neljapäev, juuni 13, 2024

Pullerits: Ausalt sellest, mida ma kogenud ajakirjanikuna Rooma EM-i spordiülekandeis kuulsin ja nägin

Sõitsin autoga teisipäeva hommikul korraks läbi Läti, aga Vikerraadio lained jõudsid ka sinna kohale. Need kandsid autoraadiosse „Võimla” saate, kus kümnevõistluse Euroopa meistri nimekaim küsis kahelt ühesuguse nimega spordireporterilt kõige mõttetuma küsimuse, mida ühegi tiitlivõistluse eel küsida saab. Mul on jalgpalli EMist täiesti ükskõik ja ma ei kavatse selle jälgimisele kulutada minutitki oma väärtuslikust ja erilisest elust, aga saate avaküsimus sel teemal pani kõrvu kikitama. See kõlas: kes tuleb Euroopa meistriks?

Tule, taevas, appi, kes seda teab?! Endale laskesuusatamise stammkommentaatoritena nime teinud meestel oli nii palju oidu, et vastata, et nemad seda ei tea. Mind pani aga mõtlema, kas spordiajakirjanikel tõesti targemat teha pole, kui küsida teineteiselt ilma igasuguse teabeväärtuseta küsimusi. Milleks nad raiskavad enda ja teiste aega?

Aga kergejõustiku EMi vaatasin. Mõnikord nägin, et Juhan Kilumets ja Helar Osila võiks rohkem vaadata ka seda telepilti, mida Eesti vaatajad näevad, siis läheks pilt ja tekst paremini kokku ning siis ei magaks nad maha ega jääks neil märkamata mitmed ilmselged asjad, mis vääriks tähelepanu, aga mille nemad lasid silme eest läbi nii, nagu poleks midagi juhtunudki. 

Kokkuvõttes sain taas tõdeda, kui õige otsuse tegin, kui ülikooli viimasel kursusel spordiajakirjandusest otsustavalt distantseerusin. Valus oleks ettegi kujutada, kui hilisemas eas, tänaseni välja, sellega tegeleksin. Et mille peale oleksin oma elu küll kulutanud! Käia õhtuti vaatamas kuskil Eesti väikelinnades käsipalli või kügeleda viletsa ilmaga jalgpallistaadionil, püüdes kõigest hingest rääkida suureks midagi, mille kohta tead, et see mitte kunagi suureks ei saa. Veeta nädalalõpud, kui normaalsed inimesed lõdvaks lasevad, puhkavad ja meelisharrastustega tegelevad ning pere seltsis aega veedavad, mingitel suvalistel võistlustel, mille tulemusel ei ole juba järgmise päeva hommikul mingit tähtsust ning mida keegi tolle päeva õhtuks enam ei mäletagi. Nagu ma hooliks, kes võitis hiljuti mingi suure tenniseturniiri, kus iganes see ka toimus. Who cares?!

Eriti kurb on vaadata seejuures naisspordireportereid. Olen pidanud naisi tervemõistuslikumateks ja arukamateks kui mehi, kellel on igasugu lapsikuid veidrusi, nagu himu vahtida jalgpalli... Aga joosta nagu kutsikas mööda staadioni ja toppida higistele välismaa sportlastele mikrofoni nina alla ning isegi kui küsimused on täitsa toredad, soravalt esitatud, saada vastuseks mingi väheütlev ja üldine loba täis ettearvatavaid mõtteid ja stampväljendeid... Kui ma oma intervjueeritavate ja infoallikatega samamoodi käituks, et kaks-kolm küsimust, vastuseks puhas formaalsus, kaotaksin küll usu oma töö mõttekusse ja vajalikkusesse. Aga näe, mõned lasevad entusiastlikult edasi – loodan vaid, et nad annavad endale aru, et see, mida nad vastuseks kuulevad, ei ole sisuliselt peaaegu midagi väärt; ei ole midagi sellist, mida kõlbaks sisutühjusest tulenevalt lehes ära trükkida (lehte mõttetu mula ei kõlba); ei ole midagi sellist, mille juures ma oma nime vahendajana näha tahaks.

