laupäev, aprill 27, 2019

Pullerits: Milline näeb välja lihtne rattasingel Moabi lähedal? Vaadake järele!

Nüüd, mil olen käinud oma Moabi rattaekspeditsioonist rääkimas esmaspäeva õhtul ETV "Ringvaates" ja reede hommikul Raadio Elmari hommikuprogrammis "Ärka, kaunis maa!" - rääkimata igapäevastest reportaažidest, mida avaldasin Postimehes omanimelises rubriigis "Pullerits metsikus läänes" -, kas poleks viimane aeg lisada sõnadele ka liikuv pilt?

Panin esimesena teile kokku video ühest keskmise raskusastmega rajast, North 40, mis jääb Moabist kümmekond kilomeetrit põhja poole Moab Brand Trails radade süsteemi. Sõitsin seda ühe taaskordse pika ja raske päev lõdvestuseks õhtupoolikul, kõigest paari kilomeetri kaugusel mu viimasest elupaigast Archview campgroundil. Peaaegu et horisondi taha vajunud päikese tõttu ei ole rajal näha neid erksaid punaseid värve, mida näeks päeval. Aga küllap saate aimu, mida üks lihtsapoolne Moabi singel endast kujutab. (Kui mõni jälgib rattakompuutrit all paremas servas, siis arvestage, et kiirus on seal kuvatud miili/tunnis, mitte km/h.)

Ent nagu ikka, peab tõdema, et video ei anna edasi ehedat pilti. Tõusud ei näi tõusudena ja laskumised laskumistena. Samuti puuduvad tuulehood, tajutav temperatuur, kaugemad hääled, emotsioon, raskus ja erutus, mida rajal eri kohtades erinevalt tunned. Nii et tegemist on põhimõtteliselt siiski vaid üldise ülevaatega. Aga loodetavasti saate mingi pildi siiski ette. Edaspidised videod tulevad palju kirkamate värvide ja samuti huvitavama maastikuga.
Fotod North 40 rajalt. Fotode autor Priit Pullerits.

8 Kommentaarid:

At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõidule vahele ka tilk jooksuhooega. Seda ei juhtu tihti, et Eesti mees on maailma pikamaajooksu edetabelis esikohal. Hetkel Tiidrek Nurme seda 20km maanteejooksu edetabelis nimelt ongi. Võistlusi pole teab mis palju jõudnud veel toimuda, aga pilt ilus ikka. Viide ise ka: https://www.iaaf.org/records/toplists/road-running/20-kilometres/outdoor/men/senior/2019?regionType=world&drop=regular&fiftyPercentRule=regular&page=1&bestResultsOnly=true

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik oleks kui siin blogis EKRE värske skandaali lähisuhtluse teemal maha vaikiksime. Täna oleme alles "usume" spordikeskuse endist juhatajat tasemel. Kahjuks on tegu häiriva juhtumiga, kus kahtlused jäävad alles olenemata retoorikast. Tuleb meelde vana hea oravate kooris luuletuste lugemise klassika. Isegi kui luuletus on tõsi, tekib nüüd ootamatu topeltmoraali juhtum. Tavaline inimene tohib Eestis vägivallatseda ja olla lugupeetud aga ministriks saades peab olema Peetrus. Tavaelus ei kaeba keegi inimese tegude pärast politseisse, kuid ministri ameti puhul kargavad paljud püsti ja deklareerivad, et nemad ministrihärraga luurele ei läheks. Meie aga vahime lolli näoga pealt ja ei oma mitte midagi muud seisukoha võtmiseks kui meediasse paisatud soppa. Kes peab selle haisu puhtaks pesema, kas meedia kes ventilaatori käima tõmbas ja määris meie illuminaatori või peaks minister väidetava laimu kohtusse kaebama? Keeruline jama. Meil nüüd laevas visuaalne selgus täiesti kadunud. Kes suudab pildi puhtaks nühkida ja äreva hetke ära klaarida? Kui palju on meie seas selliseid nägusid kelle võib rooli taha asudes suvalt rajalt maha tõmmata? Kas selline ongi demokraatia lõpp?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, praeguse ajakirjanike suuroperatsiooni taustal on nende õpetajale oluline küsimus.
Mida tähendab ajakirjanike maailmapildis: "kahtlused on tõsised, aga fakte napib"?

Kas teil on õppekavades mingi lahmimise aine või võetaksegi õppima ja tööle nimelt veidi... totusid?

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Mida tähendab, et sõna on vaba? Kas seda mida arvavad soomlased - https://www.youtube.com/watch?v=GfZ2YOa7tW4 ?

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Tore on seda praadimist ja vingerdamist vaadata ja ärge unustage, et ajakirjandus teab sellistel puhkude tublisti rohkem, kui kirjutab.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Vikerkaare nägude infooperatsioon? https://objektiiv.ee/seksuaalvahemuste-esindajad-pommitavad-rakvere-volikogu-agressiivsete-ahvardustega/

 
At 20:41, Anonymous Jüri said...

Sm Repinskilt võeti rekord käest.
Sitt päev...

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

14:05
Viidatud sündmusega võib selle nädala ministrisaagal olla küll otsene seos.

 

Postita kommentaar

<< Esileht