja avapauk ratta seljas läks liiale?

Nonii, mehed, kas tänane, pühapäevane päikeseline ja tuuletu ilm ajas teid ka sadulasse? Aga ärge arvake, et hooaja esimene pikem sõit pakkus teile midagi põnevat ja erutavat. Te ei tea närvikõdist midagi. Tahate teada? Siis vaadake, kas hakkab pea ringi käima, kui sõidate samasugusel pöörase järsaku serval, nagu mina! (Nõrganärvilistele ei soovita.)

Keskpäeval, kui lipud olid longus ja suits tõusis korstendest püstloodis, sõitsin Ameerikast Salt Lake Cityst ostetud Treki maastikurattaga Tartu ümbruse teedel kahe tunni ja 22 minutiga ligi 60 kilomeetrit. Süüa ega juua kaasa ei võtnud, sest plaani polnud, kui palju vändata, aga kahe tunni järel tundsin, et energia hakkas kaduma.

Suusatamisega on sedapuhku vist küll kõik. Lõin selle aasta lumekilomeetrid kokku, sain 780,5. Võistlusi kogunes kahe kuuga kaheksa: kaks nn pooleterast ehk lühendatud maratoni, Alutaguse ja Tartu oma; siis hooaja tähtsaim võistlus, Otepää MK-etapp; ning viis etappi Lemeksi suusatalve sarjas (fotol paremal viimane etapp), kus sain oma vanuseklassis kokkuvõttes Kuldar Aaviku ja Aivar Veri järel kolmanda koha. Vähemasti jätsin endast märgi maha.

Rattahooajaks aitab kindlasti häälestuda ajakirja Ma Olen Jalgrattur äsjailmunud, kuues number (kaanepilt vasakul). Seal jätkan sel aastal alustatud rubriigiga, kus tutvustan kuulsaid ja väljaspool rattasõitugi nimekaid harrastajaid. Seekord vahendan tuntud ortopeedi-traumatoloogi Leho Ripsi (kahel alumisel fotol) rattasõidukarjääri ja -kogemusi: saate teada, kuidas ta end aastaid tagasi lühikese ajaga väga kõvaks sõitjaks treenis ning mis juhtus, et ta ühtäkki võistlemisest loobus ja avastas rattasõidu võlu hoopis milleski muus.

Ma Olen Jalgrattur algab seekord kolme matkalooga: fotograafilised rattaretked Eestimaal (Assar Jõepera), lõpmatus Lõuna-Eesti kruusateedel (Matej Goršič) ning CityBike esitleb: ring ümber Võrtsjärve, enne kui järv minema lendab.

Harrastajad lähevad kevadel lõunasse, Itaaliasse, Hispaaniasse, Mallorcale. Mida seal tehakse, kirjutab Liisi Rist.

Kaks lätlast Simple Sessionil. Ed Zunda ja Tomass Grinbergsiga rääkis Andrus Nilk ja neid pildistas Artur Sadovski.

Ja siis: kuidas muuta Tallinn rattasõbralikuks linnaks? Teemat alustavad Tõnis Savi ja Ailar Väärtmaa. Miks on Tallinna äärekivid kui grand canyon, küsib Väärtmaa.

Ivo Suur on mõneti mõistetamatu tegelane... Nii algab lugu, milles Ivo Suur räägib endast ja rattasõidust. Triatlonist ka.

Ja see ei ole loomulikult kaugeltki kõik...

...Siiski... Veeta pühapäeval kaks tundi ja 22 minutit ratta seljas... Kainelt võttes, mis on selle mõte ja mis eesmärki see teenib?... Sõidad ja vaatad, kuidas asjalikud ja töökad inimesed oma maja ümber askeldavad, oksi koristavad, puid lõikavad – teevad midagi tõeliselt kasulikku, mitte ei talla tühja tuult. Häbi meil olgu tühja lahmimise pärast, kas nii? Hüva, sõidad tunni, saad piisavalt liigutada ja värsket õhku – aga vändata ühe kahe tunni... See, mehed, on arulage. Kuid seda oli mul ilmselt vaja, sest olin niigi kulutanud nädalavahetusel tervelt üheksa tundi tudengite kontroll- ja kodutööde parandamisele (eelmisel nädalal kulus selleks 11 tundi!). See kurnab vaimselt, hing ja keha nõuavad vaheldust, teistsugust pingutust. Aga mis on teil oma kahe ja rohkema tunni pikkuste rattasõitude õigustuseks öelda?

