teisipäev, detsember 17, 2019

Pullerits: Kas tasub panustada suusahooaja saabumisele või ei tasu?

Praegu on surnud aeg, kas pole? Peaks talviseks suusahooajaks valmistuma, aga talve ei ole ja niipea ei lubata ka. Mis tekitab igadetsembrikuise küsimuse: kas ikkagi panustada talve saabumisele ja alustada ettevalmistust või on tõenäolisem, et korralikku talve ei tule ning tuimale treeningtööle kuluvat aega saaks millelegi kasulikumale, intellektuaalselt ja vaimselt arendavamale kulutada?

Kolm nädala olen käinud jõusaalis, peamiselt suusaergomeetrit sikutamas ja veidi ka jõumasinaid vinnamas. Esimene jõusaalinädal, novembri viimane nädal, läks küll halvasti, sest tõmbasin juba teisel päeval suusaergomeetril selja ära. Tuli teha paus ja taastusharjutusi.

Detsembri esimese nädala keskel läksin jõusaali tagasi, kuigi füsioterapeut Margus Mustimets oli prognoosinud, et nii kiirelt seljatraumast väljatulek ei lähe. Aga sain hakkama! Tegin rahulikult 2000-meetriseid lõike kaheksanda käiguga tempoga 10.15 kuni 10.30.

Detsembri teisel nädalal võtsin lisaks 2000-meetristele lõikudele programmi ka 5000-meetrised, mida tegin veidi rohkem kui 25 minutiga. Lisaks ka õlavöötme tugevdamiseks masinatel jõuharjutused.

Kuid aknast välja vaadates ei teki just erilist optimismi, et tehtut niipea kuskil kasutada saaks. Isegi Tähtvere spordipargi lumekahuritel pole praeguste ilmadega midagi teha.

Ei tea, kas Tartu maraton ikka toimub? Kirja sai end küll pandud, lubati kolmandat stardigruppi. 

Foto 1: Sergei Ustjugov Davosi MK-etapil. Foto autor: imago images / Rolf Simeon / Scanpix
Foto 2: Prantsuse suusataja Clement Parisse. Foto autor: imago images / Bildbyran / Scanpix

39 Kommentaarid:

At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa suusatada ei saa uisutada. Tuleb kodus rodeo double flipiga hakkama saada.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kumb on etem koera moodi või dopelt kuker flipper?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Lumevaene talv on kaotus eesti suusaspordile kuid väike buust uutele sisespordi aladele nagu ping pong snuuker bukker seina ronimine ja rodeo. Ärge hakake kohe uut ala maha tegema.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pulleritsul osalejate nimekirjas klubi/firma lahter tühi on?

https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/suusamaraton/47/maraton/osalejad/

 
At 18:15, Blogger Priit Pullerits said...

Sest ma ei kuulu ühtegi klubisse, sõidan ise enda eest. Miks ma peaks kellelegi teisele au ja kuulsust tooma? Millega nad selle ära on teeninud?

 
At 19:19, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Rõõm tõdeda, et Maarjamaal on tormiliselt populaarsust kogumas uus spordiala- rodeo ja seda eelkõige tänu selle blogi lugejate toetusele ja entusiasmile. Loomulikult pole selline kaasahaarav võitlusport, maailma mõistes mingi uustulnuk. Seda hispaania sugemetaga spordilala, on väidetavalt harrastatud juba ligi 150 aastat ja eriliselt populaarne on see olnud meie palavalt armasstatud ja austatud blogiperemehe teises koduriigis. Seega on tegemist vaid eesti mõistes uue alaga, mida nagu teadjamad räägivad on kodustes tingimustes ja salaja harrastatud aastakümneid. Meie lumevaesed talved on näidanud, et suusaaladel ei ole eestis tuleviku. Samuti on kestvusspordi alad, nagu jooks suusatamine, ujumine, jalgrattasõit jne, üsna ära lõhkunud meie blogiperemehe luud ja liigesed ning põhjustanud valu ka mõningatele siseorganitele . Võibolla on just üks väike rodeo just see ,mis teeks head ja raputaks kõik ihuliikmed õigesti toimima?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga härra Kägu ise? Kuna propageerib järelikult tunneb selle suure spordiala saladusi?

