neljapäev, juuni 18, 2015

Pullerits: Kuidas spordimees peab säästma väärtuslikku energiat?

«Mister Pullerits?» kõlab küsimus pigem nendinguna. «Welcome!» Küsija valge särk kiiskab tema tumeda vesti taustal eriti eredalt. Ta seletab: meil on siin kaks lounge’i – üks on tavaline (ta osutab käega selja taha) ja teine on Premium Lounge (ta viitab käega paremale). «Teie võite minna mõlemasse,» lausub ta, ent lisab sealsamas: «Soovitan teil minna siiski Premium Lounge’i. Seal on ka saun ja duširuum.»

Võtan soovitust kuulda. Mitte et ma trennist pesemata oleks. Ja mitte, et ma oleks soovinud sauna minna. Kuigi võiks ju. Sest see kõik on hinna sees. Aga kui juba soovitatakse, tuleb alati võtta parim.

Helsingi lennujaama Premium Lounge’is, mis asub 36. ja 37. lennuvärava vahel – väravaid on 38, kuigi suured sildid kuulutavad ka 39. ja 40. värava olemasolu –, ei ole, nagu näen, varasel pärastlõunal palju rahvast. Peale minu vaid kolm-neli meest. Asetan oma kotid laua äärde toolile. Võtan kausi porgandisuppi, kõrvale juustu ja sinki. Seejärel varda otsas praetud magusad lihatükid, juurde salatit. Ja lõpuks mitut sorti magustoitu.

«Sir, kas ma võin teile midagi juua pakkuda?» tuleb teiseltpoolt letti küsimus. Riiuleil seisavad reas õlled, šampanja ja vein, lisaks igasugu kangem kraam.

«Mis nendes kahes kannus on?» osutan taamale.

«Ühes on õuna- ja teises apelsinimahl.»

«Ma võtan klaasi õunamahla.»

Kõht täis, sean end kõrge seljatoega lumivalgesse nahktooli. Parandan mõned tudengite järeleksami tööd.

Siis meenub, kuidas Eesti suusakoondise endine peatreener Mati Alaver rääkis aastaid tagasi, kui tähtis on lennureisil, et pikk sõit sportlast ei kurnaks. Ta rääkis, kuidas peab valima sellise marsruudi, kus on võimalikult vähe lennujaamas passimist ja ümberistumist. Aga millest ta kindlasti ei rääkinud – et pikki lende ära tee eales turisti- ehk economy-klassis, sest need kurnavad ja pigistavad su energiast tühjaks; eriti, kui oled pikka kasvu sportlane. Aga kui paljud Eesti sportlased arvestavad sellega, et äri- ehk business-klassi valik aitab neil võistlemiseks kullahinnalist energiat ja särtsu säästa?

Otsustasin järele proovida. Teekond viib Chicagosse, kus sealne hokimeeskond Blackhawks liikus Stanley karika võidu kursil (fotol paremal). Sinna viib nüüd Finnairi otselend (AY9; foto ülal vasakul).

Juba enne, kui pardale astun, algab hoolitsus pihta. Stjuardess ulatab avala naeratuse saatel valge raamiga päikseprillid ja Marimekko disainiga rahakoti. Mul on koht 2A (fotol all vasakul). Selgub, et see on individuaalkoht akna all. Ei vasakul ega paremal käel istu kedagi. Seal on lauad ehk alused, kuhu oma asju asetada. Paigutan sinna paar kodunt kaasa võetud raamatut Chicagost ning Vanity Fairi kaks viimast numbrit. Istmel lebavad suured kõrvaklapid, mitte sellised tillukesed, mis turistiklassis kõrva tuleb torkida.

Ma ei jõua veel istetki võtta, kui järgmine stjuardess pakub kandikul kolme sorti jooki. Üks neist on kihisev šampus. Valin seekord apelsinimahla.

Vaevalt istunud, tuleb kolmas stjuardess ja ulatab Marimekko disainiga kotikese. Selles on kahte sorti niisutavaid kreeme, kõrvatropid, hambahari ja -pasta ning muud nipet-näpet.

Peagi tuleb neljas stjuardess. «Oih, sir,» küsib ta, «kas te susse ei olegi saanud?»

Tõsi, ei olnud. Ta toob. Võtan kingad jalast ja ajan pehmed sussid jala otsa. Kohe hakkab kergem ja õhulisem tunne. (Olgu, tunnistan üles: sussid on pisut väiksed. Aga paremad ikka, kui kanged kingad või paljad jalad.)

Uurin ajaviiteks shopping listi. Swarovski kristallidega kell – üle 300 euro. Kaaviarikreemid – üle 100 euro. Aga kas ma vajan neid?

Kui lennuk jõuab pilvepiirist kõrgemale, tuuakse menüü ja veinikaart. Lõuna, nagu nähtub, on neljakäiguline. Stjuuard laotab mu lauale lumivalge paksust tugevast riidest laudlina. Alustuseks on marineeritud merisiig koos spargliga. Tellin kõrvale klaasi punast 2008 Chateau Larose Pergansoni. Edasi: starter on suitsulõhe punase sibula ja magusa leivaga.

«Soovite veel veini?» tuleb küsimus.

«Ei, tänan. Võtan klaasi apelsinimahla.»

Siis tuleb pearoog. Valikuid on kolm. Olin juba varem, enne suure söömaaja algust, valinud Fiorella pasta küüslaugukastme, kuivatatud tomatite ja mozzarella juustuga. Stjuuard pakub kandikul leiba. Millist valida? Palun küüslauguleiba.

«Kas üks või kaks viilu?» järgneb küsimus.

«Paluks kaks, kui teistele ka ikka jätkub.» (Istun ju äriklassi teises reas.)

«Ohh, leiba on meil küll,» tuleb naeratades julgustus.

Unustasin lisada, et iga toidukorraga tuuakse uued, lumivalgesse tugevasse riidesse keeratud hõbedaselt läiklevad noad ja kahvlid.

Magustoiduks valin pakutavast Häagen-Dazsi maasikamaitselise juustukoogijäätise.

See kõik, nagu selgub, on alles soojendus. Juba siis, kui end Helsingis kohale sättisin, astus mulle ligi ligikaudu 60-aastane lenduri vormis härrasmees ja küsis, kas ma soome keelt oskan. Ütlesin, et kahjuks mitte. Ta jätkas siis inglise keeles, märkides tagasihoidlikult, et on sel lennul kapten, ning palus, kas ta võib lennu ajal minu selja taga lae alt juhtmega voolu võtta, et ega see mind äkki sega.

«Võtke aga võtke,» vastasin, «tehke mida iganes, peaasi, et lend oleks turvaline.»

«Ei, see pole turvalisuse pärast,» lausus ta, «vaid pigem mugavuse pärast.»