Ega mõned kirjutava pressi esindajad veenvamaid etteasteid tee. Täna, neljapäeva hommikul lugesin Elu24st lugu Rasmus Mäe (fotol all paremal) võistlusjärgse intervjuu teemal, kus olid sellised lõigud:

Vaatamata sportlase enda emotsioonidele, kiitsid paljud spordifännid Mägi ühismeedia vahendusel. «Rasmus, ära heida meelt, küll see medal tuleb, ei ta tulemata jää!» motiveeris keegi.

Postitusega nõustunud naisterahvas nentis: «See oli tõesti piinlik.»

Lisaks videointervjuule jäid mõnele silma ka meediaväljaannete negatiivsed pealkirjad. «Ei, ta võitis neljanda koha. Lõpetage need alandavad pealkirjad ja rõõmustage, et meil on nii tublid kaasmaalased, kes esindavad meid suures maailmas,» rõhutas keegi Facebookis.

«Tubli saavutus ikkagi!» võttis keegi Mägi soorituse EMil lühidalt kokku.

Keegi?!? Kes, kurat, kes??

See on sama, kui ma läheks oma loos tsiteerima suvalist inimest, kelle kuskilt leidsin ja kelle nime ma isegi ei tea – mõeldamatu ju! Ja see ei ole mingi vabandus, et see lugu ilmus kollases ajakirjanduses – ka kollases ajakirjanduses saab teha korralikku, kvaliteetset, usaldust äratavat tööd. Teiseks, miks peab ajakirjandus võimendama sotsiaalmeediast mingeid x-tüüpe ja esitlema neid arvamusekspertidena?

Normaalse ajakirjanduse tunnus on see, et seal on nimelised allikad ning on lisatud ka viide allika pädevusele ja asjasse puutuvusele.

Ja lõpetuseks tahan öelda, et seekord olen 100% nõus ERRi spordiuudiste juhi Rivo Saarnaga, kes astus vastu sellele kriitikale, mida Elu24 vahendas sotsiaalmeediast Rasmus Mäega pärast finaali tehtud teleintervjuu kohta. Saarna ütles: «Ajakirjaniku võistlusjärgne intervjuu Rasmus Mägiga oli korrektselt ja tundlikult tehtud. Etteheideteks küsijale pole alust. /--/ Rasmus Mägi pettumus oli ilmne. Ajakirjaniku roll ei ole sportlast lohutada, vaid adekvaatselt toimuvale reageerida, mida reporter ka tegi. Arvamused sotsiaalmeedias ei ole veel meediakriitika, kuid igaühel meist on vabadus oma emotsioone väljendada – ka sotsiaalmeedias, kui selleks soovi on. Küll aga on meelevaldne väita, et ajakirjanik «pisendas Mägi tulemust» – see väide, vabandust, on täielik jama. Nagu ka retoorika: «sportlasele löödi nuga selga».»

Jalgpalli EMi ei tasu kas või seepärast vaadata, et seal tuuakse stuudiosse taas trobikond eksperte, kes hakkavad mõnusast stuudiost targutama, mida üks või teine meeskond tegema peaks, keda peatreener peaks platsile panema ja kelle mõnele muule positsioonile liigutama. Tule, taevas, appi, kellele seda mokalaata vaja on ja mida on vaatajal sellega peale hakata?! Helistada Saksamaale ja öelda Inglismaa peatreenerile edasi, et tere, söör, aga teate, meil siin Eestis üks mees stuudios ütles, et nihutage tipuründaja kõrgemale ja tõmmakse kaitses rohkem koomale?

Oeh...

Foto 1: Kuld Ukrainale! Teise koha saanud Angelina Topic Serbiast õnnitleb võitjat Jaroslava Magutšihhi. Foto autor: IPA/SIPA/Scanpix
Foto 2: Euroopa naised jooksevad aegalsemalt kui selle blogi pidaja omal ajal. Keely Hodgkinson Suurbritanniast võidab 800 meetri finaali Rooma EMil. Foto autor: IPA/SIPA/Scanpix
Foto 3: Midagi ei klapi. Hispaaniat esindav Fatima Diame naiste kaugushüppe finaalis. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Rasmus Mägi Rooma EMil pärast 400m tõkkejooksu finaali. Foto autor: Eero Vabamägi, Postimees/Scanpix
Foto 5: Muusikainstrumendi nimetusega Lieke Klaver Hollandist võidab 400 meetri jooksus oma poolfinaali. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 6: Itaalia võitis Rooma EMil enaim medaleid. Ühe neist tõi naiste kaugushüppes Larissa Iapichino. Foto autor: LaPresse / ZUMA Press / Scanpix

72 Kommentaarid:

At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Tänud värskete piltide eest!

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Osila ja Kilumets kokkuvõtlikult hea töö. Kilumetsa pean parimaks spordireporteriks, kes hetkel eer-is olemas.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Nendest lõikudest võib järeldada, et Pulleritsu veres veereb siiski jalgpall :)

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Miks kasutab õpetatud ajakirjanik sõnühendit või ütlust, mul on täitsa savi?
Kust on antud ütlus pärit ja mida selle ütluse all mõeldakse?

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan märkuse eest, 12:54. Parandasin selle ära, asendasin korrektsema väljendiga.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Osila on siiski über alles. Tema reaktsioon on kiirem ja kohasem kui Kilumetsal, tema ettevalmistus tundub olema põhjalikum. Mis ei tähenda aga, et ei leiduks hetki, kus mõlemad vahivad vist vale monitori ja uimerdavad, nagu PP postituses kirjas.
Aitäh piltide eest!

 
At 13:20, Blogger Priit Pullerits said...

Mäletate, paar päeva tagasi ütlesin kommentaariumis, et Kunnas ja Laneman ka katkestavad sidemed EKREga. Nii läks - täna tuli selle kohta lõpuks info rohkematele avalikuks:

https://www.postimees.ee/8040849/leo-kunnas-minu-teekond-ekre-riigikogu-fraktsioonis-loppes

https://parnu.postimees.ee/8040769/ekrexit-alar-laneman-astus-parteist-valja

Nii et usaldage mu siseinfot, kui tahate informeeritud olla.
Nüüd, kui see vana asi õiendatud, tagasi spordi ja spordiajakirjanduse juurde!

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

See et targemad ekrekad minema lähevad pole mingi eriline salainfo.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Tervist võhmamehed!

Erinevalt Priidust väga ootan algavat jalgpalli EMi ja stuudioanalüüse. Toob veidi värskust halli argipäeva. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Nimelt oli täitsa nauditav kergejõustiku EMi ülekandeid vaadata. Õhtud olid ilusti sisustatud, aga viimasel õhtul tabas mind teadmine, et kurat, Olümpiamänge ei kanna ju üle ETV, vaid Kanal 2. See tähendab, et Olümpial hakkame nägema Ermi otsustavate katsete ajal pesupulbrireklaame nagu me nägime neid Rio olümpial Martin Kupperi katsete ajal. Sealline mõte tekitas kohe masendust. Ma arvan, et isegi Priit, kes sporti ei vaata, nõustub, et Olümpia teleõiguste kuulumine Priidu tööandjale on saatanast.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Vaatajana ei saa rahul olla Mägi küsitlusega vahetult peale võistlust. Tekib küsimus, kelle või mille jaoks selliseid intervjuusid tehakse. Kas küsija enda jaoks või vaatajale-kuulajale?! Vaatajal-kuulajal on piinlik. Praegusel juhul käib eneseõigustamine, et oleme siin kõige targemad ja vaataja koos sportlasega on loll.

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Need, kes Rasmus Mäega pärast võistlust tehtud intervjuud kritiseerivad, mis oleks need kolm küsimust, mida teie küsinuks? Palun arvestage neid küsimusi siin esitades, et nagu olete lasknud sõelapõhjaks ERRi reporteri küsimused, läheb sõelapõhjaks laskmine lahti ka teie küsimuste kallal. Ehk teisisõnu: ärge eeldage, et teie küsimused on automaatselt paremad ja kriitika alt väljas.

Veel: see, et Mägi oli löödud ja morn, ei ole reporteri süü. Reporter tegi seda, mida tegema peab: küsis küsimusi. Ja kui Mägi neile vastata ei osanud... siis milline sportlane tema olukorras oskaks asjasse puutuvale küsimusele vastata?

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 15:55, kas sa Pulleritsu loo ikka lugesid läbi? Mis seal piinlikku oli, raske hetk oli, Mägi vastused olid napid, täpsed ja ausad. Respekt 4. jäänud mehele!

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pulleritsi tahaks tänada. Aitäh.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Yess!!! Jalgpalli EM algab!!! Tegijad vaatavad jalkat!!!

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

😂👍😎

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

👍

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Jalka

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Jalka algas. Saksamaa juhib 20 min peale algust juba 2 : 0 Šotimaa vastu. Müncheni staadionil 70 000 pealtvaatajat naudib + kümned miljonid telerite ees. Jalka on tõeline maailmasport, ükski muu ala ei saa sellele vastu.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Ainus oluline spordisündmus sel suvel on Pulleritsu ja Mihkelsi mõõduvõtt. Tour de France võib ka vaadata. Kõik muu on asjatu eneserahuldamine parema puudumisel.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige, nii on!

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

🤣😜🤣
Pulleritsu ja Mihkelsi mõõduvõtt on kui Eesti ja Saksamaa jalgpalli maavõistlus. Pulli võib ju teha ja blogis (meedias) kõvatada kuid tulemuses pole kahtlustki... Sakslased võivad ka tüdrukute koondiste platsile saata, võitjana lahkuvad nad väljakult ikkagi.

 
At 07:22, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on võrratu, mängu neljandal minutil jalgpall vs uni 0:1.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

22:27 jalka on rohkem vaatemäng ja meelelahutus. N-ö sõja aseainena suurepärane sublimatsioon et kes riik tugevam. Eriti kergitab kui mängivad naabrid kes ajaloos mingis okupeeritud okupeeritav rollides olnud. Isegi sita mängukvaliteedi korral on miljonid vaatajad garanteeritud peaasi on kuidas meie omad nende omadele kossi panevad.
Doktor Pullerits on sellest kibernessist korduvalt kirjutanud heasi lugusi

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Meedia jebla hakkab pihta. Esiteks polnud tegu naljaga samuti mitte peenisenaljaga. Kilti all ongi paljas ihu koos pika vonkleva peenisega.
https://sport.postimees.ee/8041400/sotimaa-jalgpallifannid-viskasid-otse-eetris-peenisenalja/

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi oli Franz Joakim Kumperbauer. Väga hästi triblas ja lõi palju väravaid. Sellel oli karvane peenis.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Vana saksa teener Hans Joakim Schulz võttis kamandasse ainult karvase peenisega poisse sest need hakkasid kohe triblama ega liputanud sotsmeedias.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Sellist jalka EM i vaataks küll

https://em2024.postimees.ee/8041513/mmi-seksikaim-fann-puuab-pilke-ka-saksamaa-emil/

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Sellist mm-i juba vaataks. Nahkpüksid on valuuta.

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Jääb üle vaid oodata futboli poolehoidjate pudeliloopimist ja lõuksi andmist. Siis on kõik ahvinimese komponendid esindatud - alko, liputamine ja laamendamine.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Sport on rahu.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Tore proua on. Jalgpalli MM saab kohe värvi juurde. Seda kaitses istumist ja palli veeretamist ei viitsi muidu vaadat

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Postimees sport võiks sellise pasa kokku hoida. Kirjutagu Florast ja levadiast
https://sport.postimees.ee/8041579/usas-hukkus-tulistamises-tulevikulootus/

 
At 01:52, Anonymous Anonüümne said...

Nojahh.. selle kohapealt on ajakirjanik vait kui rukkis, käed on ju seotud. Vehkida on lubatud ainult ERR suunas.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallistuudioid on nüüd mitu, kuid tase langeb.
Tiislerite ja Kruusi stuudiote põhihäda näib olevat see, et pole tõsiselt mõeldud, millega õigupoolest tegu on. Jalgpallistuudio võiks olla olema ajakirjanduslik ettevõtmine, mis selgitab mängu ja turniiri taustu. See eeldab tõsist infovälja ja analüüsi, kuid stuudiod pakuvad pigem meelelahutust ja klounaadi - stuudiokülalised, kes on peamiselt endised futbolistid püüavad punnitatult kildu visata ja lobeda jutuga saatejuhte ületada. Kruusi oma vitsad peksavad. TV3 jalgpallistuudio algus selles osas on kohutav. Tarmo Kink (Narva Trans, Moskva Spartak, Levadia) püüdis vist Gary Lineker kommentaatorina olla. Peamine on professionaalne kommentaar, muu võib olla. Kas TV3 stuudio juht on üldse ajakirjanik, on ta Pulleritsu loengutes käinud? Ilmselt mitte, taolisi leiab pubides mitmest lauast möla ajamas.
Tiisleritega ollakse juba harjunud. Pavarotike ei tee küll vahet, mis on kross ja mis on diagonaal, kuid see ei sega tal emotsionaalselt häält võngutada ja eetrit tähtsalt täis rääkida. Ses mõttes proff. ETV stuudiokülalised on paremad ja vestlus paremini juhitud. Küllap me näeme külaliste seas ka jalgpalliliidu tähtsaid, ent maotuid külalisi. Kõik ERRi ja EJLi suhete õlitamise heaks. Kokkuvõttes: jalgpallistuudiod on ajaraisk, jätke need vahele.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

See Kruus on labane killumees

 
At 11:23, Blogger Toomas said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea milleks kommarite lobaga eetrit solkida, tv on piisavalt terava pildiga, et igaüks võib ise silma peal hoida sündmustel. Statkal ei mölise keegi, et nüüd on pall negro käes ja söötis kilile, kõik saavad ise aru. Eestlased on saatejuhtide meelest nokastanud imbetsiilid kellele võib iba ajada ja kes andestavad. Lihtne eksperiment - igas ülekandes tuleb valida telefonihääletusega parim pallur, tasuliste sms-de või kõnedega. Ja em lõpus selgub see kangelane kelle poolt on enim hääletatud. Seejärel võrdleme häältesaaki eurovisiooni koguhäältesaagiga. Selle proportsiooni järgi tuleb edaspidi vuti ülekannete eelarvet korrigeerida võrreldes eurovisiooni omaga. Lihtne, selge ja demokraatlik viis vuti koha selgitamiseks Eestis. Tänaseni on antud vutistaaride poolt 0 häält. Selline peakski sel juhul olema vuti eelarve propagandas kui see jääb em lõpuni samale tasemele. On vastuhääli?

 
At 13:41, Blogger Priit Pullerits said...

Suur tänu, 09:22 ja 12:26, et avasite jalgpallistuudiote analüüsimise osakonna. Ma jalgpalli ei vaata, seega jääb siin loota teistele, et nad head ja vead välja toovad. 09:22 analüüs on igatahes väga usutav ja tummine, hästi põhjendatud. Loodan, et siin leidub veel teisigi, kes suudavad talle sekundeerida. Kuskil mujal ju jalgpalli EMi ülekannete kohta kriitikat ei tule. Veel kord: ma ise seda tegema ei hakka, sest ei hakka oma aega jalgpallile kulutama, seetõttu siin sõna teistele! Aga hoidkem taset, ärme langeme siin sellele tasemele, mida eelkommenteerijad jalgpallistuudio kommentaaridele ette heidavad!

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sul ikka räige kadedus paistab igast kommentaarist välja. Tahaksid hirmsasti jalka kohta midagi arvata aga oled ise enne suure suuga kuulutanud, et sina jalka peale oma aega ei kuluta... Aga jalkaülekandeid ja jalkastuudiot tahaksid kommenteerida (arvustada) küll...

Üle suve suur jalgpall on lahe -- sisustab kuu aega suveõhtuid ja tekitab hasarti. Eesti jalgpall ei kõlba vaadata ei telekas ega ka staadionil aga maailmatasemel tippsooritus on igal juhul nauditav. Ja kohalikel kommentaatoritel pole häda midagi -- telekast vaatamisel ongi see eelis, et saad mängijatega ka nimepidi tuttavaks. Aga mõni MM või EM mäng tasub kindlasti ka staadionil ära vaadata -- just selle melu pärast. Samamoodi tasub melu pärast käia vaadata koha peal mõnda Tour de France etappi -- soovitavalt mägedes. Võistlusest seal suurt aru ei saa (korra vilksavad võitlejad mööda) aga kogu ümbritsev melu on see, mis kogemist väärt.

See suvi on ülüldse tugitoolisportlaste ja sporireporterite õnneaeg -- EM kergejõustikus, EM jalgpallis, EM ujumises, Tour de France ja olümpia takkaotsa. Praktiliselt juuni algusest kuni augusti keskpaigani on midagi ikka kuskilt vaadata. Ja väga tore, et ka eestikeelsete kommentaaridega ja eestlastest stuudiokülalistega -- selline kodune ja veidi maavillane värk :-)
Jõudu igal juhul tegijatele, kellele miski ei meeldi, siis telekal on nii kanali vahetamise kui väljalülitamise nupud olemas.
Ja jõudu ja vingujatele ja virisejatele -- põhjuse leiab alati ja kõik see, mida ise ei tee või õigemini millest ise aru ei saa, on jama. See on ammu teada nii Postimehe vanemtoimetjale kui ülikooli õppejõule.

Ja last-not-least -- kui sport ikka kuidagi ei istu, siis Euroopa Parlamendi valimiste järgselt on avatud uus ja põnev poliitilise mudamaadluse hooaeg. Esialgu käib andmine omade vahel, s.o. "klubide tasandil". Aga kui omadel piisavalt kulmud rullis ja põsed porised, siis järgneb loodetavasti ka üleriiklik poliitilise poriloopimise tšempionaat. Nii et kui Ronaldo, Lewandowski, Kroos, Rodri või Modric ei köida, siis pange panuseid pigem Helmele, Kallasele, Pevkurile, Põlluaasale, Madissonile, Tsahknale või Reinsalule -- saate reeglivaba mudaaadluse ja igaüks võib ise otsustada, kes neist (või mõni teine) on tegelikult "Liivimaa parim tühikargaja" ja osavaim mudaloopija.
Valikut igatahes on.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

16:29 Tore jutt sul. Aga vabandada kommentaatorite möla nuppudega pole kohane. Võõrad nimed ja nende lepingud ei muuda mängu käiku. Seda arutatagu nö mängu järgses või eelses stuudios analüüsi rubriigis. Keset mängu on kohane vaid rääkida toimuvast ründe kaitseskeemist ja selle statistilisest edust ebaedust. Ärge rikkuge mängu oma ajalooliste heietustega ja ekstra tarkustega ära. Lihtne. Vaheajal targutage nagu jaksate

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

😝

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Ei vaata ka jalka EM-i. Kogu suvi on muud huvitavat sporti täis. Mais kolm nädalat Girot. Siis Kergejõustiku EM. Nüüd ongi paras võtta kuni 29.juunini telerist puhkust, sest siis hakkab 3 nädalane Tour. Siis kohe olümpia otsa ning suve lõpetab 17.augustil algav kolmenädalane Vuelta. Sellist suve me tahtsimegi.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Samal ajal, kui Euroopas käib eksistentsiaalne võitlus, sõda, on eurooplastel raske valida rattatuuride, jalka-EMi, isegi ujumise tšempionaadi, olümpia ja teiste aja surnuks löömise võimaluste vahel. Selline on kord inimloomus.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits õige jutt. Kogukond kiidab.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Ilma Pulleritsuta oleksime juba käbäras.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

10:04
Mis neist touridest vaadata? Tundide viisi nüri väntamist, enamus ajast ei juhtu midagi.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake seda mida Pullerits soovitab saate targemaks.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, tahaks kurta postimehe üle. Seal on juttu meie 3 liiga välismaa mängumeestest. Aga Porzingis? Mees tuleb NBA meistriks. USA meedia armastab teda, kõik naiste ja meelelahutus ajakirjad on täis Porzingist tõeline globaalne staar, meie Balti vend

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei soovita ju midagi. Lihtsalt kõvatab niisama siin blogis ja viriseb spordiülekannete ja -reporterite üle.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

14:30
Ära vaata, kui nüristab! Ega sellepärast teised ei pea telekat kinni hoidma.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Ainus kes asja räägib on Pullerits. Vahest Laidvee ka ja Pärtel.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Arvasin, et Pulleritsu blogi keeb jalka EM i vaimustuses, aga siin räägitakse alles nädal aega tagasi lõppenud kergejõustiku EM ist.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Hohollide väga mannetust mängust ja korralikust peksa saamisest ei suudaks isegi meie peavoolu ajakirjandus eesotsas Igor Taroga kangelastegudest kubisevat muinasjuttu kirjutada.

 
At 19:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Slaavi jalgpall pole vaatamata oma populaarsusele nendes riikides, suurvõistlustel kunagi mingit erilist edu saavutanud. Slaavi juurtega riigid nagu näiteks Tšehhi, kes on omaks võtnud euroopaliku elustiili ja viljelevad ka pallimängudes teistsugust stiili, kui puhas slaavi on üsna edukad. Jalgpallis edukas olemiseks ei piisa vaid füüsilisest võimekusest, see mäng vajab intelligentsust, kavalust ja kannatlikust. Slaavlane on küll sõjakas, tugev ja väga agressiivne, aga suures osas ka puruloll. Kui lugeda vanu raamatuid elust saksa koonduslaagrites, siis venelastest ei peetud eriti lugu, aga kõige põlatum rahvus oli nn. väikevenelane, sinna alla kuulusid siis enamuses ukrid, aga ka valgevenelased jne. Nende rumalusest väärikuse puudumisest ja limukalikust pugejalikusest on kirjutatud lausa legende. Vene sõjaväes kogesin sama. Vähe oli ukrainlasi, keda austati. Baltikumi poistest peeti üldiselt väga lugu, sest nad olid taiplikud ja väärikad. Meil oli väeosas korralik "dedovšina". Olid mõned jobud, keda peksti ja mõnitati kuni teenistuse lõpuni, nende seas olid mõned nn "mustad", aga enamuses olid need nn. "jobannõi hahhlõõd".










 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

To Kägu Suht sama lugu on aafriklastega

 
At 20:39, Blogger Priit Pullerits said...

Vähemalt jõudis sõdiv Ukraina EMile. Rahus elaval Eestil, kus on nii taiplikud ja väärikad mehed (kägu), et anna vaid pall ette, kõigile löövad neid hulganisti sisse, ei tasu sinna jõudmisest unistadagi.
Kurb nende eestlaste pärast ja pettumus, kes ei saa ikka veel aru, et Ukraina võitleb nende kuradi vene värdjate vastu meie eest ja meie vabaduse nimel ka. Kas te, taiplikud, nagu te kägu arvates olete, aru ei saa, et kui Ukrainaga on lõpp, siis ega vene värdjad seejärel peatu. Mis te arvate, et nad hakkavad marssima edasi Berliini peale või?
Teie arusaamine maailmast on infantiilne.
Ärge oma lollide juttudega siin enam välja tulge. Siin pole teie koht. Minge mujale teiste uhuude ja umbluude sekka oma venelembest juttu ajama.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:11, Blogger Priit Pullerits said...

21:07, nagu ütlesin: minge mujale oma jutuga. Internet on vastavaid saite täis, seal leiate küllap ka mõistva ja sooja vastuvõttu. Siit kebige oma varjatud venelembusega minema. Või saate selles keeles paremini aru: idite nahhui!

 
At 21:33, Anonymous Läku Eedi said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

21:33 kirjutab sügavat asja. Küsimused on. Kas Pullerits saab sellest aru? Kas Pullerits tahab sellest aru saada? Kas Pullerits tohib sellest aru saada?

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Läku Eedi ja ta imetleja on lurjused, see on selge. Pole nad ei spordimehed, ega Eesti patrioodid.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:09, Blogger Priit Pullerits said...

Hea, et ise ka aru saite oma putinistliku plätserdise sobimatusest. Oleksin selle kustutanud ka teie vastava ettepanekuta. Et pole vahet, mis valitsus on? No minge siis venemaale, kui vahet pole.

 
At 22:12, Blogger Priit Pullerits said...

Ahjaa, Ukraina võitis võrkpallis kuldliiga. Võitis mõlemat meeskonda, kellele Eesti kaotas. Eesti jäi neljandaks.

Edasi viitame, kes siin sõna saavad. Iga debiil ei saa, putinistid ammugi mitte. Nood tõmmaku jehaat venemaale.

 
At 22:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ja mis puudutab seda, et Eestisse Ukrainast tulnute seas on palju ebameeldivaid ja vastikuid inimesi, siis tõepoolest - nonde hulgas on siia pääsenud üksjagu venelasi ja venemeelseid. Nood tuleb välja selgitada ja siit minema saata, siin ei saa oli kaksipidi arvamust ja pikalt kaalumist.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oled õigel teel. Ainult sina saad seda blogi kaitsta.

 
At 10:41, Anonymous Avo Kirsipuu said...

Mis puutub Priit Pulleritsu poolt mainitud targutamistesse: "...trobikond eksperte, kes hakkavad mõnusast stuudiost targutama, mida üks või teine meeskond tegema peaks, keda ...", siis olen täiesti nõus ja tooksin paraleeli Vikerraadiost, kus pühapäevased targutamised saates "Olukorrast riigis" eesotsas Anvar Samost ja Co-ga.
Rohkem peaks toetuma vanasõnale: Rääkimine hõbe, vaikimine kuld".

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

ja kirjutamine?

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Kergeraksu-EM ja Erm tegid möödunud nädalal futbolistidele televaadatavuselt pähe.

EM/Erm: 120 tuhat vaatajat,
ENG-SRB kui populaarseim mäng: 103 tuhat vaatajat.

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/120301548/teletop-spordiulekanded-naelutasid-eelmisel-nadalal-eestlased-massiliselt-telerite-ette

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Pulleritsu sõber.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

18:18

Kas Pullerits ka seda teab? :)

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Kergeraks peaks siis saama samas proportsioonis lingami kontorilt ka pappi.

 

Postita kommentaar

<< Esileht