 
At 07:12, Anonymous Anonüümne said...

Teabenõue Padrele:
Ega juhuslikult oska öelda, palju siinses kommentaariumis alaealisteks kehastunud politseinike tegutseb?

 
At 07:36, Blogger Priit Pullerits said...

7.12, ärge jamage, ainuüksi sellise teema kaudne puudutaminegi võib teile ränga krimasja kraesse tuua, et mõtlete sellises kahtlases suunas, järelikult - pervert.

 
At 08:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas enamus ei olegi siin süsteemi insaiderite jutt, kes pervosid tuvastavad ja läbi valgustavad?

 
At 10:46, Anonymous Marta 13 aastane sporditüdruk said...

Heips! Kas siin blogis on lahedaid kutte, kes aitaks ratast sättida ja suuski määrida?

 
At 11:07, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Lood, mida räägitakse, olgu arusaadavad ja tõepärased. Suusatamine on veel arusaadav, kuid pole enam tõepärane. Vaid pime võib väita, et suusatamine pole kaduv kunst. Hiljemalt paari hooaja pärast saab vaadata ainult pilte suusatavatest pärismaalastest. Pilte saab näha Otepääl, kus üks habetunud vanem mees käib linnapeal mantli varjus neid noortele poistele ja tüdrukutele näitamas. Mõistlik inimene sellise asjaga ennast ei seo.

Üldiselt on käes viimane aeg varustus müüki panna. Saab veel mõistliku hinna. Varsti ületab pakkumine nõudlust ja veebruaris jääb üle vaid suuskadega katust panna. Kättejäänud suusamäärdega, mida ei õnnestunudki maha müüa, võib proovida suviti sääsehammustusi ravida. Pidavat aitama.

Rodeo seevastu on laiadele massidele endiselt arusaadav ja temas on tõepärasust. Kel vähegi arunatukest peas panustab rodeokunstile. Õpib selgeks uued trikid ja lihvib vanu nippe. Kui asi käpas, ei pea oskaja enam oma aega alaealistele noorukitel kulutama ning võib kohe elukogenud ette võtta ja proovida rodeokunsti kõrgemat taset.

Tasub vaadata mida targemad teevad. Kas keegi on näinud Pulleritsu sel hooajal suusatamas? Pole nähtud. Kuid kas me just nägime kuidas Pullerist võttis nädalavahetusel ette rodeokunsti tippliigas esiviiulit mängiva profisportlase? Jah nägime. Õppige, sitakotid.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Õpime.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

õpime jahh

 
At 12:02, Blogger Priit Pullerits said...

Härra Säinas, lubage end parandada: tegemist ei olnud siiski tippliigas esiviiuldajaga, kelle ette võtsin, vaid esitšellistiga.
Muus osas saab vaid nõustuda. Suusaergomeetrit võib ju sikutada, aga karta on, et see ongi lähim liigutus, mida suusatamisega seoses tulevikus viljeleda saab.

Müüa Fischeri uisusuusad ja VT Fischeri klassikasuusad ning Atomicu uisusuusad, tasuta kaasa kepid või saapad (ostja valikul).