Foto 1: Priit Pullerits Trekiga Monitor Butte'i ees Utah's Moabi lähedal 2016. aasta kevadel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Priit Pullerits (esiplaanil) Lemeksi suusatalve viimasel etapil, 12 km vabatehnikasõidul Tähtvere spordipargis. Tema kannul Rein Vares. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3. Ajakirja Ma Olen Jalgrattur äsjailmunud, kuues number. Kaanepildi edastas Vahur Kalmre
Foto 4: Leho Rips Villabassa rattamaratonil 2008. Foto Leho Ripsi erakogust
Foto 5: Leho Rips Salzgammergut Trophyl 2008. Foto Leho Ripsi erakogust

52 Kommentaarid:

At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Panin täna hommikul Raekülas nihukesed paaristõuked, et Endomondo jõudis ainult kolmveerand kilumeetert kaasa teha, ülejäänud magas maha. Sellegipoolest sai 16.5km/h spidomeetrile keskmiseks.

Toits, kurram, olen Jõulumäel vist pimeduses elanud, seal tundus kõik hästi, aga linnas on meil küll liikumishuvilistega hapuks läinud. Raekülas polnud enne mind korralikku paaristõukejälgegi (mitte ühtegi) ja suusatajaid (rääkimata koerakurnajatest ja muidusuitsetajatest) kah tipptunnil kõigest tükki 3-4. Üks velosipedist uuristas raja kõrval sadulast maas olles omale mingit tillipeenart ja kurtis külma varvast.

Jõulumäl reedel Tehvandi-kvaliteediga lumeolud, tipphooaega veel vähemalt kuu lõpuni!

 
At 20:00, Anonymous Mati said...

Oma sõbrast Leho Ripsist olete oma blogi veergudel ad nauseam jutustanud. Ivo Suur on tuttav kõigile, kes kohapealsest rattaskeenest vähegi huvituvad. Ivo Suure sõidud ka kenasti Endomondist leitavad. "Müstiline mees" Ivo Suur?? Lõunalaagrite kohta leiab huviline teavet Dr Holdeni blogist.
Miks peaks pappi välja käima?


 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas oskate Pulleritsu blogi küsimärgiga lõppevaid pealkirju õigesti lugeda?

"Oh kurja!" ütles Leho Rips eneselegi ootamatult valjusti vastuvõtul röntgenipilti vastu valgust vaadates, nii et patsient võpatas ning ehmunult talle otsa vaatas. Ta mõistis patella murru vahelt valgussähvatust nähes ootamatult Pulleritsu pealkirjade küsimärkide saladust - pealkirju tuleb lugeda tagurpidi ja ilma küsimärkideta! Paludes patsiendil veidi oodata, pööras ta arvuti monitori patsiendi vaateväljast eemale ning avas kätevärinal bookmark'ides neljandal kohal oleva Pulleritsu blogi. Esimene pealkiri oli - "Hooaja avapauk ratta seljas ei läinud liiale." Kiire pilk diagonaalis üle sissekande kinnitas tema leidu. Ta avas järgmisena blogi arhiivi ning tajus kuidas tüvitekstide mõistmise kvaliteet uue dimensiooni teljel määramatusse sööstis. Sest sageli ideed ju ei ole, fakte ammugi mitte, teema ise on "bullshit", aga avaldada on vaja!

source - https://en.wikipedia.org/wiki/Betteridge's_law_of_headlines

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ässade suusasõit mind sõnatuks võttis? Vastus: Ei.

Niimoodi?

Samas kas-iga algavate pealkirjade osas on see kindlasti nii. Lisaks olen nõus selgitusega, et kui pealkiri on küsimärgiga, siis sisu on kehvapoolne.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Ametlikust promost läks copy-paste tulemusena kahetsusväärselt kaduma oluline lõik. Parandame vea - "Ja see ei ole veel kaugeltki kõik. Kaugeltki mitte. Näiteks saavad lapsevanemad teada, kuidas osta lapsele esimene jalgratas (Maarja Kupits Acceleristast).
Telli ka endale rattaajakiri, nii toetad selle ajakirja ilmumist!
http://tellimine.ee/est/ajakirjad/maolenjalgrattur"

Priit, kas teie olete selle reklaampromo on teie copywriter. Aastake on ajakirja avaldatud. Kas ajakirja müük edeneb hästi? Või saan vastuse küsimusele 21:37 poolt?

 
At 23:48, Anonymous Martin, vegan raamatupood-kohvik REaD, Maakri disainikvartal said...

21:37,
Kellele paella, kellele patella. Esimeste lõunalaagrite mehed on Eestis tagasi. Päevitunud, kosunud, stressivabamad. Mäkkeronimiste ja serpentiinidest laskumiste kogemusted veel eredalt silme ees. Vahemerelise köögi hõrgutiste maitse veel keelel. Objektiivset kajastust sellest siin blogis kahjuks ei ole.
Samuti ka Eesti rattaproffide hooajaseisu kajastust. Astanal saab see hooaeg olema vägagi raske. See ei saa mõju avaldamata jätta Kangerti väljavaadetele.
Accelerista on huvitav. Huvitav võiks olla ka näiteks "tutvustame tuntud inimeste rattaid" vms. Jan Uuspõllu ratta tutvustus jne. Selle asemel ... ortopeed-traumatoloog Rips. Ajakirjatoimetajad, ettevaatust, Pullerits!

 
At 23:54, Anonymous Martin said...

"The reason why journalists use that style of headline is that they know the story is probably bullshit, and don’t actually have the sources and facts to back it up, but still want to run it." (Ian Betteridge)
Täpselt. Või on alliad, faktid - kogu asi üks paras BS, aga "still want to run it".
Hea viide, 21:37.

 
At 00:19, Anonymous Martin said...

Lisan siia ka oma sõbra Joshi (vahetusüliõpilane Ameerikast) arvamuse:
"This article is a true WTF. To a busy reader seeking real information a question mark means 'don't bother reading this shit'.[11]"

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

Uuspõld ei vaja ratast, ta läheb jala Tartusse.

 
At 08:22, Anonymous MargusM said...

21:37 komm tuleb sticky staatusesse ülendada. Betteridge avab tõesti siin plogis uue mõõtme : )
..huvitaval kombel sõitsin ka eile sama ajaga sama pikalt ja ei leia mingit motiivi oma tegevust põhjendama hakata. Kas peakski?

 
At 09:35, Anonymous Martin said...

No
8)

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, Toitsilt ei ole kippu ega kõppu tulnud ja ülal kirjutatakse, et ta koduradadel pole paaristõukejälgegi sees. Kes saab piirkondlikku kella lasta?

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Et tu, Brute? Hr. Pullerits, mis multikulti persoonilugu, te Arteris kokku kirjutasite?

Vahepeal näitab türgi oma tõelist palet, Euroopa käitub sirgjooneliselt. Mida võhmamehed arvavad?

 
At 10:45, Anonymous Karastunud võhmamees said...

Et lödipüksistunud Euroopas on veel jõude, kes löövad selja sirgu ja hakkavad vastu agressioonile - selle asemel, et teine põsk ette keerates määgida stiilis: "tulge kõik, noored ja vanad, tulge kõik, see kes vaid tahab!" - on ülimalt ülimalt tervitatav ja sisendab lootust, et kõik pole vast veel kadunud. Meie jaoks.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Tublid mehed, kes harrastussporti Pärnumaal endiselt au sees hoiavad.
Toits pole ka kuhugi kadunud, lihtsalt profiil on olude sunnil muutunud- jooksmise ja suusatamise asemel tallan minagi pedaale.
Aga ega see tähenda, et siinsetel asjadel mu läbitungiv pilk peal ei oleks- on ikka, ja rattaga näeb rohkemgi.

Toits Pärnumaalt

 
At 11:44, Anonymous Teine põsk said...

Selle põse ettekeeramisega on tegelikult hoopis selline lugu, et seda keeratakse ette siis kui karta ei ole midagi ja tegu vaid tühise solvanguga. Euroopa (Tusk) on lihtsalt kapituleerunud islami ees.

Originaalis oli see veel nii, et omadel ei maksa sel
kombel «õigust» nõuda. Pigem pööraku nad teine põsk ette. Las lajatab sinna ka,
kui tihkab, sina ole väiklasest solvamisest üle. Kui silmitseme tolle kuulsa lause
konteksti, tuleb välja, et see ei käi kakluse kohta. Iga mees teab, et paremat
põske saab tabada vaid vasaksirgega. Ent pärast vasaksirget, mis pealegi on
virutatud ilma pehmendava poksikindata, ei ole võimalik enam teist põske ette
pöörata, sest oled siruli maas nokaudis.

