laupäev, november 12, 2011

Pullerits: Tahtsite emotsiooni? Palun väga!

1:1 pakkusid Postimehe sporditoimetuse kaks jalgpallisõbralikku ajakirjanikku reede pärastlõunal Eesti ja Iirimaa kohtumise tulemuseks. Vähemalt ei läinud nad kaasa üleüldise arulageda hullusega, vaid jäid tasakaalukaks. Aga enne, kui lahkusin toimetusest ärikohtumisele Imre Kose kohvikusse Mozza, ütlesin nii sporditoimetusele kui teistelegi kolleegidele, täiesti tõsiselt, sõnu rõhutades: «Pange tähele, et mida suurem ažiotaaž üles puhutakse, seda valusam tuleb kukkumine reaalsusesse.»

Kui õhtul üle Tallinna raeplatsi kella poole üheksasele Tartu rongile kõndisin, nägin seal iiri jalgpallifänne, nägin õllest ja muust säärasest lägastatud tänavasillutist, nägin klaasikildegi. See siis ongi see kauaigatsetud euroopalik jalgpallikultuur, millest Eesti ka lõpuks osa saab, jooksis mõte läbi pea; see siis ongi üks osa sellest, mis lubab Eestil ka end täisväärtuslikult suurena tunda.

Jõudsin kell üksteist õhtul Tartusse. Heitsin kodus magama, kui kell näitas 23:28. Mul ei tekkinud kiusatustki, et lülitaks teleri mängima ja vaataks, mis tulemusega kohtumine lõpeb. Sellest ei sõltu ju minu elus mitte midagi. Kui ise sporti teed, on hea uni ettevalmistuses oluline osa, ja seda ei tohi võõraste asjadega häirida lasta. Liiati, vanasõnagi ju ütleb: hommik on õhtust targem.

Hommikul, kella poole kümne ajal – laupäevaks tuleb korralikult välja puhata, et jõuda kvaliteetselt trenni teha –, avasin Postimehe ja lugesin, et Eesti sajandi mängust kujunes hoopistükkis iirlaste laulupidu. Ridade vahelt leidsin ka hävitava skoori – 0:4.

Siinkohal on vaja üks tõsiasi väga selgeks teha, et välistada igasugused vääriti mõistmised: ma olin Eesti ja Iirimaa mängus Eesti poolt ja soovisin Eesti võitu.

Aga minu poolehoiust ega soovist, samuti mitte kellegi sinise värvi kandmisest-lehvitamisest ega rahvuslik-pateetilistest kommentaaridest, mille tipmiseks väljenduseks jäi minu silmis minu kunagise tubli tudengi Lennart Kompi kirjutatu, ei olnud reede õhtul Eestile mitte vähimatki kasu. Need ei aidanud karvavõrdki. Või kui kuulata Aivar Pohlakut, kes rääkis mängijate läbipõlemisest, siis võis üleüldine ažiotaaž jalgpallureile hoopis karuteene osutada. Säh teile siis ennastunustavat ja ennastsalgavat poolehoidu – n-ö käru keerasite sellega!

Veel kord: ma olin Eesti poolt, aga olin arulageda ažiotaaži vastu – see oli idiootne, mõõdutundetu ja naeruväärne. Jalgpallureist on mul kahju – selline masendav saun oma kodus võib olla ikka ääretult ruineeriv. Aga jalgpallifanaatikuist ja -haigeist küll mitte: kui keegi on näinud minu senistes sõnavõttudes kahjurõõmu või pahatahtlikkust või parastamist või ironiseerimist või sarkasmi või norimist jms (ma ei saa ju vastutada selle eest, mida keegi näha tahab), siis see ei ole kübetki olnud suunatud Eesti jalgpallurite ja isegi mitte jalgpalli kui sellise vastu, vaid kaine mõistuse kaotanud ja pilvedesse tõusnud jalgpallihaigete ja -fanaatikute vastu.

Mida ma võitsin, et hullusega kaasa ei läinud? Elasin kogu nädala rahulikult oma elu, mitte kellegi võõrast elu. Ei muretsenud asjade pärast, mida pole minu võimuses mõjutada ega muuta ja millest minu elu põrmugi ei sõltu, vaid tegelesin rahulikult oma tööde ja tegemistega. Ei läinud kaasa massipsühhoosiga ega muutunud koos massiga eneseväärikust minetavalt lapsikuks.

Mida ma kaotasin, et hullusega kaasa ei läinud? Ei näe küll mitte midagi sellist.

Jalgpallifanaatikud ja -haiged rääkisid kogu nädala, milliseid suuri emotsioone jalgpall annab ja kui rumal on jalgpallist distantseerudes end nendest võimsatest emotsioonidest ilma jätta.

Nii et tahtsite reede õhtul emotsioone?

Palju õnne: mul on heameel, et neid lõpuks saite!
******
Ajo Mountain Drive, Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Iirlased löövad palli Eesti väravavõrku. Foto autor: Karli Saul, Scanpix Baltics
Foto 2: Iirlased on löönud järjekordse palli Eesti väravavõrku. Foto autor: Karli Saul, Scanpix Baltics
Fotod 3 ja 4: Eestile masendav reede. Fotode autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix

58 Kommentaarid:

At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Mina olin ka ükskõikne ja läksin magama. Aga võib-olla sellepärast, et ma olin ükskõikne ja läksin magama, Eesti kaotaski...

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Kusjuures ma ise ei tundnud seda aziotaazi vähemalgi määral. Kui aziotaaz on lihtsalt rohkem sellel teemal rääkimine, mõtlemine, lugemine siis võib-olla tõesti. Õlut ma rohkem sellel puhul ei tarbinud, muud alkoholi ka mitte. Veidike suurem surin oli enne mängu, aga mängu kaal oli ka suurem. Emotsioonid olid tõesti kehvad. Aga tulemus oli ka vastav.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Kellele me siis nüüd kaasa elada saame?

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Talvel puhus keegi PP üles ülisuurt ažiotaaži selle kohta, et Tartu Maratonil hakkab külm ja juhtuvad igasugused muud halvad asjad. Korraldajate kogemust ignoreerides ja vaid emotsioonidele tuginedes läks PP suisa koomiliseks. Maratoni järgselt saime tema kohta öelda, et mida suurem ažiotaaž üles puhutakse, seda valusam tuleb kukkumine reaalsusesse. Elu on õiglane.

 
At 00:54, Anonymous Anonüümne said...

Laga koristatakse ära, aga need tuhanded kohale lennutatud iirlastest fännid jätsid Eestisse ca miljon eurot. Negatiivne emotsioon on ka emotsioon...
....kellele see mötetu mula tegelikult möeldud on, oma kolleegidele oleks saanud selle ka esmaspäeva hommikul ette vuristada.
Köige enam kära tekitab ikkagi meedia ise, lugedes kokku neid artikleid, kirjutisi, mis nädalaga vaid PM-s ilmunud....lähenedes 20-le, loobusin...ja kui palju kommentaare,palju klikke.... Mm

 
At 02:34, Anonymous Anonüümne said...

to 00:38
Millegipärast olen arvamusel, et ma ei eksi, kui ütlen, et teie sissekanne valmistab Priidule rõõmu ja ta on prõlla (hea L-E murre) ülimalt rahul selle eksistentsi üle.
Miks? Kas PP on masohhist? EI!

Priit pole nii väiklane, et ta mängu ilu ei oskaks nautida (loe: head mängu ei oskaks lugeda, kui nüüd päevakohast jalgpallurite terminoloogiat appi võtta), käigu see pealegi tema pihta.
Ja teie kirjutatu on selle ilu ehedaks kehastuseks.

PP on mängur ja hindab mängu ilu, vägagi. Priit, ma ju ei eksi?

P.S. Kõik, kes annavad ka edaspidi teravalt (peenelt) ja mitte labaselt tuld, neid on suurim rõõm siin kohata, vähemalt minul küll. So, fire!

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa jätta mainimata, et on tore, et me ei pidanud sel nädalavahetusel nägema eesti vastupidavusalade esindajate mannetut esinemist, ilma hormoonisüstita!

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Olgem ausad, kisa oli rohkem ku asi väärt. Tunnistan, et väikene Eesti peab oskama lugu pidada suurte alade väiksematest võitudest, kuid seekord oli ka minu jaoks vinti üle keeratud. Ja üleüldse, ei oska ma kuidagi arvata õllesest seltskonnast (loe proletarjaadist), kes peab ennast spordirahvaks. Ma mõistan, suur osa inimesi Euroopas ongi lihasuretajad, mistõttu neile kõige mugavam ja kättsaavam võimalus argipäevast lõõgastuda ongi õllesaal või pehme diivan koos jalgpalli ja märjukusega, et järjekordne laks käte saada. Ja mis võik siis olla veel mõnusam kui kogetuabil tajuda heaolutunnet, justkui oleks ise olnud platsil ja tegija. Tegelikkus on aga endine. Sa oled ikka vana ja füüsiliselt väsinud, moraalilõtv lumpen, kelle ainus eesmärk on palju lõbu ja vähe tööd.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, tegelikult jäi Priit ikka paljust ilma. Ehkki saab ju ka mängu tagantjärgi vaadata, pole see enam see.
Reede õhtu tõestas, et vutt on suurem kui elu. Tähendab, tõe ja õigusega põle sel miskit pistmist. Hakkasin mõistma, kuidas sai tekkida kommuun usume...Andrust, Aadut, Jossi...Sest vaatates küll ekraanilt sama mängu nägime seal tegelikult erinevat ettendust, mina ja enamus kohtunikusüüdistajaid. Üleskutse - meie omi pekstakse toimib alati.
Spektaakli teine vaatus saab ka uvitav olema, kindel see.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Miks tekkis selline meediahullus?
Sest meediat huvitab see kõige rohkem.
Kas oli samasugune meediahullus, kui käsipallil oli võimalus EM`ile saada?
Ja ma ütlen, et sa jäid paljust ilma kallis Priit.
Kui sind ennast jalgpall ei huvita ja sa vihkad jalgpalli ja Eesti koondist, siis palun, lase vähemalt teistel seda olukorda nautida ja rõõmu tunda.Ma saan aru, et sinu arust saab fännata ainult neid spordialasid, mida sa ise väga oskad.
Meie(jalgpalli) kangelased vähemalt ei tarvita edutarbeks kasvuhormoone jms.Meist räägitakse terves Euroopas niiet jah...
Ja muideks su blogi nimi on suusk, miks sa siis jalgpallist juttu teed
PS:Sa oled peakandidaat aasta jalgpalijobu tiitlile http://foorum.soccernet.ee/showthread.php?1642-Aasta-geenius-ja-jobu&p=1354209#post1354209

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

@02:34

Te väidate, et PP pole väiklane. Kas suudate nimetada kasvõi ühe inimese, kellele PP on omakasupüüdmatult soovinud head? Mina olen märganud PP tegevuses vaid kahte suunda - kas kellelegi ära panna või konvertida mesijutt hilisemaks hüveks.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

11:29
Ole selle jalgpallijobu käibesse laskmisega ettevaatlikum. Rahvas hakkab jalgpallijobuks kutsuma mitte Pulleritse vaid jalgpallifänne endid.
Teiseks, kust võtad, et jalgpallurid drooge ei tarvita. Neil on selleks nii võimalused (raha), motivatsioon (boonused hea mängu eest) kui ka moraalne valmisolek (kuula ainult milline ropendamine väljakutel käib). Ei imestaks kui kogu koondis mängib amfetamiini vms laksu all. Sama rohtu jagas Aadu oma sõduritele julguse suurendamiseks. Siis hakkavad tulema ka kõrgelt mängitud jalad ja räiged taklamised.. Aga selles on sul õigus, et aziotaazhi ajas üles eelkõige Eesti ajakirjandus ehk meedia. Poleks meedia, sh peavoolumeedia nagu PM (ERR Sport on üldse ülikollaseks muutunud) asja rahvusliku suursaavutusena jne üles keerutanud, poleks kellelgi jalgpalli austajatele etteheiteid olnud. Jalgpalli kui mängu vastu ei ole ju kellelgi midagi. Krdi meediajobud!

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Täna joob ta õlut, hüüab "Eesti!",
kannab salli
Homme taas on argipäevas hallis
Täna joob ta õlut, fännab jalgpalli
Homme aga reedab kodumaa nii kalli

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

0:4 on tõsiasi, aga Priidul jäi nägemata, kuidas võideldi 10:11 ja 9:11 vähemuses! Kuidas maruliselt tervitati "kadunud" koondislast Lindperet, kuidas vennastuti, vaatamata "elu ja surma peale tähtsusega" mängule, iirlastega jne. Selle asemel kelgib hea Priit ...padjarandiga oma põsel, ei no palju õnne tõesti!

 
At 15:58, Blogger Madis said...

ažiotaaž-kiremöll

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

seekord olen ma - Priidukene - Sinuga nõus

 
At 17:22, Anonymous Perti Vokk said...

Mina olen samuti Priiduga väga nõus. Naeruväärne jalgpallihaigla oma kojamehega, naeruväärsed sinised sallid, naeruväärne meedia haip, asjale pani krooni veel THI, Eveliina ja Pohlaku püünele ronimine enne avavilet. Kus seda enne nähtud eet president ja tema proua käivad meeskonda kätlemas (hunta-aegses Argentiinas ehk vaid). Pähesaamine oli totaalne. Kust inimestel selline enesekindlus et Eestil on võimalus võita? Ärge nüüd hakake seletama võite Serbia ja Sloveenia üle. Need tulid asjaolust et Eestit lihtsalt alahinnati. Siis veel räägitakse et meil olevat juba oma jagpalliKULTUUR ja -FILOSOOFIA. Lugesin kommentaare kus tehakse üleskutse kirjutada näoraamatusse DISLIKE, et see näitavat kuidas Eestil on olemas jalgpallikultuur. Sõbrad alaväärsuskompleks on selle nimi mitte kultuur. Või et "meie omasid" pekstakse - russitsismid on 20 iseseisvusaastaga hästi omaks võetud. Veel kord, alaväärsuskompleks on selle tantsu nimi.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

"Kus seda enne nähtud eet president ja tema proua käivad meeskonda kätlemas (hunta-aegses Argentiinas ehk vaid). Pähesaamine oli totaalne. "

Hästi öeldud, Perti! 8)

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Jep.Muidugi alahindamine.Ainult tänu sellele väiksemad suuremaid võidavadki

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Perti nimeline ilalõug! Nüüd läksid küll liiale. Sinised sallid on osa rahvuslikust sümboolikast.
President oma sooja osavõtuga spordi tippsündmusest Eestis. Kui see on sinu jaoks niivõrd naeruväärne, siis naerad sa ju oma riigi üle. On sul üldse kodumaa või on 1;6 maailmast sinu kodumaa!

 
At 18:03, Blogger Andres said...

Huvitav on olnud jälgida Eesti jalgpalli arengut. Arengu loomulik osa on ka tagasilöögid. Minu isiklik arvamus on, et jalgpallist saab varem või hiljem Eestis spordiala nr.1, sest siin on tehtud pikka aega edu nimel süsteemset tööd ja ükskord peab see töö hakkama ka korralikke tulemusi andma.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

kellega sa ennast vastandad? emotsiooni kütsid üles ju ajakirjanikud ise... vaata peeglisse, man!

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Kummaline, et PP kelgib, kuidas tema ažiotaažiga kaasa ei läinud. Ometi võime ju eelmisest postitusest lugeda, kuidas ühe ala harrastajad teise ala fännidele ära teeksid... Sellise idee peale saab tulla ainult keegi, kel suures kiremöllus on katus täiesti ära sõitnud.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatult palju lällerdamist teemadel, mis sinu elu ei mõjuta ja mis sind ei huvita. Ole hea mees ja jäägi enda liistude juurde. Ja jumala eest, ajakirjandust ma selle all küll ei mõtle.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall ei ole spordiala nr 1 ühelgi Skandinaaviamaal. Jalgpall on spordiala nr 1 paljudes kolamnda maailma maades. Reeglina ülerahvastatud, korruptiivse kultuuriga, ühedimensioonilise ja kitsapiirilise majandusega riikides nagu Ladina-Ameerikas, aga samuti EL lõunapoolsetes liikmesmaades. Selleks, et jalgpall muutuks Eestis spordialaks nr üks, tuleks Eestisse suurel hulgal tuua sisse migrante. Teine võimalus on ise muutuda. Eestlasele jalgpall ei passi. Eestlane on edukas kettaheites. Seda tõendab ka vene rahvusest tegijate suur osa koondises. Mis ei tähenda, et jalgpalli ei võiks mängida. Muidugi võib. Aga nr 1 alana nägemine on ebareaalne ja ka mittevajalik unistus.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Mäng kui selline kirjutajat sisuliselt üldse ei huvita, mängu ennast ei vaadata. Hinges on täpselt sama tühjus nii enne mängu kui ka pärast mängu, aga ometi kirjutatakse täiesti ebahuvitavast nähtusest blogisse kolm! pikka sissekannet. Sõbrad, kui neil Priidul üldse on, aidake ometi inimest ning sikutage ta surnud seisust üle. Mulle meeldiks kui kirjutatakse asjast, milles ollakse pädev ning kus on näha, et ollakse samas ka hingega asja juures.

PS. Minu poolest oleks Eesti võinud kaotada kasvõi kümme-null, aga järgmine päev võtan jälle oma sinise salli ning usun endiselt Eestisse. Kui tuleb kaotus, siis see võetakse püstipäi vastu, aga luuserid halavad juba enne mängu kui suur koslep hakkab tulema ning piltlikult öeldes ajavad oma taguotsa varakult uurakile, et vastastel lihtsam laksida oleks.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Priidul peaks nüüdseks Tähtveres ringe tehtud olema juba 150-200 tükki, võib-olla ka 250. Palju Sinul on? - see on argument, millega kõik vastupidiselt arvajad blogiomaniku poolt paika pannakse. Lund ei tule vist niipea. Priit võib 500 ringi kätte saada. Siis tuleb pidu! 8)

 
At 21:01, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 02:34 - mängu ilu on osa siinsest fluidumist, ja kui seda osatakse peenelt, labaseks minemata, siis arvan, et ei võta keegi liiga südamesse, kui pihta saab.

08:47 - kas te ise ka aru saite, kui sügav mõte teie väikses kirjutises tegelikult peitub? Te olete tabanud midagi väga olulist ja olemuslikku meie väljasureva Euroopa juures. Kurat, mees, you are a f***ing genius, and I mean it. Braavo, hea töö! PS: Ja kas mõtet laenata võib, et seda võimalusel meinstriimmeedias edasi arendada, pliiz? Minu lugupidamine.

11:29 - ütlete minu kohta: "Kui sind ennast jalgpall ei huvita ja sa vihkad jalgpalli ja Eesti koondist..." - kas tõesti on palju paluda, et enne, kui te oma mölakasti (sic!) lahti keerate ja lahmima hakkate, loete ikka mu sissekande läbi - just teiesugusele lollpeale (sic!) on mul sinna kirjutatud rõhutatult, et ma ei vihka Eesti koondist ega jalgpalli - vaadake, va pimeloom, see on seal sõna-sõnalt kirjas. Mis asja te mölisete, kurat, ah?! Lisaks kirjutate: "Ja muideks su blogi nimi on suusk..." - no see on küll üle igasuguse mõistuse! Vaadake järele: blogi nimi on spordiblogi!

12:14 - "Kas suudate nimetada kasvõi ühe inimese, kellele PP on omakasupüüdmatult soovinud head?" Vastan: see nimekiri on ülipikk. Ma ei kanna, muide, viha isegi nende peale, kes mulle on haiget teinud, kaikaid kodaraisse loopinud, jalga ette pannud. Te suurim viga on see, et te ajate sassi minu kirjutised minu endaga - te teete klassikalise suurvea: ilmselt arvate ka, et see, kes mängib filmis mõrvarit või litsi, on ka ise kas mõrvar või lits. Soovin teile südamest kõike head, 12:14, siiralt!

14:59 - seda kõike olen ma näinud ja kogenud - ja erinevalt teist omal nahal. Ma olen võidelnud 1:5000 seisus nt Tartu maratonil (kunagi kirjutas Eesti Ekspresski sel teemal, et Pullerits versus Eesti). Ma olen saanud seda sooja tervitustunnet, kui ilmun suusamaratonide starti - kui paljud seal, kes tegelikult mind võita ihkavad, mind alati sõbraliku naeratusega tervitades vastu võtavad. Ma ei arva, et eksin, kui väidan, et olen omas grupis üks tuntumaid sõitjaid. Mul ei ole vaja selle kõige kogemiseks, mida te kirjeldasite, elada kellegi teise elu.

18:14 - palun ärge tehke seda viga, et panete kõik ajakirjanikud ühte patta. Nii nagu kõik arstid ei ole lollid, ei ole ka kõik ajakirjanikud jalgpalli kiremöllu (aitäh, Madis!) üleskütjad. Näiteks minu tegevus on selle vastane olnud algusest peale.

19:19 - ja kes teie üldse selline olete, et tulete mulle ütlema, millega mul kõlbab tegelda ja millega mitte? Olete anonüümne numbriga tegelane nagu Buchenwaldi vang.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Peavoolu meediaväljaandest PM võib siis homme lugeda kokkuvõtet suusablogi kommentaaridest?

 
At 21:22, Anonymous Perti Vokk said...

Anonüümse 19.28 suurepärane kommentaar võhikust Andres Kebale.
Ma ei näe mitte ühtegi argumenteeritud põhjust miks peaks jalgpall saama spordiks number.1 Eestis. Isiklikud soovmõtlemised ei kvalifitseeru selleks mitte (argumendiks ma mõtlen). Veel selline, et meie kliimavöötmes on pime ja külm aeg liiga pikk. Sisehallide ehitamiseks ei ole liigset jõukust kuskilt võtta.
Lisaks veel rahvastikuressurss. Me ei saa murdmaasuusas 4 meest teatesõiduks kokku et nishialal läbi lüüa. Kuidas te saate 22 meest kokku, et maailma enimharrastataval alal läbi lüüa?
Ühte põlvkonda (isegi mitte 2) ei sünni ühel ajal 22 ott-mõtsnikku (mis oleks eelduseks näiteks EM-ile jõuda). Mehed jätke soovunelmates elamine.

Siin käiks nagu mingid jalgpallihaigla sellid kommenteerimas. Tehke endale oma blogi, kui Priidu oma nutma ajab.

 
At 21:33, Blogger MargusN said...

Et 19:28-t natukene harida, siis võib öelda, et Rootsi spordiala nr 1 on jalgpall. Talvel on hoki. Samuti on meil talvel jalgpall surnud ning siis suusad, koss jms esiplaanil. Ütleks et on kaks nr 1-e. Raske on seal võrrelda Jalgpalli ja hokit, sest nad lihtsalt on eri aegadel. Arvestades, et talvel kui nende kohalik liiga seisab on pidevalt meedia täis välismaa jalkat. Hokit aga suvel kuskil pole, seega tegelikult on ikka Jalkat nagu rohkem seal riigis. Räägin oma mitme aasta pikkusest kogemusest ning kuna Taaniga ka tihe seos, tundub et Taanis on pigem ka Jalka seal ikka päris top'is.
Ja Andres Keba jutt on puhas tõsi. Süsteemne töö ka tekitab edu. Korvpall on tänu selle puudusele tiba surnud. Suusatamine peab nüüd ootama, et Einaste, Tamjärv, jt noored hakkaks mehetegusid tegema, et see süsteemsus tekkida saaks. Jalgpallis on üks hull süsteemi püsti hoidnud, suusatamises peavad selle populaarsust hoidma ainult suusatajad.

 
At 21:42, Blogger Priit Pullerits said...

Ja juba läks jälle lahti... kõik kordub taas. Mis oli õhtuse AK spordisaate esimene lugu? Naks reporter Anu Säärits tegi pika reportaaži Eesti koondise Dublinisse sõidust ja teisipäevasest matšist. Andke andeks, aga mida sealt veel loota on? Eestil on kolm olulist meest kaartidega väljas, Iirimaa on lubanud asja võiduka lõpuni viia. Ehk õpitakse vigadest ja ei tõusta seekord enam taevasse? Aga ei ole vist selle fännide seltskonnaga seda lootust...

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

"Siin käiks nagu mingid jalgpallihaigla sellid kommenteerimas." no kuradi kurat! ilmselt enamus siinseid kommijaid eelistaks, et siin poleks sõnagi jalgpallist. meie pole neid sissekandeid blogisse teinud. tõesti ei oota siit ei üht ega teistpidi teksti jalgpalli kohta. seda enam, et Pp ise kurdab, et kusagil muud pole, kui jalgpall ja jalgpall. ja jahub siin ka koguaeg sellest. ma vaatasin ka jalgpalli ja teisip vaatan jälle ja hoian eestile pöialt. aga enamuse meedias ilmunud infot jalkast jätsin lugemata-vaatamata ja see ei häirinud mind üldse. võiks ka öelda, go f..k yourself, see on vist heakskiidetud viisakus siin :)

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsime emotsiooni! Tänan väga! ja saimegi emotsiooni, seekord kahjuks negatiivse. aga sellega arvestab ikkagi enamus, et emotsioon võib ka - olla. elu ei saadgi nii elada, et valid ainult sellised asjad, mis kindlalt pos on ja väldid kõike negatiivset.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Tahtsime emotsiooni! Tänan väga! ja saimegi emotsiooni, seekord kahjuks negatiivse. aga sellega arvestab ikkagi enamus, et emotsioon võib ka - olla. elu ei saadgi nii elada, et valid ainult sellised asjad, mis kindlalt pos on ja väldid kõike negatiivset.

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

High five, Perti! 8)

Aga Andres Keba võhikuks ma ei nimetaks. Kebal on väga huvitav blogi ja nooruses on ta mitut ala, kui õigesti mäletan, siis ka pisut jalgpalli harrastanud. Lgp Margus N: Rootsis on jalgpall nr 1 võib-olla selles mõttes, et iga poiss mängib jalkat. Rahvusliku identiteeti ja mentaliteeti mõjutavate ja määravate aladena me jalgpalli Rootsis-Norras-Soomes siiski ju ei näe. Gunde Svani sarnast jalgpalli iidolit neis maades vastu panna ei ole. Oskar Loorits, kes kirjutas eestlaste meelest, tänapäeval ehk hoitaks: ärge jalgpalli liiga palju arendage, see võib muuta eestlaste mentaliteeti! Võib-olla asi nii hull ei ole, aga rahvusliku spordiala paikapanek ei tohiks toimuda uisapäi. 8)

19:28

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Taanlastel on tõesti jalgpall võib-olla nr 1. Neil on ka tiitlisarjadest ju väljapaistvaid saavutusi. Aga taanlased pole ju õiged skandinaavlased. Taanlased on nagu hollandlased - oma keele suuresti kaotanud, inglise mõju all suuresti..

 
At 22:10, Blogger Madis said...

Tänusõna kuulub pigem Eesti Keele Instituudile. Nemad on meile võimaldanud hea keeleportaali. Õigekirja osas on meil veebitekstid/kommentaarid kõvasti alla käinud. Üritagem siis seda kultuuri tõsta ja omakeelsemaid väljendeid kasutada.

Aga mis puudutab seda 1:5000 võitlust, Priit, siis pole see minu arvates päris õige number, kui Sa just stardigrupist 5000+ ei startinud. Stardi õige kõige lõpust ja vaata kuidas võitlus siis sujub.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Rahvuslik mentaliteet ja suusatamine? Kas see kus 5 meest väikese ringi sõidavad? Sorry mehed, ei ole seda suusatamist enam. Ja seda õiget nutavad taga ka skandinaavlased.

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

mind häirib, kui üritatakse koostada pingerida - milline ala on nr. 1 ... jne.
saaks ehk üle.
päikest
Peip

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

AK teleuudis näitab meile jalgpallureid lennukis kohti valimas, pintsakuid selga ajamas, jalgpallureid pagasitransportööri juures. Juurde sügavamõttelist juttu sellest, et eesseisev mäng "saab olema meile psüühiliselt ja füüsiliselt raske" (treener Tarmo Rüütli). Anu Säärits ja kaamerameeskond teeb tehniliselt head tööd, kuid näha on, et ERR Sporditoimetus ei suuda muutunud oludes kurssi korrigeerida ja jätkab inertsist. Dublinisse sõidul ei ole ju edasipääsu seisukohalt enam mingit tähtsust. Võtke seda kui sõpruskohtumist. See Trappazini kirjutab ju ka The Irish Independent'is, et eestlasi tuleb väärikalt kohelda, mitte liiga palju peksta..

Samal ajal .. Ilja Nikolajev on täna jooksnud Torino maratonil 2:22. See on Eesti selle aasta tippaeg. Ja kõva aeg.

Ma paneks Nikolajevi tulemuse Iirimaale lennureisi suhtes ettepoole.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mida pr president Ilves mängu kohta ütles? Kas Sa oleks soovitanud tal c*** sõna kasutada?

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Mina elasin Eestile väga kaasa ja see, et Eesti kaotas ja kaotas suurelt tekitas minus suurt meelehärmi. Samas häbi pole mitte kukkuda, vaid häbi on kauaks lamama jääda. Mina fännina ei jää kauaks lamama. Oli mis seal mängus oli, aga 4:0 kaotus on tõsiasi ja nii on, kuid siiski hetkel. Küll tulevikus tulevad paremad mängud. Vaadates üldiselt jalgpalli arengut Eestis, siis ei tohiks ka kõige suuremal võhikul kahtlust tekkida, et ollakse õigel teel.

Kokkuvõtteks ütleks, et nii nagu sportlane peab ka fänn oskama kaotada. Kuigi ma sain sellest mängust negatiivse emotsiooni, siis ma ei kahetse seda põrmugi, sest ma suudan selle kaotuse ära seedida. Samamoodi nagu jalgpallurid, muutusin ka mina inimesena natukene tugevamaks, mitte nõrgemaks. Vaat seda ma saingi sellest mängust Priit.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

eilne artikkel kustutatud?

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

02.34 - muidugi võib ja igati toetan.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutab - Mida ma kaotasin, et hullusega kaasa ei läinud?
Lugeja tähelepanek: viimaste päevade jooksul PP poolt 3 sissekannet blogisse jalgpalliga seotud teemadel (neljapäeval, reedel ja laupäeval). Lisaks ka sõnavõtud blogi kommentaariumi osas.
Lugeja hinnang: mulle tundub, et ka hulluse üle arutamine on hullusega kaasaminek. Pigem lisasid blogi sissekanded ainult õli tulle ning paisutasid ažiotaaži veelgi suuremaks. Kõrvalvaataja jaoks ei ole vahet kas arvamus mingi teema kohta on pro või kontra. Loeb see kas osaled diskussioonis või mitte.
Lõplik otsus: PP osales täiemõõduliselt jalgpalliažiotaaži.

Siim

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! Kas kellelgi on soov müüa NNN uisustiili saabast? Jala nr 45 1/3 või 46. Ma ostaks ära heameelega.

Teet

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Ah jaa..teine küsimus oleks võrdluse kohapealt:
Kui osta uus uisusaabas, siis poodides on 170.- Eur-i nii Fischeri RC5 (ülevalt kolmas) kui Madshuse rps (ülevalt teine) ja Alpina valget värvi (ülevalt teine) saapad. Millist soovitaksite?
Suusatan päris palju. Põhjapanev näitaja on Tartu Maratoni eelmise aasta koht 1490 ja Haanjas 362 koht. Nüüd otsustasin ka uisku sõita.
Teet

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Ise julgen sulle Alpina soovitada! Aga proovi enne jalga, sest saabas peab kohe mugav olema!

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuumad uudised. 1. Ansip vigastas õlga - ehk mis saab peaministri suusahoojast? 2. Lalluka sõi-jõi-süstis-eisüstinud-eisöönud-eijoonud kasvuhormooni?

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

ERR Spordi meediamasin töötab täie võimsusega edasi, tootes arvutult jalgpalli"crap"-i stiilis a la mis üks või teine arvab jne jne.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Viimased aastad ajalehte Postimees Tartu nelikürituse võistluste eelselt ja järgselt avades olen ma olnud sunnitud nägema mind absoluutselt mittehuvitavat juttu ühe rahvasportlase Pulleritsu saavutustest. Kuigi võistlejaid-osalejaid on tuhandetes, on Postimehe jaoks ainuvõimalik aastast aastasse üles haipida vaid ühte rahvasportlast nendest, lüües lokku ja puhudes selle tegelase iga liigutuse ümber azitotaazi üles. Pean ütlema, ma mind jätab täiesti külmaks, mitmendal kohal lõpetas Pullerits või kuidas tal läks või mida ütlesid viiekümnendat korda Art Soonets või mõni Pulleritsu kolleeg Eesti Meediast. Jumala ükskõik. Minu elu ei muuda Pulleritsu rahvasportlaseks olemine mitte üks raas, ei innusta sporti tegema ega ei võta ka ära rõõmu sporditegemisest. Lähen alati täiesti rahuliku südamega magama ja ei tunne mingit huvi, kas Pullerits oli 170 või 171 kohal seekord. Või 181. Jumala suva. Soovitan ka ajalehele Postimees, et võtke nüüd maratonide eelselt ja järgselt rahulikumalt ja ärge puhuge üles nii palju mõttetut aziotaazi ühe rahvasportlase ümber, kes ise arvab, et tema ümber pöörleb maakera ja et kõik inimesed võrdlevad ennast temaga. Mina ei ole iial võrrelnud, pigem vastupidi ja ma ei tea ka ühtegi inimest, kes ennast Pulleritsuga võrdleks.
Tanel

 
At 19:26, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh kirjutamast, Tanel, aga kohe järgmise sissekandega annan minu-ažiotaažile hagu juurde, sest tegelikult oli minust viimati Tartu Postimehes seoses neliküritusega juttu ligi kaks aastat tagasi, kui vahendasin 2010. aasta Tartu maratoni järel oma muljeid sellelt võistluselt. Aga mul on hea meel, et mu üksikud kirjutised ja tegemised teie mällu nii kustumatu jälje on jätnud.

 
At 20:26, Blogger Andrus said...

Vaatasin just venelaste ilmaennustust, krd masendav ilm, kaks nädalat lubab sooja, suusatamise asemel peaks hoopis kartuli või vilja maha panema. Ilmselt kukun ennast ennem rullidel vigaseks nagu Ansip, kui lumi ükskord maha tuleb.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits hakkas esimesena (vaadake mis aastal see blogi on asutatud!) kasutama tehnikat, mida alles nüüd on (üpris edukalt) hakanud rakendama ka sellised staarid nagu Taaramäe ja Kümmel. Vaadake kuidas Kümmel end sprindikoondise blogis "haibib". Keegi ajakirjanik võttis aga just kusagil sõna, et seda on vähe. Oma blogi olevat hädavajalik igal sportlasel. Paljud seda aga ei suuda. Siis tulebki nii, et "rahvasportlane" steals the show. Ise seda tahtmatagi.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Päris twelve ei paneks, aga ten points küll Priidule 19:26 vastuse eest.
Lakooniline, emotsioonideta, väärikalt paikapanev, vahe, lööv.
Puhtad toonid - ilus.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

lisan 22:18-le.

Ja nagu alati - vigaste väidetega.

 
At 02:20, Blogger المتوكل على الله said...

شركة تنظيف موكيت بالرياض تتخصص فى القيام بأعمال تنظيف الموكيت ونظرا لحساسية التعامل مع الموكيت فشركتنا افضل شركة تنظيف موكيت بالرياض تعتمد على أدوات محددة لسلامة الموكيت وعدم تجريحه
ركن كلين للصيانة والنظافة

 

Postita kommentaar

<< Esileht