teisipäev, jaanuar 31, 2017

Pullerits: Mida vastata Jaak Mae ootamatule kutsele?

Reede õhtupoolikul tegi telefon plinn-plinn. Andis märku, et saabunud on teade. Teade algas sõnadega: «Tere, Priit, loodan, et sportlik vorm on hea ja vaim valmis...» Lugesin teate ühe sooja jutiga lõpuni ja helistasin siis teate saatjale. Vastas Otepää MK-etapi peakorraldaja, Salt Lake City olümpia pronksmedali- ja Val di Fiemme 2003. aasta MM-võistluste hõbemedalimees Jaak Mae (fotol ülal paremal).

Mae ütles viisakalt, et tööpäev ametlikult ju läbi, seepärast ei hakanud helistama, vaid piirdus tagasihoidlikuma sõnumiga. Sõnumi sisu seisnes selles, et ta läkitas mulle kutse 19. veebruaril Otepää MK-etapil osalemiseks, lõpetades selle nii: «Positiivset vastust osalemise kohta oodates, Jaak.»

Lühidalt: Mae jutt oli spordimehelikult konkreetne. Oli mul kerge talle samasuguse konkreetsusega vastata? Ega olnud.

Fast forward eilsesse, esmaspäeva. Küsisin Tallinnas fototoimetuse juhilt Erik Prozeselt, kas on võimalik teha Otepää MK-etapilt kiivrile kinnitatud kaameraga rajalt otseülekannet. Üle-eelmise aasta augustis sai seda ju tehtud Tartus, kui startisin Euroopa meistrivõistlustel maanteesõidus (fotol ülal paremal). Kuigi otsepilt olla kohati hakkinud, oli toona tegemist ikkagi täiesti uuendusliku ja erakordse ettevõtmisega – mitte keegi Eestis polnud eales nii suurelt ja kiirelt võistluselt pidevat osaleja kommenteeritud otsepilti edastanud.

Prozes ütles, et kuna Otepää MK-etapi rada kulgeb asulast eemal, maastikul ja osalt metsa vahel (fotol vasakul), hakkab pilt kindlasti kõvasti hakkima ja hanguma ning midagi head sellest ei tule. Nii langes otsereportaaži edastamise küsimus päevakorralt maha juba enne, kui oleks saanud MK-etapi korraldajate jutule minna, kas ja mis tingimustel mul oleks üldse õigust tollelt võistluselt pildiga reportaaži teha. (Huvitaval kombel ei ole mingeid õigusi vaja hankida ega vormistada selleks, et teha fotodega illustreeritud sõnaline, trükitud reportaaž...)

Nüüd tagasi reedesse. Mae küsimus oli selle kohta, kas vorm on hea. Hmm, ei usu. Vorm ei saa ju olla hea, kui seni on õnnestunud teha ainult üks võistlusstart, ja seegi sprindis. Mae mäletab kindlasti hästi, et tippvormi saavutamiseks vajas tema 6-7 võitlust. Teiseks, ega need 600 suusakilomeetrit, mis selle talvega kokku olen saanud – neist umbes 350 jaanuaris ja 250 novembris – ole mingi maht, mille pealt annaks vormi teritada. Liiati ei tasu unustada, et ega ma ole enam esimeses nooruses. Pigem juba teises, kui mitte kolmandas.

Iseenesest oli Mae saadetud kutse topeltspordimehelik seetõttu, et viis aastat tagasi, 2012. aasta Otepää MK-etapi eel oli just tema see, kes otsustas, et mina starti ei pääse. See pälvis kajastust isegi Eesti ajakirjanduses. Aga too on nii vana ja habemega lugu, et ma isegi ei mäleta, mis too põhjus võis olla. Tõenäoliselt ei mäleta täpselt Maegi või igatahes ei kanna ta vimma – erinevalt mõnest teisest mehest, teate küll! –, sest ega ta muidu poleks ju kutset saatnud. Mis ma siin öelda soovin, on see, et see ongi õige spordimehelik käitumine, mille kohta ütleb rahvasõna: omad koerad purelevad, omad koerad lepivad. Müts maha Mae ees! Omalt poolt lisan, et mulle on ta alati olnud Eesti lemmiksuusatajaid. Kas või ühe ammuse juhtumi tõttu, mida Mae ise ilmselt ei mäletagi.

Salt Lake City olümpiani jäi umbes kuu või veidi rohkem. Toonane Postimehe sporditoimetuse juht Andrus Nilk oli teinud mulle ootamatu ettepaneku, kas soovin samuti olümpiale sõita. Olümpia toimus ju Ameerikas, lisaks mu lemmikosariigis Utah’s – muidugi soovin! See tähendas ka veidi tööd enne olümpiat, mille hulka kuulus, muide, hankida Otepääl esimene intervjuu Kristina Šmigunilt, kui oli just tulnud teade tema positiivsest A-proovist, aga samuti teiste suusatajate usutlemine. Üks, keda pidin intervjueerima, oli Mae. Sain temaga kokku keskpäeval, kui ta läks Pentagonis lõunat sööma. Too oli veel aeg, mil ajakirjanikud kasutasid väikseid lindimakke. Kuid nagu sageli nende kohmakate riistapuudega, juhtus minu omagagi ootamatult, et see keeldus tööle hakkamast. Haarasin siis kähku kotist paberilehed ja pastaka ning hakkasin kiirkirjas kõike üles tähendama, mida Mae rääkis. Ei olnud ju aega diktofoni kallal nokitseda, sest spordimehe väärtuslik puhkeaeg enne elu tähtsaimaid starte muudkui jooksis. Aga Mae oli väga viisakas ja asine, ei hakanud streikivat tehnikat kommenteerima, vaid vastas asjalikult küsimustele, ja vastas piisavalt rahulikus tempos, et jõudsin kõik kirja panna. Eks aitas rahulikule tempole kaasa ka asjaolu, et ta pidi rääkimisega samal ajal suud ka söömiseks kasutama.

Kuid nüüd, reede õhtupoolikul, olin Mae ees taas mõneti kimbatuses. Vormi ei ole, see on selge. Vaim tahaks osaleda, aga sunnib ka ettevaatlikkusele. Ma pole juba tükk aega Otepääl sõitmas käinud. Viimati tegin seda kaks aastat tagasi, kui käisin seal trennis koos Vene sprindiässa Nikita Krjukoviga (fotol vasakul). Kuigi Krjukov avaldas pärast kiitust, et sõitsin tublisti ja sitkelt kaasa, tuleb siiski jääda realistiks, et talle oli tegemist kerge ja rahuliku trenniga. Seega pole mul suurt aimugi, kust ja kuidas Otepää MK-etapi rada ikkagi kulgeb. Niisiis küsisin Maelt, kas too kiire laskumine seal suusahüppemäe nõlva lähedal, mida ammustest aegadest häguselt mäletan – ja mida Krjukoviga igaks juhuks kaasa ei sõitnud –, on võistlusrajal samuti sees. Mu mälestus tollest laskumisest on hägune ka seetõttu, et kiirus läks seal sedavõrd suureks, et hoolimata tõsiasjast, et sõidan ju prillidega, kogunes vesi silma, ja kui vesi oli silmas, siis läks nägemine ikka hirmus uduseks. Liiati tunnistasin Maele ausalt, ja ütlesin, et ma ei häbene seda ka teistele avalikult möönmast, et pärast suvist rangluu ja viie roide murdu tekitavad igasugused adrenaliinirohked ja vähegi riskantsed olukorras minus paratamatult hirmu.

Aga ilmaolud näikse Eestis kujunevat sel talvel sellised, et need soosivad kiire ja jäise raja loomist.

Mae, tundus, et sai mu murest aru. Ja ütles, et tuleb ikkagi 5 km ring.

Ütlesin, et võidu või medali peale sõitjat minust küll ei maksa loota.

Kui kaua on aega otsustamiseks, pärisin. Uue nädala teise pooleni, vastas Mae.

Seega on paar päeva veel jäänud. Mida ütleksite teie? Ja kes ka teist starti pääseb?