Samas, lause on väga korrektne. Tegemist ei ole taplusega rusikaõiguse
maailmas, vaid lõdva käeseljaga antud solvava laksuga (kr rhapizo ‘kõrvakiilu
andma’, ‘lajatama’) vastu teise auväärse isanda paremat põske. Seda lööki ei
kviteeritud vastulöömisega, vaid kohtusse kaebamisega, ja seal saanuks teotaja kahekordse
karistuse.

Mišnas on rohkesti materjali taoliste
konfliktide kohta. Tsiteerin vaid ühte: «Kui keegi oma ligimest lõi, siis
maksab ta talle ühe sela. Rabi Jehuda ütles rabi Jose, Galilealase, nimel: ühe
miimi [26 korda suurem raha]. Kui ta andis talle kõrvakiilu, siis maksab ta
talle kaks miimi. Kui see sündis käeseljaga [vastu paremat põske], siis maksab
ta neli miimi» (Baba Qamma 8,6).

 
At 12:30, Anonymous Risto Mehine said...

http://sport.postimees.ee/4043785/video-rattavoistlus-tuehistati-ekstreemsete-tuuleolude-tottu

 
At 15:44, Anonymous MargusM said...

Pullerits, on aeg oma tall bot'idest puhtaks rookida, pool plogi seda paska täis! ..ja seda juba varasemast ajast.
Ega siin ei julgegi muudmoodi kui anonüümsena kommenteerida, minetea mis haiguse külge saab.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kask küsimust:
1) Kuidas nii lahjalt läks, et Kuldar Aavikult , kes sinust ~15 kg raskem ja Aivar Verilt, kes ~7-8 kg raskem suusatamises pähe said? Kas sul on tahtmist rohkem kui lihasjõudu soovi ellu viia?
2) Miks peaks keegi oma 2-3 tunnist rattasõitu vabandama? Keda see kotib, kui palju ma nädalavahetusel sõidan?

Vastuste eest ette tänades... tartlane.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

to M - miks sa arvad et norisin (16:36)?

Tõsiselt tahtsin teada analüüsi sellest, miks sel aastal kerge mehena raskematele suusatamises alla jäi. Panin lausa ühe võimaliku nüansigi kirja - füüsilise jõu puudus (elik jõu harjutuste vältimine). 2-3 korda MyFinessi ei kvalifitseeru ju regulaarseks jõu arendamiseks?
Samas tõesti tahaks teada, miks peab keegi oma harrastusi vabandama? Blogiomanik ei alusta ka minu mäletamist mööda ühtegi sissekannet vabandamisega et "sai jälle suuska või ratast sõidetud". Ja õieti teeb et sõidab - kui naine nõus, siis pole teiste asi!

 
At 19:34, Blogger Priit Pullerits said...

Teatan siin, et minu tööandja Eesti Meedia asus toetama Eesti Suusaliitu. Vaat nii, Team Haanja, tutkit teile. Ju siis bossid ka ei näe teis perspektiivi.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Ja-jaa, Priit, Eesti spordil on rasked ajad ...
Eriti kui ajakirjanduses ei osata teha vahet sporditiim (pole mitte isegi klubi) ja alaliidul (mille liikmed on klubid).
Nüüd siis on eesriie langenud - rahvuslikest spordialadest saab Eesti Meedia poolse toetuse kukepoks ja vägikaikavedu! Hea, et esivanemate pärandit elus hoitakse.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Ära keeruta, Priit, kui kõneled, siis juba kogu tõde. EM toetab Team Sildarut ja suusaliitu. Seega, olulisi asju aetakse millegipärast otse mitte suusaliidu kaudu. TH mudel on (kahjuks) saamas eeskujuks. Palju te sellele õigele, murdmaale, mille peatreener on JT, jagate?

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millise maastikuratta siis lõpuks ostad? Mida head poed pakkunud on?

 
At 00:51, Anonymous MargusM said...

Plogosfääris uus ja huvitav varjatud vaatemäng käsil, kas LCc03 suudab siin sissekannete kommentaaridesse rohkem spämmida kui Priit neid kustutada ja bugisid lappida : )
Mitu kommentaari on Priidu uus sõbrake juba suutnud postitada? Jõudu Priidule oma päeviku puhastamisel

 
At 01:00, Anonymous Anonüümne said...

