kolmapäev, aprill 25, 2018

Pullerits: Aga mida näitas teine kiirustrenn?

Pärast eilset kiirustrenni mõtlesin täna, kolmapäeva õhtul, et kordaks seda, mis eelmisel päeval sai tehtud. Niisiis alustuseks taas 20 kilomeetrit kiirusega 29 km/h. Seejärel võtsin kiiruse üles. Eesmärk oli sõita nii nagu eilegi ja nii, nagu õpetas mees, kellest varsti ilmub minu sulest ajakirjas Ma Olen Jalgrattur kõva harrastaja rubriigis lugu. See tähendab, et ei hakanud pressima, sest raske rauaga pressimine teeb jalad tuimaks, nagu mu peagi ilmuva loo peategelane mulle seletas, vaid sõitsin kiirelt ja kergelt kerides. Tõsi, ühe erandiga: esimese 5-kilomeetrise lõigu 4. kilomeetri läbisin peaaegu maksimumvõimsusega nagu eilegi, et end proovile panna. Kokku sõitsin taas kaks 5-kilomeetrilist lõiku üksteise otsa ehk tegelikult kümme kilomeetrit. Siin on tänased andmed ja vaheajad (sulgudes eilsed):

Esimese 5 km lõigu tulemus 40,9 km/h (41,1 km/h), kilomeetrite keskmised kiirused:
39,5 (43,9) - 37,5 (37,9) - 41,8 (42,8) - 48,0 (46,1) - 39,1 (36,3).

Teise 5 km lõigu tulemus 37,7 km/h (37,6 km/h), kilomeetrite keskmised kiirused:
40,9 (40,4) - 37,5 (37,1) - 34,2 (34,6) - 37,9 (37,5) - 38,7 (38,7).

Küsite, et miks teha kaks kiirustrenni järjest. Vastan: aga miks ka mitte? Kui tuju ja tahtmist on - ja täna oli, nagu oli ka eile -, siis mis seal maanteel ikka uimerdada ja muneda. Siis on targem vajutada. Saad emotsionaalse laengu ja naeratad rohkem. No igatahes väsimust ega kurnatust ega erilist hingeldamist need sõidud küll ei tekitanud. Täitsa mõnus ja õdus oli vändata. Puhas rõõm. Aga teil?

Foto 1: Tour de Romandie tänane avaetapp. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Ratturid tutvumas tänavuste MM-võistluste grupisõidurajaga Austrias Innsbrucki lähistel. Foto autor: imago / Eibner Europa / Scanpix

31 Kommentaarid:

At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Mina loen siit välja tõsise tormihoiatuse. Padre sõidab intervalli teist päeva järjest ja naeratab. Sama täheldati aastal 2004 kui noor Nibali (The Shark of Messina) enne Girot võimsasse vormi tõusis.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

***** ei saa sellest mulast aru. Avalikud allikad väidavad, et tänane 10 km oli eilsest kiirem. Lisaks väidavad nad, et see artikkel kubiseb valedest. Teisisõnu panevad allikad siinse muinasjutuvestja tõsiselt võetavusele kabelimatsu. Seega toimub poliitiline valimiskampaania. Ainult, et kuhu siis kandideeritakse valijate või klikkijate toel. Mingi edetabeli jõhkra manipulatsiooni aktsioon ehk?

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge pugejad. Pugege, siis ikka faktipõhiselt.
Nibali sõlmis esimese profilepingu alles 2005 Fassa Bortologa, 2006 Liquigas . Girot külastas esimest korda 2007 ja siis oli ta tubli 19. lõpuprotokollis. Esimene poodiumi koht tuli Girol 2010.

Huu

 
At 02:17, Anonymous Anonüümne said...

Neid pugejalike kommentaare kirjuta ju PP ise.
Kahtlen, et keegi tervemõistuslik sellisele tasemele laskuks)))

 
At 09:11, Anonymous MargusM said...

Kaks postitust järjest mingit kamarajura, kas tuleb ka kolmas?
Oleks justkui sattunud Selgeltnägijate konkursile.

Kiirustrenn on sprindid, praegust saaks nimetada vastupidavustreeninguks.
Loeb see mis analüüsi sa ise oma trennidele teed, mitte anonüümne kommenteerimine, eriti arvestades et sa tavaliselt annad pooliku info mille põhjal polegi võimalik midagi tarka järeldada.

Kogu selle rapsimise peale tekib mul iga aastane küsimus: Mitu võistlust seeaasta plaanis on? Millised?
Pakun et ~4 võistlust, kas kogu see tsirkus selle pärast on mõistlik.. vist mitte.
Aeg vaadata endasse ja teha targad järeldused.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Just Priit võistlema peab, mitte pongestama üksi maanteel. Milleks?
Võistlused on lõbusad: uued rajad, tuttavad näod konkurentideks, saad endast anda palju rohkem kui arvatagi oskad, vastandina saad nautida ilusat rada.
Mul paar tuttavat, kes ennast võistlustel osalemistega vormi ajavadki.
Võistused enamasti nädalavahetustel, nii et väikekodanlasele peaks nagu sobima küll.
P.s. sellest aastast (lõpuks ometi jõudsin ära oodata) saad ka viisaka summa stardimakse tööandjale viia. Ei saa väga ka ohkida kulunud raha pärast.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Sooviks ausat analüüsi teemal, kuidas konkurente muuta aeglasemaks!

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas panite tähele, Pullerits, et rääkisite äsja iseendaga avalikult?

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei kirjuta siia anonüümseid kommentaare, 02:17 ja 13:34 jt ka.

 
At 14:37, Blogger Priit Pullerits said...

Aga 10:13 räägib küll õigust: paneme tööandja enda võistlemise eest maksma! (No pennies from a personal pocket/wallet to Mr Sledge!)

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Jooksja portaal räägib meile armsa loo tipprattur Rein Taaramäest kes hellitab mõtet Tartu Rattaralli võidust. Kuid ei jooksuportaal ega selle lugejad tea seda, mida teavad suusablogi lugejad. Nimelt asjaolu, et igaühel, kes loodab TRMi 2018 võitja karikaga pjedestaali kõrgeimal astmel kekutada, tuleb rinda pista mehega kes arendab tapvat tempot vastu tuult ja vastu mäge, mehega kes teab kuidas ühe rapsakuga gruppetto ribadeks tõmmata, mehega kes valdab suurvõitude kojutoomise saladuslikku tehnikat. Meie, suusablogi lugejad teame, meie, suusablogi lugejad oleme kursis tegeliku situatsiooniga. Kahjuks ka seekord jääb noormeister Taaramäe unistus täitumata.

 
At 17:45, Blogger Priit Pullerits said...

Täna peaks kell 19:00 ilmuma Postimehes sellise provotseeriva pealkirjaga lugu:
Priit Pullerits: Putini mees?
Hahahaa! Tegelikult on jutt kellestki kolmandast, keda pealkirjas pole üldse mainitud. Arvake ära, kellest!
Õigete vastuste postitamise aeg kukub kinni täna kell 18:59.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, targad mehed on juba ammu valinud Putini poole. Kes on meie tegelikud liitlased? Kes on meie tegelikud vainlased?
See oli vene polkovnik kes käratas - svoolotši bljääd! Eto naaši rebjaata! kui tšehhi põrgus asuti eesti poisse nagu hulkuvaid koeri kuulipildujast maha laskma. Nii mõnigi siinse blogi veteran-suusamees oleks sündimata jäänud kui polkovnik Krivanossov poleks õigel ajal jaole jõudnud. Nii et mõelge mehed hoolega. Kõik pole kuld mis hiilgab.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes ilmunud lugu on kõva, kuid midagi uut seal öeldud ei ole.
Trumpil on päitsed pähe pandud ja kõik läheb plaanide kohaselt. Ega siis Trump üksi poleks suutnud riiki uueks luua. Praktilise mehena sai ta aru et pole mõtet kennedit teha ja ega ta oleks suutnudki. Kelle kelgu peal ta istub näitas kohtumine Makrooniga.

Meie äsjane win-win on muutunud pikaks lus-luusiks. Me peame 1940 aastat kordama et ellu jääda. Otse loomulikult, härra Pullerits, me seisame kindla müürina teie selja taga.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

Polkovnik Krivanoss oli tubli mees. Palju tervisi talle, kuid vaevalt ta enam elavate kirjas figureerib.

 
At 20:52, Anonymous MargusM said...

15.53 ei ole Priidust Reinule mingit vastast, tal kett veninud nagu Marati dresside põlved. Lisaks on Reinul ka mingit püksi tilgutamise ainet, vaevalt et Priidul sellele vastutilkasid on mida omale püksi tilgutada.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitab millise klanni mees on Säina talu peremees? Tema selja taha pugedes võib ehk win win olla varrukas peidus?

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Mõttetu luuletus lehetäiteks. Ei ühtki pauku. Tavaline lipu plagin. Tuulelipu plagin.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake zalgiris - pireus kossu ja õppige kuidas sportmängudes lammutama peab. Litauskid peksavad kreeka pedesatsi maa sisse. Millal mõni eesti mansa sellist pilti hakkab näitama?

ps. Polkovnik Krivanoss suri Moskvas 1961. Rahu tema põrmule!

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas see oli see enneolematu pomm?
Oli või ei olnud ega vahet pole. Pullerits juba ei üllata, nagu Ekre või Yana Toom. Nad ei peagi küsimusele vastama, sest me teame mis sealt tuleb.

Huu

 
At 00:21, Anonymous MargusM said...

Võib-olla ma eksin kuid see Postimehe arvamus oli kui tööõnnetus. Üllatavalt nadi sooritus, seekord luuavarrest pauku ei tulnud.
Palu artiklist tingitud kahjud Baibaga artikli preemiast maha arvata, nii on kõige õiglasem!

 
At 01:47, Anonymous Anonüümne said...

PP võiks kirjutada oma arvamuse Trumpi lõpututest valedest.
Need on ilusti kokku korjatud ja netis saadaval.
Kui seda valede hulka vaadata, on ta vaieldamatult maailmameister president.

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks Priit Trumpiga intervjuud ei tee, kui on nii kõva mees nagu väidab?

 
At 11:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kurat, täna hommikul võttis teise, suurema neerukivi purustamine täitsa läbi ja nõrgaks. Sama protseduur, mis eelmisel korral, aga nii erinev mõju...

 
At 14:12, Blogger Priit Pullerits said...

Arst ei lubanud täna liigelda, küllap siis ka rattaga sõita mitte, sest enne kui ööpäeva möödudes ei pidanud operatsioonieelse tuimastusega tekitatud narkojoobe tunnused kaduma. Aga tühja sest - areng toimubki puhates, mitte treenides.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Just, taandareng toimub ainult puhates.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Tervise ja ravi üle ei ilgu ma kunagi. Saa terveks Priit.
Trenni ei tohi pikka auku jääda.

Huu

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Et miks Priit Trumpiga intervjuud ei tee?
Aga miks peaks? Kes on Trump? Mida on tal meile olulist öelda? Ta on küll kuulus ja tuntud, kuid mitte NII KÕVA mees, et Priit temaga tingimata juttu peaks tegema. Seda esiteks. Teiseks, PP on ise NII KÕVA mees, et valib tema, kellega teha mida. Ja millal.
Kui Priidule julgeks soovitada, siis soovitaks intervjuud proua Elena Issinbajevaga. Kes nägi Postimehes viimast pilti pr. Issinbajevast, see teab. Pärast jutuajamist pr. Issinbajevaga poleks enam olulist takistust teha intervjuu Euraasia kontinendi võimsa valitseja endaga. Saate ehk aru, et NII KÕVA mehega sõbralik neljasilmavestlus on asi mida meiesugused väikesed mutukad siin ei peaks suu sissegi võtma. Sellegipoolest, spekuleerida ja sussutada on väga mõnus.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Leidsin üles paugu. PP kirjutas sellest mida nägin mõned aastad tagasi Tartu raudteejaama kandist tema maja poole suundudes. Lihtsalt uskumatu, et siiani on asi ainult hullemaks läinud. Ja naer selle üle kajab vastu kindlasti nii Valgest Majast kui Kremlist.

 
At 05:19, Blogger Unknown said...

qzz0606
polo ralph lauren
champion clothing
canada goose outlet
ferragamo shoes
uggs outlet
uggs outlet
canada goose outlet
mishka clothing
oakley sunglasses wholesale
golden goose sneakers

 
At 06:01, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ugg boots clearance
pandora charms
super dry
ralph lauren outlet
canada goose jackets
nike shoes
issey miyake
golden goose
christian louboutin shoes
vibram five fingers

 

Postita kommentaar

<< Esileht