neljapäev, jaanuar 26, 2017

Pullerits: Miks ma ei ilmunud Tartu suusameistrivõistluste starti?

Järsku, ilma et oleks jõudnud midagi mõelda või tunda, olid mul Tähtvere spordipargi külje all jalad maast lahti...

Vähem kui 24 tunni pärast pidid algama sealsamas Tartu linna meistrivõistlused murdmaasuusatamises, kavas 10 km klassikatehnikas.

Aga vahepeale pidi mahtuma veel paljutki.

Võistluspäeva hommikul juba kell pool kaheksa asusin teele Tallinna poole. Pidin minema poole üheteistkümneks külla Tõnis Niinemetsale. Teate ju küll teda – aasta meelelahutaja, aeroobikatreeneri Suzi Vesiku ja energiast ülekeeva Kevin-Christiani kehastaja, aasta spordigala üks juhte (fotol all vasakul) koos Marko Kaljuveeriga, kes pärast seda, kui ERR ta kõigi nelja tulle poole lasi, teeb nüüd sama, produtsendi tööd Kanal 2-s ning võttis ERRilt ära senise suurima spordisündmuse, olümpia teleülekannete õiguse. Tahtsin Niinemetsaga juba tükk aega, alates detsembri teisest poolest kokku saada, aga ta on nii pööraselt nõutud ja hõivatud. Saime tuttavaks mullu kevadel, veidi aega enne seda, kui sõitsin Ameerikasse Moabi oma kuulsale jalgrattaekspeditsioonile, ning tollest ajast jäi mitmeid asju ja lahtisi otsi õhku rippuma. Seega oli, millest rääkida.

Külaskäik tema koju Kadriorus läks pikemaks kui olin planeerinud. Või nagu öeldakse: juttu jätkus kauemaks. Tal oli parajasti enam-vähem vaba päev, nii et kiiret polnud. Seni oli ta tegelenud intensiivselt oma power-up ehk jõustamiskomöödia «Homme on täna!» turnee ettevalmistamisega. Nüüd võttis minu külaskäiguks aja rahulikult maha.

Igatahes kui Niinemetsa juurest minema asutasin, oli kell juba peaaegu pool kaks, mis tähendas, et rong, mis võinuks mind valgega Tartusse viia, et mitte taas pimedas starti minna nagu eelmisel korral kaks nädalat tagasi, oli juba väljunud.

Jõudsin järgmise rongiga koju Tartusse alles pool kuueks. Selleks ajaks oli väljas pime ja Lemeksi suusatalve sarja raames peetav võistlus väldanud sprindiringil juba poolteist tundi. Mu klassika-Fischerid seisid Suusahullude hooldemajas, libisemismääre oli juba eilsest alla tõmmatud, panemata oli veel pidamine. Selle panemine ootas minu korraldust.

Kuid korraldust ei tulnud, kuigi Jaanus Kunts (fotol all paremal) püsis tegutsemisvalmis.

Asi ei olnud siiski pimeduses. Aga samal ajal oli ka.

Te ei saa aru?

Las ma seletan.

Eelmisel õhtul, kui päevane sula oli asendunud paari külmakraadiga, läksin kella seitsme ajal sprindiringile võistluspäevaeelset kerget trenni tegema. Võtsin auguga uisu-Fischerid Suusahullude määrdemajast käe otsa ning sammusin raja poole. Just asfalttee kõige pimedamas, valgustamata kohas, libisesid jalad järsku alt. Nii palju, kui tajuda jõudsin, olin raskuskeskmega umbes poole meetri kõrgusel õhus. Ja siis prantsatasin müraki! maha.

Maandusin otse sellele küljele, millele olin maandunud suvel Valgas, kui murdsin rangluu ja viis roiet.

Peamise matsu võttis vastu küünarnukk. Sealt levis lööklaine õlga. Oma osa sai maandudes ka vasaku käe ranne.

«Kurat, pauk samale küljele, nagu suvel,» jõudsin mõelda. Õlg valutas, käsi valutas.

Ajasin end istuli. Toibusin. Siis ajasin tasahilju püsti. Liigutasin kätt ettevaatlikult õlast. Õnneks liikus. Aga küünarnukk oli valus. Õlg oli valus. Ranne oli valus.

Mis toimus?!

Vaatasin maha: sula tõttu üle ääre kerkinud hiiglaslik lomp oli valgunud asfaltteele ning seal imelibedaks, mustaks ja nähtamatuks kiilasjääks külmunud. Ideaalsed tingimused, et suusasaabaste alt toetuspind ära kaoks.

Kuna käsi siiski liikus, korjasin laiali lennanud suusad-kepid üles ning läksin tasakesi rajale, et vaadata, kuidas anatoomia suusaliigutusi välja kannatab. Sõitsin üliaeglaselt, jäin isegi noortele ette. Sirged sõitsin valdavalt vaid jalgade jõul. Kätt kasutasin minimaalselt, vaid tõusudel õrnalt toetamiseks. Püüdsin kindlaks teha, nagu ratturid mõnikord ütlevad, kas stardi kehv tunne läheb sõidu peale paremaks. Ei läinud. Õnneks hullemaks ka mitte, v.a juhud, kui libedal ja kõval rajal tasakaalu kaotasin ning käed selle taastamiseks veidi kaootiliselt ringi käisid – siis lõi küll õlga valu.

Sõitsin tunnikese ja viis minutit peale, 13 ja pool kilomeetrit ning siis sammusin Suusahullude määrdemajja tagasi. Pettumus oli suur ja sügav.

«Minust homme võistlejat ei ole,» teatasin pingi kronsteini seina külge kruvivale Vahur Teppanile. Tema hooldetiim oli selleks ajaks jõudnud mu klassikasuuskade põhjad juba ära puhastada ning libisemismäärde alla panna. Ütlesin, et pidagu pidamismäärde panemisega nüüd hoogu ja ootame homset.

Teppan oli nõus: tervist peab hoidma ja üleliia riskida ei tasu. Saabunud külm tõotas võistluseks kiiret, kõva ja jäist rada. Mis tähendanuks, et kui kas või korra väärataksin – ja sprindirada oma kurvidega ning võistlejate suure kontsentratsiooniga soosib vääratusi –, võiksid tagajärjed olla veelgi valusamad. Teppan, vaadates mulle kavalalt otsa, nentis, et ega selline rada vist minu trump just ole. Ütlesin talle, et ei ole siin vaja nägusid teha; tuleb öelda otse ja ausalt, nagu asjad on – jah, tehniliselt komplitseeritud rajad teevad mind ärevaks, see pole saladus.

