neljapäev, jaanuar 12, 2017

Pullerits: Kuidas ma jõudsin medalikohale?

Mul on ka nüüd teine pass. Vahur Teppan lasi anda. Tasuta. Nagu kõigile teistelegi, kes vastu võtsid. Sinna saab koguda talve jooksul kaheksa kleepsu. Just nii palju on Lemeksi Tartumaa suusatalve sarjas kavas etappe. Eile, kolmapäeval toimus esimene etapp, vabatehnikas sprint. Ei mäletagi, millal viimati nii lühikesel sõidul osalesin. Äkki kaks aastat tagasi? (Siiski, oletan, et suusapass oli kolmeeurose võistlusele eelregistreerimise tasu sees. Jah, maksin omast taskust.)

Oli ikka hea ja ilus vaadata, kuidas kõvad mehed rajale tuiskasid. Näiteks Vahur Teppan. Ta läks esimesele tõusule pärast stardijärgset kurvi nii, nagu see polnukski tõus. Isegi kiirus peaaegu ei vähenenud. Ja too minek oli seda hämmastavam, et erinevalt teistest, kes tulid kohale, et ainult võistelda, tegid sooja ja keskendusid, möllas ja mässas Teppan enne võistluse korraldamisega. Alles siis, kui enamik kõvasti rohkem kui kahesajast osalejast oli oma sõidud ära teinud – igaühel oli võimalik teha kuni kolm starti, millest arvesse läks kaks paremat –, tuli ta samuti viimaks joonele ning tegi ruttu oma kaks sõitu ära, et saada ka tulemus kirja, enne kui kolm ja pool tundi kestnud võistluse start ja finiš õhtul kell pool kaheksa kinni pandi.

Ei, Teppan ei võitnud eilset võistlust, mis oli lisaks Tartu meistrivõistlused. Ta jäi hoopis medalita, Juri Širokovi, Sander Linnuse ja Allar Soo järel neljandaks. Ütles pärast mulle, et ei jõudnud nii palju pingutada, nagu varem. Jah, märkasin, et lõpupoole ind pisut rauges. Ent ma ei imesta selle üle. Sest treenimise asemel on ta tegelenud sügisest saadik kümne muu ja palju vajalikuma asjaga. Ükskõik, kas ma olen Suusavendade määrdemajast sõitnud mööda rattaga või astunud sealt läbi enne suusatama minekut, olgu nädalavahetusel või tööpäeva hilisõhtul, alati on Teppan seal ehitamisega ametis olnud, küll haamer, küll drell käes. Kui te punastest tellistest hooldemajas sel hooajal veel käinud pole, astuge läbi: Teppan on senise ühe ruumi suuruse hooldemaja laiendanud kolme ruumi suuruseks, ehitanud sinna uue määrderuumi ja Limpa suusaklassi. Sedasi on Teppani tegemistest, mis, nagu aru olen saanud, on käinud peamiselt puhtast entusiasmist, oma kätega, tõusmas Eesti suusatamisele kordades rohkem kasu, kui Team Haanja sõitudest meil ja mujal ning ärimees Toomas Annuse kühveldatud üüratust rahast neile.

Tuul oli vali eile. Oluline oli jälgida, et sõitude vaheajal ei külmetaks. Aga rada oli hea, tugev. Ainult tõusudel oli lumekate pisut pudrune, mis takistas libisemist. Kuid kokkuvõttes olid sõidutingimused sellised, milliseid vist ei leia naljalt suuremas jaos Eestis, vähemalt Tallinnas küll mitte, nagu sealne luureallikas kinnitas. (Ärgu nad sääl päälinnas arvaku midagi, et kõige paremad suustajad on neitel, et kõige paremad rajad on neitel, et kõige paremad tingimused on neitel.)

Seni olin ikka arvanud, et ei ma jõua kunagi ega kusagil esikolmikusse. Tuleb välja, et eksisin. Eile – kuigi ei salga, et ega sõita jaksanud (ehkki kolleeg Jüri Saar kurtis täna, neljapäeva hommikul, et oleksin ta ühel pöördel peaaegu maha sõitnud - aga mis ta siis klassikasuusatab seal, kui teised uisutehnikas võistlevad), kuid mis parata, ega suvise rangluumurru järgne võistluspaus ja arendavate treeningute asendamine vigastusest taastavatega saagi oma jälge jätmata jätta – sain omas vanuseklassis kolmanda koha. Nii et vähemalt ühes arvestuses olin Teppanist edukam. Ja nüüd võib saadud kleepsu ka ärateenitult võistluspassi kleepida.

Teppan, nagu tema eilsest remargist aru sain, pidas eduks juba seda, et suutis mind passiomanike hulka saada. Jah, see ei ole sugugi tühine kordaminek. See on midagi, mida rohkem kui kümne aasta jooksul pole näiteks suutnud Estoloppet, Worldloppetist rääkimata.

Fotod 1-5: Lemeksi Tartumaa suusatalve sarja avaetapp Tartus Tähtvere spordipargi sprindiringil. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

63 Kommentaarid:

At 10:42, Anonymous 6:16 said...

Sihuke aeg ei ole just ... Arvestades, et tegu oli minirajaga siis tehes koefitsendi arvestuse ja saame, et Teppaniga damas klassis võistledes oleks aeg olnud lausa 8:08 mis oleks andnud meeste seas 36 koha ehk täitsa protokolli lõpus. Heakene küll, selge Priit pole vormis aga miks siis võistleda? ;) See selgub sarja reklaami vaadates. Teppan annab (oma) Subaruga proovisõidu õiguse kellegile osalejatest. Kas see ongi motiiviks?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Üle pika aja tehtud võistluse kohta täitsa tubli tulemus ju.
Eespool Ain-Alar Juhansoni ja napilt kaotades Teet Jagomägile. Kõvad suusamehed mõlemad.

Aga miks Kristjan Oolo teist sõitu sõitma ei läinud? Esimese sõidu põhjal oleks ta võistluse tõenäoliselt kinni pannud.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kolmeeuroseid osavõtutasusid ei "maksta". Need taotakse kinni.
Aga selle 3 euro najal saab nüüd jälle 5 aastat põhimõtetest rääkida, et näete "maksan, kui vaja, aga meil on ju leping! Asi on põhimõttes!" Tegelikult on see põhimõttetus.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

10:43 M40+ võistles meesterajal. PP võistles lühikesel naiste rajal. Seega ei vasta järeldused tegelikele oludele.

 
At 11:08, Anonymous 10:43 said...

Aa selge, 10:47, minu viga. Vaatasin ainult tulemuste lehte ja seal pole radade pikkustest silpigi.
Seda ma isegi korraks mõtlema jäin, et kuidas M ja M40+ mõned nii pussud on:) - võrreldes vanemate klassidega -, kuid panin selle hooaja alguse ja sellest tuleneva rabeduse süüks.

Aga siit ka väike vihje korraldajatele, et lisage edaspidi distantsi pikkus ka tulemuste juurde (mis on tegelikult reegel, kui räägime mistahes võistlusest), jäävad valed järeldused olemata.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:38, Blogger Priit Pullerits said...

Palun pange link või viide, 11:20, ärge siin uputage kommentaariumi nii massiivse andmevooga. See siin on ikkagi kommentaariumiks mõeldud koht, mitte andmelasude üles riputamiseks.

 
At 11:41, Anonymous oioio said...

Noh, mis nüüd siis? Kas 111 koht 207 seast oli liiga valus?

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Kes ütles et Tallinnas paremad rajad on? Sisemine lumeinfo ei tööta korralikult.
Üldse karjuv ülekohus kui kaks aastat tagasi musta maaga Tallinnast Tartu maratonile sõitsin olid otepääl meetrised hanged.
Võistle siis selliste tingimustes võrdselt.

 
At 11:52, Anonymous Jürgen said...

Elu ongi ebaõiglane, 11:42.
Nagu moodsal ajal on trendikas öelda: SAA ÜLE! :)

 
At 12:28, Blogger Priit Pullerits said...

Ütleks sellele mehele, kes siin tulemuse kallal korduvalt õelutseb ja sellest ilmselgelt vaimset rahuldust saab, et löögu oma tulemus ka letti. Ja mitte anonüümselt, vaid ikka nii, et esitatud tulemuse tõele vastavust saaks kontrollida. Vanuse koefitsienti ei maksa ka ära unustada.
Uskuge, suuta 51-aastaselt veel niigi kõvasti suusatada on päris hea tulemus. Vaadake protokollist, kui vähe on 50+ mehi üldse alles jäänud, kes välja tulevad - võrreldes kas või 40+ga. Paljud ülejäänud ses vanuses on ilmselt paksud, lodevad, treenimata, tahtejõuetud. Loodetavasti vähemalt mitte surnud.
Aitäh eilse võistluse korraldajatele ja kiitus kõigile, kes võistlema tulid! Oli sõbralik kõigile avatud üritus, kus keegi ei pannud väiklast, et see või teine ei tohi starti saada. Leidus ergutajaid ja ergutasin ka teisi. Eriline tänu mu kolmanda sõidu ajal selja taga pikalt ergutanule!

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Hea näide positiivsest hõlmamisest, sponsoreid oleks võinud teksti sees rohkem mainida, aga alguseteapp kah, nii et jõuab. Nagu öö ja päev võrreldes TH ja KTMi artiklitega.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas eilsel võistlusel kaamera ka ikka peas oli? Sellist videopilti vahetust heitlusest koos mõne asjakohase kommentaari või tähelepanekuga vaataks kindlasti huviga paljud spordisõbrad. See võiks saada ka motiveerivaks tõukeks neile tugitoolisportlasele, kes siiani pole julgenud ennast joone taha vedada.

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mõte on hea, 12:42, aga minu vahenditega ei ole teostatav. Eelmine aasta proovisin pimedas, kunstliku valgustuse käes oma GoPro Hero+ kiivrikaamerat suusarajal, aga kui siis otse lambi alt eemale sõitsid, oli pilt must kui neegrinahk. Ei ole veel tavakasutajaile mõeldud tehnoloogia sinnani arenenud, et võimaldaks suusataja pea otsast pimedal ajal otsereportaaži anda. Muidu teinuks seda küll.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

12:41, positiivselt hõlmatute ridadesse tagasi saamisel on KTM seltskonnal kõik võimalused olemas, veel.
Seda muidugi juhul, kui pime viha pole silmaklapistanud ja mürgitanud elust adekvaatse arusaamise lõplikult.
Suure spordisõbrana, ja kindlasti mitte ainult mul, on praegu seda enesehävituslikku tegevust kahjuks aga väga kurb vaadata...

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Oleks vaja leida ikkagi sponsor ERR infole.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tahad nime? Tead, siin pole see ju kombeks kui just edevuse sündroomi all ei kannata. Aga aja kohta võin öelda nii. Meil siin Tallinnas pole lund ja praegu ei saa ajavõrdlust teha. Viimane kord kui tegin 1000 m intervalli, siis oli ajaks 2:22 Ehk siis 2*1000 m 4:44 ja kui panna see 1,3 km peale siis annaks see 6:09. Noh pole just mingi eriline asi aga see oli tehtud kõik paaristõugetega. Kihutamisel on nii nagu mugavam kehvades oludes. Kindlasti pole see aeg võrreldav eilsete oludega. Noh aga mingi suurusjärgu ettekujutuse ikka annab.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Sel juhul, 14:28, mis te siin passite? Miks te Eesti koondises ei ole?

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Oleme nüüd ausad - kes ei viitsi oma Lasna- või Kakumäe kodust välja lumele astuda, siis see ei hakka mingite eelmise aasta 1000m intervallide 1,3km peale arvutamise järel ütlema, et sellega saab kellelegi nina peale astuda. Sellisele üritusele kohale läinute ees müts maha - ja mitte osalenud Emajõelinlastele tuti-tuti!

Ise olin tööpäeva lõpetades ainult tunniajase sõidu kaugusel ja tunnen kahju, et sai tehtud mittesuusamehelik valik pehmona otse õhtusöögilauda liikuda.

Panen tähele, et meie kummardatud M50-klassi osaleja ei maininud üheski kurvis kukkumist - selle eest peab nihuksel kiirusel esimesel hooaja kihutamiskatsel küll eraldi punktid letti laduma!

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

PP, ootame Teilt järgmine kord videoblogi.
Varem, valges starti. Ega töö jänes pole, et ...

---
Kas Teid keegi laupäeva õhtul Nuustakule sõidutab?

http://suusahullud.ee/oomaraton-2017/

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

15:10 - sellise aja sõitsid eilsel sprindivõistlusel üle 33 meest. Nemad peavad koondisesse minema. Enne kommimist tutvuge protokollidega, pliis!

 
At 17:10, Anonymous Martin, Spordigeopoliitika Instituut, TLÜ said...

> Paljud ülejäänud ses vanuses on ilmselt paksud, lodevad, treenimata, tahtejõuetud.

Hr Pullerits, tahtejõud ei ole korrelatsioonis kehatüübida. Teete tüüpilise vea. Imetlete end peegli ees, kiitsakana idealiseerite kõhna kehakuju. Pane oma düstroofilise lihasmassiprotsendi treenimise arvele.
Tegelikult on "paksud ja lodevad" teist tahtejõulisemad. Nad on suutnud vastu panna treenimise ideoloogiale, mida spordiürituste, -jookide, rõivaste ja -teenuste turundajad kõigist meediakanalitest inimestele pähe paiskavad. Nad on suutnud vastu panna, ega veeda väärtuslikke tunde oma elust pimedas, külmas, libedal terviserajal, ohtlikult maanteel või jõusaalis oma tervist tuksi pannes. Teie seevastu olete end sandiks treeninud.
Miks? Kuna tunnete end ebakindlana, teiste meestega võrreldes kehvemana, ebakindlamana, isegi alaväärtuslikuna. Sisemise kindlustunde puudumine on see jõud, mis teid treenima ajab. Mitte tahtejõud.

 
At 17:36, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Martin-poja, nii lolli juttu ei olegi ammu kuulnud, isegi vist mitte sinu suust. Kas selline ongi LP kooli tase?
No palju õnne siis!

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 3. No wax?! Mis toimub, kas määritakse suuska või tehakse muid trikke?

 
At 19:01, Blogger Unknown said...

Veganid ronivad Maratonile.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Siis ei roni, kui Mehed neile väärika vastuse annavad.
Täitke aga küsimustik toiduga mis ikka toit on ja rammu annab!

 
At 19:16, Anonymous Martin, tudeng said...

Kultuuriimagoloog Linnar Priimägi on oma töödes veenvalt tõestanud, et kestvusspordialade harrastajad on madala enesekindlusega, nõrga tahtejõuga inimesed.
Jah, üllatav, aga nii see on.

 
At 19:33, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Ehk lisaksid ka mõne adekvaatse (siin mõeldakse reaalteadusele tuginevat) viite, tudeng, oma ebaadekvaatse jutu kinnituseks?

Saksa muinasaja tekste mitte kopeerida, selle kämarajura jaoks on teie luulepraktikumid või kuidas iganes neid jututube seal kutsutakse.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Preili Vonnil tahtejõudu jagub.

https://www.instagram.com/p/BPI3YyJhHSN/?taken-by=lindseyvonn

 
At 20:21, Anonymous Martin said...

Spordipsühholoog ja autor, olümpiakoondise taseme atleetide nõustaja ja coach kirjutab ("Why Willpower Won't Work"): "Willpower is synonymous to grinding it out."

