kolmapäev, veebruar 22, 2017

Pullerits: Kuidas päästa pühapäevane Tartu maraton?

Ma saan aru, et paljudele on rõõmusõnum, et Tartu maraton üldse toimub, kuid sellel on kuuekilomeetrisel ringil siiski üks suur puudus. Pigem koguni kaks.

Esiteks pisiasjadest. Vaatasin rajakaarti. Vaadake teie ka. Näete, et pärast tiigi servast möödumist teeb rada ussjätkena haagi lõunasse, enne kui naaseb tiigi juurde, teeb selle ümber tiiru ning läheb vana lasketiiru eest tagasi staadionile. Probleem on tos ussjätke tagasipöördekohas. Möödunud pühapäeval, Otepää MK-etapi võistluse järel käisin seal sõitmas ning too ringikeeramise koht on nii kitsas, et enne seda tekib kindlasti väga suur pudelikael. Seal mahub heal juhul ringi keerama kaks võistlejat kõrvuti. Pole kahtlust, et esimese ringi ajal lähevad seal suusad ja kepid sõlme ja risti ning tekib meeletu tropp. Ma ei imestaks, kui tos olukorras tekib paljudel otsus palju varem ots ringi keerata. Pole lugenud, kuidas korraldajad lahendavad tolle olukorra, kus sajad osalejad ummikusse satuvad – ja seda juba teisel kilomeetril.

Järgneb rohkelt keerutamist ja palju teravaid kurve staadionil, neist vähemalt üks laskumisega (uue lasketiiru tagant alla paremale). Sealgi võib tekkida terve rida pinevaid situatsioone.

Vähemasti on Kunimäe tõus lai, seal peaks igaüks oma raja leidma ja saama võimaluse möödumiseks. Kunimäe tõus, olge hoiatatud, ei ole teab mis lihtne, eriti alates kolmandast ringist, mil võib oletada, et rajad on käärsammudest purustatud ning jäljes seal vaevalt et sõita enam saab. Ja kui suusad ei pea, võib ka järgnev pikk tõus lagedal väljal muutuda pikapeale piinarikkaks.

Kui senine raja kirjeldus teis muret tekitas, siis tegelikult on see kõik kukepea. Mu meelest on korraldajad olnud liiga tagasihoidlikud. Minu suur küsimus on, õigemini kaks: kus on Püksisääre laskumine ja tõus? Ja kus on Tehvandi laskumine ja tõus?

Need mõlemad on kaetud korraliku kunstlumega. Mõlemad nimetatud laskumised pakuvad pikka kiiret sõitu ehk hingetõmmet ning mõlemad nimetatud tõusud paneks niigi poole peale kärbitud distantsil sõitjad vähemalt veidigi proovile. Vaadake veel kord mu legendaarset videot, kui ei usu.

Muidugi saan aru, miks korraldajad need kaks põnevat lõiku välja on jätnud. Selge see, et kardavad osalejate ohutuse pärast. Aga kas see kartus on argumenteeritud ja põhjendatud? Loomulikult ei ole!

Me ju teame, et Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk ei ole pidanud suureks probleemiks seda, et kaheksa osalejat murdis eelmisel Tartu rattarallil rangluu ja veel mitukümmend vajas samuti meedikute abi (sh mina). Ta tunnistas seda mullu varasügisel ajakirjas Ma Olen Jalgrattur. Nüüd küsin: kui suur on teie arvates tõenäosus, et Püksisääre ja Tehvandi laskumine toovad kaasa samasuguse alfaisaste verepulma, nagu Tartu rattaralli? Usun, et tõenäosus on väike. Väga väike. Kindlasti juhtuks seal külg ees libisemisi, aga kui pidada normaalseks tulemuseks kaheksat rangluumurdu, siis mis on nende kõrval paarkümmend külglibisemist? Jah, õigesti pakkusite: kukepea.

