reede, veebruar 17, 2017

Pullerits: Mis otsustab Otepää MK-etapil 5 km sõidu võidu?

PÜHAPÄEVASE HARRASTAJATE VÕISTLUSE OTSEPILTI NÄEB SIIT!
Kohe näha, et Eesti harrastussuusatajate selle talve tähtsaim võistlus, Otepää MK-etapi pühapäevahommikune 5 km klassikat kuulsal, et mitte öelda kurikuulsal Tehvandi ringil on tulemas. Vaadake, mis toimus teisipäeva varasel pärastlõunal!

Päike siras. Õhk oli soe. Lumi oli pehme. Uurisin Tartus Tähtvere spordipargis SuusaAkadeemia staabis ja Limpa suusakoolis (fotol ülal vasakul) – endine Suusavendade staap – Fischeri igat sorti uute suuskade kohta. Vahur Teppan oli need kõik seina äärde uhkelt ritta ladunud. (Noist, samuti revolutsioonilistest arengutest suusatööstuses, saate lugeda laupäevase Postimehe Arteris!) Siis läksime korra välja, sprindiringi äärde – ja mis me nägime! Ain-Alar Juhanson tegi seal tiire, Madshusid all. Selge, valmistus Otepää MK-etapiks. Tema samm näis tõusudel sama hea, ilus, pidav ja võimas ning libistav, nagu Teppanil. Kohe näha, et võistluse üks favoriite. Kiitis, et kliister peab hästi. Aga Teppanil oli talle veel parem pakkumine.

Teppan andis Juhansonile (parempoolsel fotol resp. vasakul ja paremal) Fischeri spetsiifilised, just noiks oludeks sobivad suusad, ning käskis katsetada. Juhanson sõitis paarsada meetrit, võttis kolm tõusu, siis tuli meie juurde tagasi ja ütles – need peavad veel paremini. Ma ei imestaks, kui ta Teppanilt MK-etapiks endale mingid imerelvad jalge alla saab, igatahes mingid läbirääkimised nende vahel juba hakkasid.

Kuid see polnud veel kõik. Neljapäeva õhtupoolikul läksin pärast tööd taas Tähtvere spordiparki, et teha kerge kolmveerandtunnine sõit, et klassikatunnetus lihastest ära ei kaoks. Ja mis ma seina ääres nägin! Juba seisid seal Fischerid, Raio Piiroja nimi kleepsuga peal. Olin varemgi kuulnud, et Piiroja kasutab Teppani suusapargi võimalusi ja eeliseid. Nüüd veendusin selles oma silmaga.

Oot-oot, protestisin. Mul tuli mälust kohe esile paari päeva tagune jutt, kus Teppani hooldemehed, sh Jaanus Kunts (fotol vasakul), olid pakkunud, et Otepää MK-etapi keerulisteks oludeks panevad nad mullegi valmis mitu valikut. Kas neid ikka jätkub, kui Piiroja on juba lasknud mingid suusad enda nimele kirjutada, küsisin.

Sellele, tuleb tunnistada, järgnesid kiirelt otsustavad ümberkorraldused, mis aga on siseasi ning üksikasjalikumalt valgustamisele ei kuulu. Igatahes said nii mõnedki asjad ümber sätitud ning viie minuti pärast läksin rajale, Teppani klassikasuusad näpus. Teppan tõmbas noile isegi uue kliistrikihi alla. Eesmärk oli proovida, kas nood suusad toimivad.

Ei ja jah. Lausikul jätsid soovida, ja Teppan selgitas pärast, miks. Nimelt, et mul on liiga pehme tõuge, mis läheb liiga taha, ei lükka piisavalt alla. Seda tajusin ise ka. Siin aitas lagunemisele pisut kaasa see, et võtsin ka Teppani saapapargist Fischeri saapad, kuid nr 43 osutus pisut väikseks, mistõttu pöia esiosal jäi tõukel teravusest puudu, sest pitsuv suur varvas mõlemal jalal ei lasknud lõpuni vajutada. Niisiis näete, et spordis pole tõepoolest pisiasju. Tõusudel pidasid Teppani suusad aga hästi, tundus, et paremini kui minu Fischerid. Igatahes sain kõigist tõusudest ilusti üles, kui vaid keskendusin piisavalt suuskade kinnivajutamisele.

Sedasi tekkiski lühikese trenni lõpuks küsimus, kas minna MK-l starti oma või Teppani Fischeritega. Teppan seletas, et näed nüüd, kui keeruline võib olla suusataja olukord, kui tal on enne starti valida mitme paari vahel. Jah, on küll. Igatahes soovitas ta mitte ülemõelda, sest see tekitab lisapingeid, ning otsus vastu võtta. Sest ega lõppkokkuvõttes nagunii suurt vahet ei tuleks, tröösis ta.

Millise otsuse langetaksite teie?

Tegelikult, arvestades, et pühapäeval tuleb sulailm, lisaks tuuline, mis tähendab keerulisi olusid, oli mul Teppanile veel üks ettepanek. Et mis oleks, kui minu asemel stardiks hoopis tema. Ta ei hakanud pikalt mõtlema, vaid ütles, et seda ainult ühelt tingimusel. Millisel?

Kui mina kommenteerin sel ajal võistlust. See on Otepää MK-etapil tema töö.

See ei olegi nii keeruline. Igatahes oleks mul võita palju rohkem kui kaotada.

Seda rollivahetust me Teppaniga muidugi ei tee. MK-etapp on selleks ikkagi liiga tõsine asi. Ja parem jääda ise sõites tagumisse otsa kui saada asendussõitjaga võit.

Foto 1: Vahur Teppan SuusaAkadeemia staabis ja Limpa suusakoolis. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Vahur Teppan ja Ain-Alar Juhanson SuusaAkadeemia staabis ja Limpa suusakoolis. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Jaanus Kunts suuska töötlemas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 4: Vahur Teppan ja Jaanus Kunts SuusaAkadeemia staabis ja Limpa suusakoolis. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Tehvandi suusastaadionil parkla Otepääl. Foto autor: Priit Pullerits 
Foto 6: Tehvandi suusastaadioni tribüün. Foto autor: Priit Pullerits

119 Kommentaarid:

At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Ladna Priit, tunnista üles, et mis on jamasti? Vaadates eelmise aasta sõitudega olete seekord hoopis lahjemast mastist. Mullu olite mees, kes mängleva kergusega tuiskas treeningul 16 km/h nüüd aga 13 km/h. Tagasiminek on selgelt näha. Milles asi? Kas määrdemehed teevad kallima raha eest kehvemat tööd või pole luud veel korralikult kokku kasvanud?