Norras käib teist päeva kõva sõda selle üle, et Northug jäeti peatreeneri otsusega välja hooaja finaaletappidelt - reedel algavalt Kanada minituurilt.
Suur Meister on küll vaevelnud sel hooajal ületreeningu käes, kuid vaadates viimaste võistluste tulemusi ning arvestades Kanada distantse ja radasid-profiile, siis pigem ei eksi need, kes ennustavad talle seal kohta vähemalt poodiumil.
AGA... üks mees, Vidar Løfshus - koondise peatreener, kellel on ilmselgelt Northugiga kana kitkuda (ise seda loomulikult kõigiti eitades), otsustab nii nagu talle meeldib. Ja sellest piisab, vähemalt hetkel.

See otsus tähendab aga seda, et tegu on nüüd ühe vihatuma mehega Norramaal ja rahvahordid nõuavad end tagasi hoidmata mehe kohest väljavahetamist.
Ka suuremad ja väiksemad suusaässad ja asjatundjad on otsusest ülimalt üllatunud, et mitte öelda segaduses. Asi on seda kummalisem, et Norral on minituuril tervelt 10 stardikohta, kusjuures Sundby veel enda omast loobus.
Mis kõik viitab aga sellele, et vaevalt mister Løfshusil enam pikka pidu koondise eesotsas on...

Miks on ülaltoodu õpetlik?
Kui määrata (vaimult) väiksed ja suurtes kompleksides inimesed vastutavatele kohtadele, siis sarnased asjad ka juhtuma hakkavad, alati. Küsimus on ainult ajas...

Kõnekad on ka suured pealkirjad peavoolumeedias:
10 seats - no Northug. Seriously?
Expert on Northug-wrecks: - A mark to show who's boss

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, esimene pauk pannakse ikka õhku. Teine sinna, kuhu vaja.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas hobusega poleks uhkem liigelda? Istud sadulasse, vehid kannustega, hobu hirnatab ja tõstab nokka. Ratsutad uhkelt autodest mööda. Sõidad Kassitoomelt üles ja alla, pargid ta Postimehe ette, seod liiklusmärgi külge kinni. Naised imetlevad.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Sinu tööandja toetab ka Indrek Kelku.
Ise ütlesid suusaliitu. See ei tähenda et kõik raha läheb sõber Teppanile, või üldse summades miskit muutuks.
p.s. keda ta seal peatreenib?

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Kahe tunnine rattatreening ajaraisk? Ära siis tee seda. Kui sa pole jalgrattasõidu "zenist" aru saanud, siis on mul sinust kahju ja ei mõista üldse miks sa seda teed.
Müstiline mees. Kirub euroopa laagerdajaid ise põrutas oma ameerika reisil 6h tunniseid treeningpäevi ja postitab sellest videoid siiani.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

TH on vallutanud poodiumi:
https://www.instagram.com/p/BRiZDQXBDsK/?taken-by=teamhaanja

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Posteljon reklaamis eelmisel kevadel, et hakkab Tartu korvpalliklubi nimesponsorisks... Mis juhtus?

 
At 10:56, Blogger Priit Pullerits said...

10:20, aitäh kaastunde eest. Aga mis ma sellega nüüd peale hakkan. -- Ja Ameerika on äge, aga Euroopa...? Oo-ei.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis kodused ja Skannpiks sellest viimasest paugust arvasid?

 
At 13:48, Anonymous Martin, Kalma saun, hea saun aastast 1929 said...

Mehed, lähme sauna!

 
At 14:25, Anonymous MargusM said...

Priit, kahjudega minnakse tavaliselt kahjukäitleja juurde või kirjutatakse lakke.
Mida me sinu paukudega peaksime peale hakkma?

 
At 15:50, Anonymous Risto Mehine said...

http://sport.postimees.ee/4044895/kuulus-maratonijooksja-suri-86-aastaselt

 
At 16:54, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Et keegi emakeelepäeva puhul ka head sõna oleks ütelnud või õnne soovinud...
Ära mitte loodagi!

Tõesti, s*takotid olete, mehed või asjad...

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tahab Teiega telkima minna. Palju õnne ka! Märkasin minagi eesti lippu Selveri küljes.
Kuidas juurutada eesti keelest välja 'kolemaja?'

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas härra Mehine ei saanudki koos spordiosakonna peatoimetajaga sulge sappa?

 
At 18:51, Anonymous Aavo said...

Head emakeelepäeva, Mirjam! Teie sõnavõtud rabedate ja regresseeruva sportliku vormiga meeste kõrval on kui palsam hingele. Isegi „s*takott“ teie suust kõlab kui kõige kaunima laululinnu, kevadekuulutaja vidin. Olge ise hakkajam, võtke rohkem sõna, korrigeerige meie sõnakasutust, ja kutsuge oma tublimad sõbrantsid kah siia.