Laususin Teppanile (fotol vasakul), et oleks meil Ameerika, läheks juhtum ilmselt kohtusse. Ja kui käeluu oleks murdunud, siis vist läheks ka Eestis. Ainult et tunnistajaid ei ole, lisasin. Kuid Teppan vastas, et on küll: Suusahullude staabi juures on 360-kraadise vaatega kaamera, mille salvestuse saab välja nõuda. Samas avaldas ta lootust, et Eestis asjad nii hulluks ei lähe nagu näiteks Austraalias, kus tal on kahe korra kogemus. Ta rääkis, et talle oli maakera kuklapoolel räägitud, kuidas ühe suusakeskuse juures oli hoiatav plekist silt, mida kõike seal teha ei tohi, aga üks noormees oli tolle sildi aia küljest lahti murdnud, selle oma istumise alla pannud, mäest alla sõitnud, sattunud autoteele, jäänud auto alla, saanud viga ja sattunud lõpuks ratastooli. Asi läks kohtusse. Vandekohtul oli hakanud noormehest hale ning kohus mõistis suusakeskuselt noormehele välja kaks miljonit dollarit, mida suusakeskus muidugi maksta ei suutnud ning läks pankrotti. (Teppan rõhutas, et nii talle räägiti, kui palju sellest on õige, seda ei ole ta kontrollinud.)

Minu hommik, kui sõitsin Tallinna, ei olnud õhtust targem. Siiski, kui õhtul Tartusse tagasi jõudsin, kiskus spordiparki vaatama, kuidas seal olud on. Ja mis ma nägin: sinna, kus olin eile kukkunud – orientiiriks: see jääb Klubi Tartu Maraton peasissekäigust laululava all umbes sadakond meetrit otse eemale –, oli Teppan pannud hoiatuseks suusarada tähistavad tahukad. Ta ütles, et hommikul oli seal iga teine laps, kes suusatama läks, siruli lennanud. Ja kui võistlusraja äärest lahkusin, süda rahul, et tegin loobudes õige otsuse, nägin, kuidas üks väike poiss oli just pikali kukkunud, hoidis tagumikust kinni ning nuttis. Isa oli õnneks lohutamas. Mõnikümmend meetrit neist eemalt lähenes salakavalalt jalust niitvale kohale naisterahvas, imik kõhule kinnitatud. Tõesõna, mind haaras õud, kui vaid mõelda, mis siis saab, kui tema kukub. Ütlesin talle, et olgu eesootavas mustas kohas äärmiselt ettevaatlik. Vaatasin järele – oligi. Jäi püsti. (Tartu meistrivõistluste tulemused on siin! Kahju, kolmas koht oli lõdvalt saadaval. Aga võistlus toimub nende vahel, kes starti tulevad...)

Täna, neljapäeva hommikul käisin katsetamas, kuidas vigastatud käsi vastu peab ja sõita laseb. Hell oli. Kuigi panin teibi ümber randme, andis üle-eelmise päeva pauk ikkagi tunda. Hea, et Viru maraton ära jääb, sest sellises seisukorras ei oleks minust mingit võistlejat.
***
PS. Loodus ei salli tühja kohta. Seal, kus mõni oma šansid maha mängib, on teine kohe tema asemel platsi võtmas. Nii see elus käib! Juba tuleb kutseid stiilis, et "kuna Indrek Kelk sind peale ei lase, siis kutsume...". Kuid ma ei ütle, kust ja kellelt need kutsed tulevad. Ei ole vaja, et head inimesed kurjade anonüümikute ründe alla langevad.
***
PPS. Ja õhtul tuli ühele üritusele veelgi parem pakkumine. Pakkumine lausa kahele! (On see ülepakkumine?) Kes lööks kampa?

Foto 1: Suusatajad Tähtvere spordipargis mullu 14. jaanuaril. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Marko Kaljuveer (vasakul) ja Tõnis Niinemets juhtimas eelmise aasta lõpus Eesti sporditähtede galat. Foto autor. Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Hooldemees Jaanus Kunts Tähtvere spordipargi kõrval Suusahullude määrdestaabis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Kukkumine libedal jääl. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix 
Foto 5: Suusataja Tähtvere spordipargis mullu 14. jaanuaril. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 6: Vahur Teppan 2008. aasta detsembris Davosi MK-etapil. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix 
Foto 7: Tähtvere spordipargi suusaradade viidad. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

85 Kommentaarid:

At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

"Vaatasin maha: sula tõttu üle ääre kerkinud hiiglaslik lomp"

Tolleks hetkeks ei olnud ruutmeetrit maad mis poleks musta jääga kaetud olnud-vaatasin õudusega kuidas autod Laululava kõrvalt mäest üles ja alla saavad.

Üks surmakutsar paneb aga muudkui rattaga, ~igal varahommikul Jakobi mäest ligi 40 kmh...

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav miks PP bussiga ei sõida? Sest oleks tund varem nõks enne pimedat Tartusse jõudnud?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Õudusega vaatan Endomondost, kuidas Priit mulle ülejõu käiva tempoga kimab. Pidasin plaani, et ahh viinamarjad on hapud! Ega siis Priidule trennitempos allajäämine pole ju mingi häbi asi või maailma ots. Tegelikult salaja siiski arvestasin, et kas enne kui ma Priidu treeningtempole järgi jõuan, sulab lumi ära või ei. Ei sulanud! :D Tegelikult segab mind hoogu lisamast ka fakt, et nigelates oludes U-pööret tehes venitasin ebaõige tehnikaga ja liiga suure hooga pöördesse sisenemisel käe õlavarre lihase välja. No tee mis tahad aga vajutada ei saa ja tuleb oodata kuni venitus on ära paranenud. Selle kõige juures ongi nagu hooaeg korras. Lihtsalt ootad olemasoleva vormi juures kuni Priidu vorm allavoolu läheb ja ongi muie suul. Mul muide kulgeb teekond suusasaabastes suusarajale mööda jääd. Oi kui palju oleks pidanud kukkuma aga ikka on õnnestunud mõne lihase venitamise hinnaga püsti jääda. Hea, et refleksid korras on ja ei ole vanadusest uimaseks jäänud. Meil siin maaomanik ei kavatsegi silte panna ega libedust tõrjuda. Ja ega enne kuni kohtuveskid omaniku teema ära klaarivad, seda õiget maaomanikku ei tule kah. Ja kui tuleb, siis paneb selle tee hoopis kinni. Konfiskeerib. Ühes sellega kaob ka võimalus tasuta suusatada. Ilmselt saab siis juba seda kõike raha eest teha. Milline rõõm! Siis saab kah maaomanikult kukkumise puhul kohtu kaudu paari milli nõuda. Seni aga peame vastu ja enne rajale minekut ei tarbi reaktsiooni pärssivaid aineid.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

TSM 2017
Hetkel kirjas:
Pikk distants - 2967 osalejat
Lühike - 629

Ühe nädala saab veel kirja panna "soodushinnaga".
Hiljem, kui maratoni toimumine kindel, kui paljud on valmis välja käima 110 raha?

Selle aasta sõidule sai kirja panna 27,5 euriga.
Kui jälle ära jääb, kas siis saab tagasi 55 eurist 50% või 27,5 eurist 50%.
Kas sõit toimub ka siis, kui põhirada ei ole?
Millal infot jagatakse, kas alles 20ndal?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Haugi mälu:

http://sport.postimees.ee/3993259/johaugi-dopinguistungi-teise-paeeva-kinnitus-suusaaess-valetas-eile

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

karma

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Ahto Jakson on ainus kes viitsib tõsist reporteritööd teha, teised ei vääri ajakirjaniku nimegi.

 
At 18:54, Anonymous Martin, Linnar Priimägi nim. Kuvandikultuuri Keskus, TLÜ said...

Hr Pullerits,
17:08 küsib olulisi küsimusi. Teie luud-kondid on muidugi kõige olulisemad, kuid ehk teete natuke reporteritööd ja aitate 17:08.l ja ülejäänud 3700 oma investeeringu tootlust arvutada.

 
At 18:56, Blogger Priit Pullerits said...

Aga palun, studiosus Martin, osa vastuseid siin:
http://tartu.postimees.ee/3991591/kuu-aega-tartu-maratonini-korraldajad-ootavad-lund-ja-sepistavad-varuplaane

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Fakte ülistav ajakirjanik kaks fakti ja eksitavat viga:
1. Kanal 2 ei võtnud Olümpiamänge ETV'lt ära..ETV polnud raha neid sisse osta.
2. Kelk lubab teid rajale, kuid ta ei saada selleks teile tasuta kutset.

 
At 19:36, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine, olge enne kritiseerima asumist ka ise täpne - pange tähele, et olen tsiteerinud mulle läkitatud kutset (millele viitavad jutumärgid!), mis algas sõnadega (kordan siin veel): "Kuna Indrek Kelk sind peale ei lase..." See ei ole minu väide.
Edasi, kui juba faktitäpsusele tähelepanu juhite, siis teadke, et olümpiamängud kirjutatakse väikse algustähega ning suuretäheliste lühendite käänamisel ei kasutata apostroofi ehk ülakoma, vaid mõttekriipsu või pannake käändelõpp kohe lühendi järele, seega ETVlt või ETV-lt (eelistatud on teine variant, sest seda on lihtsam lugeda, kuna l-täht suure V järel võib paista ka arv 1-na).
Ja mõistagi käib lause lõppu üks punkt, mitte kaks, ning sellele järgnev lause eraldatakse eelmisest tühikuga.
Nii et ühel real kolm viga - päris vilets tase.
Aga see pole veel kõik. Üte (Fakte ülistav ajakirjanik) eraldatakse muust komaga.
Ja see on täiesti arusaamatu: kaks fakti ja eksitavat viga. Tahtsite öelda kaks faktiviga? Sel juhul: kaks fakti- ja eksitavat viga. Kuna vead on eksitavad, on sõna "eksitav" kasutamine tarbetu.
Kanal 2 võttis selle, mis oli traditsiooniliselt kuulunud ETV-le, sest ERRil lihtsalt ei jagunud raha.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades, et meediamaastikul on olümpiamängud marginaliseerumas, siis ERR tegi õigesti, et neid ülekandeõiguseid hingehinnaga sisse ei ostnud.
Teie kui suur reporter, uurige järele viimaste suveolümpiamängude vaadatajanumbrid ja küsige võrdluseks kõrvale ka varasemate olümpiate numbreid. Oleks huvitavad võrrelda.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oleme siis täpsed - Sa viitad "kellegi kutsele" (kes ei ole I.Kelk !) ja väidad, et sind ei lasta peale ... Jama küll, seat Kelk on väitnud just vastupidi - tema (ega KTM) ei tee mingeid takistusi sinu osalemiseks tavalises korras, kuid nad ei soovi sind näha tasuta osalemas sponsorite seas. Mees, kes on korduvalt klubi ürituste suhtes halvustavalt sõna võtnud, ei ole ära teeninud prii "sõbra pääset".
Ajakirjanik võiks teada, et sponsorlus tähendab toetamist, mitte negatiivse õhustiku loomist. Antud juhul toetab KTM-i Postimees, mitte õnnetu ajakirjanik. Ajakirjanduse vabadusega (nagu sa väitsid) pole siin pistmist, sest vabadus on sul kirjutada mida iganes, kuid mitte vabadus saada tasuta pääsmeid.

Huvitav, kas sa kutsuksid oma sünnipäevale kellegi, kes sind avalikkuses näiteks liputamises süüdistaks? (No nii võib ka keegi suhtuda üliliibuvasse suusakombesse!)

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan ja vaatan aga Kelk tegeleb selgelt omale sobiliku sisuga ajakirjandusliku sisuturunduse eest tasumisega priipääsete vormis. Mina arvan, et kui PP-l vähemalt 1 munagi alles on, siis peaks ta avaldama nende kolleegide nimed, kes naudivad priipääsu kujutletavalt toimuval nn TSM-l.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Tore, parandasite grammatika vigu.
Fakti see ei muuda, et Kanal 2 ei võtnud ERR'ilt mänge ära, vaid ERR ei olnud nõus selliseid summasid tasuma.
Fakt kaks.
"Priitu ei lasta peale."
Olenemata sellest et kasutasite jutumärkides tsiteeringut, ei parandanud tsiteeringus tehtud , teile teada olevat faktilist viga hiljem õigeks. Lastes selle asemel lugejale jteadmise, et Priitu ei lastagi peale. Mis pole aga tõsi.
Hale tase.

 
At 21:15, Anonymous Edgar said...

Küll teie hr Pullerits, olete alles hädapätakas! Mõistan hr Kelku, miks ta sellist starti ei taha lasta. Kukub ennast ratastooli, siis kohtukeiš
kaelas. Te peasite tõesti natuke ettevaatlikum olema, sest muidu pole teil varsti ühtegi tervet kohta. Kiivrit peaksite kindlasti kandma!

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Ega too haugatus "Pimedas on ohtlik ja libe!" vms rasedale naisele just ilus tegu polnud. Oleks tulnud ikka mesimagusalt ja rahulikult teatada "Lp proua, kas ma võiksin teid tollest halvasti hooldatud teelõigukesest mööda aidata, seal võib jalg libastuda ja kukkuda, ma ise just tulin sealt ja panin oma Valgas kuulsust kogunud külje maha?" Samas, lapseootel naisele ei tasuks ka väga nina alla pressida, nende lõhnataju on väga ekstreemne antud olukorras ja spordimees ei lõhna just meeldivalt. Nii et on, mida õppida ka suusatrassiväliselt.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Ahto Jakson, nali.
Mees kirjutab nagu 6.klassi laps.

 
At 21:34, Anonymous Tallinnast, Trummi äss said...

Plaan tulla homme kurikuulsat PP ovaali sõitma. Mis soovitusi kaasa annate? Millele tähelepanu pöörata ja mida karta? Mis kell blogiperemees rajal on? Tänud ette.

 
At 22:04, Blogger Priit Pullerits said...

Trummi äss, olge kohe hommikul esimese valgega rajal. Ohte pole, on sula, rada pehme.
Edgar, kiivrit kannan alati. Rattaga sõites. Ega see suusatadeski paha tee. Mäletate, mis juhtus mullu Viru 2. km-l?
Mehed, õppige lugema! Kus on kirjas, et naine oli rase?! Ütlesin ju, et imik oli kõhu peale kinnitatud. Kus te rasedust näete????!

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Oi kurram, siis sai valesti, õigemini, sai esitatud alternatiivne fakt.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti ei suudeta leida vahendeid, et toota juba talve algusest kunstlund maratoni trassi esimestele kilomeetritele, et sõidu ärajäämise võimalus oleks minimaalne.

Hunnik euroraha pannakse magama marketingi peale, aga kindlat toimumisgarantiid ei ole ikka.

https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/suusamaraton/2017/maraton/eltoetus/

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Suur Meister on rajal tagasi.

http://sport.postimees.ee/3993353/norra-koondisest-uellatuslikult-vaelja-jaeaenud-northug-paeaeseb-naedalavahetusel-siiski-mk-etapil-starti

Kas teda Otepääle ka oodata on?

 
At 00:33, Anonymous Martin said...

"Euroopa Liidu toetus
Aastatel 2017-2019 saab Tartu Maraton toetust Rahvusvaheliste suursündmuste meetmest, mida viivad ellu Rahandusministeerium ja EAS ning mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.
Tartu Maratoni projekti käigus viiakse kolme aasta jooksul ellu uuenduslik välisturundusplaan. Projekti eesmärgiks on maratoni ja sihtkoha tutvustamine välisriikides ning potentsiaalsetes väliskülalistes reisimotivatsiooni tekitamine. Projekti tulemusel toimub üritust külastavate välisturistide arvu pidev kasv.
Toetussumma projektile on kolme aasta jooksul 200 000 eurot."


Raha on palju saanud. Ropult palju. Jääb väheks - tuuakse juurde. Brüsseli rahamasin töötab. Ole ainult mees ja kuluta! Isegi ebaefektiivse Indrek Kelgu kontori ülalpidamiseks jätkub. Tegeliku konkurentsi tingimustes oleks Kelgu pood juba ammu suletud. Tulevad turistid ja toovad veel eurosid juurde. Nemad tahavad oma eurod kuhugi panna. Nõukogude aja lõpul sai samuti raha palju. Hästi sellised asjad ei ole lõppenud. Kõrgemal jõul võib olla meile veel üllatusi. Ka geopoliitilisi.


 
At 07:48, Anonymous Tule Eile Meile said...

Hoirassaa! 200 tuhhi välismaal müra tekitamiseks... Ma ei imesta, et sellise raha põletamise peale Euroopast maailmaturul varsti konkurenti pole. Kusjuures pange tähele, et projekti puhul pole arvestatud isegi reaalse tulemusega, eesmärk on sõnastatud euroopalikult ebamäärasemlt ja ümaralt: "eesmärgiks on maratoni ja sihtkoha tutvustamine välisriikides ning potentsiaalsetes väliskülalistes reisimotivatsiooni tekitamine." Tutvustamine ja moti tekitamine... Isegi kui 200 tuhhi peale ei tule siia keegi, saab öelda, et projekt on eesmärgi täitnud: tutvustatud on! Ja nagu ikka, ei jää korraldajamaale Eestile mitte sentigi, kogu raha põletatakse ikka seal, kust see ka tuli -- Euroopas. Öelge, mis on meile sellest kasu?? Äkki on kasu see, et kui projekt tõesti vilja hakkab kandma ja siia rohkem välismaalasi tuleb, lähevad ka osavõtutasu soolasemaks -- tulevad meilegi Euroopa hinnad, osavõtumaks 160-200 eurot. Nagu juba Otepää ironmanil -- kes nüüd tahab kirja panna, peab maksma 235 eurot + 8%, kokku seega üle 250 euro. Tänan, ei! Selle raha eest ja tsipa veel juurde, umbes sada, saab uued Fischerid, millega saab sõita ikka aastaid.

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Haigelt kallis on Otepää jah. 250 euro eest saab hetkel 4 inimest Triathlon Estonia täispikale triatlonile ära regatud. Ja seal siis päris ironmani distantsil võistelda.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

Oi kurja, see armastatud näitlejaga promotav kolmevõistlus on kulukas lõbu.

http://m.eu.ironman.com/et-ee/triathlon/events/emea/ironman-70-3/otepaa/registreerimine.aspx


 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Priidu juba ikka rikutud ja amerikaliseerunud.
Niikui siruli lendab otsib kedagi keda süüdistada ja kohtusse kaevata.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

http://tartu.postimees.ee/3981441/miks-tartu-maraton-ei-toimu-taenavu-traditsioonilisel-veebruari-kolmandal-puehapaeeval

Äriplaanist on puudu 1000+400 sõitjat.

Hetke ilmaprognoos

http://www.yr.no/place/Estonia/Valgamaa/Otep%C3%A4%C3%A4_vald/long.html

ei kutsu kuidagi nime kirja panema.

Siberi poolt ei lubata ka midagi head.
https://www.gismeteo.ru/weather-otepaa-67816/month/

Onu Raul, "elu lugu" jääb vist sel aastal kirjutamata, kuid loodame, et juhtub ime ja suur suusasõit ikka toimub.

https://www.youtube.com/watch?v=aY4IScBjYto

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Kutsu-kutsu, hea ja pai kutsukene - ärge haukuge pikema kui 3-päevase ilmateate peale, kõige muu peale kõlbab ainult uluda.

 
At 10:42, Anonymous Ain-Ivar said...

Hei, kõik see suusarahvas!

Kaalusin ja vaatasin, et juunis valitseb suusakalendris suur tühjus! Lõunalaagrite ja kevadiste rattasõitude järel tahaks veel kord suusad alla panna, eks ju?
Käesolevaga annan teada, et korraldan Jaanipäeva maratoni. 1. Jaanipäeva suusamaratoni rada läbib Haanja ja Otepää kaunimaid kohti. Osavõtutasu 100 €, alates 1. maist 150 €. Teenindus Haanjareiside tuntud tasemel. Saame banaani ja krõbuskeid, õlut ja kokat ka.
Osalemisest on juba teatanud prominendid nagu Märt Avandi ja Tanja Mihhailova. Avandi on juba asunud treenima. Ei osale: Pullerits. (Ei lase).
Kohtumiseni siis juunis! Suusad alla!

 
At 11:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kuidas ma tegin elu kõige lühema suusatrenni

Täna varahommikul Tähtvere spordipargi sprindirajal üks ring viie ja veerandi minutiga. Siis võtsin suusad alt. Miks? Mis juhtus? Noh, kes teab?

 
At 11:06, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ain Ivar ei kirjuta kui pikk see maraton olema saab ja auhindadest ei räägi ka midagi.Esialgu passin.

 
At 11:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kukkusid ja ilmselt pea peale

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Ortopeed vaatab tuntud rahvasportlase röntgenipilti: "Rangluu katki, 4 ribi ka. Aga pole hullu, Photoshopiga teeme kõik korda!".

 
At 11:31, Anonymous Igor Pang said...

Helistas Indrek Kelk ja ütles, et tead hea Priit, mis me siin ikka Andrese ja Pearu kombel kiusu ajame, lepime ära!
Mul muidu kogu aeg sitt kirsa küljes ja ei saa rahulikult enam isegi hüpersupermarketis käia, nagu sisse astun, on ruum peagi ebameeldivat haisu täis, kõik põrnitsevad altkulmu ja isegi müüjad ei taha teenindada ning pagevad tagaruumidesse. Minu terekäsi ootab laululava all.
Priit, kuulanud kõne ära, pidanud väikselt aru, lõpetas elu lühima trenni ja läks terekätt viima.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

11:29, jutus on faktiviga. Selline spetsialist pole ortopeed, vaid photopeed.

 
At 11:40, Blogger Priit Pullerits said...

11:08 ja 11:31 on pakkunud vale vastuse. Õige vastus ei ole nii keeruline, kui veidi kaine pilguga vaatate.

 
At 11:43, Anonymous MargusM said...

Mina arvan et oligi plaanis selline lühike intensiivne trenn : l
Juhtus see et ring sai läbi.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Käsi (küünarnukk) oli liiga valulik.

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM-lt vahva pakkumine - aga alati saab ju uuele ringile minna ja siis veel uuele jne.
Küünarnukk ei ole valulik, aga randme teipisin küll ära. Kuid need ei seganud sõitmast.
Põhjus ehk õige vastus on väga objektiivne, ärge mõelge üle!

 
At 12:00, Anonymous Tallinnast, Trummi äss said...

Kas rada tuksis?
Lumeprognoos nutune, järgenvad 2 nädalat paistab sula, tehes trenni ovaalil, tapab vaimu ära?
Kelk ei lase priilt TM-le ei näe pointi suuska enam treenida?

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

12:00 on lähedal. Rada oli jääs. Esimeel laskumisel läks kiirus nii suureks (24+ km/h), et pea hakkas ringi käima.

 
At 12:16, Blogger Priit Pullerits said...

Hakkab juba tulema, mehed, tubli!

 
At 12:22, Anonymous Kärna Ärni said...

Kas PP käis täna hommikul pardakaameraga rajal? Ühest ringist piisas, et ülesvõte ära teha ja tormas tööle.

 
At 12:25, Anonymous Ärni said...

Jäi lisamata, et täna hommikul oli Uduveres ilus ilm objektiiviga ringi jooksmiseks,
kas Tähtveres ka nõnna oli?

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Jäisemal rajal on ju hea paaristõuketrenni teha ning vahet pole, mis saabas või suusk all on.
Lisaks väga hea tasakaaluharjutus.
Kas mitte liiga kergekäeline loobumine?

 
At 12:40, Blogger Priit Pullerits said...

Väljas oli küll kaks soojakraadi, aga olud olid karmid. Sisuliselt valge jää. Väga kõva rada ja libe. Suuska kantida ei saa, see libiseb külg ees alt. Mingist korralikust sõitmisest asja ei saanud. Kurvides oli tegu, et püsti jääda. Selline sõitmine ei annaks treenimist silmas pidades midagi, sellega kaasneks vaid trauma oht. Seetõttu pärast esimest ringi ka loobusin. Mäletan, kuidas aastaid tagasi panin sellises olustikus kurvis külje maha ja pärast oli ikka tükk aega õlg valus.
Küsite, miks rajatraktor polnud hommikul käinud rada pehmeks tegemas. Oleks ise ka sama mõelnud ja pahandanud - aga asjata. Rajatraktor oleks vaid lume püdelaks sõitnud, misjärel oleks veed soojaga seal paremini liikuma pääsenud ning sulamisprotsess kiirenenud. Niigi olid mõned mäenukid juba ööga hallikaks muutunud ning äärtest oli näha, kuidas sulavesi rajale kallale tungib. Soe soovitus, siiras: ärge täna küll sõitma minge.

 
At 12:41, Anonymous MargusM said...

suusad jäid lõpuni määrimata, võistlusest rada kehv või hoopis jääs? ei tahaks uskuda et sulailm juba rajale liiga teeb.. varavõitu.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu kontoora lõhub tööd teha kui härg: lisame siia juurde veel kulkalt 2016a 4. jaotuse eraldusena saadud 30 000.- Eesti suurima rahvaspordiürituste sarja Tartu Maratoni Kuubik 2017 ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks ja 5 000.- Tour of Estoniale; haare peab olema lai: midagi tuleb ilmselt ka FIS-ilt Wordloppeti sarja peakorteri Tartusse toomise toetuseks jne. Nii et saab endale lubada valida meediapartnereid küll, ei pea alluma priipääsme pommija terrorile.
Muideks, TH-l on Kultuurkapitali meede kasutamata.

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Kilba.
Kes kutsub Pulleritsu oma võistlusele?

1. Ain-Alar
2. Ain-Ivar
3. Jaak
4. Vahur
5. keegi viies

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Noh, ma siis ütlen kah. Ärge uskuge seda, mida rahvas kirjutab raja olukorra kohta kuhugi seinale kas anonüümselt või oma nime all! Parem kui te isegi neid arvamusi enne ei loe. Siis suudate ka adekvaatselt rajal liikuda. Noh nagu nt Priit täna hommikul.

Mõni päev tagasi lugesin kiiduavaldusi oma raja kohta. Noh, kommar ei olnud ülevate epiteetidega kitsi (puges rajameistrile ja tahtis jätta head muljet rahastajatele). Panin suusad alla ja järgisin pimesi juhiseid. Esoimesel kolmandikul tekkis kahtlus, et kiidulaulik ei olnud päris adekvaatne. Aga kuna toores vunk oli veel sees siis pigistasin silma kinni, et noh norin võib-olla liiga palju. Siis kui laskumisel kurvis pardi asendist tudisevas rööpas tasakaal ära kadus siis sain aru, et terviserajad lehel oli tõelist ulmet pandud. Ilmselt keegi otsis lolle, kellele mäkra panna. Olin see, kes kah siis külje maha keeras. Aga ei hullu, püsti ja minema ning isegi ühtegi ülevenitust ei tekkinud. Edasi sõitsin juba nii nagu antud oludes sõita oli vaja.

Jutu moraal. Ka imelikes tingimustes saab sõita kui kohandada oma stiili vastavalt oludele ja mitte lapsikult (mittesooline epiteet - soovolinikult saan 10 punni ;) alla anda. Ja kukkumisi ei maksa karta, vastupidi soovitav on neid lausa harjutada või võtta igat langemist kui treeninguosa. Langema peab õppima nii, et tekiksid refleksi sarnased liigutusmustrid, mida automaatselt rakendada ekstreemsel juhtumil. On ju valida, et kas harjutada langemist või istuda-lamada voodireziimil oma elust mitmeid nädalaid maha.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

45 tuhhi eest tehakse Jõulumäel korralik kunstlumering ja tõmmatakse pulli pärast ka südasuvel lumi maha.
Kunagi siin jooksis läbi, et kui palju pappi jääb sinna piirkonda tulemata, kui sõit ära jääb.
Aga korralik papp teenitakse ka sõidu ärajäämisega...


 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

12:58, andeks, aga kas te sõitsite esimese kolmandiku silmad kinni?!
Või siis olete keskmisest märksa pikemate juhtmetega olukordade tõlgendamisel. :D

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

13:12 hea märkus. Usaldasin kiidukukke. Eeldasin, et tegu oli anomaalsete juhtumitega ning kirjeldatud õige rõõm alles saabub. Otsustasin laskumisel veel usaldada inimest ja panin punni põhja, sest tegu oli traditsiooniliselt hea kohaga kus mõned päevad varem oli kõik suurepärane. Seega võtsin lisariske, et nautida kiiret sõitu. Ilmselt oli oma arvamuse avaldaja läbinud rada mittelibisevate suuskadega ja ta ei pruugi isegi aru saada, et ta jama ajab. Ju siis kirjutamise oskus ja varustus ei ole alati korrelatsioonis. No ja nagu aru said, siis ootamatu kukkumise võimalus oli maandatud piisavate oskustega sellise situatsiooni lahendamisel. Oskused ja treenitus päästsid ning ei pea kartma jäärada.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas homme olete koos blogipojaga rajal?

http://www.joulumae.ee/UserFiles/File/2017/2017_a2k_suusamaraton_28.01.2017.pdf

 
At 13:48, Blogger Priit Pullerits said...

12:58 ütleb palju tarka, aga annab ühe väga halva ja kahjuliku nõuande: et kukkumist peab harjutama, nii et tekiksid lausa refleksi sarnased liigutusmustrid. Miks see on halb, küsite. Aga seepärast, et nii kui tekib ohtlik olukord, mis veidigi lõhnab kukkumise järele, hakkavad refleksid kohe tööle ning selle asemel, et suunata energia ja oskused püsti jäämisele, leiad end pidevalt pikali. Tean, millest räägin.

Nimelt on haanja maratoni rajal ca 12.-14. km-l üks järsk laskumine, mis korraks tuleb lagedale ja siis keerab vasakule metsa sisse. Kord seal kukkusin. Järgmine kord oli juba refleksist hirm sees, sahatasin, aga ikka kukkusin - või andsin targu alla ja lasin end harjumusest külili. Nüüd, arvata võib, tekiks mul seal vastupandamatu refleks juba aegsasti turvakaalutlustel pikale visata. Õppetund? Ärge harjutage seda, mis tulemust nõrgestab!

PS. Kas lugesite täna PMis, kuidas Trump hakkab piiri kaitsma, tehes suure müüri, ja hakkab illegaalseid immigrante välja saatma? Krt, selles vanas on sisu! Ei raiska aega uinamuinatamise peale, vaid asub kohe hooga tegutsema ning igasuguse illegaalse ja kuritegeliku kontingendiga asju sirgeksajama, nagu ühele õigele riigipeale kohane. Õppige, euroopa lödipüksid! Illegaalid tungivad lõunast sadade tuhandete kaupa juba aastaid peale, aga midagi tehtud ei saa. Äpude kari.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

13:05 papp jääb PIIRKONDA tulemata, isegi kui korraldamisega ärajäämisel kasumireale jäädakse. Hotellid, motellid, külalistemajad, määrijad-käärijad, toitlustajad, saunatajad - kõik tühjade pihkudega.

13:48 tulge meile Valgehobusemäele harjutama, kui kolm korda järjest laskumisharjutuste ülevalt alla saate, ei kuku Haanjas enam ühegi põntsaku peal hirmust alla.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Crash test preili Vonni esituses:
https://www.instagram.com/p/BPxJXsMh4Yv/?taken-by=lindseyvonn

Kilba noorematele võhmameestele:
Kus toimusid 1956. aasta talimängud?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Selle müüri ja lohhide väljasaatmise osas muidugi Trumpi kiidame. Muus osas on hetkel veel väga vara öelda ja omavahel öeldes on kõhklused suured. Aga elame, näeme.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas selles Haanja kurvis olete püsti jäänud?

https://www.youtube.com/watch?v=4G-xl8gofug

 
At 15:54, Blogger Priit Pullerits said...

Tänane teade:
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab kokku 400 000 euroga nelja kultuuri- ja kolme spordisündmust, mis toovad Eestisse rahvusvahelist publikut ja suurendavad välisturistide ööbimisi.
Need kolm spordisündmust on 2018. aasta IRONMAN täispikk triatlon, Tallinnas asetleidvad taliujumise maailmameistrivõistlused ning Otepääl toimuvad laskesuusatamise juunioride maailmameistrivõistlused.
Toetatud seitsme sündmuse läbi prognoositakse tuua Eestisse kokku üle 20 000 väliskülastaja, kelle abil lisandub meie majutusettevõtetesse 53 000 ööbimist. Eestit kui turismimaad tutvustatakse välismeedia kajastustega ligi 10 miljonile inimesele.

Nii, selge jutt, selged sihid (erinevalt ELi toetusest KTMile). KTMi ja Tartu maratoni toetatavate hulgas pole. Miks? Ain-Alar Juhanson küsib osalejailt üle 200 euro ja saab lisaks veel Eestist raha - vaat, kuidas tuleb asju ajada! Õppige!

 
At 16:00, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 15:51, too on too minu räägitud ja kardetud kurv! Näete, kuidas rajameister on eksinud? Ta on jäljed tõmmanud kurvi sisse, aga juba enne oleks pidanud jäljed katkestama, et saaks paremini pidurdada ja sahka lasta - see ju elementaarne põhitõde raja tegemisel! Mu esimene käntsamine tuligi sellest, et rada läks kurvi sisse ja ühe suusaga läksin välja, kuid rada kiskus teist mujale ja sahatavat jalga uuesti rööpasse - mis iganes, igatahes sellest jälje arutult pikalt sisetõmbamisest too kräšš tekkiski. Eriti mäletan, kuidas siis, kui minu taga lebas juba veel kaks meest hunnikus, tuli ülalt neljas ning pani otse hirmsa ragina ja vandumisega otse padrikusse. Väga ehe emotsioon oli!

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

https://www.tartumaraton.ee/et/uudised/2017/01/26/

...põhipäeva puhul on hetkel neli võimalikku stsenaariumit:

A) Maraton toimub originaalrajal nii nagu algselt planeeritud;

B) Maraton peetakse originaalrajal, kuid lühendatud kujul;

C) Maraton sõidetakse mõne teise piirkonna talispordikeskuses, kus looduslikku lund on rohkem kui Otepää-Elva vahelisel trassil;

D) Maraton peetakse Tehvandil, kus üritatakse kunstlumeringi ja jupikesega originaalrajast kokku saada ca neljakilomeetrine ring.

 
At 17:35, Anonymous Suusaklubi-Saller said...

Priit, Te pole vist ühessegi suusaklubisse kuulnud.

Meie suusaklubis küll räägitakse, et pidurdamine, sahkamine ja susserdamine on kiiruse surmad! Naaberklubis on sama jutt, küllap ka kõigis teistes.

Kui Haanjas traktor paksu lume sisse ära tõmbab, kutsuge mõnest klubist keegi kaasa ja proovige kurvist kiiruse-emotsiooniga läbi saada!

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Haanja on klassikaliste võhmameeste lemmik estoloppet. Kirsid tordil on 90 kraadised pöörded täie hooga alla lõikudel.

 
At 18:07, Anonymous Informaator Anonüümne said...

Värska rajainfo Tähtvere sprindiringilt: rada väga hästi sōidetav, jääst pole haisugi.

 
At 18:36, Blogger Priit Pullerits said...

Kohe lähen ja kontrollin, 18:07.

Jah, ka minu parimad tulemused on just Haanja maratonilt, 18:00.

Muide, Jaak Mae saatis sõnumi. Kas teile ka?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võistleb maailmakarikal, tehke järgi ...

 
At 19:41, Blogger Andres P said...

Lähtel kella 16 ajal samuti head olud. Valgus veel põleb, jõuate.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Jaak Mae tõepoolest on täna korralikult spämminud. Sain mina temalt sõnumi, sai ka naine, said ka lapsed. Ka sõbrad said. Ilmselt said ka sina, Priit, et sa seda mainisid siin? Mis vastasid?

 
At 22:23, Blogger Priit Pullerits said...

...helistasin ja kontrollisin kõik üle - klapib.

Kas uudist kuulsite, Veerpalu pasast välja vedanud prof Sulev Kõks jäi ülikoolis dokumentide võltsimisega vahele. Issanda teed on imelikud...

Homme sois Jõulumäel 18x2,3 km, rada pidi olema hea, poolel sellest pidi kaks meest saama kõrvuti sõita, seni stardis kirjas 55 osalejat, ca 10 mahub veel. Kes tuleb?

Alternatiiv: Vahur Teppan teeb laupäeval Tähtvere spordipargis uuemate Fischeri mudelite testimise, iga üks saab proovida kl 11st, kl 12 annab Kaspar Kokk uisutehnika tunni. Kõik see on tasuta mitte ainult mulle, vaid seekord ka teile. Kasutage elu šanssi!

 
At 22:26, Anonymous Tallinnast, Trummi äss said...

Mõnus supilinna lõhn tungis mu sõõrmetesee, kui olin just äsja avanud autoukse kuulsa suusaovaali parklas. Eemal paistsid sompus udu seest mõningad suusatajad, teadsin, et alahinnata ei tasu siin kedagi, kõige vähem kurikuulsat rada ennast. Tegin pagasniku lahti, heitsin pilgu vasakule, siis paremale, kedagi polnud piilumas (arvasin, et on kuulus ajakirjanikuhärra end äkki peitnud kuhugi ja hüppabvälja , et välkintervjuu teha, aga ei miskit) ning võtsin parima paari autost - auguga fisherid 2016 aasta toodang (etterutates nimetan neid juba Ovaalimurdjaks). Sammusin nõtkel sammul raja äärde, asetasin Ovaalimurdjad lumele ja alustasin ,oi kus Ovaalimurdjad lendasid, km-d mõõdusid nagu meetrid, ringi pikkuseks mõõtis kell 1,27 km. 7 ringi lõpus kui oli kulunud 31 min, tegin esimese joogipausi, rada oli äge, lühikestest radadest kus olen sõitnud selgelt kõige ägedam. Kokku tuli 20 ringi 1:31, kmd mõõtis kell 25,4. Ainuke keda ei kohanud oli blogiperemees. Rajal mõtlesin, et kui nii kurviderohkel rajal trenni teha, siis peaks olema arenenud vabastiili tehnika heaks, kuid seda ju ei ole, milles asi ma küsin?

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Mis sellest Trumpi müürist kasu, kui suur osa nn. tegevusest käib müüri alt.
Kas rajab ka maa alla käikude vastu müüri?
Pealegi on juba praegult enamuses piirist müüriga.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Mida siin neist suuskadest ikka testida, rattast vaja testida.
Gismeteo näitab täna veebruariks kuni PLUSS 9C ja mitte ühtegi -C päeva.
Täitsa ulme!


https://www.gismeteo.ru/weather-tartu-4105/month/

 
At 22:45, Blogger Priit Pullerits said...

Hea, et saite ka maitse suhu, Trummi äss. Päris hea tempoga lasite! Tulge homme ka nii 10.30st, astuge ligi, kimame pisut koos, proovime ka Teppani uusi klassikapüsse ja võtame Kaspar Kokalt malli.

 
At 23:26, Anonymous Martin, Linnar Priimägi College of General & International Studies, TLÜ said...

22:42,
Kelgu kontor Postimehe vahendusel siiski loodab variantidele. a) Tehvandil võib lund sadada; b) mõnes muus talispordikeskuses võib lund tulla. Tartu Maratoni Death Watch on teema. Kelk räägib 4000-5000 tuhandest osavõtjast.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Need abid on kavalad asjad. Ilma abita läbi ei löö. Samas kui abistaja kukub ahistama siis on kiire lõpp. Seega küsige abi. Kindlasti ei jäeta teid vegeteerima vaid kas veetakse tõlda või riputatakse võlla. Kelk on kah kenasti tõllas. Ja ega Priitki võllas pole. Praegu on selline vinnvinn olukord. Samas on Eesti eripärana palju vingu väljas.

 
At 13:27, Anonymous Martin said...

00:27,
see on väga hea analüüs. Abi küsides ärge unustage Vene kaarti välja käimast. Elame pideva Venemaa poolse agressiooni hirmus ja seetõttu vajame raha, palju raha. Abistaja ei ahista. Kiire lõpp võib aga sellegipoolest tulla. Kui abistajal endal probleeme peaks tekkima.

 
At 13:41, Anonymous Martin, Linnar Priimägi Institute of Semiotics, TLÜ said...

Minge mõne täispika triatloni finišipaika - Eestis on need tavaliselt asunud Keila haigla pargis. Vaadake neid living dead varjukujusid, täiesti äralangenud sportlasi, kes 9-10 või 12 tunnist ülipingutust lõpuni veavad. Ajakirjanik Pullerits ei julge Ironmani(TM) tervisekahjulikkusest muidugi kõõksatadagi. Müüdav ajakirjandus par excellence. Kuidas see käib? Ain-Alar palkab tuntud näitleja triatlonile ette valmistuma. Näitleja ülesanne on muidugi harrastajaid oma eeskujuga samale enesetapjalikule teele asuma meelitada. Paljud lähevadki õnge. Müüdav näitlejaskond par excellence. Et efekt tugevam oleks, palgatakse ajakirjanik näitleja tööd valgustama.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, mis Priidul selle Teppaniga küll on ? Teppan ees ja Teppan taga. Armunud? Makstakse promo eest, või midagi kolmandat ?

 
At 18:58, Blogger Priit Pullerits said...

Vahur Teppan on Eesti paremuselt teine harrastajate treener oma isa Jaanuse järel (Eesti suusatreenerite mulluse minu korraldatud küsitluse andmeil) - seega on ta autoriteet. Eestis spetsialist number üks, kes võtta, sest ta isa on hõivatud koondise treenimisega.

 
At 01:49, Anonymous Anonüümne said...

No mismoodi see vana Teppan siis koondist treenib, kui mite ükski meestest talle isegi treeningplaane ei saada???

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

01:49, oot, mis Teil öelda oli, kuhu suunate, teate midagi koondise tegemistest? Et vana on hoopis nr. 2 ja noor nr. 1? Või Teil polegi midagi öelda, oleme siin anonüümikutena kõik saja muinasjututegelasena küsijarollis ja PP ühe muinasjututarga rollis?

 
At 07:59, Blogger Unknown said...

coach outlet
louis vuitton outlet stores
louis vuitton outlet
lebron james shoes
pandora jewelry
nike foamposite
polo outlet
nike shoes
christian louboutin shoes
coach outlet online
chanyuan2017.03.27

 

Postita kommentaar

<< Esileht