Ja siis, kui kõigil kõht täis ning olen asunud Vanity Fairist lugema lugu Ameerika konservatiivsete vaadetega poliitikakommentaatorist Dinesh D’Souzast, kes on vasakliberaalidele palju peavalu põhjustanud – näiteks on ta kirjutanud raamatu Barack Obama vihast – ning keda vasakpoolsed on seepärast taga kiusanud, kogunevad kuus meest-naist äriklassi salongi etteotsa. Ühel ripub kaelas hiiglaslik saksofon – väidetavalt suurim, mida Finnairi lennul kunagi nähtud –, teisel kitarr, kolmas seab vahekäiku trummikomplekti. Lennuk liigub samal ajal 10 363 meetri kõrgusel kiirusega 866 km/h, akna taga on 53 külmakraadi. Bänd esitab teemakohase bluusiloo «Sweet Home Chicago» ja veel ühe pala, mille pealkirja ma tuvastada ei suuda. Sest mis äriklassi reis see oleks, kui puuduks live-bänd, on ju?

Peagi pean tualetti minema. See, erinevalt turistiklassi kempsudest, on aknaga. Riiulil seisavad pudelid suuloputusvedelikuga, eraldi kilekottidesse on pakitud habemeajamisvarutus. Lisaks mingid Prantsuse kreemid.

Omal kohal tagasi, tuuakse šokolaadikomme ja küpsiseid. Pakutakse pudelit vett. «Tänan, ei,» ütlen viisakalt ära ja põhjendan: «Hoiame vett kokku.»

Uurin istet. See pakub seljamassaaži. Samuti poollamavat asendit (fotol vasakul). Ja kõige krooniks täiesti horisontaalset aset. Jalgade osa sõidab kahe eesistuja vahele (loomulikult on mu jalgade osa kahe eesistuja vahelise laua all täielikult peidus ja kaetud). Kuna minu mõlemal poolel on laud, tähendab see, et sinna alla saavad liuelda minu taga istujate jalad. (Minu taga on kaks kõrvuti kohta.) Seega näitab lihtne arvutus, et võrreldes turistiklassiga võtan ma omal kohal nelja inimese ruumi.

Vaatan ära «Ameerika snaiperi», mis jäi kinos nägemata. Seejärel lasengi istme horisontaalseks ning teen pooletunnise uinaku. Teen kindlaks, et kel pikkust alla 190 cm, mahub sinna täies pikkuses sirgelt magama.

Poolteist tundi enne Chicagosse jõudmist tuuakse jälle süüa. «Kas soovite burgerit või...?» kõlab küsimus. Too teine, mille nimest ma aru ei saa, on mingi pasta, nagu endale seletada lasen.

«Pastat ma juba sõin, seega võtan burgeri.»

Nii puhanuna nagu seekord, ehkki lennureis oli pikk pisut rohkem kui üheksa tundi, ei ole ma veel kunagi Ameerikasse jõudnud. Mõistagi lasevad stjuardessid äriklassi reisijad enne teisi lennukist välja, et ei peaks immigratsioonitalituse sabas väga pikalt passima.

Miks sellest kõigest siin kirjutada? Aga seepärast, et Eesti sportlased, kel ees pikk lennureis – näiteks Pekingisse kergejõustiku MMile või Rio de Janeiro olümpiale – ja kes pretendeerivad kohale esikaheksas, ei rahulduks neile pakutavata turistiklassi piletitega, vaid nõuaksid endale pileteid äriklassi, kus nad säilitavad aasta tähtsaimaks etteasteks vajalikku särtsu ja energiat. See on Eesti spordile väike hind võrreldes selle vahega, kas tulla pronksile ja teha ajalugu või jääda neljandaks ja kaduda kõigi mälust.
******
 A view from the edge of Orange Cliffs towards the Maze, with Bagpipe Butte in the background left of center; Canyonlands National Park, Utah. 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Michael Jordani šnitslirestoran Chicagos Magnificent Mile'il. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Helsingi-Chicago lennuliini avamine Helsingi lennujaamas 13. juunil. Esineb Finnairi töötajate bänd. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Chicago pilvelõhkujate akendel kuvatud valgus tähistab Stanley karika võitu 2013. aastal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Äriklassi koht A2 Finnari lennukis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Chicago kuulsad pilvelõhkujad Trump Tower ja Wrigley Building. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Priit Pullerits pildistamas enda ja Chicago pilvelõhkujate peegeldust Cloud Gate'i skulptuurilt Millenniumi pargis. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 7: Chicago ikooniline märk Chicago teatri fassaadil. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 8: Äriklassi koht A2 Finnari lennukis. Esiplaanil õhtusöök poolteist tundi enne maandumist Chicagos. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 9: Tükike Chicago panoraami vaadatuna Michigani järvelt. Foto autor: Priit Pullerits

112 Kommentaarid:

At 07:21, Anonymous Anonüümne said...

Taga pikaliolija virutab jalaga kastis vastu eesolija käepidet.
Söök ja jook lendab karbikesest.
- Wtf!
- Excuse me, sir. I was sleeping.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Mida teha Chigagos? Kas vabatahtlikult on seal mõtet tuuritada? Äri asjus on muidugi teine törts. Ehh aga PP pole nigu ärimehe gabariitidega eriti veel pärast seda 5$ intsidenti.

 
At 08:48, Anonymous Vootele Võrumaalt, endisest S.Kirovi kolhoosist said...

Seekord ei hakanud lugu lugemagi, läksin kohe lõppu kus algab kommentaarium, sest siin toimub tõeline asjade arutuelu.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Foto 1 allkirjas on viga - Michael Jordan.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Alaver rääkis enda ja oma saavutuste eest. Vana mees oli väsinud sportlaste vingumisest, et jalad ei mahu ära. Vene armees öeldi siis, et ohvitser ei ole oma pagunite kõrgusel sellise ebaspartaliku ninakirtsutamise pärast. Pealegi meeldib ka vanale obesele kaeru krõmpsutada ja mis see laiutamine äriklassis siis muud ongi. Eks muidugi Matil oli ärimehe vaistu kah. Tahtis kah ennast paremast klassist inimesena tunda ning kohe pea lõikas, et peab siduma äriklassi nõudmise medalitega. No aga tema metoodika oli ju ka tuntud ja pealegi protiimidel on lausa omad lennukid (räägime siinkohal siiski meeskonnaaaladest). Samas pole kuulda olnud, et jalgpallikoondise lennukil oleks istmete vahed laiemaks venitatud. Seega jah, ei tasu usk´uda kõike, mida PR-na meediasse või ajakirjanikele ette söödetakse. Selleks, et valskust ja omakasu läbinäha ei piisa kahjuks PP IQ-st nagu ülalolevast jutust aimata võib.

Samas meenutab käesolev jutt tüüpilist PP häma. Kas pole mitte Chicago tripi Pekingiga sidumise põhjus just http://www.oriental33.org/ uksetaguse külastamise soov? See seletakas kõik.

