neljapäev, detsember 05, 2019

Pullerits: Kas EOK teeb Rein Taaramäele liiga?

Kas olete Eesti parimate sportlaste poolt juba hääletanud? Mina olen. Naistest panin esimeseks Kelly Sildaru, meestest Magnus Kirdi, võistkondadest Ott Tänaku ja Martin Järveoja ning treeneritest Tõnis Sildaru. (Mis te arvate, kas mõni nimekas suusatreener sai ka minult hääle?)

Valikud on ette antud. Meeste seas on ka kaks jalgratturit, Euroopa mängudel teise koha saanud Alo Jakin ja MM-il temposõidus 7. koha saanud Tanel Kangert. Ja siin tekibki küsimusi. Et miks ei ole väljapakutud kandidaatide seas Rein Taaramäed?

Alustame sellest, et mis võistlus on üldse Euroopa mängud, et sealne teine koht peaks andma koha parimate sportlaste valikus. Hüva, saan aru. See on vähemasti mingigi tiitlivõistluse moodi üritus, kuigi väga kunstliku formaadiga. Aga sel juhul tekib küsimus, et kui valikusse on pandud kõik tiitlivõistluste medaliomanikud, siis miks on seal ka Tanel Kangert, kes ei saanud tänavu ühtegi medalit. (Jah, valikus on veel üks mittemedalist, ultratriatleet Rait Ratasepp, aga tema püstitas omal alal vähemasti maailmarekordi.)

Õigustatud küsimus on, et miks on ignoreeritud Rein Taaramäed, kellel on tänavusest ette näidata teine koht Ruanda velotuuril (jajah, see pole teab mis kõva tuur), kokkuvõtte kolmas koht Hispaania Vuelta Aragonil ja Prantsusmaa Tour de l’Ainil ning samuti kolmas koht Mont Ventoux otsa ronides. Lisaks sõitis ta lõpuni Tour de France’i, mida pole kordagi teinud isegi Jaan Kirsipuu, ja oli seejuures oma meeskonna parim.

Kangertil ei ole tänavusest ühtegi esikolmikukohta, samuti on tema UCI edetabeli koht kehvem kui Taaramäel, vastavalt 296. Kangertil ja 213. Taaramäel. Jakin on 253.

Kas teile ei tundu, et midagi siin EOK leheküljel pakutavas ei klapi ning et kuskil struktuurides on kallutatud jõud?
*
(Jah, ka suusatreenerit ei tohi raskel ajal unustada.)

Foto 1: Rein Taaramäe tänavu juuli algul enne äralendu Tour de France'ile ja pärast intervjuud Priit Pulleritsule. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Rein Taaramäe sõitmas tänavu Viljandi lähedal eraldistardis Eesti meistritiitli poole, saatmas tema Cadillac Escalade. Foto autor: Marko Saarm, Sakala/Scanpix
Foto 3: Tanel Kangert mullu novembris. Foto autor: Mailiis Ollino, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 4: Lugejate soovile vastu tulles: Njuuša esinemas kaks nädalat tagasi Moskvas. Foto autor: TASS/Scanpix

23 Kommentaarid:

At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Kangerti 7 koht temposõidu MMil on nii kõva et annab otsida missugused pjedestaalikohad olgu või mõne võistluse võit sellele vastu saaksid. Huu võiks seda asja lähemalt seletada et siinsetel suusa ja njuuša dolbajoobidel illusioone ei tekiks.

Eks Vader tegi ka tegusid aga tema kipub kuidagi teise ešeloni jääma. Ma võin ka eksida.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Olgem ausad, suurem osa neist kandidaatidest on seal lihtsalt selleks, et oleks justkui suurem valik, 99% inimestest neid nagunii ei vali. Möödunud aasta tulemuste põhjal ei annaks Taaramäe nimekirja lisamine midagi. Seega täiesti tühjast tolmu keerutamine on see teema.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Naistest parim Sildaru? Aga Kontaveit, Epp Mäe, mõni vehkleja, .... triatlonist? Kas poleks aeg tite aladest loobuda?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Kas teeme oma, alternatiivse parimate ratturite edetabeli? Siis ei pea eoki amatööridega kemplema, Huul on kindlasti oma best kreem 2019 juba valmis kirjutatud.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Alol on olnud väga hea aasta. Treenerivahetus hästi mõjunud. Küpsest mehest veel tulemusi välja võlutud. Jackpot jäi tehnilise apsaka taha. Näitab ka jalgrattaliidu valik aasta jalgratturi valikul, et selline hüpe tasub tunnustamist.
Kangert ütles juba eelmine aasta et milleks mina, motiveerige teisi ka vahepeal. Kangerti puhul eesti kõvema rattajalaga on tegu endiselt.
Giro 18 (millega ta ise üldse rahul polnud) ja tuuri 27 sinna otsa pole üldse paha.
Eriti meeldib tema lubadus eraldistart taas käsile võtta ja sealt tulid ka hooaja pärlid. MM 7. ja Giro eraldistardi etapil 5. aeg.

Mai kuus oli Reinu minek täitsa hea. Tuli ka kaks poodiumi kohta kolmepäevastel tuuridel. Eks tema parim potenisaal olnudki nädalased tuurid, ka hiigel aegadel. Ambitsioon saada GT sõitjaks kahjuks ei realiseerunud.
Ja Priit unusta ära see meekonna liidri jutt. Napilt sai aastaks teamist lepingu pikenduse ja kui uue aasta mundrit pildistati oli ikka Terpstra see kes ees keskel seisis ja ka põhjusega.

Jalgratturina ikka raske aasta sportlaseks saada, kui just Rahutuuri kinni ei pane või Touril poodiumil ei ole.
See aasta on Oti aasta. Ise Oti seiklustes delfis väsinuna pean ikka tunnustama. Palju meil neid ralli maailmameistreid ikka võtta on. Oli ka korralik kergejõustiku aasta.

Huu

 
At 19:57, Anonymous Tsooru said...

13.29 kirjutab õigesti, et see on tühjast tolmu keerutamine. Meil on olemas WRC maailmameister ja 2 kergejõustiku MM hõbedat. Ülejäänud nimekirjas on lihtsalt statistid. Ilmselt valitakse Ott, ikkagi maailmameister, mis sest, et tal oli vaid 2 konkurenti. Kui Kirt oleks võtnud kulla, siis oleks ta kindlasti olnud seda tiitlit kõige enam väärt. Tal ju lisaks läbi hooaja hea esinemine. Eesti rekordi parandused ja teematliiga etapi võit. Arvestada tuleks ka seda, et odaviske üldine tase on viimastel aastatel olnud hirm kõva. MM il oodati Kirdilt medalit ja eks ikka seda kõige kirkamat. Oleks ta pidanud tulises heitluses alla vanduma mõnele tugevale tuntud odaviskajale, oleks olnud aksepteeritav. Kuid MM il võitis mees kellest palju enne kuulnudki polnud. Samas Uibo hõbe tekitas minul kõigist neist 3 st kõige enam positiivseid tundeid. See oli sportlase taset arvestades tõeline eneseületus. Samas tegelikult on see aasta sportlane ju selline subjektiivne. tiitel, mida ei võideta vahetus võistluses. Sellepärast on see ka natuke sellise "20 aastat suurest võidust" laadse nõukogude ajal väljaantud ordeni maiguga.

 
At 20:05, Anonymous Tsooru said...

Kui naistest rääkida, siis tunnistan ausalt, et mina ei arvanud enne sellest laste tsirkusest nimega vigursuusatamine midagi. Aga see kuidas Sildaru tuli maailmameistriks mitte oma nn lemmik alal,siis see oli tõesti võimas ja see näitas et tüdrukus on sisu. Paraku rohkem naisportlasi meil nagu polegi, sest Kontaveit ei teinud see aasta suurt midagi peale edetabelis langemise ja vigastada saamise ja Epp Mäe pronks on ka väga kahvatult võistluselt saadud.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Naiste osas jah valik väike.

 
At 21:26, Anonymous MargusM said...

Taaramasinale ei tee keegi liiga. DirEn liider pole ta küll kunagi olnud, see on udujutt võhikutele! Hea et tiim temaga lepingut viimasel hetkel pikendas.

Jakin on see aasta väga hästi sõitnud, ka eelnevatel tugev olnud kuid selleks et seda taibata tuleb ka sõite vaadata mitte ainult protokollis näpuga järge ajada.
Kangert tegi väga tugevad temposõidud, seda on ka aegade võrdlusest näha. Tubli mees et vabama õhustikuga tiimis enda arendamise ette võttis, ainest on temas juba varasemalt ja ootused on nüüd kõrgele aetud, siit on hea edasi minna!
Rattasõidu kaks parimat on esindatud, see on rohkem kui küll.
EOL lehel on siiski tegemist rahvahääletamisega, seega arvan et Ott võidab ülekaalukalt ja õigustatult- tänavu pole kellelgi samaväärse kaaluga võitu vastu panna.

Järgmisel aastal on kellele kaasa elada, Vahtra ja Laas ka nüüd suures karusellis sees!

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Mis imelik tiim see Kangerti EF Education First üldse on? FB lehelt ei saa kuigi sotti. Tundub nagu 200 meest oleks seal palgal roosad särgid seljas osa vist maastikusõitjad ja elustiiliketrajad.

 
At 00:24, Anonymous Anonüümne said...

Minul on puhas rõõm et EF team raskuste kiuste paar aastat tagasi alles jäi. Ka sõitjate nimekiri kosumas. On välja panna nii kevadklassikuteks, sprintideks kui ka tuurideks mehi. Uranist niivõrd ei räägigi (millegipäras kolumblased olnud sellised "fast burnerid")..noori kutte nagu Carthy ja Dombrowski tagant tulemas peale, Woods sõitnud viimasel aastal hästi.
Klassikuteks Bettiol ja muidugi Vanmarcke. Väga põnev meeskond.
Kruusakatel käisid maanteemehed suvel hullamas ja kruusaspetsidele konkurentsi pakkumas. Tore vaheldus mida võiks rohkem olla, nagu oli ajal kuis Tour võidu mehed talvel cyclokatega võidu uhasid, või siis rahutuuri mehed Tartu cycloca võistlustel.

Huu

 
At 08:30, Blogger Priit Pullerits said...

Loen siin spetside kommentaare ja mõtlen endamisi, et mehed, kas te tõesti võtate seda kõike tõsiselt? Kas te tõesti jälgite mingeid ajas pidevalt muutuvaid ja teie elust valgusaastate kaugusel olevaid asju nii pidevalt ja põhjalikult? Kas teil oma elust kahju ei ole? Miks te teete teiste inimeste elust oma elu? See ei ole ju mingi päevas kaks-kolm minutit, mille teiste asjade jälgimisele pühendate. Siin kumavad ju süvateadmised.
Ma saaks aru, kui te juurdleks sama põhjalikult oma tegemiste ja oma elu ja oma elu mõtte ja oma surelikkuse ja oma tuleviku ja oma oleviku üle. Jah, te kindlasti väidate vastu, et juurdlete-juurdlete. Aga tegelikult ei juurdle! Tegelikult ainult kujutate ette, et juurdlete.
Vaadake, mul ilmub homme Arteris suur intervjuu ühe maailmameistriga ja tema räägib teile, teeb puust ja punaseks, kuidas inimese ajul on üldse piiratud ressursid, mille varal ta suudab päevas vaid paar tundi efektiivselt töötada. Te peaksite need tund-kaks, mis te kulutate päevas spordi, spordiuudiste ja üldse teiste inimeste tegemiste peale (Järvik, Helmed, Ratas... õnneks ülbele Reformile ei mõtle enam keegi, nemad on pildilt out), kulutama hoopis sellele, et tegelda süvitsi iseendaga.
Aga teie laotate siin põhjaliku analüüsiga välja nimesid ja nende tagamaid nii, et loe ja imesta...
Selleks, et elu joone peale saada ja prioriteedid paika, soovitan teil veel kord lugeda:
https://leht.postimees.ee/6837967/elu-raskeim-kusimus-mida-me-kahetseme-kui-lopp-on-silme-ees

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

"... Ma saaks aru, kui te juurdleks sama põhjalikult oma tegemiste ja oma elu ja oma elu mõtte ja oma surelikkuse ja oma tuleviku ja oma oleviku üle. Jah, te kindlasti väidate vastu, et juurdlete-juurdlete. Aga tegelikult ei juurdle! Tegelikult ainult kujutate ette, et juurdlete..."

Millega tegeleb ajakirjanik? Ikka teiste elu maailmale laiali jagamisega. Kas Blogiperemees on ajakirjanik? Sokutab meile ette asju, mida ise halvaks peab?
On, ühesõnaga, rämpsukaupmees?

Nõrk, väga nõrk!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Na ignoreerin "suurepildi mehe" juhiseid. Mis suurt pilti sa räägid, kui alustad rumala väitega et Reformierakond on pildilt maas?
Sinu sõbral Ligil on kolm korda suurem toetus kui kaabupoistel. Kuidas te oma numbrimaagia ja väänajaga, mis omal ajal teid Austast ja Kirsipuust parema sprinteri tegi sel teema puhul nüüd pimestatud järsku olete?

Ja nagu üks ratta- ärimees kord ütles: Kui nii päris üldiselt kogu sellele värgile otsa vaadata, siis tundub, et rattaga sõitmine vast ongi see kõige mõttekam tegevus üldse.

Ja teemaga kursis olemine muudab sellega harrastamise veelgi nauditavamaks.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Ärge rääkige enne jõulu ligist. Olgu Moab Huu Taara Njuuša Ameerika ja valged aluspüksid.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Padre haigest seljast peame rääkima küll. See on oluline. Järgmist 2020 võitlusaastat silmas pidades. Meie rünnak alles algab.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Ja seda võiks ka rääkida, et kas ameerikas sokke ei kanta. No vähemalt punakaelad või punanahad?

 
At 18:33, Anonymous Saamuel said...

Jutt nagu oleks reformierakond pildilt maas on tõepoolest liialdatud ja pehmelt öeldes isegi asjatundmatu. Vaadake mis toimub, kui näiteks sellele nn kaabuerakonna liikmele tehakse tapmisähvardus? Mittemidagi ei toimu. Paremal juhul visatakse selle üle nalja. Aga pruugib keegi samalaadset lolli nalja teha reformierakonna aadressil ja kogu riigis kuulutatakse välja sõjaseisukord. Igasugustesse numbritesse ja tuleb tänapäeval suhtuda kahtlevalt ja eelarvamusega. eriti, kui uuringut teostavad sellised EMOR i laadsed firmad, tekib alati küsimus, kes neid rahastas ja kas selline firmakene suudaks kaua hinges püsida, kui tema uuringutulemused oleksid poliitiliselt valed? Siiski keegi väitis, et härra Ligi pidi olema 3 korda populaarsem, kui nendel nn kaabupoistel kamba peale kokku. Loogiliselt võttes võib see olla täiesti tõsi, sest räuskamises, ülbitsemises, nõmetsemises ja nn. ebatolerantsuses on kogu see "kaabude" seltskond Ligi kõrval nagu haledad amatöörid. Asjatundmatute repliikide poolest ei tohiks kõnealune härrasmees, ka "kaabudele" alla jääda. Kui nüüd võtta veel arvesse, et erilist populaarsust omab Ligi sportlike laste seas. Vähe on vist lapsi, keda Ligi poleks suusarajalt või staadionilt minema ajanud või nende aadressil lihtsalt verbaalse terroriga esinenud. Võttes veel arvesse selle, et ta on reformierakondlane, mis tagab automaatselt masside toetuse ja rahva imetluse, siis saamegi tulemuseks, et ta on ca 3,258-3,896 korda populaarsem kui kamp "kaabusid"

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Saamuel asjalik jutt. Reffide süvariik on kahjuks kõva. Õnneks on Pullerits uue rahvusliku eesti poolel ja loodetavasti tema semud Teppan ja Pärtel ja Soonets ja Säinas ja Toits Pärnust.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu https://leht.postimees.ee/6844343/priit-pulleritsu-kolumn-alternatiivne-kasitlus-mati-alaverist

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas saaks paremad lõigud artiklist siia?

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Saab! Järgmisse sissekandesse.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik oleme Pulleritsu semud ja tema semude semud. Eks?

 

Postita kommentaar

<< Esileht