reede, juuni 28, 2024

Pullerits: Kas tõesti oli mu sõit mägedes põnevam kui Tour de France?

«Kreisi! Hull vana oled!» ütles mulle mees, kes on kasutanud nime Tommi Turunen, kuid keda kõik teavad Mika Keränenina. Paar päeva tagasi näitas teler tema raamatute põhjal valminud filmi «Supilinna salaselts». Tartus, kus ta elab, on ta tuntud jalgpallihuvilisena.

«Hull olnuks siis, kui lõpuni üles välja pressinuks,» vastasin talle. «Aga see oli nii ränk, et ei olnud vaeva väärt, oleksin terve päeva hakkama pannud ning kopsud ribadeks ja lihased kangeks tõmmanud. Nagu näed, siis laskuminegi polnud seal mingi pidu.» 

Ta oli seda vaadanud, mida olin talle näidanud – ja selle nähtu peale ta mind hulluks vanaks nimetaski.

«Seda laskumist oligi põnev kaasa elada!» ütles Keränen. «Minu jaoks on need klipid huvitavamad kui Prantsuse velotuur.»

Selle peale ei osanud midagi öelda. Peale «merci!», kui ta juba Prantsuse teema ja Tour de France’iga võrdluse teemaks võttis.

Millest ta  rääkis, saab lühidalt näha siin.

Foto 1: Jalgrattur Col de Tramasseli tõusul Edela-Prantsusmaal. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Movistari ratturid Nairo Quintana (paremal) ja Alejandro Valverde 2015. aasta Tour de France’i 20., 110,5 km pikkusel etapil Modanest Alpe d'Huez’i Prantsuse Alpides. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Nairo Quintana laskumas 2015. aasta Tour de France’i 20. etapil Prantsuse Alpides. Foto autor: Reuters/Scanpix

30 Kommentaarid:

At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Oli küll.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui sõita ei jaksa, siis sõida elektrirattaga. Meenub küll hetk eelmisel aastal Alpidest, kus oli tüüpiline "külast järsult mäkke teekene, et matkaradadele jõuda" (no kust mõni metsamehe 4x4 üles veaks), hetkeline kehva rajavalik, jalg maha - aga vot uuesti sadulasse ja pedaalima ei saanudki. Ratta võttis kohe ringi käima, ükskõik mis power'it ma sättisin seal. Tuligi vantsida ja lükata paarsada meetrit seda kolakat. Aga muidu igati mõnus on elektrikas!

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Ilma Pulleritsuta oleksime ammu käpuli.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Lausa maoli mudas, mitte lihtsalt käpuli!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on nii lahke mees et tõstab teid muddast välja.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui mutta vajume, siis koos Pulleritsuga, teisiti pole aktsepteeritav.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Olete ikka mudakid küll. Ilmaaegu Pullerits joonistab ja kirjutab teile vahvaid lugusid kodust ja kaugetest maadest.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Olen ammu aru saanud, et Pullerits on meie väikese vabariigi kõige osavam treial, kõige parem keevitaja jne. Ta võiks olla ka parim riigijuht, aga tema tahab hoopis ajakirjanik olla. Mõtlen praegu, kuidas igasugu Nibalitel ja muudel tegelastel on vedanud, et Pullerits piirdub vaid rekordite püstitamisega ega osale jalgrattasõidu suurtuuridel.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Nibali Nibaliks, noorem mees, aga vat Suunal ja sellel põlvkonnal vedas, et Priit jooksu tegi… Oleks kõik liidu karikad ja meistrivõistlused kott pannud…. 90 alguses veel toore jõuga proffide seltskonnas ka lammutama hakanud, kõigile sargi püksi toppinud…

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kus on Luna Jagoda? Eesti noor lootus naiste pikamaajooksus

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Nibalil vedas, aga vedas ka spordiajakirjanikel, et Padre sinna ei spetsialiseerunud.
Las martinsonid uurivad, millega Luna tegeleb.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Ikka Ladoga on ta nimi.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Vastus Priidu pealkiri-küsimusele, ei olnud kuid unes võid ju nii ette kujutada!
Et kuidas siis selle aasta tuuri algus tundub? Minuarust on põnev olnud.

 
At 21:59, Blogger Priit Pullerits said...

Kas panite tähele, grusiinid laulsid kõik hümni kõva häälega kaasa, hispaanlased mitte ükski!

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik, Priit. Kustuta parem see kysimus nii siit kui facebookist.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Üks mees ei vaata em-i...

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Hispaania hümn on sõnadeta!

 
At 23:05, Blogger Priit Pullerits said...

Kui sõnu pole, pole laulda, kui laulu pole, pole võitlusvaimu, kui võitlusvaimu napib, siis hingestatust jääb puudu. Gruusial on selgelt rohkem hingestatust, seetõttu suutis end ületada avapoolajal. Aga nüüd aitab, mängigu ilma minu vastamiseta edasi.

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

Laulupidu toimub teises kohas!

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Milles see ületamine seisis, hispaanlased lõid grusiinide hingest omavärava? Ja küsimuste küsimus, et mida grusiinid Pulleritsult küsisid ja millele Pullerits 23:05 ei vasta, et nad peavad oma "peatreeneri" abita edasi mängima mustas üksinduses? Nagu nägime, see ei lõppenud hästi, kui majakas oma silmad sulges.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Küllaltki segane postitus majakalt tõesti (23:05). Õlled sees? Pole hullu, mul kulub ka keskmiselt 4 õlut per vutimatš, 2 poolaja kohta. No ja hilisemale mänguanalüüsile tuleb mõned potid peale.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Lagoda treener elab Tartus, loskutovi trenna, kas Tartus info ei liigu?

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pavel oli puhas?

 
At 17:33, Blogger Priit Pullerits said...

Tõsi, Luna-Aleksandra Lagoda viimased arvestatavad jooksud Sportose andmeil on 2018. aastast.

Uurisin: asi selles, et noorte tüdrukute keha muutub puberteediea jooksul. Nii ka tal. Jooksmine pole suurenenud luude tõttu enam tema leivanumber. Nii proosaline see asi ongi.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Misasja, luude ekstra kaal on max 500g. Ärge ajage kelbast. Kontrollige teadlaste käest parem üle. Küsime parem, et oli ta ikka puhas. Noori ei kontrollita. Siis kui kontrollimise aeg käes, siis hakkab taandareng.

 
At 20:38, Blogger Priit Pullerits said...

Oeh... No kuulge, ma ei hakka ju ometi teie laest võetud kahtlustega tegelema. Kui see teid nii huvitab, uurige ise. Vastavad asutud on teada ja kontaktid avalikud. Pärige! Mind saadud vastus rahuldas.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Reaalsus on see, et noored arenevad kiiresti ealistel põhjustel võrreldes teiste eakaaslastega ja tulemused korjatakse lihtsalt maast üles. Täiskasvanuks saades tuleb tulemuste parandamiseks tõsiselt alale pühenduda ja siis saab muude valikute kõrval mott otsa. Luude jutt on lollidele.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Lollidele on ka "puhtuse" jutt. Nii noorele ei hakka ei treener ega vanemad ogarusi tegema. Ja ise ta ei saa sellist asja teha lapsena teha.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui puhtuse jutt lollidele oleks siis noored ei tegeleks keemiaga ja ei möönaks, et keegi teeb puhtalt. Isegi narko pole noortele võõras, küll mitte tulemuste aspektist. Kui kodus pappi on ja latt kõrgel, siis läheb kogu vikerkaare spekter mängu.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

"Vitali Bernatski väited: Bernatski väitis ärakuulamisel, et andis Lembergile nõu EPO ja kasvuhormooni kasutamise planeerimise kohta ning müüs talle mõlemaid aineid, mille eest Lemberg tasus väidetavalt sularahas. Bernatski nimetas ainete kasutajaks Pavel Loskutovi, kelle jaoks Harry Lemberg käis ravimeid ostmas ja nõu küsimas.

Harry Lemberg kinnitas komisjoniga kohtumisel, et tunneb Vitali Bernatskit hästi, kuid ei ole tema käest mitte kunagi keelatud aineid saanud. Samuti ei soovinud ta osaleda vastandamisel, kus komisjonijuuresolekul oleks ära kuulatud samal ajal nii Vitali Bernatski kui ka Harry Lembergi vastakad seisukohad."

https://eadse.ee/wp-content/uploads/2020/08/Bernatski-juhtumi-komisjoni-kokkuvote-august-2014.pdf

 

Postita kommentaar

<< Esileht