teisipäev, märts 23, 2010

Pullerits: Kas Eesti Suusaliidu kohale on langenud vastiku kahtluse vari?

Eile sain kirja mehelt, kes on osalenud Birkebeinerrennetil ning peab end suusaspordi austajaks ja suusatajaks, aga kelle mure on ettevõtjana selles, mida on ilmselt korda saatnud üks Eesti Suusaliidu juhatuse liige. Ta juhtis tähelepanu Äripäevas ilmunud Koit Brinkmanni kirjutisele "Margus Kangur jättis võlad alltöövõtjatele", mis algab kurjakuulutavalt: "Pärnu tegusa kinnisvara- ja autoärimehe, suusaliidu juhatuse liikme Margus Kanguri ehitusfirma pankrot on alltöövõtjate arvates osa skeemist, millega neile jäeti tehtud tööde eest miljonid kroonid maksmata."

Mees, kes minuga ühendust võttis, oli lisanud väga üksikasjaliku skeemi, kuidas too skeemitamine käis. "Mulle tundub, et siin on tegemist majanduskuriteoga," kirjutas ta. "Alati ei ole võimalik prokuratuuri pöörduda. Teatavasti on advokaadid kulukad mehed ja tulemus tuleb väga pikka vinnaga. Ühel väikesel ettevõttel ei ole nii palju vahendeid." Ühtlasi ei pidanud ta kuigi reaalseks, et kõik 16 tünga saanud ettevõttet koos avalduse teeksid. Liiati, lisas ta, on mõned võlausaldajad juba pankrotis.

Samuti lisas ta Kanguri asja raames näite, kuidas toimus Reaalarenduse OÜ varade ja võlgade kantimine SEB Ühispanga kaasabil nii, et ehitajad jäid ilma materjalidest ning töörahast. Jälgige mängu:
2007 - Reaalarenduse OÜ saab laenu ca 65 miljonit krooni SEB Ühispangalt Mauri Tehnoküla arenduseks.
2008 - Tekivad esimesed võlgnevused ehitustööde eest alltöövõtjatele. Võlg näiteks Perlux OÜ-le 1,4 miljonit krooni.
2009 - Võlad ehitustööde eest on kasvanud ca 20 miljoni kroonini. Võlausaldajate arv on kasvanud 16 ettevõtteni.
juuli 2009 - Reaalarenuse OÜ müüb kinnistu Liblika 6 Pärnus NPG INVESTMENT OÜ-le SEB Ühispanga nõusolekul.
nädal hiljem - Reaalarenduse OÜ müüb Mauri Tehnoküla NPG INVESTMENT OÜ-le SEB Ühispanga nõusolekul.
september 2009 - SEB Ühispank kandib Reaalarenduse OÜ laenu 65 miljonit krooni NPG INVESTMENT OÜ-le, kelle aktsiakapital on 40 000 krooni.
nädal hiljem - Reaalarenduse OÜ pankrot.

20 miljonit krooni jääb ehitajatele maksmata. 7 miljonit krooni on võlg maksu- ja tolliametile.
"Kas on toimunud ettevõtte varade müük, kus esimene võlausaldaja SEB Ühispank on oma nõuded rahuldanud ning teiste võlausaldajate (sh MTA) nõuded jäävad rahuldamata?" küsib minuga kontakteerunud suusaentusiastist ettevõtja.

Ta väidab, et traagelniidid viivad põhilise rahastaja Margus Kangurini, kes on seotud ka Ermet Ehitus ASga. Mu allikas kinnitab Äriregistri teabesüsteemist saadud andmetele tuginedes, et Ermet Ehitusel on samuti võlad ehitustööde eest Pärnu Sillakeskuse ehituselt ja nüüd on pankrotis.

Aga miks peatuda ainult Margus Kanguri juures? Minuga ühendust võtnud ettevõtja tõstatab järgmise küsimuse: "Tehingutes osaleb SEB Ühispank, kes on Tartu maratoni, rattarallide, rahvajooksude jne suursponsor. Jääb mulje, et spordi rahastamises ei ole asjad kõige puhtamad.
Mina küll ei saa osaleda ühelgi spordiüritusel, kus sponsoriks on SEB Ühispank, ja soovitan kõigil oma sõpradel seda mitte teha."

Mõtlemapanevad asjaolud, kas pole?

Võtsin ühendust Eesti Suusaliidu esindajaga, kellelt küsisin, kas suusaliit kavatseb Margus Kanguri kohta esitatud tõsiasjade valguses tema liikmelisuse Eesti Suusaliidu juhatuses üle vaadata. Suusaliidu esindaja vastas, et ajakirjanduslike lugude põhjal ei saa otsuseid teha.

Nõus. Aga minu arvates on Eesti Suusaliit pärast selle loo ilmumist ja kahtluste tekkimist ühe nende juhatuse liikme kohta sunnitud temalt aru pärima, kas ja kuivõrd see kõik vastab tõele. Sest avalikel kahtlustel on komme varju heita kõigele, millega kahtlustatav kokku puutub. Igasugused hämarad varjud on küll viimane, mida Eesti Suusaliit enda kohale praegu vajab.

Mis teie arvate, kuidas peaks Eesti Suusaliit nüüd toimima?
******Bellagio Conservatory and Botanical Gardens, Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada. 22. juuni 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Eesti suusakoondise peatreenerit Mati Alaveri (vasakult) usutlevad 2008. aasta kevadel Lahtis ajakirjanikud Veiko Visnapuu ja Deivil Tserp. Foto autor: Jüri Järv, Eesti Suusaliit / Scanpix
Foto 2: Margus Kangur, Eesti Suusaliidu juhatuse liige. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 3: Kes tunneb seda suusatajat? Vihjeks: foto on tehtud 1975. aastal Birkebeinerrenneti finiši järel. Palun ärge pildi infosse piiluge, katsuge puhtalt äratundmise põhjal vastata! Foto autor: Scanpix Sweden
Foto 4: SEB Eesti Ühispanga peahoone. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix

48 Kommentaarid:

At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

foto 3. Ivar Formo

 
At 10:59, Blogger Priit Pullerits said...

10:39: Kiire töö. Kiire võit. Ütlen ausalt, mina poleks teda küll tundnud. Aga nimi on siiski ltuttav. Ent ühtki Formo saavutust küll ei oska öelda.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks on see kõik alles kõmu, midagi ei ole tõestatud.
Teiseks, miks need 16 ettevõtet kohtusse ei põõrdu? Ilmselt pole asi ikka päris nii. Kui keegi on 20 milli võlgu, siis kohtusse põõrdumisest keeldumist põhjendada kohtupidamise ajakuluga, on lapsik.
Kolmandaks, sellises seisus ei ole see Suusaliidu probleem.
Kui tuleb välja, et ebaseaduslikult saadud raha on Suusaliitu pumbatud, siis on põhjust asjaga tegeleda. Praegu seda ei ole ja kellegi oletuste pärast Suusaliidu mainet kahjustama hakata ei ole eetiline.
Uurige (munege) enne asi välja ja siis kaagutage.
Elame õigusriigis ja siin kehtib süütuse presumptsioon.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Formo(55)=4XOM-kuld&ärikas&FIS juhatuse liige. Suri noorelt uppumissurma.

75kg

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

toodud analoogia järgi tuleks PM peatoimetajal kutsuda Priit Pullerits vaibale, kui too on olümpiaraamatusse vigasid täis artikleid kirjutanud. üks teema on põhitöö, teine teema on igasugu muud töövälised toimetamised. neid ei tohiks segamini ajada.

Ivar Formo on 1976 OM 50km võitja.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivar_Formo

siin siis lühiülevaade

mp

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Kanguri kohta avaldatud kahtlustused on kindlasti tõsiseltvõetavad, aga nende seostamine suusaliiduga on küll väga vägivaldne skeem. Samuti on naeruväärne SEBi poolt sponsoreeritavate ürituste boikoteerimise üleskutse. SEBis kaudu teevad oma räpaseid tehinguid kindlasti näiteks ka paljud laps-porno-huvilised ja muidu vastikud inimesed, mis ei tähenda, et SEBi nende tegudega kuidagi seostada saaks.

Kokkuvõttena võiks öelda, et Pullerits tegeleb jälle intriigide otsimise ja suunamisega.

 
At 12:08, Blogger Priit Pullerits said...

Aga äkki - see on oletus, ei enamat, ent selline oletus ei pruugi olla ka täiesti sulepeast imetud - on Kangur saanud suusaliitu spondeerida just seetõttu, et ta on alltöövõtjatega teinud nii, nagu Brinkmann kirjutab, et ta on teinud?

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

See ju vana tõde, et kommunistid olid küüditajad ja mõrtsukad. Pankurid on rahapesijad, advokaadid mõrtsukate suuvoodrid, ajakirjanikud leivaisa ruuporid jne jne. Kui me kõiki pattuteinuid boikoteerima hakkame, siis jääb ju elu plaksti seisma. Ma näiteks olen rõõmus, et Merko, elektrimonopol ja rahapada, vaatamata oma sulitempudele panid headel aegadel õla alla Terviseradade ehitamisele. Ma ei blokeeri ometi sellepärast veel heakorrastatud terviseradu, et rahastajad kahtlase mainega on. Igasugune üleskutse boikoteerimisele ja selle üleskutse levitamine on reaalses elus vaenu õhutamine ja Eestis on selleks olemas vastav paragrahv, et laimu levitajaid vastutusele võtta. Antud juhul on laimu levitajaks osutunud ajakirjanik, kuigi ta kasutab kilbina väga osavalt miskit pisiärimeest, kellel on jumalast savi mis soppa suust välja võib lasta, sest suuvoodri palkamiseks tal pappi veel jagub piisavalt.

Vana Kala

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas nüüd lipsas kogemata üle huulte isiku nimi kes teema lekitas?

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti siinkirjutaja ülaltoodud põhimõtteid ei jaga ja laseb ennast sellistesse afääridesse kiskuda?

 
At 12:29, Blogger Tauno said...

Seekord on tegu vägagi tõsiste kahtlustustega ja ajakirjandus või ajaviite blogi ei ole kõige õigem koht selles osas lõpliku tõe välja selgitamise kohaks.
Eestis on selleks olemas vastavad asutused ja neid tuleks ka teavitada. Politsei majanduskuritegude osakond ning kuna asja on segatud ka üks eesti suurim kommertspanks, siis ka Finatsinpektsioon võiks siin tõstatatud asjaoludest teada saada. Las pädevad organid uurivad asja ja annavad oma hinnangu.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Millistele allikatele tuginedes väidab hr. Pullerits, et Kangur on ESL-i spondeerinud?

JV

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Sponsorrahade paratamatu varjukülg. Muidugi on tore kulutada sponsorite raha. Samas me võime sponsorite raha kulutades ja sponoreid kiites paratamatult enese teadmata toetada hämaraid tegusid. Alltöövõtjail on väga raske oma õigust maksma panna, kui vastas on lugupeetud ja avalikuses kiidetud firma. Mina isiklikult olen Tartu Maratoni klubi üritustele ammu boikotti kuulutanud. Justnimelt liigse kommertsiaalsuse pärast põhimõtteliselt. Mina kedagi teist ennast järgmima ei kutsu. Ülekutsetega tuleb olla ettevaatlik nagu eelnev kommenteerija mainis. Muidu juhtub nagu õnnetu kommenteerijaga natuke teisel põhjusel ühes huumorisaate kommentaariumis.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Ütleme ausalt - artiklis on kirjutatud ainult spekulatsioonidest! Allikaks on avalikkuse jaoks anonüümne kodanik, kellel ei jätku kodanikujulgust avalikult oma nime all näpuga näidates esineda.

Miks ajakirjanik kardab esitada laimulevitaja nime avalikkusele? Eestis on need ajad ammu igavikku vajunud kus keskerakondlasest ajakirjaniku abikaasa võis tellida "katuselt" "võlausaldaja" elusast peast põletamist. Mida see allikas siis kardab ja miks ajakirjanik teda varjab? Miks lugejatele jääb laimaja nimi tedmata?

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas andsid Pärnale tema kingitud rollerid tagasi? Pärn ju ka kahtlaste rahade liigutamistega seotud. Kohtuski tõendatud. Tee seda ja alles siis võid teiste peale näidata.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

see, et pank peamise võlausaldajana läheb potentsiaalse pankroti korral kinnisvaraarendajaga kokkuleppele ja saab allesjäänud vara müügist ainsana osa ei ole eestis kindlasti esmakordne (rääkimata siis maailmast).
pigem on seda juhtunud sadu kordi ja SEB ei ole siin kohe kindlasti ainuke pank sama praktikaga (see on pigem reegel kui erand). ja vaevalt et nad ka oma maine pärast sellega seoses muretseksid.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne: "Kekerakondlase naise poolt palgatud Kii taustainfo" said...

Venemaa kuulus reformipoliitik Galina Starovoitova tapeti kaks aastat tagasi relvast, mille müüs mõrtsukaile Eesti kuritegelik grupeering, leiab Peterburi organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse eriosakond.

1998. aasta 20. novembril Peterburis oma kodumajas tapetud Starovoitova (52) üheks mõrvarelvaks oli USA eriüksuse automaadi Horvaatias valmistatud võltsing Agran 2000. Neid relvi müüsid Peterburis Ida-Virumaalt pärit kurjategijad.

”Mõrvarelv oli väga haruldane ja seetõttu hakkasid meie Venemaa kolleegid tapmise asjaolusid koheselt Eestiga seostama,” ütles keskkriminaalpolitsei Ida regionaalkeskuse komissar Aleksander Zhegulov.

EESTI POLITSEINIKUD KUTSUTI VENEMAALE. Zhegulov ja tollane mõrvagrupi juhtivuurija Boriss Kotljar kutsuti kohe pärast Starovoitova mõrva Peterburgi erakorralisele tööväljasõidule, sest umbes kuu enne mõrva oli Vene miilits osa Eesti päritolu relvaärimeestest vahistanud.

”Nende arvatav liider – Eestis kolmikmõrva tõttu tagaotsitav Igor Kii – pääses vahistamisel kahjuks põgenema,” meenutas Kotljar. ”Sealjuures vigastas ta raskesti ühte eriüksuse OMON liiget.”

Zhegulovi sõnul otsustas mõnda aega relvakaupmeeste tegevust jälginud miilitsaüksus Ida-Virumaa kurjategijad vahistada 1998. aasta 28. oktoobril. Peterburi tänavail toimunud haarangus võeti kinni kolm narvalast, üks Peterburi ja üks Kostroma oblasti elanik. Neilt saadi kätte üks automaat Agran 2000, kaks püstolit ja revolver.

Külmaverelise kurjategijana tuntud Igor Kii suutis oma maastikuautoga põgeneda, sõites talle teele ettehüpanud OMON-lasele otsa. Miilits leidis Kii dziibi hiljem mahajäetuna ühest hoovist.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Kas Eesti Suusaliidu kohale on langenud vastiku kahtluse vari?"
Vastus on "ei"

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav küll kas tolle publitseeritud skeemi avalikustaja Priidule on siin blogis varem mainitud Allan Toodo? Kui nii siis Priit tegeleb oma allikate kaitsmisega ikka väga lõdvalt.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas mitte mitmekorde kriminaalkurjategija Aivo Pärn ei kinkinud sulle rullikuid? Mida nüüd küll peale hakata, seda enam, et tegemist ei ole ainult vastiku kahtlusega, vaid süüdimõsitva otsusega? Hakkame Postimeest boikoteerima?

 
At 17:51, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav, kui ma kasutan nüüd korra anonüümsust, et allikat kaitsta - täiesti legitiimne võte maailma meediapraktikas, muide, mida küll just-mees Rein Lang oma kurikuulsa eelnõuga nullida tahab -, siis on paljud kaarnana kallal, aga kui ma heidan teile ette, et kasutate oma isiklikus sõnavõtus mitte kellegi teise, vaid pelgalt iseenda peitmiseks anonüümsust, siis leiate sada põhjust selle õigustamiseks.

See sai öeldud remargi korras, mitte uue diskussiooni algatamiseks. Nii et jätke reageerimata, ma ei oota ega vaja vastuseid. Sest lepime kokku ühes: teid on massiliselt rohkem - kümneid-kümneid -, mind ainult üks, juba seepärast ei suuda ma teiega võrdselt võidelda. Elu karm paratamatus, mis muud...

 
At 18:01, Blogger Madis said...

Koit Brinkmann - Äripäev

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Ära aja ajaveebi ja ajalehte segi. Tõtt öelda, ma juba muretsesin, miks sa nii pikka aega vait olid.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

See anonüümne postitus on anonüümse postituse veelgi anonüümsema postitaja poolt täiesti anonüümselt ära postitatud.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

PP: Nii et jätke reageerimata, ma ei oota ega vaja vastuseid. Sest lepime kokku ühes: teid on massiliselt rohkem - kümneid-kümneid -, mind ainult üks, juba seepärast ei suuda ma teiega võrdselt võidelda. Elu karm paratamatus, mis muud...

Tartu maratonil on tuhandeid, aga ikka võistled nendega.
Sama siin, küsimus pole kommijate arvus vaid nende tarkuses ja Sinu tarkuses võrreldes nendega.
Endast nõrgemaid Sa suusarajal võidad, tugevamatele kaotad, sama siin.
Jääb mulje, et tahad siin kõiki võita, aga nagu ütlesin, targemaid ei saa võita. Tõsi, neid saab ära kustutada. (Hea, et suusarajal nii teha ei lasta.)
Ja, ei ole vaja võidelda, see on vale suhtumine.
Võib-olla selles probleem ongi, et on vaja tingimata võidelda ja peale jääda.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd kergejõustikust rääkida, siis on seis juppjagu kehvem kui suusatamises. Ainult kolm eestlast lastigi MM-ile peale (mitteühtegi meest). Medali võitmisest rääkimata.
Miks Sa Priit siin sõna ei võta ja näiteks Noolele selgeks ei tee, et kergejõustik on omadega t..a.
Kümbis (marginaalne ala maailmas) nool lõpetas ära ja ongi ala madalseisus. Aastaid elati vanakese Noole najal.
Miks need argumendid ainult suusatamisse sobivad?
Ja kergejõustikus on veel Rahnu, kelle kallal saaks sinusugune mees tükk aega hambaid teritada.
Jääb mulje, et Sa ahistad suusatajaid.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas varasid on kanditud? Kui ettevõttele määratud pankrotihaldur teeb oma tööd by the law, siis on sellele küsimusele varsti vastus olemas. Siinkohal on võlausaldajatel selge võimalus koonduda ja pankrotihalduri tööd juhtida.

Kui pankrotihaldur avalduse alusel algatatakse menetluse kantimise teemal ja selgub suusaliidu juhatuse osalus, siis on see vari olemas ja see tõuseb päevakorda.

SEB-i huvitab laenu tagasisaamine ja loomulikult ei huvita panka alltöövõtjate mure. Iga mees/ettevõte peab oma elu ikka ise elama.

Seega, uuriv ajakirjands ei saa ettevõtjat tema mures aidata, kuid saab suusaliidu kohal olevat varju tekitada. Niikaua, kuni uuriv ajakirjandus ei ole tõde välja selgitanud, võib kirjutis tunduna külajutuna.

 
At 07:44, Anonymous Anonüümne said...

Pankadel seatud kinnistutele hüpoteegid. Kinnistud firmade ainuke väärtus ning nende sundmüügil saavad endale raha esmalt hüpoteegipidaja ning seejärel teised. Ok, esmalt igasugu pankrotihaldurid ja muud. Ehk üritatigi seda vältida? Korraldatakse sundmüük, mille läbi tõenäoliselt ostab pank endale need ning ainuke rõõm ongi mingi tüütu asjaamine ja kopsakad tasud igasugu notaritelt ja halduritelt. Leiti odavam ja lihtsam viis.

See puhtalt oletus. Ükskõik millise variandiga on väikefirmad rahast ilma.

PP-l siis vastamata eesmärkide küsimus...

S.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on ikka kõvasti komplekse seoses naistega, eilses lehes Mihkel Raua raamatu arvustuses tunneb ta kaasa vägistajale(!). Äkki oligi üks hüsteeriline eit?

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Selle pankroti ja muu jama pealt ei teeni ainult pankrotihaldurid. Nagu näha juuresolevalt pildilt, siis ka ajakirjanikud üritavad oma osa saada.
Küsimus on pigem selles, kes kui palju selle nodi eest tööd teeb või pingutada soovib. Kui ajakirjanduses on artikkel ainult oletustega või rajaneb sellele, et keegi kuskil midagi rääkis, siis on ajakirjanikud need, kes ei tee oma tööd korralikult ja loodavad hõlptulu saada.
Kas neile seda ette heita on iseasi, nad ka ju inimesed.
(kuigi vahel võib jääda mulje, et raisakotkad).

 
At 11:13, Blogger Priit Pullerits said...

09:26 - kas te konteksti ka ikka jälgite või lihtsalt leiate ühe lause ja punute selle põhjal üldistuse? kas te ise olete raamatut lugenud? toda ja ka teisi kohti? kas olete noid lugedes ise oma sisemasse vaadanud?

S. - eesmärkide kohta vastasin pikalt - palun otsige eelmiste postituste alt üles ja ärge sundige mind mitu korda sama asja vastama! Eks ju.

 
At 11:28, Anonymous Ants said...

Juriidiliselt ja majanduslikult ei ole siin küll midagi eriskummalist või kuritegelikku. Ettevõtte varaks oli kinnistu, mida arendati (ehitajate kulul kahjuks). Pank oli kinnistu omanik ja tal oli tõenäoliselt suur hüpoteek, mis ületas kinnisvara väärtust. Seega ei oleks ka pankroti puhul tavalised võlausaldajad saanud selle kinnistu realiseerimisest mitte midagi. Seega täiesti tavaline majanduslik-juriidiline situatsioon kinnisvarakrahhi tingimustes, milles kahjuks kaotajaks jäävad ausa töö tegijad, kes olid liiga usaldavad töö tellija suhtes.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

11:13 kas eeldad, et Sinu artikli lugejad peavad eelnevalt raamatu läbi lugema? Kui nii, milleks neile siis enam see artikkel?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

11:13 kas eeldad, et Sinu artikli lugejad peavad eelnevalt raamatu läbi lugema? Kui nii, milleks neile siis enam see artikkel?

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

-kas te ise olete raamatut lugenud? toda ja ka teisi kohti? kas olete noid lugedes ise oma sisemasse vaadanud?- KAS PRIIDUL TEKKIS TAHTMINE OSALEDA?

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

PP:"kas te konteksti ka ikka jälgite või lihtsalt leiate ühe lause ja punute selle põhjal üldistuse? "

See on asi mida Priit ise peaks tegema. Kasvõi viimane artikkel siin, on näha, et konteksti ja tervikut ei osata näha.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP kohale on langenud vastiku kahtluse vari?

PP kasutab rõõmsalt A.Pärna poolt kingitid rollereid. A.Pärn on krim korras karistatud, see pole spekulatsioon nagu see lugu ja uued suured kohtu lood on veel ees.




Priit, kas andsid Pärnale tema kingitud rollerid tagasi? Pärn ju ka kahtlaste rahade liigutamistega seotud. Kohtuski tõendatud. Tee seda ja alles siis võid teiste peale näidata.

13:20

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Et mingil erialal tippu jõuda ja tuntuks saada peab tõsine tegija olema.
Ajakirjanduse kohta see väide ei kehti. Sa ei pea mitte keegi olema, ei erialaselt võimekas ega ka laia silmaringiga. Piisab kui aegajalt irriteerid ning kakud tüli üles ja oledki staarajakirjanik.
Noored kellel on tugev tunnustuse või tuntuse vajadus, õppige ajakirjanikuks (või lihtsalt hakake)!
Sama tuntust läbi spordi saavutada on oluliselt vaevarikkam ja ilma võimetetta võimatu.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Ilma võimeteta spordis on võimalik spordis tuntuks saada. Selleks peab pidevalt kirjutama endast spordis.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

...ilma võimetetta?

Jah, aga ka kõige lihtsamaks sõnavõtuks on siiski vaja mingeid võimeid ja teadmisi. Näiteks seda, et ilmaütlev kääne on ühe t-ga, mitte kahega. Seda õpetatakse vist juba 3. klassis. Tuleb välja, et kommimiseks ei ole isegi nii palju haridust vaja.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Tänan parandamast, aga kas Sul mingi mõte ka on, või närid lihtsalt tähte?

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi oli saade "Targem kui 5.b".
Selles saates oli ainult üks võitja, keegi vangivalvur.Isegi kooliõpetajad ei jõudnud väga kaugele.
Mida see näitab? Väga lihtsat asja, seda, et keegi ei mäleta kõike, mida kolmandas klassis õpiti. Kui keegi mäletab mingit detaili, mida keegi teine ei mäleta, ja hakkab seda teisele ninaalla hööruma, tehes seda halvustavate kommentaaridega, siis see küll haritust ei näita.
Rääkimata teksti sisestamisel tehtud näpukate kallal norimisest.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Issand hoidku! Kas Delfi tähenärijad loevad ka pullekablogi? Minu meelest nühivad need tähenärijad noorpoliitikutena veel põhikooli pinke sest kõrgemale nende mõttelennud küll ei küüni.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Kui need kahtlustused on juba õhku visatud,siis tuleks uurival ajakirjandusel kapist välja tulla.Pullerits võiks ju asjast ka avalikult kirjutada.Seni kuni avalikult asju ei arutata,ei ole see ka suusaliidu asi.Praegu veel.Blogis võib ju kirjutada mida vaid?!
A

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

just just las pullerits laimab avalikult siis saavad reformist tülikaks osutunud meestest lahti. neid ajakirjanikke ongi vaja ju ainult kirstunaelteks.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa mitte vaiki olla, Kivisildnik on laimamisega haakuva teema väga hästi meie ühiskonnas kokkuvõtnud:"Sallimataus, immigratsioon ja maffia üheskoos on majandusmootor missugune.

Eraldi tuleb rõhutada, et meil on immigrante kolm korda rohkem kui europpas keskmiselt, vange on rohkem - tähendab tooraine on, spetsialistid on, vihkamine on, seega kütus on samuti olemas. Erinevalt naftast suurenevad vihaallikad iga aastaga, kohati kordades. Jäävad ainult eetilised probleemid.

Kuritegevus on halb, vihkamine on ka halb, genotsiid ja kõik see on kõige halvem asi üldse, see on nii ja sellele kirjutame kõik kahe käega alla. Absolutselt. Teiselt poolt kanname me kõik Hiinas valmistatud spordijalatseid ja kodud on muudest hiina vidinatest punnis – samas on Hiina genotsiidi, julmuse ja muude pahade asjade poolet üle ilma tuntud. See ei sega meid.

Meie eetika mahutab tõrgeteta endasse tiibetlaste kottimise, teisitimõtlejate rappimise ja orjanduslikule korrale väga lähedase tootmisviisi. See on ainult aastate küsimus, millal me alguses vaikides aga seejärel aina häälekamalt võtame omaks ning kiidame heaks kõik jõledused, kui nad meile aga kuidagi kasulikud on.

Raua ja Anveldi teemade kokkuvõtteks olgu öeldud, et kaks kirjanikku on näinud elu ja sellest aru saanud ning ka oma nägemuse arusaadavaks ning nauditavaks kirjatööks vormistanud. Mida on ajakirjandusel ja analüütikutel sellele vastu panna - ainult tagantjärele tarkust ja vee sogamist."

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Kui inimene suu lahti teeb ja rääkima hakkab, siis on tema rumalus kohe näha (kuulda)
Sama on kirjutamisega.
Head näited on siinsed artiklid.

 

Postita kommentaar

<< Esileht