Väga õige. Pullerits, nagu ka Rait Ratassepp jpt spordihulle, on grinding-it-out tüübid. Tähtvere ovaali keerutades, Iisaku koolistaadionil maratoni joostes, 2, 4, 8 maratoni järjest läbides. Niiviisi kulutatakse läbi oma põlved, randmed, õlaliigesed.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Martini jutus on pointi. Viimane kord kui paarisintervalli tagusin, siis järelnähuna tippvormile olid tuikavad küünarliigesed. See pani mõtlema,et mis mõte sihukesel põrutamisel on? Mis maailmas läheb nii paremaks? Keda huvitab mingi mõttetu aeg millega tippvõistlusel medaleid ei sünni? Noh ja kas on mõtet nt valuvaigistite ja moti toel oma liigesed PP-likult läbi kulutada. Äkki on nendega võimalik midagi kasulikumat teha? Seega nõu sprint! Las sellega tegelevad need kellel on huvi midagi kasvõi endale tõestada. Järgmine küsimus tekkis aga, et no mida pekki x korda ühel õhtul ühte rada läbida. Noh 1-2 korda on veel nagu OK, sest iga päev on ju eriline, kordumatu. Samas see erilisus ei jää hämaras tulevalguses väga silma. Seega, las nii nühivad iga päev need, kelle silmis veel see eripära välja paistab, kes suudavad seda igal ringil hämarikus tabada. Kuigi nt Priidu monolooge lugedes, ei paista sealt kunagi välja midagi liigutama kutsuvat. Selleks peab olema mingi sisemine motivaator, et langeva kiiruse ja järjest kehvema isiklikuga, mööda pähekulunud rada vuhistada. Mis see olla võib? Võib-olla on mingi kübe siin tõesti Martini jutus tõtt. No aga mõtleme reaalselt. See on võimalus värske õhu hingamiseks ja keha poolt toodetava loodusliku mõnuaine tarbimiseks. Äkki see ongi see iva? Tõsi, sellel kõigel on seos kulumisega. Kui ei pane, siis ei saa ka ekstaasis olekut. Kulumine on asja hind. Küll aga ei saa öelda seda tahtejõu kohta. Õigemini tahtejõud küll sportimisega korrelatsioonis ei ole. Pigem on liiga tahtejõuliste spordi harrastajate probleem ülemäärane kulumine. Seega Martin kui näed spordiharrastajat, kelle kuskilt ei valuta, siis võid julgelt teda nüpeldama hakata teemadel, mis vajavad tugeva vastupanu osutamiseks palju tahtejõudu!

 
At 21:30, Blogger Andres P said...

Tundub ok, et lumepuudusel minnakse jaburate mõttekäikudeni. Muidugi kuu on ka täis.

 
At 21:52, Anonymous Martin said...

Väga lihtsa testiga saab näidata, et Pulleritsu väide ei vasta tõele. Kui treenimise taga on tahtejõud, siis sama tahtejõuga peaks olema kerge ka sportimine igal ajal katkestada. Otsustada, et 6 või 12 kuud ei tee sporti. Mõeldamatu! Siis pole ka tegemist tahtejõuga, vaid ettekujutusega, eine Vorstellung, ein Phantasm nagu juhiks inimest tema enese tahte jõud. Tegelikult on inimene sõltuvusseisundis. Sõltuvuses millest? Endorfiinidest, jooksuajakirjande, meedia ja spordiklubide reklaamist. Siin ülal on ka üks spordihull.
Linnar Priimägi annab neokriitilise kulturoloogia kursuses alati ülesande: loetlege või kirjeldage situatsioone, kus on ratsionaalne olla hull. Kestvusharrastussport ei ole üks neist situatsioonidest.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Siim-Martin S., lugege hommikul selge peaga oma "Tegelikult on "paksud ja lodevad" teist tahtejõulisemad." uuesti läbi ja lubage suule ja vaimule pai tegevat irvet, kui mitte naeratust palgele tulla. Mitte keegi ei hakka imetlema, et Te pole "tugevema tahtejõu" tõttu elus ühtegi korda suuskadel tõusust üles sõitnud, mitte keegi ei hakka. Ainult see Dugõv Dahtõjõud ise võib sellise väärolukorra kohta niiskesi väärtõlgendusi luua.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

20:44, kasige siis laupäeval sinna Tehvandile maratonile, Kunimäge ja Tordikarpi sõites küünarnukid ei valuta.

 
At 23:03, Anonymous Martin said...

Anonüüm 21:57, kas me oleme kohtunud? Ma nagu ei mäleta Teid.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Olen pettunud, et M. blogi sellise jamaga produtseerib.
See viib meid väljasuremiseni.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Mitte päris, 23:44. See viib meid tahtejõulise väljasuremiseni. :)
Ning see on märgatavalt meeldivam ja parem. Selles on - ma ütleksin isegi - stiili, igatahes!

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Martinile lohutuseks kild tänasest Ekspressist, mida piiratud seltskond teadis juba üle 20 aasta tagasi:

"Spermat saab nüüdsest toota laboris. Mehi pole enam üldse tarvis!
Tüvirakkudest on võimalik toota töökindlaid spermarakke, mille abil sündinud järglased on terved ja võimelised ise järglasi saama.

Toa põrandal vedelevad sokid. Kes jättis? Mees!

Kolm nädalat puhkust jalgpalli MMi ja kuuspakkide seltsis. Ei! Rokkmuusika? Vaevalt. Rattarallid, hasartmängud, mägironimised, kaitseliit, meeskoor, labased naljad, piduriõli, idufirmad, palgalõhe, valuveljed, meesšovinism, jahimehed, sõjad, EKRE, vorstipidu, Eesti poliitika.

Seda enam ei ole. Mehi pole. Kõik kodud on roosavahused, viimse pitsini korras ja klanitud. Selles maailmas on ainult naised.

Maailm ilma meesteta ei pruugi enam olla ulme, vaid juba paari aastakümne pärast reaalsus.

Mehed jäävad, aga neid on vaja klaverite kolimiseks ja lampide lakke keeramiseks. Inimsoo jätkamine võib vabalt toimuda ilma meeste panuseta – ilma spermata.

Spermat saab toota ka laboris, teatasid Hiina Nanjingi meditsiiniülikooli teadlased lõppenud aastal. "

 
At 01:12, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kotkad, kõige kurvem on see, et Martin on meist normaalsem.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Mondo ütles, et PP teeb hommikusi suusaringe.

 
At 09:37, Anonymous Martin said...

*
Perestroika olevat alguse saanud KGB-st.
Aga kes aitaks meid praegusest Euro-peest?

*
Elu - see on Conway's Game of Life
Üks seda vihkab, teisel suur on kaif

*
Vaata! Sünnivad ja surevad amööbid,
moodustub neist muster, mällu sööbiv

*
Veel parem: Trooja ja ahhaialaste tülist
lugeda on Homerose võimsast daktülist

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits saaks tahtejõuga teha nädalase pausi, kuid kas paks suudab nädalaga TMi läbida?

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

23:03 vaadake Peatöö tellimuse esitaja terviklikku kaustikut.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Nuhk Enrico on Martini kallal?

 
At 12:14, Blogger Andres P said...

Tahtejõuga on üldse kehva lugu, kui seda tahtejõudu kohe üldse pole, siis milleks elada? Padi torgib, trepist üles käia ei jõua, jõmpsikas karjub, naine vingub ja nii edasi. Mul on tunne (no nimetame seda tundeks), et inimkonda edasi (?) viivad üldse tahtejõulised tüübid (ükskõik kuidas see tahtejõud avaldub). Mõnel avaldub blogis või kommentaarides, mõnel mujal.
Olles peoperemehest küll mõned aastad noorem, hakkab ka minu organism jõudma sinna maani, kus biofüüsikalised ja evolutsioonilised tegurid hakkavad märku andma. Paraku, indiviidina egoistlik olles, võitlen sellele kõigi vahenditega vastu. Hetkel võin öelda, et organism on väga heas seisus. Võrdlen seda oma klassikaaslastega, kellel paljudel on siin või seal mõni häda. Kusjuures peamiselt on tegemist keskmise või keskmisest parema sotsiaalse ja materiaalse taustaga inimestega. Seda mis juhtub, kui "hullusega" ei tegele kogesin, kui teatud põhjustel ei saanud umbes 3 kuud trenni teha. Kehakaal hakkas tõusma, väsisin kiiremini, pea valutas sagedamini, õhtuks oli selg kange, uneprobleemid. Jamps ühesõnaga.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikkuses on kogu see tõmblemine mõttetu. Sama naljakas nagu jõusaalis jooksuaparaadil jooksmine. Või enda tulemuse Vahur Teppaniga võrdlemine. Isegi enda eelmise aasta tulemusega võrdlemine......olles näiteks 45 aastane. Või oma suuskade pulbriga määrimine ning enne starti veel klotsi alla hõõrumine. Ülaltoodu on sarjast kadugu mõistus, ununegu argipäev, noorus ei tule iial tagasi...
Teet

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Õige jutt, Andres. Mõtlesin siin, et paneks siia üles Eestis tuntud 51-aastaste meeste pilte, siis on hea võrrelda, kes mis vormis paistab ja on. Galerii võiks tulla üsna huvitav.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Mis nende piltidega laiata, minge parem kohe otse Igor Gräziniga Kekkose rada nautima.

Praegu on parem laenata suuski kaitseväelt, näiteks neid armeeriklastega koos jääauku karastatud sõjasuuski. Kekkose kujundus ja lumeolud on sellised.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Teet, saab lihtsamalt, relakaga kiirelt üle suusa, nagu siin ühel pildil.

---
Peremees, ole pai, pane nende 51 soliidses eas härrade vahele mõni 21 ohhoota ka. Võhmameeste rõõmuks.
Homme Nuustakul stardite?

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

13:25 No käsitööga võiks ikka ise tegeleda ja mitte Priitu pommida. Pane külmal ajal otsingusse hot heather ja soojenda oma vaimu 21+ tüdrukutega ise.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige, Andres. Sisuliselt on inimesega sama nagu autoga. Inimene on loodud liikumiseks ja auto sõitmiseks. Kui auto pikalt seisab, roostetavad ja jäävad kinni mitmed olulised sõlmed. Kui inimene liigub vähe, siis samuti jäävad kinni ja kangeks liigesed ning kärbuvad ("roostetavad läbi") lihased ja elutähtsad organid.

15. jaanuaril tähistatakse ülemaailmselt FIS World Snow Day'd.
Lödipüksid vähemalt siiski liikuma!

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas olematu lume korral toimub 26. veebruari sõit samal ringil, kui homne öö-sõit? Sel juhul saab selle "lõbu" homme kaks korda odavamalt kätte? 70 asemel 35ga.

PP, kas netoaja ja kunstlumel ringitamise lugu jääbki nüüd sahtlisse?

 
At 15:08, Anonymous Rajameister Metsakülast said...

Ärge sabistage ja väristage, 14:58. Aega on TMini nii palju veel, et selle ajaga jõuab maha sadada mitu meetrit lund.
Rahu, ainult rahu. Praegu tuleb keskenduda treeningute kvaliteedile, mitte paanikaosakonna töös hoidmisele!

 
At 15:12, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, homme Nuustakul ei stardi. Praegu ei ole selleks vormi ja pimedaks läheb ka varakult, eks ju. Täna hommikul tegin dendropargis 18 sprindiringi, juba needki võtsid üksjagu läbi. Ja oleks siis minekut olnud - no ei olnud. Nuustaku või Tehvandi või mis iganes pikk sõit, 40 km, mõjuks praegu liiga laastavalt. Sellest 18 tänasest ringistki annab õhtuks välja tulla. Alles kuues suusasõit sel aastal ju.

Ei, 14:58, ei jää see lugu sahtlisse! Vara veel, vara veel. Ajastus on kõik. Timing is everything!

 
At 15:37, Anonymous Naabri Neigaus said...

Lgp spetsialist kella-ajalise isikutunnistusega 14:58!

Hea küsimus!

Kes on Otepää suusastaadionil ja radadel käinud, see teab, et Püksisäär on tervenisti sees ja kahurid mürisevad, niiet ka Tehvandi laskumine ja tõus võivad veebruari MK-ks ja laulupeoks kena lumekatte saada.

Küsimus on, kas Teie ise olete selleks 5km ringiks valmis või tuleks Teid poputada ja laupäevasele ringile saata!

KTM oleks küll rahul, kui jaksaksite 6x5km sõita. Andke siia teada, ütleme nii, et KTM silmad on teravad ja kõrvad kikkis.

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Nuustaku SH Öömaraton maksis €25, mitte €35.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Enrico ei tutvustanud end, sellepärast, et mitte jääda vaikusest kurdiks, oletan, et tegemist tegelikult Aivar Rehemaa'ga.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

15:37, kas valmis tuleb end panna selleks ringiks?

https://www.owc.ee/bw_client_files/otepaa/public/img/File/5_km_kaart_publiku_alaga.pdf

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

15:47, miks mitte suusakoondisesse mitte kuulunud suusasprinteri äiaga?

 
At 14:21, Blogger Unknown said...

michael kors handbags
http://www.kobebasketballshoes.us.com
jordan shoes
cheap jordans
yeezy shoes
timberland boots
michael kors
michael kors outlet online
nike roshe uk
yeezy boost 350

 
At 09:53, Blogger raybanoutlet001 said...

los angeles lakers jerseys
minnesota vikings jerseys
michael kors handbags wholesale
armani exchange outlet
nike tn pas cher
carolina jerseys
raiders jerseys
cheap nfl jerseys wholesale
ralph lauren outlet online
valentino shoes
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht