neljapäev, oktoober 25, 2018

Pullerits: Kas võrdõiguslus teeb meestele spordis liiga?

Võin ju saada Lõunakeskuse Hawaii Expressist pakkumise, et ostku ma 1200 euro eest Scotti vähekasutatud maanteeratas ära. Võin ju saada Eesti Jalgratturite Liidult kutse hooaja pidulikule lõpetamisele Tallinnas Lillepaviljonis. Võin ju saada Ühendriikide saatkonnast õnnitlusteate bürokraatliku kadalipu eduka läbimise puhul. Võin ju pälvida Eesti ajakirjanduse uuendajana äramärkimist saates «Pöörased nullindad». Need kõik on toredad asjad ja teevad meele heaks. Aga need, mööngem, on väga isiklikud asjad ega anna ühiskonnale suurt midagi.

Mis on, mees, sinu panus teiste inimeste heaks, ah? (Kas teie küsite ka endalt mõnigi kord seda?)

Minu panus teiste meeste heaks, arvestades minu võimalusi, on juhtida tähelepanu sellele, kuidas võrdõigusluse emotsionaalne võidukäik on hakanud põhjendamatult kahjustama meeste huve, heaolu ja hüvesid. Konkreetsemalt: ajakiri Jooksja avaldab verivärskes numbris minu kolumni «Miks on naistel jooksus kergem elu?», mida kaanel reklaamib lausega «Naiste auhinnaraha liiga suur. Priit Pullerits» ja sisukorras lausega «Priit Pullerits leiab, et naised ei vääri meestega võrdset auhinnaraha».

Tean, et see, mis kirjutan, ajab paljudel harja punaseks. Aga see, et nad vihaseks saavad ja marru lähevad, on juba nende probleem. Sest minu argumentatsioon oma kolumnis on rangelt statistikapõhine; ei mingeid emotsioone, ei mingit lahmimist.

Ajakiri Jooksja toob teksti väljavõtetena väga oskuslikult esile kolm olulist punkti.

1. Eesti naiste ja meeste jooksu taseme võrdluseks saab kasutada äärmiselt objektiivset ehk kiretut mõõdupuud – kaotus maailmarekordile.
2. Eesti meeste tase on tunduvalt kõrgem ja konkurents palju tihedam kui naistel.
3. Eesti mehed ei saa tugevama tulemuse tegemise ja karmimas konkurentsis läbilöömise eest õiglast tasu

Ootan huviga, et keegi suudaks mu kirjutisele vastu argumenteerida. Väga ootan. Aga just ja ainult seda, et ta argumenteeriks. Kuid millegipärast võib oletada, et kui keegi vastuseks sõna võtab, siis emotsionaalselt-lahmivalt, ilma ühegi argumendita, vehkides loosungitega, et mina olen kiviaega kinni jäänud ja ei suuda ajaga kaasa liikuda. Need on nii õõnsad väited, et ainuüksi neile mõeldes tekib tülgastus ja põlgus.

Olen nõus pidama argumenteeritud vaidlusi. Aga millele ma mitte oma väärtuslikku aega ei taha raisata – see on subjektiivsete ja emotsionaalsete räuskajatega sõnasõja pidamisele.

Niisiis, lugege mu kolumn läbi ja väidelge vastu. Aga hoiatan, et raske saab see olema. Sest olen argumenteeritud väitlejana, nagu teate, viimasel ajal väga kõvas vormis. Miks? Sest ma teen tööd selle nimel, et argumendid vett peaksid. Ma ei lahmi niisama ega hüsteeritse.

Foto 1: President Kersti Kaljulaid sügisese Tallinna maratoni finišis. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Fotod 2-5: Mehed on sügisesel Tallinna maratonil kurnatuseni pingutanud. Fotode autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 6: Väsinud naine sügisese Tallinna maratoni finišis. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

Siis on lõpuks õige aeg oma kõva väitlusvormi näiteks Lobjaka peal proovida, ootame huviga.))

 
At 01:30, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab meie nn külavõistlustel aluseks võtma kaotuse maailmarekordile?
Vastasel korral võib juhtuda, et auhinnaraha arvutus näitab esimesele naisele näiteks 9.50.
Kas kuidagi piinlikuks ei lähe sellisel juhul?

Miks ainult jooks, sellisel juhul oleks ka rattavõistlustele nn PP võrdsust vaja?

Võin küll sitakott olla, aga nii ihne ei saa olla, võrdsusega ei saa ka lolliks minna, no ei kirjuta alla.

 
At 07:17, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui naiste tase oleks võrdleline maailmarekordiga, pole nad suutelised konkureerima planeedi parimaks inimeseks mistahes spordialal.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Korrigeerin herr PP-u, et õiglusega põle spordis (äris) palju peale hakata. Kui ikka naik ja adiidas arvavad, et naised on tublid riidehilbu ja tossu ostjad, siis ei küsi auhinnarahad kellegi tulemusest maailma tipuga võrreldes. Peaasi, et saab marketingi ning et mutid usinasti ostlevad.
Muidu aga nõus. Kui vaadata kasvõi meeste ja naiste maratoni, kus tipptasemed on paljude muude aladega võrreldes isegi suhteliselt teineteisele lähedamal, siis naiste maailma hooaja edetabel on ikka selgelt hõredama tasemega kui meeste oma, esiteks. Samale kohale on märksa kergem (ca 10% suhtelises jooksukiiruses) tabeli tagumises osas jõuda. Teiseks on meie esinaised seal vaatamata hõredamaks konkurentsile ikkagi tugevad 500+ kohta tagapool kui mehed. Fakt mis fakt. Ainult, et väheoluline, seni kuni on tegu kommertsüritusega.

 
At 11:37, Anonymous Aus Avalikustamine said...

Viimased postitused ajasid meele läikima. Nagu keegi põristaks 2-taktilise mopeediga office cubicles ja samal ajal degusteeriks oode Kölnist.

Vaja oleks artiklite seeriat, teemat, püsivust. Ilma selleta on siin blögaspotis üks paras kettakolfarite afaasia.

Panen afaasiakommentaatorite liikmelisuse kuueks kuuks maha ja rullsuusad alla. Kevadel audit.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

No on naiste tase hõredam, so what? Massiüritustel ja ka maailma tipus ongi see nii. Sport on olnud ajalooliselt rohkem meeste tegevusala ja tänagi kehtib.
Seevastu naiste aladel on oht mida meie, mehed alati ei märka. Võitjad on reeglina tugevad, mehelikud naised. Tõsi, spordiharrastus aitab kaasa, kõva kehaline tegevus muudab naise nii või naa mehelikuks. Tänases sooneutraalsuses trügivad juba päris transud naiste sekka võistlema. See peletab naisi kindlasti spordist eemale.
Mida teha? Toetada Putinit ja õigeusu kirikut? Kui tahame suurelt ette võtta ning pisinikerdustesse mitte laskuda, siis nii peamegi tegema. Mida ütleb härra Pullerits? Väheseid mehi siin läänemere kaldal kes suurt pilti näeb ja maailma arenguid jagab?

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele lase jah ühest nisast lahti ja mine veel tummisema nisa otsa rippu.aUdit maiass

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Srry eelmine oli mõeldud auditi poisisle

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Anname kogu (enamus)auhinnaraha meestele, kas nii saabub võrdsus ja õnn mõne mehe ilma?

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Kogu maailm rõõmustab. Õnneks saame Postimehe vahendusel meiegi osa.
https://m.postimees.ee/section/123/6438449

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi analüütikud siin täitsa jagavad matsu. Õigeusu laia selja taha pugemine on ainus kaitse lgbtskvq+ maailmasuure rünnaku vastu. Pikka iga Tema Kõrgeaulisele!

 
At 15:27, Blogger Priit Pullerits said...

Kui siin mehed nüüd ei näe ega saa aru, kuidas võrdõigusluse sildi all on neid alla surutud ja nurka mängitud, siis on nad järelikult langenud ajupesu ohvriks, minetanud olulise osa enda identiteedist, kaotanud nn munad, st hoiavad argpükslikult mokad maas ning on muutunud sooneutraalide ja globalistide kasulikeks idiootideks ehk käsitlasteks. Sellest on kurb, sest kui mehed ise enda õiguste eest ei seisa, siis naised ei hakka seda nende eest tegema nagunii.

Aga Jooksja kirjutis on argumentatsioonilt ülitugev. Isegi siinsed muidu bravuurikad sõnavõtjad ajavad valdavalt seosetut mula; sellest ei maksa unistadagi, et keegi neist vähegi arvestatava ja andmepõhise vastuargumentatsiooniga suudaks esineda.

Mis muud kui kasseerin järjekordse suureskoorilise võidu sisse.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

See "õiglane tasu" on üks väga kimurantne teema. Isegi õiglane tunnustus on väga väga suhteline.
Tahame või mitte, kõik taandub ostu-müügi, nõudmise-pakkumise darvinistlikule dialektikale. Inimesed treenivad ja võistlevad end surnuks üldse tasu saamata. Õiglasest tasust ärme räägi. Kergejõustiklased ja suusatajad kui nad pole just norrakad jäävad ka suhtelisele edule vaatamata EOK ehk maksumaksja ja paari kohaliku sponsori elatada. Tennisistid seevastu hellitatakse nii ära, et küsivad oma alaliidult esindamise eest rasvast preemiat.
Ütleme siis otse välja et maailma tipp Kanter on keskmiku Kanepi kõrval luuser ja näljarott. Pole midagi teha, tv ja reklaamindus valib iga kell kettaheite asemel naiste tennise, ning meil ei ole siin poolt sõnagi kaasa rääkida.
Kui aga austatud võidumees PP toetub kohalikule skenele kus rabajooksu võidu eest saab nii naiste kui meeste võitja mõlemad 250 eurot, siis ma ei tea. Kellele siin kott pähe tõmmatakse?
Tunnistan, et viidatud Jooksja artiklit pole lugenud.

Maailma suurtel jooksudel makstakse n ja m võitjatele pjedestaalil sama summa, kuid kas me saame kindlad olla, et kulisside taga väikest ümbrikupalka ei harrastata?

 
At 16:06, Blogger Priit Pullerits said...

Hea sõnavõtt, lp 15:40.

Aga ajame asja veel intrigeerivamaks. Me ju teame loosungit, et võrdse töö eest võrdne palk. Aga mille järgi mõõta töö võrdsust? Tööd mõõdame tavaliselt kehale või punktmassile mõjuva jõu ning selle jõu toimel läbitud teepikkuse kaudu. Tulge nüüd, tipi- ja rauakoolipoisid appi, ja mõõtke see töö hulk ära, mida teeb naisjooksja ja meesjooksja maratoni läbimiseks ja öelge, kas see on võrdne, ja kui ei ole võrdne, siis äkki võrdõiguslased seletavad edasi, miks ebavõrdse töö eest peab saama võrdset palka.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Küsi seda sponsorite ja korraladahate käest?
Milles naisjooksjad süüdi on?

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

"Kui siin mehed nüüd ei näe ega saa aru, kuidas võrdõigusluse sildi all on neid alla surutud ja nurka mängitud, siis on nad järelikult langenud ajupesu ohvriks, minetanud olulise osa enda identiteedist, kaotanud nn munad, st hoiavad argpükslikult mokad maas ning on muutunud sooneutraalide ja globalistide kasulikeks idiootideks ehk käsitlasteks. Sellest on kurb, sest kui mehed ise enda õiguste eest ei seisa, siis naised ei hakka seda nende eest tegema nagunii."

Saan väga hästi aru, aga esmalt peab sellise paranoia vastu ravi leidma)))



Eks jüngrid ikka joondu pea kaabude sõimu järgi, EKRE valijad on oma olemuse ilmekalt ise kirja pannud.

"Seksuaalkasvatuse teemaline arvamuslugu vallandas EKRE sõprade ringis räige sõimu"

https://tartu.postimees.ee/6438208/seksuaalkasvatuse-teemaline-arvamuslugu-vallandas-ekre-soprade-ringis-raige-soimu

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Sport on väga ebavõrdne, mis puudutab tehtud tööd ja tasu. Võtame näiteks selle et ujumises, võimlemises ja sprindis võid tulla mitmekordseks võitjaks, kui oled tipus, pikas maas ja teatud aladel, vaid ühekordseks.... Pingutus on suhteliselt sama, kuid 3x kuld on alati rohkem kui 1x. Emotsionaalne vahe on tohutu. Talialadelt võtame, kelgutamises ja 50km suusatamises saadud võit on ühiskonna silmis samaväärne. Mõlemad mehed saavad samasuurt preemiat ja hiljem pensioni. Mõlemad on austusväärsed olümpiavõitjad.
Aafrika naiste jaoks on maraton pilet paremasse ellu. Edu nimel tehakse kõik. Näiteks on neil üks kuni mitu meest palgatud vedama. Tipus, ka naiste tipus jäädakse üksi jooksma. Kui sul on pikal vastutuule sirgel oma holopp, kelle selja taha hoida või murrad vastutuult üksi, vahe on täitsa tuntav. Nemad võitlevad kollektiivina. Kas vist Moskva olümpia 10000 kohta kirjutati kuidas noored keenlased Miruts Yifteri jaoks vibu vinna tõmbasid?
Kas eesti mehed on maratonis potentsiaalseid auhinna naisi vedanud ja abistanud? Kohalikus mastaabis kindlasti on.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Alad on nii erinevad. Eesti tasemel pallimängijad saavad palka, see on juba ebavõrdne kohtlemine, mis sugugi ei lähtu enamasti saavutusvõimest vaid paljudest muudest teisejärgulistest teguritest. Üksikalal sa pead ise olema mees, kuid Eesti tasemel oled sa ikkGI tavaline harrastaja, ja alles jäävad tühjad pihud.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Ma pole suurem asi jooksumees aga Njuušale teeks tuulevarju iga kell. Pärast silitaks ja masseeriks valusaid sääremarju. /Eesti mees.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Sa 16:47 oled tõsine sitakott. Loll ka veel pealekauba.
Asjalikumas ühiskonnas kui Eesti oma oleks ette võetud Mahtra rünnak Haridusministeeriumisse ja võetud Repsi kõri pihku. Ka Ratta-paksuke vääriks korralikku raputamist ainuüksi selle juhtumi pärast. Nüüd piirduti vaid sõimlemisega, õigustatud sõimlemisega, kuid mida see avitab?
Suudad sa värdi ette kujutada, mingi isehakanud lesbimutt käib eelkooli lastele seksijuttu ajamas. Igal vanemal viskab kopsu üle maksa. Kellele kaebad? Kutsud politsei? Vaja olekski kutsuda. Tal on ette näidata mingi mtü tõend ja leping HM iga. Sa töll vaata avalikus FBs on kõik olemas, Roosa Udu. Normaalses ühiskonnas oleks sellise sigaduse eest valitsuse kukkumine.
Eesti orjaküürud sõimavad internetis Putinit ja ekret. Mingi ahv käib õpetab 7a lastele onaneerimist, ning sina lapsevanemana, maksumaksjana võid vaid omaette vigiseda, sest läänemaailmas on nii kombeks ja mutt! Palju mölised tuleb sulle endale politsei kaela.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Njuuša heaks mida iganes. Masseerin kui vaja. Kannan süles kui vaja.

 
At 18:15, Anonymous Kärna Ärni said...

Miks jooksumehed sukkasid kannavad?

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks 17:30 ei ründa Haridusministeeriumi, vaid sõimleb siin?

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Las see 7-ne parem onaneerib kui taob väiksemaid. Peaasi, et kanni ei hakka toppima oma jätket. Siin peaks vaatama, et kas seadus on, mis keelab jalgevahe silitamist. Ma sain esmalt paugu lahti kui köie ronimisega ahvi kiirusel lae alla ronisin ja siis alla tagasi libistasin. Krt, hinde eest. See tähendab, et haridussüsteem võttis mult minu tahte vastaselt süütuse. Ja selline alaealiste vägistamine on tänaseni jokk. Haridussüsteemis on sihuke pedofiilia 100 prossa seaduslik.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et mu tööst on kasu olnud, kui siin mõni aeg 10km tulemusi võrdlesin maailmarekordiga. Hea töö, Priit. Kui siin blogis head mõtted tulevad, siis on vähemalt lootust, et need saavad ka laiemat kõlapinda. Suund on õige. Kui see võrdsuse teema veel edasi vohab, siis on varsti kogu maailma võim naiste ja homode käes. Tegelikult oli maailm enne võrdne, ebaõiglaselt võetakse meestel asjad käest. Aga seda tehakse eriti peenelt, öeldakse meestele, et te ei taha võrdsust ja te pole võrdsed, kuid ise alatute võtetega just oma tahtmist peale suruvad.

Ja kui jooksuteema juurde tagasi tulla. Sellest polegi midagi, et naiste tase lahjem, looduses nii ongi, naised ei taha võidelda. Las nii ollagi ja elu on ilus. Aga miks tuleb jõuga teha naised vasaraheitjateks ja tõstjateks? Vot sellest aru ei saa.

Ja üldse, kus selle võrdõiguse teema piirid lähevad? Millal see aeg kätte jõuab, et ka kassid ja koertel peab olema inimestega sama suured õigused? Roheliste jaoks on mingi puuoks tähtsam kui inimeste mugavus. Loodust peab ju hoidma, varsti on koduloomadel ka samad õigused, siis kärbestel jne.

Miks ei või täiskasvanu alaealisega seksida? No põhjuseid teame me ju kõik. Loodus on teinud nii, et laps pole ei füüsiliselt ega ka vaimselt selleks valmis. Loodus on teinud ka nii, et mees ja naine pole identsed tegelased. Mind ikka huvitab, kus neil võrdõiguslikel tegelastel need piirid lähevad, oma suva järgi tõmmatakse jooni???

Meeste ja naistevaheline võrdõigus seisneb selles, et seal kus on naistele kasulik, seal on mehed ja naised eraldi, kus naistele see tuntavat kasu ei too, siis seal ollakse ühes potis.

Jooksuvõistlustel tahavad naised ja mehed eriarvestuses olla, naised tahavad sama palju pappi ka saada. Teate sellist ala nagu noolevise ja laskmine. Mehed võiksid hakata ajama seda teemat, et naised ja mehed võistleks koos. Miks peavad nad eraldi arvestuses olema ? Ka male puhul. Kus testosteroon eelist ei anna, seal peaksid nad ju ühes pajas olema.

Miks ei pea kaitsevägi naistele kohustuslik olema ??? Miks ainult meestele peab olema ? Naised maadlevad ja tõstavad kangi, MMA-d teevad. Ühesõnaga, nad võtavad sama palju auhindu välja kui mehed. Aga seal, kus miskit saada pole, siis seal nad võrsust ei taha. Nt sõjavägi.

Tänapäeva maailmas ju, ei ole ju nii palju ka füüsilist sõda, on igasugu tegelasi vaja, IT inimesed, mehhaanikud, söögitegijad jne jne. Kõikide töödega saavad ju naised hakkama.

Naistele sõjavägi kohustuslikuks!!!

Ma ise seda muidugi ei poolda, aga kuidagi tuleb ju nendele võrdsuse nõudljeatele vastuhoop anda.

Mul on miskipärast tunne, et need inimesed, kes pole kunagi tublil tasemel (Eesti noortekoondis vms) sporti teinud, siis need inimesed ei jaga võrdõigusest mõhkugi.

Miskipärast tajuvad sportlased seda maailma veits adekvaatsemalt ja ausamalt, teile ei tundu nii?

No mida teab Liisa Pakosta võrdsusest???

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole midagi normaalsemat kui jätke kanni toppimine. Tänase tvitteri ja fb maailma esimene uudis olid isased pingviinid kes oma perre lapse haudusid. Kõik BBC CBS ja vähemad agentuurid levitasid seda kui rõõmusõnumit keset peatselt saabuva majanduslanguse pasamerd. Vaid puutinimeelsed salgasid selle rõõmu maha.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Sellised need eesti mehed on. Kui vaja enda ja oma hõimu poliitiliste õiguste eest seista, ei ole neid kuskil, kui välja ilmub Njuuša, leiavad kohe oma munad üles ja asuvad tähti taevast alla tooma.
Kas Padre peaks kirjutama valusa kolumni teemal "Eesti mehe psühholoogiline pale kromosoloogiliste maailma sündmuste keerises".

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Suund on õige. Kui see võrdsuse teema veel edasi vohab, siis on varsti kogu maailma võim naiste ja homode käes.

Ei ole see nii sirgjooneline kui paistab. Naised ja homod ei saa mingit võimu. Võim koondub mugavalt ühe nutika seltskonna kätte.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

See on õige, ootame Padrelt uusi kolumne, mida valusamad seda mõnusam!

 
At 20:43, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 19.05, teie eeltööst oli kõvasti kasu! Suur aitäh! Teie tehtust oli hea kinni võtta, sealt edasi minna ja teema juba palju suurema rahva ette viia. Võib ette kujutada, kuidas paljud vastalised kiristavad hambaid. Jätkame võitlust!

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Asfaldi on mõtet toksida, kas lund tuleb, kõiksugu targad koos siin?

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Lume asjas vaata mis värvi on sea põis. Kui on lilla, siis ei tule mingit lund.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Taevased apostlik tulge palun appi! Imestan juba pikemat aega Postimehe meediapoliitikat spordi alateemas. Vaene Ott Järvela on sunnitud kirjutama ülipika ülevaate Spartaki Jokerite Tallinna mängust! Kas siin müüakse reklaami, ostetakse klikke või milles asi? Keda huvitab võõraste segavereliste hoki? Mida asja on eestlastel khl hokist, meie huvid on eurofussball, nba, norra suusatajate kõhutõbi ja Hundi Bolts või Kolts mis ta oli?
Kõige naljakam et Rus Postimehes ei ole
Tallinna suurmatšist sõnagi.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, lugege vahelduseks ka midagi harivat - siin mu intervjuu Eesti parima pensionifondide juhi Andres Siisemanniga, kes seletab, miks teise samba ärakaotamine, nagu mõni poliitik tahab, oleks hull idee; miks suurte tehnoloogiafirmade (Amazon, Google, Facebook) võidukäik tekitab temas hirmu (sest viib totalitarismi!); miks meid võib lähiajal tabada majanduslangus (paljus keskpankade süü!); ja miks annavad paljud inimesed järele ebamõistlikele kiusatustele.

https://majandus24.postimees.ee/6438695/andres-viisemann-pean-ise-sooma-seda-suppi-mida-keedan?_ga=2.102118721.1990414848.1540544789-809111270.1510944499

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

"Viimase 10 aasta (aastad 2006-2016) keskmise tootluste järgi olid meie pensionifondid OECD riikide järgi viimasel kohal. Eesti pensionifondide nominaaltootlus oli eelmisel aastal 1,1 protsenti ja reaaltootlus miinus 1,8 protsenti."

https://majandus24.postimees.ee/4292311/eesti-pensionifondid-endiselt-oecd-kehvimad

Üldiselt oleme ju miinuses aga pankur ütleb, et see on mõistlik.
Rahvast peetakse ikka purulolliks.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Totalitarismi viib üldine tehnika areng ja suurriikidele katsejäneseks olemine. Miks annab eesti inimene id kaardi jaoks mõlema käe sõrmejäljed? Milleks on see vajalik?
Digitaalsed tuvastamistehnoloogiad, nägu, autonumbrite skännimine jne. Totalitarism on sinust profiili tegemine. Pangahärral on kliendi rahaline seis ja ajalugu peo peal. Vastupidi, totalitarism on temale parim sõber.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on võimalik, et noorusliku Priidu kõrval paistab mitu aastat noorem intervjueeritav nagu kaks korda vanem jaapanlane? Kas tegu on nooruse karmavõlaga ja elustiili eest tasutava lõivuga või pärast mind tulgu või veeuputus pensioniraha kokkukühveldajaga? Tegelikult aga hoopis ebaprofessionaalse piltniku ja sensatsiooni otsiva toimetaja võllahuumoriga. Mees kes võitleb imperialismi ilmingutega on vaja tümastada. Mis on halba 1986 Orwelli elustiilil? Minu meelest on normaalne, et iga blogipidaja talendi austaja teab mitu korda ta kepi mättasse suskab ja millised häälitsused siis esile kerkivad. Kas see on häbenemist väärt? See ju loomuliku elu osa. Vot 90-ndad aastate algus oli hull. Siis ei räägitud sättumustest. Kõige kindlam oli tänase multiministeeriumi asemel olnud majas sammuda panniga püksis. Millised unustamatud naeratused ja pilgud olid seal majas. Elu oli metsik ja läbipaistmatu. Klaasmaailm võimaldab aga osa saada teiste eludest, kuigi meil ei õnnestu neid barjääre füüsiliselt läbida. See on täiesti uus elatustase. Räägitakse, et ka klaasseintes on avad, kust saab läbi imbuda. Ainult,et keegi ei näe neid avasid. Abiks on nende leidmisel just super ettevõtted, kes suudavad leida üles isegi sellised avad, mis tekivad ainult hetkeks.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Tore on kui surgitakse inimese ajaloos. Kui need nii kanged spioneerimise firmad siis kes tappis Olof Palme? Kes mõrvas Urmas Oti?

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kas esimesed julged on juba Tähtveres asfaltit nühkimas?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks teada kuhu peitsid natsid juutide kulla?

 
At 15:25, Blogger Priit Pullerits said...

14:35, vastuseks teie küsimusele, kes tappis Urmas Oti, on mul vastus kohe varrukast võtta:

https://www.postimees.ee/6438654/vahur-kersna-jalitab-urmas-oti-tapjaid

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui rääkida Urmas Oti tapjatest, siis tuleks selgitada, milline keharakk esimesena muteerus ja seejärel hakata karistuseks kalmuküngast radiatsiooniga kiiritama...
Muu jutt on jama ja näitab Kersna oma viha ja selle viha suunamist TV juhtkonna vastu. Pole näinud ühtegi langenud staari, kes ei süüdistaks teisi. Ainult tipust (jalad ees) lahkunud on kõigega rahul!

Aga teema juurde - mis asi on sooline võrdsus? Sellist asja ei ole ega saagi olla, sest bioloogiliselt on sood erinevad ja isegi ümberlõikamine ei muuda X/Y kromosoomide jaotust.
Miks maksavad sponsorid raha naistele samapalju kui meestele? Aga lihtsal põhjusel - raha saab see, kes sponsorile selle mitmekordselt tagasi toob. Kui naised on kergemini mõjutatavad reklaamiga, siis nii lihtsalt ongi.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Midagi siin ei klapi. Ott, üleliiduline staar ja ETV kirkaim täht ei saanud nüüd kohalikust Lepast jagu.
Vabalt oleks võinud poja paika panna.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Imelik tõesti, see oleks umbes nagu Ossinovski hakkaks Pulleritsu kamandama.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Padre Pulleritsu ei kamanda mitte keegi!

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...


Miks PP ei küsi Eesti suuremate jooksuvõistluste korraldajate käest auhinna rahade ebavõrdsuse kohta, see on ju nende teha ja nende otsus ja korraldajad on valdavalt mehed?

 
At 20:08, Blogger Priit Pullerits said...

Käisin kinos "Bohemian Rhapsodyt" vaatamas. Here's what I have to say: kohe kahju nüüdsest noorsoost, kes peab elama ja üles kasvama, taustaks tänapäevane tüütu, tuim, tehnoloogiliselt ülepingutatud, üleprodutseeritud, pinguldatud, harmooniata, hingetu, plagieeriv, laenav, kopeeriv, jõuetu, igav jne, jne muusika.

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Sittagi pole muutunud, täpselt sama arvasid meie vanemad, meid üles kasvatanud muusika kohta.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Aga meie vanematel oligi õigus

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga sinu suhtumine Queeni filmi?
Oli ju Freddie Mercury rahvuselt pärslane, kes sündis Sanzibaris ja migrandina tuli Euroopasse, kus hakkas aktiivselt elama gei-elu. Täitsa jama!

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Käisin ka kinos selle asemel, et metsa minna. Nägin kuidas põdrad keppi viibutasid ja sihipäraselt kasutasid. See oli põnev. Samas värvigamma oli ebarealistljk, kunstiline. Pilt oli nagu topelt tahmaklaasist läbi vaadates. No ei nurise aga see pole minu maitse. Reaalsus on hoopis teine. Reaalsuses vaatad sinililledega kaetud metsaalust ja kõik lilled on selged ning teravad. Filmis paistsi need udustunult nagu jota unenäos. No ega ma ka ei tea mis aineid võttemeeskond võttis. Võibolla nad olidki sellises staadiumis. Eesti värk, ikka vaatad.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Fred Merkurovi ajal oli ka meil Eestimaal elu ilus. Riigipiiri ja vanglaid valvasid tšurkad, kaevuritööd ja teisi õliseid alasid tegid siberlased, meil ei olnud vaja nuputada kuidas diplomaatiliselt toime tulla vene saksa briti impeeriumiga, siioni ja islamistlike jõududega. Eesti keel ja kultuur õitsesid, eesti balletti ja koorilaulu käidi imetlemas kaugemalt, kirjanikud ja libretistid hoidsid eesti rahva poole, ega pugenud vasakagenda teenimisel piinlikult pükstest välja, popid ansamblid laulsid vaid vene ja eesti keeles, raamatud olid odavad ja ajalehes EI kirjutatud et "ratturid treenivad altituudil". Ühesõnaga eesti rahvas nautis, ega pidanud lipitsema punaste pennide eest.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Ja maailm oli kinni...

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Ka 80 aastate Eesti jooksuspordi kõva tase oli tingitud sellest, et noored mehed ei pidanud rahapuuduses Adeni lahele piraate jahtima minema, vaid said rahumeeli Tamme staadionil intervalle lihvida.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

No mis rahapuudus täna on?
Kõik tahavad lihtsalt täna ja kohe hästi elada.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

1. Eesti naiste ja meeste jooksu taseme võrdluseks saab kasutada äärmiselt objektiivset ehk kiretut mõõdupuud – kaotus maailmarekordile. - Nõus!
2. Eesti meeste tase on tunduvalt kõrgem ja konkurents palju tihedam kui naistel. - Nõus!
3. Eesti mehed ei saa tugevama tulemuse tegemise ja karmimas konkurentsis läbilöömise eest õiglast tasu. - Sellel väitel ei ole mingit mõtet kui üksikud enda mullis elevad inimesed välja arvata. Eestis jagatakse rahalisi auhindasid kommertsreegilite järgi toimivatel rahvaspordiüritustel. Rahvaspordis osalejate eesmärk ei ole raha teenimine. See on midagi enamat kui raha. "Tüvitekstilise hittlooga" täies mahus ise tutvunud ei ole aga väide on ümber lükatud.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Hullem kui rahapuudus on motivatsiooni puudus. 19 oktoobril 2018 kirjutas Priit PB Pullerits jõulise artikli Miks noortest meestest spordis asja ei saa? Vastus oli et pole motti. Raha saab hankida. Motiga on raskem. Psühhosotsioloogidele lai tööpõld.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Mott oli hetkeliselt laes sumedatel augustiöödel kui Shell Helix Grand Estonian Rally lõpupidustustel Anna Vladimirovna ehk Njuša üles astus ja moodsat tantsupoppi esitas. Spordimehed tundsid kohe iseäralikku ärevust kõikides keha osades. Kas siit oleks midagi õppida?

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Miks mehed saavad suuremaid auhinnarahasid? Täiesti meelevaldne on seda pöhjendada kaotusega MR, sest see eeldus ei päde.Keegi ei anna korraldajatele raha (millest tehakse väljamaksed,sic!) selle järgi, palju tuleb vöitja vahe MR ajaga. Lihtne ja loogilisem argumentatsioon onjärgmine-auhindadeks saab jagada raha, mis kogutakse. Eeldame näiteks, et võistluse korraldaja ei saa ühtegi senti sponsorite raha ja saab kulutada vaid osamaksudest laekuva raha. Ja nüüd jöuame asja tuumani-igal vöistlusel on mehi kordades rohkem kui naisi! Seega tuleb auhinnarahade arvestamisel arvestada igaühe panust:) lihtne, loogiline. kaotusega MR ei ole siin mitte mingisugust seost.
kah Priit

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Head kaasteelised, vaatame õige suurt pilti! Jätame raha hulga ja päritolu kõrvale, vaid mõtleme sellele, et lõpptulemus peab olema JOKK (ilma irooniata). Naiste võitja on lääne õiguse järgi kriipsupealt võrdne meesteklassi võitjaga. Jah, mehi on rohkem, konkurents tugevam jne., kuid siit tulenevalt peame väga täpselt eristama. 5km naiste võitja saab meeste vastavast 15% vähem auhinda ja 10km vastavalt 18% vähem. Mida siis kui võistlusmaa on 12,7km? Siin on juba ekseli tabelit vaja. Kui selline tabel eoki või kergejõustiku liidu sahtlis vedeleks, oioi see oleks raskekujuline eugeenika ja natsismus, ning kuidas me oma lääne sõpradele silma vaatame? Ah? Otepää MK etapile oleks lõplikult kriips peale tõmmatud. See on aga hoop lõuna-Eesti turismile. Hoop Eesti mainele. Kas Padre saaks kutse Vilno ja Königsbergi ja Berliini bankettidele? Ega vist küll. Me ju teame kes seal võimul on.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, võtke kuraasi maha! Padre saab igale poole banketi kutse. Pariisi, Berliini, Bagdaadi, votever. Temale lihtrahva piirangud ei kehti.

 

Postita kommentaar

<< Esileht