Hüva, olen nõus, et võib-olla tõesti pole mõtet esimese ringi ajal ehk umbes nelja-viie kilomeetri järel, kui massid püsivad veel koos, kupatada võistlejaid Tehvandi ja Püksisääre laskumisele. Tõepoolest, see võiks olla liiga närvesööv. Aga alates teisest või vähemalt kolmandast ringist võiks küll Tehvandi ja Püksisääre laskumise programmi lülitada – selleks ajaks on vahed juba piisavalt kärisenud, ning Tehvandi ja Püksisääre tõusul kärisevad veelgi. Ehk osalejad hajutuvad kogu rajale ning sõitmine muutub järjest vähem närvesöövaks. Liiati lisaks Tehvandi ja Püksisääre tõus maratonile hädavajalikku raskust. Inimesed on ikkagi valmistunud 63 km, mitte 34 km läbimiseks, ja kui läbida saab ainult 34 km, siis võiks vähemasti selle raskusaste olla suurem, et kogu sõit vähegi maratoni mõõdu välja annaks.

Aega ju veel on. Kunstlumi on Tehvandi ja Püksisääre laskumisel ning tõusul endiselt maas. Tehku korraldajad osalejaile üks heategu ning lülitagu need lõigud vähemalt pühapäevahommikusel eliidi sõidul kas või alates teisest või kolmandast ringist maratoniraja koosseisu.

Kes on veel poolt? Pühapäevase Otepää MK-etapi harrastajate sõidu ajal Riho Lüüsi tehtud pildid Tehvandi tõusu tipust kinnitavad, et kõik, kes vähegi treenitud, saavad sellest üles.

Fotod: Priit Pullerits (ülalt alla), Ain-Alar Juhanson, Kalev Kruus, Indrek Saar, Ago Markvardt, Hannes Hermaküla ja Kirke Saar Otepää MK-etapi harrastajate 5 km sõidul Tehvandi tõusu tipus. Fotode autor: Riho Lüüs

77 Kommentaarid:

At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Kes nüüd murdus, kas Indrek või Priit?
sic! "Stardigrupp 3 Pullerits, Priit 1965 Tartu maakond "

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

lülitagu need lõigud vähemalt pühapäevahommikusel eliidi sõidul kas või alates teisest või kolmandast ringist

Jäta nüüd!
Ilma selletagi saab üksjagu palju segadust olema-valesti loetud ringid, eksimised rajalt,finishikoridori leidmisel, külakuhjad pöördega laskumistel ja pööretes..
Kui ka veel jäisem libisem peaks tulema saab "nalja" palju olema(kasvõi Tp-s pidama saamisega).

 
At 15:51, Anonymous Muradi Kunn said...

Süda tilgub verd, KTM küsib suusatamise eest 2€/km Eestis. Sellele lisandub määrimine teist sama palju, transa sinna ja tagasi ning ööbimine kõik teist sama palju, mis teeb km hinnaks röögatu 6€/km. Ei hakka rääkima investeeringukuludest, õnnetusjuhtumi kindlustuse kulud (kui keegi ees maha potsatab ja pikali viskad ning kamraad sulle siis otse kaela piirkonda ründab võid olla voodis elu lõpuni). Ja seda kõike minnakse tegema selleks, et olla stardis ühes rivis ning protokolli saada nimi kirja tähestikulises järjestuses. Teate, meil siin pealinnas on ka kombeks teha külgkülje kõrval manifestatsioone laulupeo ajal. Kõnniti üle 5 km pluss veel päev otsa ringiuhades sama palju vähemalt veel. Kõrvuti kõndis 33 000 lauljat ja 10 000 liikumisaktivisti. Kõik said osaleda rangelt ainult kutsete alusel eelselektsiooni teel, lödipükstel ja toladel sinna asja ei olnud, kõik olid kenas vormiriietuses. Mis on selle kõrval KTM-i üritused? See on nagu tuhatkonna prolede verepulmad laadaplatsil, kus tööd saavad nii kiirabi brigaadid kui vabatahtlikud medvennad. Kus osalevad klounid ja maskeraadi tegijad. Keegi isegi üritab näidata kuidas toimub sportlik liikumine ning mass tammub pudrustunud lumes. Mis toimub, ma küsin, miks peab selles tsirkuses osalema, kas peaksin äkki ka regama ja mõttetult raha laristama täiesti mõttetu protokolli kandmise nimel? Kas Postimees avaldab lehes ka seekord lõpetajate nimed? Äkki tõesti peaks tegema suurusjärgus 200€ väljamineku, et saada ka oma nimi tuntud üleriigilisse päevalehte. Paar tuttavat, kes ma tean, et seda uurivad, saavad siis ka mainida mulle, et lugesin su nime lehest, mmm - milline au...

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Tervitame siis ka vanameistrit stardis:
HURRAA, HURRAA, HURRAA!!