 
At 12:41, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Järjest rohkem mehi ja ka tublisid naisi jõudnud arusaamisele, et pole mõtet taga nutta vanu aegu. Progress on paratamatu ja ajas tagasi minna ei saa. Klimaatilised tingimused on muutumas ja kõik märgid näitavad, et hiilgeajad, kus me olime suur suusarahvas, ei tule enam iial tagasi. Kuid ometigi on meil võimalik sellest kasu lõigata. Me peame vaatama tulevikku! Viskama peast vanad mõttemallid ja tegema ruumi uutele ja progressiivsematele! Õpetama ja näitama suunda oma poegadele ja tütardele, kuidas minna edasi ja kuhu püüelda! Rodeo- see on meie võimalus ja meie tee au ja kuulsuse suunas. Usun siiralt, et meie täht sporditaevas lööb taas kõige eredamalt särama ja meie riik saab taas suureks ja võimsaks spordiriigiks. Mitte kunagi pole Eestis pinnas nii küps millegi sellise nii tormiliseks arenguks. Meil on olemas Padre, kes omab sidemeid ja tutvusi , nii siinpool, kui sealpool piiri. Ta on mees kelle sõna maksab ja kellel on piiramatud võimalused selle ala reklaamimiseks ja populariseerimiseks. Ma usun et et tema viimased sagedased visiidid ameerika mandrile on just nimelt seotud rodeoga. On enam, kui kindel, et ameerika kõige suuremad rodeo staarid tuleks vaid Padre sõrmeviibutuse peale, meile seda ala tutvustama ja populariseerima. Samas, nagu selgub on meil siin omalgi kohalikke profisportlasi, lausa selliseid, kes mängivad esimest viiulit!
Lugedes millise entusiasmiga kirjutab nendest asjadest lugupeetud taluperemees Säinas, ei kahtle ma hetkekski, et aastat 2020 alustab ta rantšopidaja Säinasena ja tema maadele kerkib Maarjamaa esimene rodeo areen.
Nagu kõigest sellest veel vähe oleks on meil olemas ka tipptreener, kes on hetkel täiesti vaba ja peale pisikest ümberõpet ( varem on ta tegutsenud põhiliselt suusatreenerina) hakkaks ta lihvima tulevaste rodeo staaride vormi ja ajastama seda tipp võistlusteks.
Lisaks on meil olemas arvukalt tipparste, kes on aastaid praktiseerinud ja kogemusi omandanud lugupeetud Padre enese ihuarstina. See fakt on väga oluline arvestades seda, et et selle uue ala näol on tegemist suhteliselt vigastuste rohke alaga.
Ning kõige olulisem, et meil on olemas publik, kes januneb sportlike šedöövrite ja uute kangelaste järele.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Ostan soodsalt kasutatud suusakeppe ja suusaapaid. Kepid võivad olla katki, aga terve osa peab olema vähemalt 1200 mm pikk ja suusasaapad peavad olema võimelised endas hoidma mulda ja liiva. Hind kokkuleppel.
Tel 5564923
Maali, aednik

 
At 12:51, Anonymous Sotside toetaja said...

Ei noh, kui isafiguurid Säinas ja Kägu juba uue ala, kaasajastatud rodeo, nagu seda siin paar postitust tagasi kirjeldati, tõsiselt ette võtavad, siis küllap saab sellele ka riikliku toe, nii et asi on ikka väga tõsine, ega enam nalja ole.
Olgu lisatud, et need, kes suunamuutuse õigel ajal ära tabavad ja uut ala aegsasti harjutama hakkavad, saavad teiste ees suure edumaa.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Millised on need kriteeriumid, mille alusel PP lisab kellegi ametinimetusele tipp- või esi- (tipparst, esitšellist). Arstide puhul isegi aiman, kõik, kes on ravinud PP on tipparstid. Aga, mille poolest on SI esitšellist?

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

13:10 puhul on kahtlus, et tegu on mendiga. Kas ka tipp-, pole veel teada.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre suunamuutuse heaks kiidab siis on isakeste Säina ja Kägu pro rodeo kiidujutt langenud viljakale pinnasele. Järgmiseks peaks hakkama täpsustama, nimelt on rodeos erinevad koolkonnad. Põhja, lõuna ja kesktasandiku skuul. Milline neist kõige sulavamalt balti mere kallastele sobib jäägu maailma näinud meeste otsustada.

 
At 13:37, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Meie väike riik on hetkel poliitiliselt väga killustatud. Poliitilised mängud on läinud äärmiselt inetuks. Riigipea üleskutsed sõna vabaduse aksepteerimiseks, ei ole leidnud toetust, ega järgimist, isegi mitte üleskutse tegija enese poolt. Kahetsuse ja kurbusega tuleb nentida, et inimene , kes peaks olema meie rahva üheks liitja ja ühtsuse hoidja, on läinud kaasa madalate poliitiliste mängudega ja esindab pelgalt erakondlikke huvisid. Lugedes 12:51 postitust, tekkis mõte, et kas äkki rodeo, ei võiks olla midagi sellist, mis meid ühendaks? Rodeo areen võiks olla koht, kus sots ja rahvuskonservatiiv, homo ja traditsoonilise peremudeli austaja istuksid teineteise kõrval ja elaksid ühel meelel ja ühel häälel kaasa meie parimate poegade ja tütarde kangelastegudele. Vaimusilmas näen, et sportliku vaatemängu lõppedes nad embaksid teineteist. Võibolla liidaks sportliku vaatemängu ilu ja taastärganud rahvuslik uhkus neid isegi sedavõrd, et nad teeksid teineteisele pärast kuskil baaris joogi välja. Ma ei propageeri siinkohal küll joomist, aga üks tark mees on öelnud, et karsklus on ohuks ülemaailmsele julgeolekule ja pole olemas probleemi, mida 2 inimest ei saaks ühiselt joodud pudeli viinaga ära lahendatud. Kui on mingigi võimalus, et saaks viia inimesed seisundisse, kus nad vabandaks selle halva eest, mis nad teineteisele aastaid teinud on,siis äkki tõesti peaks saama rodeo riikliku toe. See ei oleks tegelikult midagi keerulist- jalgpall on meie riigis näidanud ennast äärmiselt kuluka ja täiesti perspektiivitu alana. Suuname need samad rahad rodeo arendamisele!

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Homosid siiski suurele Rodeofestivalile ei oota. Katsume isekeskis endiste suusa jooksu tritlooni maratoni ja rattameestega seltsis toime tulla. Jalgpallurid ka kuna nendelt nüüd rahad kuulsus ja tv tuntus röövitud.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Marta! Vanad inimesed teavad rääkida, et kui 13 aastaselt lehte (nt Postimeest) müüa, siis saab miljonäriks. Ma küll seda elutarkust ei kinnita aga soovitan soojalt alustuseks ise oma ratta ja suuskade määrimine selgeks õppida ja mitte karta vigu teha. Nagu elutargad siin räägivad, siis kaotada pole miskit. Suusailma ei tule treeninguteks sobival määral. Omandad elutarkust ja võid suuskadega sehkendades mõne endavanuse kuti tähelepanu võita.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Hull oled, 14:30, räägid siin 13-aastasega! Kas tahad ka, et sind pokri pistetaks? Mees, pea mokad maas!

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

14:30 Teid tuleb tõesti sellise sõnavõtu eest hukka mõista. Isegi kui me jätame siinkohal välja alaealise ahvatlemise ja soovi võita tema tähelepanu ilmselgelt hämara tagamõttega asjaoludel, siis jäi üks mees analoogset juttu ajades peaaegu ilma ministri kohast ja mis veel hullem rikkus täielikult sõbralikud suhted naaberriigiga

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on diplosmaadi annet. Küll aga ta need pahandused ära silub vajadusel.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

"Priit Pullerits ütles ...
7.12, ärge jamage, ainuüksi sellise teema kaudne puudutaminegi võib teile ränga krimasja kraesse tuua, et mõtlete sellises kahtlases suunas, järelikult - pervert.
07:36"

Lume puudumisel, kui võiks tegeleda intellektuaalsete ja vaimselt arendavate tegevustega, veab mõnikord ja intellektuaalselt huvitavad asjad tulevad sinu juurde iseenesest, televiisorist. Haakub hästi siin Priidu öelduga, nägin eile Saksamaa ZDF-ist (avalik õiguslik kanal nagu meie ETV) midagi sellist, mis on oma sisult nii "valusalt hea" (kahju siiski et keeles mida paljud ei valda), et sobib isegi ajakirjandustudengitele analüüsimiseks ja järelduste tegemiseks, muidugi eeldusel et see "teatavaid kahtlusi" õppejõu poliitilise vaadete suhtes kaasa ei too. Ajakirjanduslik "framing" Saksamaa avalik-õiguslikes kanalites, ohtlik tabuteemadest rääkimine, ajakirjaniku-saatejuhi enesetsensuur ja selle ootamatu proovilepanek otseetris, julge eestlaslik otseütlemine ja selle tagajärjed kõrge riigiametniku (Hans-Georg Maaßeni, Verfassungsschutz-i (sealne USA NSA sarnane riigiasutus)juhi) jaoks. 48-minutiline sisult efektne intervjuu, milles peale kõige muu paljastub Saksamaa kollektiivse psüühe kannatadasaanud väljaravimata pool. YouTube-ist järelvaadatav:

https://www.youtube.com/watch?v=aQOcZOWFDOI




 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Miks Padre peab kõike tegema? Las Soonets läheb arveid klaarima, tal raskem kämmal. Padre aga intervjueerib lauljaid tantsijaid ja nais pillimängijaid.

 
At 07:40, Anonymous Anonüümne said...

Küll see Soonets oma porno kollektsiooniga ükskord ette võetakse.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Oleks Padre õigel ajal Laura I intervjuu teinud oleks praegu sõbramees eesti esispordimehe kodus.
https://m.kroonika.delfi.ee/article.php?id=88428273

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Jätke tüdruksõbrad rahule. Pullerits võiks kirjutada rohkem kergejõustiku tibidest ja jalgratturitest.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Huvitavad uudised PM spordis

https://sport.postimees.ee/6854139/endine-inglismaa-tippjalgpallur-sooloseksis-autoroolis-ja-ehmatas-kaaskodanikke?

Shipperely suutis vanglat siiski vältida, sest tema krimiregister oli enne onaneerimisjuhtumit puhas.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Hea et meil ameerika seadusi pole. Tartus on mõned mehed kelle krimiregistris oleks juba tükki 40 onaneerimisjuhtumist

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

13:33 - Kuna Tartus on tavaks tänavatel onaneerida siis vastavalt korrakaitseseaduse §57 sätestatule on seega see seaduslik. Ainult seksimisega on probleem. See pole tänavatel tavaline. Juhul kui seda harrastada tänaval või avalikes ruumides viisakalt sobivas riietuses, siis pole ju probleemi.

§ 57. Käitumise häirivuse hindamine
Käesoleva seaduse §-des 55 ja 56 sätestatud käitumise häirivuse hindamisel lähtutakse keskmisest objektiivsest isikust ja eesmärgist, milleks avalikku kohta tavapäraselt kasutatakse ning selle piirkonna tavadest.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tartut võib onanismi pealinnaks lugeda? Huvitav et PP midagi maininud ei ole? Ja teised oma kodulinna reputatsioonist hoolivad murelikud kodanikud.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Onaneerimine on nõuka igand.
Tutvuge sooloseksi saladustega ja viige Tartu maailma kaardile sosssepad. Las Soonets saadab pilte saate teada kuidas värk käib.

 
At 15:40, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa aru. Kord ütlete, et Soonets tuleb tema riivatu pildikogu pärast kinni panna, siis ütlete, et tema pildikogu materjal tuleb hoopis rahva seas laiali jagada...

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb mis pilte ta jagab. Soolo ja heteroseksi pildid on ok, anaalseks on kurjast ja noorsoole kahjulik.

 

Postita kommentaar

<< Esileht