teisipäev, jaanuar 12, 2016

Pullerits: Esimesed suusatrennid tehtud, suured küsimused püsti!

Veel eelmise nädala reedel jäin Anti Saarepuust (fotol paremal), Torino taliolümpia kaheksandast ja Libereci MMi (2009) seitsmendast suusasprinterist pikalt maha. (Jah, olid ajad, kui Eesti suusasprinterid küündisid koguni esikümnesse, ja mitte ammu...) Saarepuu oli seks ajaks sel talvel suusatanud korra, mina mitte kordagi. Aga see ei pidanud niimoodi jääma.

Seepärast Vahur Teppani, Alaskal elanud-õppinud-treeninud veel ühe endise suusasprinteri, USA sprindimeistrivõistluste omaaegse kolmanda mehe juures kokku saimegi.

Ma ei tea, mis tõi Saarepuu Teppani juurde – iga asja ei pea ka uurima ja teadma –, aga sellest võin küll rääkida, mis minul tema juurde asja oli. Nimelt, midagi polnud parata: maha sadanud lumi oli teinud rattasõidu ohtlikuks ja käre külm ebatervislikuks, mistõttu tuli kodus nurgast vanad trenni-Atomicud välja võtta.

Teppan (fotol paremal) lasi nende põhjadest sõrmega üle ja küsis – rohkem vestluse arendamiseks, mitte tõsimeelse küsimusena, sest kõik pidi olema talle niigi selge –, et mu suusad on vist nii, nagu nad kevadel viimasest sõidust jäid, lihtsalt seisma jäänud. Nii see oli. Vesise mulluse lume hallikas õhkõrn jäänuktolmukiht kogunes Teppani sõrmede alla. Ütlesin, et ega minu puhul vahet ole, sest ega minu vanuses nagunii enam tipptulemusi sõida. Teppan avaldas vastupidist: et kui tema vanemaks jääks, siis panustaks küll rohkem pigem tehnikale. Kah õige, nentisin, kui järele mõtlesin. (Uudishimulikke ennetades: ei, Teppan ei määrinud mu suuski tasuta. Küsis neli eurot, ma andsin viis. Miks, imestate. Sellepärast, nagu ma ka Teppanile seletasin, et sedasi tunneb ta mu suuskadega suuremat vastutusekoormat.)

Aga reede õhtul ma veel rajale ei jõudnud. Reede õhtul, mäletan kunagise Postimehe kolleegi Andrus Nilgi täheldatut, peaks tööinimene nädalast puhkama ja lõdvalt võtma, et siis nädalavahetusel korralikus treeninguvalmiduses olla.

Esimene tunne laupäeva pärastlõunal Tartu Supilinna spordipargi (fotol vasakul) 850-meetrisel minunimelisel ovaalil oli, et suusatamine on täitsa meelest läinud. Tasakaal mitte null, vaid miinus üks. Ja mis kõige hullem: uisklejad olid hommikupoolikul külmast krudiseva lumekatte kivikõvaks nühkinud, mistõttu mu sooja ilma Atomicud ei kantinud absoluutselt. Klišeega väljendades: olin nagu lehm libedal jääl. Aga ju see oli osalt ka loomulik seisund, sest Teppan küsis mult pärastpoole, kas suusk väga ujus. Kui sain teada, mis see tähendab, siis vastasin, et jah. Ta märkis, et arvestades ilmastiku- ja lumeolusid oli see üpris ootuspärane.

Mul kulus ovaalil viis-kuus ringi, et mingisugunegi tunnetus kätte saada. Samal ajal vaatasin, kuidas Teet Jagomägi (loodan, et ei eksi, sest kõik suusatajad olid vägagi sissepakitud ning nende raudkindel tuvastamine raskendatud) ilusasti liueldes minust mängleva kergusega mööda libises. Nojah, mul esimene kord, püüdsin end lohutada, et lippu mitte liiga alla lasta.

Kokku sõitsin ovaalil (fotol paremal paistmas taamal) 26 ringi ehk 1:40.25ga veidi üle 22 km. Keskmine kiirus tuli pisut rohkem kui 13 km/h. Esimese korra kohta pole vast pahagi? Omast arust liikusin rahulikult, lasin kiirematel häirimatult «lennata», sest hooaja esimeses suusatrennis peaks ju eeskätt pühenduma tehnika meeldetuletamisele ning lihaskonna uutviisi liigutustega harjutamisele. Sellegipoolest tundsin, kuidas põlved muutusid pärast trenni lõpetamist hirmus valusaks. Ent see oli külmast, mitte et neid väänanud oleksin. Valu taandus, kui koju jõudsin.

Pühapäeval läksin juba keskpäeval ovaalile, et ehk ei ole selleks ajaks rada sama kantimatuks lihvitud nagu eelmisel päeval. Algul oligi minek veidi parem: kui laupäeval sõitsin ringe mõned sekundid alla nelja minuti, siis pühapäeval möödusid esimesed ringi 3.40-3.45ga. Kümme ringi ehk 8,5 km läbisin 37.30ga, rohkem kui minuti kiiremini võrreldes eelmise päevaga. Seejärel keerasin 1,3 km pikkusele sprindirajale, kus hoidsin samuti rahulikku tempot, läbides seda kuus korda, iga ring veidi alla kuue minuti. Näiteks mees, kes oli tulnud sprindiringile fatbike’iga, tuhises minust nagu postist mööda.

Pühapäeva lõpetuseks tegin veel tosin ringi ovaalil. Ja kohtasin mitmeid mehi. Eestimaa paremaid füsioterapeute Margus Mustimets, kes mind korduvalt kehalistest hädadest üle ja välja aidanud, lihvis klassikatehnikat, joogivöö puusadel. Endine koolivend Aivar Veri imestas, et Eestis küsitakse sel aastal triatloni meistrivõistlustel osalemise eest 250 eurot. Ma ei suutnud oma kõrvu uskuda. Ta kinnitas, et jah, 250 eurot. Siis tuli tagant hoogsal ja kergel sammul Kristjan Oolo (vasakpoolsel fotol vasakul), kellel Andrus Veerpalu üritas aastaid tagasi Tehvandil Eesti suusasprindimeistrivõistlustel suusakeppi katki astuda (ebaõnnestunult) ja kes ratturina alistas paar aastat tagasi isegi Briti sprindiässa Mark Cavendishi, kelle kontol on koguni 26 etapivõitu Tour de France’il, ning küsis, et mida ma jalutan. Vastasin, et olen vist suusaoskused minetanud. Ja siis tuli spordibioloogia dotsent, kõva rulluisutaja Jarek Mäestu, Eesti dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi uus liige, kes möödudes naeratas ja mainis, et see ala, suusatamine, peaks ju mulle sobima – ilmselt imestas temagi mu aeglase kiiruse üle. Ja kui ta mõne aja pärast juba teist korda mööda sõitis ning sain võimaluse oma frustratsiooni välja elada – sest suusad enam absoluutselt ei libisenud, ringide ajad läksid juba üle nelja minuti –, avaldas ta lootust, et ehk hakkan tulevikus äkki rulluisutamist harrastama. Ärgu lootkugi, hüüdsin talle, sest see on naiste ala.

