neljapäev, jaanuar 16, 2020

Pullerits: Kas meile pakutakse tõesti suusamaratoni asemel kepikõndi?

Postimehe kolleegilt sain teada, et Klubi Tartu Maraton juhi Indrek Kelgu nägemuses on seoses tänavuse Tartu maratoniga neli plaani. Plaan A on korraldada Tartu maraton täies pikkuses, plaan B on viia Tartu maraton läbi lühendatud kujul ja plaan C on teha maraton Tehvandi staadioni ringidel.

Aga neljas plaan?

Plaan D on korraldada Tartu maratoni matk pikkusega 30-35 km, kas keppidega või ilma, aga kõndides.

See viimane plaan ei kõlba kusagile.

Sellepärast, et nii nagu mina, on ka kõik teised pannud end kirja Tartu suusamaratonile, mitte Tartu (kepi)kõnnimaratonile.

Kui teha nüüd (kepi)kõnnimaraton, oleks see sama, kui ostate komöödiafilmi kinopileti, aga selle asemel näidatakse teile tragöödiat või mis iganes muus žanris filmi.

Kes väidab siinkohal vastu, et vahet pole, peaasi et toimub liikumisüritus, siis neile tuleb öelda, et vahet pole, millest film on, sest film on film. Tõesti või?!

See oleks sama, kui panete end kirja rattarallile, aga selle asemel öeldakse, et rallit ei saa teha, kuid olge lahke, tulge rulluisusõidule.

Ma ei ole rulluisutaja ja mind ei huvita rulluisutamine ja ma ei taha osaleda rulluisuvõistlusel. Sama kehtib (kepi)kõnni kohta – mind ei huvita see ja ma ei taha osaleda (kepi)kõnniüritusel.

Kui ma olen ostnud suusamaratoni, pean ma saama suusamaratoni. Olgu, kui lund on vähe, siis olen nõus leppima lühema distantsiga või ringil sõitmisega, aga suusatamine jääb ikkagi suusatamiseks.
Kuid pakkuda suusamaratoni asemel (kepi)kõnnimaratoni on otse öeldes tarbijakaitsejuhtum. Võib-olla isegi kohtujuhtum. Sest lubatud on ühte, aga antakse hoopis teist asja. Ja pole minu asi, kui müüjal on pasteet otsa saanud või pole tal õnnestunud end sellega piisavalt varustada – ta ei saa sundida mind puuduva pasteedi asemel ostma ja tarbima searasva.

Ma loodan, et Tartu maratoni korraldajad matavad selle (kepi)kõnnimaratoni idee maha enne, kui see suure kella külge läheb.

Foto 1: Mulluse Tartu maratoni võitis soomlane Niko Koskela. Foto autor: Adam Illingworth / Klubi Tartu Maraton
Foto 2: Tartu maraton. Foto autor: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton
Fotod 3 ja 4: Jõulumäe kunstlumerada Pärnumaal eelmise nädala lõpus laupäeval. Fotode autor: Jaak Kilmi

69 Kommentaarid:

At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas täispika suusamaratoni asendusüritus tehakse sellepärast, et ei peaks varem registreerunutele ühtegi eurot tagasi maksma?

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt 60 aastat tagasi anti esimese Tartu maratoni start.
Loodame, et 16.02. saab ikka Otepäält Elva suuskadel sõita.

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole siin püsikülaline ja seega kõiki postitusi ei loe, kuid äkki keegi targem annab mulle vastuse või sobiva viite -

- Priit nõuab alati midagi või nuriseb millegi üle. Harva on mõne üritusega rahul. Kas on andmeid, et ta ise oleks korraldanud, või vähemalt pakkunud ennast korraldama spordiüritust (suusatamisest rääkimata), kus oleks osalejaid 300+ ?

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele:
Tõde ja õigus - Andres ja Pearu
Taaralinn - Priit P. ja Indrek K.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Energia on tuntud kui suusaspordi metseen. Eilse näite järgi on sobivaid mehi määrides võimalik liigutada mägesid. 2015 uuriti, et mis juhtuks kui õigeid mehi määrida ja tekkis magistritöö idee "SUUSATUNNEL ESTONIA KAEVANDUSES" ID 2561 tehnikateaduste doktori Jüri-Rivaldo Pastaruse juhendamisel: " https://digikogu.taltech.ee/et/Download/89a0e859-9e32-4058-bcaf-41d313992c43

Suusatunneli ehitamiskoha kirjeldus
On valitud järgmine koht suusatunneli rajamiseks Estonia kaevanduses – 32. paneeli peastrekid (tuulutus-, konveieri- ja transpordistrekid).
Tunneli jaoks on võimalus kasutada streki osa, mis asub kagus esimesest 32. paneeli plokist.
Esimene plokk ja kõrvalolevad strekid on hõivatud maa-aluse kaevandustranspordi pesulaga.
Ülejäänud osa paneelstrekkidest kaevanduse töös ei kasutata. Tunneli rajamise tsoon algab
kogumisstrekist 3201 kagu poolele kuni kogumisstrekini 3203 (Vt. Joonis 11). Ala üldpikkus
on umbes 540 m ja pindala on 16 tuh. m2. Strekkide läbimisstööd lõpetati 1996. aastal.
Strekid on suunatud kagu poole."

Aga kui raha rohkem võib kaaluda siiski sakslaste varianti nagu samas magistriöös kirjas:
"2006. aastal sai Oberhof (Saksamaa) endale esimese suusatunneli
Saksamaal. Tegu on suusahalliga, mis on jagatud sektsioonideks.
Selle suurus on 400 x 150 m, mis võimaldab teha 1 754 m pikkust rada. Hall on pandud
kokku raudbetooni osadest kogukaaluga 2000 tonni. Hallilagi on kaetud
isolatsioonpaneelidega, mis viivad halli ja väliskeskkonna vahel soojuse vahetust
miinimumini. Kokku on paigaldatud rohkem kui 11000 m2 isolatsioonpaneele. DKB Ski
Spordihall Oberhof ehitus kehtis 14 kuud ja selle maksumuseks oli 14 miljonit eurot. Nelja
võimsa lumemasina abil valmistatakse ette ideaalset lund, mille temperatuur on viiest seitsme külmakraadini. Suusahalli mahub ka laskesuusatamise saal, mida saab kasutada aastaringselt."

2014 juunis linnas valminud Merko Tondiraba jäähalli lepingu maksumus oli 22,53 miljonit eurot, millele lisandus käibemaks. Kas tõesti suusatajad on kehvemad kui uisutajad ja ei suuda määrida linna ametnike nii, et sünniks ka siia korralik suusatunnel? Palju on meil uisutajaid kes ilma teevad?

Isegi ainult suusakoondise endised sponsorid saaksid ju ühe olümpiatsükli sponsor eelarvega teha tunneli valmis eraalgatuse korras. Pole aga juhti, kes neid motiveeriks. Meie panus on, et Priit võtab sõna ja koputab rahatuusade südametunnistusele ning annab indulgentsi nende määrimise pattude eest.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks suusatunneli rajamisele ja suvel lumetootmisele võiks hakata ka lennukitelt raha külvama. Enam kui kindel, et kuskil läheks raha ikka kasvama ja siis saaksime veel rohkem raha mida külvata. See omakorda toodaks veel rohkem raha. Lõpuks oleks võimalik kogu Eesti kunstlumega katta. Kasvõi suvel.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Plaan d - tuleb teha rullsuuskadel Otepäält - Tartusse.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Leedus töötab (mäesuusa) sisehall väga edukalt, trenniajad tuleb juba aasta ette broneerida, eriti vene gruppe väga palju.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Õppige kuidas mitte millestki vingu-lugu teha.

Ärge pange siis enne kirja kui lumi kindel, kui nii raha kardate kaotada.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Karmid plaanid. Kas Padre hanke taha tuleb see oleks soovitav muidu on probleema.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Alaver paigutaks Eesti esimese suusatunneli sinna, kuhu on koondunud rahvastik – Tallinna. Kilomeetri pikkuse suusatunneli saaks kätte umbes 50 miljoni krooni eest. Soomlased pole seda summat ise ühelgi juhul välja käinud, vaid poole on maksnud kinni Euroopa Liit. Jääb 25 miljonit, mis polegi teab mis summa. «Norra spordijuhid käisid Tallinnas ja imetlesid siinseid kergejõustikuhalle,» rääkis Alaver ja tõdes, et kõik on valikutes kinni. «Ehitusmees Toomas Annus kirjeldas kord firma Merko sünnilugu: «Tuli punt mehi kokku ja tegi ära.»,» tsiteeris Alaver. «Samamoodi tuleks käituda ka suusahalli puhul. Soomlased-rootslased meile tunnelit ei raja, see töö tuleb endal ära teha. Keegi peaks olema eestvedaja. Visiooni saaks kahe tunniga paika ja siis tuleks see maha müüa. Visioon – strateegia – plaan – eelarve. Väga lihtne. Kui raha leitud, saaks kopa maasse lüüa.» Ent kes peaks olema eestvedaja? Suusablogi peremees Priit?

https://sport.ohtuleht.ee/213303/miks-pole-eestis-suusatunnelit

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi Keemia-Mati ja tema avantüürid...

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Kelgul on kolm varianti ja kaks lumekahurit.

https://www.tartumaraton.ee/et/uudised/2020/01/16/

https://www.facebook.com/tartumaraton/videos/vb.311851302170689/2874829729250618/?type=2&theater

 
At 16:52, Blogger Priit Pullerits said...

Kahuritest ei ole kasu, kui pole piisavalt ja pikalt miinuskraade.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Reporter Lenel: "Kunstlume tootmiseks ja püsimiseks peab ligi 5-kraadist külma olema vähemalt nädal."



 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Kus Kelk sellest plaan D räägib või on see PP luul?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei oma see aasta piletit maratoni starti. Ka eelmine aasta lunastasin second and pileti nädal ennem starti.
Andke andeks aga veebruaris toimuv suusamaraton on küll selline asi millel osalemist ei oska mina detsembri alguses ennustada, et kas lund on, kas piisavalt harjutada saanud, kas motivatsiooni jagub?
p.s. suusamaratoni pilet pole odav.


Huu

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik ei ole või ?
"...tarbijakaitsejuhtum. Võib-olla isegi kohtujuhtum"
Sellist juttu ajada?

1. Ülenurme Tartu Terminali rattaralli korraldajad tegid osalejatele külma ja lisaks sellele ei suutnud ohutust tagada. Sündinud fakt. Seepeale hakkas härra Pullerits halvustama osalejaid (mitte korraldajaid, ikka osalejaid), kes julgesid korraldaja tegematajätmised välja tuua. Ka selle võistluse korral maksid osalejad raha, mis on juhtumi korral juriidiliselt väga oluline, nagu ka härra Pullerits siin korrektselt väidab: "Kui ma olen ostnud suusamaratoni, pean ma saama suusamaratoni."

2. Tartu Maratoni korraldajad ei ole osalejatele külma teinud. Samuti fakt. Härra Pullerits aga "kõvatab" siin (vaatamata asjaolule et pettust või rikkumist ei ole toimunud) tarbijakaitsejuhtumi ja kohtujuhtumi teemal ...

3. Kui Tartu Maratoni korraldajad küsisid raha suusamaratoni eest ja ei pakkuda selle eest raha eest midagi muud osaleja nõusolekuta. Tartu Maraton ei ole seda ka teinud, see on väga oluline asjaolu, härra Pullerits.

4. Kui juhtuks nii (samas rõhutan et ei ole juhtunud, oletame vaid et juhtuks) et Tartu Maratoni suusasõidu eest on küsitud raha, kuid lumepuudusel see ei toimu, aga samal ajal korraldab korraldaja mingi muu ürituse (näiteks kepikõnni ürituse) ning väidab et on endale võetud kohustused suusasõidu eest maksnud osalejate ees täitnud asendades suusasõidu millegi muuga (näiteks kepikõnni üritusega), siis tekiks korraldajatel probleem. Selle probleemi maakeelne nimetus oleks "külma tegemine" raha maksnud osalejatele. Ilmselt tekiks probleem (tõsiseltvõetavusega suusatajate silmis) ka härra Pulleritsul, kes tõenäoliselt (Ülenurme Tartu Terminali rattaralli juhtumit meenutades) hakaks petta saanud osalejaid (sitakotte?) halvustama ja korraldajat kaitsma.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Ei leia TM-i viidet plaan D-le?

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

See on PP luule, mida iga päev kuuleb.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Pariisi I Talvine Rattamataron. 26.01

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Milleks sellist valet siis produtseerida?

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

"aga suusatamine jääb ikkagi suusatamiseks."

Kui nüüd annaalidest järgi vaadata siis suusamaratoni asendamine mingi teise alaga on korra juba toimunud - 1991. a muudeti nädalase etteteatamisega suusamaraton uisumaratoniks-lund oli liialt vähe ,et klassikajälge tõmmata saanuks.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Osavõtumaks tõusis 5 eurot, kas selle eest osteti kaks kahurit?

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Ei, selle eest osteti mustikasuppi ja maksti PR firmale, et Raekoja platsil kahureid näidata ja pool tundi kõnet pidada kaamerate ees täiesti tühjale platsile. Palgaliste pensionäridest aplodeerijate tarbeks sellest enam ei jätkunud.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Miks refi valitsuse ajal Tartusse suusatunnelit ei tehtud? Veider, kas pole.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Tunnel? Mehed, tulge mõistusele!

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Mägi ja saal hoopis? Ohohohoo!

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

"Kahuri sai Tartu maratoni klubi endale PRIA projektitoetuse abil. Kogu komplekt, kuhu kuuluvad ka käru, generaator, pumbad ja muu vajalik, maksis 90 000 eurot."

https://tartu.postimees.ee/6874409/maratoni-juubeliaastal-kaivitub-lumekahur

Aga kust vesi võetakse?

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Vesi võetakse Tehvandi tiikidest (p.s. mis sai selleks süvendatud , mugandatud) jah need samad tiigid mille kaitsele hr. Pulleits maruliselt juba üks aasta viskus, et kalad ja ökö ja sigadus jne.

 
At 08:20, Blogger Priit Pullerits said...

Eelviidatud plaan D, et teeme kepikõnnimatka, on Tartu PMi reporteri Lenel Karu lindil talletatud. Ma ei oleks sellest muidu kirjutanudki, kui poleks kinnitatud faktilist alusmaterjali.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Jah, me kõik oleme märganud, et PP blogi lood põhinevad alati faktilisel alusmaterjalil.

Siinkohal meenub nõukaaegne anekdoot, et kuidas murda karu.
See on väga lihtne. Viid metsa tahvli ja kirjutad peale: 2 x 2 = 5. Karu tuleb, vaatab ja ei usu oma silmi. Hakkab pead murdma, et kuidas see on võimalik. Muudkui murrab ja murrab ja lõpuks murrabki pea katki.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Nii, järelikult pole Tartu Postimees objektiivne vaid ilustab oma suva järgi tegelikkust. Propagandistide tööriist. Tulevad meelde õndsad 80-ndad kui teles ja lehes aeti julmalt pada. Oleme taas 40 aastat nooremaks saanud. Huraa, oleme avastanud ajamasina!

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Tartu ja suur Postimees on õudsad tegelikkuse musserdajad. Õnneks on suusablogi kus asjad joonde tõmmatakse. Tõde päevavalgele tiritakse kui valus see ka poleks. Iga päev.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Kelk on lõpuks endale "relva" soetanud, põllumeeste toetusest, diislilume tegemiseks.
Aga sellega saab kolhoos Alutagusele kolida, kus suusatrassi ääres/läheduses järved ja suur karjääriveekogu.
Üks "väike" takistus muidugi on - veeerikasutusluba.

Jääme külma ootama.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Külma ei tule. Hoopis sooja. Kelly ja Saskia said endale uued poissõbrad. Temperatuur tõuseb.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Veeerikasutusluba saadi aasta alguses. Üks tähelepanuväärne lõik antud dokumendist:

"Kavandatav tegevus ei kuulu keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimise seadus § 6 lõike 1 ega Vabariigi Valitsuse 29.08.2005 määruse nr 224 ”Tegevusvaldkondade, mille korral tuleb anda keskkonnamõju hindamise vajalikkuse eelhinnang, täpsustatud loetelu” loetellu, mistõttu puudus vajadus algatada keskkonnamõju hindamine või kaaluda selle vajalikkust."

Müstika, kuidas Otepää vallas asju aetakse- lihtinimene ei tohi järve äärde saunakökatsitki püsti panna, kuna see rikkuvat looduspargi vaadet. Samas kui raha on, ja oled nõus oma rikkust ka vallajuhtidega jagama, tee mida tahad.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

17:48, eile.
Kelle kõrvad selle jutu tagant paistavad?

 
At 13:47, Anonymous Meeli said...

https://www.err.ee/1025240/foljeton-tartu-maraton-toimub-10-meetrise-umbermooduga-niiskel-mururingil

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Nii ongi. Lihtinimene ei tohi isegi urineerida järve ääres ega trotuaaril. Kohe võetakse kõrvad pihku. Pargis kuuse taga ei tohi nokut näppida. Kohe panevad trahvid peale. Kus on inimõigused ja vabadused?

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Põltsamaal oli nii et üks mees urineeris, aga trahvi sai teine, süütu mees. Pidi olema mujal Eestis ka nii juhtunud. Tallinnas ja Kallastel.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Oi rõõmu, naised blogis tagasi. Noh, mehed jätke nüüd käsikiimlemise jutud ja üritage muljet avaldada.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Vestmann ja Piibeleht,
Andres ja Pearu
jne.
ning Emajõe Ateena
Priit ja Indrek.

Kanged Eesti mehed kõik.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Kepikõnd kepikõnniks. Minu arust vajaks pigem uurimist, miks nüüd, napilt kuu aega enne Tartu suusamaratoni toimumiskuupäeva, kui väljas pole külmast ja lumest haisugi, on Tartu Maraton alustanud suurt Tartu maratoni promomiskampaaniat sotsiaalmeedias. Kas see ebaeetiline pole ?

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Kolm tuhat sinisilmset on end kirja pannud,
kolhoosis töö käib,
raha tuleb ära kulutada, reklaamifirma(de)le ammu makstud.


 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas tähendab see et marketing on tugevam kui Universsum?

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kelk usub, et 6 km ringil pööritamine on TM, siis mida ta ootab? Võtku keemiku mõttest tuld ja keeraku vint peale. Tehku kuue kordne kildi pikkune tunnelrada Tehvandile. Korralike vaatevitriinidega publikule jälgimiseks. Ülemisele korrusele ka klaaslagi millest välja näeb aga sisse mitte. Soojal ajal saab seal klaaskatuslael korraldada minimalistlike bikiinidega kepikõnniüritusi. Samal ajal toksivad suusahundid pea kuklas keppidega kunstlund. See on koguaeg täismaja. Kohalik omavalitsus supleks kullas. Turistid Las Vegasest ja Dubaist soovivad Tartu lennuraja pikendamist, et jumbojettidega peole lennata. Ilmselt pole selle idee müümiseks vaja kedagi peale rahastaja määrida. Ja TM toimuks iga ilmaga. Vajadusel ka jaanipäeval sõnajala õite otsimise ajal.

 
At 10:47, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, 20:33 - suurelt tuleb mõelda!
Aga kuidas meil mõeldakse? Väikselt... Et teeme miljonite toel jälle mingi äpi, mida keegi ei vaja, aga peaasi, et elaks müüt meist kui digiriigist.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu
https://leht.postimees.ee/6875111/priit-pullerits-tunnistab-ules-kuidas-ma-tapvat-raketti-tulistasin

https://leht.postimees.ee/6875105/kuidas-valmistuda-suusamaratoniks-kui-lund-ei-ole-ega-tule

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei saa lõpuni lugeda. Mis on raletiloo sõnum? Kas mitte ideoloogiline pressraud ja infosõjaline rünnak?

 
At 13:55, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Kepikõnni maratoni võib teha küll, kuid ainult juhul kui distantsi pikkuseks on 63 km, ajalimiit sama mis suusamaratonil (10 tundi) ja see toimub maratoni originaal rajal. Ühe ainsa päevaga oleks kõik lödipüksid väljaselekteeritud. Lõpuprotokollis oleks seevastu mehiste meeste nimed ära toodud, sekka ka mõned kanged naised kellel samm sirge, puna palgeil ning siht silme ees. Suure Mõõduvõtu aseainena käraks küll.

 
At 14:51, Anonymous MargusM said...

Kui on juba miljonite tugi taga siis väikselt mõeldud äpp enam ka pole.. mis äpist üldse jutt?
Soovitan minna kinno ja vaadata Rain Rannu filmi "Ükssarvik", hea humoorikas ja samas mitte sisevaade startup maailma.

 
At 20:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mõtlesin, et põikan korraks siia blogisse ja loen, kuidas meestel rodeo treenimine sujub, et kas tulevad juba igasugu „ tabel klipid“ ja muud värgid välja, aga võta näpust saan täieliku üllatuse osaliseks. Ütleme otse välja tunne on selline nagu oleks ämbri külma vett vastu vahtimist saanud. Meestel fookus täitsa paigast ära ja siht silme eest kadunud. Ma mõistan kui spordimehed räägiks jalgratta vända keerutamisest, jooksu kilomeetritest, aga rääkida suusatamisest ja unistada tartu maratonist!!? Pisut asja üle juureldes, mõistan, et blogi on ilmselt langenud vaenlase provokaatorite ja propagandameistrite mõju alla. Praegusel ajahetkel ei unista ükski õige spordimees utoopilistest suusatunnelitest ja maratonist kunstlume rajal. Normaalse mõistusega inimene, olgu suusatamine talle lapsepõlve aegadest nii armas, kui tahes mõistaks, et kui suusatunnelit ei tehtud , Eesti suusatamise hiilge aegadel, siis praegu kui see ala on surnumast surnum, on sellised mõtte välgatused absurd. Olukorras, kus üle Eesti täielikult puuduvad külmakraadid , sajab vaid vihma ja puudub igasugune perspektiiv lume tulekuks, võib ainult pahatahtlik ja omakasupüüdlik inimene agiteerida rahvast kalleid maratoni pileteid lunastama. Ilmataadi vastu ei saa ja sellistes tingimustes rahva maratoni tarbeks kunstlume tootmine oleks täielik totrus. Kepi kõnni asemel tehke parem lihtsalt keppi ja veel parem harrastege rodeot!

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Kägu pani asja paika.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas seda paika nimetada, jäi veidi ebaselgeks?

 
At 09:50, Blogger Priit Pullerits said...

11:32, te pole sugugi kõiki mu laupäevaseid lugusid viidanud! Kaks on veel:

https://leht.postimees.ee/6875093/kuulus-ahistamisskandaal-mis-jatab-pealtnagijad-kulmaks

https://leht.postimees.ee/6875658/priit-pulleritsu-kolumn-monus-on-peksta-venemaad?_ga=2.28232628.92668449.1577965116-113791172.1546514900

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Siuke huilabaloo jätab täiesti külmaks. Kus on valus analüüs eesti spordi tulevikust? Ja tulevikust?

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatamisega ei saa hakkama. Aasia lõuna ja lääneeuroopa riigid lüpsavad Eestit nagu rohelist lammast. Mehed soovitavad rodeot. Seal saaks usa ja kanada järel kolmanda koha. Au ja kuulsus karanteeritud. Suusatamises võetakse mansa maha nagu tansaania suuskurid esimest korda olümpial. No johhaidii.
https://www.biathlonworld.com/competitions/world-cup/events/bmw-ibu-world-cup-biathlon-ruhpolding-1920/bt1920swrlcp05/race/men-4x75-km-relay/bt1920swrlcp05smrl/

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise aasta lõpus jõudis üks Eesti mees suuskadel lõunanabale ja teine jalgrattal läbi Ameerikate lõunatippu.
Nendest kangetest meestest tuleks ajakirjanduses lugusid teha.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on tüüp viuviu eestlane. Nii kui korraliku ambitsioonilise projekti ette lükkad, nii hakkab ta nutma ja halama. Eelistab püherdada poris ja sitas seni kuni sakslane jalaga perse ja venelane molli äsab ning rootslane sada nahka koorib. Möliseb ainult siis kui purjakil soomlast näeb tänaval liugu laskmas. Häbi!

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on suusablogi kõvemaid isakesi. Tema arvamust peab lugema tähelepanu ja armastusega.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Oioioi, mehed, russkaja krassavitsa
https://m.sovsport.ru/rhythmic-gymnastics/girls/2:930985

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Kas tuleb tunnel või ei tule? Pulleritsul ja tema kamariljal on vist teised plaanid kuhu rahanutsakas kasvama panna. Kes teab täpsemalt?

 
At 10:20, Anonymous MargusM said...

Tuleb ikka, 11kuu pärast, sinna saabki rahanutsaka jätta! #jõulutunnel

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Muidu siin sõna ei võta - mõttetu kommentaarium, väikse ringi meeste "siseasi", kes ennast siin erutamas käivad. Mingite pseudoinimeste paraleelmaailm. Vanasti oli kommentaarijaid rohkem ja räägiti sisuliselt asjast. Nüüd 95% saast - mingid rodeo jms teemad.

Tahtsin öelda, et olen Priiduga nõus - mingit kepikõnni ja sellist jura ei tahaks rohkem kuskil kuulda. Kui on lumi, suusatame, kui ei ole lund, makse raha tagasi. Lihtne.

Mõningate alternatiividega olen nõus - Tartu maraton võib toimuda Alutagusel või Peipsi järve jääl või Tehvandil ringidel.

Lisaks ootan aega, et Tartu maratoni ürituste start ja finish asuvad ühes kohas (Otepääl).


PS: Olen kirjas Tartu suusamaratonil.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

>>
Lisaks ootan aega, et Tartu maratoni ürituste start ja finish asuvad ühes kohas (Otepääl).
>>

Paar aastat tagasi oli start ja finish Otepääl, siis jälle ei sobinud

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Viripill 11:19 tahab vist välja lennata nagu kott veise sõnnikut. Paluks härra Pulleritsul kaaluda kas austet kommentaariumi solvamine möödub valulult või lõpeb asjaomase jaoks tagajärgedega.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Ega kommentaarium nüüd nii poisike ka ei ole, et ülbitsejaid peab hakkama välja loopima. Las lällab. Nii kasvab julgus ja võib-olla kasvab mees kes suudab ka asjaliku sõna sekka öelda.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Ülbitseda võib, lällata tohib, aga solvata mitte. Kommentaarium ei ole poisist meheks ega neiust naiseks kasvamise koht. Siin elavad mehed kes teavad mis on tõde, traditsioon ja ehe ramm. Tiitlite ja loorberitega pärjatud mehed. Nemad ei pea

 

Postita kommentaar

<< Esileht