 
At 09:48, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, seda ei juhtu, 07:21, olge mureta. Minge ja tutvuge istekohtade ehitusega, siis veendute selles ise.

08:22 - Chicago on arhitektuuriliselt Ameerika huvitavamaid linnu. See on pilvelõhkujate sünnilinn ja neid on seal väga eripalgelisi. Laske asjatundjal endale seletada, nagu ma lasin, ja veendute selles ise. Samas on vanad uhked häärberid, näiteks Gold Coastil. Lisaks urban renewal projects - endine politseinik, kes nüüd pensionipõlves mind oma musta Ford Expeditioniga ringi sõidutas, rääkis ja näitas, millised suured muudatused on linnas toimunud, alates kas või Millennium Parkist ja Grant Parkist. Tagatipuks on Chicago süda kompaktne, jalgsi täiesti tutvutav. Ja viimasel ajal on seal panustatud kõvasti selleks, et inimesed liiguksid vähem autodega ja rohkem jalgratastega. Aga see oleks hoopis eraldi lugu.

09:07 - tänan tähelepanu juhtimast. Parandasin vea.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Jälle ajab vanameister jama.

Wrigley Building oli küll esimene üle 100 m hoone Chicagos aga Woolworth Building New Yorgis valmis juba 7 aastat varem ja oli pea 2 korda kõrgem.

Tõsi Chigagos valmistati esimene 10 kordne terashoone maailmas, mille põhimõttel on valminud pilvelõhkujad, kuid see on oluline vaid inseneride vaatepunktist mitte aga linnakodanike omast, sest nii Chicagos kui New Yorgis oli juba siis oluliselt kõrgemaid hooneid.

Ära usu kohalikke haipijaid. Nii tõmmataksegi ullikesi alt, kes usaldavad inimesi tänavalt. Shame!

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Tavaliselt ikka lendajad räägivad millega sõideti. Seekord siis Airbus A330-300 (333) V2

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Lugejatel ei tohiks jääda muljet, et sõitsite esimest korda äriklassis.

 
At 14:12, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Lugege sõbrad Postimehe juhtkirja ja allolevaid kommentaare (enne kui need kustutatakse). Tõestus, et Postimees on täna eesti internetimaastiku kõige nõrgem ja haletsusväärseim lüli.
http://arvamus.postimees.ee/3229515/juhtkiri-mootorratturid-hubriidsojas

 
At 15:46, Anonymous Polüüp (varjunimi) said...

Aga mis oli reisi sisuline eesmärk? Või peab see esialgu saladusse jääma?

 
At 16:17, Blogger Priit Pullerits said...

Miks te arvate, et ma peaks kogu oma tegevuse laia publiku ette laotama? Las miskit jääda saladuseks ka - uskuge, nii on põnevam.

 
At 16:18, Anonymous Fagott, blogirott said...

El Padre pani oma ustavatele jüngritele küll täiega näkku. Kas me selle pärast püksirihma pingutame ja natsionaalsotsialistlikke autoreid nagu Oskar Loorits loeme, et siis Finnairi argipäevase menüüga tutvuda? Mida aitab see kaasa rahvuslikule iseolemisele? Mitte kärbsemustagi. Kus on lepingud maailma vägevatega? Kus on kontraht Eesti riigile ja rahvale uue, raketilaadse start-up kompanii loomisel? Kes on need vägevad, kuid tagasihoidliku halli ülikonnaga pankurihärrad, kes eesti rahva edasikestmise garanteerivad? Ma olen väga pettunud?

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

No mis see eesmärk ikka on. Teha põhjanaabrite lennufirmale otsemarketingiga haltuurat. Neil mördivendadel seda puru seal jätkub. Vihje - "Finnair will start flying to Chicago next summer, from 13 June to 17 October 2015". Edasi jäävad ainult üles küsimused, et millise trikiga seda siis promotakse. Pakun välja, et tehakse videoklipp Jaak Joala häälega lauldud sõnadele - "Isa oli mul politseimees Chicagos aeg oli raske siis gangsterid, vaesus, kriis. Oli öö nagu ikka siis loeti dollareid USA-s kuid sel hetkel Chicago sai". Millist rolli seal videos PP mängib on raske ennustada. Pojaks on vana, isaks on kõhna, raha lugemiseks paras aga see ei lähe küll antud laulu mõtte joonega hästi kaasa - näojooned on Priidul liiga hellad.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

On siin blogis ikka terava pilguga lugejaid. 16.20 aplaus sulle, brazer!

 
At 16:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas härra Pullerits ameerikamaal kauneid daame nägi? Aitäh juba ette vastamise eest.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/aadu-must-savisaar-teeb-trenni-ja-kui-kauneid-daame-naeb-siis-silm-sarab?id=71738001

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

...Väga ei näinud. Need Ameerika naised on, kuidas nüüd öeldagi... ah, ei tea, peate ise nägema, siis saate aru, mida mõtlen. Lihtsalt sellisest ehedast malbest, ent maiselt asjalikust eesti naiselikkusest jääb neil ikka hirmkõvasti puudu. Juba ameerika keel (sic!) kõlab nende suus ja minu kõrvus nii, et feminiinne see küll ei ole. Ja siis see nende edukate naiste business orientation... there's very little feminine mystique left in them. Nothing personal, just business - nii kõlbaks nende kohta öelda. Ja siis nonde teiste naiste overweightness. Ja kui sinna juurde veel arvestada, et tegemist on ikkagi hoopis teistmoodi mõtlevate ja teistmoodi väärtustega inimestega, siis ei ole seal midagi ahvatlevat, kui asju kainelt ja keskpika perspektiiviga vaadata.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Photographing permits
On board flights
Permits for taking photographs for public use and video shoot sessions conducted during flight are issued by Finnair Flight Operations Department


http://www.finnairgroup.com/mediaen/mediaen_8.html

 
At 17:43, Blogger Priit Pullerits said...

Äge tõmmake tühjast kära. Ma töötan meedias ja tean, et teatud kohtades tuleb luba küsida. Küsisin pildistamiseks luba äriklassi stjuardessilt. Mulle sellest täiesti piisas. See olnuks tema asi öelda, et ei, pildistada ei tohi ilma loata FFOD-lt. Ta ütles, et pildistada võib, palun väga. Ja üldse tahaks näha, kuidas saab tänapäeval, kui pildistamisseadmed on ka telefonis, tagada, et keegi mingit klõpsu ei tee. Mina pildistasin avalikult Olympuse peegelkaameraga.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

See kaamera tegi küll nigelad pildid lennukis.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult Finnair Groupi veebileht valetab. Või jättis Priit Pullerits stjuardessile mainimata, et foto läheb avalikuna üles kahe milli lugejaga uhkustavasse blogisse.

Lisaks - mille järgi Te otsustate, et Vantaa lennuväljal on 38 väravat? Lõhnab kangesti haltuura järele - kui viimase värava number on 38, siis teeb "meedias töötav" tegelane järelduse, et kokku ongi 38 väravat. Geniaalne!

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, ärge ajage iba, geniaalne on hoopis järgnev lugu.

Üks Eesti ajakirjanik ei suuda Chicagos kuidagi ööbimispaika leida, kuna kõik hotellid on puupüsti rahvast täis. Lõpuks läheb ta hotelli, kus on varemgi viibinud, kuid administraator on siingi järeleandmatu: "Kahjuks pole ühtegi vaba numbrit!"
"Minu teada hoitakse kõigis esindushotellides alati paari tuba USA presidendi jaoks," ütleb ajakirjanik administraatorile. "Oletan, et teil siin on samuti?"
"Muidugi on," vastab administraator uhkelt.
Ajakirjaniku nägu lööb särama: "Nagu te just äsjasest teleülekandest nägite, viibib härra president praegu Texases ja ei kavatse ööseks teile tulla. Järsku saan mina teda asendada?"
"Sada kakskümmend," vastab administraator pikemalt mõtlemata.

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

to 17.54
El Pistolero moto on: Tähtis pole kvaliteet, vaid hoopis kvantiteet.

 
At 18:36, Anonymous Martin said...

Olukorra viletsust vaadates hakkaks nagu kangastuma, et rahvuslikult meelestatud ohvitserid on võib-olla ainus lahendus. Ainult mitte ilma intelligentsi toeta!

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Jah, ei maksa pildi kvaliteedist nõnda suurt nummert teha, pigem naudime stoorit, näituseks kuidas salaami objektiivile pudenes enne piparmündikommi serveerimist.

 
At 20:17, Anonymous Nicolai Pirazzi said...

Härra Pullerits on kaugenenud rahvuslikult meelestatud ohvitseri standardist/kuvandist. Kas ta ikka täidab El Padre, kui rahvuse vaimse liidri suuri saapaid?

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Suur mäng: Pärnu Kalur vs Norrköping 22. juunil Pärnu Raeküla areenal.
Toits ja PP blogirottidest suvitajad - kohalolek kohustuslik!

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui El Padre ei osale, siis ei ole suur mäng. Take it or leave it.

 
At 21:21, Anonymous Elementaarne said...

Kas lamaja sokihais ei tungi teisele söögilauale?

 
At 21:58, Anonymous Ekspert said...

Kõik sõltub sokihaisust, vahel tungib ka kõrvalseisvasse lennukisse.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Vastupidi, 21.21, ja enamgi veel, hea oleks teada, mida hr Pullerits arvab seltsimees Ailjevi korraldet spordirahva spordipeost Bakuus, objektiivsemat pilti annab otsida kui Šotsi olümpia kajastajast FIFA soosiku Vene MM kajastaja (loodetavasti, ja miks mitte) arvamuseni.

 
At 22:22, Anonymous Robertas said...

Tavalises klassis võib ka 'bisnis class'-i teha: tõstad sokkides jalad eesolija istmele.

 
At 22:48, Anonymous Taivo, blogirott said...

22:03 kas meil siin on piisavalt kompetentsi Euraasia geopoliitilist dimensiooni lahata? El Padre ja veel paar-kolm meest on ülesande kõrgusel, aga teised? Harutaks enne kodused probleemihunnikud lahti? Mis esmapilgul silma kargab on ülimalt häbiväärne multikulturalistlik ja rahvusnihilistlik juhtkiri Päevalehes. Teine on noorsportlaste poolmaratoni teema. Ise olen asjas Tarmi ja Pärna positsioonil, kuid üllatab siiski asjaolu, et nii suur kommjuuniti kui jooksjad ei diskuteeri omavahel. Jooksuportaal neil täitsa olemas, kuid kommentaare null. Võib-olla arutavad nad kuskil feissbuukis, ei tea.

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kes selle värgi kinni maksis, ilmselt mitte PP ise... Alles ta siin vingus, kuidas keegi Aasia tibi julges turistiklassis tema ees istme alla lasta ilma luba küsimata... Ning hakkas selle peale vaest naisterahvast piinama külma õhu kruttimisega jms... :)

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsu ja tema ustavate ohvitseride juhtimisel oleme nõus asuma Isamaa kaitsele. Patria o Muerte! Jeesus Kristus ise olgu meie ohvrimeelsuse tunnistajaks! Lipp, Isamaa, Vabadus, Surm!

 
At 23:20, Anonymous Martin said...

Jooksjad ei diskuteeri ja vaikib ka Pulleritsu blogi. Murmanski oblastis kasarmu platsil "Zdravije zelaaju, tovariš leitenant!" on saanud leebe munadeta ollus.
Valgustada ja arutada oleks aga paljut. Üksteise lolliks nimetamine ja p...sse saatmine ei vii Eesti jooksu edasi. (Loll on seejuures eelkõige IV kategooria jooksutreener U. Randma, kes end Jooksuportaali toimetaja provokatsioonist lohku lasi tõmmata). Jooksuportaal sõidab oma endisele partnerile T.Tarmule sisse. Mis diil selle Prorunneriga on? Roman Fosti siin kõlanud dopingukahtlused. Tõsi ta on, joonistaks äkki tulemuste kõverad välja. Suusatajad enne ja pärast Veerpalu. Jooksjad enne ja pärast Ilja Nikolajevit.

 
At 23:25, Anonymous H ja K said...

eided joovad mahla.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas eksin väga, kui väidan, et ajakirjanikuhärra ei nautinud FA Premium Launchi ja äriklassi mitte omaraha eest,
vaid oli tegemist Soome Õhu esma-otselennuga (varem jagati koodi American Airlinesiga) Chicagosse, kuhu oli meelitatud ka ajakirjanike, et need siis sellest oma tööandja lehes kirjutaksid või blogiksid.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Martin va ruuge tüüp, sa võid oma jora sealsamas jooksuportaalis ajada, siinne virtuaalne ruum on asjakohasemateks teadaanneteks. Kilp, vendlus, isamaa!

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et saite olla reisil pestud. Kuid Priit, kas te tavaliselt käite üks või kaks korda duši all? Selles mõttes, et kas esimese korraga läheb kogu mustus välja või tuleb vahest ka teine kord minna?

 
At 09:19, Blogger Priit Pullerits said...

21.21 - no kuulge, sellise elementaarse asja peale on insenerid esmajoones mõelnud.

22.03 - Peep Pahv arvas selle kohta eelmisel nädalal kõik ära - et mõttetu ja perspektiivitu spordiüritus.

22.48 - noorjooksjate pikamaajooksust kirjutasin kriitiliselt hiljutises Jooksjas.

22.49 - ei, see ei olnud aasia tibi, see oli minu hinnangul pigem ida-euroopa juudiproua.

08.18 - on esinenud päevi, kus olen käinud dušši alla isegi kolm korda. Kaks korda pidid käima ameeriklased.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult te, Priit, olete ikka päris must siis.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Juba tagasi või? See oli küll haltuura. Oleks võinud siis nädala koha peal olla. Aga noh. Vaatasin siis ise Flickr abil üle, et mis seal kandis huvitavat näha on. Noh, selle vaatepildi jaoks ei ole vaja küll Eestist välja sõita. Rääkimata tänavavaadetest. Ehh ajaraisk oli see reis. Sobilik on seal päevake peatuda ja edasi sõita kas mööda maad või õhu kaudu. Näiteks jalgrattaga saab sealt mööda Ameerika avastamise matkarada nädalakesega (69 tundi matka tempos) lõdvalt Washingtoni, 2 korda kauem Moabi ja kui on aega 3 nädalat siis jõuab teha ringi mööda lõuna ja põhjasuunas liikuvat rada.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et tegemist oli tõesti Finnairi promolennuga seoses Helsinki - Chicago liini avamisega. Tuleb nentida, et Pulleritsu tase on tõusnud. EMSide, lehoripside ja A&T Sportide asmel promotakse nüüd juba lennufirmasid. Aga niipalju siis full disclosure'st. Raudselt tuleb valvel olla ka järgmiste kirjatükkide osas, äkki need on EKRE poolt sponsitud.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Kui juba full disclosure'ks läks, siis olgu öeldud, et ööbisin MileNorth Hotelis (22. korrus), mis asub 166 East Superior Street, vaid sadakond meetrit Magnificent Mile'ist, kus nurga peal asub suursugune Neiman Marcus ja üle tee Ralph Laureni, Victoria's Secreti ja Banana Republicu esinduskauplused ning The Peninsula hotell ja diagonaalis üle ristmiku Saks Fifth Avenue (seda teab iga loll, mis see on).
Jah, teil on õigus: tase on tõusnud. See pole teil mingi lihtne working-class neighborhood.
Aga sellest ma aru ei saanud, et miks see tuba nii suur pidi olema, et sisuliselt oli seal kaks, kui mitte kolm tuba.
Hinnataset näitab see, et kui ostsin hommikul baarist süüa - sest miks anda hotellis midagi tasuta, kui selle eest saab raha küsida -, siis sellele viiedollarilisele kupongile, mille teenisin, nagu teate, mitte midagi tehes (ehk loobudes pärast esimest ööd room service'ist), pidin veel dollari ja kaheksa senti sulas lisaks maksma, et saada mingi tühine muna ja kotletiga võileivake (vähemalt tehti see ahjus soojaks).

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Nämm - Victoria's Secreti esinduskauplus. Ehk sai Krivošapkagi sealt kingituse. Või kujuneski reisi kogukuluks 1,08 USD?

Tekstis oleks piisanud ühest lausest, et tegemist oli tutvustava lennuga ajakirjanikule, ja plekk oleks jäänud tulemata. Plekk, mida veega maha ei pese, käi duši all kasvõi kolm korda.

Olgu, unustame selle ja ootame blogipidajat tagasi spordilainele.

 
At 11:41, Anonymous Martin, kultuuritudeng, Tallinn said...

Hr Pullerits,
kas lugesite, mida ma ülal Teie kohta kirjutasin? Lugege veel kord. Ja see on veel leebelt öeldud. Jooksuportaalis tõstatatud joOksupoliitilised küsimused on tähtsad.
Ei tahaks jõuda (laskuda) Postimehe Elu24 tasemele, kus kõneaineks saavad ajakirjaniku mitu bowel movement ta päevas teeb jms.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Krivoshapka is quite a spent commodity. You can forget about her.

 
At 17:41, Anonymous Tõivet, sepa poeg said...

Kes on Krivoshapka ja mida ühist on tal meie El Padrega? Katsute siin midagi inkrimineerida ausa mehe külge?

 
At 18:27, Anonymous Putsak Juhan said...

Loodame et see jäi viimaseks libastumiseks. El Padre/El Komandante austavat nimetust ja rolli kandes peab juht olema üllas, õilis, õiglane ja alamate suhtes armuline. Otse loomulikult kuulub siia ka vankumatu vastuseis suurkapitali poolt tehtavale propagandale ja igasugustele magusatele meelitustele. Tõsine El Padre viskaks kõik need FA odavad kingikotid esimesel võimalusel prügikasti. Ning ütleks reetlikule koostööpakkumise konkreetse NJET!

 
At 18:53, Anonymous MHG said...

Krivoshapka on hüüdnimi

 
At 19:35, Anonymous Arno, Kilingi Nõmme said...

Kelle hüüdnimi? Kas tahate PP-le mingit kompromaati pähe määrida? Sellised katsed tuleks summutada juba eos.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Kellegil on kange soov El Padret kompromiteerida.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

veerandmailer vene baba krivoshapka

 
At 20:51, Anonymous Martin, stud. semioticus said...

Käes on laupäeva õhtu. Pulleritsu blogis on taas algamas Tolerantsuse tund.
Soojenduseks väike memoriin.
Küsimus #1: Nimetage üks omadus, mis on ühine Edgar Savisaarel ja Priit Pulleritsul?

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Marrtiin mine palun puhkama.

 
At 22:01, Anonymous Villem said...

Lugesin Maratonitiimi lehte. Tarmi Toomas seletab, et õed Luiged ei võistelnud, kuna "jalad olid hellad". ??? Olen ka ise jooksumees, aga sellest küll aru ei saa. Kas on tegemist kogemata saabunud ülevormiga/ületreeninguga või juhuslikult tekkinud alavormiga? Või ei olnudki EMV poolmaratoni kavas joosta? Seda "jalad hellad" juttu peaks olema piinlik rääkida sporditeemalises artiklis. Aga noh, mida meil tänapäeval enam ausalt räägitakse?

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju on meie seas säärest naksavaid valgeid neegreid? Pakun et umbes kuni 3%, (pluss julgelt 50% juhmardeid soodsa pinnasena) kes kuritarvitavad oma madalalaubalisuse juures neljandat mõõdet, kuna 3D maailm neile üsna varakult üle mõistuse hakkab käima. Nimetaksin neid 4D terroristideks, kes kogu valgekraede patu põmaki normaalsele inimesele pähe valavad.

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

...What the fuck?

 
At 11:56, Anonymous Martin, kultuuriteooria, 2. kursus, Tallinn City University said...

Tere hommikust, härra Pullerits.
Teie populaarset blogi külastavad ka alternatiivselt andeka psüühikaga inimesed.
Ärgata taas tagasi vaimselt kammitsetud, õlle ja kuse järele haisvas Ida-Euroopa provintsilinnas... wtf? Paljud inimesed, kes Eestisse (ja mitte ainult Tartusse) tagasi saabuvad, elavad läbi seda kultuurišokki.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

WTF? Eilses PM-s oli siis 4000€ väärtuses FA reklaami. Kuna PP esindas FA süütuse võtmise lennul PM-i ja PM-s pole peale lk suuruse reklaami muud piuksu tuhandete järvede maad Suure järvistuga ühendava lennulini osas, siis ainuke PM-ga seotud lisapiuks on siin blogis. Nüüd tekivad küsimused. Kas PM ostis siin blogis promo avaldamise õigused eriprojekti raames või tegi seda FA? Loogiline on, et FA kauples alet ja kinkis tühjas lennukis lendamiseks kauba peale ühe reisi. Samas marketingiosakond ei osanud sellega miskit targemat teha kui saata USAfiil preemiakomandeeringusse jalust ära. Samas vaadates dokumentaalselt piinliku täpsusega kirjeldatud komandeeringuaruannet, siis tekib arvamus, et preemiareisi kohustulik osa oli blogis sellest rääkimine. Seega pika jutu kokkuvõtteks tuleb tõstatada üles vana teema, et tegelikult väljendab PP siin blogis PM-i (alternatiivseid)seisukohti mida ei kannata poliitkorrektsuse huvides lehte panna. Teisisõnu on see blogi nagu kiirkeetja ventiil, kust lastakse liigne aur välja, et "liha" kiiremini ära küpseks ja söödavaks muutuks. "Lihaks" on siin muidugi Eesti rahvas.

 
At 13:10, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12.16, huvitav käsitlus, originaalne, aga... te mõtlete üle. Tegelikkusega pole te teoorial, õigemini spekulatsioonil midagi pistmist.

Finnairi esimene otselend Helsingist Chicagosse oli 95-protsendilise täituvusega.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

13.10 - laim! PM-s oli reklaam, USAfiil oli FA-ga lennus, Arterisse juttu ei ilmunud, no mida siin veel (üle)mõelda on? Liha ja alternatiiv ainult. 95% täituvus tähendab, et täpselt 13 kohta oli lennukis vaba.

Lisaks peab kindlasti mainima, et faktilise subjektiivse liialdamisena esitatud väide nagu PP koht hõivanuks 4 turistiklassi kohta on õle kahe kordane liialdus sic! Täpsemalt hõivab üks lamav iste 1,75 turisti klassi istme kohta. Jah selleks on vaja insenerilikku vaatenurka ja 1,75 on kahtlemata väga suur, kuid fakt jääb faktiks - PP personaalsel teoorial pole midagi pistmist reaalsusega. Tegelikult on küll aga ainult 44%.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks unustame me muidugi ära, et tühjadele kohtadele pressi esindajate istutamine suurendas loomulikult ka lennuki täituvust. Täna tahaks hoopis teada, et palju sellest 95%-st moodustasid FA promoga seotud huvireisijad?

 
At 13:57, Blogger Priit Pullerits said...

You are too quick, 13.44, to jump to conclusions. They are premature like... you know well, what. Alustame otsast ja rahulikult. Ma istusin reas, kus turistiklassis on kolm kohta. Võtsin seal ühe koha, paremal ja vasakul minust oli laud (vt sissekande foto). Mu jalgadele oli täiskoht kahe eesistuja vahel, kus ei istunud mitte kedagi, sest seal oli samuti laud. Niisiis, ma võtsin nelja inimese koha. Piltlikult ehk dlja osobo netolkovõhh ištšjo raz objasnjaju: võisin heita täiesti vertikaalis pikali, sirutada jalad välja ja käed kummalegi poole välja (nagu Jeesus ristil, ainult lamadesasendis, kui see aitab teile pilti veelgi selgemaks maalida) ning ma ei seganud mitte kedagi ega võtnud kellegi kohta ära, sest kõik need kohad, kuhu mu jalad ja käed ulatusid, olid minu. Poonjal?

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Ja jaa, PP loogikaga siis turistiklassi reisija võtab 3 inimese koha. Sirutab jalad välja eesistuja istme alla ja laseb seljatoa tagastuja kohale maks asendisse ning hopsti ongi kokku kolm kohta hõivatud. Seega kui turistiklassis on juhuslikult 1 koht su kõrval vaba siis saab ka kõljele laiutades hõivata lausa 4 kohta. Oh jah.

PP unustab ära, et tema jalgade kohal olnud laud ei kuulunud talle vaid eesistujatele. Samuti unustab ära, et tema lauad olid tagastujate juustude kohal. Jeesusena ristil on muidugi hea võrdlus. Kannatada töö nimel 2 korda tööpäeva pikkust sõitu ristil olevas asendis väärib kaastunnet.

 
At 15:13, Anonymous Kaarel, blogirott ja noorte sportlaste innustaja said...

Olgu olgu, anname meie ja ehk annab ka Jeesus Kristus andeks sellekordse vääratuse. Unustame asja ja läheme eluga edasi. Vihma sajab, aga omariiklust uuristatakse sellest hoolimata hoolega edasi. Kes paneb sellele piiri?

http://www.ohtuleht.ee/682689/eesti-kergejoustikukoondist-tabas-valus-kaotus
Algul ehmatasin ennast kaameks, hilisemal lugemisel selgus, et pole hullu suurt midagi. Elame edasi.

 
At 15:47, Anonymous Robertas said...

"Vägisi tundub, et Postimees läheb sama teed, mis kunagi Kalev Meedia. Suure raha ja hurraaga alustatud, aga ajakirjanduskauge omaniku käe all lõpuks otsa saanud." -- Inno ja Irja Kohvik, 19. juunil 2015

Comment, Mr Pullerits?
No?

 
At 16:05, Anonymous Ploomipuu Viktor said...

Ma ootan seda päeva mil El Padre postimehe ukse tagantkätt kinni lööb. See leht on ikka väga piinlikuks muutunud. Tšarlid ja kommentaaride kustutajad, ning vigase keele edendajad. Mäletate kui suure aplombiga Mart Luik seal mingit tähtpäeva pidas. Mingi rauge mltimeedia stiilis pidu oli, deviis oli miski "Kogu maailm on meie ees valla" ja seda rida edasi. Kahe nädala pärast tõmbas mees lesta. El Padrele ei ole lihtsalt seisusekohane nii kehvakeses kollektiivis töötada.

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Asi läheb kolinal allamäge. Vanasti oli vanemtoimetaja Pullerits toimetuses oluline inimene. Nüüd on http://www.postimees.ee/kontakt/tootajad järgi vanemtoimetajaid juba neli. Kui piltlikult öelda, siis veel kaks astet allakäigutrepil ja Priidust saab ilma pildita suvereporter.

Aga kõige kurvem on see, et Postimehe hapnev aura hiilib servapidi ka PP blogisse. Sissekanded ei taba sihtgruppi, kommentaariumis on Priidult liidrirolli võtnud Martin ja kui statistikas võrrelda maikuud eelmiste aastate maikuudega, siis tuleb nutt peale. Ma saan aru, et El Capitano peab uppuvalt laevalt lahkuma viimasena, aga kurb on ikkagi. Järgmisel sügisel saab 10 aastat täis, niikaua püüame kõik üheskoos reelingust kinni hoida. Pea vastu, Priit!

 
At 21:23, Anonymous Karl Joakim, blogirott said...

Nõrk, nõrk on Eesti kesk- ja pikamaajooks. Vaid Nurme ja Patjuk tegin mingil määral "oma" ära. Lambil oli hea võimalus oma reks uue sekundi sisse joosta, sest tempo pandi kohe peale ja oli sobivaid 3.40 mehi vedamas. Aga ei, ikka sinna 3.44 auku, isklik küll, aga vaid 0,2 seki parandus. Ameeriklanna H Tambet on nii 10k jooksja, et 3k on talle liiga lühike ja piirdub amatöörliku 10.17-ga. Patjuk vist jooksis takistused ka kiiremini. Asjaomane JP kirjutab midagi, aga piinlikel hetkedel vaikib tulemused maha. Saame teada vaid seda, et eesti jooksja lõpetas grupis teisena, või "jäi grupist maha". Väga informatiivne.

 
At 21:28, Anonymous Martin said...

Kuhu teda võetakse? Russia Today'sse ankrumeheks? (vastava ideoloogilise ettevalmistuse järel). Inglise ja vene keel suus, perfektne seitel, navy blue ülikond, punane lips...
Hr Pullerits, kuidas teile meeldib uus Vene jooksuajakiri http://runmagazine.org/?

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

21.22 õigus. Kuhu on kadunud suusablogi kriitiline positsioon? Aga loodame, et El Padre RT-sse ei lähe, vaid asja käsile võtab. Ju siis maksab PM närust palka. Aga Isamaa vajab päästmist. Kes on too eile mainitud Krivoshapka ja mida on tal suusablogiga pistmist?

 
At 22:15, Anonymous Gjerdalen said...

Aga see eest Norrakad jõuavad joosta: http://sport.postimees.ee/3231879/norrast-on-kasvamas-imejooksja-kelle-fuusilisi-voimeid-vorreldakse-isegi-keenialastega

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks on rahvus väikese tähega, teiseks, miks sa arvad et me sellest artiklist teadlikud ei ole? Kolmandaks, tegemist on lapsega. Kas oled 100% kindel, et "kasvamas on imejooksja"?

 
At 22:35, Anonymous Northug said...

Anonüümik, ära hüppa siin kohe. Laps või mitte, ainuke variant on jh kui tal endal huvi ära kaob või tüdimus tekib. Samas Tema suurem vend on juba arvestatav tegija, usun et Teda treenitakse veelgi targemini, ning sirgub kõva vastane mustadele kuttidele.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Mis Härra Pullerits mõtleb Meie kergejõustiku koondisest mis esines täna Kreekas?

 
At 22:54, Anonymous Aabram, blogirott said...

Kui tahad mingit teemat arendada, siis too enda arvamus tugevalt esile. Siin aga mingi norra könn viskab lätaki Postimehe lingi ja jääb suu vesine ootama, mida teised asja kohta arvavad. Selle nimi on tasuta kaasa sõitmine.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Just Aabram! Mina arvasin kohe, et norrakad on viiruste abil geenide manipuleerimisel penijoorma edasi astunud ja päris väleda katsejänese valmis manipuleerinud. Eestis sellise asjaga teadlikult hakkama ei saada.

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Minu ettepanekud Priidule, et nö fresh start teha.
1) proovida läbi rääkida, et vabaneda kohustuslikust postituste arvust (nõudest). Veel parem oleks, kui ka teemasid saaks ise valida.
2) kirjutada spordist.
3) normaalse tervisliku seisundiga harrastaja jaoks on ainult rattatrennide kajastamine väääga igav. Kui kõval pinnal jooksmisega on läbi ning orienteeruda ja seigelda ei oska, siis on olemas veel variante. Mõtle.
4) käituda nii, et ei peaks väga palju kommentaare kustutama.
5) kolida mõne kaasaegsema platvormi peale, et ei peaks iga kord tõestama, et pole robot.

Võib juhtuda, et need ei taga renessansi. Aga pigem õudne lõpp kui lõputu õudus.

 
At 23:20, Anonymous Manitoba Ants, kaugsõidu kapten ja kaasteeline said...

Mingit restarti ei pea tegema. Tuleb vaid visalt ajada Eesti asja. Multikulti ahju ja rahvuslus au sisse. Panna tööle oma ohvitserid ja adjutandid (mida need tolkamid laisklevad eks?) ja kutsuda tagasi respektaablid isafiguurid. Kord, distsipliin ja vanemate inimeste austamine esimeses järjekorras. Ongi kogu restart.

 
At 23:25, Anonymous Martin said...

Õhtust, Dmitri! Norralastel ongi hea geneetiline materjal. Euroopas üks parimaid.
Koondis kahjuks on nagu mingi normitäitjate ja punktikorjajate ühing. Punktipüüdmise ja normitäitmise tagant on mõte ära kadunud.
Tähtis on ilus jooks! (või hüpe, heide, jne). Priit Aus või siis Stockholmis käinud maratonimehed - Alla, Reinsalu, ...

 
At 23:33, Anonymous M., Kalamaja, Põhja-Tallinn said...

23:12,
väga head punktid. Oleks Postimehe meediaimpeeriumil teiesugused konsultandid, ei peaks Hello, Eesti! laadi pankrotte välja kuulutama.
Rattatrennide (ka -sõitude) kajastamine on tõesti äärmiselt igav. Vähemalt sellele, kelle rattasõit piirdub valge naisterattaga Kalamajast Narva mnt-le sõiduga.

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Jooks on nõrkadele ja argadele. See ongi jooksu mõte. Vaadake kuidas rahvas teie teelt eemale kargab kui rattaga hoo üles ketrate ja sõdurite kolonni suunas eest peale lendate. Saate ikka aru? Ratas on karmidele kodumaa eest seisjatele. Seepärast ei ole õige välejalgseid siin upitada. Neile on teised kohad. Kasvõi Keenia treeninglaagrid. Siin on vaja aga koolitada grupis käitumise oskusega võitlejaid, kes ei sea oma kohta tähtsaimaks vaid aitavad veevedamisega ja tuule murdmisega oma mansa võidukursile. See ei ole pelk isetsemine ja teiste nörritamine vaid kõva rügamine ühise eesmärgi nimel.

 
At 01:27, Anonymous Sten said...