Foto 1: Jaak Mae uurib 19. jaanuaril, kuu enne Otepää MK-etappi, kas klassikajälg Tehvandi nõlvadel kannatab juba tippmeestelgi sõita. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (keskel) Vanemuise tõusul tegemas videoreportaaži 2015. aasta augustis Euroopa meistrivõistlustelt maanteesõidus. Foto autor: Kalev Saar, Postimees/Scanpix
Foto 3: Eesti meistrivõistlused Tehvandil suusavahetusega sõidus mullu detsembri lõpus. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 4: Jaak Mae pärast Salt Lake City olümpiat vastuvõtul Tallinnas Raekoja platsil, vasakul Edgar Savisaar. Foto autor: Egert Kamenik, Postimees/Scanpix
Foto 5: Jaak Mae oma hiilgepäevil Salt Lake City olümpial. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix 
Foto 6: Priit Pullerits Nikita Krjukovi kannul Tehvandi suusastaadionilt väljudes tõusu võtmas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 7: Veikko Täär kukub 2012. aasta Otepää MK-etapil. Mikrofoniga Margus Ader, taamal istub sõudja Allar Raja. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

83 Kommentaarid:

At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Siin pole midagi mõelda.
Loomulikult tuleb minna ja panna ja kohalolekuga toetada Eesti suusatamist.
Seda enam, et karta on - "hea suusailma" ja meie tippude viimase aja tulemuste taustal -, et kohale tuleb küllaltki hõre publikum.
Ning kui juhtub veel ka vesine ja sombune nädalavahetus olema nagu, mäletate, eelmisel Otepää etapil, siis seda enam...

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogipoeg on ka MK stardis?
---
Pilt 6, kes on Pulleritsu kannul?

 
At 10:32, Anonymous Vigursuusataja, tihti sabapeal said...

Aga jah, karvalistel ja sulelistel saab Tehvandi tõus, kuid kindlasti ka kiire ja tehniline Püksisääre laskumine paras väljakutse olema.
Võib ennustada, et sabapidurist tuleb üks päeva tegijaid. :))

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Maailmakarika rada:

https://www.owc.ee/bw_client_files/otepaa/public/img/File/5_km_KL_Publikuga_OIGE_29_01_2017(1).pdf

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

10:31, tahad kilba teha?
Noo, aga variandid?

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb minna kui kutse tuli selliselt mehelt ka pärast vimma kiskumist.
Mine naudi. Perse see medal.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Kui ikka personaalne priviligeeritud kutse antakse vormist välja konservatiivsele pensionieelikule, siis on see kahtlemata eriline kompliment eriliste teenete eest. Kutse saamist saab monitoorida ainult siira kadedusega. Kui ise saaks läheks või kõndides rajale. Samas oleme ausad, laskumised on PP-le lausa eluohtlikud, kukkumisoskus ju puudub, vesi silmas ja ega kabelimats pole sellistes oludes kaugel. Kui veel Schummi kombel kiiver pähe panna, siis võib kukkudes kõike juhtuda. Seega arvestades ilukõnega põhjendatud vabandust, saab Mae kindlasti aru, et loobumine ei ole seotud mingi vana vimmaga vaid puhtalt objektiivsest kõlblik kuni tähtajast. No PP pole enam lihtsalt kõlblik, tema sõidud on sõidetud. Munad on maas.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

10:35, siin need on:

Zhambalova Alisa,
Zhukova Natalia,
Kovaleva Polina,
Matveeva Natalia,
Repnitsyna Olga,
Romanova Yula,
Soboleva Elena,
Storozhilova Darya,
Shunaeva Nadezda.
Belorukova Yulia,
Vasileva Lilia,
Vedenina Darya,
Gushina Maria,
Kalsina Polina,
Nepryaeva Natalia,
Nechaevskaya Anna,
Oshepkova Evgenia,
Sedova Anastasia.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Soboleva Elena

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi tuleb sinna minna, siin pole isegi midagi mõelda. Tuled mäest alla kas või sahka :))
Need on sündmused, mis jäävad tulevikus veel kauaks meelde. Neid Dendropargi ringe ei mäleta varsti enam keegi. Mis vahet sel on, kas oled vormis või ei ole. Sellisele võistlusele saab just ilma vormita peale minna. Kui lähed TM-i starti ja tahad eelmise aasta tulemust üle teha ja oma põhikonkurentidele tuult alla teha, siis võib vormi pärast muretseda. Oled sa proffidest 15 või 20 minutit aeglasem, no mis sel vahet ? :D

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Tänases lehes selline kriitiline kolumn:

http://tartu.postimees.ee/3997083/priit-pullerits-eesti-suusatajate-viljatu-ponnistus

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Tehvandil rada sees, valgustatud, mine tee enne otsustamist mõned ringid, lihtne ju.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ära parem mine, minestad pinge tõttu taaskord äkki... :(

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on võimalik laskumisel kukkuda, kui rööpad on ees?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits rajale. Blogipoeg ka.
Enne Nuustaku tuusikuid ära ei osta, kui härra Mae on hõiganud, et Pullerits on stardis.

