teisipäev, november 19, 2019

Pullerits: Lõpetage Mati Alaveri suhtes vere- ja kättemaksujanu!

Pärast eelmisel nädalal kohtus teatavaks saanud otsust Mati Alaveri asjus jäi mind meediakajastustes häirima neid läbiv hoiatav-ähvardav toon, et see, mis Alaverile Eestis karistuseks määrati, võib olla tühiasi võrreldes sellega, mis võib teda oodata Euroopas, kui seal ka uurimised ükskord lõpusirgele jõuavad ja kus dopinguga seotud karistused on väidetavalt palju karmimad.

See kõik on spekulatsioon. Ei ole ju teada, millega sealsed uurimised päädivad ning kas need üldse kuidagi Alaverini ulatuvad. Eesti ajakirjanduse kajastustest kumas läbi soov, et ässitaja ei ole, aga rohkem verd tahaks näha küll.

Mina ei taha. Mina tahan hoopis vastupidist näha.

Ma tahan näha, et kui Euroopa kohtud peaksid Alaveri hambusse võtma, siis Eesti ei anna Alaveri nondele kohtutele välja. (Meenutage kohtuvaidlusi Carles Puigdemonti väljaandmise üle Belgiast Hispaaniale.) Me klatime oma asjad siin omas riigis ära. See, mis meil siin toimub, ei ole Euroopa asi. Euroopa riigid tegelgu ise oma riikide ja oma inimeste probleemidega.

Igatahes mina kuulutan siin välja seisukoha, et Eesti ei peaks Alaveri Euroopa kohtutele välja andma, ja selle juurde ma jään. Alaver ei ole treeninud ühtegi mujalt kui Eestist pärit suusatajat peale Aleksei Poltoranini, aga Kasahstan, mida Poltoranin esindas, ei ole Euroopa riik. Ma loodan, et Jüri Ratasel ja kes iganes saab tema mantlipärijaks – kuigi sellist tegelast näha ei ole (ega te ju ometi arva, et Kaja Kallas võiks saada peaministriks?) – jätkub selgroogu, ühtlasi mune, nagu nüüdisajal öeldakse, et olukorras, kus väljaandmise surve võib tekkida, öelda selgelt, et ei, ei anna.

Veel kord: omad asjad klaarime siin omavahel ja see, mis meil aegade jooksul toimunud, pole absoluutselt teiste asi ega teiste otsustada, veel vähem karistada. Ei saa sallida, kui teised riigid tulevad meie maal tegutsenud ja meie inimestega tegelenud isikute suhtes välja pretensiooniga neid kohtu ette vedada. Kuskilt jookseb piir – ja see piir jookseb täpselt siit!

Foto 1: Mati Alaver saabub Harju maakohtusse. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Mati Alaver ja tema kaitsja Aivar Pilv. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

47 Kommentaarid:

At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Poltole ja meie poistele karistuse määramine on jäänud venima selle taha, et Poltoranin on välja öelnud, et tema dopsi pannud pole ja ta kavatseb enda süütuse eest võitlema hakata. Sama teed läheb ilmselt ka Andreas Veerpalu, kel särav suusahundi karjäär ju alles ees. Süüdistajad on nüüd siis ilmselt tõendite ja tunnistajate leidmise tõsiselt ette võtnud, et kohtukeiss oleks ikka kuulikindel.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Meedias oli ka selgelt välja toodud seadustest tulenev asjaolu, et sama süüteo eest MA's Euroopas enam uuesti süüdi mõista ei saa - seega ei saa sealt ka midagi hullemat tulla.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Usume Priitu ja toetame Matit!

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Padre vana kavala rebasena üritab siin kindral Karlovitšilt intekat välja meelitada? Taktika iseenesest ju õige- vaevalt et Suur Keemik mõnele teda ajaleheveergudel tümitanud reporterile lugu anda tahab, parem ikka rääkida kellegi sellisega, kes raskel ajal toetava sõna öelda julges. Igatahes ootame huviga arenguid.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Asi pole mitte see, et klaarime omade vahel ära, vaid see, et meie oma (Alaver) on tekitanud jama mujal.
Kas Sulle meeldiks, kui mõni välismaalane (nt. Leedu autovaras) tuleb Eestisse, teeb siin pahategusid, läheb oma kodumaale tagasi ja sealt teda meile kohtumõistmiseks välja ei anta?

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

15:47 ei meeldi. Aga mis me siis teeme, kas suuname uurimise ummikusse ja laseme enne nõuete esitamist asja ära sumbuda? Tahaks ikka nii, et autovarastel ka pidu ei oleks. Ukraina ja Eesti väidetavad autovargad lõpetasid väidetavalt oma ralli, sobivat kodumaa laeva otsides, pärast pikka sirget T-ristmikult otse sõites sügavas kraavis. Piiriülene õigusemõistmine oli kiire ja karm. Tundub, et seaduselüngad täidavad mõjukamad jõud.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Pahvi artiklis selline lõik

"Alaveri kohta käiva kohtuotsuse väljakuulutamine ei tähenda aga seda, et eestlasi väga lähedalt puudutav dopingulugu oleks lõppenud. Pern rääkis, et süüdistuse raamid olid kooskõlastatud Austria ja Saksamaa kolleegidega ning ühtlasi oli kokkulepitud, millises osas esitatakse süüdistus Eestis ning milliseid kuritegusid soovivad menetleda need riigid. „Mul on teada fakt, et Austria pole oma menetlust vee lõpetanud,” teatas Pern."

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Ja kui see autovaras on siit juhuslikult Priidu Pacifica kaasa võtnud ja sõidab sealpool piiri muretult ringi. Saan aru, et Priit lehvitab selle peale rõõmsalt.)





 
At 19:26, Blogger Priit Pullerits said...

Just see, millest kirjutab ja millele viitab 18:01, ongi see, mis mulle ei meeldi ja mille vastu ma protestin - et heidame omad võõramaa huntide ette, las need siis tõeliselt purevad neid! Nii ei talitata omadega!

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Täna on rahvusvaheline meestepäev. Lisaks on täna raketi ja suurtükiväelaste päev. Mõlema puhul on vähemalt üht meest siin põhjus õnnitleda. Palju õnne! Seni kuni Matil hea advokaat on, pole põhjust muretsemiseks. Loodetavasti on toetajad mõistvad ja säästavad Matit väljamaistest vintsutustest.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit. Lihtne küsimus ja vastus võiks ka olla jah/ei. Kas ajakirjaniku silmis Alaver oli süüdi dopingukaasuses?

 
At 22:35, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 19.47.
Minu meelest veidi oli, 21.19, sest andis numbri. Aga mulle on ka igasugu numbreid antud, ma ju ajakirjanik. Kas on süüdi too, kes numbri andis, või mina, kes numbril helistas ja lasi endaga pättusi teha?

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Seni veel osaliselt avaldatud kohtu paberites pole numbri andmisest juttu.

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Jätaks süü teema ära. Tark inimene teab kuidas käib elu tipus. Tipus on ainult need kes kasutavad talle sobivat numbrit. Lihtsalt nii on. Muud moodi ei ole võimalik. Valele numbrile kes vahele jäävad on tühine arv. Kas valid antud numbril?

 
At 08:44, Anonymous Marko said...

Jahmatamapanev! Kas me elame eraldatud saarel ja oleme must maailmast ära lõigatud?
Mida iganes Euroopa riikides käimasolevate uurimistega leitakse, Alaver peab kandma täit vastust ja saama vastavalt karistatud. Vastasel juhul oleks küsitav, kas me oleme normaalne Euroopa riik ja tahame Euroopa süsteemidest (Europol jne) osa saada. Mati Alaaver on teadlikult mehkeldanud dopinguga aastakümneid ning suure osa edust saavutanud väljaspool Eesti piire ning ning kahjustades eri rahvusest sportlaste give. Miks ei peaks ta lābima kohtumõistmise ja saama karistatud Austrias kui sealne õigussüsteem leiab, et Alaver on eksinud Austria seaduste vastu? Mitte mingit loogilist vastust ju pole...Oma või võõras, see on hääbuv emotsionaalne argument, millele õnneks ei saa kaine loogikaga toetuda.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
võtame näitlikustamiseks ühe teise hüpoteetilise loo -
Kükametsa Karla vägistab Euroopas mitut naist ja tegeleb kupeldamisega Eestis. Mõistame talle siin kohtus kupeldamise eest tingimisi karistuse ning keeldume väljaandmast teise riiki kus tegelikult vägistas?
(Kõik loodame, et Priidu naine ega tütar sellisesse jamasse ei sattu ega pea siis mõne teise "priidu" rahvustunde pärast kannatama.)

Kohus otsustab, kas oli süüdi või ei ja kui oli süüdi, siis peab saama vastava karistuse.
Muuseas, Mati TEADIS ju väga selgelt, millega see arst tegeles ja see ei olnud mitte köharohu jagamine.
Kokkuleppemenetlus tähendab siiski seda, et kohtualune nõustub süüdistusega ning advokaadi meediamull ei mängi mingit rolli. Vaatame, kas kaebavad edasi või ei...

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Klaarime omavahel meenutab Puerto juhtumit hispaaniast aastast 2006.
Kus hispaania kiivalt kaitses omasid ja andnud välja ühtegi dna proovi, ega verenäitu. Sellega prooviti ja mätsitigi kinni osaliselt hispaania spordi eduloo pahupoolt.
Dopingujuhtumite käsitlemisel on maailmas omad säädused. Ei maksa siin Ekreliku "Euroopa on halb ja pahatahtlik" kampaaniat alustada.
Kas mina peaks rõõmustama et Mati Alaver kergemini pääseks?
Võib olla inimlikust aspektist rõõmustaksingi, milleks enam kiusata kui me veenduda saame et Mati enam spordi juures ei tegeleks. Kuid nii sina kui mina teame et Mati Alaveri "teod" ei piirdu viimase kolme aastaga, nagu antud juhtum käsitleb.
Julged teha-mängida, julge ka vastutada ja Mati ei näe selline mees välja kes ei julgeks.Lihtne!

Huu

 
At 10:27, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, kui oleks võimalus, et Mati Alaver hakkaks mind treenima, siis igal juhul haaraks ma võimalusest ja ütleks jah.
Mina Euroopa kohtu jms süsteeme ei usalda. Laiema silmaringiga mehed ju mäletavad, kuidas Austria lasi konksu otsast vabaks mehe, keda Leedu tahtis seoses omaaegsete veriste tapatöödega kätte saada. Mäletate? Austria lasi tol kaabakal Venemaale pääseda. Ja mis pagana pärast peaks me sellisele Euroopale andma oma Alaveri? Ei mingil juhul!
Mind tõeliselt jahmatavad Marko-sugused kriitikavabad Euroopa ees lömitajad, kes arvavad, et kõik, mis Euroopa teeb, on õige ja me peame tingimata nendega sama tegema. Ei, Euroopas on palju jama ja ebaõiglust ja erapoolikust, sh õigussüsteemis, mis, nagu taas laiema silmaringiga mehed teavad, on islamimaadest vägistajatele ja mõrtsukatele mõistetud palju leebemaid karistusi just nende päritolu ja tausta tõttu. Mina sellist Euroopat ei taha. Enamgi veel: ma põlgan ja jälestan sellist Euroopat.
Kuni Euroopa oma süsteemides usaldusväärset ja kõigile nn ühesugust ja võrdset korda ei loo, seni Euroopa meile, sh Marko-sugustele mingiks moraalseks kompassiks ei kõlba. Ja ei ole vaja siin hakata jälle loopima Huu kombel minu suunas ekreliku sildistamise silte. Ekrega pole siin midagi tegemist; siin räägib kaine mõistus, kriitikameel ja elukogemus. Ilma nende kolme omaduseta tehaksegi teist ajudeta eurofiil. Kurb. (Pr D. Trump).

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Alles me siin plogis andsime armu ühele kurikaelale, nüüd jälle! Boss on pehmostunud nendel väljamaa reisudel. Sellise vormiga küll Suurele Mõõduvõtule peale pole mõtet minna. Nüüd tuleks mõelda, kuidas allesjäänud paari kuuga seda eestlaslikku verejanu taastada?

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas laiem silmaring tähendab midagi hr Reitelmanni oma laadset, s.o tavameediat ei tarbi, ainult netifoorumid + Fox news jmt? Siitsamast on saanud lugeda, et blogi autor nt "Sirpi ei loe, ega tea ka kedagi, kes loeks". Seega on ilmselt tundmatu ka "Diplomaatia"? Ajakirjandusõppejõust ja Postimehe töötajast see pole lihtsalt usutav.

 
At 12:46, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kas Nigeeria annab oma kirjasaatjad välja? Ei anna ja õigesti teeb. Kas Venemaa annab oma mõrtsukad välja? Ei anna ja õigesti teeb. Kas lõunaeestlased andsid oma Kindrali põhjaeestlastele kohtupidamiseks välja? Jah, andsid.

Seda häbi ei pese enam miski maha. Kohe kui uudised levima hakkasid oleks tulnud Tehvandi hüppemäe jalamil kaitsepositsioonid sissevõtta. Kindral tulnuks torni tippu panna ja sealt oleks tal hea olnud suusablogi vägesid juhtida ning vaenlane pihuks ja põrmuks lüüa. Hüppemäe jalamil olevas kohtunike majas suure laua taga pidanuks olema Padre koht, kes kavandanuks seal järgmist kampaaniat ja teinud sõjaplaane ning mõistnuks jaopärast õigust. Kõik see jäi tegemata ja nüüd on kaotus käes. Aeg on sealmaal, et peame olema iseendi suhtes kriitilised ja tuleb küsida valusaid küsimusi.

Olukord on järgmine. Kindral on langenud. Vaid paar päeva tagasi taheti Soonetsit lintšida. Allaandmismeeleolud levivad. Kas see on lõpu algus? Kas Peremees on kaotanud kontrolli olukorra üle? Kes on selle rünnaku taga? Kes tõmbab niite? Kelle karvane käsi siit paistab? Kas meil on plaan B? Kas Läti laskesuusatajad tulevad suusablogile appi?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Säinase jutus on iva. Muidugi peab tsiviliseeritud riikidele oma mehe välja andma aga seda koos tippadvokaatide kahurväega. ME ei lase omadele karjapoissi teha!

 
At 13:26, Anonymous Sotside toetaja said...

Hea, kui taluperemees ja eestlane Säinas tuleb ning siin kõigile eurofiilidele, tolerastidele, vasakliberastidele, globalistidele, soroslastele, pseudotsiklistidele jne jne vastu hambaid annab - elegantselt, aga jõuliselt. Allaandmis-, minnalaskmis- ja käegalöömismeeleolud on tõesti liiga palju maad võtnud nende eelloetletud äraandjate eestvedamisel.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Selge, PP arvates on MA puhas, kui prilli kivi. Ei loe ka see, et ta nõustus süüdistusega.
Ehk MA peatreeneriks tagasi, nagu üleskutse oli.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

See politiseerimise ja päevapoliitika sidusus igas teemas on jõudnud ka Pulleritsu blogisse. Non stop vastandandamine ja vaenlaste leiutamine must-valgus hägus.
Selline poliitiline sajoob ei kutsu küll siia enam tagasi tulema, ennem kui spordi ja sellega kaasnevad vahetud muljed spordivõistlustelt nii blogipostitustes kui kommentaariumites tagasi ei tule.

Huu

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Lugege veelkord PP kommentaari 10:27. Fakin eurofiilid, pseudotsiklistid ja sitakotid. Veel ühe korra lugege üle. Arvate et Euroopas mõistetakse õiglaselt. Ei mõisteta. Kindral Karlovitši võetakse kui idaeuroopa salakaubitsejat mitte kui tublit Eestimaa meest. Kui Padre õpetab meile kuidas Utahi mormoonid nagu üks mees idaranniku uniooni jeblinskite vastu seljad kokku panid, siis nii peame tegemaks ma meie. Tulbanikkujad.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, ega Kindral ei saanud oma nime Maarjamaal, tegusid tehti ka mujal, mitte ainult koduses konnatiigis.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Et Alaverile kusagil muul süüdistust esitada, on vaja välja tuua episoodid, mida praeguses süüdistuses välja ei toodud. Kõik on kindlasti süüdistust ERR lehelt lugenud ja näinud, et seal on 3 eesti poisi ja ühe väljamaa suusasurkija episoodid ära kirjeldatud.

Episoodide toimumiskoht/EU osariik põle tähtis. On menetletud ja kokku lepitud, siis ongi.

Kui kellelgi on usku, et veel mingeid Alaveri episoode välja tuleb, toogu spekulatsioonid või faktid välja, vastasel juhul ähman sellise jutu peale käega. Täpselt nii, nagu peremees tegi.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Äh, mis te jahute, seekord on meedia selle raske kuueni lugemise töö juba ära teinud.


https://www.postimees.ee/6826166/loe-suudistust-mati-alaver-kohtus-dopinguarsti-ja-tema-kasilastega-vahemalt-kuues-riigis


Vahet muidugi pole, sest Norra, Rootsi ja vaheliti ka Soome arstid annavad ainult köharohtu. Eestlased, austerlased ja itaallased on soojemast kliimast, kus nisu hästi kasvab. Ainult niskesed nisujuhkamid ajavad köharohud muude rohtudega sassi.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

See "süüdistus" on liberastide fabritseering. Mati on tegelikult puhas poiss.

 
At 16:29, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, mehepojad ja -hakatised, väga lihtne on kooriga kaasa kisada, et pekske Matit, pekske Matit! Turvaline ja ohutu - kuigi mingil iseäralikult perverssel kombel mõtlevad need Mati-peksjad, et Mati-peksust kisades on nemad kõvad mehed. Ei ole. Otse öeldes on nad s**akotid.
Põhjendan.
Kunagi aasta 2002 kevadel, kui Siim Kallas oli peaminister, käisin teda intervjueerimas. Siis oli kuum teema see, et suur Ameerika toetamine vahetult pärast 9/11 oli prantsusmannide ja muude Euroopa kergemeelsete kehkenpükside eestvedamisel muutunud Ameerika-vastasuseks. Aga Kallas oli endiselt USA poolel. Ja siis ta ütles mulle väga õpetlikud sõnad: väga kerge on praegu Ameerikat vihata, hoopis raskem on Ameerika poolt olla ja Ameerikat kaitsta.
Mõistate?
Kui ei mõista, siis sama siin: kerge on kisada, et pooge Mati üles, sest selline on üleüldine karjainstinkt, aga palju raskem, st mehisem on öelda, et pidage hoogu, ei poo midagi!
Inimese tõelist suurust tuntakse tema suuremeelsusest. Suuremeelsusest ja andestamisvõimest. Selle olemasolu räägib tõelisest inimlikkusest, avarast hingest.
Mina ei ole Alaveri peale vihane, ei nõua Alaveri verd. Mulle ei meeldi selline inimeste avalik lintšimine, nagu pööbel - ja nende hulgas ka paljud siinsed sõnavõtjad - seda praegu teeb. Ma heidan palju parema ja kergema südamega õhtul magama, kui tean, et ma ei ole nõudnud kellegi oksa tõmbamist, vaid annan inimestele andeks nende patud, ja ei pea vajalikuks kedagi sellepärast ühiskonnast isoleerida, põlata ja eemale tõugata, et ta on mitmes asjas ilmselt eksinud.
Arvestage, et selline hoiak teeb teid suuremaks ja paremaks, mitte täiest kõrist kompromissitu röökimine, et pooge Mati, pooge Mati! (Sh ülekantud tähenduses!)
Mõelge, kui... teil selleks ajusid on antud ja kui atavistlikud emotsioonid pole selle üle veel lõplikult võimust võtnud.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Põrgus toimus ekskursioon. Peatudes ühe katla juures seletas giid, et seda katelt valvatakse, eriti hoolsalt, sest selles katlas olevat juudid. Piisab, kui ühel välja õnnestub ronida, kohe aitab teised ka välja. Ekskursiooni kulgedes jõuti katlani, kus üldse mingit valvet ei olnud. Giid seletas üllatunud ekskursantidele, et selles katlas hoitakse eestlasi ja neid pole mingit põhjust valvata, isegi kui keegi üritab katlast välja ronida, tirivad teised ta tagasi.
Raiuge omale pähe, et nii Andrus Veerpalu on kõva mees , kui ka Mati Alaver. Maine kuulsus juba on selline, et ühel hetkel oled pilvedes ja järgmisel põrgus. Võibolla on olemas maailmameistreid, olümpiavõitjaid jne, kes on teinud oma tulemused kaerapudru ja kapsasupi, pealt. Isiklikult usun, et hoopis rohkem on neid kellel on olnud rohkem õnne, kui eelpool mainitud meestel. Nad on kas õigel ajal lõpetanud või on nende käsutuses olnud kõvemad keemikud, kui need, kes WADA laborites kust kurnavad. Neile, kes tahavad muinasjutte uskuda on ehk lohutav mõelda, et erandeid on, aga üldiselt kipub ikkagi olema nii, et iga suure varanduse taga on kuritegu ja iga meistritiitli taga keelatud võtted ja ained. Igal juhul jõuab haljale oksale ainult kõva mees, sest andetule või isegi keskpärasele sööda sisse mida tahes , tulemust ei tule. Keegi krt ei hakka teile pööblile tunnistama, et nad tarvitasid dopingut. Pole vahele jäänud oled õige mees ja las koerad hauguvad kui tahavad.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas selline asi, nagu juhtus meie Tammjärve ja väikese Veerpaluga, oleks saanud juhtuda, mõne suusatamise suurriigi sportlasega? Neil on suured meditsiini bussid . Võetakse sportlane sisse, süstitakse mida vaja , timmitakse siit sealt ja pärast kontrollitakse näitusid, kui midagi on üle normi tehakse veel mõni süst või antakse tablet ja kõik korras. Niimoodi vahele jäävad ainult väikesed ja põlvepeal nikerdajad. Alaveri süü seisnes selles, et ta julges mõelda suurelt ja üritas olemasolevate vahendite ja teadmistega tulemust teha. Mehel oli rohkem ambitsiooni, kui näiteks meie palju kiidetud jalgpalli tegelastel. Viimased kütavad alati enne mänge rahval emotsioonid ülesse, ja pärast vabandavad ja lepivad orjameelselt olukorraga et 11 luust ja lihast tehtud meest on meie 11 mannetut pupujukut väljakul mõnitanud ja nüpeldanud.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Õiget juttu räägivad kõik see mees, aga kus on tulemus? Kas Pullerits asjata teid juba 17 aastat koolitanud? Ja Säinakaru 4

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Viili, nihverda, varasta ja aja muudmoodi aastaid rahvale kärbseid pähe ja oled kohe Priidu silmis öige mees.

Priit on hea demagoog ja eks mõned jäävad uskuma ka.

Pole küll sellist lugenud, kes Mati verd tahaks näha.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui Matit ei saa andke Soonets tagasi. Tahme verd näha ja rutem.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

To 17:41 Aga milline poliitik või nn suurmees ei ajaks rahvale puru silma? Eranditult kõik suurkujud läbi ajaloo on olnud parajad sitapead, aga ometigi rahvas hindab ja imetleb neid tagantjärgi. Suuri tegusid tehaksegi niiöelda üle laipade minnes. Need reeglid mille üle te kaagutate on lihtrahvale. Võrrelge naiteks kuidas käitus selles viimases dopinguskandaalis Poltaranin ja kuidas Tammjärv. Nüüd mõelge, kelles on rohkem olümpiavõitja ja maailmameistri ainest?

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

18:28 ja kuidas käitus Padre? Näitas keskmist ja lõi tiblunskitel särgi püksi

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

PP ringil on vaikus, ainult linnud ja putukad on jäänud. Trennimehi ei ole. Kas nüüd on kõik, Alaveriga koos ka muud sportlased?

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Oli üldse Tammjärve ja eriti väikse Veerpaluga vaja kolm aastat katsetada verevahetusega, kui näha oli, et ega sealt nagunii midagi tule? Andreas lõpetas mõni päev enne vahele võtmist finišeerijatest eelviimasena! Selle asemel, et Veerpalu ja Mae lõpetamise järel väärikalt pensile jääda, oli kindralihärral vaja mingite teise- ja kolmandajärguliste tegelastega edasi susserdada. Loll on nii loll olla. Ei tunne talle küll põrmugi kaasa kui ka välismaal oma tegude eest kohtu alla läheb.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits Suureks Mõõduvõtuks valmistub? Asfaldit toksib?


















 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Küsime parem mida Pullerits tahab?
Et Mati hakkaks ta treeneriks-nõuandjaks ja peataks kohtades kaotamise Tartu Maratonil?
Priit te olete 50+, enam ei arene ega hakka lendama.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees hea, 13:06, Pullerits võib olla ka 80+ kuid tema ütleb kes üles puuakse ja millal Kartaago langeb. Rohkem vast ei pea selgitama.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Suure suusasõidu esimese vooru maksu on 5 ühiku võrra tõstetud.

Kas PP on juba startijate nimekirjas?

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kirjutab, et "...annan inimestele andeks nende patud, ja ei pea vajalikuks kedagi sellepärast ühiskonnast isoleerida, põlata ja eemale tõugata, et ta on mitmes asjas ilmselt eksinud. Arvestage, et selline hoiak teeb teid suuremaks ja paremaks, mitte täiest kõrist kompromissitu röökimine..."

Ja nüüd meenutame, kuidas ajakirjanik Pullerits tümitas Kaia Kanepit - hüsteeriline eit. Polnud mingit põhjust säärast silti Kanepi külge kleepida, aga ometi Pullerits tegi seda. Küllap tuli nii õhtul parem uni - jess, sain ära panna! Kui Kaia ise asus teda kaistma, siis protseteeris Pullerits koos juristiga - ei-ei-ei, isal pole õigust oma tütre au eest seista. Kus siis see suuremeelus oli?

Võtan siit kaasa kaks asja:
1) Pullerits on kümne aastaga arenenud. Küünilisest põhulõuast on saanud leebe sots, kes suhtub mõistvalt kriminaalmenetluses süüdi mõistetud inimestesse. Mida järgmiseks? Toetame seksuaalvähemusi?
2) Kui Pulleritsu sõnavõtte lugeda, siis peab alati nuputama konteksti. Miks ta seekord just taolise seisukoha võttis? Miks on talle kasulik asju just selles valguses näidata? Sõltuvalt olukorrast muutuvad ka seisukohad.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Siit saaks tegelikult päris hea filmi stsenaariumi:

Avaliku põlu alla sattunud habetunud Alaver võtab andeka rahvasportlase Pulleritsu oma tiiva alla ja hakkab teda treenima monumentaalseks maratoniks. Priit jookseb Toomemäe treppidel nagu Rocky Balboa, rassib jõusaalides ja siis Kindral koos parimate ülikooli keemikutega vöörks his määdšik jne. Lõpuks võistluspäeval saaks igasugu draamat, nagu näiteks parim suusapaar pannakse pihta ja Padre peab laenama oma vihavaenlaselt Kelgult mingid rämedad puusuusad aga lõpp oleks ikkagi eepiline triumf sitakottide üle, Priit saabuks finišisse võidukalt, kus teda ootaks ees pisarais vana suusaprofessor. Autasustamisel antaks lõpuks Matile tagasi temalt ebaõiglaselt röövitud treenerilitsents.

Ja kõige lõpuks saaksime meie Pordi peal näidata oma poomiskunsti.

Kõva film saaks.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

See oleks tõesti kõva film! Saaks parima stsenaariumi Oscari, kui fookus nii kitsas poleks. Saaks parima peaosalise Oscari ka, kui leitaks väärikas peaosatäitja. Igatahes potentsiaali on!

 

Postita kommentaar

<< Esileht