Frustratsiooni, mis seal salata, oli tõesti kogunenud. Jah, sulailma suusad, ammugi Atomicu omad, külmale lumele ei sobi, selge see. Aga ega siis auguga püss-Fischereid ka igaks trenniks välja maksa võtta – nii lähevad trennid äkki liiga kergeks; aga raske õppusel, kerge lahingus. Liiati andis Võru rattaralli kukkumisel viga saanud vasak õlg, millele püüan igal õhtul vähemalt pool tundi eriharjutusi teha, et selle liikuvust taastada, alatasa tunda, kui vasaku käega veidi hoogsamalt töötasin. Tagatipuks olin laupäevasel sõidul, nagu õhtul avastasin, kui kätekõverdusi tegin, oma paremale küünarnukile ilmselt liigset koormust andnud – see oli kergelt valulik. Pühapäevaks tõmbasin sellele elastiksideme ümber.

Aga mis peamine: suusatamise mõttekus sattus tugeva kahtluse alla. Olin küll pühapäeval täitnud oma eesmärgi, teinud kahetunnise trenni – 2:01.15ga veidi rohkem kui 26 km (10 ringi ovaalil, 6 sprindiringi [fotol vasakul], 12 ringi ovaalil), keskmine kiirus pisut alla 13 km/h –, aga peas kummitas küsimus: mis on selle kõige mõte ja kas see on ikka arukas aja kulutamine? Sõita mingeid ringe, kusjuures ei saa isegi kindel olla, kas lund ikka nii palju tuleb, et mõni maraton ka võiks toimuda... kui järele mõelda – ja enamik teist, kardan, ei jõua isegi nii kaugele, et oma mõtetes oma tegevust üldse lahata –, siis tuleb kunstlumel suusatamise mõistlikkuse kohta esitada ikkagi äärmiselt tõsiseid küsimusi. Teha suusatamist selleks, et sõita, ma ei tea, ütleme, et umbes kümnendat korda Alutaguse ja üheksandat korda Pannjärve ja üheteistkümnendat korda Haanja maratoni, ühte ja samu radasid, aastast aastasse enam-vähem samade meeste vastu ning peaaegu sama kiiresti kui varem, ainult et talvest talve ilmselt viletsamate kohtade peale. Kellele veel ja mida on tõestada?

Kehalist koormust võib ka teisiti talvel kätte saada. Näiteks eile, esmaspäeval pidin käima Tallinnas tööl. Päevane käidud kilometraaž tuli 11,15 km, jalgadel liigutud aeg 1:51. Pole ju paha, mis? Aga kasutegur? Töö sai igatahes tehtud.
******
The western section of Little Wild Horse Canyon, San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Anti Saarepuu aasta tagasi Otepääl. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Vahur Teppan, Limpa suusakooli eestvedaja eelmisel kuul Tartus. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Tartu Supilinna spordipark aastavahetuse eel. Fotode autor: Priit Pullerits
Foto 5: Kristjan Oolo (vasakul) uurimas koos Jaanus Kuntsiga Priit Pulleritsu klassikasuuskade painet. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 6: Kunstlume tootmine aastavahetusel Tartus Emajõe ääres. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 7: Tartu Supilinna spordipargi sprindiring aastavahetuse eel. Foto autor: Priit Pullerits

85 Kommentaarid:

At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Kellel poleks valus, kui esimese kahe päevaga kohe neli tundi maha suustada. Tervislik oleks olnud alguses 30-45 minutit ja teisel päeval ehk 50-70 minutit, kerge võimlemine otsa. Ja selline teisipäevahommikune põdemine oleks ära jäänud, teras oleks oma omadused säilitanud.

 
At 11:11, Blogger Andres P said...

Mark my Words - "... avaldas ta lootust, et ehk hakkan tulevikus äkki rulluisutamist harrastama. Ärgu lootkugi, hüüdsin talle, sest see on naiste ala."

Suustamine on lõbus ikka, paraku tõsi, et mitte 800m ringide peal.
Tänase päeva seisuga 2 maratoni tehtud- 50 km ja 30 km, klassikas. :)

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on alati vaja midagi ikka tõestada- küll endale, küll teistele, sinna juurde veel meetri täpsusega statistika isegi linnasõitudest oma kollase Optimaga. Kuhu on jäänud lihtne rõõm sportimisest?

Pärnu- kandis hakkab ka looma. Jõulumäel on väga head rajad sees ning raja- ja valikuvõimalust piisavalt. Tänu viimase ööpäeva tugevale lume lisandumisele tekib lähiajal rada ka Raekülla ilmselt.
Ja TM juba ootab...

jooksusõber Toits, teist talve ka suuskadel.

 
At 12:53, Anonymous Suusaromantik said...

Swix Ski Classics sarjast on nüüdseks saanud Visma Ski Classics sari ja poolakad korraldasid nädalavahetusel õige huvitava maratonisõidu, õigemini küll sõidud.
Nimelt sõideti väikestes gruppides väikesel ringil kolm päeva järjest... Ei mäletagi, et sellist nalja oleks eelnevalt kuskil tehtud. Poolakad on nutikad.
Jizerska Padesatka 50 elite: Only 26 men and 7 women were able finish the whole course as the ones who were passed by the leading pack were taken out of the race to avoid confusion and overcrowding.

 
At 13:04, Anonymous Suusaromantik said...

Sorry, mitte poolakad, vaid muidugi tšehhid.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Jõuumäel on liiga keerulised rajad.

 
At 14:39, Anonymous Isafiguur Roobert said...

PP: "Kellele veel ja mida on tõestada?
Kehalist koormust võib ka teisiti talvel kätte saada. Näiteks eile, esmaspäeval pidin käima Tallinnas tööl. Päevane käidud kilometraaž tuli 11,15 km."

Priit, nii pehmot avaldust sinult küll poleks oodanud. Kuis nüüd nii, et kõvad alfaisased soiuvad sellist - vabandage minu kohatist järskust, aga...-, hülgemöla!

See on laialt teada tõsiasi, et loodusest ja päikesest ja kuust ja metsas jne liikumisest (käimisest, mitte sportimisest!) ja maratoni nautimisest hakkavad heietama need, kes enam panna ei jõua.
Meil kõigil, nii raske kui seda praegu ka uskuda on, saabub varem või hiljem see staadium, kus hakkame spordirajal KÄIMA (sic!), aga Priit, sinusugusel sportlikul ja treenitud mehel, äsja suvel veel elu margigi püstitanud spordimehel, on see staatium siiski veel Alpide taga.
Võtkem end ometi kokku, noor mees!

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Ehh Robi papi,
PP-l on õigus. Asi nimelt selles, et kõik need kes ei osale ühelgi maratonil need ju mõtlevad täpselt sama moodi. Neid on demokraatlikult valdav enamus. Ja rahvas juba ei eksi. Oleks meil rahva võim elaksime reservaadis nigu indiaanlased. Ratsutaksime siiani hobuste seljas ja künnaksime põldu härja ja ühemehe sahaga. Kõik oleksid ponksid poisid, kes jaksaksid peale adraraudade ka muid raudu käes hoida ja vehkida. Sulgkergete süsinikupulkadega vehkimine on ikka nõrga mehe tunnus. Puhas mugavusele ja hõlpsamale elule allavandumine. Nii jäävad lihased kängu ja pole jõudu mustade vägistamisele profileerunud hordidele vastu hakata. Näe just NY-s jättis välejalgne isa oma lapse neegritele pooleks tunniks müramiseks enne kui politseinikud leidis ja nendega päästeoperatsioonile saabus. Kuidas aitab maratonide läbimine kaasa tumedate organiseerunud jõududega arvete klaarimisel?

 
At 17:12, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, te pidite ju Ameerikas olema?
Ma kirjutasin olukirjelduse "Pullerits Ameerikas". Mis ma nüüd sellega teen?

15:24
3 reservaati tehakse: Tähtveres, Tallinnas Nõmmel Trummis ja Jõulumäel. Lipunööridega piiratakse, saab vaadata suusatavaid eestlasi.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Kuna PP on eelnevatel aastatel TM-l "kihutanud", siis tuleks nüüd tagantjärele vähemalt avalikult kahetseda oma tobedust.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutasin juba aastaid tagasi, kui PP ahvivaimustusega 850m ringil TM-ks valmistus, et see on nagu kohustus, hullem veel, kui tööl käimine, ei mingit vaheldust, ega mõnu.

Olen pool sundusliku kohustusega kaks korda nüüd seal käinud. Enne kui dendroring juurde ei tule, pole plaanis sinna rohkem minna.

Samas looduslikul lumel 2-3 tunnised treeningud Käärikul, Elvas, Haanjas, Vooremäel on väga mõnusad.

 
At 21:30, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Pirita poistel on kõik korras, püsime rajal. Ring on lühike, aga see on ju nagu omakaitse patrull - ikka velodroom-vana tamm-suusasild, velodroom-vana tamm-suusasild... kenad daamed kõik turvaliselt samal ringil, ei ühtegi vankat ega pabulast ahistamas. Pärast rada muidugi karastus suusasilla all jõevees ja mõned kivitõsted! Vankad üritasid vana isakopra peale jahti pidada, kuid seda meigast rauast riistadega ei püüa! Kõik on mustvalgel kajastatud: http://issuu.com/piritalinnaosa/docs/piritalehtjaanuar2016

 
At 21:31, Anonymous Taavi said...

20:17, a kuhu jääb tahtejõud, veelgi enam, selle kasvatamine?
Sellise suhtumisega me muidugi Eestit ei peenhäälesta...

 
At 21:41, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Kuidas käivad käbarad teistel? Karvajalg ja Pankratov ja Edmund ja Karl Arnoldt ja Valdek ja Eugen ja mister Käo Jaan ja Ants ja Karl Joakim ja Laane Jakup ja Kuimet, vana treener ja Klunker Paul ja oi neid on palju veel nagu eelmisel talvel priimabaleriin nad üles luges ja ei saa ka unustada Siirit ja Kaidit ja selgeltnägija Olgat. Ja muidugi spordiveteranid Lõuna-Eestist ja L. Kauna tundjad.

 
At 21:48, Anonymous Mägrakaamera vaataja said...

Väga õige, Puraka poisid, meie Kalmer elab ka turvalist ja lõbusat elu, metsas on praegu imeline aeg.
Pea igal õhtul mlpärast trenni meestega jälgime tegelaste sahmerdamisi, oleme isegi pulmamängu peale sattunud. Kusjuures vähe teada on fakt, et Kalmer on selles vallas tegijam kui noor nugis üldse ongi! Nugistas terve poolteist tundi, ennem kui selili viskas.
Zooloogidele oli see suur uudis, peavad hakkama õpikuid täiendama.

 
At 22:14, Blogger Priit Pullerits said...

Loete üles terve plejaadi mehi, 21:41, aga unustasite teamees Kõvatoomase. Kas keegi teab, kuidas tal läheb?

 
At 23:57, Anonymous Martin said...

See Puraka mägra/kopra infantiilne ja jabur jant on kirjanduslikult väheväärtuslik.
Soovitan "Maalehte" üritada, võib-olla võtavad penskaritele vesteks.

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

"Kui Keenia restorani töötaja tšeki meie lauale pani, küsis minu viieaastane poeg: ”Kas said tünga?” See kõlas naljakana väikese lapse suust, kuid igati kohane küsimus. Oleme valgenahalistena harjunud tünga saama."

"Ameerika ülikoolidesse on jõudnud uus õppeaine, mida maakeeli võiks nimetada külgelöömise õpetuseks. Sisu: kuidas läheneda potsentsiaalsele seks-partnerile, kuidas küsida tema nõusolekut ja kuidas sellisele küsimusele vastata. Kõik peab olema peaaegu et juriidiliselt korrektne."

"Lacis - karu, läti k. Dirza - perse, läti k."

-- Kes on need kolm tuntud blogijat, kelle värskeist postitustest ülalolevad tsitaadid?

 
At 00:29, Anonymous Vana kilvar said...

Piece of cake, Mr 00:18.
Tiidrek,
Jaan,
Ain-Ivar.

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kõvatoomas oli see mees, kes Kaidi paksuks tegi?

--
Selle nädala raadiosaates M.E.N. tervitati Priit Pulleritsu, kes pole kunagi rattasõidus ...

 
At 01:52, Anonymous Anonüümne said...

Vana kilvari käsi ei väärata.. 3 3-st!
Tiidrek, Jaani ja Ain-Ivari viimased blogipostitused väärivad täielikku ja sügavat lugemist.

 
At 06:31, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, võhmamehed, nüüd on küll viimane aeg oma American Dream teoks teha ja kütet anda, eriti neil, kes rattaga ja looduses omal jõul ei viitsi seigelda, sest kütet saab sealmaal juba poolmuidu.

"Ameerika autojuhtidele on see aga rõõmustav uudis - gallon (ehk 3,78 liitrit) bensiini maksab nüüd keskmiselt 1.97 dollarit, 18 kuud tagasi maksis bensiinigallon 3.68 dollarit."
Nafta hind langes rekordmadalale

 
At 06:50, Anonymous Anonüümne said...

Täna kell 09:15 hr Kelk Kuku stuudios rääkimas, kuidas olukord rajal.

Kurat, mehed, nüüd hakkab juba looma, sellist talve me ainiti ootasimegi!
Ja ikka muudkui sajab ja sajab ja sajab...

Kindlasti ka vanameister, kuigi ta on püüdnud ootusärevust varjata ja konkurentidest võhmameestele pidevalt hämu silma ajanud.

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Küll Tiidreku poeg kasvab, õpib ka ise tünga tegema. Sirgub ärimeheks, teeb kõigile tünga. Suudab kogu rahvale tünga teha - saab poliitikuks.

 
At 10:39, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Mis kirjandus Martinike, me oleme lihtsad poisid. Tugevad vintsked lihtsad poisid, mitte L.Priimäe loengus tilulilutajad. Rajal maksab keharamm, mitte võime Schopenhauerit tsiteerida!

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Mis te räägite koprast inimesele, kes pole seda defitsiidi tõttu isegi konservina Säästumarketis näinud.

Aga Priit - VTga suusatuuri asju arutanud ASile tegite eelmisel aastal veel ühe asjaga ära - Lõunalehe andmetel oli 8nda tulemusega lõppenud olümpiatsükliks ettevalmistumisel härra kilometraaž eelmises postituses esitatust märkimisväärselt väiksem!

 
At 13:36, Blogger Priit Pullerits said...

Täna kell 14 intervjueerin Postimehe videopäevavestluse raames Kristjan Porti, teemaks kergejõustiku MRte nullimise plaan.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi tuleb kõik maailmarekordid nullida, sealhulgas Priidu käes olevad Tartu spordiradadel püstitatud maailmarekordid. Tegelikult tuleks kustutada ja ära põletada ka kõik võistluste protokollid, mis on varem toimunud, kuna ikka hakkab leiduma õigustajaid ja vanade "heade" aegade meenutajaid. Möödunud aegade meenutamine tuleb sanktsioneerida, ideaalis progressiivsest ühiskonnast eraldamisega. Kuna interneti puhtaks ei roogi siis see tuleks lihtsalt välja lülitada. Kelle arvutisse on kunagi mõni protokoll laetud, neid tuleb jälitada samade võtetega kui lapsporno kogujaid.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Maailmarekordid on osaks nii tugevas kultuurimälus, et neid ei saa kustutada. Kristiina olümpiamedaleid saab aga lõdvalt kustutada.

Täpsemalt selgitas intervjueeritav: "Ma olen nii informeeritud, et ma võin kindla peale väita, et ma ei tea midagi."

Aplaus!

 
At 16:42, Anonymous Ants said...

Martin miks Sa nii vihkad seda väikest looma? Mida vaene loom Sulle teinud on, et lõkse üles seadma peab. Ta püüab ju vaid samuti kõigest ellu jääda ja pere toita ja üles kasvatada.

 
At 17:15, Anonymous Martin, spordisemioloog said...

Austatud 16.42 ja 10.39! V. austatud hr Pullerits!
Mina ei ole loomavihkaja. Räägin, et teie blogis peaks olema vähemalt minimaalne kirjanduslik tase.
See mägra-või kopraepopöa (mida õnneks vahepeal kuulda polnud) on totter ega ole spordiga seotud.
Pealegi on meil olemas Richard Rohti „Jutte loomadest“, Anton Hansen Tammsaare „Meie rebane“, kui nimetada kodumaiseid klassikuid, meil on olemas Eesti kirjanduse elav klassik Andrus Kivirähk "Loomad lähevad Euroopasse" ja "Konna musi". Lõpuks, meil eesti keelde tõlgitud Gerald Durrelli "Minu pere ja muud loomad", meil on Ernest Seton-Thompsoni „Lugusid loomadest“!
Pahna juurde ei ole vaja!

Tiidrek Nurme on aga tore. Viieaastasele pojale sõna "tüng" selgeks õpetanud. Kasva, poju, saad suureks, teed ise teistele tünga!

 
At 18:01, Anonymous Reamees Kõvatoomas said...

Priit, mis ta siin läheb, külm on, kuradi-kuradi külm on! Teist päeva ja teist ööd viskame poistega metsas kaevikuid tühjaks, kuid lõppu ei paista kuskilt. Jõuame vaevalt puhtaks viskamisega ...-kilomeetrisele (ei saa täpsem olla) kaevikute labürindile tiiru peale teha, kui esimene ots jälle täielikult lumes!
Selline Augeiase tallide mõõtu ülesanne, ainult et meil pole ühtegi jõge, mida kasutada saaks, seega kühveldame mitteherakleslikult edasi.
Aga ega väeteenistuses tegeletagi peenhäälestamisega - nagu on kuulda olnud metsa kõrval olevast linnast, kus see Uue Põhjamaa suureks narratiiviks olema pidi -, vaid siin antakse täiega kuuma.

Näiteks lugesin, et loodusmehed on siin juttu teinud ja faunat pinksalt jälginud-kirjeldanud ning sellega seoses meenus ka endal väike lõbus seik.
Meil lipnik Vägivald leidis samuti kuskilt internetist need kakukaamerad üles ja vaatasime, et paar tükki olid polügoonile küllalt lähedal.
Muhe saaremaa mees, sihtur-laadur reamees Mõla, keeras siis haubitsat mõne kraadi võrra vasemale ja panime juraka ära. No et kuidas on. Ei, ilus oli ekraanidelt vaadata, kui kord litakas käis ja kakuparv kõik kui sünkroonlendajad korraga õhku tõusid. Aga tundub, et tegu pole kõige teravamate isenditega. Varsti laskusid puule tagasi nagu poleks jurakat olnudki. Veits kummaline isegi.
Ühel päeval aga Mõla oli kuskil ära, tõenäoliselt pandi köögitoimkonda või istus kartsas, aga oli jälle vabam hetk ja mõtlesime, et harjutaks veel kätt, sest sõdur peab pidevalt olema treenitud olekus, et ründe korral oleks võimeline koheselt ja halastamatult sekkuma.
Abisihtur-laengupaigaldaja reamees Hooratas aga tõmbas mingit kangi vist vähe uisapäisa ja kui järjekordne jurakas käis, siis oi v...u!!
Ekraanid olid mõnda aega pimedad. Kui lõpuks tolm ja suits hajusid, siis laiutas ekraanidel ainult suur must auk. Kui aus olla, siis ega tegelikult midagi muud juhtunudki, kui et mürsk oli kuuse lihtsalt lindude alt ära viinud. Kakud - ja osalt ka takud - tulid peagi jälle tagasi ja üritasid ikka uuesti ja uuesti puule maanduda, aga mida polnud, oli kuusepuu. Ma ütlen, et pole kõige teravam kooslus.
Kuid üldiselt on talvel metsas rahulik ja vaikne, väga ilus. Loodus hiberneerub.

 
At 18:58, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Mehed, seis on sitt aga mitte lootusetu. Poliitikud on põhulõugadest lödipüksid, kes Eestit edasi ei vii. Tirivad oma suure pagulaste armastusega meid aina sügavamale sita sisse.
Aga see selleks, igal oinal oma Mihklipäev!
Brigaadiga enam metsas luurel ei käi, läksime laiali ja iga mees vaatab ise kuidas hakkama saab.
Trenni on tehtud omajagu. ca 1000km paaristõukeid rullidel ja Trummis viis sõitu suuska peale. Muidu nagu ikka kätekõverdused ja kottideni lumes söösthüppeid. Tilgus siin meri lahti, saab veel ujumas käia. Homme tuleb Harku metsas pikk trenn teha.
Nüüd on spetsiaalselt TM-ks ostetud auguga fischerid ka ära proovitud. No on paremad, kui vanad 90€ prismast ostetud suusad, millega siiani sai sõidetud. Panused on tehtud TM-l on 200 sisse.
Poe taga mehed räägivad, et see aasta on pedepoistel üks kuupäev ära broneeritud abiellumiseks. Kes pakub, mis kuupäev see on? Ja see ei ole NALI.