Kas Suur Meister tuleb ka?

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

11:21, vale vastus.

http://2.bp.blogspot.com/-nv4AHx94yCA/VLjbLIstNZI/AAAAAAAAUjQ/HPI4JPRKxrY/s1600/1KT14JAN15G24.JPG

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Zhukova Natalia

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis juhtus Peep Pahviga?
Millisel kanalil kuuleme tulevikus M.E.N raadiosaadet?

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Kukkumise ohule viidates tunnistab Pullerits, et keha on juba nõder, ei kuula enam sõna. Tudiseb pisut.

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Väga kõva, 15:38. Saite ära äsada. Päeva korras, eks? No võtke siis terviseks, kui teiste kallal ilkumine teile rõõmu toob.

 
At 17:39, Anonymous Hazek, tsehhide suusaanalüütik said...

Siin pole kahtlustki, vanameister peab starti tulema. Sellest tuleb äge võistlus. Proovin ise ka starti saada.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/3997685/johaug-testis-oluempiaradu-kas-vihje-kergele-karistusele

Kas meie suusaturistid lähevad ka olümpiaradadega tutvuma?
MK punktid ju saadaval ja tiimil pappi on.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

15:20, Teil võib õigus olla, kuid kaks aastat tagasi pakuti siin blogis,
et see on Romanova Yulia.

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Cross+Country+Women+Sprint+FIS+Nordic+World+ut7qXs9z2S2x.jpg

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui blogiperemees laadiks üles kõrgresoga näopildi siis saaks oletamise asemel täpsemalt väita.

 
At 18:46, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, pildikiibitsejad, ärge tegelege huinjaaga. Mis tähtsus, milline teile kättesaamatu russkaja b☆☆☆ seal on?

 
At 18:48, Blogger Priit Pullerits said...

Ja et keegi valedele jälgedele ei satuks: b☆☆☆ tähendab belohvostikova. Ja mida see tähendab?¿

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Saadaks tädile pildi ja paluks autogrammi. Fännidele ikka vastatakse.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

PP, millal maailmakarika rada läbi sõitma lähete? Jääme videoblogi ootama.

 
At 19:33, Anonymous Karla, aednik ja pargivaht Ida-Eestist said...

18:48, see on valgesaba.
Või kogunisti lehtsaba?

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Mida tähendab katusha?
Rattahooaeg algab, kevadlaagrid ei ole ka enam kaugel?

http://sport.postimees.ee/3998491/taaramaee-alustab-homme-hooaega-tuuril-kus-ta-2012-aastal-poodiumile-tuli

 
At 19:59, Anonymous Vello said...

Ajakirjanik Pullerits kirjutab, et klubis Team Haanja on töö noortega nõrgal järjel. Selle tõttu kannatavad ka kogenud suusameeste, koondislaste tulemused. Kas sm Sõõrumaa ja sm Laane on asjaga kursis?

 
At 21:49, Blogger Andres P said...

Võhmamehed, võtke eeskuju - http://english.finlandiahiihto.fi/Default.aspx?tabid=538
valige 50km free, female ja Estonia. (ei saa otseurli teile linkida)
Sõbralik tervitus Soomele 100 aastapäeva tuleku puhul.

 
At 21:55, Blogger Priit Pullerits said...

Karla (19:33), valgesaba on õige. Aga jäite poolele teele siiski. Kes on valgesaba? Loomulikult jänes. Niisiis on pildil vene suusajänku, eks ole?

Semiootik Martin oleks läigult selle asja ära lahendanud. Näete, kui ta puudub (lööb luuslanki, joob õlut või valmistub Priimäe seminariks?), vajub intellektuaalne panus kohe lahjaks.

Täna pärast tööd Tähtvere sprindirajal tosin ringi 57.20ga, Endomondo järgi 14,5, aga päriselt ligi kilomeeter rohkem (olenevalt, kas lugeda õigeks 1,25 või 1,3 km, siis vastavalt 15 või 15,6 km. Kuna stardisirge järgne kurv, rääkimata kolmanda-neljanda vahelise tõusu-laskumise paunast, mis tuleb võtta mööda välisviraaži, on suusarada pikem kui sissetallatud suvine rajake, siis õige on pigem 1,3 km. Ent hea soojendus homseks sellegipoolest, eks?