Tere.
Olen viimasel ajal jooksnud Laulasmaa Ultral, Kassari jooksul, Narva Energiajooksul, Võru staadionijooksul, Pärnu aastajooksul, Rapla Selveri suurjooksul, Laekvere-Simuna rahvajooksul, Ümber Kuremäe kloostri jooksul, Anatoli Paali memoriaalil (Narvas, Eesti), Saku valla jooksupäeval (2, 3.5 ja 7 km), Otepää Jooksutuuril, Hiiumaa maratonil, Kohila Pikamaajooksusarjas, Narva Promenaadijooksul, Kohtla-Järve-Jõhvi maanteejooksul, Emumäe jooksul, Kunda linnajooksul, Maardu linna murdmaajooksul, Uljaste mäejooksul, Nõmme seeriajooksul, Lääne-Virumaa maakonna jooksusuvel (1 ja 4 km), VAK Staieri seeriajooksul, Koeru seeriajooksul (II etapp), Kärdla kergejõustikuteisipäevakul, Pannjärve krossijooksul (Vasavere küla, Ida-Virumaa), Kuremäe kevadjooksul, SEB Maijooksul, Võru-Väimela maanteejooksul, Nissi valla rahvajooksul, Voka aastajooksul, Haapsalu maratonil, Tartu kevadjooksul, Ümber Saadjärve jooksul, Pavel Loskutovi rahvajooksul, jooksul ümber Harku järve, Jägala joa kolme tammi jooksul, Preediku järve jooksul, Punase Risti jooksul,
Rava järve jooksul, Tartu jooksumaratonil (23,4 km), Hummuli pargijooksul, Viimsi jooksul, Koeru kevadjooksul, Mägede järve jooksul, jooksul ümber Tamula järve, Kesklinna kevadjooksul (Tallinn), Hubi jooksul, Kärevete järve jooksul, Keila jooksul, Palamuse maanteejooksul, Saku Trail Run-il Jõgeva rahvajooksul, Sillamäe maijooksul, Kullamaa maijooksul, Kuressaare linnajooksul, Compressspordi Vändra maratonil, Kadrina paisjärve jooksul, Kärdla linnajooksul, ümber Viljandi järve jooksul...
Mida arvate, hr Pullerits, kas peaksin koormusi vähendama, et ei tekiks ülekoormuse ohtu? Pärast jooksu alati venitan ja teen planki.
Sten,
valmistun SEB Tallinna maratoniks

 
At 08:33, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge paanitsege! Suveaeg, võtke mõnuga - aga sihik olgu paigas!

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Ära õpeta. Kui rahva arvamus ei meeldi, kobi tagasi FA lounge'i õunamahla jooma.

 
At 12:49, Anonymous Kibuvitsa Endel said...

Kuule Sten, ülekoormus on sul peas. Ise sa ohtu muidugi ei märka.

 
At 12:54, Anonymous Martin Kalamajast, Telliskivi tänavast said...

Ai-vai, 12:17! Olgem ikka lugupidavad blogiomaniku suhtes. Te peaksite oma kommentaari kustutama.
Hr Pullerits annab selge juhtnööri spordiharrastajatele. Väga hästi üldistatud ja pragmaatiline suveaja juhis kõigile.
Kuidas on aga geopoliitilisel rindel? Nagu see meid ei mõjutaks. Sõjaleeke õhutatakse agaralt. Eriti Leedu ja Poola on valmis kohe-kohe Venemaaga kokku minema. Kas ka siin on põhjust/võimalust rahulikult võtta? Jääme ootama v.toimetaja arvamust.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on vist langenud allapoole lugupidamise künnist.

 
At 13:30, Anonymous Gustav, your gruppetto buddie from Riisipere said...

Ei ole. El Padre teeb veel kammbäki ja siis saate kõik nii mis tolmab!

 
At 14:10, Anonymous Robi said...

Maraton100 "jooksuhullude" edetabelis on ajad nagu 7:12:19, 6.14:14, 9:34:30. Kilomeetritempoks teeb see vastavalt 10, 9 ja 13 minutit.
Reipa sammuga käija katab kilomeetri 8 minutiga.
Igati austust vääriv, et inimesed liiguvad.
Kuid mis on selle edetabeli mõte?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Me ei jäta El Pulleritzot isegi siis, kui ta on näoli mudas. Ustavad fännid järgnevad El Padrele kõikjale. Välja arvatud Finnairi looži ja äriklassi.

 
At 15:31, Anonymous Jalmer, blogirott ja kaasteeline said...

15:12 sul on õigus. El Padrel on ka nõrkuse momente, kuid tema idee, tema tõde, tema võitlus on õige ja me ei hülga seda mitte kunagi. Ega kogu maailma kulla eest ei müü maha rahvuslikke aateid ja El Komandante soosingut. Jeesus Kristus ise olgu meie ohvrimeelsuse tunnistajaks! Isamaa või surm! Kolmandat võimalust ei ole. Ega tule. Patria o Muerte! Järeltulevad põlved olgu meile kohtumõistjaks!

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana tõest jutt käib? Olen desorienteeritud, aidake!

 
At 19:28, Anonymous Robi said...

Hr Pullerits, olete (oma blogis) kõva mees. Teie test leidis laia vastukaja.
Kas te aga VTK normi täitmisega saaksite hakkama?
(VTK normid on Venemaal täiesti olemas, teie kuulute meeste 8. vanuserühma (40-49 a) vanemasse alamrühma. http://www.gto-normy.ru/normativy-gto-dlya-muzhchin/#8m-stupen
Näiteks kas 28 toenglamangus kätekõverdust on teile köki-möki või langete põrandale?

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Häbenege oma küsimust. Tasuta ei tee El Padre mingeid teste.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Suu kinni Robi. Hr.Pullerits on nii barzoi mees, et temale mingid VTK normid ei kehti. Tema käis Ameerikas ja sai El Commandero katses maksimaalsed punktid. Sa isegi ei aima kui kõrget aukraadi Hr.Pullerits kannab.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaja oleks et respektaablid senjöörid Karvajalg, Pärtel, Soonets, Valdmaa, Laane Jakup, ... oma kõmiseva sõna sekka ütleksid.

 
At 12:53, Anonymous Raskema jalaga senjöör said...

No ma vajutan siis ise ikka ära - 100!

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

101 on püham kui 100. Nüüd tuli seegi ära!

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Iga taks, sada kaks

 
At 13:49, Anonymous Teedeehitus said...

Kasulik lugemine :)

 
At 04:15, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:18, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:24, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 09:38, Blogger Unknown said...

Thanks for visiting to this website.Nice post.
Packers and movers Lucknow
Packers movers in Indiranagar
Movers packers Gomatinagar
Packers Movers Hazaratganj
Movers and packers in Aliganj
Packers and movers in Alambagh

Comersial Home shifting
Vehicle Shifting
Wharehouse Storage Shifting
Corporate Shifting

 
At 08:49, Blogger Unknown said...

Packers and movers bangalore
Packers and movers delhi
Packers and movers pune
Packers and movers hyderabad
Packers and movers mumbai
Packers and movers chennai
Packers and movers kolkata

 
At 12:20, Blogger Farhan Tanvir said...

Thanks for sharing the information. It is very useful for my future.
Automobile Image Editing

 
At 15:35, Blogger SUNITA said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:29, Blogger packers and movers in manikonda said...

Nice article thanks for sharing.
packers and movers in manikonda

 

Postita kommentaar

<< Esileht