neljapäev, detsember 12, 2019

Pullerits: Mida tuvastas tipparst minu kriitilises põlves?

Mäletate, sügise saabudes ei teinud ma saladust, et vasak põlv on kergelt sant. Rahvakeeli öeldaks, et käis jakust veidi välja. Ja kohati tekitas lühiajalist teravat valu. Doktor Madis Rahu (parempoolsel pildil paremal) kogenud ja terane silm tuvastas juba pealispindsel vaatlusel, et põlves on vesi sees. Ta lasi mul järgnevfa kolme kuuga ära süüa 180 tabletti Glycosamini. Ja kutsus tänaseks end juurde tagasi.

Põlv oli sügise hakul sedavõrd kriitiline, et kahtlesin tugevasti Tartu rattamaratonil osalemises. Õnneks tuli sõidupäeval nii kõva vihm, mis aitas otsust mitte osaleda langetada kergekäelisemalt. Terve sügise olen rattaga sõites põlve hoidnud sedasi, et pole sadulast püsti tõusnud – see avaldaks liigestele ja kõhredele liiga suurt koormust.

Enne dr Rahu juurde minekut, kui ukse taga ootasin, kutsus mind oma kabinetti füsioterapeut Tauno Koovit (vasakpoolsel fotol vasakul), kes samuti mind korduvalt aidanud, näiteks pärast rangluumurdu suvel 2016 taastanud õla liikuvust. Ta näitas mulle põlvede tugevdamiseks n-ö väljaspool vastuvõttu ja järjekorda paari harjutust, millest ühe nimi on Spanish squat.

Seejärel, juba dr Rahu kabinetis, sai mu põlv arvutiekraanil tükkideks võetud. Käisin nimelt kaks nädalat tagasi MRT uuringul. Dr Rahu näitas ja seletas siit ja sealt ja hea meel oli tõdeda, et olukord polegi päris hull. Parem veel. Kõhred ja menisk on tema väitel täitsa ilusad. Vaid ühes kohas avastas ta väikse konaruse, kuid oletas, et see ei tohi suuri probleeme tekitada. Aga kui tekitab, siis soovitas kaaluda geelisüsti.

Jahmatusena tuli pigem see, kui dr Rahu tunnistas, et sügisel mu paistes põlve vaadates oli ta oletanud, et äkki tuleb teha operatsioon. Mulle ta seda tookord ei öelnud. Igatahes nüüd lausus ta, et oli täna kartnud näha minu põlvest palju hullemat vaatepilti, kui tegelikult ekraanilt vastu vaatas.

Siiski soovitas dr Rahu teha mul ka reielihaseid tugevdavaid harjutusi, sest need aitavad põlve kindlamini stabiliseerida. Ta pakkus, et suusatamisel põlv ehk segada ei tohiks. Aga kui rattasõidul põlv ikkagi valu peaks tegema, ütles ta, et konsulteeriksin pigem rattaasjatundjatega, kuidas sel juhul sõita, kui sadulast tõustes põlvele koormus liiga suureks ja valusaks läheb. Kes keegi teab nõkse?

Foto 1: Doktorid Leho Rips (vasakul) ja madis Rahu suvel 2013. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits (keskel) füsioterapeutide Tauno Kooviti (vasakul) ja Mihkel Luigega tänavu novembri algul. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Brasiilia jalgpallur Ronaldo tegemas taastushajutusi pärast põlvetraumat 2008. Foto autor: Reuters/Scanpix

91 Kommentaarid:

At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui jalg ei lukustu, siis sellel puudub ravi. Aitab ainult 100% loobumine. Isegi siis pole tulemus garanteeritud.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Rattasõidul tekkiv põlvevalu tuleneb ülekaalukalt valest positsioonist.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Nõukogude süsteemi (kui tekst ütles üht, aga aru tuli saada selle sõnumit) karastusega mehed ja naised märkavad, tausta (eelnevaid blogipostitusi) teades ja arvesse võttes et siin tekstis on nii mõndagi n.ö. ridade vahele pandud või on autor kogemata, endale aru andmatagi poetanud ridade vahele osakese oma hingeseisundist nagu luuletaja. Seda hingehelinat otsimegi, kuulakem:

"...kuidas sel juhul sõita, kui sadulast tõustes põlvele koormus liiga suureks ja valusaks läheb"

Kas pole mitte ilus? Esmalt võiks ju arvata, et noh, möh, siin lauses puudub ju loogika - kes siis talvel rattaga sõidab või et liiga suur koormus põlvele tähendab juba selle definitsiooni kohaselt põlve vigastamist. Enamik meist jätab rattasõidu sellistel asjaoludel, enamgi veel, sadulast tõusmise kus see ja teine. Aga ei mehed ja naised, nagu härra Pullerits isegi ütleb, te ei näe suurt pilti, puudub perspektiivitunne, võime näha asju nende sügavates seostes. Seega selles lauses on midagi, midagi enamat mida me mustvalgel ei näe - selles on igatsus, igatsus tõusta sadulast nagu poleks homset, ragistada põlve, magusvalusat soovi ragistada täiega, iha, iha olla taas tugevate mehiste doktorikäte vahel, igatsust kõige selle rahulolu ja rõõmu järele mida näeme isegi siin piltidelt.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Kurb lugu kui ratast ka enam sõita ei saa. Ma mõtlen ikka sõita! Pingutada ratta seljas. Kui see paneks valiku ette, et kas ma 10 aasta pärast ka normaalselt käia saan, tuleks sellest loobuda.
Väheseks jäävad need lõbud, kõige pealt jooksmisega häda (p.s. see on tegelikult Pulleritsule sobivaim ala), suusatada saab vaid teibitult ja valudes, rattaga põlve hädad. Viimane õlekõrs ujumine veel jäänud.

huu

 
At 06:58, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Huu, just ujumine selle põlvehäda suvel tekitaski.
Tegelikult ei saa kurta, põlv on parem kui sügisel.
Ja palun mitte unustada, et tegin sadulast tõusmata sõiduga sügise hakul rattas pähe isegi Vuelta kogemusega Rene Mandrile. Tehke järele!
Allaandmine on tõesti kõige viimane asi.

 
At 07:43, Anonymous Anonüümne said...

Kohati pp on ikka täitsa laps.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame tõele silma -
a) ujumine ei tekitanud häda, vaid tõi valesti treenitud keha nõrga koha välja;
b) mitte Mandrile ei teinud pähe, vaid Mandri ei näinud vajadust sinu vastu spurtida. Temal, erinevalt sinust, ei ole vaja midagi tõestada!

Aga allaandmine on tõesti viimane asi ja seda saab mullateki all ka teha...
Seega on võimalik ette võtta palju asju, mis ei vaja spurtimist vaid ühtlast kõrget kiirust - näiteks keskendu rattamaratonidele kiire kerimisega, sest siis ei pea tõusudel püsti tõusma. Ja näita "sitakottidele" kas sinus on sisu H100 läbimiseks.

PS. Kuu alguses jooksis Valencias remonditud südameklappidega mees maratoni 2:22:12!
Mind over matter!

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Sumotünn tõmbas nina avalikkuses täis.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

10:13 mõlemas punktis nõus.
Ujumisest põlvehädasid on raske tekitada. Ja kui ka ujuda enam ei saa, siis on mul teist veel rohkem kahju.
Ja kui vaid Vuelta ja Giro kogemusega Mandri oleks tahtnud..
Nägime ju videost kuidas mitmel korral aitas altruistlikult vahesid kinni tõmmata ja lõpus jala sirgu lasi ja lobisema jäi. Olgugi et mees pole enam vorms, piisab ka vanast rasvast Pulleritsu edestamiseks. Olgem ikka realistid.

See pole nii naiivne saba kergitamine kui Austa avatud raja sõidul edestaine, kuid sinna kategooria kanti läheb ta küll.

Huu

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Huu võiks olla Pulleritsule hingetohter. Kui ta juba ei ole.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Nice remark, 10:55! :D

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Mitte jõusaalis, vaid ujumisega olen kohati suurematest selja, hüppeliigese ja põlve hädadest jagu saanud, kasutades plaati, labidaid ja lestasid koos erinevate ujumisstiilidega. Kõik see on abiks ka süvalihaste treeningul.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Ujumine on üks nürimaid alasid, mida harrastada isegi näitsikuid täis basseinis, kus ainuke meelelahutus on uimerdada mõne näkiga samal rajal.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Ahaaa, siia võib peni maetud olla. Kas nii mõnigi spordimees vannub pühakute nimel ja teeb ristimärgi ette lubades intervalle kroolida aga kui näkid välja ilmuvad teeskleb põlvevalu ja lõdvestab tüdrukute selja taga tasase liuga.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ajate keset päeva märjaks oma näki basseini liuglemise jutuga. Kes suusa trenni teeb?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Delfis seisab et isegi maailmakuulus sportlane võib kogemata liiale minna. Küll on romantiline! Millal kirjutatakse et tegemist viinaveaga? Kas Postimehe toimetaja peab tõe päevavalgele tirima?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Kus, kus näkke näeb?

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Spordinäkid suusablogist ikka vahel läbi astuvad.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui põlv haige riputab suur enamus mehi putsad varna ja läheb näkkidega ligunema. Mis aga ei tule kõne allagi Padre Pulleritsu puhul. Võtke pasakotid eeskuju!

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Näkke tasub patseerida madalamas basseinis, kus jalad põhjas ja rind väljas. Lased näkkidel tekitada silmsideme endaga ja siis ujud "võrku". Edasi siirdud koos näkiga baari ja siis türgi sauna või vastupidi. Peaks olema väga toimiv valem. Sügavas basseinis kus on läheduses aurusaunad, ei sobi sellisteks puhkudeks, kuna ei tavaliselt on seal ka valgus liiga ere.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Padre Pull on alati meie eeskuju olnud aga näkkidega koos supeldada on ka hea.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Mul on spetsialistidele küsimus, et kas näkkidega soolasaunas tasub käia või läheb seal asi käest ära?

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kas Huu käib näkkidega saunas või on nagu Pullerits konservatiiv selles küsimuses?

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

To 17.05 Mis küsimus see selline on ? Miks peaks homo näkkidega saunas käima? Samas muidugi miks mitte?

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Mul on selline küsimus ajakirjanikule, et mis on tipparst olemise kriteerium? Olles ka ise arst, siis meediat tarbides jääb mulje, et tipparst on iga Tallinnas või Tartus töötav arst, keda meedias kajastatakse. Kas see on ainus kriteerium?

 
At 17:36, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Vastan meeleldi, 16:56.
Näkkide eest tasub alati maksta ja mitte ainult soolasaunas, siis on mingitki lootust.
Aga asi ei tohi kunagi käest ära minna! See oleks ilmne amatöörlus ja kobapihklus, ülimalt nõrk sooritus ja häbiots.
Seda enam saunas peab asi kindlalt käes olema, sest näkid ainult seda ootavad ja loodavad.
Proovi õhtul järele ja homme raporteeri.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Huu ei ole homo ja märgade trussikute peale pole mõtet soola hõõruda.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Huu võibolla ei ole aga tal on homo sõbrad.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Huu võib-olla ei ole homo, aga tal on homo kombed ja maneerid. Temast lausa õhkub omasoo iharust. Nii sallivalt tolerantne,koketeeriv nii ambitsioonitu,vastikult viisakas ja sõbralik ning naiselikult lobisemise ja targutamise himuline

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Meil kõigil on homo sõbrad. Isegi Pulleritsul.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Varemalt ei olnud Pulleritsul ühtegi homo sõpra. Nüüd vist on? Muidugi kui Huu ikka on Pulleritsu sõber.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Soolasauna on patt minna trussikutega. V kujulised bikiinid on ok. Ühel väga tuntud Kasahhi reporterist ajakirjanikul ühest filmist oli bro maitse. Ka homodel on suurepärane visioon moodsatest püksikutest mille ümbrust saab suurepäraselt soolatada.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles ...

Meil kõigil on homo sõbrad. Isegi Pulleritsul.19:24


Teadaolevalt Huu ongi Pulleritsu ainuke sõber. Siis ikkagi homo või?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Teppan ja Soonets ka pole. Või mine tea, Soonetsil Tallinnas sõbrad kindlasti pooled homod.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Jutt oli näkkidest. Ma ei teadnudki, et homod ja näkid ühes paigas nõnda käsikäes on. Uued ajad. Swingimine ruulib.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

To 20:09 Ma arvan, et lause viimase poolega tabate te kindalt naelapea pihta. Isiklikult arvan, et mitte ainult pooled vaid enam kui pooled, sest Tallinas on üldse väga palju homosid. Kui Pullerits oli noor, siis oli popp olla kommunistlik noor, tänapäeval on noorte seas popp olla homo.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Õige jah. Soonets on Tallinnas ümbritsetud homodest. Vaatame kaua ta vastu peab enne kui homoseerub.

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan, et kommentaariumis on suures koguses jama produtseeritud.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Jah. Looks vähe korda. Vaatan pikemat aega uudiseid Eesti pealinnast Washingtonist ERR vahendusel ja ei jõua ära imestada. Kahtlemata on uudised tähtsad, Eesti elu mõjutavad aga... on üks väike nüanss. Nimelt ei tule uudised mitte pealinnast endast, vaid noh, arusaadavama võrdlusega öeldes Maardust Tallinna asemel. Nimelt näidatakse meile järjekindlalt pilti kenast neiust Arlingtoni maakonna Rosslyni külamajakeste taustal, mis on Washingtonist mõni kilt edelas. Iseenesest on mingi tõetera selles Washingtoni nimes olemas, nimelt juhul kui seal oleks juures täpsustus, et tegemist on metro piirkonnaga, mis Eestis võrdub Põha-Eesti mõistega. Kahjuks eirab riigitv sellist fakti. Miks? Kuidas saab seal korra majja? See oli nagu sissejuhatus. Olulisem on fakt , et ERR ja eestlased ei ole enam meie pealinna südames Washington DC-s WELCOME. Kuidas on selline allakäik juhtunud, kas Eesti on muutunud ääremaaks? Siin on paras hetk nõuda meie eriesindaja PP saatmist linna südamesse meie positsioone taastama, ERR-le linna väravaid avama. Kui probleem on transpordi kalliduses, siis kindlasti suudab PP treenida meie ametlikku näkki sellisele tasemele, et mõni kilt kaameraga üle Potomaci jõe jalutamist pole mingiks probleemiks. Loodetavasti on ka MA nõus meie rahva huvides avama telgitaguseid, et milliste taastuspreparaatidega on võimalik sellist koormust igapäevaselt vastupidada. Kuhu tuleb saata kiri, et Eesti saaks taas oma esindaja Valge Maja ette?

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas Washingtonis on rohkem näkke või homosid?

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Milleks meile Wašington? Tartu on koht kus eraldatakse terad sõkaldest ehk normaalsed suusamehed homodest.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Kadedusega vaatan PM uusi ruume. Ma olin nõukaajal ka ühes avatud planeeringuga kontoris ja seal oli kogu ruum ära kasutatud kuid ruutmeetrile mahtus ikkagi vähemalt 2 korda vähem inimesi. Lisaks veel heli levikut takistavad kapid. Nüüd vaatad, et sihuke ruumijaotus oli popp Hitleri Saksamaal. Kõik kenasti sirges rivis nagu PR armee. Iga kindrali unistus.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Eesti meedia on lahe. Siin võid rahulikult seinale panna kuu pinna pildi, selle ees selfivideo inteka teha ilma skafandrita, paisata selle prime time hetkel massidesse nädalaid ja ükski vares ei kraaksu. Stalini unistuste riik. Ainult NASAs irvitavad kosmonaudid kilpla üle.

 
At 14:32, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Õppige sitakotid. See aeg kui teie siin homode teemal tühiseid sõnu loobita on Padre oma võrku hoopis näki püüdnud. Tänases Postimehes väga pikk intervjuu suhete, laste, meeste ja maise armastuse teemadel staartšellist Silvia Ilvesega, autoriks Pullerits. Hämmastav.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Lubati 15 minutit lugemist. Sain 5 minutiga küllastuse kätte. Ma kujutan ette, et peab olema tohutult andekas inimene, kes sellise jutu suudab ära kuulata ja kirja panna. Elu tipphetk näkiga.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas too staartšellist pole liiga noor et suurtel teemadel rääkida? Kui Pullerits tahab klassi hoida peaks ta vältima teise kolmanda ringi Kroonika näkke. Not this level! Või mis on tal enda kaitseks öelda? Ühineme isake Säinasega selles päringus.

 
At 16:56, Blogger Priit Pullerits said...

Intervjuu on raju, jah. Nii avameelselt ei mäletagi kedagi oma suhetest rääkimas.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Aga kas on eetiline natuke kohtlaseid inimesi niimoodi ära kasutada?

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduseetika kohaselt on kindlasti.

 
At 18:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kohtlane? Miks te nii arvate? Et kui on teist teistmoodi, siis kohe kohtlane?

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Intiimse intervjuu saab sest Padre mõjub noortele naistele kui turvaline isafiguur. Kiidame heaks ja ootame lisa

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...


Jõulumäel saab (1,4 km)suusatada, kui see siin üldse kedagi peaks veel huvitama.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas näkke ka mäel on? Kui jah, siis ikka huvitab. Miil on muidugi nadi aga esimese kiima rahuldab ära.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Püsige teemas seltsimehed tulbaimejad. Teemaks on PP haige põlv, mitte näkkide limpsimine.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogiperemees saab põlveraviks tugevaid tablette? Või on PM-is uued vihased ajakirjanikuhakatised valja ilmunud? Krt, intekas meelelahutusajakirjanduse tšellistiga on nagu tagagasiminek....

 
At 13:00, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole, see on kõva edasiminek, täiesti uus tase. Vaadake, ega iga naine end niiviisi igaühele ava, selleks pead ikka ise õige mees olema.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Mulle küll tundub, et see naine avab ennast enam-vähem igale vähegi huvi tundvale isasele. Kahju, et Pullerits on "Kroonika" tasemele langenud

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Me ootame ikka et Priit avaks meile rahvusvahelise klassi naiste eliiti, Laura Ikauniece Maria Lasitsene Dalia Belickaite Ksenia Balta Shaunae Uibo, eks Maicel pani viimasel juhul kontrollbloki peale, ju talle vihjati et PP avab

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Järgmisena ootame Pulleritsu kaasaja kuulsaima õpilase ja säravaima noore ajakirjaniku, preili BSH avamist.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

See on hea soovitus küll. Pullerits kui maailma mees võiks meile rahvusvahelisi naisi avada jah. Võimsam mulje ja rohkem lugejaid.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

... Suusablogi. Kuidas ja mis motivatsioon sunnib jõulumäe rahvast hoidma lund üle suve ja pakkuma suusarõõmu juba praegu, 1.4 km! ringil. Ilmaennustus ei luba külma ega lund kusagilt. Tallinna-Tartu (kus ju raha ja tehnika), seda kahjuks ei suuda. See on ju tegelikult tahtmise taga, Pirital ja Nõmmel - n tagumine parkla, leiab kohta, kus hoida lund küll ja küll)
Kuna juba teemad on käest läinud, siis mis sul intervjuu ajal Priit seljas oli (läksid maskuliunselt peale vintage ülikonna v pigem tuhvlite ning kiduse kampsuniga).

 
At 16:03, Blogger Priit Pullerits said...

Sinine keha ligi hoidev Montoni džemper.

Ag lumega on seis nutune, jah. Tunne on, et niipea seda ei tule. Isegi kunstlund ei anna toota. Kahju...

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Ongi hea kui lund pole. Jääb rohkem aega rahvusvaheliste naiste avamise peale. Hõõrume heameelest käsi.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Montoni dzemper vaid usalduslik silmside mis naistähed sulatab. Küll Padrel veel omad saladused positiivseks hõlmamiseks mida teiesugused maakatel aimugi ei ole.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Padre võiks oma soojendamise saladusi ka meile maamatsidele jagada. Oleks kaval taktika kui maale suudetaks meelitada mõni välismaa eliit kaunitar see oleks rahva tulevikku silmas pidades soodne mats.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et Padre juba vana abielumees. Ta võiks kümneid eliitkaunitare ära meelitada maarahva rassitunnuste parandamise eesmärgil.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits rassistid peksa oma kommentaariumist välja. Muidu jääd siia üksi.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Oh jälle see rasissmiteema, mis teil viga on? Inimene on juba kord oma olemuselt rassist. Küsimus on vaid mil määral keegi oma olemusel välja paista laseb. Kes rassistide ja rassismi vastu võitleb ... no ma ei tea ... võitleb omaenda kaitsefunktsiooni vastu. Põhjus miks meietaolised väikerahvad veel elus on rassism, loomulikult võib selle kohta ka poliitkorrektsema väljendi leida, aga sisu sellest ei muutu. Kui me ei oleks olnud rassistlikud, siis siin seda arutelu ei toimuks ja kui me ei jää rassistlikuks on juba ca.20 aasta pärast siin Aafrika ja Araabia kaos meie koduõuel kohal.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Mina tahaks küll küsida, mis andeka tsellisti Ilvesega juhtus?
Ok üks mees ei sobi..teine ei sobi. Peale kolmandat ja neljandat peaks juba endalt küsima et ehk ikka viga miileski muus kui meestes?
Mis kihutab oma värske peikaga voodisy aelemist jäädvustama fotograafi?
Miks anda lugu "alfaisasele"? keda kujutan ise suht viimase inimesena ajakirjanduses kellega isiklikke suhteid analüüsida?
Mis ajendas "alfaisast" Kroonika patsiendiga lugu tegema?

Huu

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Eliit kaunitarid ei tule noorte nolkide peale. Ikka kogenud abielumees peab olema.

 
At 21:50, Anonymous Kägu said...

Väga õiged märkused ja asjakohased küsimused härra Huu. Kardan, et vastuseid neile ei tule. Vaevalt Pullerits isegi selle loo üle uhke on,aga eks elu tahab elamist ja raha tahab teenimist. Pühad on tulekul ja igasugune rahakopikas kulub ära

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd näkke tümitage, palun. See on kunsti inimeste puhul normaalne, et partnereid on palju. Meile see ei meeldi aga nii on see koguaeg olnud. Lihtsalt kui püramiidi tipus on pere asemel töö või mingi muu kiiks, siis on partnerite vahetus paratamatu. See on suhtesse sisse kirjutatud. Varsti hakatakse standardselt abielusid ka tegema tähtajalisena. 3 aastat ja seejärel uus leping või aidaa.

 
At 00:52, Anonymous MargusM said...

Kas "muu kiiks" on hüljatud paik m.o.a.b?
Partnerite paratamatu vahetumise mõte jäi nõrgaks, arvan et see pigem väärtussüsteemi nihe. Ses osas on teie isakesel küllaga tarkuseterasid poetada ... Kaua ta juba koos elab, üle 30 aasta?

Selles rakursis oleks 3a lepingutega jantimine üksjagu intrigeeriv.
Kes kuipalju on vahepealse ajaga ühist vara kasvatanud ja koosellu aega panustanud- iga kolme aasta järel audit ja osakute ümber jagamine..

 
At 07:32, Blogger Priit Pullerits said...

Head küsimused, Huu, 21:33, need huvitasid mind ka, et kellega ikka tegu ja mis inimene ta selline on; ja hea vastus, 21:47.
Tõesti, paljud kujutavad ette, et naised tulevad südant puistama mingile udusulis noorele piimahabemele. Ei tule! Unustage ära! Naised on targad, südames ja hinges targad, palju targemad kui mehed, ja nad saavad suurepäraselt aru, kellega tasub tegelikult tegemist teha ja keda usaldada ning keda mitte. Just usaldus on siin küsimus! Kui sul seda krediiti on, kui teatakse, et sa ei ole odav skandaali tagaajaja, vaid proovid asjadest sisuliselt aru saada (süüvimisvõime on mul juba ülikoolipäevist ja see on kandnud mind ka töös), siis selle võrra ka avatakse ennast, sest ei pea pelgama, et tuleb mingi kõmuline kräpp, kus on välja valitud vaid sobilikud tükid ning noilegi paar vinti peale käänatud. Ma olen ajakirjanduses nii kaua olnud, et vähegi intelligentsed inimesed teavad, kellega tegu ja mis on sealt tulemas.
21:50, sel lool Ilvesega pole häda midagi. See lugu räägib tegelikust elust, ja sellest, mis on elus peamine - suhetest! Selle looga suudavad samastuda kõik, kel elus mingeidki suhteid olnud. Aga mis on sellega võrreldes näiteks Eesti NATO suursaadiku Küllike mis-ta-nimi-nüüd-oligi intervjuu Arteris? Mitte midagi. Küll toda lugu upitati, aga miski ei aidanud. Minu Ilvese lugu ioli pigem veebi ühishauda peidetud. Ja ikkagi, hoolimata kõigest, oli mu Ilvese lool üheksa korda rohkem lugejaid kui NATO proual.
Elust enesest tuleb rääkida!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

See NATO tädi jutt oli huvitavam. Sisukam. Neeme tegi head tööd.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

.... kuidas 13-aastane Henry sooritab Soomes treenides ülitehnilise triki Unnatural Switch Rodeo Double Flip ...

Seni tehti rodeod ameerikas, millal saame rodeo flippi Eestis näha?

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige veelkord Pulleritsu

https://leht.postimees.ee/6848552/suhtedraamadega-tsellist-silvia-ilves-mehed-tulevad-ja-lahevad-aga-lapsed-jaavad

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

To 12.00 Te olete kas vallaline või väga eluvõõras. Eestlased on aegade algusest peale harrastanud rodeot oma kodudes. Selleks, et mees saaks korralikult rodeot harrastada peab ta muidugi olema õnnelikus abielus või siis vähemasti püsisuhtes. Kui olete päris rodeot vaadatud siis te teate, et selleks, et punkte saada tuleb 8 sekundit sadulas püsida. Ühesõnaga mingil lembehetkel sisenete oma naisesse koerapoosis ja pigistate ta rindasid. Nüüd kohendate asendit võtate naisel kõvasti ümbert kinni ja ütlete oma kallimale, et tema rinnad tunduvad sellises asendis kuidagi väiksemad, kui teie sekretäri või siis naabrinaise omad ( juhul kui teil sekretäri ei peaks olema). Kui te nüüd suudate vähemalt 8 sekundit sadulas püsida, siis saate punkte.

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits saab präänikut klikkide järgi?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma küsin, kas sporti ka siin blogis veel tehakse?

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Nädal 500 km mtb seljas küll mööda asfalti peamiselt aga asi seegi,on veel küsimusi

 
At 19:20, Anonymous Sotside toetaja said...

Keda kotib, 19.11? Parem öelge, mitu punkti te kodus rodeoga teeninud olete, nagu 13.45 seda kirjeldab! Vaat see on sport. Oma mtb viiesaja kildaga te siin küll ühtegi punkti ei teeni

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Sotside toetajaga väga nõus. Teie isiklik 500 ei koti kedagi. Kui miski meile rahva ja rassina korda läheb siis eksplitsiitselt rodeo heterofistlikus paradigmas ja soovitavalt valgete naiste alla heitmise abil.

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Ei vaidlegi vastu, et kodune rodeo sport pole, küll soft aga ikkagi. Samas võivad kodused rodeo sportlased ka fantaseerida jutte siia oma lõbuks.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

to 19:11
Kui sõidad 500 km nädalas, siis ma ei saa aru miks sa üldse sõidad? Kilometraaž alla 1000 km nädalas on kasutu. 500 km nädalas tugevaks ei saa. Selliste lödipükste pärast on piinlik. Ma ei saa aru, et kust sellised pehmod üldse tulevad? Tagasi võid tulla kui tonn nädalas täis ja suudad peal püsti, alt kinni, eest suure ning tagant väikse peal kogu distantsi ära sõita. MTB viska nurka, ilmad on soojad, kannatab maanteel laksida küll.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Palju sul vanust eelmine ja millega peale rattasõidu tegeled. Antaks aega ei ole probleem see 1000 ka nädalas teha aga osad inimesed teevad füüsilist tööd ka veel lisaks. Pigem tasuks rääkida energia kulust päevas, see näitab mis meestega tegu siin on.

 
At 23:01, Anonymous MargusM said...

Hästi paned :) suurtuuridel sõidetakse ~1200km nädalas, sellist mahtu Eestis treenida läheb suht nüriks. Ei kujuta ettegi. Samas, kui juba detsembris selline kõvatamine käib siis hooajal on oodata uusi rattatalente kel meeled karastunud ja purakas jalgades!?

Jagatud tegutsemissoovitused on justkui "home rodeo double flip", põnev põnev :)

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Võtsid sõnad suust see, et kui mõni mees teeb aastas 1000 km nädala ei ütle et ta saab sellega aasta ringselt hakkama. Nii nüriks ei laseks tipud ka omal elul minna. Inimene põleb läbi sellise hulluse peale.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siinsed rattavägilased kutsuvad sõitu võimete piiri lähedal ühtlasel kiirusel üle kuplite sõitmist ilma, et kiirus langeks hetkeks. Usun et need vennad kes on selle piiri ületanud on saanud õige magusaid vilju maitsta.Magusamaid kui kodurodeo sport pakub. Detsember, jaanuar on nende viljade kasvama panekuks eeldavasti parim aeg.

 
At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

22:47 kuulub vist Ratasepa klubisse?

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Rodeo klounid, mitte tsiklistid.

Ühe aasta kilometraaži maailmarekord on 139 269 kilomeetrit. Tehtud naise poolt 2017. aastal. Ratasepp on tema kõrval hale poisike. Kui Ratasepp suudaks 365 päeva järjest teha ühe triatloni päevas oleks see võrreldav saavutus. 40 päeva järjest teha on kordades sitem tulemus. Ühesõnaga maailmamastaabist on Ratasepp veel väga kaugel.

 

Postita kommentaar

<< Esileht