reede, november 29, 2019

Pullerits: Ai-ai-asi! Kuidas ma sain järsku ränga trauma?

Eile sain kirja: «Meil on ääretult hea meel, et tänu Sinule ja veel 116 inimesele sai vajamineva toetussumma kokku projekt Uus buss Cycling Tartu poistele

Aga kuidas on lood enda rattasõiduga?

Mitte hästi. New Mexico ekspeditsiooni (fotol all paremal) ajal tekkis pikk, ligi kolmenädalane paus, mis jätkus halbade ilmade tõttu pärast Eestiski. Korra nädalas saingi sadulasse. Alles kahel eelmisel nädalal õnnestus kilometraaž ajada üle saja, 110-ni ja 116-ni. Mis on selle mõju ja tagajärg?

Prognoosimatu. Ühest küljest ei tee kapitaalsem puhkus kindlasti kahju, sest nagu kogenud mehed on kinnitanud, ega treenitus niipea kusagile kao. Teisalt tähendab pikk paus, et kahtlemata käib võistlusvõimekus alla. Sedasi puudub mul ettekujutus, mis seisus parajasti olen.

Siiski otsustasin lõppeval nädalal alustada vaikselt ettevamistust suusahooajaks. Läksin teisipäeval jõusaali, kus sikutasin kokku ligi pool tundi suusaergomeetrit ning tegin masinatel jõuharjutusi ka. Kolmapäeval sama. Ja siis see juhtus.

Olin lõpetamas viimast 2000-meetrist tõmbamist, lisasin lõpus kiirust, panin ka jalad ja keha tugevamini tööle, sest keskmine tempo, mida ekraan näitas, kippus langema, kui umbes poolsada meetrit enne lõppu lõi alaseljast valu läbi. Lasin kohe kiiruse alla ning lihtsalt liuglesin lõpuni.

Seljaga on mul varemgi probleeme esinenud. Aga suusaergomeetril panin end valmis pigem käehädadeks. Võtsin kaasa randmetoe ja elastiksideme küünarnuki jaoks. Aga kumbagi ei läinud kummalgi päeval vaja. Keha sai hoobi sinna, mille kaitsmiseks polnud ma üldse valmis.

Käimise tõmbas kohe kõveraks, aga kui olin ettevaatlik, sain omadega ikka toime. Hea, et käin tööle
rattaga, sest rattasadulas kadus valu hoopis – keha sai ju millelegi toetuda. Öösel olin veidi murelik, mis tundega hommikul ärkan, sest pidin sõitma rongiga Tallinna, kuna pidin kohtuma ühe maailmameistriga ning seda ei saanud kuidagi edasi lükata.

Õnneks polnud ärgates seis hullem, kui oli õhtul. Tõmbasin toetava pinguldatava vöö ümber keskkoha, et see aitaks alaselga kaitsta ning tuletaks ühtlasi pidevalt meelde, et ei teeks valesid liigutusi. Sain Tallinnas ilusti ära käia, kasutades liiklemiseks jalgratast, mis viis ukselt ukseni, nii ei kõndimist tuli minimaalselt. Jõudsin veel õhtupoolikulgi, kui Tartus tagasi, ühele olulisele kohtumisele ühe tuntud inimesega. Miski ei tõotanud halba.

Ent öösel tajusin, et keha keerata on ohtlik, sest selg oli muutunud väga tundlikuks. Ehk liigutades valulikuks. Ja hommikul oli juba tegu, et voodist välja saada. Käte abil see siiski õnnestus. Kuid jalgele tõustes sai selgeks, et kodunt välja täna küll asja pole. Ilmselt ka homme mitte ja samuti ülehomme. Igasugusel treenimisel on nüüd tükiks ajaks kriips peal.

Kahju, sest olin suutnud üle pika aja viia oma kehakaalu vanade heade päevade taseme lähedale, 69,5 kiloni. Sealt jääb vist veel vaid üks-kaks kilo Rein Taaramäe tasemeni.

Nüüd on küsimus selles, mis saab edasi. Kellel on ideid?

Foto 1: Cycling Tartu meeskonna esitlus mullu veebruaris. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits New Mexicos Abiquiu lähedal. Foto: Priit Pullerits
Foto 3: Kunstlumi Otepääl 26. novembril. Foto autor: Jürgen Puistaja, Postimees Grupp / Scanpix Baltics / Scanpix
Foto 4 ja 5: Kunstlume tootmise katsetamine Tartus Tähtvere spordipargis 25. novembril. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

116 Kommentaarid:

At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Jõusaal ja masinad!

Kui pole pikalt käinud, siis peab alustama keharaskusega ning keskosa toetavate harjutustega - käte kõverdused, erinevad "plangud", kükkide variatsioonid ning paari nädala pärast samad harjutused bosul. Kui keha stabiilsus käes ja toonus tagasi, siis on alles mõtet hakata rauda sikutama, jätkates regulaarselt pliomeetriliste/plüomeetriliste harjutustega treenimist.

Vana mees aga varsa aru ...

PS. Sõnadepaar - pliomeetriliste/plüomeetriliste - on antud sellisena, et suudaksid ise harjutusi guugeldada. Mõlemad nime variandid on Eestis kasutusel.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kilp pole taktikaliselt mitte sugugi arenenud. Ikka kulutab ennast arutult sõidu alguses ja lõpus hääbub.
Priidule peatset paranemist (tean, mis tähendab haige selg)!

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Ega keegi oska lahti seletada, miks nad seal Team Haanjas Kilbile dopingut ei andnud? Ta ju sisuliselt ainuke, kes oleks sähvatada suutnud. Selle asemel raisati kallist kraami Andreas Veerpalu peale... arusaamatu.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Mida vastata rootsipoiste viginale?

https://m.sport.delfi.ee/talisport/article.php?id=88222139

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Kiiruslike omaduste parandamisel, mis sprindiks vaja, MA jagatud telefoninumbrilt abi ei oleks saanud.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Mis selleks vaja on, et kõva purakat lõpuni oleks?

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, pead uue treeneri leidma TM, matiga on nüüd jokk, Kelk ei lase sind muidu starti, kui Mati seal.
Kas mõnel ajakirjanikul üldse õnnestub Veerbaludega jutule saada, mehed vaikivad pea aasta.

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Selleks on senjöör M. Kadastikku vaja.

 
At 21:19, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Trenni tuleb teha! Ja kõvasti

 
At 22:48, Blogger Priit Pullerits said...

Aga huvitav, kui ma paluksin Mati Alaveri treeneriks ja ta tuleks, kas see läheks kuidagi n-ö paragrahvi alla (kujundlikus mõttes)? Ma ei ole mingi litsenseeritud suusataja ja Alaver ei juhendaks mind ju klubi kaudu, ma olen suvaline kodanik, seal ei tohiks küll mingeid takistusi ja kellelgi kobisemist olla.
Ma arvan, et peaksin talle ettepaneku tegema, tõemeeli! Siiralt!
Ja on ebainimlik inimesi rasketel aegadel hüljata. Mina pole sellega inimlikult nõus!
Mis arvate?

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Muidugist ei ole kobisemist kuid gossip saaks tohutu. Meeletu meeletu meeletu. Delfi sport plahvataks nagu Tsernobõli korsten.

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Ja Priidu kampaania jätkub, Alaver saagu minu treeneriks!
Mida seal treenida on?!

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Kiirust, sitkust, vastupidavust.
Powerit noh!
Jääb midagi arusaamatuks?

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

See oleks Alaverile kahtlemata vägev väljakutse. Peale olülmpiavõitja treenimist treenida ühte 60 lähenevat suvalist kodanikku, nagu hr Pullerits ise äsja enda kohta ütles. . Mis see eesmärk võiks olla ka, TSM-l M-60 klassis 30 hulka jõudmine ehk?

 
At 01:19, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, hooaeg kohe algamas ja siin võitlusvaimu paikasättimiseks väike õppematerjal, kuidas tulemuslik sooritus õigupoolest ikkagi käib.
THE KING OF SKI

Elagu kuningas!

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sul pole vaja Matit õpetama.

- Peamine puudujääk paistab olema selles, millega tiimides tegelevad füsioterapeudid.
- Otsusta ära, kas tahad kõvat tulemust suusas või rattal ja sellest lähtuvalt pane aastaplaan paika. Meie vanuses kogu aasta paugutada ei saa (kui just ei kasuta plõksimiseks paukmoona).

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Sellest ju Priit räägibki, et soovib õiget moona tarvitama hakata. Selles vanuses on dopsiga liialdamine nagu alkoholism, tuju läheb heaks ja naeratus on näol. Pohmakaga harjub ära ja kui kehva kraami tõttu on minek, siis on minek lõbus.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Kindlasti on ebaseaduslik see, kui Alaver võtaks vastu tasustatava treeneri koha. Ilmselt saadetakse ta sellisel juhul vanglasse, sest talle on määratud tingimisi vanglakaristus katseajaga. Kui ta aga jagaks näpunäiteid sõbrana ( kui ta ei tee seda just avalikel võistlustel, sest dopingukeelu ajal ei või ta seal viibida), siis ilmselt ei ole see kriminaalne.

er

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Tegemist on suure tulevikku vaatava juhtumiga. Pulleritsu Alaveri koostöö misiganes vormis oleks sümbol eesti rahva ühtsusest. Seda me vajame väga.

 
At 12:59, Anonymous MargusM said...

Priit, Alaveril on rasked ajad?
See mees on oma teadliku tegevusega suusatamise maine sohu suunanud! Veel pole selgunud ka tema rahvusvaheline roll, eks ootame..
Eesti suusaspordil on rasked ajad, kuidas sa neid toetad?

 
At 13:04, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan nii, et ei tahaks jätta inimesi, meie inimesi, raskel hetkel üksi.
Sest mida Mati Alaver tegi!
Mati Alaver läks üksinda kogu selle läänemaailma vastu, mis tegelikult ei sallinud karvavõrdki, et meie, eestlased, pead tõstaksime, ja kasutasid kõiki võimalusi, et nii Andrust kui Kikut, meie parimaid, alla vedada. Alaver oli kõva mees, et suutis üksinda (jah, Tolik oli ka ikka kambas) kogu selle lääne süsteemi vastu minna, suutis tõsta meie, eestlaste uhkust ja eneseteadvust. Loomulikult ei saanud seda talle andestada. Ja nüüd siis talle ja tema hoolealustele lajatataksegi täie rauaga - neli aastat! Kes veel nii vähese eest, nii uduse asjas eest oleks nii karmi karistuse saanud? Kõik need teised suured tõbrikud on samal ajal pääsenud kolme kuuga või mingi hoiatusega.
Ütlen nii, hoiatuseks: täna kotite Mati Alaveri, homme müüte maha isamaa.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Jutuajamine vangimajas:
"Aga mille eest sind istuma pandi?"
"Pulleritsu treenisin..."

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Siiani päeva parim ja teravmeelseim huumor, 13:23.
Kiidame heaks!

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Poltoraninit tuuniti patriootlikel kaalutlustel? Guud tu nõu. Ja mina lollike arvasin, et seal tegeleti pika rubla taga ajamisega. Aga isamaa maha müümise mõistame me loomulikult karmilt hukka, eriti veel kui ostjateks on roiskunud läänemaailm.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Viimane oli tööõnnetus. Otsiti väljundit aadlike sekka aga komistati andetu tüübi otsa. No ja siis veel see jama vahelejäämisega. Me oleks eestlastest treeneritest kümmekond aastat sillas olnud ja jutte avaldanud tarkadest eestlastest. Ei teagi kuidas seda kõike nimetada. Matist oleks saanud kultuuriminister, Andrusest peaminister. See kõik on nüüd läbi. Istuvad tüübid rahulikult pinsil ja hakkavad marionettide niite tirima.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Me maksumaksjatena maksame igakuist olümpiavõitja palka topsimeestele edasi. Karistusega meestelt tuleks see ära võtta.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Ahh mehed, mis te kaklete ja jaurate, vaadake midagi ilusat ka!

https://www.youtube.com/watch?v=45w6lAyBqXg

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

See Pulleritsu jutt, kuidas meie kangelased siin üksinda kogu läänemaailma vastu seisid, meenutab kangesti juba meie idanaabrite mula. Nemad ju ka ise üdini kõik ausad ja õilsad sportlased, aga pagana lääne imperialistud muudkui laimavad ja loobivad kaikaid kodaratesse. Kui vahele jäävad, on süüdi need, kes vahele võtsid, pätid on ikka kangelased edasi.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Oleme Pulleritsu poolt kogu vaimu ja võimu väega.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Teil sitakottidel ei jää muud üle. Ilma papa Pulleritsuta olete nagu hunnik piisoni kakaašat.

 
At 22:44, Anonymous MargusM said...

Priit, saa kaineks. Petturid ja isamaa mahamüümine on mõlemad väärad teod.
Ma olen pigem segaduses et mille nimel kogu kangelasloome käib, kas tõesti mingi intervjuu väärib seda?
Samas ootan huviga kas hakkad ka sarivargaid ja -mõrtsukaid sama innukalt humaniseerima? Vabastagerummuvangid?

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Jälle Margusega päri.
Mis teemad?
Võitlus lääne vastu? Mida kuradit.
Mainida Mati nimekirjas Kikut ja Andrust koos on veel alatum.
Küsi Kikult mis ta arvab Mati teenetest naiste suusatamise edendamisel. See mees ei loopind mitte kaikaid, vaid palke kodaratesse enda ego projekti huvides.
Maha müüdud kangelane? Mis seemnete mõju alla te olete?

Kui tahate Matit treeneriks, siis võtke pangast laenu ja hakake anonüümsete mailiaadressil ja koodnimedega tööle. On kellelgi koodnime ettepanekuid juba?
Selle sürreaalse kampaaniaga miski ulme läänemaailma vastu, ei saa te ühtegi tasuta nõuannet.

Huu

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Vangidele on üldine amnestia antud kõikjal maailmas, kus pole neid vajadust sunnitöölistena kasutada. Ei saa nii teha, et tehakse meelahutuse reguleerimiseks seadus ja pannakse inimene kinni. Inimestele tuleb õpetada, et meedia ongi pettus, millega valitsetakse maailma, luuakse uusi hullusi ja pannakse inimesed tegema lollusi. Lihtkeeli tsirkus. MargusM ei saa šovinistina aru, et Eesti rahvast on järjekindlalt suunatud pilku mahahoidva sõnaahtra kangelase järgi joonduma. Kas moosivargus oli miski uudis? Mõnele äralollitatud ajakirjanikule oli. Oluline on, et meile maaliti muinasjutuvestjate poolt usutav pilt ja rahvas hingas ühes rütmis oma jumalusega, tavalise näitlejaga suures lavastuses. Miks puuakse näitlejat ja näitejuhti kui teatri olemust teab oluliselt suurem juhtnööride tõmbajate ring? MargusM tahab vägisi päästa nööritõmbajaid võllast.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida tegi Tolik? Mis oli tema retsept?

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Priidu juttu järgides on igaüks, kes teeb "lääne rikkuritele" kahju ja toob raha Eeestisse, tubli ja lugupidamist väärt.
Näiteks Tallinnas Viru tänava taskuvargad ...

 
At 11:52, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake seda: BS Hunt kommenteerib PP-d:

https://etv.err.ee/1002917/ringvaade

alates 24.40-st 20 sekundit ja siis alates 29.00-st poolteist minutit.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Saite, sitakotid!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Margus, sa oled teiselt planeedilt. Sport ongi pettus. Pettuse ohjeldamiseks vahivad igat osalejat kohtunikud. Petmine on osa spordist nagu ka kohtunike poolt silma kinnipigistamine. Kas Margus tõesti soovib, et igat Viru tänaval hängijat vaatleks upsikute spaleer? Selline asi on tuttav meile 30 aasta tagasi olnud ajast, kus riik külvas võimu demonstreerimisega tänaval rahvasse alandlikkust.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Upsikud = Mupsikud

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Margus ja Huu, kui teie loogikaga asju võtta, siis on enamus inimesi maailmas parajad näitajad. Enamus suuri tegusid maailmas tehakse seaduste ja inimestega manipuleerides, nagu on ka suurte varanduste taga ohverdatud inimelud ja kuriteod. Saage täiskasvanuks ja katsuge oma muinasjutu maailmast välja tulla.

 
At 14:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, rahu. Hoopis siin mu loos on teile mõtlemiseks elu tähtsaimad küsimused:

https://leht.postimees.ee/6837967/elu-raskeim-kusimus-mida-me-kahetseme-kui-lopp-on-silme-ees

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen kindel, et Priit kahetseb viimasel hetkel jooksumaratonil määrustevastast joogipudeli haaramist mehelt kes oli abistades nõus rikkuma reegleid ja vaikib oluliselt skandaalsemast teemast kui haud.

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Ränkel jättis viimases tiirus üles (kõik) viis silma, kokku siis 8. Distantsimehena kaotas 2 km peal 30 s.liidrile.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Kui biatlon lihtne oleks käiks tavasuusa parimad seal auhindu ära noppimas aga pole see mitte.

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Biathlon pole kunagi lihtne olnud. Kõvade meeste ala. Lähiajaloost ju tihti näinud kuidas murdmaa meeskonnad laenanud laskesuusatmisest kaasmaalasi uisu vahetust sõitma.

Ei ole nõus loogikaga, et kõik petame ja ka meie petame ja hakkame siis kaitsma omasid pettreid. Nõuame tulemusi ja hiljem ehime need edusammud rahvusluse sildiga ja võiduna lääneliku maailma üle, kes töötab pidevalt meie vastu.

Rumalamaid asju mis teha saame on kõige selle mängu juures süüdiatada vaid sportlast. Pigem tuleb radarile leida vanamehed kes sellest "karnevalist" aastakümneid elatist teeninud sellisinatse sportlase arvelt.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole nõus mõttega, et ohverdame oma eksinud lambukesed lääne huntide söögilauale. Sellist juttu saab rääkida ainult eksimatu inimene kes alati näitab isegi ringteel täpselt õigel hetkel suunatuld ja kes pole osaline üheski õnnetuses, kes kunagi ei kuku ja kunagi ei löö varvast ära. Riik on ühtekuuluvustunne, kus üks esindab kõiki ja kõik kaitsevad ühte kui vastas on lambanahksed hundid kes promovad aktiivselt homovaateid.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

to 17:10 -
Õige! Ja eriti kaitseme vargaid ja pettureid!

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Jätke jaur! Vaadake üht ilusamat värsket lugu, mis Eestis kunagi kirjutatud!

https://elu24.postimees.ee/6839567/ooperimaailma-raputanud-triin-lellep-naitas-end-taiesti-uuest-kuljest

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Kust saavad eesti inimesed endale 120% semiidi pärsia näojooned?

 
At 07:49, Anonymous Anonüümne said...

20.35, No aga laul on ju megailus ja tüdruk samuti.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

to 20:35 -
Kui võtta ära see ülearune kontrast-meik ja rõhutatult värvitud juuksed, siis on nägu täitsa tavalise, kuid ülikõhna eestimaise tüdruku oma.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlemata on panused selles videos kõrged aga maitse ja mekk on väga võõras. Kas tõesti eestlane? Las asjatundjad naudivad aga kahjuks muinasjuttudest lõõritamine pole spordimehe kõrvadele. Sportlane peab palehigis treenima ja igasugustest teelt eksitavatest amatsoonidest tuleb suure kaarega ja kõrvatroppidega ringi minna.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

to 20.35>>Lõpuosa sellest armastusloost on ju väga kaunis ja jõuline, igati muljetavaldav maailma tase, kõlab profilt.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Ära jama 9.52! Täiesti vastupidi. Tõeline testosteroonist tulvil spordimees oskab sellisest eksootilisest ilust vägagi lugu pidada ning saab sellest laengu, mida sublimeerida vahetus sportlikus konkurentsis teiste alfaisastega, et vaekauss enda poole kallutada.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

10:00, ütle ausalt - kas sul süda pahaks ei läinud seda kuulates?

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei, mul läheb süda pahaks sinult sellist elupettunud ja küünilist küsimust kuuldes.

 
At 12:46, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Pullerits, mis lahti, et sellist rahvuslikku ja rahvusvahelist sitakeeramist (mida Alaver ju tegi- pealegi tulutult, kui meie meeste olematuid tulemusi vaadata) oma jutuga sisuliselt õigustate?

Olles ise juba pühalikus advendimeeleolus, ma Alaveri kividega surnuks loopimist ei poolda, aga asja sel mehel meie (suusa)spordis enam ei ole. Ja kaasa talle ka ei tunne, sai, mida otsis.

Ja mõne teise kommentaatori õigustus, a`la tulge maa peale tagasi, kõik teised teevad ju ka sedasi... No minge p...e, mehed, ausalt.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Saata oma võitluskaaslased p...e ja seda veel pühalikus advendi meeleolus. Midagi sellist oleks oodanud ükskõik kellelt, aga mitte sinult Toits. Kui selline käitumine, ei ole reetmine, siis mis see on?

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Toits on läinud üle libertastide leeri.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake mehed, on üks asi , mida paljud ei mõista ja ei hakka ilmselt iial mõistma. Te kõik siin olete tublid sportlikud mehed, võibolla on mõni teist isegi oma tänava parim kingsepp või teial, mõnda teist tunnustatakse , kui oma regiooni M 45 klassi paremuselt kolmandat jooksumeest jne. Te mõtlete, et te pole olnud piisavalt andekad, särada rambivalguses, nagu omal ajal näiteks Jean Paul Belmondo, olla täht äritaevas, nagu näituseks Henry Ford või astuda olümpia mängudel pjedestaali kõrgemale astmele. Tegelikult, ei julgenud te lihtsalt suurelt unistada, riskida ja minna vastuollu seaduste ja heade tavade ja üldlevinud arvamustega. Teile meeldib mõelda, et niimoodi alandlikult ja orjamoodi elades ning kellegi teie arvates suurema ja tähtsama tehtud reegleid järgides on võimalik võita ja midagi suurt saavutada. Unistage edasi mehed ja ühtlasi tundke jätkuvalt head meelt selle üle kui mõni kellel oli rohkem julgust, usku ja ambitsioone, taas maapeale tagasi tuuakse ja jalgealla tambitakse.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Toitsiga Pärnumaalt päri, et Alaver keeras Eesti suusatamisele … Samas on õigus ka Priidul - peame kokku hoidma, kaitsma (teatud piirist alates) ka omi valemängijaid kui neid kividega surnuks loopimine ähvadab, sest kui me kokku ei hoia, siis keeratakse meile kõigile täiega - siis meid (eestlasi) enam ei eksisteeri - see asendub (nagu näiteks Berliinis juba täna) mingil "euro-islamil" baseeruva euro-afro-araabse seguga, kus sõna "meie" tähendab kitsast klanni, mis toimetab omade reeglite ja toore jõu (mitte õiguse ja õigluse või seaduste) kohaselt. Sel ajal kui me Alaveri teemal vaidleme käib Tallinna partei- ja võimukoridorides vaikselt kuid järjekindlalt lobitöö, et anda valitud mitte-EL riikidest (kus ei ole otsest sõjategevust ja igapäevast terrorismi, nagu näiteks Pakistan, Türgi, Egiptus, Iraan, India, Maroko, Liibanon) e-residentidele elamis- ja tööluba, viia kümned tuhanded praegused (ja sajad tuhanded tulevased) "e-eestlased" n.ö. kvoodi alt välja, ikka "püha lehma" tööjõuvajaduse leevendamise sildi all. Ühel pahal päeval ärkame ja ei olegi enam sellist mõistet nagu "meie" on vaid (kui nüüd hästi viisakalt öelda) põhiseaduslike õigustega multikultuursed paljurahvuslikud kodanikud.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

13:41 kirjutab asja. Loodame et Pullerits aktsenteerib ja tõstab hüüusarve

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peab oma energia suunama mitte ainult Mati vaid kogunisti eesti rahva päästmisele.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Räägime "asjast" ka. https://naistekas.delfi.ee/meestekas/uudised/mees-kui-tahad-kogeda-pikemat-erektsiooni-pead-oma-menuust-selle-valja-jatma?id=88168155. Tuleb välja, et te olete voodis saamatud äpud, sest sööte liha. Jätke liha toidulault välja ja teist kõigist saavad paugu pealt sugumürsud.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Toits, äkki tood näiteid Eesti suusatamisest maailmatasemel enne Alaveri. Kuidas saad Eesti suusatamise isa ja ema süüdistada karuteenes alale, mida enne teda tipptasemel polnudki. Vaatame II vabariigi esimest olümpiat -
31. Jaanus Teppan
33. Urmas Välbe
44. Andrus Veerpalu

Mida polnud, seda polnud.

Alaveri süü pole mitte suusatamisele käru panemises, vaid sponsorite hullutamises avastamatu dopinguga, mida ainult tema hoolealused mõistsid tarbida vahelejäämise hirmuta. Rahajõmmid, kes metsikutel 90-datel olid esimesed miljonid kokku ajanud, olid sellisest plaanist sillas ja jätsid teised spordialad rahakraanidest suht kuivale. See spordirahade drenaaz suusasüsteemi oli Alaveri probleem. Ta käitus nagu tõeline ärimees, kes nägi võimalust ja realiseeris sell teiste ausate ullikeste arvelt.

 
At 14:37, Blogger Priit Pullerits said...

Nii 13:41 kui 13.14 kirjutavad asja.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Teppani ja Välbe kohad on igati kõvad

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Naerukoht, ...kohad.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits vana hai ujus nendel metsikutel aegadel nagu kala vees.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Eemalt vaadates meenutab see dopinguteema veits võitlust veega, seistes ise jalgupidi mägijões. Ehk siis silmakirjalikkuse supernäide? Alaver on patune, kuna jäi vahele. Kõigil hambus - hea tümitada. Aga mingeid preparaate-vahendeid kasutavad ilmselt kõik, sest tippude hullu treeningkoormuse pealt pole järgmiseks treeninguks füüsise taastumine ilma abivahenditeta reaalselt võimalik (homo sapiensi kui liigi esindaja füüsis pole selleks suuteline). A suured riigid, kes ilmselt tegelevad sama asjaga nö kombinaadivormis, ei jää kunagi vahele, sest neil on hästi rahastatud keemialaborid, mis suudavad sünteesida mida tahes, mis ei oleks veel WADA nö nimekirja jõudnud. A vaestel riikidel pole raha selliste laborite jaoks - nemad jäävad vahele. Siinkohal me ei tea ka rahalise osa teist poolt - s.o. kas, kes ja kui palju keda kus määrib. Parandage, kus ma eksisin?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas küll õnnestus EKRE meestel Alavaeri teemast välja imeda rahvusküsimus, tolerastid ja pagulaskvoodid?
Imeline!

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

To 17.10 Kõik siin maailmas on omavahel seotud. Pahatihti sotsid lihtsalt ei saa sellest aru.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

17:10 sugused sotsid peab blogist välja imema. Liiga mugavalt hakanud tundma end. Pullerits peaks tulise rauaga põletama. Nou meersi

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Jalkpallurid said kuldse palli auhinna lahedatud. Kas Suusablogis ka parimaid meeles peetakse? Kes on Suusablogi balloon door 2019?

 
At 19:36, Blogger Priit Pullerits said...

Sel hooajal kandideerivad Huu, MargusM ja taluperemees Säinas.

Hääketagem'

 
At 19:37, Blogger Priit Pullerits said...

Rong rappus. Tahtsin kutsuda üles, et hääletagem!

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Tublid mehed küll aga kõik sotsid. Konservatiiv Pullerits peaks ka kandideerim

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Riistvõimleja pärnu mees oli ka konservatiiv. Annaks oma hääle temale. Või Pulleritsule.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Säinas olgu suusablogi balloon 2019

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Sotsid on Bulle de savon 2019

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

MargusM

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Soonets, kuigi ta püsis päris vakka aga tubli mees on. Olgu Soonets.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Soonets?! Jutud käivad ju et Soonets puuakse ülesse, Pullerits ise olevat loa andnud. aga muidu Säinas on tubli mees ja mõistab kirjutada.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Albertvilles oli veerpalu parim koht 21 ja kassin oli 18nes.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

no see on küll nüüd tõsine pauk, et aasta kommentaatori tiitlile kanditeerivad 2 sotsi (kellest üks on tegev ka LGBT ridades) ja üks reformierakondlane. Ei ühtegi rahvuskonservatiivi ega isamaaliste vaadetega meest. See saab olema selle blogi surm ma arvan. Protesti märgiks jätan hääletamata.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Soonets jäeti ellu. Kuni järgmsise korrani. Minu hääl temale kuigi hangeldab sputnikuga vana tross

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

MargusM
Sest see mees lajatab anonüümitsematulr otse ja ausalt. Mis mulle meeldib.
Kui Priidul selline opositsioon ära võtta kukuks kõik seosetusse vahtu ja takkakiidu läminasse.

Huu

 
At 08:12, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks muud kandidaati on selleks, et Säinase võit ikka aus ja usutav paitaks.
Soonets saab aasta kammbäki ehk tagasitulija auhinna. Ta oli põhimõtteliselt juba teises ilmas, silmus kaelas, aga näete, välja vingerdas. Tehke järele!

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.err.ee/1009454/tanel-kangert-lapsepolvest-mul-ei-ole-olnud-aega-teismeline-olla

Priidule lugemist.
Pani mõtleme et milline eelis ikka on see on , et oled pärit tervest, tugevast ja avatud meelega perest. Kangert võiks teha rattasõidu asemel mida iganes.

Huu

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Mis aasta naaseja see Art on? Mees uimerdas mudamaratonil 2 tundi kauem kui tavaliselt, hea et lõpuni uimerdas. Milles see kammbäk seisneb.

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis tähendab avatud meelega ?

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

To 9:51 Kuule mees ära Kiunu koguaeg. Hea, et üldse selle läbi tegi. See ongi kammbäkk! Tahad, et sots või siis homo valitaks aasta tegijaks? Muidugi tuleb valida Säinas, sest ta on tubli mees ja piisavalt rahvuslike vaadetega.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Ka Pullerits on rahvuslike vaadetega kuigi kipub tihti kommaritega koostööd tegema

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Kammbäkki teeb vaid Arnold. Ülejäänud on armetud kujud.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul oleks samuti aeg asuda uuenduste teele ja näidata ülesse sedakorda enam tolerantsust, kui varasematel aegadel. Tiitleid mida jagada võiks olla hoopis enam. Kõik kes on mingil alal head tahavad tunnustust. Miks mitte siis valida aasta sots ja aasta homo. Põhilised tiitli kanditaadid võiksidki olla vastvalt MargusM ja Huu. Nominendid las mõtleb blogiperemees ise kõrvale. Neil skeptikutele, kes arvavad ülalnimetatud tiitlid, ei ole piisvalt väärikad ja üritavad muuta sellise asja farssiks tasuks lugeda kvaliteet väljaannet "Postimees" https://elu24.postimees.ee/4005263/video-16-aastane-soome-poiss-kuulutati-aasta-homoks

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis, kas Huu on homo? Ärge jamage, mehed!

Huu, oled või????

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige küsimus, 11:00! Mind ka häirib see väljend "avatud meelega". Mida see ikkagi tähendab? Et oled valmis homosid ja islamiste mitte ainult tolereerima, vaid ka ise nendega teatud asju praktiseerima? Või jookseb piir sealt, et aktsepteerid küll, aga praktiseerima siiski pole nõus? No mis kuradi avatud meel see siis selline on? Puhas kitsarinnalisus ja argpükslus!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Õige Padre, avatud meel jms retoorika pask on uuskommunistliku maailma atribuudid. Terve eesti mees ei võta sellist suu sissegi.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

PP-l on nimekaim.

https://www.ehitusuudised.ee/uudised/2019/12/03/porto-franco-sai-uue-ehitusdirektori

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Aasta kambäk Soonets
Aasta kommentaar Säinas
Aasta sitakott Toits
Aasta Padre? Pullerits või Säinas või kes?

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Albertvilles sai 15+15 km peale Elmo peksa +3:14.2 . Karel sai eelmine aasta Alpensias 32. koha ja 15+15 km peale peksa +3:05.2.

Karel sai 15 km peale vabas stiilis võitjalt tappa +1:45.5 kohaks 22 koht. Andrus sai 10 km peale vabas stiilis sõitmisel 21 kohaga võitjalt peksa +2:15.5.

See näitab ilmekalt, et meie meestel oli enne ja pärast Alaveri võitjatega võrreldes samalaadne tase. Konkurents on nüüdseks oluliselt karmim.

 
At 15:03, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Minu põhimõtted on lihtsad. Raamatuid tuleb lugeda. Vähemalt tund päevas, laupäeval lõõgastuseks võib kolm. Loetav olgu seinast seina. Kvantfüüsikast Jaapani ilukirjanduseni, õigusfilosoofiast labakinda mustriteni. Lugemise ajal olgu silmad avali ja suu kinni. Mitte vastupidi. Seda esiteks. Teiseks tuleb keha eest tuleb hoolt kanda. See olgu üks osa isiklikust hügieenist. Nagu hammaste pesu, saun või puhtad sokid. Parimateks spordialadeks on jalgrattasõit, suusatamine ning jooks. Seltskondlikke mänge võib samuti mängida. Korvpalli, golfi või peitust. Kuid kui peidukoht on nii hea, et pole juba mitu aastat ülesleitud võib kergelt muiata ja pidada ennast teise koha vääriliseks.

Kolmandaks tuleb äärmusi vältida. Ükskõik kummast servast nad on. Šampanjasotsid ja padukonservatiivid on ühe tagumiku kaks kannikat. Mõlemad asuvad keskel oleva augu vahetus läheduses. Kummagi maailm ja arusaamine elust keerleb ümber keskel oleva musta augu. Muidugi tuleb samas mainida, et me kõik keerleme ümber galaktika keskmes oleva musta augu.

Neljandaks tuleb ka ise heast huumorist lugu pidada. Peen huumor on keeruline kunst, vähesed saavad aru ja veel vähem osatakse teha. Siin blogis on mõlemat, nii peent huumorit kui selle puudumist. Valdavalt on tase üle keskmise kõva. Elulisi tarkusi ja tarvilikke mõtteid igapäevaseks toimetamiseks leiab siit alatihti.

Viiendaks ja viimaseks. Töödel ja tegemistel võiks aeg-ajalt juures olla laiem ühiskondlik mõõde. Vanuigi, kui suu enam suppi ei soojenda ja puder lusikal ei püsi, on hea meenutada ning pole haletsust raisku läinud elu pärast.

Mina ise hääletan Eesti kõige kahtlevama inimese poolt. Küsimärgimees saab minu hääle.
Mees, kes mõistab küsimärki, mõistab ehk elu ennastki. Sest sealt, kust leiab küsimärgi, leiab küsimuse ja küsimus peidab endas alati kahtlust ning kahtlus viitab mõtlemisvõimele. Kuid kelle pealkirja lõpus on alati küsimärk?

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Kõik on õige nagu räägib doktor Säinas aga mis on viga padukonservatiivides? Neid on eesti rahva kestmajäämiseks vaja.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Taseme üle keskmise kõvaks kiitmine on vast liigne mee moka peale määrimine. Vähe on julgeid mehi kes tõe otse välja ütlevad Pulleritsu MargusM ja Huule lisaks. Rohkem avatud meelt peaks olema.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Blogi on avatud põhimõttega mis tähendab ka padukonservatiivid võivad sõna võtta ilma et keegi nad kohe maha materdaks.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Või et avatud meelega inimest tituleeritakse siin blogis homoks, islamisti toleleerijateks ja argpüksideks? (kogu kaabupoiste repertuaar toodi piiranguteta välja)
Mis teil viga on? Kui laiskusest ei viitsi googeldada mis open minded tähendad võiks oma lollused hammaste taga hoida , mitte Ekreliku pasaga kõike üle kallata ja uuesti serveerida sellisena nagu meeldib.

Kõik äärmuslus on mõttetu ja ohtlik-hullutav pask. Seda öelnud ennem arukat Säinastr ka veel palju teisi tarku inimesi.

Lihtne!

 
At 19:26, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...


Avatud meel tähendab isiku võimet suhtuda eelarvamusteta uutesse ja/või erinevatesse ja/või oma enda senistele arusaamadele vastu käivatesse vaadetesse, ideedesse või teadmistesse. Vastandina, suletud meelega inimesed lükkavad kõik uued ideed ilma kaalumata tagasi.
On üks asi , mis mind nende nn sallivuslaste ja avatud meelega inimeste juures kõige enam häirib. See on et ollakse salliv ja avatud vaid valikuliselt. Tavaliselt vaid sellele ninnu-nännule, mis on popp ja mida peavoolumeedia haibib. Kõigele muule millest arunatukene üle ei käi ja mida mõistus hõlmata ei suuda, antakse , aga halvustavaid ja hävitavaid hinnanguid.

("Mis teil viga on? Kui laiskusest ei viitsi googeldada mis open minded tähendad võiks oma lollused hammaste taga hoida , mitte Ekreliku pasaga kõike üle kallata ja uuesti serveerida sellisena nagu meeldib.
Kõik äärmuslus on mõttetu ja ohtlik-hullutav pask. Seda öelnud ennem arukat Säinastr ka veel palju teisi tarku inimesi.")
Teie, kes te kirjutasite sellise vihast pulbitseva ja eelarvamusi täis arvamusavalduse, olete avatud meelest ja sallimisest küll enam, kui 100 valgusaasta kaugusel!

 
At 19:46, Anonymous MargusM said...

Pidage 'nd hoogu, mul pole mingit ambitsiooni siinses foorumis kandideerida ega kandideeritud saada!
Kuna Säinas on päris asjalik, laia silmaringiga ja lobedama jutuga siis pigem tõstaks teda esile.

Sõna on vaba? kuid vabadusega kaasneb ka vastutus. Seetõttu kutsun siinseid anonüümseid kommenteerijaid teiste kohta alusetut sildistamist, kui teil selleks ikka tungi on, teostama oma nime all.
Põhjust selleks annab selleks Priidu poolt soositud tegevus(etus). Minuteada pole Huu ja mina ka ei homod ega sotsid ja ma ei näe ka kodanik Säinas selleks ainest, seega kelle suunas ja kasuks sellist pläma aetakse?

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Ma siiski arvan, et anonüümikute aasta näoks nimetamine viib blogi maine alla. Siin tuleb valida ikka inimest tänu kellele suusatamise blogi loodi, kes suusatamise üles haipis, haipis nii, et suusatamine ja spordiblogi on sünonüümid. Ainult ühel mehel on siin sellise suurusjärgu saavutused letti lüüa. Ülejäänud nominendid on tema kõrval haledad könnid. Loodetavasti annate väärilise tiitli Matile!

 
At 22:04, Anonymous Kägu said...

To 21:35 Kui me asjadele sedasi hakkame lähenema, siis on veel mehi, kellel on suusatamise ajaloos väga palju teeneid ja kes võibolla pisut teenimatult on tahaplaanile jäänud. Vähemasti Pulleritsu suusameheks kujunemisel tundub Teppanil olema rohkem teeneid, kui Alaveril. Või kui me vaatame asjale teisiti, siis Tolikul on samuti suured teened, aga erinevalt mõnest teisest on ta oma nime puhtana suutnud hoida. Pealegi kui Padre soovitab valida Säinas, siis tuleb valida Säinas, mitte Oinas või Ogalik.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea arutlus Kägult. Siiski oinad jätame mängust välja. Loomulikult on Teppani mõju primaarne. Samas see mõju oleks olnu ilma Mati panuseta 0. Ilma Matita poleks ka Teppan see kes ta täna oma mõjuga on. Aga põhimõtteliselt on selle blogi vaates mõlemad nominatsiooni väärt. Las Padre osundab näpuga.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Mis puudutab migratsiooni, siis "open minded" on võimalik olla tihti vaid üks kord, pärast seda tuleb "game over". Ajaloo valusad õppetunnid. Lääne-Euroopa on seda õppetundi praegu saamas, kahjuks.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Euroopa miljonirahvad saavad seda open mindi mingi aeg lubada. Kuna puhver on selja taga olemas. Eesti 0,8milj minirahvas mitte.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Jah ja need vähesed 0,8 miljonit harrastavad eluohtlikku ensehävitamise sporti. Kes joob surnuks, kes treenib sandiks, kes kõlgub maa ja taeva vahel. Ühest asjast ma aru ei saa, et kui inimene paneb salaja dopingut, siis on ta tõbras, kes saab reaalse vanglakaristuse katseajaga aga kui inimene ronib surmasuust kuulsusejanust läbi, et tõusta 8163 m kõrgusel asuvasse täielikult pilves ja tuulisesse tippu, kuhu minejatest iga 10-s jätab eluga hüvasti, siis sellised inimesed on meie aja meediakangelased, kes kirjutatakse rasvases kirjas lugejate teadvusesse. Doping pidi ju kah inimesi tapma ja vigaseks tegema ja sellepärast ära keelatigi. Kus siin õiglus on? Huvitav, et kui kari noori, otsustab teha laskesuusavõistluse 5 vaheldumisi püsti ja lamamise tiiruga, kus tuleb 6 padrunisalvega revolvrist milles on üks kuul, teha üks lask endale oimukohta vene ruleti stiilis, et kas sellise spordiala võitja on legaalne ja esileheuudist väärt?

 
At 09:49, Anonymous Toits, eestlane ja spordiharrastaja Pärnumaalt said...

Eilsele 13.17-le
Isegi ei kujuta ette, millega selle "Aasta Sitakoti" tiitli ära teenisin, aga tänan tunnustuse eest! Sitakott on ilus sõna- selline eestlaslik.

Paha on see, et siinne foorum on lappama läinud, sest kvoorum on ilmselgelt nõrk. Blogiperemehega eesotsas nagu ta viimased sissekanded seda ilmekalt tõestavad. Takkakiitjad peaksid selle asemel ahju kõrval raamatuid lugema nagu hr Säinas soovitas. Tuleks sõrmede alt ehk vähem lollust.

 
At 12:12, Anonymous Sotside toetaja said...

No mida Toits ja MargusM, veidi astuti mängu ilu nimel varbale ja kohe nutt ja hala lahti!
Olge mehed, kannatage ära!

 

Postita kommentaar

<< Esileht