neljapäev, veebruar 11, 2021

Pullerits: Vaadake, kas sellest ilusamat suusasõiduvideot olete Eestis näinud!

Seda, mis te lisatud videost näete, võib nimetada katsesõiduks, et teha kindlaks, kuidas põlv peab. Seda saate ise oma silmaga hinnata varju pealt, sest ilm oli selle sõidu ajal ju suisa jumalik.

Kogenumad mehed tunnevad muidugi kohe ära, kus katsesõit toimus. Neil, kes veel verisulis, on siin hea tutvuda, kus isakesed salamahti mahalaadimist teevad. Ehk selgemini öeldes, taastuvad. Tõuse sai igatahes võetud ilma keppide toeta ja ega lausikulgi neid tööle pannud - sedagi näete selgelt ära, kui pilti lugeda oskate.

Üldiselt on laiem sõnum see, et nüüd pole enam panna vaja. Sest muidu tõmbate tühjaks. Ennast. Nüüd tuleb hoida. Aga mõnele on isegi hoida hilja. Kellest ja millest jutt, see selgub loodetavasti lähipäevil.

Kuid kes teab, äkki jätkub pinget veelgi kauemaks?...

Head vaatamist ja nautimist

Tänases Postimehe Arteris mult suurem materjal, mida kümme kuud koroonapandeemiat on meiega teinud (all minu nelja loo jaoks loodud alamrubriik Postimehe veebiküljel).

 Fotod 1 ja 2: Suusa- ja matkarajad Tartu lähistel Emajõe ääres. Kas tunnete täpsemalt ära, milliste kohtadega tegu? Fotode autor: Priit Pullerits

62 Kommentaarid:

At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Kõik oleneb doseerimisest, et palju panna. Õige on see, et enam ei tohi üle panna.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Näha et reies on elastikut ja kui rütmilised paaristõuked taha panna siis on potentsiaali paugutada rajarekord ja panna vabariigi koondise ässad ärevile

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas GoPro kaameraga filmitud?

 
At 17:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, GoPro 7-ga. Hoidsin seda filmides vasakus käes, nagu varjude pealt näha. Kaks korda toimus külmas hangumine, siis pidin patarei lausa välja võtma, sest nupud ei reageerinud ja uuesti käivitama.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit,milleks niisugune kaameratega lollimängimine,parem tee taastavaid trenne ja 10 päeva pärast näitad,mis puust oled.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

präelt saab vist emajõe peal ka suusatada? peaks olema hea rahulik panna,ei koeri ega nende jääke, ei rattureid ega muud liigset rajal jalus hoogu pidurdamas.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

17:29 Taastav treening, mis muinasjutt see on? Vanasti taastas ikka puhkus ja lõdva trenn hoidis vo2max languse ära. Seda lõdva värki pead silmas või? Kui nii siis ongi kaameraga lõdvestamine ja lolli mängimine see kõige õigem tegevus viimasel nädalal.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine sitakott,kaameraga rajal kakerdades võid uuesti hunnikusse maanduda.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Kes kaameraga hunnikusse paneb see ju ongi sitakott. Kaamera on kiire peegli test, saamaks teada, et kas on juba sirge selja vorm käes või peab nina maas hoidma.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Kes sellist vastast ja veel suureks mõõduvõtuks Pulleritsule oleks osanud pakkuda.

"Harku suusarajale sattunud Leedu rekajuht: jah, osalen ka Tartu suusamaratonil.
Arvidas Šablonise sõnul on ta võtnud endale eesmärgiks vähemalt Priit Pulleritsule rajal ära teha."

https://lugejakiri.ee/harku-suusarajale-sattunud-leedu-rekajuht-jah-osalen-ka-tartu-suusamaratonil/

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas meeõlu tuleb sel aastal ise pliidil soojaks ajada. Või Kelk ikka paneb telgi püsti. See teadmine teeks ikka viimased km kergemaks ...

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

19:43 esimene asjalik soovitus, pea-aegu sama tähtis nagu määrdesoovitus. Lasen prnsl eraldi tegemise ette valmistada ja lõpukardinate taha saata. Topelt ei kärise, aga kui see mekk ära jätta, siis...

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Täna käis metsas räme panek. Mehed vormis nagu purikad, tempo üleval, keegi ei tegelenud taastava treeninguga, mõned panid lõike, silusid näpunäidete järgi tehnikat. Johhaidii, see mees kes käsib tasa teha on ju sulaselge diversant, siin blogis, see on ennekuulmatu käkerdamine. Kes sihukest amatöörliku soovitust küll anda julges? Sedasi käituvad need kel vaja 7 tunniga rada läbida! Priit pole mingi matkaja, tema mark on 3,5 peal.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

21.20 panid sul metsas mehed, kes Alutagusel joonele ei julge tulla. Alutaguse finishi protokoll näitab, kes 3.5 sees, kes väljas.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

21:20 kas pandi klassikat ja paaristõukeid või rattamehed vihtusid punases uisku?

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Klassikat, oli ka mõni uisumees. Naisi oli kah. Uisutajaid oli tavalisega võrreldes napimalt aga oli ka neid punases. Alutaguse kohta ei tea miskit. Jutust saan aru, et seal läheb kah kõvaks madinaks. Keegi ei anna armu. Esmaspäeval tehakse kerge lihase liigutamine ja siis hakkavad nõrgemad alles taastuma ja super kompenseerima. Kuulge, törts tarka juttu kah, et kas superkompenseerimise ajal on tõsistel panijatel nagu eelmise hea loo autor Jaanusel ikka jõuharjutused ka programmis või tõmmatakse juhe täitsa seinast välja?

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake mehed sport peab olema aus ja sirgjooneline. Nagu näiteks rodeo. Sa kas oled peal ja pühvel all või pühvel peal ja sina all. Asi selge ja klaar. Oma superkompensiooniga võite lutsu visata.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Alutagusel on startijate piirarvud - pikk 750 ja lühike 250.

Kas TSM saavad kõik soovijad starti?
Või tekib defitsiit?

 
At 11:31, Anonymous Vaba numbri mees said...

Kui tekib defitsiit ja keegi tahab saada kohta esimeses, 1-500 sõitjate grupis, siis mul jääb number vabaks. Ausõna, see ei ole nali. Kui on huvilisi, andke teada, kirjutage siia, ma käin pidevalt vaatamas, lepime siis kokku, kuidas toimetada, et mu numbri kätte saate.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu number on ka müügis või on vanameister stardijoonel?

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Padre ja teised härjemad vennad võiks rääkida kuidas superkompensatsioon edeneb. Kuidas õlavarde tünamiiti koguneb? Kas unes näeb kuidas karmi tõusu läheb pika libiseva sammuga üles nagu lepase reega?

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Vaba numbri mees võiks ju ka rääkida, et kuidas ikka nii hää number saadud on ja mis olid viimase 2 nädala tegevused ning mahud ja millal puhkust anti õlavarrele. See number läheks palju libedamalt ära, mine tea äkki parandaks isegi stardipaika kui herr Kelk loa annab.

 
At 21:13, Anonymous Noorsportlane Tamm said...

Ühed ütlevad, et on vaja panna, teised ütlevad et tuleb hoopis puhata. Mis siis ikkagi õigem on?

 
At 22:10, Anonymous Mati, treener said...

Noorsportlane Tamm, vastan meeleldi.

Panna tuleb nii, et silme ees on must!
Siis pole finišis häbi ja ka sponsor on ümber sõrme.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Ainus karm tõus mida need härjavennad unes näevad on naisterahva rind, seal neil libiseb nagu lepase reega

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb panna aga ökonoomse libiseva sammuga, energiat kokku hoides ja võimalikult tuules. Tünamiiti ei saa raisata kui viimased 10km siis lase šaakal välja

 
At 08:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ärge täna Alutagusel üle pange! Muidu võib Tartu maraton minna pange.

 
At 08:30, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Milline elegantne riim, mister Pullerits!
Kas on see märk, et vanameister hakkab varsti vormi jõudma?

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

11:31 pluhvib, juhendis pole kunagi mingit 0-500 gruppi olnud. Parteilane?

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Täna pakutakse TM lauasa kliistri ilma.

 
At 11:09, Anonymous Anonüümne said...

Pluhvib jah. See küll väike mure. Matu TP ajalimiit suletakse juhendi järgi kell 11. Ajalimiidi ületajad loetakse katkestajateks ja tuuakse TP-dest katkestajate bussiga finišisse. Viimased 10.30 startijad peavad kõvad mehed olema, et poole tunniga paaristõugetega 12 km läbida jõuaks. Palju siin blogis selliseid mehi on, äkki Priit teab? Blufi mees kindlasti seda ei suuda.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Viimasest 10.30 grupist stardivad reeglina 6,7,8 ja isegi 9 tunni mehed, seega võtke lamp kaasa, saate nüüd poolteist tundi hiljem rajale. Venelane prognoosib vähemalt sooja ilma, +4C.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Ärge tiblat uskuge - norrakad lubavad hoopis paar kraadi külma!

 
At 13:03, Blogger Priit Pullerits said...

Kas panite tähele, kuidas Eesti ajakirjandus juba kilkas, et äkki kohtuvad Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit Austraalia lahtistel poolfinaalis? Donatas Narmont kutsuti isegi "Ringvaatesse" kommenteerima, kui vingelt eestlannad panevad. Täna said mõlemad Austraalias kolakat. Game over! Üks müraallikas Eesti ajakirjanduses jälle vähem.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit, sama nagu postimees kirjutab noorest Rovaperast ja noorest Solbergist ja mitte ühestki noorest eesti poisist. Noh muidugi neil pole isade ralliäri rahasid taga hoogu andmas.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Mina tahaks Nornantase Ringvaatesse arutama teemal: "Kuuse-Taat ja päikeselise +6C Tartu Maratoni mõnud."

Emhist võiks keegi kommenteerida, mis jutt see on: "
Kolmapäevaks (17.02) ja neljapäevaks (18.02) on prognoositav sünoptiline olukord muutunud ja uute arvutuste kohaselt tugevneb taas kõrgrõhkkond, mis hoiab ilma sajuta ja külma ning võrdlemisi nõrga, rannikul mõõduka tuulega. Sel juhul langeb õhutemperatuur selgematel öösetel" räigelt.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Don Padre räägib asja. Eesti tennis jalgpall korvpall on täispuhutud õhupall mis esimese sutsuga lõhki läheb. Ainus jätkusuutlik sport ja rahvasport on murdemaa suusatamine. Lükkad ja muskel kasvab. Sport millele suur Mati aluse pani.

 
At 16:39, Blogger Priit Pullerits said...

OLULINE SUUSATEADAANNE
Käivad läbirääkimised, et ka Alutaguse maratonist tuleks esisaja sõidu tasemel reportaaž. Teema on tõsiselt laual. Küsimus on motivatsiooni- ja kompensatsioonipaketis ning ajabüdžetis.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Siinsete arvajate hea sõna peaks parim motivaator kirjutajale olema.

Kas varsti leitakse spordirajale PP ka asendaja?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Alutagusest niipalju, et rada oli tublisti raskem kui TM oma. Libisemine polnud kõige parem ning tagantpoolt tulijana oli jälg kohati pehme. Korralikku paaristõuke tööd oli suhteliselt vähe.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Lisan juurde, et ise olin top 200 lõpetaja ning korraldajate poolt tehti mingit sahker-mahkerit. Kirjutati numbrile osadele markeriga peale paremaid stardigruppe. Kuigi pigem alus selleks puudus kuna sõitsin nii mõnestki sellisest mööda. Asi vajaks uurimist PP!

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Mälu on lühike.
https://youtu.be/DgDZWNv5N7I
7. min paiku läheb kogu ilu käima. Panna on vaja!

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Nuh, kas Priit näitab Martinsonile kuidas Luukas õlut teeb või lüüakse ta hoopis varsti nokauti? https://sport.postimees.ee/7178617/selgusid-eesti-spordiajakirjanduse-2020-aasta-parimate-toode-nominendid

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

46. TARTU MARATON The Crash Movie

https://www.youtube.com/watch?v=OT9AGUAedYM

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Ärgend liiale minge selle rahvamaratoni langusega. On olemas videod kus Pullerits möödub Ligist Ansipist nagu postist, edasi Maest ja Ollest vaid Veerpalu pääseb 20sek enne finišisse pakku kuna alustas esimesest reast. Otsige need üles ja esitage uhkusega

 
At 22:39, Anonymous MargusM said...

Hmm, natuke häiriv on lugeda kuidas Priit rõõmustab 13.03 et meie mõlemad tipptennisistid kaotasid matšid: "üks müraallikas jälle vähem". Kanepi mängis tugeva matši ja Kontaveit mängis väsimuse pealt kuid siiski südikalt, mõlemad olid tublid.
Sellist kommentaari on kurb lugeda, kui sulle ei meeldi tennis/ või sellest ei taipa/ siis heakene küll, lepi olukorraga.
Tõelised müraallikad kihutasid hoopis Otepää teedel ja sellest on pool postilehte mürauudiseid täis.. keeruline see silmakirjaliku elu.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

13:43, ära aja jama. Kalle kui Oliver on tõesti sündinud professionaalsete rallimeeste peredesse ja loomulik, et neil on seetõttu eelis. Aga nad ka julgevad panna, eriti Kalle juba teismelisest peale on pannud ja selle panemise juures väga vähe põldu kündnud või autopõhja taevalaotusele näidanud. Räägitakse ka Eesti poistest, aga neil ei ole sellist julgust panna. Tõsi, see võib vabalt oleneda finantside seisust, sest panemisel on alati teatud risk ebaõnnestuda, mis võib hooaja eelarvesse panna kõvema matsu kui mats ise.

Eestis ei toetata noorte rallisporti piisavalt. Vaja on pappi, et saata poisse FFSA Akadeemia või Soome ralliässade käe alla. Küll Eesti riigil raha oleks rahvusspordi arenguhüppe toetamise jaoks, aga lähimatelt aastatel vaevalt midagi tuleb, ehk keelatakse kliimahüsteerias isegi autospordi liit ära.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Ja õige kah, mis nad siis müristavad ja vingutavad.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Mõni härg äkki ütleb, et milla järgmine nädal üks kiire panemine teha Suurele Mõõduvõtule lahtisõitmiseks, kas T,K või N? Reedel ja täna oli mets täis 7-8 tunni mehi. Seega hiljemalt N võib veel punases põrutada.

 
At 00:20, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, mu tennisekommentaari teravik oli suunatud ajakirjanduse vastu, sest see tormas jälle eufoorias sündmustest ette... ja võssa.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

23:00 tehnikasport pole odav, seda vaja alustada noorena ja kes tiineri bensu ja jupid kinni plekib? Maksumaksja, spordiklubi? Ei, ikka oma rikas papa ja siit tuleb edu. Summaker polnud töömehe poeg vaid rikkast suguvõsast. Pullerits poleks täna vaene suusataja vaid eliit purjetaja kui oleks sündinud rootsi aadlis. Postimehe poolt väga alatu jälk toppida spordirubriik täis solbergi ja belgia prantsuse ralli "persoone"

 
At 11:00, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mul on tunne, et Alutaguse maratoni reportaaž paistab! Hoidkem raporteerijale pöialt, et mott püsiks punkti panekuni!

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Ootame. Mõnus sõit oli. Super korraldus.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige PMi
14ndal aasta suusamehed.


https://leht.postimees.ee/7178812/sada-aastat-tagasi-emajoel-pilguheit-eesti-suusatamise-algusaegadesse

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

09:08, kui vaadata, kes Eestis ralli absoluutses tipus või selle ligidal olnud, siis need pole jõukate lapsed. Raha on boonus, tähtis on hea eeskuju, kes paneb ette sihid, annab motivatsiooni end ületada ja ergutab panema, nagu siinsetele meestele Padre.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ralli absoluutsetel tippudel on olnud traditsiooniliselt rikkad filantroobid- Märtinil Lepikson ja Tänakul Grosse.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

... nagu siinsetele meestele naistele noortele ja vanadele, rikastele ja vaestele Padre

 
At 12:40, Anonymous Kevin Michael Woolper II said...

Mina olen rikas võiksin vabalt kolfi mängida ja purjetada aga oma sportlikuks eeskujuks pean siiski Padret tema vaese mehe aladega jooks suusk maanteeratas

 
At 14:48, Anonymous Von Vuffel Lödditsöör said...

23:39 energeetiliselt kõige kõvem pano ikka laubä öösi vasta Mõõduvõttu, nii nagu plaguperemees omal ajal! Paras oleks kella kahe-kolmeni, siis hakkab juba hommikune määrimine ja testisõit vastu tulema.

Muudel päevadel tuleb ikka kah ilma ära kasutada, suusapüsse ära enam põõsasse panegi.

 
At 15:21, Blogger Priit Pullerits said...

VÄGA HEA UUDIS!

Alutaguse maratoni suurepärane reportaaž on valmis! Aga enne teen valges väikse väljaskäigu ning seejärel siis lugu üles. Reserveerige endale õhtul mõnusasti veerand tundi, võtke parimat kraami kõrvale ja siis nautige!

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

12:40 mina samuti. Mu isal on merceedes ja porsh aga hakkasin jooksukrossi tegema nagu mõni püksata neeger kalkutast. Innustusin 2005 kui Pullerits tõmbas koondise meestele mütsi silmile.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

16:14 no see on kui pappi on aga paps näeb, et põnnil aru napib. Kalkutas neegreid sama palju kui kilulinnas. Võiks treenimise asemel rohkem koolitöid teha, saaksid vähemalt jooksukrossilt rattakrossile pühenduda. Kättevõtmise asi kui juba siin blogis rahvuslust arendada mõistad ja isamaale lõpuni lojaalne oled. Sul on ees suur tulevik. Võta kätte ja unusta papi porss. Pikapeale mõistad, papp mersu jaoks tuli rahvusliku kartulikoore promost ning tegelikult sa ei soovigi rallit enam sõita.

 

Postita kommentaar

<< Esileht