kolmapäev, jaanuar 06, 2016

Pullerits: Kust said Eesti suusatajad erakordse lennukuse?

Jaak Mae, 14 aasta (juba!) taguse Salt Lake City olümpia pronksmedali- ning 2003. aasta Val di Fiemme MM-võistluse hõbemedalimees, nüüdne Eesti Suusaliidu peasekretär, üllatas mind selle nädala algul tänavuse Tour de Ski pühapäevase meeste 10 km vabatehnikasõidu tulemuste analüüsiga sektorite kaupa.

«Huvitav on fakt,» kirjutas mulle Mae, «et viimase sektori aegades (allamäge ja finišisirge) on esimesed neli meest Hamilton (USA), Ränkel, Tammjärv ja Poltoranin. Ja nagu tead, siis suuski hooldavad nendes võistkondades eestlased ja tuleb rõõmustada ning tunnistada, et nad õnnestusid oma töös väga hästi. Mis omakorda tõestab veel kord meie hooldemeeskonna  kõrget taset ja pühendumust.»

Väljavõte tabelist on siin all. Vasakul pool kohal nr 8 on Aleksei Poltoranin, paremal pool kohtadel 60 ja 62 vastavalt Karel Tammjärv ja Raido Ränkel. Ajad, millest käib jutt, on igaühe lahtris paremal all nurgas - vaadake neid! (Tabeli paremaks uurimiseks klikkige sellele kaks korda!)
Põhjus, miks Mae mulle sellest teatas, tuleneb ajakirja Jooksja eelmise aasta viimases numbris ilmunud minu kirjutisest «Pormeister paugutas juba enne hooaja avastarti». Seal räägib Piret Pormeister põhjalikult, miks ta loobus sel hooajal võistlemast. See on pikk jutt, lugege ise, aga Pormeistri paari sõnaga kokkuvõetuna: «Tasemel ja motiveeritud taustasüsteemi puudumine võistluste ajal.»

Tolle loo jaoks reporteritööd tehes rääkisin ka Maega, kes tunnistas, et kuigi Eesti hooldemeeskonna taseme vahe muu maailma ametivendadega võib suureneda – lõppeks on kaheksa riigi koondisel oma hästi varustatud määrdebuss, Eestil mitte –, ent kinnitas, et Raul Seemal, Tarvi Kuusil ja Meelis Aaslal on rahvusvahelise taseme teadmised ning tal ei ole meeste pühendumisele, motivatsioonile ja töötegemisele midagi ette heita.

Mae saadetud analüüsitabel pani mind esimese hooga kukalt kratsima. «Jah, tõsi see on, ega faktide vastu saa,» kirjutasin talle vastuseks. «Aga see on materjal pigem Piret Pormeistrile arutlemiseks, tema tõstis määrdemeeste ebapiisavad oskused teemaks. Mina kuulasin ära, mis tal öelda, ja võtsin vastukaaluks sinu kui asjatundja kommentaari.»

Kuid ärge arvake, et püüdsin kogu täiega Pormeistri selja taha pugeda. Juurdlesin tabeli üle pisut ja siis läkitasin Maele järgmised kontraargumendid.

«Mida maksab see, et viimasel sutsakal ollakse kiireim?» küsisin Maelt. «Võib ju küsida, miks ülejäänud distantsil suusad sama hästi ei lipanud? Olid need kehvasti ette valmistatud? Ma ei ole spetsialist, et sisukalt vaielda, mida see näitab, et lõpus olid suusad head. Aga loogika ütleb, et hea on see määrdemeister, kelle suusad on terve distantsi vältel head. Või ei ole sõitjad piisavalt head?»

Need päringud ei jäänud õhku rippuma. Mae vastas: «Tuleb tunnistada, et ajakirjanikuna sul küsimusi jagub.»

Ta seletas lähemalt – ja see teadmine kulub suusahooaja algul küllap paljudele ära: «Seda analüüsi kasutavad eelkõige sportlased ja treenerid võistluste järgselt. Esmalt peab teadma täpselt lõike, kus vaheajapunktid olid. Siis saab anda hinnangu, millistel lõikudel kui palju võideti või kaotati, lisaks sportlase kommentaarid. Seda selleks, et edasistel treeningutel vajadusel rõhuasetusi muuta.»

Pange nüüd eriti tähele Mae järgmist osundust: «Allamäe sektor teeb analüüsi seekord lihtsamaks: kui seal on väga head ajad, siis tuleb sportlasel otsida reservi endast, mitte keskenduda välistele teguritele. Laskumine õnnestus tehniliselt hästi ja suusad olid väga head - seda ilmselt terve distantsi (vastus sinu küsimusele, mille peale ise kunagi ei ole mõelnud, sest kui distantsi lõpus on sellised vaheajad, siis järelikult olid kogu võistluse suusad head).  Mina sportlasena oma pead selliste vaheaegade juures enam küsimustega ei vaevanud. Otsisin reserve endast ja kiitsin ning tänasin hoolet.»

Nii, tarkpead, sõna on teil! Nagu aastate jooksul aru olen saanud, on siia blogisse kogunenud kui mitte kogu Ida-Euroopa, siis vähemalt Eesti parimad suusaanalüütikud, kellel on igale olukorrale – ka sellisele, millest neil õrna aimugi pole – raudkindel ja ümberlükkamatu vastus olemas. Siiski olge Mae suu kaudu hoiatatud:

«Inimesele, kes ei tea rada ja täpseid vaheajapunkte ja võistlust ei vaadanud, on see pigem lihtsalt hunnik mingeid numbreid. Vaatasin ise võistlusi, aga ega ilma kommentaarideta ja taustainfota oskaks numbreid lahti seletada.»

Aga teie olete siin ju ometi targemad kui Mae ja mina kahepeale kokku – nii et andke tuld, spetsialistid!
******
Hiking a narrow section of Little Wild Horse Canyon, San Rafael Swell, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Norralane Finn Haagen Krogh (nr 6) Tour de Ski pühapäevase meeste 10 km vabatehnikasõidus. Foto autor: AP/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Norralane Petter Northug (taga) jälitamas Tour de Ski pühapäevase meeste 10 km vabatehnikasõidus kaasmaalast Didrik Toensethit. Fotode autor: AP (foto 2) ja AFP (foto 3) /Scanpix
Foto 4: Tour de Ski pühapäevane meeste 10 km vabatehnikasõit, fotol (vasakult paremale) venelane Jevgeni Belov, Alex Harvey Kanadast, Dario Cologna Šveitsist ja Kasahstani esindaja Aleksei Poltoranin. Foto autor: AFP/Scanpix 
Fotod 5 ja 6: Norralane Martin Johnsrud Sundby Tour de Ski pühapäevases meeste 10 km vabatehnikasõidus. Fotode autor: AFP/Scanpix

52 Kommentaarid:

At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Kes viitsiks seda segast tabelit uurida? Luuserite võrdlemine Ustjugoviga on mõtetu.
Hr Pullerits, teil iga teine blogikirjutis puusse! Stabiilsust ei ole. Miks?
Arutada võiks ehk, miks vabastiili suusatamine on ebaesteetiline? Mehed kangis jalgadel (vt fotod nr 4,5), nagu oleks mingi raske kubemehaigus.
Tuleks propageerida normaalset suusatamist ja selleks võiks olla: 1) klassikaline suusatamine, 2) naturaalsel lumel?

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Meile üritatakse öelda, et mitte millegil pole mõtet - ei vaba ega klassikasuusatamisel, ei võidu peale ega peamiselt looduses viibimisel. Isegi sellest kirjutamine on tabu. Tähelepanu, siin valvavadki pagulased oma võimaluse järele. Ilusat Sügist!

 
At 14:37, Anonymous Utahi liivakivimaastikud on igavad said...

Keda see targutamine kotib? Keegi juba suusatamas ka on Tallinnas käinud, kas Pirital võib metsa all juba normaalse suusaga lükata või peab sinna veel mullasuuskadega minema? Taibukas ajakirjanik ei oleks jätnud Maelt seda küsimata.

 
At 15:39, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

Tuleme peenanalüüsi juurde hiljem, siis kui päevatoimetused tehtud.

 
At 15:44, Anonymous Meeleheitel pealinna vagursuusataja said...

Tallinna keskustes on suurem saamatute kari koos. Muu Eesti suusatab hea suusaga juba nädalapäevad, Tallinnas on isegi mullasuusaga nutt kurgus ja viha silmis...

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas Poltoranin paneb täna kotti ka Sundby? 15km klassikat algas.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Nii oli, kottis mis kottis.
Võime öelda, et hea töö MA ja AV poolt, Aleksi areng vaikselt jätkub.
Mees on muidugi ka super suusavalitseja, sest täna oli ikka ülitehniline rada (just raja seisukord+ilmaolud kokku).

 
At 17:49, Anonymous Martin said...

Ostsin Selveri ajakirjaletist (2. rida ülevalt, "Maaja" jt selliste all) kõik spordiajakirjad, mis müügi olid. "Sport", kannel Jaan Prints. "Golf", kaanel Anett Kontaveit. "Jooksja", kaanel Maris Mägi. "Jalka", kaanel Ragnar Klavan. "Basket", kaanel Timo Eichfuss. Kodus lõikasin Printsi, Kontaveiti, Mägi, Klavani ja Eichfussi pildid välja ja kleepisin enda oma asemele. Kas olen väga pervert?

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Eraldistardis oleks meie Poltoranin teistele kalendriga pannud. Minek oli juba sprindis ülivägev.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole väga pervert, Martin, tubli poiss oled.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümus said...

Head uut aastat Priidule ja kõigile trollidele eesotsas Gelmuti, Martini, Meeleheitunu ja ka teistele anonüümikutele! Varsti suletakse muud anonüümsed vilepuhumise kantsid ning meinstriimist jääb kestma vaid see paik siin. Hoidke siis oma vile kõva!

 
At 18:32, Blogger Priit Pullerits said...

Kui te ennast normaalselt ülal peate ja asjast räägite, siis siin jääb teile kommenteerimise võimalus alles. Aga kui hakkate jama ajama, siis peate leppima sama saatusega, mis ootab teid meinstriimis. Diil?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Lõpulõigul olevast laskumisest tuhiseti distantsi vältel alla 3x. Esimesed kaks korda nii kiired siiski ei olnud. Ilmselt hoiti purakat viimaseks laskumiseks.

Laskumiste kohad:
Poltoranin ( 61;65;3)
Tammjärv (29;18,3)
Ränkel (29;60;2)

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Peale Veerpalule dopingusüüdistuse esitamist on eesti suusatamine ainult allamäge tulemuste poolest sõitnud.Algul veel mõni mees ikka juhtus esikolmekümnesse,nüüd on juba esimese viiekümne sisse saamine raske.Mõtlen just distantsimehi,mitte sprintereid.Millegipärast ei õnnestu see sisemiste reservide otsimine.Põhjuste üle võib ainult mõtteid heietada.

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest ei pingutata distantsil piisavalt, seetõttu ka need üksikud kiired hetked raja lõpus.
Millal on mõni meie distantsimees finishis kui niidetult langenud?

P.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirja "Guido" värskes numbris:

*Kunstlumi - Rahva tervise päästenöör või totaalne mõttetus?
Poolt ja vastu argumente vaeb Priit Pullerits
*Mehe mõõdupuu
Milline spordiüritus näitab paremini harrastussportlase võimekust?
Üritusi võrdleb Priit Pullerits
*Metsiku Lääne radadel
Muljeid ja soovitusi rattareisideks Utahisse jagab Priit Pullerits

Riietussoovitused * Treenimisnõuanded * Nipid võistlusteks

Esikaanel: Priit Pullerits

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Lumeinfo kommentaariumis käib aktiivne andmine

http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=15

ERR Spordi uusaastalubaduste seas võiks olla, et rahvaraha eest see koht uuesti korralikult käima pannakse - rajameistrid saaksid infot lisada.



 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Esimese kommentaari esimene lause ütles kõik ära, milleks ennast vaevata?

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Ei noh, päris huvitav algatus Mae poolt. Nüüd äkki leidis alaliidu tippjuht aega, et ühe tuuri ühe etapi ühe laskumise vaheajad (mida läbiti kolmel korral) letti lüüa. Suusad hakkasid tööle distantsi viimasel kolmandikul, kus võimalik et rajaolud muutusid. Ja selle ühe laskumise lõigu baasil saab väita, et hooldemeeskond on head tööd teinud? Kustkohast ta võtab, et see „veel kord“ tõestab nende taset. Kuna see samade määrdemeistrite eelmine õnnestumine oli, mis nende taset eelmisel korral kinnitas? Siililegi selge, et Pormeister pani oma avaldusega Mae lolli seisu, rääkides objektiivselt olukorrast kuhu Mae ning Olle on eesti murdmaasuusatamise tüürinud. Mae võiks peeglisse vaadata ning mõista, et tema ainus võimalus rahva lugupidamist ära teenida on rääkida suu puhtaks nn „kuldajastu“ arhitektuuri ning telgitaguste kohta. Kahtlemata oleks see enesetapp, aga vähemasti stiilne ning siis ei peaks ta elu lõpuni musta südametunnistusega elama.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Ja nagu märkamatult on "meie" (poliitkorrektsuse mõttes paneme täna veel jutumärkidesse) Poltoranin kerkinud Tuuri arvestuses neljandaks.
Kas näeme Mati hoolealust esimest korda ka Tuuri finishis poodiumil? Lubavaid märke on täna rohkem kui mittelubavaid.
TOUR DE SKI OVERALL STANDING MEN

 
At 00:35, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin seda Jooksja artiklit alguses põgusalt, hiljem põhjalikumalt. Loetu oli loogiline ning on aru saada, et inimene teab mida ta räägib. Nüüd, selgelt piki kera**d saanuna, hakkab Mae musta valgeks rääkima ning õigustusi otsima. Esitatud statistika on vististi esimene, mille baasil sai midagigi head määrdemeeste kohta kokku luuletada. Kuidagi samasuguse varjundiga lugu kui pärast Veerpalu karjääri lõpetamist pressikonverentsil suuri kasvuhormooni mõõtmise tabeleid demonstreeriti. Huvitav oleks teada, miks üldse oli vaja aastaid kasvuhormooni taset määrata? Eks kõige suuremad vead lipsagi sisse siis kui emotsioonid on üleval. Me kõik teame, milline on Veerpalu kaasuse spordiarbitraaži otsus ning seda, et ka uued piirmäärad ei jäta kahtlust, et …… Avalikustaks siis praeguste tegijate aastatepikkuse mõõtmise andmed ka? Või katkes see meeldiv traditsioon 2011 aastal? Mae võiks ikka mõelda, milline on suusatamise praegune seis, eriti noorte seas. Mitu meest-naist on meil juunioride tasemel mingeid tulemusi saavutanud? Või U23 klassis? Pole küll kedagi näinud või kuulnud. Olle arendas seda ala palehigis ligi kaheksa aastat!
Hr. Pullerits võiks võtta veidi aega mõtisklemiseks, kas iga kiri või telefonikõne Alaveri jüngritelt on üleüldse blogis kajastamist väärt. Kui on kange tahtmine neist kirjutada, võiks hoopis uurida, kui suured summad kuluvad kahe teamhaanjalase ning nende kaaskonna TDS osalemiseks. Ja veelgi huvitavam, milliste tulemuste baasil Tammjärv ning Ränkel sinna üleüldse saadeti. Kümmelist ja Kilbist võib veel aru saada.

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Suurel Meistril täitus täna 30. eluaasta, siis mulle tundub, et ka suusablogis oleks sel puhul asjakohane väike austusavaldus.
Ning meeleoluka muusikalise etteaste sooritavad teenekad rahvakunstnikud vähe mägisematelt aladelt.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Seis on ju rohkem kui nutune, et rõõmustame selle ühe laskumise üle siin kõik koos või, see on naljanumber? Selle talve sähvatus, siit on hea edasi minna)))
Mis ajast kobad arvesse lähevad?

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Blogi talv algas selle postitusega, loodan samasuguseid lugusid kuni lume sulamiseni veel, aitäh!

 
At 10:30, Blogger Priit Pullerits said...

Midagi, mis meid ka kõnetada võiks.

Veidi rohkem kui kahe nädala pärast on kavas Viru maraton. Uurisin täna hommikul korraldajalt, kuidas selle toimumisega väljavaated on. Kuulsin vastuseks, et lund on vähe, vaevu 5-6 cm, mistõttu on raske midagi lubada. Rajameister oli proovinud rulliga valgustatud rada läbi sõita ja peaaegu must maa jäi järele.

Kas maksabki suuski üldse välja võtta?

 
At 10:49, Anonymous Suusaspetsialist said...

Priit, mis küsimus see on?!
Juba laupäeval toimub Tehvandil hooaja esimene maraton. MEHED on igatahes kohal!

 
At 11:28, Blogger soul said...

"Tähtveres käib lumetootmine ja radade rajamine täiel aurul. Puhkepargi juhataja Marti Viilu kinnitusel saab suusatada iga päev üha pikemal rajal. „Seis on üllatavalt hea. Praegu on valmis 865-meetrine lõik. Sprindiringil, kus mäetipud pisut õhukesed veel, huugavad lumekahurid. Homsest (neljapäevast) võiks rada valmis olla. Reedel toimub seal juba suusahullude öömaratoni võistlus. Edasi liigume lume tootmisega kelgunõlvadele. Nädalalõpuks saab neist vähemalt üks valgeks,“ kirjeldas Viilu tööplaane.

Tuleval nädalal kolitakse kahurid taas jõe äärde. Tänavune pikem eesmärk näeb dendroparki ette ligi neljakilomeetrist suusarada."

http://www.tartuekspress.ee/?page=1&id=3095

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Kust said Eesti suusatajad erakordse lennukuse?
Anonüümne: Elementaarne, Priit, neil olid head suusad! Laskumisel ei ole võhmal ja võimetel suurt vahet. Parim suusk võidab.

 
At 12:39, Blogger Unknown said...

See oli vist 2013 a. MM Val di Fiemmes, kui peaaegu imestusega nägin Aivar Rehemaad vaheajapunkti järel hüpetega tõusu viimast nukki võtmas ja nii kolm korda järjest – tasuks 7. Koht.
Vahed sõidetakse ikkagi sisse tõusudel ja kui mujal kahjuks kalendriga kaotad pole laskumisel tagasi võidetud 5, 10 või isegi 20 sekundit mitte midagi. Jah antud postitus on hooldemeeskonna kiitmiseks kirjutatud – äkki sooviga kunagi nende teenuseid kasutada, kes teab. Et laskumiste vahe loeks peaks Tour de Ski viimane rada tagurpidi olema. Ja tõenäosus, et seegi aitaks, on suhteliselt väike.
Olles ise juuniori vanuseklassini Eestis keskpärasel tasemel suusatanud peab ütlema, et kurb on vaadata hetkeseisu. Sellistekski tulemusteks (MK tasemel) peab aastaringselt vaeva nägema ja nende avalik või anonüümne mahategemine kuhugi ei vii. Kahjuks fakti, et midagi on valesti, see ei muuda.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Laskumisel ei ole võhmal ja võimetel suurt vahet. Parim suusk võidab.

Sellel tasemel kus kõik oskavad enam-vähem hästi määrida võidab Newtoni gravitatsiooniseadus ja aerodünaamika reeglitega arvestamine.

 
At 15:50, Anonymous Martin, TLÜ said...

"Maaja" kõrvale ostaks ühe spordiajakirja.
Tudengi eelarve lubaks ka. Aga ei ole head.
"Tennis" (Anett Kontaveit), "Sport" (jälle Anett Kontaveit), "Basket" (neeger Josh Boonen), "Jooksja" (Rait Ratasepp).. see "Jooksja" on jama. "Golf". Mina golfi ei mängi. Pole veel puruvana ja pappi ka pole. Autot golfikeskusse sõiduks ka pole.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Martin, ära latra, loe ja õpi parem eksamiteks ning lõpeta see baka ära. Üle ka ei tasu pingutada. Tähtis on, et noorelt orientatsiooni hälvet ei tekiks. Nietzschet soovitan mitte lugeda, tema tekstid keeravad mõtlemise pekki. Pärast ei tea veel mis jama hakkad tegema, selle asenduseks sobib ja käiseks tegevuseks sobib Maaja küll.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Reeglid suusatajale
1. Võimalusel suusatan looduslikul lumel.
2. Väldin fluor-määrdeid - ei reosta loodust.
3. Ei loobi geelipakendeid.
4. Koerajalutajatesse, jooksjatesse, ratturitesse suhtun leplikult.
4. Ei karju aeglasemale "M_nn!"

 
At 19:09, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Kloostrimetsas saab.

 
At 00:48, Blogger sk8erboi said...

selle err arhiivi võiks nüüd jätta sinna aastasse 2010, kus ta oli ja tulla tänapäeva. http://terviserajad.ee/terviserajad/

 
At 02:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas tolles meile läbi aegade nõnda palju rõõmu (ja näib ka ülimat kurbust) pakkuvas orus, Val di Fiemmes, paugutab Poltoranin homme (9.01.) veel ühe puraka AV ja MA juhendamisel ja võtab veel ühe selle aasta olulisema suusavõistlusel pjedestaalikoha?

 
At 02:49, Anonymous Anonüümne said...

Kasutajatelt saab operatiivsema info ikka vanast kohast.
http://arhiiv.sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=24

http://terviserajad.ee/terviserajad/
Praktiliselt suusatajate tagasisidet ei ole, seega kasutu koht.

 
At 02:54, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, miks on terviserajad.ee nii kohmakas rakendus?

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu oli seal terviserajad.ee-s ju tegelane, eks üle jala vaim on neis kohtades, muidu ta sinna ei oleks asjatama pääsenudki.

 
At 10:36, Anonymous Gelmut, Ida-Euroopa parim suusaanalüütik said...

02:37, see on vägagi tõenäoline, kuna Poltoranini vorm on praegu tõusukursil.
Lisaks viimaste sõitudega kasvanud enesekindlus.
Loodetavasti kestab tänase vabatehnika ära, siis võib kokkuvõttes juba midagi paistma hakata.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Terviserajad.ee on kasutajavaenulik ja jube kohmakas, err-i oma teeb silmad ette.

 
At 12:00, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Terviserajad võib veel kohati kohmakas tunduda, kuigi teda on märksa paremaks peenhäälestatud võrreldes algversiooniga.
Ise olen selle suhtes järjest vähem skeptilisemaks muutunud ja jälgin-kirjutan rohkem juba terviseradade keskkonda, aga praegu veel siiski mõlemaid.
Iga uus asi nõuab aga aega harjumiseks, sest üldiselt inimesed ei soovi vanast lihtsalt lahti lasta.
Kui sajand tagasi hakati autodega sõitma, siis oli ka kaugelt rohkem neid, kes hobuse hänna taga pühalikult tõotasid, et nemad ei lahku oma kronust kunagi! Paljud ei lahkunudki, kuni hästi teeninud loom ära kooles ja pärast seda siiski tihti enam uut kronu ei soetatud, vaid hakati ratastel liikuma. Vaatamata sellele, et neile pidi pidevalt vänta andma ja muud ravi tegema.

But life will go on!

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

terviserajad.ee - lugesin millalgi hiireliigutamisi ja klikke kokku, et ühte tüüpilist huvipakkuvate suusaradade läbi vaatamist teha... Tulemus oli liiga kole ikkagi, nii et tegemist pole "harjumisega", vaid puhta kasutusmugavuse ja kiirusega...

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Mist .ee saidist te räägite? See ju miski vabavaraline lääne mootor kuhu 1 klikiga ligi pääseb - https://disqus.com/home/discussion/terviserajad/pirita_valgustatud_terviserajad/newest/

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

12:52 - ja millele seal 1 klikiga ligi pääseb täpsemalt?

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Huhh, see terviserajad leht on kasutatav äärmise häda korral. Puudub lihtne ülevaatlikkus ja kuskile jõudmine on klikkimise fännidele. Err palju mõistlikum.
Ja teemast ka, kahju et meieomade lennukus alles finishi eel ilmnes, peale terve raja aeglast läbimist. Kelle teene või osutamata teene, ei oska arvata!

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Mida te seal klikite terviseradadel? Avad lehe, näed kaarti, sihid hiire sobivas asukohas olevale rajaikoonile, teed ainult ühe kliki :-) ja ongi kogu vajalik info käes. Teravat silma ja kindlat kätt klikkimisel! Oluline on täpsus lp harrastajad!

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Täna näiteks saan vaid ipadi kaudu vaadata ja terviseradade esilehel see Eesti kaart on vaid ekraani pooles laiuses, ülejäänu on kas tühi ala või vasakul valikukastide ala (2 valikut: vali maakond, vali kõigepealt maakond!). Kaart ise siis vaates, et Harjumaa 19 jne piirkondade kaupa. Nii et hakkad kas menüüdest valima või tillukesel kaardiosal nokitsema. Kui raja lehekülg avaneb, siis ka palju pilte jm mõttetut träna. Kas on raske taibata selle lehe ebamugavust?

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

10.41 - klikin kus? Pagan, milline see Lähte oli ja milline Vedu, no ei tea ilma hiirega ringi rallimata? Või oli see TMi rada nüüd Tartumaal või Valgamaal.
No okei, klikin ära, näen ära (ekstra klikk või skroll kommentaaride nägemiseks), kuidas nüüd järgmise raja peale saada? Ikka tagasi ja sama trall uuesti.
Lisatud on mingi "viimati uuendatud/kommenteeritud" sidebar, no üsna ebaõnnestunud häkk on see.
Mobiili kasutajasõbralikkust juba mainiti.

 
At 17:48, Anonymous test said...

Just tegin postituse esimese põlvkonna androidiga ja ei olnud seal miskit kammi. Vähem möla, pikem liug!

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Piret ei mahtunud suusaliidu jaoks pilti. Esiteks, pole kunagi dopsi pannud. Astmaklubisse ka vähemalt algusaastatel ei kuulunud. Kätt ei lubanud ka igale poole panna.
Sellised tüdrukud ei pea mitte minuti 10km peale paremad olema, vaid suisa 3, et riigi raha peal võiks vegeteerida.

Hooldemehed on naiste suuskadesse suhtunud umbes samuti kui naistesse üldse. Eks see keeruline ole kui omad naised kodus ootamas ja terve talve ei näe. Kusjuures pole ju ka viletsad mehed.

Loo lõpuks üks pull seik Otepää ööklubist. Pidutses üks Eesti neiu ühe rahvusvahelise seltskonnaga suusavõistluste aegu. Õhtu jooksul tuli vähemasti kolm meest liini ajama, kes kõik kinnitasid end olevat Justina määrdemehi. Tegelikult vist polnud ükski. Aga ju nad ikka määrdemehi olid.

Kui öösel pidutseda, ei jõua varahommikul suuski testida. Kui üks kord kümnest ka midagi pihta läks, läks 9 korda mööda. Jaagule ei anna asu, et keegi võiks kriitiline olla. Vaataks peeglisse ja mõtleks parem, kuidas süsteem uuesti üles ehitada.

 
At 11:30, Blogger Unknown said...

JIANBIN0704
adidas wings
iphone case uk
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
christian louboutin online
air max 90
louis vuitton pas cher
fitflop clearance
links of london
beats by dr dre
jordan shoes 2015
calvin klein underwear
prada outlet online
beats by dre
swarovski crystal
replica watches
coach outlet
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
futbol baratas
fitflops sale
michael kors handbags
juicy couture tracksuit
lululemon outlet
asics
kate spade handbags
air max 2015
longchamp outlet online
tiffany and co
polo ralph lauren
ferragamo shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht