pühapäev, august 06, 2023

Pullerits: Miks ROK ja Bach ajavad öökima?

Ainult üks küsimus seekord. See-eest suur.

Rahvusvaheline olümpiakomitee ei suuda endistviisi lõplikult ja selgelt otsustada, mida teha venelastega vähem kui aasta pärast Pariisi olümpial, veeretades moraalivaba juttu, et olümpia peab liitma, mitte lõhestama, ja hoides õhus varianti, et venelased pääsevad võistlema nn neutraalsetena. Huvitav, kui Venemaa tapaks ja hävitaks samamoodi Saksamaal, nagu praegu Ukrainas, kas siis ROKi president Thomas Bach räägiks ka samasugust juttu, nagu nüüd?

Kui kellelgi on vastamisega raskusi, siis lugege, mida ütleb mu noorpõlve iidol Sebastian Coe, rahvusvahelise kergejõustikuliidu juht: "I am not a neutral."

Foto: Pariisi olümpia alguseni aega loendav kell Eiffeli torni taustal. Foto autor: AFP/Scanpix

35 Kommentaarid:

At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma oleks nõus raha maksma selle eest, et näha vestlust Bach- vennad Klõtškod. Kas on võimalik ennast reaalselt surnuks sittuda? Härra Bach: "hold my beer."

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Eks see limukas loodab, et Ukraina on olümpiaks sõja kaotanud ja sõlmitud on nn rahulepe. ROK saab siis Pariisis võiduka Venemaad ja Valgevene sportlaseid ülistada kui rahusaadikuid. Teiseks, siis saavad thomasbachid Venemaaga tavapärast äri edasi ajada kartmata lääneriikide sanktsioone.

Seb Coe on kõva!

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Spordimehed, jalgratturid, vabadusvõitlejad! Kuidas läheb täna meie meestel - Laas, Mihkels, Taaramäe - MM Glasgows. Kellele võistkonnast panustatakse, milline taktika võetakse?

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Parandan: eestlasi stardis polevat, hoiame siis lätlastele pöialt.
13:21

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Olümpiamängud on ok aga haip nende ümber on saatanast. Amatöörmängudel riikide mõõduvõtmine on huvitav poliitiline šõu. Kuidas sellesse poliitilisse mängu siduda amatöörsportlasi on paras pähkel. Iseenesest ei tohiks olümpia olla tähtsam MM-st aga kuidagi on see asi peapeale keerdunud. Siin aitavad ainult regulatsioonid ja seadused. Brüssel peaks sõna võtma.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Lätlased näitasid kes on Baltikumi parimad ratsutajad!

 
At 11:45, Blogger Priit Pullerits said...

Isegi Eesti spordiringkondades lööb laineid see saksakeelne kirjutis:

Jonas Vingegaardi ründab dopinguvastane aktivist: Tour de France'i võitja on "mutant"

https://www.eurosport.de/radsport/jonas-vingegaard-wird-von-anti-doping-aktivist-attackiert-sieger-der-tour-de-france-sei-ein-mutant_sto9732707/story.shtml

Prantsuse sporditeadlane ja dopinguvastane Antoine Vayer ründas intervjuus teravalt Jonas Vingegaardi ja süüdistas kaudselt tänavuse Tour de France'i võitjat dopingus. "Vingegaard ei ole enam inimene. See, mida ta teeb, on ka üle imelise. Ta on mutant," ütles Vayer Radio Canada saates.

"Kuidas saab 130-naelane mees nagu Vingegaard plahvatada läbi mäekurude keskmiselt 450 vatti?" küsis Vayer.
Ta viitab selgesõnaliselt 2023. aasta Touri 16. etapile, kui Vingegaard võitis Combloux’s mägede individuaalse ajasõidu, edestades konkurente, sealhulgas oma halvimat Touri vastast Tadej Pogačari.

"1:38 minutit enne Pogačari, 2:51 minutit enne selle distsipliini suurt spetsialisti Wout van Aert, kes sõitis kaheksa protsenti väiksema võimsusega kui Vingegaard," arvutas Vayer: "Numbrid kinnitavad, et Vingegaard ja Pogačar arendavad kümme protsenti rohkem võimsust kui kõik konkurendid, et nad saaksid pidevalt arendada 450 vatti."

Kõik loomulikud seletused nende sooritusvõimele – tehnika areng, intensiivsem treening ja geneetiline paremus – on tühised. Vayer on kindel, et tippstaarid petavad. «See kõik on rattasõidu ja ausate sõitjate jaoks väga kurb,» sõnas ta.

Lisaks Vingegaardile pani Vayer väänaja läbi ka Pogačari. "Me nägime Tour de France'i mitte ühe, vaid kahe Armstrongiga," väitis ta. Lance Armstrong oli aastatel 1999–2005 tuuri võitnud seitse korda järjest, aastaid hiljem mõisteti ta dopingu tarvitamises süüdi ja tunnistas seetõttu aastatepikkust petmist.

Pogačari on mitu korda nimetatud ka "mutandiks". Vayeril on endalgi rattaspordis hämar minevik. Ta oli arst Team Festina meeskonnas, mis arvati 1998. aastal Tour de France'ilt välja suurejooneliselt paljastatud dopinguskandaali tõttu.

Praeguses arutelus toetab Vayerit prantsuse füsioterapeut, toitumisspetsialist ja kolumnist Stéphane Demomor.
"Väljavõimsuse mõõtmine, mis on ainus sõitjate võrdlusmõõt, näitas, et Vingegaard ja Pogačar purustasid palju Lance Armstrongi, Miguel Induraini või Marco Pantani rekordeid," ütles Demor.

Tema jaoks on kahetsusväärne, et "selliste erakordsete etteastetega nagu Vingegaardi ja Pogacari puhul on kahtlusi," ütles Demor. Demori sõnul ei suuda erandlikud sõitjad mingeid dopingurikkumisi tõestada: "Doping on alati sammu võrra ees testidest, mis peaksid selle paljastama."



 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Padre ajab õiget asja.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Ratta grupisõidu MMi saboteeris (st blokeeris u 50 min) Šoti roheaktivistid rühmitusest This is Rigged. Äärmuslaste kõneisiku sõnul oli aktsioon mõeldud nafta ja gaasisektori vastu, nende uute projektide vastu, millele Šoti võimud on loa andnud.
Muuhulgas: ""The UCI championships have been sponsored by some pretty evil corporations like Shell and Ineos, so you can really see how it taints the idea that cycling is good for the planet and good for the environment when you have these ridiculously polluting corporations sponsoring it. It's a bit ironic and that was also part of the idea behind the protest."

https://www.cyclingnews.com/news/elite-mens-road-race-halted-by-protest-at-2023-uci-world-championships/

Taolised aktivistid kompromiteerivad keskkonnasäästlikust. Mina tossutehase omanikuna maksaks neile lollidele selliste aktsioonide eest.

Toetan Padre PMi artiklis öeldut - tegid käki, ise maksku!

Sõit oli võimas ja võitja võimsamgi! Lätlased ka tublid!

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Mida need lätlased siis tegid?

 
At 14:49, Anonymous Kägu said...

Tühja nendest lätlastest ja sõitku see Bachki seenele. Miks meie eestlased võtame seda slaavlaste kemplemist nii südamesse, kui ülejäänud maailm seda hoopis kergemalt käsitleb.Mõistan,et venelased on meid läbi ajaloo peksnud ,mõnitanud ja muul viisil alandanud, aga seda sama on teinud ka kõik ülejäänud Euroopa rahvad, isegi lätlased Pole nad üheski meie sõbrad. Kui oled nõrk, siis pugemise läbi sõprust ja lugupidamist ei teeni. Hr Pullerits võiks parem oma auru millegi muu peale kulutada. Vaadake kuidas soomlased tuntust koguvad.https://sport.postimees.ee/7828845/kergejoustiklane-avaldas-mmile-paasemise-puhul-alastifoto

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Lätlased läksid sõidule peale kui suurriik, kuigi startisid vaid 4-kesi ehk poole väiksemana kui maksimaalne arv. Skujins, Neilands, Pluto ja Liepins. Neilands paugutas jooksikutesse ja sõidu lõpus pani Skujins käigu sisse. 5. koht oli saadaval, aga lasi varem jala sirgu. Skujinsil on jaksu kaasa minna ka van der Poeli ja van Aertiga, ega ta palju neist nõrgem ole.
Ühesõnaga olid terve sõidu vältel aktiivsed osalejad. Ma oleks lätlastele soovitanud kõik padrunid lõpuossa jätta, siis oleks Skujins ja Neilands vaheldumisi püüdnud kõvade puntidega kaasa minna.
Nende oma Vader ja Kanks, natuke teise profiiliga.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Täname, härra Kägu. Parem ilus mees kui kole naine.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul oleks juba aeg oma alastipildid ülesse panna ja rahvale ilusat treenitud mehe keha eksponeerida.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Jah ootame. See on aja nõue, kui pole alastipilti ei ole inimesel autoriteeti järelikult.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu ajab samasuguseid jutupunkte kui hr Bach. Tuleb ikka sport ja poliitika lahus hoida. Spordiväljakuil selgub tõde, kas anastaja on täitsamees või anastatu. Sildu tuleb ehitada. Läti punased kütid tegid palju halba meile. Me lõime nad koos hiinlaste ja venelastega tagasi. ROK on selle muidugi unustanud. Nüüd sõidavad lätlased nn vabas Euroopas ratast kui mihklid, ja meist hulga paremini.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan ka et läti punased kütid peaks vaba maailma spordi areenidelt kõrvale hoidma. Istugu koonduslaagris ja lutsigu käppa.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Olulisi uudiseid. Proua Kabajeva räägib mis toimub maailma spordis
https://sport.delfi.ee/artikkel/120222342/putini-vaidetav-armuke-kabajeva-praegu-tegeletakse-spordi-havitamisega

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

/.../Bach on korduvalt öelnud, et ROK on demokraatlik organisatsioon ja Ukraina sõda tekitab probleeme vähemusele. Kas Bachi väide võib tähendada, et ROKi otsustajate enamus siiski pooldab Vene ja Valgevene sportlaste lubamist Pariisi olümpiamängudele?

Tema retoorika on olnud väga pikka aega üks: meil on kümneid sõjalisi konflikte üle terve maailma ja Ukraina sõda on üks neist. Suur erinevus on siiski see, et Venemaa vastu kehtestatud sanktsioone toetavate riikide hulk on nii suur, et neid lihtsalt ei saa mitte arvestada.

Kui inimene on juhtival positsioonil, siis tal võib tekkida ettekujutus, et ta mängib mingit väga erilist rolli. Bach võib-olla arvabki, et tema kätes on maailma ühendamise võimalus. Ka enne Pyeongchangi olümpiat rääkis ta tõsimeeli, kuidas enne mänge oli regioonis tuumasõja oht, aga tänu ROKi tegutsemisele marssisid Lõuna- ja Põhja-Korea avatseremooniale ühise lipu all. Bach tõesti näeb ennast suure ühendajana, aga tausta teades ma vaidlen sellele vastu./.../
Gerd Kanter kõneleb Bachist. Vaadake kui sarnane on see närukael Kägu retoorikale.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120222077/gerd-kanter-vene-sportlaste-pariisi-olumpiale-paasemise-toenaosus-on-ule-50-protsendi

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Kägu jutt on tõesti närune ja debiilnegi.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Sport ja olümpia alluvad siiski kultuuri oligarhidele. Poolmehed ja transgenderid ronivad sporti sisse selle vastu ei saa Bach midagi teha. BLM põlvitamine oli sees, kas Bach ütles sport ja poliitika olgu eraldi. Näh sõja süüdlane ei peaks saama spordipeole. Või arvab Bach et Putin läheb pehmeks kui venelased olümpiale lasta. Sõda võib järgmiseks suveks läbi olla aga venkusid ei peaks laskma

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Debiilidele!
Kas meid ei ole aastasadu orjastanud sakslased? Kas meid ei ole tapnud ja orjastanud roostlased? Taanlased ? Kas nad pole teinud pidevalt omavahel koostööd? Saksa parunid kasutasid meie peksmiseks ja ohjes hoidmiseks küll vene soldateid, küll rootsi sõjaväge. Uurides eesti ajalugu, siis selgub, et erinevad euroopa rahvad tegid meile, meie alade vallutamisel korduvalt kambakat. Eesti alasid on nii palju erinevate rahvaste poolt "vabastatud", et peaksime kõik tundma ennast vabana, kui tuuleke lagedal väljal või kappav hobune preerias. Miks üldse toimuvad sõjad? Sellepärast, et ühed puupead võtavad endale pähe, et nii nagu nemad mõtlevad, teevad ja oma arunatukesega asjadest aru saavad, et ainult nii ongi õige ja nii peab, noh ja kui teiselpool on samasugused puupead teistsuguse arvamusega, siis lähebki madinaks. Loomulikult ei tule lollpea enamasti ise selle peale, et nüüd on põhjus rusikate ja relvadega teisele poolele oma "õiget usku ja elufilosoofiat" peale suruda. Selliste debiilide taga seisvad alati need, kes ise kunagi käsi ei määri, aga selle arvelt rikastuvad. Nii on see maailmas alati olnud ja nii see jääb. Kuidas saab olla nii rumal ja naiivne ja uskuda, et kuigi naiteks venelased ja ameeriklased on teinud omavahel teiste riikide kottimisel korduvalt koostööd, samuti on teinud venelased ja sakslased jne. , et siis nüüd on uued ajad ja ühed "vabastajad" on meie truud sõbrad ja koostööpartnerid ja eelmised "vabastajad" on järsku meie kõige suuremad vaenlased. Olen enam kui kindel, et kui omavahel peaksid hakkama sõdima Moskva ja Peterburg, suudaks meedia teha kõigile kohustusliku poole valimise ja hoidku jumal seda juhmi, kes aru ei saa kumba tuleb kiita ja kumba tümitada.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, 15:02, mis puutub antud teemasse see, et Eesti on olnud vallutatud erinevate riikide poolt!? Hetkel käsitleme Vene ja Valgevene agressiooni ja vastusamme sellele. Boikott spordis on vähim, mida saab teha n-ö spordikogukond. Loe spordilegendi Sebastian Coe arvamust ja võrdle seda enda hoiakuga.

 
At 18:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Boikottil oleks mõtet siis, kui asjad oleks nagu neid lastakse paista. Boikott ei tööta, juhul kui konflikt on spektaakel, kui konflikti hoitakse ülal selleks, et äri ajada, aetakse hagu tulle ,et konflikti veel suuremaks paisutada. Isegi kui ma mõnedes vaatepunktides eksin, siis mis mõtet on sellisel boikotil, kus üks toetab boikkotti ja teine mitte ja kolmas ajab selle kõige varjus venemaaga poolvarjatud äri. Puudub ühtne arusaam ja seisukoht. Pole see boikott seni tulemust andnud ,ei anna ka tulevikus. Midagi peaks nagu tegema, et see jama lõppeks, aga pigem oleks need mõistlikud läbirääkimised, kus mõlemad pooled teeks mingeid järeleandmisi. Seda on tehtud seni üsna leigelt. Elu parimas vormis vene sportlaste kiusamine toodab vaid vaenlasi ja teisiti mõtlejaid juurde, ei midagi muud. Vaadake kui patiendil on kopsu põletik, siis pole vahet kas teeme talle ühe korra klistiiri või teeme 10. Muidugi viimasel juhul on hea matuse kõnes ära mainida kui ennastsalgavalt me teda päästa üritasime. Intelligentsem osa venemaast leiab, et venemaale pole seda sõda vaja ja see on talle räpaste poliitiliste mängudega peale surutud, nad tahaks väga et see lõppeks, et jätkuks koostöö teaduse, kultuuri kaubanduse jne vallas. Kari lolle, aga karjub siin pool piiri ja seal pool piiri oma töra ja neid loosungeid, mis ajakirjandus ette söödab.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole nii. Boikotil on jumet igal juhul, olgu kollaborante üks või mitu. Neid on alati. Vaata kasvõi Urmas Välbe eksabikaasa inisemist. Rebivad särki küll, aga nutavad. Tehku ja võistelgu spartakiaadil koos valgevenelaste ja mongollastega.
Ma loen alati huviga teksti, kus kõneldakse "headest venelastest". Proovigu paremini.

 
At 19:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Te lihtsalt tahate näha, nagu oleks boikotil jumet. See on soovmõtlemine. Muidugi on jumet sellesmõttes, et spordi ja kultuuri inimeste elu on raskendatud. Paraku pole neil sellises riigis nagu venemaa jõudu, et midagi muuta. Neil on vaid valikud kas põlu all olla ja stta süüa või süsteemiga kaasa määgida. Valik on muidugi ka lihtsalt vait olla. UKR RUS konflikti osas see boikott mingeid muudatusi kaas toonud ei ole, ega toogi. Keegi tõi kunagi näite, et kui teil on väga tugev ja ülbe naaber , kes teid pidavalt alandab ja te naabrile midagi öelda ei julge. Enesearmastuse taastamiseks peksate te salaja naabri kassi, vähemasti te loodate et see on naabri kass, väga kindel te selles muidugi ei ole. Noh, aga hea tunne ju ikkagi, et kui teid kiusatakse tuleb kedagi vastu kiusata ja lootus on, et mingil hetkel teeb see kas teie naabrile selgeks, et tal tuleks veits tagasi tõmmata.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Mu meelest teie öeldud raskendamine on täpne hinnang. Raskendagem siis vankade plaanide realiseerimist! Kurnaku ennast moraalselt ja materiaalselt.

 
At 21:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Sellel raskendamisel on mõtet vaid siis ,kui te ise sellesse usute. Kui te toote oma elukvaliteedi ohvriks, millegi nimel ,millese te ei usu, siis on see mõttetus. Vaadake kui leigelt võtavad paljud riigid ja isegi see sama EU kuhu me au poolest kuulume, seda kõnealust konflikti. Tehakse täpselt nii palju, et tuli kogu aeg hõõguks. Ma ei mõista milleks on meil, kääbusriigil vaja mängida kirpu karu prsel ja üritada kogu hingest selles sõjas osaline olla.Tundub kui tühise mopsikese klähvimine elevandi kallal, kes madistab ninasarvikuga, alandav ja piinlik. Kõik asjad on pidevas muutumises. Ühel hetkel on keegi teie vaenlane ja teisel hetkel võib ta olla teie suurim liitlane ning vastupidi. Tänane nn vaba maailm ei ole enam see, mis ta oli mõnikümmend aastat tagasi. Kogu nn progressiivne maailm on teel millegi sellise suunas, mis ei haaku minu mõistes ei vabaduse , demokraatia, ega õiglusega. Samas pole Venemaa enam selline nagu ta oli veel paarkümmend aastat tagasi (vene suurlinnades on elatustase ja inimeste jõukus oluliselt kõrgem kui Eestis keskmiselt või kui isegi tallinnas). Ma arvan, et eestlane pole kunagi olnud vaba ja iseseisev, aga läbi ajaloo vaadates on meil vahel olnud valikuid. Tavaliselt küll halva ja veel halvema vahel. Aegajalt me saame valida, millisele valitsejale taas obrokit maksta, aidates oma vere hinnaga enda üle valitsema taas uue peremehe. Kas teie olete enda arvates vaba? Mina küll mitte, sest riik sekkub liigselt minu ellu, võtab minult tugevama õigusega põhjendamatult liiga palju ja jagab seda neile, kellel ma ei tahaks anda, kulutab seda priiskavalt mõtetustele ja jätab täiliku vaesusesse inimesed, meie oma inimesed, kes seda raha ja abi kõige enam vajaks. Maailmas on nii krdi palju ebaõiglust, et sellele mõeldes tuleb nutt peale. See et Ukraina ühes väikese piirkonnas tehakse aegajalt pauku on titepeer selle kõrval ,mis toimub maailma teistes nurkades. Te uurige kui palju käib maailmas hetkel erinevaid sõdasid ja palju on nendes hukkunuid. Mingil põhjusel peetakse oluliseks vaid ühte. Kohalikud ja vähem kohalikud kirjatsurad pingutavad selle kajastamisel suisa tagumikud paigast ära (Muidugi pole nad ükski oma mõtete ja vaadete kajastamisel vabad, nad on pangade ja oma tööandjate orjad). Meie teiega elame eri maailmades, vean kihla, et teil on kõik kohustuslikud süstid sees, te olete veendunud, oletegi elus vaid tänu nendele, usute seda ila, kuidas see ja teine haigus võideti tänu süstidele jne. Mina ei jaga teie entusiasmi ja näe õiglust ja õilsust tegudes mida te palavalt toetate ja pooldate, teie jälle ei mõista, miks ei anna ma igal kohtumisel molli oma umbvenelasest naabrile ja miks ei käi ma vabal ajal munadega vene saatkonda loopimas. Meie kõige suurem erinevus on ilmselt selles, et mina teid oma vaenlaseks ei pea, aga teie mind ilmselt küll. Oluline on teha elus asju millesse te usute. Eks igaks asjaks on oma elus aeg ja periood. oli minulgi nooruses aeg ki pakatasin idealismist ja patriotismist, nüüd keskendun iseendale ja oma tegemistele nagu tegelikult ka Pullerits. Viimase arvates pole ju maailmas mitte midagi olulisemat kui asjad, mida tema ajab ,üritused kus ta osaleb või teemad ,mida ta kajastab

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Võtan teie tekstist tsitaadi "alandav ja piinlik". Mõnele võib see alandav ja piinlik klähvimine olla seotud just Ukraina toetamisega. Venemaa propagandistid kõnelevad, et nad on valge, kristliku ja kõlbelise tsivilisatsiooni eestseisja. Kui te võtate selle narratiivi nõnda naiivselt vastu, siis te oletegi üks koos siinsete venelastega, kes ootavad "vabastamist".

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Ei näe selle vestluse jätkamisel mõtet. Siga leiab alati pori. Samuti nagu erinevad totalitaarsed riigid on otsinud inimeste kõnedest oma naratiivi sobivaid tsitaate, neid kontekstist välja rebides, sobivas suunas tõlgendades ja moonutades, teete seda ka teie. Enamgi veel kui te oma süzeega sobivat tsitaati ei leia ,siis mõtlete selle lihtsalt välja. Elage edasi oma mustvalges maailmas ja laske ajakirjandusel endale pealegi dikteerida milliseid emotsioone millisel hetkel tunda.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Võtan teie pakkumise vastu, 22:15. Head elu teilegi!

 
At 07:49, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on täiega idikas. Nii haiglane ja vildakas käsitlus, et kuku pikali.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

To 07:49 Kägu kirjutab asjadest nagu elu on, aga sina lammas?!! ei ühtegi argumenti, ühetegi põhjendust.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on veremaa kasulik idioot.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Kirjapilt ja sõnavõtu sisukus reedab siin selgelt, kes on loosungeid lõugav idioot, kes mõtlev inimene.

 

Postita kommentaar

<< Esileht