 
At 19:04, Anonymous Martin, spordisemioloogia üliõpilane said...

Priit Pullerits - võimuringkondadele lähedane tuntud ajakirjanik ja arvamusliider või ülespuhutud sporditulemustega ennasttäis egomaniakk?

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Suusaliit, Finnair ja Kelly Sildaru esindajad sõlmisid kaheaastase sponsorlepingu, mille raames kasutab Sildarude spordipere treening- ja võistluslendude jaoks Finnairi teenuseid.

http://reisijuht.delfi.ee/news/news/finnair-pani-kelly-sildarule-oma-tiiva-alla?id=77542158

 
At 22:48, Blogger Priit Pullerits said...

Korralik ajakirjandus peaks sellise turundusinfo paljundamist uudise esitamise sildi all vältima (jutt 22:01 viidatud loost). See ei ole ajakirjandus, see on pressiteade. Uudiseks muutub asi siis, kui ajakirjandus teeb selgeks midagi uudisväärtuslikku, näiteks kui palju tavainimeste jaoks piletite hinnad tõusevad, kui mingid inimesed saavad sponsorluse korras tasuta pileteid vms. Praegu, nagu Delfi seda teeb, ei ole tegemist ajakirjandusega, vaid pressiteate süüdimatu tiražeerimisega, kusjuures pressiteade, nagu me teame, kirjutatakse ja edastatakse selleks, nagu me taas teame, et ettevõtte, antud juhul Finnairi huve tasuta edendada. Ja Delfi laseb end lihtsalt lohku tõmmata. Või pigem ei saagi aru, kuidas teda lohku tõmmatakse. Et tegu on pressiteatega, viitab kas või seegi, et teatel pole autori nime juures. Muidugi, see ju Finnairi esindaja, ilmselt mingi PR-firma koostatud promotekst.

 
At 23:01, Anonymous Impriint said...

Kuradi Finnair, lõi meite meestelt Kellikese üle! Alles ma tegin teile oma mitmete postituste kaupa mittereklaami Xiangkong hotellist Xiaxmei provintsist, aga te nüüd kohe nii! Ja juhatate ka meite konkurendi Delfi valele teele! Ai-ai, ja ai! Kuradi promotekst, ma ütlen! Jah, olen uhke, sest "Ma olen Jalgrattur"!

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame, mehed, asja ka teisest vaatevinklist - väga oskuslik käik kaasata Priitu ja Kelly't oma äritegevusse. See raha ei ole raisatud raha, see on investeering. Me oleme ise munad.

 
At 23:26, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Kallis Mirjam, see on nüüd küll tsuti pahasti välja kukkunud, et me sellise prohmaka läbi lasime. Mehed, oleme ikka dolbojoobid me!
Omapoolseks vabanduseks saan aga öelda, et täna olid käed kibedasti kogu aeg tööd täis ja polnud enne suurt mahti kõrvaliste asjadega tegeleda kui alles nüüd vastu õhtut.
Aga ma luban, et aasta pärast 14. märtsi varahommikul olen mina reipalt Sulle õnnitlusi jagamas. Ilusaid unenägusid.

 
At 09:44, Blogger raybanoutlet001 said...

nike tn pas cher
texans jerseys
buffalo bills jerseys
abercrombie and fitch
san antonio spurs
oakley sunglasses
polo ralph lauren
nike huarache
ed hardy uk
nike huarache
2017.3.29

 
At 05:31, Blogger Unknown said...

jordan shoes
yeezy boost 350 v2
adidas ultra boost 3.0
fitflops sale clearance
adidas outlet online
lebron 13
nike air max95
kobe bryant shoes
tom ford sunglasses
lacoste polo

 
At 06:10, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren outlet
baltimore ravens jerseys
coach outlet
detroit lions jerseys
coach outlet store online
nike trainers
ugg boots
ugg outlet
pandora outlet
ugg boots
2017.8.26

 
At 10:11, Blogger raybanoutlet001 said...

packers jerseys
cheap ray bans
cleveland cavaliers jerseys
michael kors uk
bengals jersey
green bay packers jerseys
pandora jewelry
polo ralph lauren
coach outlet online
canada goose

 
At 04:11, Blogger adidas nmd said...

cheap oakley sunglasses
hugo boss sale
uggs outlet
cheap jordan shoes
uggs outlet
chiefs jersey
san francisco 49ers jerseys
jacksonville jaguars jersey
armani exchange
indianapolis colts jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht