laupäev, november 09, 2019

Pullerits: Mida väärt ja kasulikku sain teada superkoolitusel Tallinnas?

Paljud on imestanud, et ma käisin selle nädala teisipäeval Tallinnas Saku suurhallis Robin Sharma («Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari»), Peep Vainu («Kõige tähtsam küsimus», «Keset elu») ja teiste motivatsioonikonverentsil «Better You», ning on küsinud, kas ma võtsin seda ikkagi tõsiselt.

Jah, võtsin küll.

Pärast seda on inimeste esialgne silmapööritus läinud veelgi suuremaks.

Kuulake nüüd: tark ei ole see, kes lähtub alati oma eelarvamustest ja -hoiakutest, vaid tark on see, kes oskab elus haarata kõigest, mida elu pakub, sest alati on igast asjast leida midagi vajalikku ja kasulikku. Ei leia see, kes suhtub elu pakutavasse eelarvamusega.

Jah, istusin loožis ja sealt oli kogu suurhallile hea vaade. Ja vaheajal sai süüa ka.

Kõige krooniks kirjutasin laupäevasesse Arterisse Peep Vainu comebacki loo.

Mõned mõtted, mis teisipäeval tallele panin.

Need on just rasked ja keerulised olukorrad, mis äratavad meis ellu loovuse.

Raskused ja nende ületamine ongi need, mille pärast me elame, mis annavad elule mõtte ja sisu. (Keegi ei mängi arvutimängu sellepärast, et päevast päeva viis esimest taset kergesti läbida; kui see nii oleks, tüdiks inimene sellest kergesti; mängitakse seepärast, et murda läbi kuuendast ja seitsmendast, raskest tasemest.)

Kui elus tulevad raskused, tunne nendest rõõmu. Mõtle, kas võidad pigem võistluse, kus on kerged vastased, või võistluse, kus on tugevad vastased!

Elu muudavad väiksed pidevad otsused (Sharma: small daily insignificant improvements), mitte üksainus suur, revolutsiooniline otsus (PP: homme hakkan tõsiselt ja regulaarselt trenni tegema või dieeti pidama; kui paljud inimesed on selle pealtnäha suure otsuse ellu viinud? Enamik annab paari nädala või kuu pärast alla, loobub.). Seega: tee palju väikseid muudatusi oma elu eri aspektides – just sellel on suur mõju kogu su elule.

Me ümber on palju asju, mis ootavad meie tähelepanu. Pööra tähelepanu vaid nendele asjadele, millesse sa usud.

Tee koostööd teistega – aga ainult nendega, kes on omal alal väga head, kes sind edasi viivad ja inspireerivad. (PP: need, kes on sinuga samal tasemel, ei vii sind edasi, ja neid, kes on sinult tasemel madalamal, pead sa hoopis ise järele tirima – ja kes teab, äkki pead seetõttu paar sammu isegi allapoole astuma.)

Pane kirja nende inimeste nimed, kellega sa tahad koostööd teha; sest siis, kui elu nende inimestega järsku kokku viib, tunned sa nad kohe ära ja oled selleks kohtumiseks valmis ning tead, mida nendega edasi arutada ja teha.

Mida kergem on sind rööpast välja viia, seda kergem on sind teistel kontrollida.

Asi, mis võib selle toimumise ajal tunduda halb, võib tulevikus tagasi vaadates tunduda hoopis hea; mõtle, mida too kogemus sulle andis ja õpetas.

Kuidas ärgata hommikul reipana ja hea tujuga? Vähemasti Ameerikas on lastel üks hommik, kus nad saavad varakult ja rõõmsalt sängist välja. See on jõululaupäeva hommik – sest nad on ootusärevuses. Seega, mõtle õhtul magama heites, mida põnevat ootab sind uuel päeval ees!

Kui sul on vaja motivatsiooni, et midagi teha – siis sa ei taha seda teha. Sul peab olema sisemine inspiratsioon ja isiklik eesmärk, mis paneb arenema. Arengu tunnetamine on motiveerivamaid asju elus.

Mõtle ja ütle valjusti välja: «Kas poleks hea, kui [see või teine] juhtuks minuga aastal 2020.»

Peep Vainu ettekande kohta, kuidas saavutada enesekindlus, lugege minu tänasest loost Arteris!

Fotod 1, 3 ja 6: Peep Vain esinemas Tallinnas Saku suurhallis motivatsioonikonverentsil «Better You». Fotode autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits intervjueerimas Paap Vainu enne tema esinemist Tallinnas Saku suurhalli. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Fotod 4 ja 5: Robin Sharma esinemas Tallinnas Saku suurhallis. Fotode autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix

23 Kommentaarid:

At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Tee koostööd teistega – aga ainult nendega, kes on omal alal väga head, kes sind edasi viivad ja inspireerivad.

Hea Padre, kindlasti mõistad isegi et see lause on puhas pask. Isegi punakaelad naeravad sellise kommarite lameduse üle. Koostööd peab tegema oma kogukonnaga, kõigi tsiklistidega olgu nad kui kehvakesed sitakotid tahes. Siis oleme jõud, mitte inspireerudes ja kapitalimonsteri palgaorjaks minnes.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa Priit ei karda, et nende mõtete järgimisel sul koduuks seljataga kinni pannakse ja lukk uue vastu vahetatakse? Kui oled selleks valmis, siis lase aga minna. Oled nii vanaks elanud ja ei tea, et need mõtted sobivad 20, max 30 aastastele. Edasi tuleb suur ja pikk langus, mille juures kapitaliseeritakse nooruses talletatu eluks vajalikumaks.

 
At 19:55, Anonymous Aarne said...

Eks ta jah rohkem selline esmane "tõmmu hurmuri veetlus" ole, häda ja häbi kes nende võrku satuvad - esmalt lubatakse ohvrile kuu ja taevas kokku, mispeale paneb maalane "talu panti", lõppeb romanss mustlasega muidugi pisarates. tsiteerin:
"Kuulake nüüd: tark ei ole see, kes lähtub alati oma eelarvamustest ja -hoiakutest, vaid tark on see, kes oskab elus haarata kõigest, mida elu pakub, sest alati on igast asjast leida midagi vajalikku ja kasulikku. Ei leia see, kes suhtub elu pakutavasse eelarvamusega".
Kas pole mitte ilus, võiks irooniliselt küsida.
Saksamaal saab 30 aastat müüri langemisest, vahefinis, paljud vaatavad aastatele tagasi ja küsivad kuidas edasi. Kui meie saime toona oma iseseisvuse tagasi, siis enamik inimest endises DDR-is said tagasi vaid poole iseseisvusest ja on selle üle õnnetud. Endise Lääne-Saksamaa aladel täna aga... seda iseloomustab suuremat tähelepanu mittepälviv fakt, et Hannover tulevase linnapea valimistel on selge favoriit türklane ja paljud ei ole selle üle muidugi õnnelikud ja imestavad kuidas me sinnamaani küll jõudnud oleme? Mis on sel pistmist selle teemaga siin? Vastaks retoorilise küsimusega, kas väärtus on tegutseda oma hoiakute ja eelarvamuste kohaselt või kellegi teise hoiakute ja eelarvamuste järgi? Kumba eelistate Teie?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

19:55 räägib karmi tõde. Mitte ainult sakslastele, ka meile saabunud iseseisvus ja õnn polnud muu kui võimalus asuda kapitalimoolokit teenima. Enamus meist polnud piisavalt nutikad ja kiired et marjamaale jõuda. Vaata prantsusmann põline rikas kuna siiani riisub oma asumaid kaasa arvatud idaeuroopat. Ometi on nemadki täna roti seisus, mille avalduseks viimase talve Pariisi töörahva möllud.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

"Tee koostööd teistega – aga ainult nendega, kes on omal alal väga head, kes sind edasi viivad ja inspireerivad. (PP: need, kes on sinuga samal tasemel, ei vii sind edasi, ja neid, kes on sinult tasemel madalamal, pead sa hoopis ise järele tirima – ja kes teab, äkki pead seetõttu paar sammu isegi allapoole astuma.)" Aga mida arvavad sellest need, kes on sinust eespool? kas nad tahavad sinuga koostööd teha- tirid neid ju allapoole? vbl nemad tahavad ka ainult endast ülevalpool olevatega tegeleda ja saadavad sinu p.. what about that? püramiidskeemi ohver oled

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Ai ai kas nüüd isake Pullerits lasi endale mütsi pähe tõmmata? Jäi mustlast uskuma.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

"Hannover tulevase linnapea valimistel on selge favoriit türklane"
Ja samal ajal on Tallinna linnapea kes?

Kiida lolli ja loll rabab veel rohkem, ehk rahvast tulebki hullutada ja veel nende enda raha eest.

 
At 23:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ma küll ei usu, et hr. Pullerits langeb nende küüsi, kes klišeesid pilluvad ja pööblit hullutades omale prisket elu võimaldavad. Samas tekkis küsimus, kuidas ja millise ühiku põhjal tuleks hakata inimeste väärtust mõõtma, et otsustada, kes on all, kes üleval pool? On see raha, teadmised ja vaimsus, positsioon ühiskonnas, nn feim või midagi muud?
Paljud ilmselt peavad ilmselt ausat naist ja head ema, kes töötab näiteks müüjana ilmselt endast allpool olevaks ja prostituudina käituvat poliitikut, kellel on õnnestunud õigetele inimestele sügavale prsse pugedes ennast tähtsale kohale upitada, endast kõrgemal olevaks? See tundub lihtne. Aga kui peaks satuma valiku ette, et kas eelistada nn edasi tiriva tuttavana bravuuritar Anu Saagimit või hoopis meile Brüsseli poolt presidendiks määratud Kerstit? Valik oleks raskem, eriti kui üks välistaks teist. Kas jääda truuks mamma Merkelile ja multikultuurile või valida Trump või hoopis batja Putin. Loodan, et keegi teab vastuseid.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Selge nüüd siis, Brüssel määras meile 81 riigikogulast riigikokku, kes kõik hääletasid Kaljulaiu presidendiks saamise poolt.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei Merkel ega Trump. Ega isegi Putin. Padre punub võrku koos idaeuroopa vastupanuvõitluse tipptegijatega. See Tallinnas käik oli valejälgedele tegemine.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Kui Putin suvel Tartusse tuleb võiks Padre oma suure šansu ära kasutada. Vene Keiser vajab tublisid mehi oma kubermangumaade etteotsa. Tallingradi kehkenpükstel ei ole võimalust.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pulleritsul on head nõunikud siis kasutab ta oma šansu ära.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu

https://leht.postimees.ee/6821250/kummalisem-kui-tallinna-lollidekula

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

To 9.56 Siinkohal eksib
kodanik Kägu. Kaljulaid valiti presidendiks eelkõige oma tarkuse tubliduse ja eesrindlikuse tõttu. Valiti rahva poolt tuntud ja armastatud inimene, kes oli eelnevalt läbinud tiheda konkurentsi sõela. Samasugused demokraatlikud valimised toimusid meil viimati siis, kui meie riiki valiti
hoidma ja juhtima rahva poolt palavalt armastatud seltsimees Karl Vaino.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Valimiskorda ei soovi keegi muuta, sellest ei räägitagi enam, seega kõik rahul.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Väga pahad arengud.

 
At 10:39, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Alguses ei olnud mitte midagi. Maa oli tühi ja paljas ning pimedus oli sügavuse peal. Oli vaid otsatu hulk arutut rähklemist ning spordimeeste tühjades peades valitses korralagedus. See ei olnud hea. Siis, ühel hetkel, seal kuskil 2006. aasta pöördelistel oktoobripäevadel, lõi üks ere täht sirama. Tartu poolt hakkas pimedas blogitaevas midagi tärlendama. Selle ereda tähe valguses hakkasid esmalt koonduma laia õlavöötme ja karmide nägudega suusapoisid, hiljem liitusid siledate säärtega tsiklistid, sekka sattus veel välejalgseid jooksjadki. Eks mõni naine ole aegade jooksul siit õpetust ning meelerahu, ja kes teab, võibolla kogunisti väärt mehe, leidnud. Siinse blogi jälgimine on nagu laupäeva õhtu koos isaga ameerika mägedel. Vahel võib tunduda, et hoog peatub, kuid siis võetakse jälle sellised tuurid üles, täiskäik lükatakse sisse ja nõrgema närvikavaga inimestel tuleb kogunisti südamepööritus peale.

Meil on olnud harukordne võimalus jälgida kuidas inimesest sirgub mees ja mehest kasvab liider. Kõik me mäletame kuidas üks tundmatu suurus kuskilt väiksest Tartu linnast alustas oma teekonda 2006. aastal selliste mälestusväärsete lausetega: „Olen esmaspäeva õhtust suusaentusiast. Läbitud on esimene ametlik treening ja õppisin imiteerima suusastiile. Või oleks õigem öelda suusasamme? Ega ma täpselt tea, sest tegelikult olen paras suusaamööb.“

Nüüd kus ajaloomerre on voolanud palju esmaspäevasid on sellest amööbist ja imiteerijast tänaseks saanud tõeline arvamusliider, kelle sõna maksab ja kes kujundab agendat nii blogis kui Eestis ja sekka veel Moabiski. Lugupeetud Priit Pullerits ei imiteeri enam ammu suusastiile, ta ise ongi suusastiil. Küll ja veel on nähtud, kuidas proovitakse Pulleritsu stiili järgi aimata, kuid pole veel künklikule blogimaastikule ilmunud sellise kaliibriga suurmeistrit, kes samaväärse osavusega žongleeriks teemade ning sõnaga. Kui tahab paneb klassikalist, kui soovib viskab villast või vabastiili sekka. Vahel kütab tagurpidi. Hämmastav meisterlikkus.

Arvan, et aeg on sealmaal, kus blogiperemees võiks vabalt hakata ise superkoolitusi pidama ja meiesugustele raske raha eest tarkust jagama. Saaksime ka ehk kunagi parema järje peale. Pulleritsu kõrval on peepvainulikud motivatsioonikoolitajad nagu kodukootud karnevaliklounid. Mida need superkoolitajad on oma elus korda saatnud peale lõputu jutuvada? Mitte midagi!

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Ai, ilus ja võimas, lp taluperemees Säinas. Nii on!

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Aiman Säinase sõnavõtust karmi tõde. Priit ongi see, kelle järgi joonduda, kes tirib meid mülkast välja. Kelk ei liigu mäest üles ilma nöörita, mida tirib blogikunn Priit.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Ilus jutt taluperemehelt küll, kuid peab silmas pidama et lgp blogikunn Pullerits on linlane ja lisaks spordimehe rollile kannab aktiivse trendimeistri taaka. See asjaolu sunnib teda peepvainude ja oshoonode petlike hookuspookuste sabas jooksma ning meile maguslibedat ameerikalikku igaühest võib blogikunn saada jutustama.

Ei või. Eesti rahvas elab vagusi Vene Keisri armuliku juhatuse all ja kui see ütleb NJET siis ongi njet ja jutul lõpp. Kui ei usu küsige vanameister Valdmaa käest. Või Pulleritsu enda. Poisikesed, raisk, punakaelad.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, mis selle Peebu 10k aeg praegu ka on? Tosin aastat tagasi oli ta veel kõhna poiss ja lippas 51 mintsaga maa läbi. Praeguselt lavapildilt reedab ümar kehavorm, et pois on ca 111 kilone ja parim tulemus oleks vast 5-6k sama ajaga. Ei tea mida need eided seal saalis tas küll leidsid, et kõik nigu üks mees püsti kargasid. Ümar kõht pidi olema rikkuse tunnus. Kas seda rikkust ja muutuda muumideks kõik soovivadki?

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, millal suusablogi stardib?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas saavutada enesekindlus?

Sellist loengut vajavad need, kel see (enesekindlus) puudub.
Kui mees teab mis mees teeb, siis teiste arvamus teda ei koti ja see ongi enesekindluse tunnus.
Lihtne.

 

Postita kommentaar

<< Esileht