pühapäev, mai 07, 2017

Pullerits: Väga oluline täpsustus Eesti presidendi tänase jooksu ja menüü asjus!

Üks asi tuleb ära klaarida ja täpsustada. Mulle helistas täna pärast Tartu jooksumaratoni Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja tundis huvi, mis paneb mind arvama, et ta liha ei söö. Ta oli nimelt külastanud mu blogi ja näinud siin mu kolmapäevast kirjutist «President Kaljulaid jookseb pühapäeval - aga mis otsuse langetab ta finišis?», kus kirjeldasin, kuidas proovisin saada selgust, kas president Kaljulaid valib pärast jooksu lihaga või taimetoitlastele mõeldud lihata supi – sest lihasöömise vastasus on Eestis häirivalt maad võtnud. Seletasin siis, et püüdsin presidendi supivalikus aegsasti selgust saada, ent kahjuks ei õnnestunud tema pressiesindajalt välja võluda muud vastust, kui et «[s]ee keeruline otsus sünnib koha peal».

President Kaljulaid ütles, et ta ei söö üldse pärast võistlust suppi, aga mis puutub sellesse, mida ta sööb, siis kinnitas ta, et on kõigesööja, mis tähendab, et sööb ka liha.

Seda, mis siin salata, oli väga hea kuulda. Liha- ja taimetoitluse võitlustandril pole paremat sõnumit, kui et president ei kuulu taimetoitlaste, vaid kõige-, sh lihasööjate hulka.

President Kaljulaid lubas meie telefonivestluse põhisisu siin avaldada. Millest muust veel juttu oli, ei kuulu kusagil avaldamisele.

Foto 1: Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid (keskel valges särgis) Tartu jooksumaratonil. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid (paremal valges särgis) Tartu jooksumaratonil Paluveski toitlustuspunktis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

102 Kommentaarid:

At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit põrguline vali uus teema.
Lihata supisööjate number ei kannata sinu pingutus taimetoitlasele "mõistust pähe panna". las ta olla. Pigem kihutad nad oma kampaaniaga lihast veel kaugemale. Küll nad tagasi lihatoidu juurde tulevad. Iga mood läheb üle.
Su arutu agresiivne propaganda hakkab sürreaalsuse tasemele jõudma.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Noh sitakotid! Kelle teist blogi käib president lugemas? Mitte et ma Eesti presidentuuri üleliia austaksin.
Kui senjöörid Keres ja Ots praegu elaksid oleksid nemadki suusablogi lugejad. Kindlasti ka Artur Vader ja Johannes Käbin. Väikestviisi spordimehed olid nemadki.

 
At 18:16, Anonymous agent 700 said...

Ja jah, peaks kah oma blogisse Presidendist paar artiklit kirjutama, küll ta siis loeb. Adjudandid kannavad nagu naksti meedia monitoorimise raames ette. Ainult, et mida kirjutada? Kas see kuidas ma kantselei eest põiki üle muru silkasin oleks teema? Vaevalt. Kirjutada võiks aga seda küll President ei loeks. Midagi tummisemat. Nt kas minu numbriga jooksusokid püsiksid tal jalas. Vastus sõltuks tootjast. Korralik kodumaine jooksusokk püsiks aga nende tootja pani pillid kotti. Võib-olla püsiksid jalas ka selle asemiku tooted, kuid väljamaised, vaevalt. Üldse on nii, et jooksma minekuks tuleb võtta väljamaised tossud ja trikotaaz. Kohalik tootmine on kõik Hiina kolinud. Iga patrioot kannab vähemalt kohalikke jooksu või töö sokke. Palju meil siin on patrioote ja kas patrioodist President kannab Eesti sokke?

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

..elu pärast Saagimit, Priit24.
/elu on supp, see tuleb ära helpida!/

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Agent 700 kirjutad nii igavalt et lõpuni ei lugenud.

 
At 18:57, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma palun, et pidage vähemalt seekord end väärikalt üleval. Teie maine on kaalul. Te ei taha ju endast riigipeale lastetoata mölaka muljet jätta, ega ju?

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Ärge muretsege härra Pullerits, me peame ennast väärikalt ülal. Kuigi kerge see ei ole. Mu kass sittus jälle keset tuba ja muidu ka vilets tuju.

 
At 19:43, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Jah, 18:16, eks adjutandid kanna regulaarselt ette, kes ja kuidas on meediumis pr Presidenti käsitlenud ja vastavalt teema akuutsusele (loe: probleemi suurusele) siis jõudumööda püüab reageerida.
Aga väga selge on ka see, et suvalise sitakoti kirjutistele ei reageeri ei adjutandid - seda enam pr President - ja veel vähem hakkab ta personaalselt ise helistama.

Mulle tundub, võhmamehed, et toitumise küsimuses on pr President meie toetuse kõigiti välja teeninud ja me peame teda selle eest hea sõnaga meeles.
Mis aga loomulikult ei tähenda seda, et ta liberalismuse ja tolerastia küsimustes või eestluse huvide kaitsel kuidagi tugevamaks ja veenvamaks oleks muutunud. Siin on ikka tublisti veel minna, aga see pole tänase spordipäeva teema.

Niisiis õppige, sitakotid, ja pange kõrva taha, mitte ärge vahtige silmad punnis ja mokad töllakil!
Kuid vanameister tegi jälle kõigile ärtust...

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, millal me ebaväärikad oleme olnud? Alati anname endast parima. Pealegi teie küsisite presidendilt supiküsimuse, mitte meie.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei mõista. See on blogi, kus hinnatakse ausust. Seni on siin olnud väga aus jutt. Mida Priit kardab? Kas ausus ei pruugi tähtsatele inimestele sobida, et peab manitsema korralikule prantsuse pärasele lastetoale? Me siin 100% kohaliku maa rammu peal sirgunud ja ei tolereeri sellist silmakirjatsemise üleskutset. Tuleb välja, et blogiperemees lausa häbeneb siinset võhmameeste mula. Tahab ennast kommenteerijatest distantseerida just kui tema oma blogi lugejate arvamust ei jagaks. Mida siis ta üldse siin blogis teeb? Lehes tunnistab, et blogis ei ole tema. Lehes on ta pai puudel. Kas pai puudel ongi Priidu tegelik mina ja siin blogis käib ta lihtsalt kakal?

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

30 sekundit enne starti vaatasin et Mukunga on sokkidega. Kelk pakkus veel oma tosse aga Mukunga kas keeldus või ei sobinud. Ka stardipauk ja plagu allalaskmine ei olnud sünkroonis, kõigepealt lasti plagu alla ja mõni sekund hiljem käis pauk, kõrval veel arvati et äkki on valestart. Otepäält välja sirgel Mukunga pikalt teistest ees arvasin et küllap sai oma tossud kätte aga kõval mehel vist vahet pole

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Härra Roobert, isafiguur, suurepärane kommentaar teilt - tõelise tšehhovliku novelli kaanoneid järgides - tõus, arendus, keskosa ja finaal. Eriti meeldib mulle koht kus juttu rahvusliku iseolemise väärikast rõõmust. Ning kokkuvõttev osa kus öeldakse otse, eufemismidesse laskumata et ...kotid, ärge vahtige alahuul ripakil tühjusesse.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaarium on väärikas. Ning kui pr President härra Pulleritsule isiklikult helistab, nagu eelpool spekuleeritakse, siis tuleb tunnistada, oma osa on selles ka meil, tublidel kommentaatoritel, kes siinset blogi oma intelligentse tekstiga vääristavad päeval ja öösel.

 
At 20:15, Anonymous MargusM said...

lugupeetud ärtutajad, kas ainult mulle tundub et pr.President tegi hoopis hr.Pulleritsule ärtust ära- ei söönudki suppi. Selle variandi peale vist keegi ei tulnudki?
Mukunga näitas eesti aborigeenidele igaljuhul koha kätte, hoopis teine tase, respect!

 
At 20:51, Anonymous Seenior semiootik said...

Mul jällegi on Proua Presidendile väärikas ettepanek. Kui ta tahab hoida sidet rahvuslikult mõtlevate võitlusvalmis eesti meestega ja neid kõnetada, siis just siin on õige koht selleks. Ma usun, et võhmamehed oskavad seda vääriliselt hinnata, kui Proua President siin aeg-ajalt meid hea sõnaga turgutamas ja innustamas käib, sõna sekka ütleb ja meid väärikal rajal hoiab. Mehed, mis arvate? Kas ühtite minuga (kui kasutada Mailis Repsi suvist väljendit)?

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Mukunga ilma numbrita. Aega võeti tal stopperiga?
http://p.ocdn.ee/40/i/2017/5/7/cqorzf3d.i14.jpg

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa välistada, et proua juba kuulub siinsete stammkommentaatorite hulka. Anonüümsena või pseudonüümi all. Kes on tegelikult Martin, MargusM? Või reisimise hulga järgi sobiks hoopis Ivo O?

 
At 21:22, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Lp 19:54, näen, et te ka ise pole prügi pealt sirgunud ja olete ka kenakest kultuurikihti suutnud omaks võtta. Lobedast keelest rääkimata.
Tubli, vanemad on kindlasti te üle uhked.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Kust Kaljulaid teadis Priidu tel. numbrit? Üks nuhkimine käib siin vabariigis. Ja see pole Priit, teie asi, mis ei kuulu avaldamisele, seda te ei pea üle kordama.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Väga kiidan härra Seenior Semiootiku ettepaneku heaks. Hellitan minagi ennast aegajalt magushapu mõttega, et äkki soovib pr President hoida sidet rahvuslikult mõtlevate tervete võitlusvalmis ustavate eesti meestega. Esialgu peab ta seda tegema salaja, pseudonüümi all petmaks ära tuhanded soroslikud eestikeelsed laulikud kelledest kahjuks kubiseb nii paber kui onlain meedia. Hoidkem siis mehed konspiratsiooni!

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Just siin räägiti, et mister Trump on frog (konn) oma lõua poolest.
Mehed, vaadake aga 21:14 esitletud pilti, suurendage ja imetlega vasema jala sokki.
No see mees on ju pesueht kaelkirjak! :D
Mõni ime siis, et inimestest kiiremini jookseb.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Keegi nutikam inimene (mees/naine) võiks selgitada, et kus siin blogikandes praegu taseme näitamine oli? Kas see, et President luges blogi või, et vastas Priidu poolt tehtud kõnele paar päeva hiljem? Kui see viimane on oluline point, siis näitab see seda, et President on väga hõivatud inimene ja ainult supi teemadel jahuda pole tal iga hetk mahti. Seekord pidi Priit ootama vastust mitu päeva. Hea, et vastati. Eks Priit on Presidendi käest varem osanud palju targemaid küsimusi küsida ja seekordne küsimus on puhas sokkimine. Võib ju isegi öelda, et Presidendi poolt tehtud kõne oli lausa emalikult manitsev, et mees võta ennast kokku, esita normaalseid küsimusi, sa oled ju selleks võimeline ja püksid on sul ka jalas!

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Loodame vaid et senjöör Pullerits ja pr President ei mängi meiega nagu kass hiirega. Praeguses ärevas geopoliitilises situatsioonis teeks see meid vaid asjatult ärevaks.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Ärgem pr Vabariigi Presidendi aega oma heietusetega siin ka liiga koorma. Vanade väärikate meeste jutupuhumine sauna eesruumis jäägu ikka Pulleritsu blogisse meie sekka. Nüüd, kui Prantsus liberalismuse võitu tähistab, kulub pr presidendile marjaks ära hr Lobjaka ja teiste peentes ülikoolides õppinute nõuanded.

 
At 22:10, Anonymous agent 700 said...

Ärevus teeb inimesed hästi karjas liikuvaks massiks. Ärevust peab osav ühiskonna juht pidevalt toitma ja kuuma juurde lisama. See kas President blogi jälgib ei muuda midagi. Muudavad need, kes jälgivad blogijälgijaid. Kes suudab BBC-d originaalis lugeda see mõistab, et meie mäng on ammu mängitud. Meie ärevust köetakse üles, et tegeleksime pseudoteemadega (supiga) ja laseksime eliidil vaikse susinaga oma asja utsitada. See on üldisem eesmärk. Kavalam eesmärk on meid panna liikuma transparentses labürindis millel on klaasist laed ja uksed ning õige meelsusega inimestel uksed avanevad ja ülejäänud jäävadki sinna labürinti lõputult ukerdama.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Lobjakas on liberalismuselimuka mustatööline. Läheb veel maks 2 aastat ja nad hakkavad alandlikult ekre ukse taga sissepäästmist nõudma. Kogu see roomajate konglomeraat alustades Subtropi ja lõpetades niineste ja pariste ja paedadega. Selleks ajaks on Don Pulleritsu ihuohvitserid võtmepositsioonidel ja meie puntratants võib alata. Ilma naljata. Mis toredaid trikke me Martiniga teeme? Oi oi ära räägi!

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Mukunga paneb sokkis ka maarjamaa parimatele poegadele kalendriga ära.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits konkreetselt ignoreeris Rail Baltica teemat ja Kaljulaid konkreetselt ignoreeris Sõmera Kodu teemat. Selle asemel tõsimeelsed supijutud.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

See on nüüd ilmselge, et jooksusussid on seni Mukungat ainult seganud, liigne reklaam jala otsas.

 
At 23:12, Anonymous Spetsialist said...

Aga milleks neid sokke ÜLDSE vaja oli?
Võib vaid arvata, mitu korda ta nende "kaelkirjakute" tõttu pidi kõhuli käima...
Paljajalu oleks suure tõenäosusega veelgi kiirem olnud.
Mitmed eesti mehedki läbivad jookse juba aastaid paljajalu ja sokihimu pole neis märgand.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Sokk ja supp seekord ruulivad.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Vändamees sokijooksust.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Mis firma sokis rekord tuli?

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mukungale üritati korraldada sabotaazi?
Unustati, et tossudeta on poiss veel kiirem.

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas Esimene Härra oli ka jooksmas?

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Vänd(r)amehelt ju täitsa pointiga seisukohavõtt. Tubli!

 
At 08:58, Anonymous Filoloog Mirjam said...

08:24, siiski nii - sabotaaž -
kirjutatakse see võõramaine sõna.

Kuid asi lõhnab vägagi üheselt sabotaaži järele ning siin on uurimismaterjali küll ja veel.
Tossud ei jõudnud õigeks ajaks välejalani või kuidas see ametlik versioon oligi...

Varsti on riiki raputavast sündmusest möödas juba 24 tundi, aga spordiajakirjanikud tegelevad jätkuvalt millega?
Kari saamatuid...

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Olge nüüd. Kahtlemata on sokkides ja paljajalu jooksmine tähelepanuväärne, kuid et sellest nüüd kuninglikus suusablogis pidevalt juttu teha? Siinne blogirahvas tegeleb siiski strateegiliste, maailmapoliitika jõujooni paikapanevate küsimuste lahendamisega a priori.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Mirjamilt tibens kommentaar. kuidas teil endal jooks sujus? Palju isatsevaid, kuid pehme jalaga Rooberteid kotti panite?

 
At 10:23, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, tere tulemast klubisse, Kelly Sildaru! Rangluu...

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Peamine, et ta jooksis ilma NUMBRITA!?
Priit, sportlik küsimus, kus hoiate teie võistluste ajal korterivõtmete suurt kipmu, liibukate minitaskus?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

... jälle! Ta selles klubis juba aastaid. Hmm, kas PP on selline lillelaps, et ei teagi Kelly vigastuste ajaloo pikkust?

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Sokid, rangluu, .... igav.
Ainuke sport mida Eestis harrastada on tsiklism ja vehklemine, naiste vehklemine. Igasugu vuti ja korvpalli rahad üle kütta vehklemisse. Milleks meile pallurid? Et mängiks kuskil itaalia hispaania neljandas liigas? Keda huvitab Kangur ja Varese? Ei usu et kedagi peale sugulaste.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Mirjam on graatsiline kaunis naine kerge hirvejalgse sammuga, kuid vaevalt ta siiski Rooberti kotti pani. Ei olu kõvemat sõja- ja spordimeest kui Roobert. Mees on suuteline korraga neli haavatud kaaslast lahinguväljalt tagalasse kandma. Kujutate ette milline jõu ja ilu manifest? Samuti korraga neljal natsil ja kommaril nina seljataha käänama ning seda kõike paljaste kätega. Õppige mehed!

 
At 11:31, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Ma muidugi tänan, mehed, hea sõna ja ilusate meelituste eest.
Aga kui jooksust, siis meil sujus väga hästi. Kes kelle kotti pani või kotti sai, seda meie ei tea ja ka ei huvita. Meie jookseme tüdrukutega nii, et meil mõnus ja huvitav oleks ning palju pehme jalaga pehmosid tahapoole jääb, ausalt öeldes ei suuda sellest kuidagi erutuda.

 
At 11:34, Anonymous Heino said...

Mida me härra Mukunga kaasusest teame:
1. Tartu PM kirjutab, et spordikott jooksususside ja ilmselt siis ka numbriga läks kaduma stardisaginas. Seega kõik oli jooksuks valmis.
2. Hr Mukunga ütles, et usaldas koti hoiule, kuid ei saanud õigel ajal tagasi. Segane lugu. Andis hoiule ilmselt tuttavale/usaldusväärsele inimesele. Palju sõpru tal siin peale hr Nurme on? Nurme alt ei veaks. Mõni rusikas taskus Tartu jooksutreener? Niipalju oidu mehel kindlasi on, et Enn S.-le andes oleks ta sussidest kindla peale ilma jäänud.
3. Hr Fosti nimetas jooksu ausaks konkurentiks. Siit saaks juba vist mõne tummisema niidiotsa.
4. Hr Pullerits vaikib.
5. Vader toetab. Sokilugu inspireerib. Selle avaldusega kaotas ta muidugi palju PP nõretavast toetusest. Selle märgiks kirjutab PP peagi mõne nupu Kangerti kiituseks(!), kes rassib Girol saavutamaks Astana liidri rolli.

Kes selle sasipuntra lahti seob, mehed?

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas särav, kaunis, hirvejalgne Mirjam kommenteerib seda, et PM-s promovad rahasahkerdajad oma teenuseid tütarlapsega, kelle hirvesilma suurus on sama kui ta vöö ümbermõõt? Omal ajal ei suutnud sellist veidrat olendit luua isegi Bernt Notke. Tema saavutuseks jäi Tallinna sakslaste jõuluvana pühakotta prohvetlikult ülisaledate tõmmude inimeste maalimine 5 sajandit enne Buchenwaldi saleduskuuri toimumist. Tänapäeval siis kohalikud kunstnikud jäljendavad auväärset Bernti mitmesugustes vesipeade ja piitspihaga tegelaste loomisel. Tegelikult oli asi veel hullum, vähem sajand pärast Notke kadumist, hakkas Eestis 2-aastane näljahäda, kus selliseid saledaid tüüpe keda seinale maaliti oli tänavatel massiliselt ja mis vähendas kohalikku rahvaarvu 2 korda. Milline ettenägelik soov oli tellida sellist seinakaunistust jõuluvana pühamusse. Tulles tänapäeva, tekib küsimus, et kuna lehed ilustavad oma kaasi näljahädalistest joonistatud modellidega, siis millal neid vanade prohvetite eeskujul toimub siin kohaliku tarbijaskonna massiivne kadumine. Kas alles sajandi pärast või tehnika arengu abil kiirenenud elutempo abil kümneid kordi varem?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne et Mukunga kaasusest polegi keegi väga huvitatud. Ning õige ka. Ise vana jookjana küll imestan kuidas tal sokk nii kaua jalas püsis. Kui joosta tõsiselt üle pöia siis tuleb ju sokk kohe jalast ära? Või mis?
Mirjamile ja tüdrukutele palju tervisi. Kaunid naisjooksjad maikuisel metsateel erutavad meie meeli alati.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Mukunga- tossudeta aga kallis pulsokas on randme peal :)

Vaheajad kõigist punktidest on ka olemas nii et see number seal pusa all pidi olemas olema...iseasi kuidas see "juhendiga" sobitub.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Kuule vana jooksumees, 11:48, enne, kui sa tuled siia sporditidrikitele mesijuttu ajama, pane oma vanad libliklõikelised lühikesed spordipüksid jalga, mine peegli ette ja imetle oma väljaveninud kotte, mis püksisäärte vahelt paistavad. Rõlge päss.

 
At 14:09, Anonymous Urmas said...

Võibolla Priit "liha peab sööma" Pullerits oskab seda selgitada.

Rait Ratassepp (kes ei tarbi liha):

See "juhtus" taas ja ülisuurelt!

1. mai jooks Viljandis lubas loota isikliku tippmargi parandamist ka Tartu Jooksumaratonil. Nii läkski, kuid ajaparandus oli meeletu. Kui eelmisel aastal sain Tartu Jooksumaratoni muudetud rajal kirja aja 1:23:28, siis eile sai seda aega parandatud enam kui 2,5 minutiga. Aeg 1:20:50 andis üldarvestuses 8. koha.

Sellega aga rekordid ei piirdunud. Tartu Jooksumaratoni 23,3 km raames fikseeritakse ka poolmaratoni aeg. Selgus, et suutsin eilse jooksu sees 43 sekundiga alistada ka oma senise poolmaratoni parima aja, kuigi tegemist ei ole kiire ja lauge rajaga. Uued numbrid 21,1 km läbimisel on 1:12:40.

Sedavõrd suure arenguhüppe aluseks pean raskeid talviseid treeningtsükleid, millega edukalt toimetulemise võti peitus minu jaoks just toitumises. Tänaseks on toitumisest saanud üks mu peamisi ja kiiremaid taastumisvahendeid.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Kelle kuri käsi mängus oli?
Kas Mukungal manageri ja assistenti ei olegi?

http://sport.postimees.ee/4104783/tartu-jooksumaratoni-musteerium-mis-ikkagi-juhtus-keenialase-ketsidega?_ga=2.237573314.333902570.1494242200-316727790.1487086663

 
At 14:51, Anonymous Tiidrek said...

Mukungal on treeningpartner!!

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

«Enne starti oli ta mures ja hädas. Kuidas on võimalik sokkide väel mööda Tehvandi staadionit ringi joosta ning oma asjad ära kaotada? See on omamoodi huvitav oskus ja siiamaani müstika. Väga olulises osas oli ta asjade kadumises ise süüdi,» lausus Kelk.

Nii on, andekas inime on andekas mitmel alal.

 
At 15:14, Anonymous Kalmer Ts said...

Teemade arendus ei võta kuidagi jalgu alla. Kedagi ei huvita ultrajooksjate toitumine ja Mukunga sokid. Pole intriigi, pole erogeenset laengut.
Peaks üles tulema millegi kevadisega : talgud, krillimine, võidupüha, bikiinifitness, epeevehklemise tulevik, Eve ja Dean Reedi ammune suhe.
Vaat kus alles jutud mis huvitaks siinseid võhmamehi, sportivaid naisi, atrõõvivõimelisi tsikliste ja muidu kiibitsejaid.

 
At 15:30, Anonymous Heino said...

Kelk teeb kaasuse veelgi kummalisemaks. Kui oli sportlase enda aps, jooksusussid kadunud/sportlaste bussis, numbrita jooks, siis muud ei jää üle kui disklahv. Sabotaaži korral annaks eeskirjade tõlgendamisele ruumi, st lubaks rajale. Aga nüüd too kummastav moment. Kui kogu jooksumaratoni on mõjutanud/mõjutamas nii oluline sündmus, siis miks Kelk väidab, et mingit uurimist/juurdlust siin ei algatata. Nagu polekski midagi olnud - oli tore jooksupäev ja selgus ka võitja (ausas mängus). Kes mida siin kinni mätsib? Mis toimus eliitsportlaste bussis?

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Kalmer kui veel siia kiibitsema tuled siis vaata ette - topime su pudrumulgu sammalt täis.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Sabotaaz või mitte, protesti keegi kohe pärast jooksu ei esitanud, Mukunga oli hoopis õnnelik ja asi klaar, teema lõppenud.

Palju intrigeerivam küsimus on, et kas sokkis jooksmisel on tulevikku (minevikus on võidetud paljajalu isegi maratoni olümpiamängudel)? Teadus ütleb, et jah: "the scientific research evidence to date supports only that barefoot running is more metabolically efficient than shod running. "

 
At 16:15, Anonymous Filoloog Mirjam said...

11:42, ma vastaksin teile nii.
Proovige ka teie elu võtta mitte liiga tõsiselt. Uskuge, palju lihtsam on elada ja siinne teekond kujuneb tõenäoliselt ka mõneti pikemaks kui pidevas pinges ja jäigastunud olekus elades.
Ahjaa, Postimees. Teate, mul on täiesti ükskõik, keda või mida nad kuhugi panevad, sest kui nähtu ei meeldi, keeran lehte.
Huvitav, kus see probleem siin oligi...

 
At 16:26, Anonymous 11:42 said...

Oi, tänan nii meeldiva vastuse eest Mirjam! Saan aru, et probleemi korral tuleb kasutada adblocki. Eks ta ole. Marketingi näod kasutavad oma leiva teenimiseks ilgeid kujundeid, samas nende itipoisid manitsevad lugejaid kõiksugu blokeerijaid deaktiveerima ning topivad ilgusi veerema mööda ekraani kaasa. Või Mirjam ei loegi onlain meediat, selles ei saa ju kuidagi lehte (ekraani keerata), ainult siinset blogi. Väga tubli! Peaks vist kah oma masinas ära blokeerima ilgusi propageerivad ip-aadressid.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

DELFI: Mailis Reps on abielus lätlasest Agris Repšsiga.
Nende peres kasvavad Richard, Elizabeth, Karl Robert, Henry Roger ja Frederick.

Nüüd siis lisandus ka Charlotte. Ei noh, 6 last on ikka 6 last ja selle eest loomulikult suur tunnustus, aga... Miks ühelgi lapsel pole ilusat eesti nime või läti? Isegi vene oma pole. Miks?
Jaa... paistab sedamoodi, et kadakasakslus või pajueestlus või nö siniverehimu istub eliidil ikka palju sügavamal sees kui teleekraanilt või rahvakogunemistelt välja paistab.
Ja vist ka häbenevad oma päritolu, juuri?

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Tähendab, väike täpsustus siiski juurde. Karl Robert on loomulikult vana ja väärikas nimi ja väga Eesti!
Aga see on ju ka kõik.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Nõus. Kohutavad nimed.
See on haiglane. Üldiselt ka. Mis eestlusest või oma kultuurist saame rääkida kui laste nimed puha anglosaksa praht. Ikka marco marcus philip eric carl christian ja sama rida edasi. Omakeelse joosep ja mats asemel on joseph ja matthias. Kohutav!!!

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Karlutte on iluss lapsepunnis nimis! Nimi ei riku mitutverd inimests, piirid ongi kultuuride segastsoons!

Aga kui kohalikku verd inimesed panevad lapsele passi Köit-Chryslün, ajab küll iiveldama ja nendest inimestest mööda vaatama. Samal ajal ei ole mure üldse nii hull - kui vaid teaksite, mis Chryslüni vanemate magamistoas igal öösel toimub - vat see asi on hull ja kes teada saab, sellel raske seedida.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Terve suure artikli jagu teemasid on veel rahvani toomata. Mis firma tossudega ta jooksis, kas ta kandis spordipesu või mingit "vana kooli" varianti? Kas ta tarbis spordigeele, mida ta sõi ja jõi toitlustuspunktides, kas ta jooksis päkkadel või rullis üle kanna? Jne. . .

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Ega te üle ei pinguta oma nimede valikuga? Tahate jõuda sinna kuhu meie kaasmaalased, et kõik kasutavad ühtesid ja samu nimesid?

11 popimat mehe nime Eestis on:
1 Aleksandr 12299
2 Vladimir 11508
3 Sergei 10642
4 Andrei 7585
5 Aleksei 6783
6 Andres 6650
7 Martin 6391
8 Igor 6348
9 Dmitri 6238
10 Viktor 5957
11 Toomas 5817

Naistega on lugu veel masendavam:
1 Olga 10820
2 Jelena 10541
3 Tatjana 10493
4 Irina 10427
5 Svetlana 10283
6 Valentina 9354
7 Galina 8626
8 Anna 8500
9 Maria 7784
10 Natalja 7542
11 Marina 5844

Nt Eric on väga Eesti nimi juba Eesti ajast. Samuti Richard, Henry, Roger, Elizabeth, Karl, Robert. Olete siin ilma vanavanemateta heidikud koos, et nime teemal möla ajate. See on spordiblogi kus nimedest ei räägita. Nimede teema on Delfile.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Minu keel ei paindu ütlema Sebastian eesti poisi nimeks.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Okei, eestikeelsed nimed on Rikard, Eerik, Kristjan, Marko, Henri, Eliisabet.
Olete vist tähele pannud et vägisi peab nimes olema c või y täht. Näiteks Patrick. See on ju otsene kadaklus. Laulja Karl Madise poeg on Carl Philip. Kus on siin eestikeelne Karl? Ei ole ju. Hiljuti oli meedias keegi Don Eric Loog. Telekas täiesti eesti pere, poja nimeks oli Joseph. Pere oli maalt, aga näe vanaisa Joosepit häbenesid. Tüdruklapse nimi peab olema Gerthrud, ilma h täheta oleks ju väga maakas.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Sebastian kõlab eestlase nimena sama keilt kui Ken ja Rico. Aga eesti lapsevanemad just selliseid panevad. Kusjuures perenimi on selline Tammemägi. Kokku ei sobi aga eesnimi peab tingimata Therry olema.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaata sõbrake 17:20,
Sa oled nagu delfi ajakirjanik kes kirjutab samas lauses Colombia ja Brasiilia või Argentina ja Kanada või Rootsi ja Canada ilma et ise arugi saaks milles viga.

 
At 18:11, Anonymous Mati said...

Väga õige, 17:58 ja teised 2 eelnenut. Suurepärased näited puudega inimestest!
Sest kadakasakslus ja pajueestlus jms on selge puue - see on vaimse arengu puudujääk ja päris kindlasti ka nõrga lastetoa küsimus.
Aga nagu teis, viimased mehed, näeme, voolab endiselt õige eesti veri ja meelsus on jätkuvalt vankumatu ning orjameelsusest vaba. Au ja kiitus!

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Therry Tammemägi, mõlemad vanemad "eestlased"? Päriselt?

Kui nii, siis naeran puruks! :))

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake kuidas peab sporti tegema - lätlanna šokeeris maailma kolmandat reketit, Läti koondis võitis Slovakkiat 5:1!
Mis on Eestil vastu panna? Maailmakuulsad Kelly Sildaru ja Ott Tänak? Tegelikud tegijad on küll vehklejad ja kaks jalgrattapoissi, kes siiski suure publiku ette ei jõua kuna pole suurtuuride võitjad ja vehklemine pole A kategooria sport.

Aga noh, Pohlak lubas vutimehed MM turniirile viia siis saab leedule lätile müts pähe tõmmatud ja kõige varasema eest tasa tehtud.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Priidult eile õige jutt et mehed olge väärilised, ka pr President võib blogi lugeda. Äbene siis silmad peast. Nagu tuleb teha viimaste tundide postituste pärast.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

18:28 on järjekordne eurosakste lakei, kes häbeneb oma juuri ja eestlust.
Kurb, mehed, et me kodumaal nii palju kollaborante ja orjameelseid leidub.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

19.00 ei taba rahvuse edasikandmise pointi. Tuleb õppida vallutajatelt ja kultuuri importijatelt! Selleks, et rahvuslased oleks aksepteeritud oma mõtetega meie partnerite seas, tuleb neile anda ka kui oma saadikutele neile mõistetavad nimed. Sedasi viime eestluse juurika kultuurrahvaste üdisse ja paneme nad enda kultuuri õitsemiseks tööle. See on sama mõte evulutsiooniliselt nagu see kui kägu muneb oma muna teise laululinnu pessa. Üksi on keeruline hakkama saada, kasutame ära neid võimalusi, mida tähestik ja suurkultuurid meile õitsemiseks pakuvad!

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Palju mõtetut mökitamist tõesti. Peaasi et Priit ei pahanda.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Mukungast saab legend.

https://www.youtube.com/watch?v=seZQXHOwbkI

 
At 20:41, Anonymous Heino said...

Palju võis kuluda aega hetkest, mil Mukunga avastas, et spordikott jooksususside ja võistlussärgiga on kadunud hetkeni, mil kõlas stardipauk? Vahepeal mees jooksis ähmis Tehvandil sokkis ringi, käis staabis, üle staadioni kõlas tuttav kommenteerija hääl, kes otsis varuketse nr 7, toimus KTM kiirkoosolek (3 inimest), otsustati võistleja võistlustrassile lasta, kõlas stardipauk ja mees sokkides ilma numbrita asus maruliselt teele. Kas tõesti kõik see mahtus stardieelsesse aega?

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Mis on Heino sinu arvamus asjast? Kellele trahvi teha, kes korralikult läbi sõimata?

Seda olukorra kirjeldust kuuleme juba mitmendat päeva. Sellega pole rohkem midagi peale hakata.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Heinole:
Ametlik selgitus: miks jäi sokkides jooksnud Mukunga protestidest hoolimata diskvalifitseerimata?

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Teie blogi loeb ja Teile helistab proua President.

Panete sokkis Tartu jooksumaratonil kõigile pika puuga.

Pullerits ja Mukunga on tegijad. Tsiteerides klassikuid: "Tehke järgi s...kotid!"

 
At 22:02, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on olnud viimase ööpäeva jooksul ka vaimukaid ja originaalseid sõnavõtte, mille lugemine on kahtlemata ka Proua Presidendile pakkunud elamuse ja lisaks parema arusaamise, kes on tegelikult need eestimeelsed võhmamehed, kellele Eesti saab loota, kuid siiski on siia sekka sattunud ka paar sellist, kes ei ole käitunud piisavalt väärikalt, ja ma vabandan siinkohal, kuna mul on hea kasvatus ja arenenud vastutustunne, Proua Presidendi ees, et ta on pidanud lugema siin arvamusavaldusi, mis ei paista just silma erilise väärikusega ning mille lugemine ei ole riigipeale elamus, mida ta sooviks kaua meenutada.

Mehed, palun andke endast parim, ja ainult parim! Kõik alla selle ei ole pingutamist väärt ja kultiveerib vaid keskpärasust, mida on me ümber niigi palju.

 
At 22:49, Anonymous Martin, vegan raamatupood-kohvikus REaD, Tallinn said...

Hr Pullerits,
Stop dreaming! See ei ole Proua President, vaid PR osakond, veel tõenäolisemalt aga meediamonitooringu jälgijad lepingu alusel mõnest mainekujundus- või kommunikatsioonibüroost (presidendi kantseleil enda inimestel on tähtsamat teha, kui Teie blogi seirata).
Peaks ka püstiloll olema, kui seda seniilset iba, mis teile kommentaaridesse kirjutatakse, lugeda - kui lugemise eest just ei maksta.

Vellost pole kuulda olnud. Kilvaküsimus: Mis või kes on rattasõidus 'sticky bottle'?

 
At 09:34, Anonymous Ratta 17 kevadist hetke said...

Nii, esimene palgaline kommenteerija on ennast paljastanud! Peale Priidu on meil siin raha eest kommenteerimas seniilset iba ajav ja rattasõitu monitori ekraanilt jälgiv Martin.

Muide vaatasite eile millise ratta seljas kadunud Aarne oma aega veetis enne kui jooksmisele pühendus? Sihuke nostalgialaks. Kena kolmerattaline, täiskummist velje pehmendustega. Raudsed kodarad - vot nii treenis tulevane staar, mitte nagu Martin monitorist uudiseid ja pilte vaadates tsiklissimusest. Aarne ratta imetlemisel tuli meelde ka see kuidas ma oma esimesed tiirud samasuguse ratta seljas I mikrorajoonis tegin. Ratta sõit oli toona paras protseduur. Ühetoalises mõni aasta tagasi valminud 5-kordses majas olid väljavalitutele ettenähtud töövõitude eest kõigi mugavuste ühetoalised korterid. Seal oli mugav, kuid kolmerattalise ladustamiseks ruumi nappis. Seda tuli esmalt ikka keldris hoida ja seetõttu sai kevadel rattaga ukerdamas käija vaid nädalavahetustel, kus ilma liftita majas tuli keldris oma katakombist ratas üles otsida. Mõelda vaid mõned aastad hiljem käis President kahe majaviiru taga asuvas koolis, ehh! Aga need kevadised rattaga ukerdamise hetked said kärmelt läbi, sest kes see viitsis sellist tralli koguaeg teha. Ratta toimetasime 3,3 km eemale, siiani toimetava Mati lähedale õdusasse aedadega linnaossa vanavanemate juurde ja seal sai juba kasvõi päev otsa suures aias rattaga ringi kärutada. Ega väike inimene ju joosta palju ei jaksanud, veeredes oli asju palju mõnusam toimetada.

Tänapäeval istuvad kõik noored oma nutikates aparaatides ja ei tea sellest kevadisest õues möllamisest midagi kui just mõni karmim isafiguur ei keela digimaailma astumast ja käsim esmalt päris maailmas toimetamise omale selgeks teha.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Ratas17 hale grafomaan oled

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvavad isafiguurid ja kõvemad võhmamehed sellest, et hetkel toimuval 9.mai paraadil Moskvas on kästud marssivatel sõduritel naeratada, sealhulgas ka ohvitseridel. Kas läänelik pehmokultuur on jõudnud lõpuks ka Venemaale ning siit algabki riigi allakäik.

Lugupeetud PP kas teil, olles võitmatu Nõukogude armeee liige, oli üldse naeratamine lubatud?

 
At 10:51, Blogger Priit Pullerits said...

Ei olnud. Nii kui keegi naeratas, küsiti teravalt ja pahakapanevalt: Tševo ulõõbišsja? Pärast seda polnud enam kellelgi naerutuju.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Ratas17 pani "Martini" riiulisse ära.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Teen ettepaneku muuta blogi nimi suusablogist Presidendiblogiks!

 
At 05:34, Blogger Unknown said...

yeezy boost
hermes belt
yeezy boost 350
adidas online shop
nike air max 2018
yeezy
michael jordan shoes
adidas nmd
cheap jordan shoes
jordan shoes

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

carolina jerseys
ugg boots
ralph lauren uk
kate spade outlet
coach outlet online
hugo boss sale
nike blazer pas cher
ugg outlet
nike blazer pas cher
ecco outlet
2017.8.26

 
At 11:08, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
chargers jerseys
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren outlet
adidas yeezy
coach factory outlet
coach handbags
chiefs jersey
dolce and gabbana outlet
nike outlet store

 
At 04:33, Blogger Unknown said...

lebron james shoes
pandora bracelet
nike air max 2018
longchamp handbags
dior sunglasses
jordan shoes
adidas outlet online
nike roshe run
jordan retro
lebron 14

 
At 10:11, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors handbags
coach outlet
christian louboutin shoes
coach outlet
kate spade handbags
cheap nfl jerseys
clippers jersey
eagles jerseys
vikings jerseys
cardinals jersey

 
At 04:11, Blogger adidas nmd said...

cheap oakley sunglasses
hugo boss sale
uggs outlet
cheap jordan shoes
uggs outlet
chiefs jersey
san francisco 49ers jerseys
jacksonville jaguars jersey
armani exchange
indianapolis colts jerseys

 
At 06:03, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
canada goose jackets
michael kors handbags
nike chaussure femme
coach outlet
ugg boots
saics running shoes
kate spade outlet
canada goose jackets
christian louboutin shoes
ralph lauren outlet

 
At 19:52, Blogger Unknown said...

download video sambung ayamterbaru

 
At 09:45, Blogger CRKB IT SOLUTION PVT LTD said...

I always look forward for such nice post & finally I got you. Thanks for sharing this content.
CMS and ED
CMS ED Course


Very informative article. Keep writing such nice post
Taxi Services In Greater Noida

 
At 09:45, Blogger CRKB IT SOLUTION PVT LTD said...

Really very impressive post & glad to read this. Good luck & keep writing such awesome content.
Web Development Company
Software development company

 
At 09:30, Blogger ab harry said...

very informative article

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...



Hey there,

I just finished reading your article, and I couldn't help but drop a comment to express how much I enjoyed it. Your writing style is not only engaging but also incredibly informative. It's clear that you've put a lot of effort into researching and presenting your thoughts. I love the way you effortlessly weave in anecdotes and examples to illustrate your points. It makes the content feel relatable and easy to understand.

One thing that really stood out to me in your article was your unique perspective on the topic. It's refreshing to read something that offers a different angle and challenges conventional thinking. Your passion for the subject matter shines through, and it's contagious. I found myself nodding along with your insights and even rethinking some of my own views. Keep up the fantastic work! I'm looking forward to more of your articles in the future. Thanks for sharing your knowledge and giving us all something valuable to ponder.
certifiedtranslationservicesusa

 

Postita kommentaar

<< Esileht