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Murdus. Aga jätkuvalt muliseb.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Tundub jh, et Priit murdus. Möllas mis ta möllas, aga sellise selgrootusega tegi end küll narriks. Kui rääkida Tehvandi ja Püksisääre laskumistest, kui sealt korraga ikka paarkümmend venda alla tulevad, siis pole sugugi kindel, et seal luud ei ragiseks.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Murdus muidugi. Aga undamine jätkub. Püksisäärest sai Pullerits pühapäeval olematu lippega valesti aru- las külmetab ning ilmselt oled esimene, kes seal külakuhja tekitab.

 
At 19:07, Blogger Priit Pullerits said...

18.40, 18.50 ja 18.54, te olete murdumise koha pealt täiega puusse pannud. Avaldan lähipäevil kogu tõe, siis näete ise ja veendute. Viisin läbi väga efektse ja tõhusa operatsiooni, mängisin vastase geniaalselt üle. Eestis teab sellest seni vaid üks mees, JL. Murdumisest oli asi kaugemal kui Maa Kuust.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

No noh, isegi kui Utahi sõber JL loobus oma numbrist PP kasuks ja PP lasi ta PM nimekirjas tasuta uuesti ära regada, siis selline kombineerimine võrdub ikkagi murdumisega. See, et see toimus tasuta ei mängi mingit rolli.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, õige Tartu maratoni lootus püsib - lund tuiskab ja tuiskab...

 
At 20:10, Blogger Priit Pullerits said...

Järjest koomilisemaks te teooriad lähevad, 19.37. JL on ise ka stardis, nii palju võiks ikka enne järele vaadata, kui tulla oma lollust üles näitama.

20.00, mis täna sajab, see ülehomme sulanud (Tartu).

 
At 21:12, Anonymous Uduvere Ärni said...

20:00, tuiskab, tuiskab. Kraavi ja metsa alla. Lagedad Matu väljad on lumest ja suusahuntidest tühjad ning pühapäeval seal Mahtraks ei lähe. Suur Kepimurdmine saab toimuma Nuustakul.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Suusasõbrad, ärge unustage, et homme on Kikul sünnipäev, juubel.


 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

PP ei anna endale ikka üldse aru, kui soovitab need kaks laskumist sisse panna. See on teiste suhtes kuritegelik soovitus.

Siin on rada lai, sirge, mäge ja kiirust pole ollagi ja juba on suured probleemid, osa tuleb jala mäest alla.
Tudisejad ja kõikujad tekkivad sisuliselt juba peale eliiti.

43. Tartu Maraton

https://www.youtube.com/watch?v=DgDZWNv5N7I



Kaks lumevaest talve on sõiduoskusi veel vähendanud, nendel kahel laskumisel sõidaksid esmalt 10 meest ennast all pikali ja puruks ja raja kinni, julgemad sahataks järgi ja ülejäänud tuleksid jala mäest alla. Lõpuks sõidaksid nendele jalutajatel kiiremad uue ringiga tagant sisse.

Mis oleks selle ohtliku jama eesmärk?

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kuidas PP TSMi stardiprotokolli sai?

1. tegi ülekande
2. maksis sulas
3. sõber tegi välja
4. tööandja tegi välja
5. asendab kedagi teist
6. õige vastusevariant eelpool puudub

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Kikul kolmkümmend?!
Küll aeg lendab...

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

PP soov on enamus olematu suusavalitsusoskusega sõitjaid kurviga Tehvandi laskumisest alla saata.

 
At 22:46, Anonymous Kustu kustu kommikene... said...

Juubel on tähtpäev, millega tähistatakse enamasti ümmarguse aastaarvu (näiteks 25, 50, 75, 100) möödumist mingist sündmusest, nt isiku, asutuse, organisatsiooni sünnist või tegevuse algusest või mingi sündmuse toimumisest. 40 ei ole juubel. Juubel on Ivo lemmikmaalt pärit veidrus, mis algselt tähendas amnestiat iga 50 aasta tagant juutide kalendrisüsteemi järgi. Eks igasuguste ümmarguste numbrite pidamine juubeliks näitab ju sellist suurusluulu, nagu susinal vaikuses sisiseva toimingu pidamine uudispommiks. Eks ta ole. Vaevalt, et Kiku sünnipäev nüüd miskiuudis on. See on sama ebaoluline teade nagu see, et mis trikiga sai Laidvee hakkama PP stardinimekirja munserdamisel.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd siis on süda rahul, terviseraja lumeinfo on ka kinni pandud.
http://terviserajad.ee/terviserajad/

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, homme algab MM.
Panuseid ka teeme? Mitu medalit võidame?

