reede, oktoober 27, 2023

Pullerits: Kallis ratas varastatud, aga politsei reaktsioon nõrk

Eile tekitasin muude tegemiste kõrvalt Postimehe veebi väikse menuloo, kus üks Tallinna rattaentusiastist ettevõtja rääkis, mis moodi murdsid kolm pätti tema elukoha maa-alusesse parklasse ning viisid sealt kaasa rohkem kui 3000 eurot maksnud elektrilise kastiratta, mille luku nad enne tangidega puruks lõikasid.

See, mis ohvrit jahmatas, polnud niivõrd vargus ise, vaid mis sellele järgnes.

Vargad olid tõenäoliselt narkarid, kes arvatavasti täitsid tellimust, sest mida on kolmel noorel inimesel hakata peale kastirattaga; selle poolt räägib ka see, et nad viisid ratta minema hoolimata sellest, et omanik oli eemaldanud sellelt aku. Seega komponent, mis ratta hinnaliseks teeb, oli puudu. Ei tea, kas vargad seetõttu töö tellijalt üldse mingit tasu ka said?

Üllatav oli loo juures see, kui passiivselt reageeris patrull ning kui raske oli varguse ohvril saada teada, kes uurijatest tema juhtumiga tegeleb ja kas üldse keegi tegeleb.

Kuulasin sel teemal üle ka politsei esindaja ning praegu on seis selline, nagu loos kirja sai.

Mis arvate?

Foto 1: Kastirattaga sõitjad tänavu juulis Pärnu rannapargi ümbruses. Foto autor: Taavi Sepp, Postimees/Scanpix
Foto 2: Hagen Bikesi juhid kastiratastega kaks aastat tagasi novembris Tallinnas. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix

28 Kommentaarid:

At 16:42, Blogger Priit Pullerits said...

Hämmastaval kombel on mu väike lugu tublist jooksumehest mahtunud veebis loetavuselt laupäevase Postimehe esikuuikusse:

https://www.postimees.ee/7885387/elu-noore-opetaja-tookuulutus-pani-koolid-talle-tormi-jooksma

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Hõre konkurents?

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Räägime Asjast ka. Oma tänahommikuses raadiošõus teatas kaabu juunior, et kuna saadiku kuluhüvitised on seotud saadikutööga, siis kõige rohkem kuluhüvitisi laiaks löönud riigikogu saadik teeb kõige rohkem tööd ja tema küll mingit häbi ei tunne. Stahhanovlane. Kas võib olla, et tegu ongi idioodiga?

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Ei kommentaari. Pseudoteema. Parem räägime Lähis-Ida sündmuste mõjust. Kas USA avab tänu sellele oma rahakotirauad ja pritsib abi suurenevas mahus nii sinna kui Ukrainasse või nüüd ongi Ukraina võiduga kaputt ja peame stahhanovlastena minema tegema ÜKEt idapiiril palju kaevikuliine ja punkreid kaevates? Teine võimalus on minna Rail Baltikat rajama, et kaitseväed kiiresti kohale saaks kupatada, metsa raadamine on hea trenn. Mieto ainult metsa raie pealt oma võite sepistaski.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Vaja on Balti valli.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Just, Balti müür teeb Baltikumi suureks jälle!

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Martin Helme isiklikud rahalised heitlused pole kellelegi saladuseks. Pankrotistunud kohvikupidaja ikkagi. Ka vana Helme välisministeeriumi rahade eest renoveeritud mõisal on eterniitkatus ja elektriradiaatorid. Ja kohalike hulgas kurikuulus Hiina Tuba. Aasiat hakkas ta uurima juba Moskva ülikooli kohvikus maailma parimaid pirukaid nosides. Ainult Helle-Monika teeb poetaignast paremaid pirukaid. Ja odavamaid ka.

 
At 21:07, Anonymous MargusM said...

Väga hea et Priit on võtnud vaevaks rattavarguste uurimist uurida! Loodan et nüüd kus politsei munad on tal peos hoiab asjal ka jätkuvalt silma peal ja ei lase ära vaibuda, muidu tuleb jälle selline ühe hetke menuk ja siis "drop the balls". Praegu on hea hoida survet peal et keiss ära ei vaibuks.. muidu tõesti tuleb hakata lootma sellele, et pollad omakohtu juhtumitele sama laisalt reageerivad.. see oleks loose-loose praktika.

 
At 13:36, Blogger Priit Pullerits said...

Džiizös, mulle saadeti praegu ikka hirmus uudispomm ühe meie olümpiavõitjaga seoses!!!
Vaja enne muidugi kontrollida.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Jälle mingi vehkleja?

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Mõni vihje?

 
At 14:30, Blogger Priit Pullerits said...

Kuum, 13:45.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Miks ma ei imesta?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Sellised lugusid, nagu nüüd tulemas, vajabki uus ja vana abonent, reklaami tellija.
Kuidas muidu PM Grupp oma ligi 4 miljonist kahjumit katab. Hea küll, omanik plekib seekord miinuse hüvitamiseks 3 milkut sisse, aga kus on reklaam ja kus on lugeja?
Muideks, mis oli Postimehe lehe tulemus?

 
At 16:57, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ei tea mis see Helme mõnele nii eriliselt ette jääb? Kogu see riigikogu on selline, et võta üks ja viska teist, nagu oleks üle eesti kõige ahnemad, nahhaalsemad ja kõige ebaeetilisemad inimesed sinna kokku aetud. Absoluutselt igaühel neist on oma luukered kapis ja ahhiluse kannad. Ajakirjandus lihtsalt peksab seda, keda kästakse. Igas demokraatlikus riigis oleks peaminister tagasi astunud, meil esineb veel ülbete ja nipsakate sõnavõttudega ja kogu riigi "progressiivne ajakirjandus" pingutab tagumiku paigast, et tuli peaministri pealt mujale juhtida. Vastik!

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Peaministri juhtumi puhul ei ärrita mitte niivõrd tegu ise, kuivõrd see, mis sellele eelnes ja järgnes. Eks kõik tahavad ju venemaaga hea äri ajada, aga nagu alati on need kõige suuremad teiste peale näpuga näitajad, ka ise kõige suuremad patustajad

 
At 17:24, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei avalda kuuldust silpigi, kui ei ole sellele saanud veenvat kinnitust. Ma ei kirjuta nii, nagu lõdvem ajakirjandus, et toimetusse saabus vihje, et see tegi seda ja too toda, et siis kirjutada lugu sellest, kuidas ma üritasin kontrollida, kas ikka on nii, aga näe, kinnitust ei saanud, seega kahtlused jäävad edasi õhku. See on üks ebaeetilisemaid ajakirjanduse töövõtteid.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea, eetilist ja faktidel põhinevat ajakirjandust tasubki osta.
Taolised uhhuu-, pendli-, überseksi ja -bitchi lood jäägu ausalt öeldes üldse ära. Ei maksa pennigi. Pealegi, Kägu ajab siin käojuttu ju tasuta.

Kas teie veate seda skandaalse juhtumi uurimist PMis? Kas mõni konkurent võib sellest juhtumist ka teada ja oma looga, mis on kahtlemata nõrgem, enne välja tulla?

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Samas võid sa siin vabalt kirjutada, et tuli selline uudis seoses selle inimesega. Kirjutad juurde, et andmed pole kontrollitud. Kui selgub , et kuulujutul pole tõepõhja all , saab algatada uurimise, et kes ja miks sellist jama levitab. Lihtne. Samas muidgi mida vähem enne pommi lõhkemist teadjaid on seda suurem pauk. Ilmselt on see tegelik põhjus mis pilduda meile vaid vihjeid ja äratada ebatervet huvi. S*tt ja skandaal müüvad, paremini kui ilusad ja toredad lood.

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

"Väga hea, eetilist ja faktidel põhinevat ajakirjandust tasubki osta.
Taolised uhhuu-, pendli-, überseksi ja -bitchi lood jäägu ausalt öeldes üldse ära. Ei maksa pennigi. Pealegi, Kägu ajab siin käojuttu ju tasuta."

Pikas perspektiivis on Käo esmapilgul käojutuna tundunud lood osutunud suuresti tõeseks, kahjuks ei saa meie blogipidajast ajakirjaniku kohta seda sama öelda.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, milline "progressiivne ajakirjandus" pingutab tagumiku paigast, et tuli peaministri pealt mujale juhtida? Postimees ja isegi Päevaleht kutsusid Kallast tagasi astuma. Teemat käsitleti ja uusi fakte otsiti välja ikka üsna pikalt. Lõpuks tuli ju selle uudisega välja ka nn. meinstriim meedia, mitte Uued Uudised, Objektiiv või Telegram. Tegelikult sama lugu ka oravate varasemate skandaalidega - Auotorollo, ämma kilekotid jne. Pole ükski alternatiivmeedia ise midagi välja nuhkinud, kõik puha siunatud peavoolumeedia töö.

 
At 18:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Lugedes mõningate seltsimeeste kommentaare, meenus mulle äkki üks tarkusetera. Kunagi ammu kui olin alles paras poisiklutt, siis üks vanem ja targem mees õpetas meile, et te võite küll vahel olla hundid lambanahas, aga ärge mitte kunagi olege lambad hundi nahas. Lausa kahju on kui krdi palju on viimasel ajal neid ,kes selle reegli vastu rängalt eksivad.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

17:38, enne seda, kui ilmub digilehe või TV ekraanile BREAKING, toimub mitte vähem olulisem sebimine - Suure Uudise või Suure Loo loome. See on väga mõttekas ja kasulik, sest kui lugu, mida teab oodata, ilmub, lähevad lugejanumbrid raketina üles. Palju klikke = ajakirjanduslik auhind = Moabi reis. Nii käivad asjad moodsas maailmas.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Seal see on, tolle pässi udujutt avaldas Käopojale nii tugevat muljet, et meheks sirgudes hakkas ise ka pläusti ajama.

 
At 19:50, Blogger Priit Pullerits said...

17:38:

Kas teie veate seda skandaalse juhtumi uurimist PMis?
- Ei vea. Sellest teab veel üks kolleeg. Saatsime temaga olemasoleva info põhjal asjaomastele instantsidele delikaated päringud.

Kas mõni konkurent võib sellest juhtumist ka teada ja oma looga, mis on kahtlemata nõrgem, enne välja tulla?
- Jah, arvan küll, et mõni teab veel. Kui nad on eetilised, nagu meie, siis on neil sama probleem, mis meilgi - vaja tõestada, et kuuldus vastab tõele.

Samas võid sa siin vabalt kirjutada, et tuli selline uudis seoses selle inimesega.
- Ei, see on avalik blogi ja siis oleksin juba mina selle info levitaja ja selle eest vastutaja.

17:44:
...kahjuks ei saa meie blogipidajast ajakirjaniku kohta seda sama öelda.
- Milline minu siin levitatud lugu ei ole osutunud tõeseks? Palun näiteid!

18:10, aitäh, et juhite tähelepanu faktidele ehk kuidas asjad tegelikult on. Suurel ajakirjandusel võib küll olla mitmeid puudusi, aga seda, et keegi tõmbaks tagumiku paigast, et Kallast ja reformi pukis hoida, siin küll ei ole - selle kohta lp 18:10 veenvad näited esitabki.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, kas Teie olete kunagi midagi varastanud? Näiteks lapsena ja midagi üsna tühist?

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Kastiratas?!!. Vanasti nimetati sellist sõiduriista kurgikäruks! Milline endast lugupidav sportlik mees ostab endale sellise sitanikerdise? Selleks muidugi , et sellist asja varastada peab olema laksu all või siis puruloll. Järgmine teema pliis!

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

Järgmine teema tuli ja läks just üles. Tellimus täidetud!

 

Postita kommentaar

<< Esileht