teisipäev, oktoober 16, 2018

Pullerits: Ohohoo, millises supervormis on juba mõned suusatajad!

Ärge laske ilusast ilmast end eksitada! Eile pärastlõunal, kui sõitsin Tallinnas taksoga kesklinnast Nõmmele, et saada kokku mehega, kes tegi ligi kolm kümnendit tagasi nullist suure panga, võttis seejärel üle ühe teise panga ning rajas seejärel veel ühe panga, omamata mingisugust majandusharidust - olid ikka ajad, millest nooremad mehed ei saa arugi! -, ja tegi seda hasardiga, võttes seda kõike lõbu ja naudinguga, mitte üleliia tõsiselt, vaat siis näitas temperatuur enne kella nelja 19 plusskraadi. Kuid sellest hoolimata - või hoopis tänu sellele? - on mõned mehed suuskadel juba hiilgevormis. Kohe näitan seda!

Nagu lubasin, siis siin on teile lühike videoülevaade pühapäevase Tartu Sõprade sõidu 100 km - jah 100 km! - rullsuusatajate viimasest kümnest kilomeetrist. Vaadake, millist tempot arendavad lausa mängeldes Mart-Kevin Põlluste, Mattis Jaama, Janari Rajas, Ivo Värk, Marko Lamp ja Rasmus Pind! (Palun andke teada, suusatajad, kas unustasin kedagi mainida teie kiirest grupist!) Jälgige eriti viimastel kilomeetritel Emajõe ääres nende jalgade, käte ja ülakeha tööd. See võib olla ainus kord, kui nende meeste võimsat liikumist nii lähedalt näete, sest talvel kaovad nad teil ilmselgelt kohe silmist. Isegi Vahur Teppan, Hiina suusakoondise treener, tunnustas hiljem lõunasöögil Vildes ja Vines 100 km kiiremate suusatajate võimsat ja muljetavaldavat minekut.

Ja meeste pulss? Eessuusataja kinnitas mulle sõidu ajal, et enne Emajõe-äärse lõpukiirenduse algust oli tal kogu sõidul olnud keskmine pulss ainult 110.

Nüüd jääb vaid talve oodata, eks?

(Kellel jäi vaatamata kokkuvõte Sõprade sõidu 50 km rattasõidust, kus täitsin tempomeistri ülesandeid, siis seda saate vaadata siin.)

Fotod 1-3: Ratturid, rullsuusatajad ja... koer pühapäeva hommikupoolikul Tartu kesklinnas Küüni tänaval Sõprade sõidu stardi- ja finišialas. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa seal "korraldajaonuga" juba lähedastes suhetes oled siis ära jäta mainimata, et igasugune korralduslik rämps, mis jätkuvalt kodulinna "kaunistab" tuleks sealt ka eemaldada.

 
At 13:20, Anonymous pealelõunaneonu said...

"teatajaonu" 11:44 pange asukohale kõõrdinaadid kah juurde, kuda need "aegkirjanikuonu" ja "korraldajaonu" mudu sellest sotti saavad.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Raske siis oma rada tagantjärgi läbi käia?

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

50 € eest ei leia siis koristajat? Popimatel üritustel on sodi loodusest kadunud juba enne päikese loojumist. Tartlased paistavad olevat erilised raha nuiajad ja reostajad. Uskumatu, et selline teema veel päevi hiljem üleval on. Järgmisena soovitavad targutajad, et teavitaja võiks teha selfi asitõenditega ja siis ise teavitamise asemel hoopis ise ära koristada. Iga sodi tagastamise eest korraldajale saab 50 eurosenti.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

13:49 tõsine küsimus Padrele ja tema semudele. Ootame.

 
At 16:11, Blogger Priit Pullerits said...

Olete ikka uskumatud tüübid. Ma filmin teile üles suusatajate stiilinäited ja teen rajal toimunust ausa ülevaate, aga teie takerdute olmeprahti, mis võib täitsa vabalt olla linnas ei tea kust sinna sattunud, eriti arvestades, et sõidud toimusid kergliiklusteedel, kus igal ajal on igasuguseid sportlikke liigutajaid palju.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

...aga kas panema peab?

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Mis neist stiilinäidetest kasu? Põhiline on et oleks stiilne äss.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära häma!
Näiteks Annelinnas on postide küljes siiani "sõprade sõidu" sildid.

PS. Palju kirutud Kelgu kontori meeskonnast oli viimaste jooksjate taga kohe koristustiim, kes nende järel koristas.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Annelinna Prisma juures on jooksumaratoni nool veel muide!

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Padre on tubli, pani gloubalistidele korraliku nätaka. Siiamaani vinguvad valu grimassides. Näopeks ja hammaste kiristamine on juba 51 kommentaari peal. Padrel pruukis vaid paljastada Isamaalitšikute ja reformimärtide pseudorahvuslikkuse simulaakrum kui hoovused laviinid vallandusid.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

18:54 see kõlab nüüd küll katastroofiliselt! Mul lõi endal näiteks insuldinidikaatori alles hiljuti põhja, kui Tartus tuli ühe plakatiseina pealt reklaamide alt 2008 GenKlubi peo reklaam välja -- milline röögatu tänavaruumi rikkumine! Protestiks käin nüüd ainult seal Ülikooli tänava asjas, kuhu alla 21-aastaseid sisse ei lasta. Mis ise protestiks ette võtad?

 
At 20:01, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 19:08, eks nood globalistid saavad aru, et nüüd said nad mul avalikult alasti kistud ja tuleb midagi ette võtta, hakata kõva kisa tegema, et tegelikult on neil ilusad ja kallid riided seljas, ja nõuda lausa, et mina tuleks nende tulevikku päästma. See oli muidugi eriti originaalne soov!!

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Pange ikka link ka, ei jõua peale tööd ka trenni kogu uudisvoogu läbi lapata, ehk leiaks kiiremini.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Osalustasu rekordi löönud, (1.66 euri km) sõprade sõidu sodi postide küljes riivas täna linnas mitmes kohal veel silmi.

 
At 20:32, Anonymous MargusM said...

Priit, mis jura sa ajad, mis kuramuse olmeprahist sa sonid?
Jutt käib noolesiltidest ja Fischeri lintidest. Tehke sõprade ring ja koristage oma "olmeprügi" ära.
Tõesti, võtke Kelgu tiimist eeskuju!

PS. Lindid juba hakkavad oma elu elama, poisikesed sikutavad jupi küljest ja paarikümne meetri pärast ta kuskil kraaviservas vedeleb.. nägin eile juba mitut tuule allavõtnud linti!
Kas tuleb "Teeme ära" koristustalgud korraldada?

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ega mina seda sõitu korraldanud ja linte üles pannud, mis te minu kallal kaagutate. Minu pärast polnuks linte ja silte vajagi, õppisin raja pähe. Kodutöö tehtud!

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on tulevad päevad käed tööd täis. Vaja on orgunnida koristustalgud (las Vahur Teppan higistab, ta noor mees pole Eesti asja õieti ajanudki). Padre ise peab aga jätkama inimhingede inseneride pettuse paljastamist. Eesti rahvas peab juhtimise enda kätte võtma. Ilma ühise eesmärgistatud pingutuseta ei püsi meil keel ega füüsiline rahvuskeha. Mida Yana Toomist, tema on lihtne skandalist, vaadake kuidas eesti hariduseluga seotud ametnikud (100% eestlased) töötavad igapäevaselt eesti keele asendamisel vene ja inglise keeltega! Õudne mis toimub!

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit ju juhtis vägesid. Oli orgunniatega mestis. Kohusetunne viis valutava põlvega rajale. Aga refide toetaja Teppan oli kaval. Pani sellega Priidu renomeele litri kui reostaja. Jah, alatu ja salakaval pauk. Kas keegi saab enam Priidu jutlusi lehes tõsiselt võtta? Isegi kui väga tahta, siis ei saa. Hale tüng.

 
At 08:17, Anonymous Anonüümne said...

to 19:06 "Annelinna Prisma juures on jooksumaratoni nool veel muide!" -
Selle noole on keegi naljahammas rajalt pihta pannud ja sinna hiljem niplitega posti külge pannud. Maratoni jooksu ajal seda noolt seal ei olnud. Nägin ja imestasin isegi, sest käin kogu aeg Prismas ja olen seda trassi ise jooksnud.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Sa vist ajad tillujooksuga segamini. 42 km trass läks Prismast mööda.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

20:30 need lindid jäävadki. Sõprade Sõit kah jääb. Järgmine aasta kleebitakse uus aasta-kleepekas peale nagu sõiduki numbrimärgil või üliõpilaspiletil. Mäletad? Jasna? Kapiišhh!

 
At 10:42, Blogger Priit Pullerits said...

Uskumatu jauramine mingite lintide ja noolte üle.
Nojah...
Eks videos nähtav suusameeste tempo ja liigutuste võimsus oli midagi sellest, mis pani mölalõugadel selle koha pealt suu kinni.
Järeldus: mida tühisemast ja pisemast asjast siin kirjutan, seda huvitavam, ja mida sportlikumast ning kõrgel tasemel asjast, seda vähehuvitavam?

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, with very much respekt.
Me teame ja nägime viimased talved meie suusameeste taset. Sellest johtuvalt ei suuda me innustuda treeningsõitude kiirusest ja kaunidusest. Kas pole see veidi meie ultratriatlonisti mastaap, et võisteldakse üksi mingil umbluu distantsil, reklaami ja juttu aga tuleb nagu oleks tegu millegi ülimaga.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Herr Pullerits

Vaatasin läbi ja ei anna paraku see video edasi mingit võimsat minekut (võttenurk selline, küllap poisid tugevad).

Eks ootame mitu neist võimsatest minejatest siis A-koondisesse murrab ja MK-del punkte võtmas on. Sokolaadi medal Mõedaka maratonilt pole küll väärt neid küünlaid.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

videos nähtav suusameeste tempo ja liigutuste võimsus

Mine vaata ovaalil kuidas nende kiirete rullidega lennatakse-Mount Pulleritsult libisetakse nii kaugele ja kiiresti et sellist ei sünni talvel ka kiilasjää ja marulise taganttuulega. Ehk kõigest magus enesepett ja lihtsalt kogutud kerged trennikilomeetrid.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks näha, kuda eelkõneleja Sancti Pulleritiu (umbes 1,8m jalamilt mõõdetuna) pealt "üle lendab", olgu asfaldi või lumega. Veaks kihla, et kiirus langeb alla seasörgi ja isegi kiirkõnni (10km/h) ning iga katse sealt kiiremini üles saada lõppeb pehmelt öeldes jämesoole äkilise rõhumuudatusega.

Saatke video, kui uskujaid tahate.

 
At 13:08, Blogger Priit Pullerits said...

Tegelikult on kriitiline suhtumine rullsuusatamisesse praegusel kuul ja aastaajal õigustatud. Rääkisin just ühe tuntud vastupidavustreeneriga, kes ütles otse, et sellisel rullitamisel ei ole tegelikult ettevalmistusperioodil suurt mõtet, kui on üldse mõtet. "Kott selga nagu Myllyläle ja sosse!" kõlas tema üleskutse. Ta lisas veel ühe mõtte, mis puudutab igasugu uute nippidega nikerdamist: "Tuleb teha lihtsaid asju täielikult, mitte igasugust juveliiritööd, millel pole sisulist mõtet."
Vaat, kui Mina oma allikad tööle panen, siis tuleb alles kulda. Muu teie jutt on õhuvõngutamine.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Soos sumpamise jõutreening ehk siiski suve ajal. Praegu, veits enne hooaja algust peaks olema kiirus ja koordinatsioon, ehk just rullsuusatamine. Iga mees peaks tegema endale spetsiifiliselt sobivat trenni. Mida tegi Northug ettevalmistaval perioodil? Tänases Postimehes on lugeda et läks Kristjani ja kahe naisega koduviina jooma. Naisi tuli veel lisaks, kuid Petter oli juba küpse ning läks magama. Siis tuli Kristjan ja mehed läksid audiga sõitma. Kes roolis oli ei mäleta keegi. Siis rääkis Petter koondise treenerile kuidas kõik oli. Kes roolis oli, seda kahjuks ei mäleta. Kuhu naised jäid, kah ei mäleta. Hooaeg kujunes edukaks.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Kristjani ja Petsi artiklis oli ainult kaks informatiivset jupikest:

(1) Norra külades on puskar endiselt au sees
(1.2) Pets pani urna maha kodust 250m kaugusel, mis näitab, kui pühitsetult norskid puskarit pühitsevad

Huulepalsami ja mokamäärde tarvitamistest on tähelepanu kenasti eemal hoitud.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi sealse meediaskenega ka lähemalt tuttavad on? Postimees jutustab meile Maariti lastest ja Peetri ammustest pahategudest, aga mida on kuulda Ida Eidest? Foorumites, blogides? 30 aastane Johaugi sõbranna kes suri septembris südamerabandusse? Vah? Vaevalt nad seal lubavad tõsiseid asju meedias jahvatada?

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Ei tarvita dopsi ükski norski, isegi mitte kõige haigem. Asi on ametlik, veskis sellised jutud ei käi.

Isegi Ruoci Kuningriigis võetakse inimesed vahele, kui julgetakse pressikonverentsil mokamääret jagada. Ühesõnaga, norskite dopsipaneku üle ei tohi isegi nalja visata. Katsu siis midagi olulist veel epitsentris tõstatama hakata.

Aga mis selle Eide kohta teada saab olla, teadis ilmselt huulepalsamite kohta palju, võistlusešeloni nähtavasti ei kuulnud? https://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=CC&competitorid=133029&type=result

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Aga mitteametlikud jutud siiski liiguvad? See teema et testis enda peal järel kuidas määre libiseb ja positiivsete tulemuste korral pandi sama sorts võistlusešeloni omadele ranitsasse kaasa? Kui nii, siis kaval süsteem. Tõenäoliselt kasutuses mitmete koondiste juures.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Rullidega võib sõita aeglasemate ja kiirematega ehk vaevalt, et 100km sõidule mingi aeglase rulliga. Aeglaste rullidega sõitmine ongi suusataja erialane jõutreening ehk mis "über"vastupidavusala treener see oli (igatahes suusatreener küll mitte), kes ütles, et suusatajal pole suvel mõtet rullidega sõita. Mõtet pole sõita koguaeg nr 2 ja (nagu tihti amatööride puhul näeb) ja nr 1 rattaga, see ei anna tõesti midagi erilist funktsionaalses mõttes, kuna enamasti ei sõideta ka suusaradadega samaväärse raskusega radadel. SUUSATAJATE puhul räägitakse hoopis sellest, et ei tohiks pikki lumeta perioode sisse jätta ja suve jooksul peaks 1-2 lumelaagrit sisse tegema.
Uuema meetodina on küll tulnud raskustega (raskusvest)imikat või rulli teha, mida varem väga ei kohanud.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus on selles, et Padre 29eritega jälitusgrupp ei saanud rullitajatest mööda ehk tempo oli ikka eriti kõva. Kuda niimoodi panna saab, kas suvel tuleb kõik õhtad trenni alla panna?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Intrigeerite siin tühja. Aastatetagused rootsi orienteerujate koolemised, sinna järgnevaid üksikuid uudisekünnist mitte ületavaid juhtumeid on ikka olnud. Täna enam nii rohmakalt vererikastajaid ei panda. Mida sisse trükitakse? Keelekandmise ajastul hoitakse vist asja hoolega saladuses.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Kuna see rullitamine on rohkem naiste ala ja muidu ajaviide, siis ei viitsi isegi seda videot vaadata. Lugesin, et eesrindlikumad ettevõtted pidid oma töötajad kiibistama. Noh seda muidugi ikka selleks , et muuta töötaja elu veel turvalisemaks, mugavamaks jne. Siit küsimus, et kas Postimees kiibistab ka oma töötajad ära ?
Tore oleks kui hr Pulleritsul oleks ka siukene saatjaga kiip nagu Tele 2 töötajatelgi , siis saaksime kõik jälgida, millise tempoga ja millal meie iidol rajal liigub, millal sööb, millal s*tub jne.

 
At 07:37, Anonymous Anonüümne said...

Enne lansseeriga kiipi tunnistavad s*-potid ja kahvlid, siis räägime, hr toreduse nautija.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Kiipide teemal -- siin oli üks äriplaan, et dementsed ära GPS-sseerida https://www.cnbc.com/2018/08/22/three-square-market-plans-gps-chip-dementia-patients.html

Enne vaarvanemate seenele laskmist poleks kah paha mõte. Aga meil on pano-spordi klubi, siin ei ole see teemaks!

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kui kaua internet kestab?

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Allah olgu kiidetud-meie väetite armetuid palveid ongi kuulda võetud :))
11:44

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

See ikka eriti "hea" arvamus - "rullitamine on rohkem naisteala". Kommenteerija ei saa vist isegi aru millest jutt käib, kuna ei viitsinud/osanud ka sinna juurde käivat videot vaadata.
Eks kõik suusatajad on siis naised või siis vähemalt suvel?!

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Ühe rootsi suusamehe eilsest blogikandest jäi silma infokild, et mingid Ramsau laagris olevad eesti rullitajad olevat sõiduteel treenimise eest hiljuti vist politseilt trahvinõude saanud. Hoiatusi jagunud ka muude riikide tiimidele. Ju siis ikkagi on ka praegusel perioodil rullsuusatamisel piisavalt pointi, et isegi Ramsaus kibeletakse asfalti toksima :) Lumega on vist seal üleval liustikul jätkuvalt kitsas.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Ei mõista seda rähni kombel noka puusse tagumist. Eesti murdmaasuusatajate lagi saab olema skandinaavia karikas, ehk nurgatagune euroopa tuur. Mida loodavad sponsorid? Mis rahade eest toksib tiim haanja välismaal asfalti?
Saksamaa lõpetas murdmaasuusatamise, kuna nägid et Norra massina vastu ei saa. Panustasid laskesuusatamisele. Kogu idaeuroopa, leedu, rumeenia, bulgaaria sõidavad talispordi kommertsala laskesuusatamist. Üksi Eesti on piisavalt rikas ja talentide külluses et jätkub nii tava kui laskesuusatamist harrastada.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Lalalaa, teeme jah nägu, nagu poleks Ramsau lumeolude kohta alles värskelt blogist lugenud: http://www.teamhaanja.ee/blogi/ajalooline-ramsau-laager

 
At 15:21, Anonymous Suusarahvas suusamääl said...

15:04 ajas sekundiks segadusse, aga siis lugesin Nathaniel Herzi pärli uuesti peast ette ja kella viie teele aeg ajalt ikka eelnev pussulõhn kadus kohe ära: "some 15,000 people show up for the annual cross-country ski races in Otepää. That’s just over one out of every hundred Estonian citizens— proportionally, the same as three million Americans showing up for a football game."

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne Anonüümne ütles ...

See ikka eriti "hea" arvamus - "rullitamine on rohkem naisteala". Kommenteerija ei saa vist isegi aru millest jutt käib, kuna ei viitsinud/osanud ka sinna juurde käivat videot vaadata.
Eks kõik suusatajad on siis naised või siis vähemalt suvel?!

14:16
Kas hr Pullerits sõidab rulli? Eriti mitte eks. Järelikult on pehmode ja naiste ala. Nii lihtne see ongi ja kobiseda pole siin midagi.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

15:18 ajas sekundiks segadusse oma "värske" lugemusega TeamHaanja enam kui kuu aja taguse eelmise (või äkki isegi üleeelmise?) kõrgmäestikulaagri praeguseks igas mõttes ajalooliste tingimuste kohta. Aktuaalne saab olla ainult hetkeseis ja sellega on nii, et Ramsaus käib suusatamine ringiratast liustikusse kratsitud purustatud jääst rajal või toksitakse asfalti.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Sajatuhandene suusarahvas punapõskne ja heatujuline on igati vahva olla. Aga mida me näeme telekast? Mida me kuuleme suurvõistlustelt? Estonia kleepsu rinnal kandvad suusatajad ei ole kaugeltki kuumas rühmas startimas. Eestlaste protokolli kohad viimastel talvedel on eksootiliste suusamaade Kolumbia ja Hiina naabriks olla. Kas meil on seda vaja? Kolumbia poisid kuna nad suusahüppeid ei oska, siis nad ei roni torni ja punkt. Miks peavad eestlased aladel, kus keskmise lähedale ei küünita olema esindatud? Selline on rohkem sotsiaalprogramm, et treeneritel oleks tööd ja sportlastel koht kus olla.
Kui Eestis on tuhandeid harrastajaid, siis kuidas ei suudeta nende hulgast leida ühte kahte talenti? Kes jooksid viina nagu Northug ja kaotaksid talle vaid 30sekundit? Loogika ütleb et vabalt peaks leidma.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Põle vajagi puskari-Pet[ter]si, kui sada tuhat koos juubeldada ja lumeliugu lasta oskavad. Las meie puskari-Meelevald jätkab edasi harrastajana kui tahab, tema parim panus saabki olla järgmise kolme heatujulise punapõse üles kasvatamine!

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli, mma ja maanteeratta kõrval on rullsuusatamine ikka üli naiste ala. Padre sellega ei tegele. Õige ka.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks tulema ja siin korra majja lööma. Kaua võib?

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on ilmselt piinlik, et selliset pehmode alast nagu rullsuusatamine nii pika loo kirjutas. Ta häbeneb nurgas

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Kirvesniemi ja Ulvang tegid blogistamise asemel väiksed nö "kohvid" (https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/cc526ee8-7212-4a35-93d2-62bc9cd8ca1f_tl.shtml) ja arvasivad, et kõik lapsed peaks harjutama nagu norra lapsed - kolm korda nädalas torud kuumaks ja toruühendused tolerantstesti stressiolukorda.

Alust sügiseseks treeningteooriaväitluseks, 90/10 vs "pärgarteri kuulamise asemel on panna vaja" pühitsetud olgu blogitaevas! Jääme järgmist postitust ootama!

 
At 12:20, Anonymous Kasjaki Karla Jõelähtme karstipreeriast said...

Priit, kas sel sügisel ka seal elektrišoki-jõusaalis edasi käite? Kuda jõunummerid püsivad, mitu kilo juurde on tulnud, palju reie ümbermõõt? Kas enne talve mingit uut treeningrelvastust on tulnud, millega konkurentide enesekindlus nii metoodika kui varustuse osas juba enne esimest starti kliistriga kuuseokstele lükata?

 
At 12:48, Blogger Priit Pullerits said...

Karla, ei käi. Juba eelmine aasta ei käinud ja tulemused olid näha - hooaega katkes poole peatl, organism ei pidanud vastu, neerukivid murdsid kusejuhasse ja oligi kõõks. Nii et: panna on vaja!

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, äkki Te peaks üldse võistlusspordist loobuma? Kui tervis ikka niimoodi jukerdab siis oleks õigem keskenduda tervisespordile. Nagu näituseks doktor Holden.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Kupli all on vaja veel panna, samas keha ütleb, et peaks mönuga võtma.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

EMS tagab aktiivse elu mitte ainult seenioritele, vaid ka neerukividele! Kliinikumis kusitisse päästetud kivid on kindlasti juba läbi taaskasutuse ja ümbertöötlemise omale uue elukoha leidnud, nautides endise pimeda ja niiske elu asemel päikesevalgust ning eluslooduse vohamist keset Liivimaad!

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Muidugist laske voolujuhtmed tuhara külge ühendada.

19 sajandil proovis Antonio Meucci ühel vaesel kodanikul katkist hammast ca 110 voldiga tuimestada ja tundis kõrval toas juhtmeid ühendades, justkui vaene hambavalu kannatav kodanik oleks temaga samas ruumis olnud ja talle kõrva karjunud! Nii leiutati telefon, mille joonised Bell hiljem pihta pani ja tagantselga patendi alla lükkas. Kindlasti on palju asju veel leiutamata, näiteks spordiennustuste alal võib tuharalihasesse ühendatud juhtmetega veel palju lahendusi tulla!

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Super, Pahvi-Peebule kutse järgmisesse EMS trenni ja saade eetrisse!

 

Postita kommentaar

<< Esileht