 
At 22:58, Anonymous Martin said...

All the big names - Contadoe, Quintana, Nibali, Aru, Kangert...

 
At 22:59, Anonymous Tädi Helmi Kitsekülast said...

22:51, mulle tundub, et mitmuses me siiski ei peaks rääkima. Kui tuleks ükski medal, oleks see juba õnnestumine ja võiksime rahul olla. Me oleme väike riik.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

22:50 pidasid silmas vast kommentaarimise võimalust? See täitsa toimib. Millegipärast on kõik vanemad kommentaarid prügikasti saadetud.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaaride kustutajad on armetud könnid.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit te olete despoot. Saadate 100'd inimesed kel sel aasta enamusel alla 100km suussõitu kogutud tehvandile. See selleks..veel suunate nad kõik koos püksisäärest alla. Millega te mõtlete?
Vaat mis harrastaja juhtub palju lihtsamal laskumisel:
https://www.youtube.com/watch?v=DgDZWNv5N7I

Te tahate neil 60 sisse panna et "närvikõdi" saada, siis närvikõdi kellele? Sulle endale lõbu kodus diivanil?
Ja see on mees kes väsimatult kirjutab artikleid sellest kuidas võistlusi ohutumaks teha. Otsusta ära juba!
Või soovid sa öelda et sa oled kõvem mees ja oled tehvandi tõusu ja laskmumist sõitnud. Ma olen ka. Mis siis?! Kasva suureks.

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

see püksisäär sahatatakse esimesel ringil pudruks, kas siis hakkab piisavalt nalja saama?

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on oma ettepanekus täielikud psühhopaadi tunnused. Head ööd!

 
At 00:39, Blogger Andres P said...

Kogu austuse juures - see on päris loll mõte(Tehvandi ja Püksisäär sisse võtta). Ühisstardist (mis sest, et väiksemate stardigruppidega) maratonile ei saa selliseid laskumisi sisse planeerida. Olen sõitnud teistel suurtel maratonidel ja näinud tunduvalt ohutumatel laskumistel igasuguseid õnnetusi. Suusaga, 50km/h sõites (see on aeglasemapoolne Püksisäärest laskumise kiirus) on kukkuda tunduvalt kergem kui rattaga.
Igasuguste võrdluste tõmbamine rattaralliga on kohatu. Tehniliselt, psühholoogiliselt on tegu öö ja päevaga.

 
At 01:26, Anonymous Josh said...

I came all the way down from Wyoming, and now you're telling me, Mr Pullerits, you've got no snow, no joint start, no 63K race. I came a long way and now you ripping me off. And I see you keep your dopers in high esteem, everybody knows they doped, yet for you they are national heros.

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

2015.a. oli 1000. koha saavutanu aeg ca 50% pikem kui võitjal. Seega neljanda ringi alguses saab liider ussi saba kätte. Sealt edasi korralik karussell. Pehmema ilma puhul ei ole kellelgi enam jälge ees.

Marek

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

to 8:30
Ilma erilise rehkenduseta toimub see siiski juba teisel ringil.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd ikkagi natuke erilisemalt rehkendada, siis liidri teisel ringil on liiga optimistlik, see tähendaks liidri 2x kiiremat edenemist. 50% ei ole 2x.

Marek

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

A) Miski vägi ei garanteeri et 9:00 stardivad üksnes kuni 1000.-nda koha välja sõitnud(ja ka tänavu sel tasemel olijad).
B) Liidritele jäävad teisel ringil ette mistahes põhjusil esimesel ringil äpardunud(varustuse lõhkunud ,määrdega altläinud).
jne. jne.

8:36

 
At 09:38, Anonymous Martin said...

"Kuradi m_nni" saab järelikult rajal palju kuulma.

Hr Pullerits, kas kavatsete blogis kajastada ja suusa MM-i ja/või Abu Dhabi rattatuuri?

 
At 09:41, Anonymous Kotka Silm said...