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Suusk peaks pidama nii, et Tähtvere spirindiringi kõik tõusud lähed ilma keppideta otse jäljes üles. Siis võtad ka Tehvandi tõusu ilma käärsammuta. Et laskumisel libisemist parandada, toetad raskuse rohkem kandadele ja tõstad varbad nö maast lahti, siis pidamine ei takista lipet ja sekundid tulevad. Vahelduvtõukel pea meeles, et kõige kiiremini ja vähem energiat kulutavana liigub see kes ühel jalal võimalikult kaua libiseb. Tõusudel kehtib sama reegel, kuid peab meeles pidama, et tagumik ei tohi taha rippu vajuda ning põlvedest alla vajuda. Vastasel korral jääb äratõuge nõrgaks ning suusk hakkab tagasi lipsama. Sekundid kaovad. Paaristõugetel olgu tõuge konkreetne ja terav, libised kaugemale ja teed kokkuvõttes vähem tööd.
Aga noh, mis mina ka suusatamisest tean..
Teet

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
oluliselt aitaks see, kui sa teiste meeste suuskade vaatlemise ja nende jagamise vaidlustamise asemel (Piiroja juhtum) keskenduksid igal liigutusel oma tehnika jälgimisele. Viimasel õhtul voodis, enne uinumist, tee visualiseerimast - mõtle ja katsu tunnetada kogu kehaga, kuidas sa kavatsed tehniliselt puhtalt sõita.
Usu, aitab!

 
At 11:14, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh heade nõuannete eest, Teet ja 10:54. Aga ma arvan, et pigem ei hakka ülemõtlema, siis läheb jälle äkki öö muidu raisku...

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Väga oluline täpsustus!

Eesti harrastussuusatajate selle talve tähtsaim võistlus on ilma ühegi kahtluseta Suur Mõõduvõtt. Ka 34-kilomeetrisena. Seda enam, et sõit toimub ettevalmistuse kvaliteedilt MK-tasemega samaväärsel rajal.

Igasugune püüd muud väita liigitub üheselt alternatiivse tõe alla.

Lugupidamisega,
(ei ole IK)

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Ilmaprognoos näitab järgmiseks nädalaks Otepää kanti nii lund kui ka külma. Tekkimas on vist võimalus ka "alternatiivne" sõit siiski teha?

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Otepääle näitab järgmiseks nädalaks külma ja lumesadu jah. Seega on tõesti kasvamas võimalus, et sõit võib toimuda veelgi suuremal ringil.
Võhmamehed, pöidlad pihku!

 
At 12:39, Anonymous Urmas said...

Ainult pehmod teevad võistluseelsel õhtul voodis visualiseerimist. Võitjad praktiseerivad ikka lingam-massaaži.

 
At 12:51, Anonymous Uduvere Ärni said...

11:17, Suur Mõõduvõtt saab toimuda ainult originaalkujul-rajal.
5-6 km ringil tiirutamine on lihtsalt üks massiüritus suuskadel.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Kurb asi on, et Priit ilmselt üldse ei tea, mis kell start on. See info pole kusagilt läbi käinud. Talle isegi ei öeldud seda, lastakse kl 6ks juba kohale tulla, et vastast väsitada ja psühholoogiliselt muserdada. Viimse hetkeni varjati ülekande kanalit. 90% vaatab ETVd, arvates, et üritus jäi ära.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Tänases Postimehes on poole lehekülje suurune reklaam Kanal 2 ülekannetest Otepäält. Lugesin ühte ja teistpidi, aga mida polnud seda polnud - harrastajate sõidu teleülekandest polnud haisugi.

Võtsin siis ette telekava ja http://kanal2.postimees.ee/program/dayprogram?date=2017-02-19 peal pole jälle mitte sõnagi.

Aidake nüüd järje peale, kas tuleb teleülekanne pühapäeva hommikul või mitte???

 
At 14:11, Anonymous funktsionaalne lugemine said...

PÜHAPÄEV, 19. veebruar

Kell Sündmus Asukoht
10.00 Lemeks Grupp Harrastajate MK 5 km KL Tehvandi staadion
11.30 Naised 10 km KL Tehvandi staadion
Lilletseremoonia naised (1 - 3)
13.15 Mehed 15 km KL Tehvandi staadion
Lilletseremoonia mehed (1 - 3)

 
At 14:16, Anonymous to funktsionaalne lugemine said...

Aitäh lingi eest, aga seal pole mitte sõnagi teleülekandest. Muretsen, et kas teil on ikka kõik tänased rohud võetud???

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Mis sel metsafirmal MKga pistmist peaks olema? Väiksed altkäemaksud?

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

14:16/13:54 tehke üks väike lõdvestus. Link oli 13:25 mure lahendamiseks. Teleülekanne - who cares seda tsirkust ei kannata ju kodust vaadata. No ei tule sealt midagi, kari roomavaid kloune, seda ei oska otseülekandes ükski telemees huvitavaks teha. Parimad palad väljanoppida ja 3 minutine sutsakas MK ülevaate saatesse on selle formaadi puhul parim lahendus. Säästame vaatajate närve diletantide vahtimisest.

14:11

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis homme Kõrvemaal toimub? Kas on juba viimanegi raas lund selle vihmaga läinud?

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, soovitan igaks juhuks alu keppe. Kõige suurem häbi, kui kepi murrad.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/4017761/eesti-suusataja-murrab-esikuemnesse-saarepuu-siiras-optimism-voi-puhas-utoopia

Ei tule luuavarrest pauku Nuustakul ega Lahtis.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

15:04,
http://www.korvemaa.ee/veebikaamera

 
At 17:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Maratoni rada suures osas jääs ja väga kiire. Paar lõigukest suht lumevabad. Üldiselt suht sõidetav, laskumistel sahka pole võimalik kasutada seega mõnel kurviga lõppeval laskumisel on mõistlik alla sõita tiba sirgema seljaga ja laiemas asendis. Määrde peale väga raha ei kulutaks, sest libisrmine jäisetes tingimus on niigi üli hea ja künklikul, kohati mitte kantival jäisel pinnal on raske tasakaalu hoida, kui kõvemini tõugata.