 
At 19:44, Anonymous Ants said...

Aga Martin, kas Pirita leht siis tõesti valetab? Siin on ju juttu reaalsest koprast, mitte mingist välja mõeldud rääkivast ja trummi löövast kirjanduslikust tegelasest. Kui selline tore loom linnaraskusi trotsides Pirita jões elab ja spordimehi innustab, siis tahame sellest ikka lugeda!

 
At 19:54, Blogger Priit Pullerits said...

Karvajalg, milleks TM jaoks auguga Fiššerid?!? See ju klassikasõit. Seda pole veel keegi uisusuusal võitnud.
Tänud reamees K-le ausa ülevaate eest!
Aga kas teate, et mõned kõvad mehed on juba Hispaanias, ratastega, nt Reedi Peip ja Vilipson ja Käsi Marko. Mehed sõidavad sisse kõva eelise. Mida teie vastu panete, nühite niisama ringil?

 
At 20:55, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Priit, kes siis enam vahelduvat paneb ja pidamisega mäkerdab? Moodne tuleb olla ja paaristõugetega TM läbi panna. Ega siis mina karvajalg esimeseks pressigi. Mulle piisab, et sulle korralikult suhkamit teha ja veel uisusuusaga.
Hispaania grupetto meestel on Jaanipäevaks kumm tühi.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Pomm-uudis! Josh Boone lahkub Kalevist.
Mida arvate, hr Pullerits?

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Martin, te peaksite klasskikute loendamise asemel originaalseid ja haaravaid mõttearendusi konstrueerima, teil ju juba 3. kursus, olgugi et Tallinna koolis.

 
At 23:45, Anonymous Martin said...

Hargneda marsiks!
Sõnalisel pläkutusel pole kohta.
Vaiksemalt, oraatorid!
Teie
sõna,
seltsimees mauser.
Küllalt elamisest
Aadama ja Eeva seaduse järgi.
Ajaloo setukat nüpeldame.
Vasak!
Vasak!
Vasak!

 
At 00:40, Anonymous Anonüümne said...

Pirita purakale, peab midagi ATV hulluga ette võtma. Peaks teise kinni püüdma, tont ei saa aru, et ATV'ga suusarajal ega metsas ei sõideta. Rallib teine juba mitmendat ööd suusaradadel, laksu all vist. Pirita punt päris pahane eesotsas rajameistriga.



 
At 07:29, Anonymous Anonüümne said...

pakun Karvajalale abiellumise kuupäevaks üksteist august?
kah priit

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Karvajalg, mis jutt see nüüd?
Pedepoisid ei saa meil ju abielluda, õnneks.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Loen, et Eesti kaitseväes juhtub nii mõndagi ja mehed ei lase aega tühja.:)
Hea ja rahustav kuulda, et töö käib ja vabariik kaitstud!

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

peab ikka vähe tööd või palju aega olema, kui saab rahulikult paar tundi päevas jalutamise peale raisata kallil tööajal.

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Võhma- ja laulumehed eelistavad naisi:

http://elu24.postimees.ee/3468829/kuum-poissmees-kristjan-kasearu-naudib-puhkust-paikesepaiste-ja-kaunitaride-saatel

Millal Pulleritsult järgmine "ohhoota" tuleb?

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Oi kurja, Suusaliidu papihunnikust oleks võinud küll natuke tõstmisele ka anda.

http://sport.postimees.ee/3468809/eok-katuserahad-jagatud-suusaliit-sai-165-000-eurot-tostjatele-jaid-tuhjad-pihud

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

ERR on lumeinfo tööle pannud. Kiidame heaks.

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=23

 
At 19:20, Anonymous Kardioseltsi aseesimees said...

NO see on ikka totaalne pehmoiba, mida sa, Priit, kirjutasid. Sellise kirjutisega esineda võhmatreeningute harrastajate auditooriumi ees, häbi peaks olema. Mis käimine, beebid, lödipüksid, vanurid käivad. Meie, kardiomehed, liigume alati tempokalt oma sihtkoha poole!
You were the chosen one, Priit, you were supposed to lead us against lazy ones !

Priit, palun ära anna alla. Panna on vaja, nagu sa meid oled õpetanud. Kui motivatsioon otsas, tuleb topelt doos panemist võtta. Panna on vaja, jõuliselt. Me usume veel sinusse, sa suudad veel!

 
At 20:07, Anonymous Vambulo said...

Aga mina arvan, et tegemist on osava meistri suure pettusega. Hr. Pullerits on ju teada tuntud kavala rebase ja taktikuna. Praegu vaikselt uinutab oma vastaseid ja kaasvõitlejaid, et hakkab vaikselt otsi kokku tõmbama. Aga siis 21. veebruari hommikul märkavad kohale tulnud pealtvaatajad Tehvandi staadionil eriti energiliselt sooja tegevat, keskendunud olekus, põlevate silmadega Rocky'liku tahtega isendit. Tema nimi on Priit Pullerits ning ta teeb 44. Tartu Maratonil Suure Comeback'i tippharrastussporti ning ta suskab nagu kobra ja suskab teravalt. Netoaja võtmine tema sihikindlust ei häiri tema rühib jõuliselt finiši poole, ta tunneb et kaassuusatajad pelgavad tema võimasaid paaristõukeid. Finišisirgel jätkub veel jõudu 3 rivaalist mööduda ning siis jõuetult lumele langeda nagu Andrus Veerpalu oma parimatel päevadel. Tulemuseks - oma aegade parim 117nes koht, aeg 3:16:47. Sellega on kriitikutel suud lukku pandud ja võib julgelt käed taeva poole tõsta ja tõdeda - olen paganama heas vormis ikka.

 
At 21:05, Anonymous Martin said...

Küsimus: Palju Pullerits suuskade määrimise eest hooldemehele Teppanile tippi andis?
A. 5%
B. 10%
C. 20%
D. ei andnud tippi

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

Battery charging - I had to punish myself today after the bad end of the Tour de Ski.

 
At 08:30, Blogger Priit Pullerits said...

Täna, reede hommikul kell 8.19 Kuku raadio Äratajat ikka kuulasite, mis mul seal WADA raporti ja Eesti tippspordiga seoses öelda oli?

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Juhtusin kuulma. Tuleb Pulleritsule au anda, et oma pikaaegse iidoli Sebastian Coe raadiosaates liistule tõmbas.

Toits

 
At 10:53, Blogger Ain Veemees said...

Tunnustus Priidule, erinevad rekordnumbrid olid peas kui korrutustabel, spordiajakirjanikud peaks eeskuju võtma.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

ERR võiks selle lumeinfo siiski päris kinni ära panna. Vast siis oleks 1 ja kindel koht kust infot vaadata.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

"Eile avaldatud Rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjoni raporti 89 lehekülje pikkune teine osa keskendub suuresti Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) korruptsioonile."

KUKU intervjuu: Priit Pullerits.

 
At 12:39, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

07:29 kah priit jagab matsu. Kas täna Harku metsas võhmamehi ka kohtab? Endal plaanis täna 3+ tundi trenn teha ja kuna reede, siis õhtul 6-pack taastusjoogiks naha vahele tõmmata.

 
At 13:14, Anonymous Vana spordimees ja psühholoog, naiste lemmik said...

Võhmamehed on alati kohal! Nagu lugupeetud Karvajalg kindlasti ka ise hästi teab.
Treeningplaani järgi tuleb täna 2h, aga seda energilisemad need on, pikemad rahulikud poognad jäävad nädalavahetuseks. Kui lund piisavalt, siis Kõrvemaal.

 
At 02:44, Blogger Unknown said...

Kas soovite osta neeru- või soovite müüa oma neeru? Kas sa oled
otsivad võimalust müüa oma neeru raha tõttu
rahalist laostumist ja sa ei tea, mida teha, siis võtke meiega ühendust
täna ja me pakume teile hea summa eest oma neeru. Minu nimi on
Doktor Daniel oled Nefroloog in UBTH Medical Center. meie
Kliinik on spetsialiseerunud Neer Kirurgia ja tegeleme ka osta
ja siirdamise neerud koos elamist vastava doonori.
Asume India, Türgi, Nigeeria, USA, Malaisia. Kui te olete
huvitatud müüa või osta neerude palun ärge kartke
võtke meiega e-posti teel.

E-post: Doctordaniel95@outlook.com

Parimate soovidega.
Dr Daniel.

 
At 03:59, Blogger xumeiqing said...

20161028meiqing
ugg outlet
rolex replica watches
louis vuitton bags
polo ralph lauren men
borse gucci
louis vuitton outlet
cheap jordans
canada goose jackets
kevin durant shoes
louis vuitton outlet

 
At 01:08, Blogger Unknown said...

Tere doktor Saalomoni haiglasse. Kas soovite müüa oma neeru või muu
organite Kui jah taotleda müük täna ja siis antakse maksimaalne
rahulolu teil need.Contact mulle e-posti teel: doctorsolomon1234@gmail.com

 
At 01:08, Blogger Unknown said...

Tere doktor Saalomoni haiglasse. Kas soovite müüa oma neeru või muu
organite Kui jah taotleda müük täna ja siis antakse maksimaalne
rahulolu teil need.Contact mulle e-posti teel: doctorsolomon1234@gmail.com

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud härra / proua,

Kas soovite müüa oma neeru? Kas olete otsivad võimalust müüa oma neeru raha tõttu rahalist laostumist ja sa ei tea, mida teha, siis võtke meiega ühendust juba täna ja me pakume teile hea summa eest oma neeru. Minu nimi on DR LORENA FITCH oled Nefroloog in LORENA neeru kliinikus. Oleme spetsialiseerunud Neer Kirurgia ja tegeleme ka ostmine ja siirdamise neerud koos elamist vastava doonori. Asume Türgi, USA, Malaisia, Indoneesia, Poola, Hispaania. Kui olete huvitatud müüa või osta neerude ärge kartke meiega ühendust võtta e-posti teel: LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM

LORENA neeru KLIINIK Sihtasutus

E-post: LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM

DR LORENA FITCH

 
At 00:19, Blogger Miss lummom said...

This is to inform the general public male or female who are healthy and 100% serious in selling his kidney should urgently contact Dr.Collins Hospital e-mail: doctorcollins3@gmail.com |, as we have a lot of patients who are currently in need of kidney transplant, are you looking for an opportunity to sell his kidney for money due to the financial break down and we will provide $ 800,000USD for his kidney. and also we do have hiv /aid cure if you need the cure also just email us now, EMAIL: doctorcollins3@gmail.com.. whats-app number +2348108439977 thank you.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...


Selle eesmärk on teavitada avalikkust ja kõiki huvitatud isikuid, et uut elundi neeru siirdamisravihaiglat otsitakse praegu neerurakkude annetajatest ja maksab tervislikule doonorile 530 000 dollarit. Enne tegevuse alustamist makstakse poolele doonorile maksmise. Kui olete huvitatud, võtke palun ühendust haiglaga e-posti teel (drgeorgepranav@outlook.com).

MÄRKUS: AINULT 18 JA üle ...

 
At 04:45, Blogger Unknown said...

Meil on hädasti vaja neerupartnerit kogu maailmas summas 800 000 eurot, EUROS.
contact dr, daniels, et saada rohkem teavet neerutalituste kohta:

  E-post; danielshospital55@gmail.com

WhatsApp; +2348181726727

Aitäh..

 
At 04:46, Blogger Unknown said...

Meil on hädasti vaja neerupartnerit kogu maailmas summas 800 000 eurot, EUROS.
contact dr, daniels, et saada rohkem teavet neerutalituste kohta:

  E-post; danielshospital55@gmail.com

WhatsApp; +2348181726727

Aitäh..

 
At 00:09, Blogger Apollo Hospital said...

We are urgently in need of kidney donor in a very good health condition for the sum of $470,000,00 and we will take properly care of the donor doling the whole process, here you can contact us via email address: ahospital661@gmail.com or phone number-+919677345881 whatsApp or call. by name Dr Donald Moore.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

OLULINE MÄRKUS 2019 !!!


CLEAR WATER HOSPITAL


Selle eesmärk on teavitada üldsust, kõiki naisi ja naisi, kes tõsiselt oma neerude organit müüa, summas $ 530 000, võtke kiiresti ühendust CLEAR WATER HOSPITALiga e-posti teel ... (nationalkidneyfoundation156@gmail.com)


Kahtluse huvides maksab haigla enne operatsiooni poolelt pangakontolt pooleks summaks 230 000 dollarit.


Meie kontorid asuvad neis riikides: -


* U.S.A


* INDIA


* Nigeeria


* AUSTRALIA


* INGLISMAA


* KUWAIT


* KONGO



MÄRKUS. Doonorid peavad olema kliiniliselt terved ja üle 18-aastased, doonoritel peab olema kas A +, B + või O + veregrupp, mitte suits või jook, mille kehamass on vähemalt 35%.


See puudutab heaolu ja inimeste elu päästmist, pettusi ei sallita, tule meile siiralt.


Kui olete huvitatud, võtke ühendust haigla e-posti teel (Nationalkidneyfoundation156@gmail.com) või WhatsApp


+1(559)744-3171

 
At 21:41, Blogger drmercyhospital said...

Tunnistus, tunnistus !! Tunnistus !!!
  Ma tahan tunnistada jumalat, kasutades arsti halastust, et aidata mind neeru kirurgilises operatsioonis. Olen Hispaaniast pärit Maarja ja müüsin oma neeru drmercyhospitalile 800 000 euro eest ja pärast vormi täitmist nõustun tingimustega ja operatsiooniga. tehti USA-s, CLEVELAND HOSPITAL and CLINIC, olin enne seda hirmul, kuid pärast operatsiooni andsin 800 000 eurot ja olen nii õnnelik, et kõik mu rahalised probleemid on möödas. Tahan öelda, et kõik pöörduksid täna Drmercy haigla poole neeru kirurgia e-posti aadressil drmercyhospital686@gmail.com Whatsapp: +2348100367800 Lugupidamisega.

 
At 17:48, Blogger Unknown said...

Kas soovite osta neeru või soovite müüa oma neeru? Kas otsite võimalust oma neeru raha eest rahalise lagunemise tõttu müüa ja te ei tea, mida teha, võtke meiega ühendust täna ja pakume teile neeru jaoks head rahasummat 500 000 dollarit. Minu nimi on doktor MAXWELL, kes on neuroloog BILL ROTH HOSPITAL-is. Meie haigla on spetsialiseerunud neerukirurgiale ning tegeleme neeru ostmise ja siirdamisega ka vastava doonori juures. Asume India, USA, Malaisia, Singapore.Japan

Kui olete huvitatud neerude müügist või ostmisest, palun andke meile sellest teada ja võtke meiega ühendust e-posti teel.

E-post: birothhospital@gmail.com
Rakenduse number: +33751490980

Parimate soovidega
CHIEF RAVI DIREKTOR
DR MAXWELL

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...


Recomiendo encarecidamente al Sr. Carrol Walker como el mejor operador de forex / bitcoin, gano hasta $ 5,000 por semana con $ 500 en una semana. Puede contactarlo si necesita ayuda a través de https://t.me/carrolwalker
correo electrónico; int.hackers002@gmail.com Gracias más tarde.

 
At 01:52, Blogger Unknown said...

Kas soovite osta neeru, kehaorganeid või müüa oma neeru- või kehaorganeid? Kas otsite võimalust oma neeru raha eest müümiseks rahaliste purunemiste tõttu ja te ei tea, mida teha, võtke meiega täna ühendust ja pakume teile teie neeru jaoks head summat 500 000 dollarit. Minu nimi on doktor MAXWELL, olen neuroloog BILL ROTH HOSPITALIS. Meie haigla on spetsialiseerunud neerukirurgiale ja tegeleme ka neeru ostmise ja siirdamisega elava vastava doonoriga. Asume Indias, USA-s, Malaisias, Singapuris. Jaapan.

Palun andke meile teada, kui olete huvitatud neeru või
Oreli palun võtke meiega ühendust võttes meiega ühendust.

E-post: birothhospital@gmail.com
Mis rakenduse number: +33751490980

Parimate soovidega
PÕHIRAVI DIREKTOR
DR MAXWELL

 
At 16:23, Blogger Clevelandclinic said...

Tere kõigile, Minu nimi on Dr autor williems Olen Phrenologist clevelandhaiglas . Meie haigla on spetsialiseerunud neeruoperatsioonile ja tegeleme ka neerude ostmise ja siirdamisega elava doonoriga. Kui olete huvitatud müüa või osta neeru, võtke meiega ühendust e-posti teel clevelandclinic70@gmail. Com
Telefoninumber: +971544105744

 
At 17:18, Blogger Unknown said...

Kas soovite osta neeru, kehaorganeid või müüa oma neeru- või kehaorganeid? Kas otsite võimalust oma neeru raha eest müümiseks rahaliste purunemiste tõttu ja te ei tea, mida teha, võtke meiega täna ühendust ja pakume teile teie neeru jaoks head summat 500 000 dollarit. Minu nimi on doktor MAXWELL, olen neuroloog BILL ROTH HOSPITALIS. Meie haigla on spetsialiseerunud neerukirurgiale ja tegeleme ka neeru ostmise ja siirdamisega elava vastava doonoriga. Asume Indias, USA-s, Malaisias, Singapuris. Jaapan.

Palun andke meile teada, kui olete huvitatud neeru või
Oreli palun võtke meiega ühendust võttes meiega ühendust.

E-post: birothhospital@gmail.com
Mis rakenduse number: +33751490980

Parimate soovidega
PÕHIRAVI DIREKTOR
DR MAXWELL

 
At 02:32, Blogger Unknown said...

Kas soovite osta neeru, kehaorganeid või müüa oma neeru- või kehaorganeid? Kas otsite võimalust oma neeru raha eest müümiseks rahaliste purunemiste tõttu ja te ei tea, mida teha, võtke meiega täna ühendust ja pakume teile teie neeru jaoks head summat 500 000 dollarit. Minu nimi on doktor MAXWELL, olen neuroloog BILL ROTH HOSPITALIS. Meie haigla on spetsialiseerunud neerukirurgiale ja tegeleme ka neeru ostmise ja siirdamisega elava vastava doonoriga. Asume Indias, USA-s, Malaisias, Singapuris. Jaapan.

Palun andke meile teada, kui olete huvitatud neeru või
Oreli palun võtke meiega ühendust võttes meiega ühendust.

E-post: birothhospital@gmail.com
Mis rakenduse number: +33751490980

Parimate soovidega
PÕHIRAVI DIREKTOR
DR MAXWELL

 
At 04:04, Blogger DOCTOR MARTEN said...

Kas soovite osta neeru või soovite oma
neer? Kas sa oled
otsides võimalust oma neeru raha eest müüa
rahalise lagunemise tõttu ja te ei tea, mida teha
tee, siis võtke meiega juba täna ühendust ja pakume teile head
rahasumma 400 000 dollarit teie neeru jaoks. Minu nimi on DOCTOR MARTEN
olen nefroloog MARTEN HOSPITALIS. Meie haigla on
spetsialiseerunud neerukirurgiale ja tegeleme ka sellega
neerude ostmine ja siirdamine koos elava
vastav doonor.
Asume Indias, Türgis, USA-s, Malaisias, Dubais
Kui olete huvitatud neeru müümisest või ostmisest, ärge seda tegema
võtke meiega ühendust e-posti teel.
E-post: martenhospital@gmail.com
Whatsapp: +1 (919) 238–3992

Parimate soovidega

DR MARTEN

 
At 04:04, Blogger DOCTOR MARTEN said...

Kas soovite osta neeru või soovite oma
neer? Kas sa oled
otsides võimalust oma neeru raha eest müüa
rahalise lagunemise tõttu ja te ei tea, mida teha
tee, siis võtke meiega juba täna ühendust ja pakume teile head
rahasumma 400 000 dollarit teie neeru jaoks. Minu nimi on DOCTOR MARTEN
olen nefroloog MARTEN HOSPITALIS. Meie haigla on
spetsialiseerunud neerukirurgiale ja tegeleme ka sellega
neerude ostmine ja siirdamine koos elava
vastav doonor.
Asume Indias, Türgis, USA-s, Malaisias, Dubais
Kui olete huvitatud neeru müümisest või ostmisest, ärge seda tegema
võtke meiega ühendust e-posti teel.
E-post: martenhospital@gmail.com
Whatsapp: +1 (919) 238–3992

Parimate soovidega

DR MARTEN

 
At 21:40, Blogger DR MALATHI said...

TÄHELEPANU!!!

Whatsapp +971545539609.
E-post: drmalathi91@gmail
Telegramm: +971545539609

Tere tulemast MANIPALI HAIglasse, kus tehakse neerusiirdamist. Kui olete hädas, kas teil on vaja raha suure võla tasumiseks? Kuidas koguda raha kiireloomuliste vajaduste jaoks? Oota, miks sa ei mõtle neeru müümisele väga hea hinnaga (400 000 dollarit), esimene makstakse enne operatsiooni, kuna kahtleme tõelises doonoris, olen dr Malathi MANIPAL HOSPITAL Indias. Me oleme igas maailma nurgas. USA, Malaisia, Jaapan, Hiina, Kreeka, Türgi, Nigeeria, Austraalia, AÜE, Brasiilia, Ühendkuningriik, Ghana jne. MÄRKUS:- * Doonor peab olema kliiniliselt terve. * Elundidoonorluseks peab olema B+ ja O+ rühm. * Doonori kehakaal ei ole väiksem kui 35. * Doonor ei tohi suitsetada ega tarvitada alkoholi. Võite meiega ühendust võtta 24 tundi ja me teenindame teid paremini, võtke meiega ühendust aadressil

Whatsapp +971545539609.
E-post: drmalathi91@gmail.com
Telegramm: +971545539609

Lugupidamisega dr Malathi

 
At 21:14, Blogger DR MALATHI said...

TÄHELEPANU!!!

WhatsAp +971545539609.
E-post: drmalathi91@gmail
Telegramm: +971545539609

Tere tulemast MANIPALI HAIglasse, kus tehakse neerusiirdamist. Kui olete hädas, kas teil on vaja raha suure võla tasumiseks? Kuidas koguda raha kiireloomuliste vajaduste jaoks? Oota, miks sa ei mõtle neeru müümisele väga hea hinnaga (400 000 dollarit), esimene makstakse enne operatsiooni, kuna kahtlete tõelises doonoris, olen dr Malathi MANIPAL HOSPITAL Indiast. Me oleme igas maailma nurgas. USA, Malaisia, Jaapan, Hiina, Kreeka, Türgi, Nigeeria, Austraalia, Argentina, Brasiilia, Ühendkuningriik, Ghana jne. MÄRKUS:- * Doonor peab olema kliiniliselt terve. * Elundidoonorluseks peab olema B+ ja O+ rühm. * Doonori kehakaal ei ole väiksem kui 35. * Doonor ei tohi suitsetada ega tarvitada alkoholi. Võite meiega ühendust võtta 24 tundi ja me teenindame teid paremini, võtke meiega ühendust aadressil

WhatsAp +971545539609.
E-post: drmalathi91@gmail.com
Telegramm: +971545539609

Lugupidamisega dr Malathi

 
At 04:23, Blogger Bensonmoore said...

VAJAME KIIRESTI NEEREDOONORIID, SUMMA [800 000 USA dollarit]{3,5 crore}LISATEABE SAAMISEKS VÕTKE MEIEGA KOHE ÜHENDUST. E-post jaslokhospital20@gmail.com}, Dr.Satish SatyaOSOFIPIANARAYNAK. OLEN ORGANIKIRURGIA SPETSIALIST, ostan ja müün ka. IGASUGUSE TÜÜPIDE SIIRDAMINE 0F ORGAN Vajame teie kiiret vastust whatsapp +17013531601

 
At 03:31, Blogger Marialadrimaholyclinic said...

Tähelepanu
Eesmärk on teavitada üldsust, terveid mehi ja naisi. Keda huvitab

Loovutage kohe luuüdi (neeruelundid) neerudele, munanditele ja 100% tõsisele kontaktile. E-post; marialadrimaholyclinic@gmail.com

sest meid on palju

Patsiendid, kes vajavad praegu neerusiirdamist.

Otsige võimalust oma neeru raha eest müüa, et seda rahastada

me ostame sinu oma

Neer 1 000 000 dollari eest

Maks: 700 000 dollarit

Munasarjad: 900 000 dollarit

Luuüdi: 900 000 dollarit


ja meil on ka Vib / AIDS Ultra Vibros 11 ravimid, mis võivad neid ravida või võimaldada neil kauem kõndida


Saada meile e-kiri


EMAIL;


E-post; marialadrimaholyclinic@gmail.com


WhatsApp: küsi minult


Lugupidamisega

 
At 17:11, Blogger Unknown said...

VAJAME KIIRESTI NEREDOONORIT SUMMAGA [800 000 USD], VÕTKE MEIEGA KOHE ÜHENDUST LISATEABE SAAMISEKS. Saatke meile jaslokhospital20@gmail.com} või WHATSAPP kohe, (+17013531601 ) Dr Vikram Kumar, JASLOK HAIGLA INDIA. OLNUD ORGANIKIRURGIA AMASPETSIAALIST, ostan ja müün ka. MÕISTLIK TÜÜPIDE 0F ORGANITE siirdamine Vajame teie kiiret vastust

 
At 19:41, Blogger DR MALATHI said...

TÄHELEPANU!!!

WhatsAp +971545539609.
E-post: drmalathi91@gmail
Telegramm: +971545539609

Tere tulemast MANIPALI HAIGLASSE, kus tehakse neerusiirdamist. Kui olete hädas, kas teil on vaja raha suure võla tasumiseks? Kuidas koguda raha kiireloomuliste vajaduste jaoks? Oota, miks sa ei mõtle neeru müümisele väga hea hinnaga (400 000 dollarit), esimene makstakse enne operatsiooni, kuna kahtleme tõelises doonoris, olen dr Malathi MANIPAL HOSPITAL Indias. Me oleme igas maailma nurgas. USA, Malaisia, Jaapan, Hiina, Kreeka, Türgi, Nigeeria, Austraalia, Argentina, Brasiilia, Ühendkuningriik, Ghana jne. MÄRKUS:- * Doonor peab olema kliiniliselt terve. * Elundidoonorluseks peab olema B+ ja O+ rühm. * Doonori kehakaal ei ole väiksem kui 35. * Doonor ei tohi suitsetada ega tarvitada alkoholi. Saate meiega ühendust võtta 24 tundi ja me teenindame teid paremini, võtke meiega ühendust aadressil

WhatsAp +971545539609.

E-post: drmalathi91@gmail.com
Telegramm: +971545539609

Lugupidamisega dr Malathi

 
At 18:08, Blogger Bensonmoore said...

Vajame kiireloomulisi neerudoonoreid 800 000 USA dollari eest), Whats app +17013531601, iga doonor saab 800 000 USD, kõigepealt saate 400 000 USD, siis pärast operatsiooni saate saldo 400 000 USD, kiirustage kohe WhatsAppi kaudu
( jaslokhospital20@gmail.com +17013531601

 

Postita kommentaar

<< Esileht