Täna tegi Gert Jostov revolutsioonilise ettepaneku - hakata jagama kodakondsust helikopteriga kõigile, kes selle vastu huvi tunnevad. Olen Gertiga põhimõtteliselt päri kuid ainult ühel tingimusel. Me ei soovi siia sante ja tahtejõetuid. Täiendan ettepanekut, et vaja on teha ka füüsiline test vastupidavuses talialal mille võitja aeg jääb üle 2,5 tunni. Test tuleb sooritada ametliku kontrollaja jooksul. Lubatud on korduskatsed. Las üritab kuni saab hakkama.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Mõned aastad tagasi kartis PP, EMV osalejad (treenitud rahvas!) ei saa hakkama Mammaste raja laskumistega (http://suusk.blogspot.com.ee/2011/01/pullerits-mis-oudus-ootab-eesti.html). Nüüd siis soovitab harrastajatele Tehvandit ja Püksisäärt. Mis värk on?

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

09:52, siin tuleb vist öelda, et ärge elu liiga tõsiselt võtke.
Või nagu üks joogivalmistaja sõnab:
vötame mönuga.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Kas mitte need kes ringiga sisse saavad ei pea rajalt maha tulema, oli nagu selline fis-i reegel.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Etskae! Pullerits ennast starti nihverdanud! Tubli! Mis oleks õukond ilma kojanarrita;))

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/4023927/ebatavaline-tartu-maraton-kuetab-kirgi

kas see anonüümne suusasõbrast kirekütja on PP?

ML

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mis juttu! See, kas suusataja suudab läbida Tehvandi ja Püksisääre laskumise, näitab tema küpsust, maratonikõlblikkust. Jah, ei need ole kerged laskumised, aga mehed, kus te varem olite?! Kõigil oli aega käia neid harjutamas ja nendega tutvust sobitamas. Mina tegin seda kahel päeval, olen nüüdseks mõlemat laskumist läbinud umbes kümme korda ja ei karda enam midagi. See, kui mõned tulevad siin paanikat kütma ja kartma, näitab vaid, et nad ei ole valmis ja nende ettevalmistus on poolik, lausa puudulik. Mina nende asemel seda siin nii kõvahäälselt ei demonstreeriks. No vähemasti korra, kas või kõige viimasel ringil, peaks küll esituhande sõitjad noist laskumistest alla ja tõusudest üles saatma, muidu ei jää neil sellest sõidust absoluutselt mingit muljet ega maiku. Aga kui oled Tehvandi ja Püksisääre ikka ära teinud, vaat siis on, millest pärast rääkida ja muljetada - lausa mitu aastat jutti. Vaat nii püsiks seekordne tartu maraton tükk aega kõigi keelel ja meelel Teil pole ikka üldse mingit laia vaadet, nokitsete kõik oma pisikese suusa pidamisala kallal...

 
At 10:40, Blogger margus Kivirüüt said...

Teise ringi lõpus on juba liider tagumised kätte saanud.
Suusahullude maratonis sama kontseptsioon kui nüüd TMil, ei olnud vähemalt mul probleeme kohati ise slaalomit sõita või paljudele endast kiirematele teed anda.
Rahvast TMl rohkem aga ring ka pikem saab siis imet näha.
Sellised maratonid ongi uus reaalsus, kliimasoojenemise tagajärg. Mure on raja kvaliteedi pärast aga kuna organisaatoriks on TM ja hr. Kelk siis pigem väiksemapoolne.
Kallis osavõtutasu- mulle meeldib lause et loll pole see kes küsib vaid see kes maksab. Eks siis mina ka loll aga leian et see raha on paremini kulutatud kui emotsiooni ajel osta poest mingi kärakas mis hiljem kapi otsas seisab.
Birkenbeieri osavõtutasu maksin see aasta mingi 150 EUR.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Rattal on pidurid ja kiire manööverdamis võime.
50 km/h laskudes on juba kurvis jäljest väljatulek keeruline, pidama saamine tähendaks kiiret pikaliviskamist.
Priidu soov on varustuse müüatele ja arstidele käivet teha?
TM videolt on ju näha kuidas valdav osa suuska ei valda.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Dolomitenlaufil jätkus samuti auru ringidega raja jaoks, aga osalemisrõõm oli tagatud.

Tartu Maratoni võib päästetuks lugeda ja tänulik olla, kui sellise raisus kliimale vastavad alternatiivid läbi proovitakse ja nüüd mõne aastaga lumegarantii välja arendamiseni jõutakse. Hoian korraldajatele pöidlaid. Iseseisvuspühadeks on ilmateade lubav, pangem puulauad määrdetuppa sooja, juhhei!