 
At 17:48, Blogger Priit Pullerits said...

Näedsa, homme Tallinna maratonil oleks mu stardinumber 102, aga jääb välja võtmata. Ei osale. Pühapäeval on MK.
Kirjelduste järgi (ja mitte ainult hr Kägu jutu järgi ülalpool, vaid loppeti külje kommentaaride järgi) ei tule Tallinna maraton lihtne, rada pidi olema jäine ja korraldajad, nagu lugeda loppeti kommentaaridest, ei soovita tulla looma välja laksma, ammugi mitte hea suusaga sõitma. Võtke siis ettevaatlikult ja mõistusega! Seekord peate siin pärast muljeid ise jagama. Kuulan ja loen huviga!

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Kus see siis eesti harrastussuusatajate olulisem start on, kui sinust 200-300 paremat suusatajat antud võistlusel ei osale?
Faktid mees!

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Suur Meister on kohal.
http://sport.postimees.ee/4018491/fotod-norra-suusastaar-petter-northug-saabus-eestisse

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Mitu punkti siis Priit plaanib MK'l tasku panna? Pullerits vs. team Haanja. Vaatame siis kelle hooaeg parema mulje jätab.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Harrastajate pidu TM tuleb siis nüüd samal rajal mida MK mees Priitki nühib...peaaegu samal

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, kumb saab parema koha MKl, kas THst keegi või PP. Auhinnaks au ja kuulsus.
Volli

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu oma silmi, kuid täna lubatakse TM-iks nii külma kui ka lund.

 
At 22:47, Anonymous Martin said...

Jah, lubatakse lund ja külma ja horstwesselliku "Maratonile!"/Tartu maratoni hümni saatel minnakse ikka ja taas ühise massina globaalse soojenemise hinnaga genereeritud lumerajale, kaks päeva katkematu voona, mõned viis, teised kaks korda järjest. President, see vanadekodu juhataja moodi noor kaunis neidis tuleb ka ja sõidab rahvaga koos oma viis ringi. Sellist kahepäevast rahvuslik-heroilist orgasmi ei ole Tehvandi kuused veel näinud.

 
At 23:30, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

Võhmamehed, kas tähtsa päeva eel ennustame ka?
Ikka ennustame!
Kas meie meestest keegi saab eelsõidust edasi?
Ei, mitte keegi ei saa edasi ja puudu jääb mitte kümnendikke, vaid sekundeid.

Kas Suur Meister saab edasi?
Suur Meister saab edasi, aga poodiumile asja pole.

 
At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

))))

"Jaanus Teppanile tuleb kaasa tunda, aga samal ajal võib teda ka kadestada. Teist nii olematu mõjuvälja ja vastutuskoormaga Eesti koondise peatreenerit ilmselt ei leia. Hea muretu elu: saad ainult kurta, vastuseks kõigile nõudmistele laiutad käsi.

Eesti suusaliidule tuleb aga üksnes kaasa tunda, et suudetakse palgal hoida meest, kellest sisuliselt midagi ei olene. "

http://sport.delfi.ee/news/arvamus/lood/lpaevik-sport?id=77268650

 
At 04:49, Anonymous Anonüümne said...

00:50, ei kommentaari...

 
At 09:55, Blogger Priit Pullerits said...

Raskelt tuli eesti naistel see Otepää sõit... jah, rada on raske ja pehme, ei saa kerge olema. Tublid kõik, kes lõpuni tulid, sh eestlannasid edestanud Togo suusataja ja ka lätlanna, kellest vaid Pulles jagu sai eesti omadest.

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Paraku ei muhvigi, meeste seniste lõpetajate seas eesti omad viimased...

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

No eestlased on igal suusaalal kohutavad praegu ju. Laskesuusamehed on võrreldes muudega ikka head, kuigi ka nende tase on kesine. Aga, laskesuusanaised, murdmaanaised.....sry, naised, aga see on ikka olematu tase. Usun, et Eveli Saue ei ole hetkel ka kehvemas vormis. Päris hirmus ikka mõelda, keegi ei jaksa nagu üldse-üldse sõita.

Eile ei saanud aru ka Kristel Viigipuust. Millal ta selle ringi sakslannalt sisse sai. Läks tiirust minema, sakslane tuli tiiru. Sakslane lasi 2 varu. Tiiruga tuli Koukolva sakslasele 20 sekka lähemale. Pakun, et tiirust väljudes oli Viigipuu edu 20-30 sekundit. Viigipuu oli sõitnud ju ainult 2 km, teadis niigi, et ta süüakse rajal ära, siis pidanuks ju sõitma sellise loogikaga, et peaks kasvõi 1km vastu. Aga juba 1,1 km vaheajapunktis oli ta oma 20-30 sekundilise edu ära andnud. Sel hetkel oli konkurendil ju sõidetud 4 km ja tal ainult kaks. Tase on ikka kohutav. Kes teab, millal Viigipuu ära söödi viimases vahetuses ? Kas tõesti loobus koheselt peale tiiru ? Või võeti ta juba tiirus maha, sest sakslane läks ju laskma esimestele radadele, järelikult füüsiliselt möödus Viigipuust. Kuidas seda olukorda reeglites tõlgendatakse, vot ei tea....

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Ülekanne oli umbes sama hea kui eesti suusatamise tase- wäga hea! Naerda sai inimeste lolluse üle. Ja nüüd kõik sokke nosima.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Homseks siis lubatakse tuult, vihma ja pluss kraade.
PP-l kerge mehena on nendes oludes teatud eelised, juhul muidugi, kui juba enne starti maha ei käi.))

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Meie Poltoranin kenasti edasi. Pöidlad pihku.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

10.52, ega seal nalja ole, Sundby käiski kohe stardis siruli, kepp pooleks, sõit läbi. Juhtub ka parimatel...
Homme enamik kergeid mehi, v.a Raja ja Juhanson, nii et eelist tegelikult pole.
Helistas endine tippsuusataja ja ütles, et Annus peab ikka veel rohkem Team Haanjale raha andma, 300 000 eest tulemust siiski veel ei tule.
Aga kas Anti Saarepuu räägib ikka oma mõtteid või seda, mida suur kombinaator Alaver tema pähe on süstinud? Mulle tundub, et keegi on ta reaalsustaju töödelnud.
Socks, anyone?

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Kala 2 võiks õppida, kuidas suusatamist üle kanda. Kas rezhiipuldis oli keegi? Mida ta seal tegi?

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas sellise tasemega pilt läks meilt siit ka laia maailma?

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

Saarepuu ütles, et rada on väga kiire, naised olla laskumisel isegi sahatanud.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Pilt maailma algab finaalidest ehk Eurospordist just praegu.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Noh, suur meister, kepp ja neljas koht omas sõidus -luuser - kloun.

 
At 12:51, Anonymous Enrico said...

Pullerits,
mõtleme nüüd ilusasti homsele tähtsale stardile ja jätame lõõritamised uude nädalasse. Hr Annusel on piisavalt raha, et vajadusel mõne ajakirjaniku suu sokiga kinni panna. Tema projekti kõrval pole see paarkümmend tuhat mingi raha.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas kanal 2 kommentaatorid tundusid?

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Jalka MM-il LAV-is summutati vuvuzelad teleülekannetel ära, siis kuidas siin sellega toime ei tulda. PMi logo kandvad pasunad on täiega mark, lisame joodikud tünnisaunas ja kehvad rajaolud – saame muret tekitava kuvandi meie suusamekast.

 
At 17:33, Anonymous Mati said...

Kuidas Omaanis Eesti rattameestel läks? Ajakirjanik Pullerits, miks te oma tööd ei tee?

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Siis kui mina televusseri lahti tegin, olid sõidud juba alanud. Kaamerad toimisid, naised/mehed olid kenasti pildis. Kommentaaride kohta ütleks, et käima nad just ei tõmmanud. No aga polnud ju ka põhjust. Kanal kahe 2 meest tegid oma ära. Võib-olla mõni tõsiusklik suusaspets oskab miskit urgitseda aga Harju keskmise harrastaja tasemel kannatas neid täitsa ära kuulata ja ei pidanudki Eurospordi peale kanalit vahetama, mis on mul muidu standardprotseduur kui mehed iba ajavad.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Tulemusi Kõrvemaalt:
40. Raio Piiroja
181. Jaak Kilmi
DNS Priit Pullerits

 
At 18:25, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits!
Kuidas oleks repotaažiga Oman Tour-lt. Meie rattameeste triol olid täna seal Rohelisel mäel dramaatilised sündmused. Olevat olnud suur kukkumine. Kas Taaramäe pani ka maoka? Eritrea "piginahad" näitavad häid tulemusi. Teie aga kirjutate nagu kirjutasite 10 aastat tagasi, et neeger ratast ei sõitvat.
Muide, "Limpa" (eesti eümoloogia 'lonka') pole suusakoolile just kõige sobivam nimi.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Uba on alati hea, eriti tennises. Noorem Tiisler ja Ader on suurepärane tandem, ehkki paatoslikku ilukõnelemist on kohati ehk liiga palju, aga nende optimismi saab selle andeks.Tarve on vast liiga asjaliku tooniga ehkki eksib, mulle tundub, faktidega kõige enam. Kaljuveer saab muidugi kõigi nende käest "kalendriga".

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Enrico, aga inimene võib ju sedasi lämbuda...

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Sokk suhu ja teine pähe.. Nii käivad asjad nendega, kes suusameestest halvasti räägivad.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Uba headus tennises on küsitav - igatahes "Wimbledoni" ta õigesti hääldada ei oska ega teisedki spordikommentaatorid oska.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik Pullerits, kas suudate Tehvandi tõusust sokk peas alla sõita?
Teie Alma Materis on ahistamisskandaal. Putin tunnustas - kuidas nende nimed olidki - Donetski ja Luganski Rahvavabariike. Kas Taaramäe oleks saanud Omaani Green Mountainil teistele ässadele ära panna? Mis teda segas? Maailmas, aga ka teie Tartus toimuvad kajastamist vajavad sündmused. Teil on aga sokk peas.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Lugu on selles, et hr Annusel on juba sokk peas. Üks jalg on ukse vahel, teine jalg on püsivalt uriinipurgis. Rahvas saabki elada kaasa ainult ühe suupoolega naeratades. Kõigele muule lisaks - sõbrad, lund on kuidagi vähe.

 
At 22:22, Blogger Priit Pullerits said...

Kurat, homme hommikul kell 7 saabub lörtsi- ja vihmasadu ja jääbki terve päev tulema. Saavad olema väga keerulised olud. Temperatuur ka kergelt plussis, kuigi praegu väljas lombid kattusid jääkirmega.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Ega siis muud, kui karvikud või nahad alla, kes jaksab tõuse otse sõita. Kui juba kääri minna, siis panustaks paremale libisemisele. Seda pulli vaatan igatahes huviga! Jõudu asjatundjatele!

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Milles seisneb keerukus? Teil on ju kasutada Eesti parim suusateenindus ja juhendamine. Isegi Team Haanjal pole sellist.

 
At 22:51, Blogger Priit Pullerits said...

Homse võistluse ülekanne peaks olema jälgitav siit:
http://sport.postimees.ee/4013859/postimehe-otsepilt-kuulsuste-suusasoit-toob-rajale-taehti-igalt-elualalt

 
At 22:52, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, õige, 22:41, rahu majas, kõik klaar! Mul on lihtne, aga mis teised teevad?

 
At 22:58, Anonymous MargusM said...

Mati, joptvoju matti! Kui te arvutis juba siia saate päringuid toksitud siis ava uus brauseritasku ja ava Google, voilaa, sul on oma küsimustele vastused käes sama kiiresti kui siia kirjet toksisid : )
..siiski olen nõus sind aitama, salvesta need lehed favoriitidesse ja desktopile et ka järeltulevad põlved teaks kus meiemeeste/naiste saavutusi otsida:
Kõik statistika mis fännile vaja, ka rajaprofiilid- http://www.procyclingstats.com/
Omaani tuuri twitter- https://twitter.com/tourofoman?ref_src=twsrc%5Etfw

Kes Eesti maanteeratturitest sõitis täna välja kõrgeima koha?

 
At 23:09, Anonymous Vana suusaäss said...

MargusM!
Praegusel aastaajal ei huvita rattasport mitte kedagi. Ärge risustage eetrit.

 
At 23:50, Anonymous Ärni, keeglimees. said...

Just nii vana suusaäss!. Pealegi rattasôit on rohkem homode ala, sest ükski hetero ei suudaks niimoodi tundide viisi teise mehe tagumikku vaadata, ilma, et süda pahaks läheks.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan. Väike ülevaade Tallinna suusamaratonist. Nagu pärastpoole selgus oli sinna minek mõistlikum, kui telerist suusasprinti vaadata. Sain sealt paremad emotsioonid. Kohapeal selgus, et korraldajad otsustasid koha ja ajaarvestuse 1 ringi järel lukku panna, kuna ei suudetud piisavalt ohutut rada tagada. Rada pidi olema jäine ja mõnes kohas lumekiht väga õhuke (eilne niiske ja soe päev oli rada tunduvalt kehvemaks teinud). Kuna mina olen läbija tasemel, siis see mind ei morjendanud. No tegi esialgu natuke ettevaatlikumaks. Kõik kes soovisid võisid "oma lõbuks" teise ringi lisaks sõita. Seda tegi ehk kolmandik osalejatest. Mina samuti. No stardis tundus rada väga jäine olevat, aga üsna pea selgus, et kannatab sõita küll. Esimesed tõusud olid kunstlumega ok. Hiljem oli kohati lumekiht (ka kunstlund siin-seal) õhuke, kohati piisavalt. Samuti oli rada aeg-ajalt künklik. Üksikud kohad hullemad. Oksi ja käibisi oli ka üsna palju. Oli ka kohti, kus pinnas ulatus välja, aga kitsamal lumeosal sai läbi. Araka raba juures oli rada vast kõige künklikum ja õhem (rohtu turritas üsna palju lume alt välja, aga õnneks oli see pehme). No neid jäiseid või jäisevõitu kohti ja laskumisi oli ikka ka, aga natuke rohkem tähelepanu ja kergelt sahka, ei midagi kohutavat. Ilmselt tehti õige otsus 1 ringi osas, sest mees-mehe sõidus teiseks ringiks oleks rada veelgi siledamaks ja ohtlikumaks "nühitud." Muidu teist ringi sai pisut rahulikumalt võtta, rahvast juba väga hõredalt, sai natuke suuska hoida, rada ei tundnudki oluliselt hullem olevat. Lõpulaskumised olid kunstlumega kaetud ja ok. Oli ka "klassikuid" näha, aga klassikasooni praktiliselt polnud. Rada oli väga kiire. Natuke üllatus, aga suusad jäid terveks. Ilm oli päikseline ja sooja 3-4 kraadi. Oli tore suusapäev!

 
At 00:12, Anonymous Mati said...

Kristjan,
see on huvitav. Tänane õhuke lumekord soosis siis vist jõulisema sammuga sõitjaid?
Ärni, vana pederast, teie ei ole siia foorumisse teps mitte oodatud!
Rattahooaeg on tõsiselt käima tõmmatud. Contador, Pinot ja Valverde näitavad Andaluusias head minekut. Omaaniks on Rein Taaramäe teinud päris kõva sõitu. Katjusha-Alpecini tiimis parim. Leib ja teenistus tagatud. Kangerti etteaste tagasihoidlikum, kuid eks hooaeg ole alles noor.

 
At 00:34, Anonymous SuurM said...

Kuidas Teil seal Andaluusias ja UCIs klenbuterooli-näitudega ka on, Mati? See vana hea "dopinguvastane" Alberto teeb Teile endiselt rõõmu, aastakümnete kaupa nagu Lance ja Greg?

Meil FISis on kõik puhtas, isegi Kasakhstani paharetimate stepipoegade kontrollpaberid on valged ja ükski Norra astmaatik ega muu ainult pea-aegu terve Skandinaavia mees pole kahe kepiga üle lumevaiba kimanud.

Andke siis ikka teada, kuidas Teil klenbuterooliga läheb ja värskendage siin aeg-ajalt suure vänta-väntakultuuri kohta teateid, MargusM ja mina proovime poole kõrvaga ikka kuulata, kuigi suurele suusa-suusakultuurile südamest pühendunud oleme.

 
At 06:51, Anonymous Anonüümne said...

SuurM mis ila sa ajad?
p.s. miks te nimekirjas Greg. Üks viimaseid puhtaid poisse kes EPO poistele 90 'ndate alguses jalgu jäi.

 
At 09:16, Blogger Priit Pullerits said...

Allar Levandi ja Eveli Saue ei stardi.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Kaamreasõidu viimane lause osutuski tõeks, aga Jaak Mae ikka hüppas oma kunstlumega. Nii kõva mees, ilma vastu.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, prillid lähevad väga uduseks niisuguse vihmaga.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

ja number 15 Emma Wiken läks rajale, kuratlikult sarnane PP kujuga
kah Priit

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/4013859/postimehe-otsepilt-kuulsuste-suusasoit-toob-rajale-taehti-igalt-elualalt

15.Emma Wiken on rajale startinud...

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Mõnel on suusad segavaks faktoriks edasi liikumisel)))

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tehvandi tõusu ka sõideti?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Ei näe kuskil veel tulemusi. Tundub, et Allar Raja ettearvatult võitis. Ta on konkurentsitult Eesti universaalseim sportlane. Sõudmine on ikka ala, kus vaja tööd teha. Ta konditsioon on ilmselt parem, kui enamus Eesti pärissuusatajatel :)

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

1.Raja
2.Pallo
3.Lepp

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Vanale mehle on juba 5km sprint liiast. Mõnigi treenimata mees võis saada lihtsalt pevaalu sellest sõidust.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Peavalu, tahtsin öelda.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Mitmes PP oli?

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Tulemused:

1. Allar Raja (Sõudja) 16.15,21
2. Rait Pallo (Pankur) +46,27
3. Emeri Lepp (Harrastaja) +55,68
4. Ain-Alar Juhanson (Triatleet) +1.38,00
5. Riho Rebane (Harrastaj) +1.40,13
6. Raio Piiroja (Jalgpallur) +1.44,55
7. Martin Kruus (Harrastaja) +2.41,11
8. Reeda Tuula (Harrastaja) +3.22,49
9. Otto Riisenbeg (Harrastaja) +3.26,99
10. Sille Rell (Harrastaja) +3.38,68
11. Priit Pullerits (Ajakirjanik) +3.58,22
12. Vahur Veeroja (Harrastaja) +4.28,43
13. Ago Markvardt (Kahevõistleja) +4.36,29
14. Agris Peedu (Harrastaja) +4.40,12
15. Tea Pärnik (Harrastaja) +4.52,00
16. Madis Rahu (Ortopeed) +5.11,74
17. Hannes Hermaküla (Ajakirjanik) +5.38,30
18. Sander Pärn (Rallisõitja) +6.11,71
19. Jaak Kilmi (Filmirežissöör) +6.16,81
20. Gert Krestinov (Krossisõitja) +7.23,33
21. Indrek Saar (Kultuuriminister) +7.43,38
22. Kirke Saar (Telia tehnikadirektor) +9.34,14
23. Magnar Freimuth (Kahevõistleja) +10.27,54
24. Kalev Kruus (Ajakirjanik) +16.24,31


Eksisin Pulleritsus, mees võttis asja ikka tõsiselt, mitte nagu Raja.

Toits Pärnumaalt

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Tulemused

http://sport.delfi.ee/news/melu/uudised/fotod-ja-video-otepaa-mk-kuulsuste-soit-allar-raja-voidumees-kalev-kruus-rikkus-raio-piiroja-voistluse?id=77279380

 
At 12:06, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vaatan kanal 2 pealt teleülekannet naiste suusatamisest ja mõtlen, et pole kunagi midagi nii ebaproffesionaalset näinud. Kas see rezisöör on purjus või lihtsalt nõrgamõistuslik? Sellise teleülekande asemel võiks lihtsalt raadioreportaaz olla!

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Ülekanne on kohutav tõesti, nii pildi kui ka kommentaatorite osas. Kuuse Lempsi kommentaarides oli ikka seda õhinat tunda. Nüüd on see värk nii tuim. Samas on Helar Osila ka selline, kes emotsionaalsusega ei hiilga, samas on ta ikka väga faktitäpne. Ses suhtes hea teda kuulata, aga need mehed pole ei liha ei kala. Selles ülekandes vähemalt Timo Tarve väga ei mõnita. Mu jaoks on ta täiesti ebasümpaatne vend.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Nagu külavõistluse telepilt, kohaliku kultuurimaja operaatori poolt, kerges pohmellis pühapäeva hommikul.))) Õudus kuubis.
Kas neil pole kaameraid raja katmiseks?
Eurosport 2 kannab ka otse üle.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

20 minutit 5 km läbimiseks, kasmäärdemehed ei saanud oma tööga hakkama - 50€ jälle vastu lund visatud.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Ylekanne naiste 10km-täielik katastroof. Ei mäletagi sellist hulk aega. Startijate näitamine kogu ulatuses, esimene vaheaeg 3,8 km siis hyppab pilt siia sinna ilma mingisuguse loogikata, hakatakse näiatama kedagi siis katkestatakse ja näidatakse publikut vöi ma ei tea mida.
Kui see on Eesti rezii, siis vöiks minna öppima kuskile kuidas teleylekannet tehakse vöistluselt, kui keegi välismaalane siis oli see sabotaaz

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui kõik need kaamerad oleks randomiga-juhuesitusega eetrisse lastud, oleks pilt telekas ülevaatlikum olnud.
Keegi võiks selle jama tausta uurida?

 
At 12:53, Blogger Priit Pullerits said...

Miinimumeesmärk oli mitte viimaste hulka jääda, max eesmärk tundus 2. poole algusse jõuda, aga õnnestus saada 1. poole sisse. Varasem harjutamine siin ilmselt aitas, oskasin jõudu jaotada, kuid neis tingimustes oli ikka kuramuse raske. Kõigil oli.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

12:36 - olete suurepärane ekspert, tehke Pahviga uus spordiväljaanne. Kõik naistekoondiste määrdemehed on väärt sama hinnangut, küllap ka enamik algava meeste sõidu taustaks olevaid hooldemehi? Nii tubli, et suud vett täis võtate, puristage veel =)

Ülal küsiti, et miks Gregi esile tõsta. Greg võitis Fignoni ja seltskonda võistlustel, mille kohta Laurent ja teised on ise tunnistanud, et olid nendel päevadel kaenlaveenideni EPOt täis ja ei hülanud ka muud kraami. Kahtlane, eks. Aga tõepoolest, pole vaja teda eraldi esile tuua, mõistlik on rääkida lihtsalt 80ndate ja 90ndate Lääntsi-eelsetest aegadest ratturite maailmas. Aga ärme jääme vänta-päntade juurde, tuleme Soome kaudu tagasi lume peale: http://sport.postimees.ee/4019733/soome-treeneri-paljastus-oluempiavoitja-haual-norralased-toid-epo-suusasporti
Mika Myllyla treener Pekka Vähäsöyrinki käis Mika haual koos ajakirjanikuga: "Norrakad võtsid EPO kasutusele millalgi 1991. või 1992. aastal. Teised riigid järgnesid neile peagi. Meile löödi karmi äratuskella 1993. aastal Faluni MMil, kus kaotasime kümne kilomeetri peale konkurentidele minutiga. Pärast MMi tajus suusaliidu juhtkond, et täpselt sama võib juhtuda 1994. aastal Lillehammeri olümpial. Peatreenerina teadsin, et meil on kaks valikut /../" Soovitan artiklist edasi lugeda!

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

12:54 kui viitsite naiste tulemusi kaeda, siis keegi neist ei sõitnud nii nigelalt kui 50€ lumme visanud ajakirjanik. Björgen jättis kuradi munni 2 minutiga enda taha. Ja kuradi munn ei olnud ainus kes esikümne naistelt haledalt ära sai. Isegi harrastajate võitja sai medalinaistelt korralikult sisse. Sealjuures naised suutsid seda teha 2 korda pikema maa tempoga.

PS Otseülekanne harrastajatest oli jama, publiku magnet see tsirkus ei olnud, Priidul ei paistnud juba stardis hoogu olevat, tema paaristõuge ei toiminud kohe üldse - seda peaks ju ometi ka kodus voodis treenida saama - nõrk sooritus - kas magate naisega eraldi voodites?

12:36

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsult tubli sõit, aga see ei päästa Eesti Meedia päeva. Kui Kaljuveer vastutas produktsiooni eest, siis peaks ta kõigepealt režissöörile vastu hambaid andma ja siis esmaspäeval lahkumisavalduse lauale panema. Väga masendav.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas jälle oli magamata öö?

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Kalkuveer ütles ju, et Raul Olle jälgib liirdeid, kuhu suunata kaamerad. Tihti mingid üldplaanid :)

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Mehed on kaalus kõvasti juurde võtnud. Raske uskuda, et need on kunagised sportlased.
Raio Piiroja pole samuti enam võistluskaalus. Aastad on räsinud kõiki.
Kõrendsportlane aga vastupidi, paistab kaalu kaotavat.

 
At 14:35, Anonymous Mati said...

Õudne kukkumine Omaani rattatuuril!!! Kas meie poisid sattusid ka külakuhja? Päevarahad ja preemiad on ilmselt nii suured, et keegi ei julge naftašeikidest korraldajatete vastu sõnagi öelda.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Meeste pildi rezii oli juba parem, loeti siinset blogi.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas teenida kuus amatöörsuusatamisega puhtalt 1500€? Teate? PP andis olulise liidi! Tuleb igapäev suusatama minna! Loomulikult tuleb iga päev ka 50€ suusamäärmimine teha! Ja ega rikkus passiivseid ei salli, määrida tuleb ise! Kas PP teenib oma lehelugudega 1500€ puhtalt kätte? Ju ta teenib, sest tema ju ise ei määri, tema maksab.

 
At 14:49, Blogger Priit Pullerits said...

No vähemalt mu koht omas masina- ja vanuseklassis palju parem kui Team Haanja meestel eile ja täna.
Poltoranin ütles, et sel tänasel rajal tema kogu elu raskeim sõit, nii et näete, mis oludes tuli seekord ponnistada, ei olnud lihtne. Aga sai ära tehtud!
Aga Rehemaa ütles, et rõõmustada küll pole, aga igale langusele järgneb tõus.

 
At 14:49, Anonymous Mati said...

See oli planeerikud kämm, või kuidas Taaramäe ütlebki. Korraldajad ei teinud midagi. Ajakirjanikud raisad passisid tee ääres fotokaamerad valmis. Tuleb tuttav ette, Pullerits?

Jah, oli tore sõit. MK-etapi harrastajate sõit on nüüd juba mitmeid blogikirjutisi. Kas saame teemaga edasi minna? Reportaaži enam ei tule, eks, hr Pullerits? Kes neid viitsib lugeda?

Meeste mõtted on juba suvise Etappe de Tour s.o Col de Calibieri juures. Kas Teie lähete ka Prantsusmaale mäge sõitma, hr Pullerits? Ei lähe? Miks siis? Oma kaalu juures oleks teil punnkõhtude ees selge eelis.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Kaljuveeri häda lisaks kommentaatorioskuste puudumisele on see, et ta ei oska ka ei inglise ega vene keelt.
Vaadake järelvaatamisel kahe päeva intervjuusid sportlastega ja jah... kurb on ja valus hakkab kõrvadel.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Meeste söidu pilt oli täitsa ok. Tundus et rezissöril oli köht lahti naiste söidu ajal ja istus peldikus kui Marko Kaljuveer ise nuppudega mängis reziipuldis.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Raja ringiaeg oli ikka väga hea, võrreldes meie viimaste päris suusatajatega))

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Northug ei soovinud sellisel rajal võistelda, kus Kalev Kruus maokaid paneb või oli põhjus Pulleritsus?

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Otepää MK-l midagi head ka oli? Eesti suusatajate etteaste oli alla igasugust arvestust. Publikuhuvi praktiliselt puudus. Ilm oli sitt. Rada oli pehme pask, millel oli sisuliselt võimatu sõita (meenutaks kasvõi Petušoki finišisirget). Naiste sõidu teleülekandega tegi Kaljuveer ajalugu: worst ever. Ja kogu selle jama peakorraldajaks oli dopingumees Mae.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Eesti poolelt olid päeva kangelased ikka Pärnu meehed (Raja ja Piiroja), viimane niitis ka mõned männid maha..., kogu see TH, pole lihtsalt sõnu, Rehemaa sai veel indu minna edasi järgmise OM.
Vaadake ka mis suusaga täna Raja kastanid tulest välja tõi, Priit, ei sõida need teppani fisherid midagi

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Jääb arusaamatuks, kas keegi kommentaatoritest üldse Tehvandil kohal käis? Rada oli ilma arvestades väga OK; loomulikult raske. Eriti kui Tähtvere ovaalilt vaadata. Priit võib siin masinaklassidest ja muust sonida, kuid isegi 2 naise käest tuli lutt.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Aga kaks naist jäid tahapoole. Kas naist ülalpool ja kaks allpool - not bääd. Kade oled või, eelmine mees? Ei saa ise kuskilt ja kelleltki?

 
At 17:16, Anonymous Roberto, prokuröri onupoeg said...

Ei ole võimalik, et Eesti üks proffesionaalsemalt treeniv mees, kelle kasutuses, on maarjamaa parim hooldetiim (seda nii suusahoolduse, meditsiini massaazi, tehnilise nõustamise jne osas), kaotab teisele harrastajale 5 km rajajupikesel 4 minutiga! 63 km distantsile ümberarvutatult oleks see ca 50 minutit kaotust! Siin on tegemist vandenõuga või kihlveo pettusega. Igaljuhul asi haiseb!

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Allar Raja sõitis küll vaid ühe ringi, aga tempo oli tal kiirem kui kolmel viimasel MK lõpetanud mehel. Samas ei saa vist arvestamata jätta ka seda fakti, et raja suusad ja määrded polnud ilmselt päris norrakatega võrdsel tasemel. Mehe töövõime on võimas, ta kestaks ka see kolmveerand tundi kenasti ära. Raido Ränkel sõitis ühte ringi keskmiselt 15:31-ga, Allar Raja 16:15-ga. Endselt olen seisukohal, et maailma tipp pole suusatamisest eest läinud, vaid meie mehed on lihtsalt nõnda viletsad. Ei saa Raja puhul veel unustada ka kaalu vakti ja pudru rada pole ilmselt ka ta lemmik. Tugevamal rajal ja samaväärse suusaga peavad pärissuusatajad ikka kurja vaeva nägema, et Rajale vastu saada. Kui Rajal oleks veel suusatehnika ka enam-vähem, siis jh....... mootor on tal ikka 10 korda võimsam kui praegustel pärissuusatajatel. Ränkel kaotas võitjale 6 minutit, ehk ühe ringi kohta 2 min. Raja kaotas Ränkelile 45 sekundit ringi kohta. Kui Raja läbinuks ka 15 km, siis ma pole sugugi kindel, et ta kaotanuks Ränkelile ringi kohta rohkem kui 2 min. Ehk siis...... Raja on Eesti tippudele oluliselt lähemal, kui need maailma tipule. Vaidleb keegi vastu ?

 
At 18:47, Anonymous Kägu said...

Eesti tipp, ehk siis Rehemaa kaotas maailma tipule minuti ja 10 sekundit ja MK punkti koht jäi kõigest minuti, ehk siis 20 sekundit ringi peale kaugusele. Pealegi Raja kui tegevtippsportlase võistlemine, harrastajate klassis ei ole tegelikult eetiline. Sõudjad on üldiselt väga head suusatajad, sest paljud neid kasutavad suusatamist talve perioodil baastreeninguna. Mõlemad on vastupidavusalad ja kasutatavad lihasgrupidki suures osas sarnased. Ma ei näe eufooriaks põhjust, sest samamoodi võime me näiteks Tiidrek Nurmele natuke suusatamist tutvustada ja ta tõmbaks oma võhma ja treenituse pealt selle seltskonna otsa. Samamoodi, on ka enamus suusatajad üsna head jooksumehed, kui neil on vähegi motivatsiooni ja viitsimist.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

PS Tegelikult ma jätaks arvestamata ka parema suusa ja määrde fakti, mis peaks nagu tegevsuusatajatele eelise andma. Võisteldi küll samal rajal, aga erineval ajahetkel. Hommikul ilm oluliselt jahedam, rada värskem ja vähem pudrune, mis peaks libisemise osas eelise andma pigem Rajale.
Kägu

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Allar Raja on siiski 95 kg, seda ei saa ära unustada. Pigem eelist küll Rajale anda ei saa. Kas rühib enda määritud suusaga tehvandist üles 95 kilone mees, või 70 kilone mees pärastlõunal määritud suusaga. Minu meelest võiksid sellisel võistlustel osaleda ka pärissuusatajad, miks mitte ka laskesuusatajad ja miks mitte ka paar kolm täietsi algajat. Siis olekski rajal 30-40 suusatajat ja kõik saaksid võrrelda, kus nad samades tingimustes on võrreldes Eesti tipu, teise suusala meestega (kahevõistlus, laskesuusatamine). Teised vastupidavusalad, aerutamine, sõudmine, jookmsine jne., endised sportlased, niisama harrastajad (Hermaküla, Pullerits), naised jne.

Kui siin võrreldi, et Raja ei tohiks võistelda suusatamises, samad lihasgrupid, mõlemad vastupidavusalad jne....... täiesti loll jutt. Jooksu kasutavad siin ilmas pea kõikide alade esindajad baastreeninguna. Jooksuvõistlustel ei või siis keegi osaleda :D ? Kust tuleb selline mõtlemine üldse. Raja on siiski kõva, tunnistage seda. Raja ei või võistelda, sest on tugev. Äkki Pullerits ei või ka võistelda, sest ilmselt Kalev Kruusiga võrreldes treenib ta oluliselt rohkem ja Pullerits on siiski suusataja kehaehitusega. Kui sellise loogikaga asjale peale minna, siis ei saaks ju keegi võistelda. Järgmine kord sellisel võistlustel paluks starti ka Kristina Šmigun-Vähi, Andrus Veerpalu ja siis mõni maailmatipp ka või siis Eesti tipp. 30-50 startijat ja oleks väga vinge üritus. Kõik saaksid teada, kus on nende koht.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Kanal kahe murdmaasuusa ülekanne oli ikka kohutav. ERR-i laskesuusa kommentaatorid on ikka kordades paremad. Täna vaatasin naiste 10km klassika Otepää MK-etappi, siis laskesuusa MM-i naiste sõitu, siis tegin ise sporti ja siis kohe peale seda vaatasin laskesuusa MM-i meeste sõitu. Kes oleks 10 aastat tagasi arvanud, et Otepää MK meeste eraldistardi 15km klassikat ei mahu päeva kavva :) Toona oli see täiesti mõeldamatu. Täna tunnen, et ei jäänud millestkist ilma. 10 aastat tagasi ilmselt ka profisportlased sättisid trenniaja nii, et näeks Otepää MK sõitu.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

PS! 2005 oli väidetavalt seal oma 20 000 pealtvaatajat nädalavahetusega, nüüd vist ainult 3000-4000.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Kägul on exceli tabel pähe kukkunud

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

21.02, Kas te olete juhm, või mängite seda? Keegi pole öelnud, et Raja TOHI osaleda. Arvamusavaldus oli, et see pole eetiline, sest ainsana kogu seltskonnast on ta tippvormis tegevsportlane. Pole mingi ime, et ta on hea suusataja, ka näiteks Jüri Jaanson oli seda ja on veel nii mõnigi sõudja

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

21:32 Kas te olete juhm või mängite seda? Kas see on eetline, kui Pullerits võistleb Kalev Kruusi vastu ? Ainsana kogu seltskonnast on Kalev Kruus treenimata. Pullerits on jooksnud 800m 1:55,9 -ga. Mis on Kruusil vastu panna. On see eetline, kui kaks sellist meest omavahel mõõtu võtavad. Ilmselt on nii mõnigi teine jooksumees suurajal jka päris kõva, kes suutnud 800m joosta alla 2 minuti. Ilmselgelt Kruus pole ja nagu tänane võistlus näitas, siis ei oska ta ka laskuda. Priidu puhul väga ebaeetiline käitumine, julges Kruusi vastu starti minna :)) Mis vahet sel, kas vale ala tippsportlane tugeva harrastaja vastu või tugev harrastaja tühja koha vastu. Kus see eetikapiir jookseb ??? Pullerits varsti tuleb, siis seletab :)))

Siin on ikka kummalisi tegelasi küll.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

22.47 Teil on õigus, Kruusi rajale ladkmine polnud tõesti eetiline. Hea, et see veel nii lôppes ja keegi tõsist tervisekahjustust ei saanud, sest treenimatu ja oskamatu suusataja sellusrl rajal on ohuks nii endale, kui teistele.

 

Postita kommentaar

<< Esileht