 
At 22:01, Anonymous Uugu said...

Mis distants homme on?

 
At 22:18, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, Andres, tegin sellest Postimehele kohe ka uudise:
http://sport.postimees.ee/3999057/eesti-president-laeheb-soome-kuulsaimale-suusamaratonile?_ga=1.89360347.1107269603.1479062068

 
At 22:28, Blogger Priit Pullerits said...

Uugu, Lähtel 3,9 km (3x1,3 km) klassikat. Ei-liha-ega-kala ala, ei sprint ega võhmaala. Selline vahepealne.

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

See uudis oli juba hommikul üleval

President Kersti Kaljulaid suusatab Finlandia maratonil

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/president-kersti-kaljulaid-suusatab-finlandia-maratonil?id=77079840

 
At 23:05, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kirjutas, aga pealiskaudselt kirjutas. Mul on inforohkem lugu ja kindlama allikaga. Nüüdisaja jamauudiste maailmas pole see sugugi väheoluline.

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Eriti oluline on presidendi stardinumber! See vist ongi see inforohkem osa...
Palju õnne eriti inforikka loo puhul!

 
At 01:13, Anonymous Martin said...

Poliitiline tuulemuutus? Ajakirjanik Pullerits demonstreerib oma vene keele sügavat, nüansirikast tundmist.

Hr Pullerits, ärge minge minge Otepää MK-etapile. Liiguvad jutud, et teile tahetakse seal "rongi" korraldada.

Taaramäe uudis on hea näide Eesti peavoolumeedia kallutatusest ja ebakompetentsusest. Bessiidide (oli vist nii?) velotuurist ei ole keegi midagi kuulnud. See näitab, kui suureks on klassivahe Kangerti ja Taaramäe vahel kärisenud. Esimene sõidab maailma absoluutsete tippude - Naira, Nibali, Aru, Greipeli, Krujswiiki jt seltskonnas. Eesti meedia on aga mehed võrdsed (ei, muidugi, Taaramäe on suurem staar!) Debiilid, bljad 8(

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Priit on pikka aega olnud suusaspordis harrastajana põnev tegelane, siis loomulikult vääriks osalemist MK harrastajate sõidul. Paljud mõtlevad temast irooniliselt, lausa mõnitavalt, kuid enamusjuhtudel väljendab see vaid asjatut rumalust. Mõelgem, kui palju on tegelikult tekkinud kasulikku läbi Priidu mis iganes tegevuste? Paljud ei suuda siinkohal midagi meenutada ja taaskord võite endale otsaette toksida, et rumal vahest olete siiski teie ise. Olenemata tulemusest olen veendunud, et Priidu osalemine elavdaks vaid sporti ja oleks jälle siin paljudel millekallal võtta. Mingem vahest teisedki suusatama, et rasvunud morsaga sarnasus ei tekiks, kuigi teisigi spordialasi on veel, mida Priit näedsa teeb...aga teie?

 
At 02:19, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu tegevus on tekitanud palju kahju Tartu Maratonile ja Eesti suusatamisele tervikuna. Sellepärast on talle ka maratonile pääs keelatud.

 
At 02:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis Teil Postimehes toimub, kinga anti nii, et Pahvil oli õnne, et lubati asjad kokku panna?
http://ekspress.delfi.ee/persoon/peep-pahv-pole-lodipuks?id=77086302


"Kas anti siis vähemalt käekell pikaajalise teenistuse eest?

Pahv naerab.

„Käekell…! Mida kuradit! Lasti asjad kokku korjata ja kogu moos.“

Ja kõik?"


 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsalt konkurent oli uudisväärtuse juba pool ööpäeva varem ära võtnud. Ja miks Postimees jäi poolele teele, oma nupukese tähtsuse tõstmiseks oleks pidanud ka toitlustuspunktide asukohad ära tooma. Ja menüü ka veel takkaotsa. Ja kus on uuriv ajakirjandus, kas osavõtmukasu tasub maksumaksja või meie president ise või hoopistükkis Soome president? Võtke kokku ja visake see pealiskaudsuse mantel minema, Pullerits.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Nii tore, kui uudis on maksumüüri taga. Ei teki isegi õrna aimu, millest seal kirjutatakse. Kogu uudisväärtus sisaldub juba blogis. Milleks enam need detailid?

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit -
kas sinu statement 06:40 on ähvardus või ähvardus koos väljapressimise katsega?
Lapsik ja kuritegelik igal juhul.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

http://suusahullud.ee/skiest-suusasoit/

 
At 11:36, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake välja, 10:57.
Aga jah, parem on, kui mustvalgeid jälgi ei jää.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

11:36 - tubli! Mul on ka nii, et kui ma suurte poiste mängudes palli liiga aktiivselt togin, siis antakse mõnele seotud isikule kõvem võmm. Kuidas seal Postimehes lood on, kas Pahv oligi nagu tüliks ees või olid suhted pigem nagu neutraalsed?

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Vastaksin nii, et kuna ma kardan mäest alla laskuda, olen juba ka vana ja ei häbene seda ka välja öelda, et tunnen hirmu, siis ma loobuksin osalemisest, öeldes - Thanks, Jack! No-no-no. Tudisevi päi ei ole seal küll midagi teha, paraku.

 
At 12:28, Anonymous Mati said...

Pullerits on siis üle läinud Indrek Kelgu ähvardamisele.

"Pikk plaan" ja "Kelk veel kahetseb". Need pole kerged sõnad.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaksid sõnad alati kerged olema, mingid lumehelbekesed olete või?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

11:56
eks suured poisid pea üha enam ja enam kohanema ka väiksemate poistega. Räägitakse psüühhikahäiretega noorte arvu massilisest kasvust. Paraku on seal oma osa mängus just suurte poiste nõmedustel.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, miks kapo suuri poisse ei keera? kapo peaks neistki suurem olema.

 
At 13:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Rääkides nüüd teemasse ka siis, peaks Pullerits kõigepealt uurima, millised on stardirahad, st palju talle makstakse selle eest, et ta seda suht tühist üritust oma isikliku kohaloluga kaunistab ja täiustab? Vaadates milliseks tolerastia , pederastia ja multikulti hääletoruks on "Postimees" saanud, siis pole mingi ime, et munade ja selgrooga mehed nagu Pahv sealt lahkuvad.

 
At 13:10, Blogger Priit Pullerits said...

Te kõik siin veel kahetsete, kes valesti sõna võtavad.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

13:10 olen permanentses kahetsushoos. Tõekompass käib ringiratast, õigemini see nõel mis üritab osutada õigetele inimestele. Kahjuks on nii, et need kellele sõna antakse, need üks päev räägivad toredat juttu ja teine päev ahhetama panevat mula.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Tubli ajakirjanik, et avaldasid oma tõelise iseloomu, kohe selgem lugu.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

JA KES ON SÕNAANDJA?

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

KELK: Mida vastata Pulleritsu ootamatule ähvardusele?

 
At 15:51, Anonymous Enrico said...

Ajakirjanik Pullerits,
Libisemine hea, aga olge ettevaatlik. Tallinas käisite juba siruli. Libedaga tuleb liiva visata. Liiva jätkub.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

https://www.estoloppet.ee/et/uudised?news_id=119

Võhmamehed, Alutagusel näeme.

Lootust on:
http://www.yr.no/place/Estonia/Ida-Virumaa/Alutaguse/long.html

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Ärajäävate suurte maratonide asemele pakutakse alternatiive.

Oli ära:
http://spordiklubi.a2k.ee/File/protokoll_A2Kmaraton2017_2.pdf

Tuleb:
http://suusahullud.ee/wp-content/uploads/2017/01/SkiEst-Suusas%C3%B5it-juhend-1.pdf

Saab näha, kus 26. veebruari asendussõit toimub.
Või tuleb siiski Siberist talv.
https://www.gismeteo.ru/weather-otepaa-67816/month/


 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Millal tuleb pressiteade, kes osalevad harrastajate maailmakarikal?

https://www.owc.ee/et/2017/uudised

 
At 20:35, Anonymous Martin, spordisemiootik said...

Alternatiivi on vaja kõigil. Mitte ainult Kelgul.
Koondamised on reaalsus. Selge, et neid tuleb veel.
Hr Pullerits, juhuks kui peaks toimuma mõeldamatu - vaene Pahv! - milline on teie alternatiiv?
Sputnik News, RT?
Teie olete sinna ideaalne mees. Columbia University spetsiaalettevalmistusega. Samas olete läbinud Nõuk Armee teenistuse, teate, mis on poljarnaja stojanka. Tunnete vene kultuuri, šifreerite lahti Belohvostikova jne.
Mida võidakse teile pakkuda? 2. klassi residendi palka, kuid tegutsema jääte legaalselt. Raporteerima hakkate kindralmajor Sikanovile.
Kaks nädalat tasuta suusapuhkust Krasnogorskis. Ülikooli võite õpetama edasi jääda.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Nojaa, prohvet lubas masu jõudmist PM-i, mäletate või vajate mäluvitamiine? Samas lõi pauk teise PP-sse. Kaks korda PP tabamine ei ole lobedalt seletatav. Võimalik kuid siis oleks laksatud kohe pihta. Anti võimalus sihti korrigeerida. Selline hea komme :) Kuna pauk anti reelt korraks löödud mehelt, siis järelikult on tegemist lausa valusa laksuga pilvitust taevast. Nii öelda sõnum vägevailt. Force majeur! Selles on stiili. Semantikat. Siiski mis saab edasi? PP-l pole varianti B. Ta on alfa. Väike alfa, nagu see kes teda hommikuti pissule viib.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas teil piinlik pole? Kelly Sildarul pole veel laagrite pidamiseks ja võistlemiseks rahaprobleeme olnud. Seega mis õigusega tuled sina tema nimel riigilt raha nuruma ?

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pahv ja Risto Mehine on üks osa "OMi kokkuhoiuprogrammist"?
Kui palju pappi nende OMide eest välja käidi, kas PP teab?

 
At 21:42, Anonymous Martin, spordisemiootik said...

Sport toob silmapaare. Sport müüb. Oo, Sport, sa oled Müügijumal!
Postimehe kontsernis on sellest aru saadud.
Lähitulevik näitab, kas Olümpiamängudesse tehtud investeering tasub ära.
Peab ära tasuma! Muidu pead lendavad.
Kes ei mängi meeskonnas kaasa, peab kaduma.
Eesti mastaabis on magusaks palaks KTM üritused, kroonijuveelina Tartu maraton.
Kilba? Giro korraldaja on kes? Ajaleht!
Indrek Kelk ei suuda majandada. Tal tuleks ettevõte Postimehele müüa.
Siis läheksid ka EAS-i toetusrahad õigesse kohta.
Vaikselt, aga tungivalt antakse märku.
Kelk punnib vastu.
Pullerits sudib.
Selles on semiootikat, härrased vannutatud mehed!

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Martin nokib kapitalismi idu kallal. Noh poisu, esmalt vaata Ristiisa üle. Seal tehakse selgeks mis moodi pakkumisi esitatakse. Siis vaata üle Wall Street, ja kindlasti ka Wolf of the Wall Street. Need on kohustuslikud kapitalistliku süsteemi juhtmaterjalid. Kui aga tahad riigi tasandil mängida, siis pead õppima pähe nagu piibli ka "1984". Aga see teema on keeruline. Selle aluseid selgitati lahtiselt Lahesõja ajal. Martinit siis veel polnud. Müürivahe tn teema on nagu selgem, mõistetavam, pragmaatilisem. Kui ikka Müürivahe kandis peksa saad, siis tead kuidas linnas asjad käivad. Saad aru selgetest vihjetest ja ei torma aega raiskama riigiametnike juurde vaid pöördud kompetentsete voodrite poole, kes aitavad kortsu läinud asjad ära siluda. Tallinna Maraton on elujõulisem. Tartu ei paku huvi. Vast ainult siis, kui Tartu mehed tahavad setudega II vabariigi luua, siis saaks Tartu pealinnaks ja siis peaks tegema ka Rail Balticu läbi Tartu. See on ainuke võimalus raudtee suuna muutmiseks. Ja siis peaks Kelk kartma alles ülesostmist, sest siis on TRM kontoril käes oluline kultuurikapital. Ilmselt tuleks muistse heanaaberlikuse sildi all kohale ka Pihkva poisid konsultantideks Setumaa ühendamisel.

 
At 22:59, Anonymous Juhan Käbi said...

Mehed! Ütlen ausalt te peksate segast!