 
At 11:39, Anonymous Totalisaator said...

Nii, tädi Helmi Kitsekülast usub, et me saame ühe medali.
On veel pakkmusi?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oletame, et ongi kiired laskumised sees millest sa unistad ja mida sa oled nüüd juba 10 korda harjutada saanud.
Läheb võistluseks ja iga kord, kui sa laskumisel oled, on sul "Kalev Kruus" (või ka mitu Kalevit korraga) ees. Ja teed "Piirojat". Võibolla isegi mitu korda. Siis saab tõesti mitu aastat muljeid jagada.
Aga pärast sõitu peame sinult ajakirjanduses/blogis kuulma seda, et miks nii rasked laskumised rahvaspordiüritusele sisse pandi ja verepulm jne.

ml

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

Art Soonetsil on veel parem idee!
Art pakkus välja, et nagu rallikrossis, võiks ka Tartu maratonil teha nn jokkeri, mis tähendab, et igaüks peab ühe korra läbima Tehvandi ja Püksisääre osad, aga ise valib, kas esimese, teise, kolmenda, neljanda või viienda ringi ajal - vaat see teeks võistluse põnevaks ja lisaks ka taktikalist mängu ning kindlasti aitaks noil lõikudel vähendada ka kartlike ohtu. Hea idee, kas pole?
kelk tehku ära, see pole üldse hilja, sest korraldajal on õigus teha rajas muudatusi ka vist kolm tundi enne starti, kas polnud midagi säärast kirjas? mina oleks kahe käega poolt!!!

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Ja IK saab verepulma 2 korraldamise eest PP käest hulga "kiitvaid" artikleid kaela.))

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Eurosprdi pealt käib kino, otse Lahtist, lume esmanägemise rõõm on suur)))

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Jäta rahmeldamine, Pullerits! Korralda ise vahelduseks midagi; muidu üks sooja õhu võngutamine. No ei saa nii elukauge 50+ inimene olla...

 
At 13:42, Anonymous A7K said...

Priit, kas Te ei ole mõelnud, et prooviks ise ühe arvestatava suurusega spordiürituse korraldada? Vaadates kui palju häid ideid välja ütlete pidevalt, ei peaks olema erilist raskust ka üks korralik üritus läbi viia - muidu peate ainult teistele oma häid ideid ette ütlema ja keegi vedu ei võta.
Muidu ongi nii, et need kes korraldavad - näiteks Indrek Kelk oma Tartu Maratoniga, Ivar Tupp Haanjakandi üritustega, Andres Keba Rakveres rulluisumaratoniga - nemad siin arvamust ei avalda - ja käibki arvamine/mõtete vahetus peamiselt nende poolt kes ise midagi korraldanud ei ole, ega kavatsegi seda teha.
Võtke üks üritus ette ja tehke ära - peale seda saate tunduvamalt ägedamaid blogilugusid ürituste teemal teha!!!

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas ego on nii haavatud, et ei saa kohe rahus olla? Ikka urgitseme ja hammustame! Palju edu!

 
At 14:14, Anonymous Arno said...

Näib, et Ivo püha üritus, KTM rahaliste nõutega nurka suruda, on läbi kukkumas. IK märgib tänases PMi artiklis järgmiset: "Üksikud kirjad, tegelikult isegi vähem, kui netikommentaariumite lugemise põhjal ise ootasin. Samas ongi seal tihti sõna võtmas inimesed, kes asjasse üldse ei puutu..."
Meediapartner lisab jutu juurde ka juba Edasi päevilt tuttavate murelike kodanike (nimed toimetusele teada) mõtteid. Need uusküüditajad võivad vabalt olla PP ja tema treeningpartner Moabi päevilt JL.

 
At 14:36, Anonymous Martin said...

Art Soonets, on ta ikka elus? Kuidas viljaäris läheb?

Tänast aastapäeva ka tähistasite? Või on teie jaoks pidupäev homme?

P.S. Abu Dhabi 1. etapp on rajal. Lõpuni 45 km. Grupp on koos - Greipel, Contador, Nibali, Quintana..., tempo üliaeglane! Grupp oleks nagu pühapäevasõidul. Usun, et isegi teile, hr Pullerits, oleks tempo liiga aeglane.

Hr Pullerits, kas saaks siit blogist operatiivset kajastust, kuidas Abu Dhabis sündmused arenevad?

P.S. Minu kõrval on vahetustudeng Josh Ameerikast. Ta imestab, kuidas väljakuulutatud 63 km maratoni asemel pakutakse poole lühemat ringitamist!

 
At 15:08, Blogger Priit Pullerits said...

Martin, oma Joshile võite öelda, et kogu maailm imestab, kuidas väljareklaamitud Hillary võidu asemel tuli esimeseks hoopis Donald Trump. Mis iseenesest mulle meeldib, aga minu arvamus siin ei loe.

A7K, minu üritused on vist liiga karmid ja nõudlikud. Mullu korraldasin kolmenädalase rattaseikluse Moabi, ütlesin siin juba aasta ette, et kes huvitatud, andku teada, aga mitte ükski ei tulnud kampa, pidasid liiga jõhkraks, ohtlikuks, kalliks. Aga mingit poolevinnalist nädalast puhkelaagrit pole ka mõtet korraldada. Mul olid seal Ameerikas kavas ikka kuue-seitsme-kaheksatunnised päevad ja nii 17 päeva ühtejutti, ainsagi puhkepäevata. Enamik vist kooleks ära seepääle, kuid vähemate asjade korraldamine ei paku mulle tõesti huvi ega pinget. Äkki see aasta siis uuesti? Any takers?

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Kuidas ma paljastasin Otepää MK-etapi radade suure saladuse?

http://suusk.blogspot.com.ee/2017/02/pullerits-kuidas-ma-paljastasin-otepaa.html

"Enamik, kes Tartu maratonile läheb, ei ole nii hästi treenitud nagu mina. Neile kujunevad Tehvandi rajad kurnavaks. Võib-olla isegi tapvaks. Kui alternatiivmaratoni rada peaks läbima ka Püksisäärt, siis, nagu me eelluurajaga muljeid vahetades leidsime, saab korraldaja alles näha, mida tegelikult tähendab üks tõeline verepulm. "

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne, et laskumiste all saab hoopis pullepulma ja -känkraid näha :)

 
At 17:58, Anonymous MargusM said...

Priit, sa võid oma seltsilistega igasugu vahvaid ajurünnakuid korraldada kuid sillad on põlenud ja ideed peldikuseina kaudu KTM suunas ei liigu, selleks on vaja teistsuguseid, sõbralikke, suhteid.
Võibolla ma eksin kuid mingit organiseeritud ja läbimõeldud Moabi rattaretke sa pakkunud pole? #melähmerukkistlõikama
Ega need kommentaariumis väljakäidud pakkumised ei paista ka väga tõsiseltvõetavatena.
Pole ju mingeid organisatoorseid ettevõtmisi ka ettenäidata, omalkäel reisimine on sootuks erinev sellest kui peab ntx 15mehe eest vastutust kandma. Kas oled selliseks vastutuseks valmis?

 
At 18:46, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, tänavu Moab, juuni lõpp, kohe jaanist pääle läheb andmiseks? Sobib? Aga mingit lasteaiakasvatajat ma mängima ei hakka täiskasvanud meestele, igaüks peab enda eest vastutama, tuleb teha vastav ohtliku spordiala kindlustus ja asi ants. Hoiatan: päevad tulevad pikad ja karmid, mingit molutamist ja õlle libistamist ei toimu, seda võite oma perega oma puhkusel teha.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Avaldan lähipäevil kogu tõe, siis näete ise ja veendute. Viisin läbi väga efektse ja tõhusa operatsiooni, mängisin vastase geniaalselt üle."

Peremees, kaua ootama peab?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

😎Priit teeb heade lumeolude saabudes omanimelised võistlused Tähtveres, omanimelisel ovaalil või siis maailmarekordiradadel Dendropargis. Ovaalil vähemalt 20 ringi.

 
At 19:14, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, inimesed ei taha:
1) elada hurtsikus, kui juba paartuhat eurot on välja käidud
2) veeta 17 päeva üksluises kivimaailmas, ainsaks lõbustuseks how-are-you redneck-id
3) pressida ühekülgset treeningkava kogu aeg.
Aeg on edasi läinud. Kolm nädalat Kislovodskit ei ole enam ainus viis.
Teil ei ole absoluutselt mingit kogemust lõunalaagrite korraldamisel ette näidata. Õppige enne selle ala meistritelt, käige ära Dr Holdeni laagris. Tehke kõigepealt ise üks lõunalaager läbi. Realaagrilisena. Siis saate aru, mida üks lõunalaager tähendab.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba osavad alfaisased ei suuda sirgel hea pidamisega asfaldil jalgrattaga sõita, ilma verepulma korraldamata (vaevalt tagapool alfaisaseid sarnase asjaga hakkama saadi?) mis siis veel pakkuda välja oluliselt raskemaid tingimusi beeta inimeste massisõiduks, kus laskumisel ei ole pääsu hea kiiruse eest, kuid libeduse ja mitte tipptasemel suusaoskuse korral on suurem massikukkumine vältimatu. Verepulm pole ka ilmselt kaugel, kui kepid ja suusad püsti, asi sinna ogade seina sisse end millegi otsa kinni sõita.

 
At 20:01, Anonymous Mati said...

Spordiürituste korraldamise turgu on vaja korrastada. Litsentseerimine, vigastuste arvu avalikustamise kohustus, lubadustest kinnipidamise jälgimine vm paslik reguleerimise vorm tuleks leida. Praegu on nii, et suvaline jorss nagu see Pullerits võib kätte võtta ja korraldada sellise verepulma, et hoia ja keela.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Lahti MM NR 1 rajal, eile siis.

https://twitter.com/adagamov/status/834786089860751363

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

TH paugutas täna mis kole....lahti MM siis avatud

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas üldse nii on võimalik sõita!
Erikrdikinotramaivõi!!! :D
Kas kainuse teste enne rajale laskmist ei tehtagi?
Vaadake seda 20:06 videot...

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Ta sõitis varem finisisse, pani kuskilt otse ja ta ei olnud ainuke sellise stiiliga lumel ))))

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Trumpi ametiaeg: ei ühtki päeva ilma valeta.
Hea ülevaade.

https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims/


Nüüd on ka PP-d lihtsam mõista, et miks ta Trumpi pooldab.

 
At 21:13, Blogger Siin said...

Mees kellest Priidu aastaid mööda vaadanud Kangert istus ikka väga esindusliku laua taga tuuri esitlusel, Quintana, Contador, Aru, Nibali, Cavendish, Greipel, Kittel jne.
Absoluutne koorekiht

 
At 21:14, Anonymous Osmo Petteri, Lahti, SUOMI said...

Ristomatti Hakolalata LOISTAVAA SUORITUS! Hyvää Suomi!
Tuo kaveri sillä videossa ylhallä, onks tuo teidan Marko Kilp tai Raikko Ränkkel? Tyyli hyvin virolainen

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit käis välja, et sõidab suvel Moabi ja kergeusklikud sepad jäidki uskuma. Mullimeister täies hoos.

 
At 23:13, Anonymous Martin said...

"Siin" 21:13, jah, nii see oli. Mida teeb aga Eesti meedia? Vaikus. Selle asemel näidatakse mingeid pullivendi suusarajal, alaealist tüdrukut, keda isa hüppama pannud, motokrossi vaheldumisi kodumaiste surnukssõitmistega ja võrkpalli! Kasiino ja jalgpall kirvenäolisena lisaks. Ongi spordist kõik! Masendav.
Ja kui Abu Dhabi tuuri Roadbook alla laadida, siis seal on on Astana mehed, Kangert nende seas kohe avalehtedel suurte fotodena. Kangert lisaks veel eraldi, kui võitja. Loodame, et Tanel selle Roadbooki endale mälestuseks salvestab. 8)

 
At 23:30, Anonymous Martin said...

Abu Dhabi 2017 1. etapp. Pöörake tähelepanu 0:20 momendile.

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Isegi prode puhul oli seal natuke verepulma näha.

 
At 07:51, Blogger Unknown said...

cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
ray-ban sunglasses
coach outlet online
gucci outlet
ray ban sunglasses
nike mercurial
oakley sunglasses
longchamp handbags
chanyuan2017.03.27

 
At 09:59, Blogger raybanoutlet001 said...

pandora charms
saics running shoes
green bay packers jerseys
longchamps
michael kors outlet
supra shoes
rolex replica watches
ray bans
tiffany and co outlet
polo ralph lauren outlet
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht