neljapäev, veebruar 07, 2019

Pullerits: Kas suusakross keset hooaega on elukogenuile tarbetu terviserisk?

Aasta tagasi sai Lemeksi suusasarja korraldajaid Tähtvere spordipargis konkreetselt hoiatatud: kui nad edaspidi ka võistluspaigas nüüdisaja muusikat lasevad, siis mina enam starti ei tule. Sest noore põlvkonna närviline muusika, igasugune EDM ja räpp, paneb pea valutama.

Korraldajad võtsid õppust. (Sest nad saavad ju aru: pole mind – pole reportaaži; pole reportaaži – pole meediakajastust; pole meediakajastust – eks mine edaspidi sponsoreilt, sh Lemeksilt raha küsima: õnn kaasa!)

Eilsel etapil valitses varasemast sootuks teine, parem meeleolu. The Banglesi «Walk Like an Egyptian» ja Billy Joeli «Uptown Girl» on just sedasorti rütmikad-tempokad lood, mis annavad spordipargi sprindiringile seatud kilomeetrisel krossirajal õige hoo ja osalustunde.

Võistluse ajavõtu pealik Jaak Teppan kinnitas, et ei mingit nüüdisaja peavalumuusikat enam. Ainult kaheksakümnendate hitid – ja palun väga, andke suusarajal minna! Sobib.

Iseette küsimus on see, kas suusakross on ikka kõigile, eriti pidades silmas, et nii naiste kui meeste vanuseklassid küünivad Lemeksi sarjas üle 70 eluaasta. Klassi M60+ võistleja lausus enne starti asumist muigega, et ei tea, kas pealt 40stel ja 50stel on üldse soliidne tulla rähklema rajale, mis istub oma hüpete, järskude pöörete ja kükkasendit nõudvate takistustega pigem kooliealistele. Ehk neile, kel rohkem plastikat ja painduvust ning liigesed kulumata.

Nii saigi korraldajaile päev enne võistlust läkitatud kirjalik karm küsimus – ikka selleks, et ennetada hilisemaid võimalikke kohtuvaidlusi –, kas meditsiiniteenistus on kohale kutsutud ning kes vastutab selle eest, kui mõne osalejaga peaks midagi juhtuma. Küsimusele vastas juhend, nagu see Eestis tavaks (aga vaevalt kohtus hea advokaadi vastu vett peaks): «Võistlejad osalevad omal riskil.»

Et riske hajutada, sai Teppanilt vargsi nõu küsitud. Tema soovitus: sirgetel lõikudel panna täiega, aga takistusi läbides võtta asja rahulikult. Seda sai juba varakult startinud noorte meeste puhul korduvalt näha, kuidas liiga uljas kurvi sööstmine neil pooleldi jäiseks lihvitud pinnasel jalgu alt niitis. Selge see, et sedasi riskides kaotad aega rohkem kui targu ettevaatust ilmutades.

Tuli välja, et kui varem pole elemente harjutanud, siis on ka tasasel maal külg ees üle prusside astumine või ümber slaalomitoika ringi tegemine keeruline. Teisel sõidul takerduski vasak suusk sinise toki taha. Õnneks läks kahest sõidust arvesse ainult üks, parim, mis viitab, et korraldajad olid igasugu äpardused ja õnnetused aegsasti võistluse kulgu sisse arvestanud.

Siis tuli kaldnõlval manööverdada läbi väikeste kuuskede vahelt ning võtta tõusu nagu Tour de Ski kurikuulsal lõpuetapil, lippude vahel sinka-vonka mäest üles lükates. Järgnes laskumine pehme lumega  kraavi, kolmnurksete takistuste alt läbi liuglemine kohese terava tagasipöördega, pikk vasakkurv pehme lumevalli najal, pärast hüpet lohku läbiv järsk parempööre ning viimase tõusu otsas küllap kõige heidutavam koht: vaat et püstloodis laskumine tugevat kantimist nõudma slaalomikurviga, kuhu oli ohutuse tagamiseks püstitatud isegi turvavõrk.

Kes tolle kohani edukalt hakkama said, noile olid viimased sadakond meetrit puhas kergendus ja nauding – mogulid ehk hooglemine üle laugete küngaste.

Sellised lühikesed tehnilised võistlused on mõistagi noorte leivanumber. Elukogenuile ehk neile, kel aastaid üle 40 ja 50, on pigem sitkust ja kannatust eeldavad maratonid. Nii pole ime, et N16 ja N18 parimad Kätlin Kukk ja Birgit Kasela said peaaegu sama aja, nagu N40+ võitja Heleri Kivil, Lemeksi sarja selgelt parim naine. Sarja eelmisel etapil, 4 kilomeetri klassikasõidus, oli Kukk kaotanud Kivilile ligi minutiga.

M14 klassi parim Ralf Kivil sõitis peaaegu sama kiirelt nagu tema isa, M40+ klassi võitja Allar Kivil, kes nädalavahetuse Tamsalu maratonil sai tubli 7. koha. M50+ kiireim Teet Jagomägi kaotas Kivil juuniorile tervelt kuraditosin sekundit. Omas klassis sain stabiilse esitusega – esimese ja teise sõidu tulemuse erinevus 0,3 sekundit) – traditsioonilise 5. koha. M14 klassis oleksin saanud parema koha, neljanda, mis tuleneb sellest, nagu märkis ajavõtu pealik Teppan, et suusakorssi etapil on tavapäraselt kõige vähem osalejaid. Sekretariaadi töötaja sõnul oli eilsel etapil varasemast vähem kaasa tegemas just noori.

Vähemasti kõlas muusika selline, mis paitas üle 40-aastaste kõrvu.
*
Pärast võistlust kohtasin õhtupimedas Vahur Teppanit. Pidasime pühapäevase Tartu teatemaratoni osas läbirääkimisi. Ta ütles, et tal on suuski küll. Et on valmis aitama, iga kell. Ja ütles, et kui läheb sulaks, nagu prognoos ähvardab, on tal varuks ühed eriti head ja tolleks ilmaks sobilikud suusad, mis peaks olema lausa üle platsi suusad. Raio Piiroja olevat ka üks pretendent suuskadele. Aga Teppan kinnitas, et mina olen järjekorras esimene.

Foto 1: Sakslane Tim Hronek (vasakul) kukub suusakrossi MMil Utah's Park Citys viimasel hüppel. Paremal kihutab lõpujoone suunas venelane Maksim Vihrov. Foto autor: EPA/Scanpix
Fotod 2 ja 5: Kolmapäevase Lemeksi suusatalve sarja suusakrossi stardijärgne esimene takistus, kust tuli üle asutuda. Fotode autor: Ergo Kukk
Foto 3: Suusakrossi võistluse kõige järsema laskumise järgne turvaaiaga piiratud paremkurv. Foto autor: Ergo Kukk
Foto 4: M60+ vanuseklassi võistleja Lembit Nöps laskumas suusakrossi kõige järsemast mäest. Foto autor: Ergo Kukk

85 Kommentaarid:

At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes informatiivne artikkel suusatamisest, miks keegi ei võta asja arutada?

https://sport.postimees.ee/6517411/norra-suusatajad-sokis-suurkuju-astub-ametist-tagasi

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Me siin just imestasime, et kuhu see PM artiklite linkide trollija on kadunud...

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Aga täpselt. See linkide spämmija on mingi ludu pm kirjatsura ise. Kui hakkaks meenutama kui viletsaid ning poliitiliselt läpakil olevaid artikleid on täis pm sport.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Naljakas on asja juures see, et artikkel on täis tühja leelotamist, kommentaariumis ütleb üks mees ühe lausega, mis on kogu epopöa taga.
Suurmees, šokk, seitse päeva nädalas, vastutus, kuulsus, au, patriotism, olümpia, legend, taevas, kuu, kosmos, maarit björgen, määrion jouns, peeter normug

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe poolt ilge tagumikunoolimine see norra kukrõõniks tähtede kasutuselevõtt. Kas norra meedia kirjutab eesti sportlaste nimed korrektselt, vajadusel õ-ga? Isegi soome meedia kirjutab eesti nimesid nii vigaselt kui vähegi võimalik.

 
At 14:59, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, kuidas on see võimalik??

Lugesin PMis uudist, et:

Eesti andis Ameerika Ühendriikide võimudele välja Afganistani terrorirühmituse Taliban heaks töötanud narkokurjategija Haji Abdul Satar Abdul Manafi, kes üritas toimetada New Yorgi piirkonda suures koguses heroiini.

Asja püänt: too Haji Abdul Satar Abdul Manaf on Eesti kodanik!!!

Minu küsimus: kuidas on see võimalik, et mingi selline tüüp on saanud Eesti kodakondsuse??? Kas me riik on mingi läbikäiguhoov, mis jagab kodakondsust suvalt paremale ja vasemale?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Just. min. vist tegeleb kodakondsuse ja elamislubade andmise/müümisega? Sel juhul Reinsalu poisil on jälle, mida rahvakarjale selgitada.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Siukseid küsimusi oleks ammu pidanud küsima. Vaadake tänast delfi lugu Gammerist ja Ozdojevist. Eesti allmaailmas mängivad esimest viiulit asiaadid ja kaukaaslased, pealmaailmas gammerid. Nende jälgimise, ohjes hoidmise, söötmise ja jootmise maksab aga eesti maksumaksja. Mida kuradit?
Kas poleks aeg Tallinna peale tulla härra Pullerits? Võtke kõik tugevad suusa ja rattamehed kaasa. Väga ootame.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

14:59 viimasele küsimusele on vastus jaa. Juba aastaid. Kellele küsimused esitada? KE le või ekrele?

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Huu on ka konkreetse sõnaga mees. Las tema ütleb kas Eesti riigil kui sellisel on mõtet kui kõik abdullid hujullid gummerid ja hõssajevid siin sehkendavad nagu omas kodus.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Ärge siis noolige tagumikku.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui sealt kullast münte pudeneb siis miks mitte?

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu semuks saamiseks on vaid kaks võimalust?
1.Noolida tagumikku
2.Tulla olümpial 30 sekka

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Ja omada häid suuski, mida laenata.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Need on euro Eesti kombed - selmet spordimeisterlikkust tõsta nemad noolivad tagumikku.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Täna oli megalipe. 5 versta sai uhatud 17,5 km/h. Kahju, et polnud mahti pulbrit alla surada. Ideaalsest lippest jäi pügal puudu. Sihuke tunne nagu oleks kurguni dopsi täis. Paneks veel. Kahjuks vaatan passi ja mõistus ütleb, et tuleb tagasi hoida. Homme jälle päev. Ei mäletagi millal selline pauer sees oli. Vast 10 aastat tagasi, peaaegu sinna kanti. Hakka või suurele mõõduvõtule kirja panema. Aga rong on läinud.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ise oled süüdi et rong läinud. Kas Padre vähe on motiveerinud ja utsitanud? Avaldas oma nädala plaanid ja kokkuvõtted. Õppinud sealt oleks pauerit pääseda suurele mõõduvõtule meestega rinda pistma.

 
At 06:42, Anonymous Anonüümne said...

to 23:48 - padre ei motiveerinud ja ei utsitanud (Tartu Maratonile)!
Jauras talve hakul pikalt hoopis sellest, et registreerida on mõttetu ja raharaisk. Kinnitas, et talve ei tule ja Suur Mõõduvõtt jääb ilmselt ära.
(Ajakirjanikud on nagu poliitikud - käi minu sõnade, mitte tegude järgi!)

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Täna soovitan naistest eemale hoida ,laupäev läheneb.Saate pauerist lahti nagu niuhti enne tähtsat sõitu.

 
At 09:02, Blogger Priit Pullerits said...

Kas keegi, kes läheb pühapäeva hommikul kella üheksaks Otepääle Tartu teatemaratonile või avatud raja sõidule, soostuks mind ka Tartus auto peale võtma? Loomulikult mitte tasuta. (Tagasi saan võistkonnakaaslase abil.) Kui keegi on nõus, andke teada näiteks meilis priit.pullerits@postimees.ee

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Kas saite oma valusale küsimusele vastuse? Kes ja mis hea eest andis härra Abdul Jebul Manafile eesti kodakondsuse?

 
At 11:49, Anonymous Mehine Risto said...

Klikkige Pulleritsu.

https://tartu.postimees.ee/6518346/noored-ahvardasid-vanadele-spordipargis-saru-teha?_ga=2.72368083.1594439192.1549455630-1840390504.1476255210

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

"Valitsus otsustas eelmisel nädalal anda USAle välja Eesti kodaniku. Justiitsministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et sel puhul ei olnud tegemist Haji Abdul Satar Abdul Manafiga ning need kaks juhtumit ei ole omavahel seotud."
Mäh?
Samuti - https://www.err.ee/908157/eesti-andis-usa-le-valja-afganistani-narkoterroristi

Kus see Eesti kodanik on-või juba varjatakse? Pildi järgi muidugi võib olla ka tegu tõesti eesti kodanikuga kes on usku ja nime vahetanud.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Jusufid, nunufid ja agdõbekovid kõik eesti kodanikud. Aga et läti kaunitarid kodakondseks teha ja selle läbi värsket tööjõudu toota? Tulevasi olümpia tšempione kasvatada? Kõvad inkubaatori vennad olete, aga kus on tulemus? Tulemus on null. Pauerit jätkub teil ainult noku triikimiseks.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

12:07 karm hinnang aga õiglane

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Mul tekkis selline küsimus, et kas sääraste pehmolike (ja isegi pedelike?) meloodiate takkakiitmine õigele alfaisasele/spordimehele/matsomehele natuke kohatu ei ole? Läheb nagu kuvandiga vastuollu. Kõva mees peaks ikkagi metalli ju kuulama.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

12:07 iga lupsu siin hinnanguid ei anna. Vaid Padre ise ja Säinas the man from the Wild Estonian Bushlands on kvalifitseeritud evalueerima.

 
At 19:46, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kas keegi pühapäeva hommikul Otepääle ei sõidagi, et kaasa võtaks? Nii paljukestki abi ei saa või?

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis selle sulaga sinna ikka sõita.

Priit pani ETV Valimisstuudio paika, õiged mõtted, aeg mugavustsoonist välja tulla.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, sõitke parem Elvasse. Sealt suusatate starti on soe ka tehtud.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan harva kedagi, aga seekord Postimehes hr Pulleritsu lugu küll. Oi, kui magus lugu, ja peenelt globalistidele vastu pilongi. Ega väärtusdebatti ju ei soovi nad vastu valimisi avada, asfaldiaukudest jahuda ju oluliselt turvalisem.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Elva on hea koht alustamiseks. Vanasti sai sõit sibulaekspressiga ööseks Elvasse ja seal hoomikuse bussini aega viidetud, et esimes bussiga Otepääle vuristada. Ja põhjus ei olnud teps mitte koonerdamises, vaid selles, et alaealisena ei saanud autoga veel ise sõita. Ei mõista, et miks on vaja pööblilt transat küsida. Kas 8 euroga koonerdamine loob miski rahalise vundamendi üle suure lombi reisimise fondi? Nii kaugele ei jõua. Isegi Tallinna ei saa rongiga. Te ju märgitud mees, kes teile küüti annab on kohe semu. Kahtlane element. Stardis mehed hakkavad sosistama ja viltu vaatama.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Õige, hr Pullerits on teatud seitungi liberaalsete kaanonite kiuste kirjutab nagu kord ja kohus, rahva platformilt. Selline julgus toob veel tulevikus tividende. Pärast 3.3 võitu kantakse PP rahva õlgadel otse Toompea schlossi.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Eestil on vedanud. Meil pole võimule saanud täiesti lootusetud juhtumid. Meie omadel on midagi, mida on sõnul raske kirjeldada. Alati on võimalik, et võim on efektiivne ja piiri taga ei märkagi keegi kui miski on viltu. Seetõttu tasub olla ise valvas. PP kirjutised on hea algus tähelepanu juhtimisel olulisele. Kes ikka sooviks seda - "Te arvate, et ma olen vägivaldne inimene?" küsis Pol Pot. "Ei, ma ei ole selline. Minu südametunnistus on puhas. See küsimus on tarvis selgeks rääkida... Mul olid samasugused kogemused nagu minu liikumiselgi. Me olime selles valdkonnas uued ja vilumatud, ning me pidime lahendama üha tekkivaid probleeme ... Kõik, mida me tegime, tegime me armastusest oma riigi ja rahva vastu. Me võtsime vastu õigeid otsuseid, kuid nende teostamisel tegime me vigu."

 
At 09:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ütlen, miks ei peeta väärtusdebatti Eesti tuleviku üle. Vaadake, sellepärast, et nagu kirjutas Tõnis Saarts Postimehes kuu aega tagasi, on EKRE monopoliseerinud Eesti oleviku ja tuleviku ja olemuse narratiivi - see on see, et eestlased peavad olema peremehed omal maal. Kui sel teemal laskutaks teles debatti, jääks teistel erakondadel, mis üritaks ka eestlusega punkte hakata teenima, üle ainult kinnistada EKRE narratiivi, seda sedasi lobjakalikult väljendades legitimeerides. Kui teised erakonnad püüaks EKRE narratiivile vastu hakata või seda kuidagi õgvendada, lõikaks nad endale oi kui valusalt sõrme, sest enamik vaatajaid ehk suurem jagu rahvast näeks seda Eestist ja eestlusest ärapööramisena ehk sisuliselt Eesti reetmisena. Nii ongi, kui male keeles väljendada, teised erakonnad ja valimisstuudio tegijad EKRE seatud kahvlis.
Vaat see on suur pilt, nagu ma ikka teile neid suuri pilte olen maalinud ja tutvustanud.

 
At 09:07, Blogger Priit Pullerits said...

Siin lugu, millest räägime:

https://arvamus.postimees.ee/6518863/priit-pullerits-poliitikud-raakige-lopuks-ometi-olulisest?_ga=2.223018715.1375258306.1549127990-113791172.1546514900

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Kokkuvõttes võib öelda ,et poliitik ei julge kunagi oma viga tunnistada.Miks? sest neil on liiga palju kaotada.Mis siin ikka Ekre on ainus kes julgeb olla aus nii enda kui teiste suhtes,pole üldse küsimustki keda valida.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Seda asja (rahvuse tulevik ja muud suured küsimused) enam ei lahenda. Oleme igapäevaelu sekeldustes kinni. Ongi käes mis nõukaajalgi räägiti. Selmet kosmosesse lennata on sotsiaalporno rägastik, hinnad aktsiisid hooldused jms klassikaline turumajanduslik rähklemine. Raha ei jätku, nüüd ei jätku enam isegi inimesi. Käes on viimane vaatus, saate aru, osariik, mis ei oma poliitilist ega majanduslikku otsustusõigust hakkab inimesi importima.
Riik mis plaanib Julgeolekunõukogus istuda ei oma niipalju poliitilist kaalu, et saatse saabas likvideerida ning ei suuda ära hoida maakohtade röövimist läti mustlaste poolt.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Seda debatti ju üldjuhul välditaksegi, sest teistel erakondadel ei ole ju EKRE vastu midagi suurt vastu panna. Keegi ei taha otseselt olla eestlaste vastu, on parem kui neil teemadel ei räägitaks, sest kaude on see seotud ka isikliku heaoluga.

Miks näiteks välditakse debateerida hr Varro Vooglaiuga, pole vaja tüli tekitada.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Homme siis PP 16km hirmu allatuult.

 
At 12:04, Blogger Priit Pullerits said...

Täna tegin soojenduse. Seitse kilomeetrit, aitab küll. Noist viies kilomeeter võistluslähedase tempoga. Sai kaks sekundit kiiremini oma äsja kivilihvitud Fischeritega kui eelmisel pühapäeval Teppani võistlussuuskadega, mille peal pingutasin tollal isegi rohkem. Millest see räägib?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

See räägib sellest, et Padre on kunn.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit homme saad teada,täna ei tohiks enam raskete analüüsidega tegelda.Mõelda positiivselt on ainus mõte mis võib homset sõitu veel kergemaks teha ja aega võita.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

12:46 väga täppi vastus

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Teppani suusk lippas täna aga 30 sekki paremini. Ilmselt räägib see hoopis sellest ja homme on kõik kännu taga kinni, nädala pätast valab rahvas lausa pisaraid. Üjs kõva vihm ja...

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Kunas start on ukse ees, siis mis kohta Priit oma võistkonnale ennustab? Keda peab favoriitideks ja keda mustaks hobuseks?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui medalile Eestis ei tule, siis on tegu mõttetu rabamisega. Parem nautige.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

temaatiline küsimus - kus Tartus kivilihvi tehakse? mis mustrivalik?

 
At 18:31, Blogger Priit Pullerits said...

Tehakse. Lasin oma suuskadele teha Lõunakeskuse Hawaii Expressis. Õhtul viisin, järgmisel päeval sain suusad kätte.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Jah sõbrad, suusatage ja lõbutsege kuniks päev valge. Kolm kolm 19.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Soovime Padre tiimile homseks edu ja õnnestumist. Mida esimene koht ja kullast karikas kõik endaga kaasa toob. Kasti šampust ja pidu hommikuni. Naised visatakse koos riietega basseini. Ehk on veel afterpartigi tulemas. Ya never know. Esmaspäeval siis ilamokad kes kõigest ilma saavad blogist lugeda ja vaadata.

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Ise oled ilamokk.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Korda pole majas, ilamokad ja töllmokad kraaklevad. Aga õnneks läheb varsti poomiseks. Miski pole rahvahulkade distsiplineerimisel kasulikum kui laiapõhjane irm ja terror. Kunagi TRÜ parteiajaloo kursusel räägiti. Lisaks midagi ajaloo spiraalist.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas Koobi Arnoldi vari taas suusablogi tagakambris ringi hiilib?

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Ohoo, kas suusablogi tagakambris on omad luukered varjul? Kas hoopis Koop saatis noore Pulleritsu ameerikasse globaalse karjerismi ja masside mõjutamiskunsti saladusi tudeerima?

 
At 22:47, Anonymous Kärna Ärni said...

Meie vigursuusaplika on raudsete närvidega. Kolm tiiru ja kuld kotis.

Pulleritsule homseks edu!

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, kas KS on nüüd nagu päris MM nigu AV ja KŠ-V ja muude alade näod? Praegu vaatasin, et tiitel anti max 99 näo ees kätte ja hümni ka keegi kaasa ei jörisenud ning jäi nagu lahja tunne. Ei tea miks? Kas meil polegi neid medaleid vaja või ei paku mäe peal kargamine samastumise tunnet. See ju sihuke eliidi ala. Nende ala, kel on pappi ja aega kaugetel maadel suusapuhkusel tšillida. Ei tea. Ilmselt olen propa ohver. Vanasti oli nädal aega tore olla medali saamisel. Nüüd aga kadus tunne sekundiga nagu kiirmääre. Rahvusliku korrektsuse huvides ühinen õnnitlejatega.

 
At 07:46, Anonymous Anonüümne said...

Sildarust jälle suurelt kirjutatud, aga miks näiteks ei ole sama suurt kajastust selle kohta, et Rasmus Maalinn ja Andrias Sepp krooniti jääpurjetamise maailmameistriteks!

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei ole õiglust ilmas?

 
At 10:03, Blogger Priit Pullerits said...

Kümmel tuli avavahetusest kolmandana, Simonlatser läks teele teisena. Liiga hea... Kaotust liidrile 1.51.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Sellised trikialad küll mm tiitlit ei tohiks lahendada. Olgu ta siis x-mängude või ESPN karikas või mingi Audi karikas sõltuvalt suurema sponsori nimest. Sama selle jääpurjetamisega. Seda harrastataksegi vist ainult Poolas ja Eestis. Nuputame mehed mingi spordiala, võtame lätlased ka kampa et oleks rahvusvaheline ja järgmine hooaeg asume maailmameistrit otsustama? Nii see asi ikka olla ei tohiks.
Sama mis Kelly teeb on suvine variant rula peal. Puhas kiivrite kinnaste põlvekaitsmete ja rulade (talvel suuskade) müügi promoteerimine. ESPN tegi sellest endale tv ala. Red Bulli suhkruvee müügikampaaniaga integreeritud üritus. Puhas kommerts. No ei anna sama mm meistri mõõtu välja nagu murdmaasuusk ja rauakilode tõstmine.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

No seda murdmaasuusatamise maratoni on sama põnev jälgida, kui muru kasvamist. Surmavalt igav. FIS on küll proovinud ala televaatajaile vaatemängulisemaks teha tuues sisse igasugu ühisstardid, sprindid ja muu tilulilu, aga ikka igav. Trikisuusatamine on vähemalt huvitav ise teha (kui oskaks) ja vaadata. Milline suusavalitsemine, osavus. Vaatan vahepeal seda avatud raja GPS kaudu ning ega midagi teha pole PSJJ kaks viimast vahetust on ikka nõrgad küll.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas sport on tv tsirkus või mitte?
Ega see massisuusatamine ka õige asi ole. Jalgpall võib lõppeda 0:0 ometi seda vaadatakse poolteist tundi. Olgu suusatamine "igav" eraldistart aga vähemalt on võrdsed võimalused sel juhul kõigile.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Sporti ei hinnata vaid vaatemängulise aspektist, see on võhiklik lähenemine.Üldise lodevusega pole inimestel enam spordist arusaamisega kõik korras. Kuna inimestel puudub ettekujutus ja sealjuures isiklik kogemus aru saada saavutusvõimet mõjutavatest asapektidest, minnaksegi otsima emotsiooni mujalt.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Et nagu boss läks emotsiooni otsima mujalt ja arendas endale võimsa teatemeeskonna?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Hiidlane Ljubtšenko kihutas USA-s surfikelgul 58 km/h ja sai 2 MM-kulda

Nautige

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Sellise meeskonnaga selline tulemus....

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Blogipoeg tegi peremehele 2:21ga ära.
Kett on nii tugev, kui ...

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Mitmes koht?

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

7. Põrumine. Lati alt läbi roomamine.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

vist olid 7. kokkuvõttes. Priit kestis ära. Igati korralik vahetus.
"omameestega" tase oleks vast kohal 9.-12 olnud.

Tubli sõit ja selles johtuvalt ka prognoos järgmiseks postituseks.

"Saite sitakotid!"
p.s. Piiroja oli ikka kiirem küll

Huu

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Bossult parim sõit see hooaeg.Keskmine kiirus näitas et tahet oli ja oli mindud võistlema.Andku siis teada,kust tuli lisa pauer.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas saaks juba reportaaži lugeda?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Lase Padre nüüd tõmbab hinge tagasi ja pehmendab saunas lihased. Pärast massaaži kuuled.

 
At 16:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ohohoo! Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi kaotas mulle viimases vahetuses 3.59! Mul keskmine kiirus 19,93 km/h, meie meeskonna avavahetusest kolmandana tulnud Peeter Kümmelil näiteks 21,21 km/h.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Oli see vabastiili sõit vää? Sellisel juhul oli päris jama lipe juu.

 
At 16:31, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, märg ja Kümmelil avavahetuses megatuuline.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlesin teile Padre on löögihoos. Suurel TRM il hoidke alt.

 
At 17:19, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Arvestades Pulleritsu kirjeldatud olusid ja olles ka ise kahel päeval antud radasid testinud, on seda imetlusväärsem Hans-Kristen Rootalu uhke soolosõit. Noor tundmatu laskesuusataja tõmbas ikka päris korralikult endistele koondislastele mütsi pähe,sõites neil avavahetuses ligi 2 minutit eest ära. Lausa üllatav on, et grupp ei suutnud sedavõrd koostööd teha, et poissi püüda. Igatahes, üks on nüüd selge, et vanad suusapeerud jäävad Pulleritsu ambitsioonide tarvis lahjaks. Järgmiseks teatesõiduks tuleb kas piiritaha kaeda või siis noorte tõusvate tähtede poole vaadata.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

TRM on teine asi. Uisku jõuab 20km. pongestada, 63 km. klassikat koos hoida on teine lugu.

Ja paneme Pulleritsu Subjektiivbkalkulaatori ka ikka tööle. Kui Kiku kaotab Pulleritsule 3.59 olles ise 2x olumpiavõitja, teeb see arvutus Priidust oleksite mõjul mitmekordseks kui mitmekordseks Olüpiavõitjaks?
Daehli on möku kui oleks Priidul võimalus seal stardis olla.
Matemaatika on imelihtne.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Ka 17:19 nõus.
Vanad koondisepeerud ei toonud oodatud tulemust ja ei sõidetud paari minutist edu sisse. Kõvemat "rauda" ikka avavahetusteks tarvis.
Kui vanad peerud sümpatiseerivad , siis Veerpalu ei veaks alt avavahetusel alt, nagu ka ta kunagi suurtel sõitudel seda ei teinud.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Tingimused olid kõigile võrdsed, aga tulemus on selge altminek.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siis altminek samas taktis Kümpsiga, Padre tegi oma ära.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre on semude ja naistega mulli vannis või kuidas selle lõpu peoga?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Millal ta omale koju naistega Jacuzzi muretses? Ma mõtlesin, et tal ainult dušš. Uus post ammu valmis. Ei mingit vees lodelemist.

 

Postita kommentaar

<< Esileht