 
At 23:19, Anonymous Praktiseeriv psühholoog said...

22:35, mis rohtusid tarbite?
Sõbralik soovitus: ärge neid enam võtke. Need ei aita!

 
At 01:00, Anonymous Risto Mehine said...

http://arvamus.postimees.ee/3999667/priit-pullerits-eesti-millega-aitad-sina-kellyt?_ga=1.124775434.1840390504.1476255210

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Hüsteeriline artikkel. Karuteene.

 
At 01:22, Anonymous Martin said...

Tervitus Kalingradist.. Tuumapeaga või konventsionaalsega.. Iskander-M.. 480 km.. ah, et siia on pikem maa? Venelastel on komme, avaldavad 500 km, tegelikult on 600-700.

Hr Pullerits, see on sick! Jätke Sildaru rahule. Ta on alaealine.

 
At 06:47, Blogger Priit Pullerits said...

Eile õhtul sain kiitva kõne isegi EOK esindajalt, et väga hea ja innustav ja mõtlema panev lugu.

 
At 08:52, Blogger Priit Pullerits said...

Kelly lool veebis üle 12 000 lugeja juba, kolm korda rohkem kui mu lool presidendi minekust Finlandiahiihtole ja kuus korda rohkem kui mu lool Eesti suusatajate viljatutest ponnistustest - see ütleb kõik. Hämmastaval kombel on tulnud äärmiselt entusiastlikku ja toetavat tagasisidet sellele loole, isegi täna varahommikul ühelt tuntud kirjanikult!

Neile, kes siin öösel hakkasid kitsena kärneriks:
Eesti ajakirjanduse eetikoakoodeks punkt 3.6 ütleb selgelt, et lastest võib iga kell kirjutada, "kui ta on niigi avalikkuse tähelepanu all".

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Lugedes komme, tahaks Priidule öelda artikli kohta midagi tõredat. Loed aga jutu läbi ja selgub, et kõik ju lihtne ning läbinämmutatud mõttekäik. Enam tagasihoidlikumalt sellest kirjutada oleks patt, Kelly marginaliseerimine. Küll näitab see Kelly rahaline pool seda, et kuidas riigiametnikud teevad kõike paberi järgi. Tegelikult on riigiametnikel savi, et mis saab Kellyst. Neile on tähtsam, et bürokraatias oleks kõik puhas ja keegi ei saaks otsustajatelt selle teemaga tooli alt ära libistada. Ja lõppude lõpuks, ega riik ei pea sporti soosima. Sport on osa meelelahutustööstusest ja see tööstusharu peab ise oma staare poputama. Kahju kui selles rattas peavad tiirlema ohtu mittetajuvad lapsed, kes suruvad endas alla hirmu järjekordse luumurru või peapõrutuse ees. Kuid just see tume pool sellel spordialal on see, mis paneb otsustajatel jalad värisema. Kes vastutab, kui Kelly turvameetmed osutuvad butafooriaks ja juhtub midagi mis paneb iga ema oigama ja ahhetama?

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

TH vs Teppan
http://suusahullud.ee/wp-content/uploads/2017/02/III-etapp-esialgne.pdf

 
At 11:00, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat kus lops: Antonina Krivošapka jäi Londoni olümpia dopinguproovide järeltestimisel anaboolsete steroididega vahele ning Venemaa pika teatejooksu hõbemedalist ilma.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

kas tõesti vahur teppan tegi eile karel tammjärvele lemeksi sõidus ära!? raske uskuda, aga protokollis on nõnda kirjas..

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Vot siis nüüd tuleb välja, et peale korraldajate pettis ka Krivošapka ise: "Priit Pullerits said... 19:00 - korraldajad petsid mu ära: nad jätavad esimese raja vabaks, seetõttu tunduski, et Krivošapka oli neljandal rajal, kuigi oli viiendal - ta oli seestpoolt lugedes neljas jooksja."

Lahe värk, olümpia emotsioone saab mitu korda läbi elada. Kõigepealt võitjatele ja siis dopinguga patustajatele nende pettuste eest.

 
At 10:01, Blogger raybanoutlet001 said...

cheap jordans
ray bans
dolphins jerseys
golden state warriors
michael kors handbags
nike blazer pas cher
gucci sale
boston celtics jersey
nike air huarache
louis vuitton sacs
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht