teisipäev, november 30, 2021

Pullerits: Uusi inimesi meie seast: saage tuttavaks - kekutajad ja pläkutajad

Kuni mehaanikud rattale talveks hooldust teevad ja määrdemehd suuskadelt suveparafiini maha lükkavad, pöörakem pilk kahe hooaja vahel korraks muule, mis me ümber toimub. Kui seda teha, tekib paratamatult küsimus, miks on ilmunud püünele nii palju kekutajaid ja pläkutajaid.

On olemas asjalikud ja mõistlikud inimesed, kellel on eluterve enesekriitika ja lastetoast saadud sündsustunne. Ja on inimesed, kellel selles osas on puudusi. Nood enamasti ongi kekutajad ja pläkutajad.

Muidugi räägib siin järgnevalt nüüd keskealine valge normaalse seksuaalse sättumusega mees, aga miks peaks tema mõtteil ja sõnadel olema vähem kaalu, kui kekutajatel ja pläkutajatel? Pigem vastupidi: rohkem on kaalu, palju rohkem, kas või sellepärast, et elukogemust on palju rohkem. Vaadake kas või seda jõulist intervjuud, mille hiljuti andsin ja mis täna välja paisati!

Aga nüüd kekutajatest ja pläkutajatest.

Kekutajad on need, kes pürivad püünele, ilma et neil midagi arvestatavat teha ja teistele kasulikku öelda oleks. Nende eesmärk ongi kekutada – näidata iseennast. Olgu teema milline tahes, on see pesueht kekutajale vaid ettekäändeks, et seada ennast esiplaanile. Ta võib näoliselt püüda isegi taustal käiva sündmusega suhestuda, kuid too sündmus ei ole eales rohkem kui pelgalt taust, mille foonil sättida esiplaanile just ennast. Kõigi silmad peavad keskenduma kekutajale, kes omalt poolt teeb kõik selleks, et tähelepanu endale köita. Kui ta seda kekutamist millegagi peita püüab – sest ega keegi taha ju avalikult tunnistada, et ta kekutab –, siis ülekeeva positiivsusega, mida ta soovib pealtnäha siiralt teistega jagada ja millega ilmselt proovib ka teisi nakatada. Andmata aru, et ta ei tee tegelikult midagi muud, kui afišeerib iseennast. Ehk kekutab.

Pläkutajad on need, kes ronivad lavale või ekraanile, uskudes, et nad on sündinud sõnameistrid ja meelelahutajad. See tunne on muidugi petlik. Kui neid mõnikümmend sekundit kuulata, saab kohe selgeks, et ega neil midagi sisulist öelda ole. Ainult pläkutavad. Tekitavad lihtsalt õhuvõnkeid. Ise aga usuvad, et on seejuures säravad ja kütkestavad. Seda sära ja kütkestavust püüavad nad lisada üleanimeeritud kehakeele, žestide, miimikaga. Nende põhiaur sellele lähebki, sest, nagu öeldud, sisuliselt neil midagi öelda pole. Liiati, mõelge ise, milline inimene, kellel on veidigi enesekriitikat ja eneseaustust, läheks tegema seda, mida teevad pläkutajad. Tõeline intelligents ja endast lugupidamine välistavad selle. Siin leiavadki omale tegevusruumi pläkutajad.

Kui tahate näha kekutajaid ja pläkutajaid oma silmaga, siis neist ei tule puudu sotsiaalmeedias. Seal nimetatakse osasid neid suunamudijateks. Kuid paraku on kekutajaid ja pläkutajaid viimasel ajal tulnud juurde ka televisioonis. Vaatame nüüd, kas oskate mõnda nimetada!

Foto 1: Jaak Mae ja tema määrdemees Urmas Välbe testivad 2010. aasta jaanuaris Otepääl suuski. Foto autor: Raigo Pajula, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits sügisel 2021. Foto autor: Ragnar Peets, Postimees/Scanpix
Foto 3: Kas ka kekutaja? Foto autor: ZumaPress.com/Scanpix
Foto 4: Mida võiks temal olla teistele öelda? Foto autor: ZumaPress.com/Scanpix

90 Kommentaarid:

At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Oh, millised ohootad. Nüüd võib Priidule küll andestada.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Austraaliasse pole ilma vaksineerimata saanud mitte keegi pikka aega minna. Saar on olnud lukus.
Nüüd avastati sealt ka korraga too uusim aafrika omicron versioon. Et kuidas see sinna järsku sattus?
Taevast kukkus vôi?

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Kiidan kah kekutajate ja pläkutajate fotosid (küllap slaavi kraam, aga eks Soonets jagab ses osas matsu rohkem kui PP)!

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Tead Priit, see intekas oli jamps. Põhjendan. Loen lõiku: "Jah ma olen jõuline. Olengi jõuline. Ma ei hakka lambana määgima. Ma ei hakka kellelgi ees koogutama. Igale jõule tekib vastujõud. Mina olen vastasjõud. Aga see kõik, mida ma räägin, on tegelikult minu sisimas kogunenud protest kõige selle vastu, mida ma juba pikka aega tunnen. Et mind ja teisi kümneid tuhandeid minusuguseid lämmatatakse, ahistatakse, surutakse maha. See on protest. Ma ei ole selles protestis kaugeltki üksi." Sellega sa põhjendad ju sisuliselt liikluses oma poolt eeskirjade rikkumist, rattaga liiklusseaduse eiramist. Me teame, et sa optimeerid enda mugavusest lähtuvalt liiklusseaduse järgimist. Seega pole sa alati objektiivne vaid omakasupoolik. Kui sa omal vabal ajal pingevabal perioodil nii käitud, siis mis paneb su lugejaid arvama, et su süda õiges kohas on ka lugude kirjutamisel. Sa ilmselt käitud ka lugude tegemisel eelkõige oma ülemuslikust nägemusest, mis läheb üldiste kokkulepetega vastuollu. Need vastuollu minekud jagunevad jämedalt nii nagu rattaga sõitmisel:
a) mugavus - ei viitsi hea tava järgi kõike teha;
b) teadmatus - ei tea head tava;
c) unustamine - hea tava läheb meelest ära;
d) kiirustamine - pole aega head tava enam järgida kuna hea tava järgimine võtab aega ja lisaenergiat ja teeb oma sooritusele kulutatud aja võrdlemise võimatuks;
e) ülemotiveeritus - pigistad hea tava ees lihtsalt silma kinni kuna vaja on lugu ära teha või enne vihma või kottpimedat koju jõuda.

Teisisõnu, ikkagi inimene nagu iga teine keda saab soovitud tulemuse saavutamiseks lihtsasti manipuleerida. Seetõttu ongi valdavalt portreelood Priidul nagu keskaegsetel kunstnikel aadlit ilustavad ja parimaid näojooni esile tõstvad ja kehvasid jooni unustavad. Probleemlood aga oma poolikutest seisukohtadest lähtuvad. No kuulge - vaktsiinikahjude hüvitamine - kuhu me oleme oma pehmostumisega jõudnud, et nõuame sisuliselt sõjaseisukorras kompensatsiooni tekkinud kahjude osas. Isegi erakindlustused ei kata kõiki intsidente. On juhtumid, mis on inimese parimate teadmiste juures vääramatu jõud ja need lähevadki välistuste alla. Miks ajakirjanik arvab, et näiteks vaktsiinikahju on tähtsam kui veeuputuses vigastamine või tervise ja muu varanatukese hävimine?

 
At 14:09, Blogger Hardi said...

Aga mulle se Bläck Rokiti laul mis kunagi oli. "Vaata vaata mind" või mis selle laulu pealkiri oligi. täitsa meeldis. Kui kekutajaid ja pläkutajaid poleks, võibolla poleks ka toda laulu. Onu Bellal oli ka üks imelik laul.. "Mina olen olnud ka seksikas poiss" või midagi, ma õigeid pealkirjasid tõesti ei tea, aga väga tuntud laulud, nii, et vast pole tollest lugu, et ma pealkirju ei mäleta. Võin pläkuläkutada ikka. :P Ei tegelikult tolle onu bella laulu mõte järsku oli midagi muud.. aga se "ka mina olen olnud seksikas pois" fraas on meelde jäänud, miski pärast. Ja se kõlab väga kekutamise moodi. :)

Kehva varjant ilmselt oleks, kui ollakse kekutaja, pläkutaja ja samal ajal veel ka tühikargaja ka. Seda küll ei taha. Aga tegijale võib pläkutamise ja kekutamise ju andeks anda. Ma ise kipun vist küll natuke liiga palju suuga tegema. Aga ega ma sellest käega midagi rohkem tehtud saaks, kui ma suuga vähem teeks. Pigem vastupidi, näe pika plära kirjutasin käega siia kokku juba ära. Kuigi ma rohkem mõtlen tegelikult ikka seda, et se plära tuleb lihtsalt välja lasta seest, muidu segab ja pakitseb seal kusagil, otsib väljapääsu ja siis ei saa midagi muud ka tehtud.
Nüüd lähen otsin kapist ruttu talveriided välja ja vaatan kas saan ühe väikse ratta ringi teha, enne kui rohkem plära kusagilt hingesopist üles kerkib ja väljapääsu hakkab otsima. ;) Ma usun, et lumesahad on vast juba teed jõudnud kõik enam vähem lahti teha.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Lillal ohhootal on rohkem lihast kui Mael ja Välbel.

 
At 15:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:22, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, 15:01, ma ei allu teie diktaadile ega provokatsioonile. Kui tahate mingit oma asja ajada, siis tehke selleks oma blogi ja ajage seal.
Pole mingit põhjust siia põhiseadust linkida, selle leiab igaüks ka teie abita.

 
At 16:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Mis Pulleritsule ei sobi enam EV Põhiseadus ka või? Päris huvitav teada kelle huve ta üldse teenib? Kuulasin tänast spordi saadet "mehed ei nuta". Kolm äärmiselt seadusekuulekat ja peavoolumeediat esindavat ajakirjanikku ei jõua ära imestada, mis toimub meie lennujaamas. Kes tahab, see kuulab, aga see on täielik jaburdus. Naaber riikides käib riiki tulijate põhjalik testimine, samal ajal, kui meil käib samal ajal väikeste kohvikute ja spordisaalide kottimine. Kuna need krdi laest võetud koroonanäitajad, aga sellepeale, et mõnele kohvikupidajale paar korda nädalas peksa anda, ei taha sugugi väheneda, siis tunnistatakse nende koroonade ja muude hujoonade levikus süüdi hoopis metsakülas elav Ants, kes käib korra kahe nädala jooksul rajooni keskuses poes. Ants väidab, küll, et käib seal toiduaineid ostmas, aga "targad" teadlased ja viroloogid näevad ta läbi. Ka Pullerits teab, et tegelikult käib vaksineerimata Ants hoopis koroonat levitamas. Kui Antsu sugused Austraalia eeskujul "tervise ja ümberõppe" laagritesse saata, vot siis tuleks alles õnn ja rahu maamuna peale.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kägu oma blogi teeb siis siia jääb lugema 2 meest Soonets ja sotside sabarakk. Võhmamehed ei külasta enam ammu. Rodeomeestel ka oma blogi.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Näete siis Pullerits kuidas teile pidevalt suurepärast ja integreerivat materjali suisa kandikul ette kantakse. Muidugi, see ei sobi teile .Parem ja ohutum on nikerdada neid buduaari tasemel lookesi. Tõe kajastamine nõuab praegusel hetkel ajakirjanikult mune. Me kõik teame mis Pulleritsu omadega juhtus.

 
At 17:04, Blogger Priit Pullerits said...

Mu blogi eesmärk ongi, et mitte kaasa joosta teemadega, mida on ka mujal, olgu Delfis või UU-s ehk Uhuus, mida siia tüütavalt lingitakse, vaid rääkida sellest, millest mujal ei räägita - pakkuda harjumuspärasele meediadieedile vaheldust.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits jättis munad Moabi aga see pole kõige pahem. Köniksbergi peapiiskopile on ette kantud et Livonia kunni peab uue valima. Vana on nõrk ja satraapide teenistusse üle läinud.

 
At 18:17, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

WHO ja terviseamet soovitavad nüüd ka silmade katmist, et me ei näeks mis tegelikult toimub. Kogu peavoolu ajakirjandus on olnud selles vallas eriti tubli ja novaatorlik.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

16:40, ei hakka Kägu oma blogi pidama, kes toda hullu juttu jaksaks pikalt lugeda? Näete, ikka imbub siia, oleks siis spordimehejutt ja asi, aga ei, mingit totrust trükib sõgedalt.

 
At 18:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Kägu, viisakalt palun: palun lõpetage siin oma koroonajuttude ajamine. See on spordiblogi, see ei ole koroonablogi, ammugi ei ole see vaktsiinivastaste blogi.

 
At 18:53, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Ole mureta Pullerits, pole tõesti mingit põhjust seda blogi rohkem lugeda või siin kommenteerida. Aga palun tee kõigile ja eelkõige iseendale teene ja muuda ära blogi moto ja sihtotstarve. Muidu juhtub taas, et siia eksib keegi, kes siia ei kuulu.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis kirjutab Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits spordist ja sportimisest, keskendudes talvel suusatamisele, suvel jalgrattasõidule ja jooksmisele. Samuti leiab siit intrigeerivaid teemasid Eesti spordi tagatubadest. See sõltumatu blogi kajastab blogi autori hoiakuid, arvamusi ja eelistusi, v.a kommentaarid, mille eest vastutavad kommentaaride autorid! Piltidega lisab visuaalset paeluvust Scanpix. Blogi loosung: "Kuni mõned mehed veel räägivad, seni on Eestil veel lootust!"

Kuidas on see seotud sellega, et üks väike kägu käib siin koroonat eitamas? Sellest ei ole motos ja sihtotsrarbes sõnagi, nii et muutma ei pea seda mitte Priit Pullerits, vaid ennast peab muutma kägu, kultuuritu keha.

 
At 22:41, Blogger Hardi said...

Ma sain oma selle talve esimese rattasõidu siis täna tehtud. Ainult 31 kilomeetrit küll, mille läbimisele kulus 2 tundi. Aga eks talv tahab harjumist. Ei tasu kohe kihutama hakata. Mööda kergliiklus teid, Luunjasse ja üle Ihaste silla, vanglajuures käisin ka korra. Ja tiir Ihastes. Kahel korral ainult sõitsin sõiduteed pid. Korra mööda Ihaste põiku ja Hipotroomi tänavat pidi ka natuke. Mõlemad olid tegelt soolased, poleks ilmselt vaja olnud minna sinna. Kergliiklusteed olid kõik soola ja liiva vabad.
Üks rattaga commuter, sõitis maastikurattag, seljakott seljas, must Põvvatu mäeotsas, kergliiklusteel mööda ja ühekorra jäin Anne kergliiklusteel Mõisavahemänguväljaku lähedal hange kinni. Minnes sain sealt hangest veel läbi, aga tagasitulles olid jalakäijad rohkem jälgi teinud ja suund läks käest ära.
Kõik Ihaste ja idaringtee kergliiklusteed olid tegelikult selleks sobiva, või talveks kohandatud, jalgrattaga läbitavad.
Üht Velorendi kasti ratas nägin ka. Ei tea kas se oli sellega seoses, et rattaringlus on suletud?

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Hardi, kui sa arvad, et siin kotivad kedagi sinu rattasõidud, oled valinud vale koha. See blogi on selleks, et Pullerits saaks kõvasti kekutada ja pläkutada ja sabarakud ja padretajad talle prsse pugeda. Mingit muud otstarvet sellel blogil siin ei ole

 
At 23:24, Blogger Hardi said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:06, Anonymous Marje said...

Härrased, juhin tähelepanu ühele väikesele, kuid väga kõnekale tõsiasjale. Kui Pullerits pöördus Kägu poole viisakalt teie vormis, siis Kägu kukkus teda vastu sinatama, ehkki minu arusaamist pole nad mingid sõbrad ega isegi tuttavad mitte. See erinevus näitab lastetuba ja räägib inimeste kohta rohkem, kui nad ise arvata oskavad.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin tänast nädalalehte. Tekkis küsimus, kas Eerik Morna on loo kangelase pressiesindaja või ikka ajakirjanik?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Marje sa ikka tead mida räägid?

 
At 15:08, Anonymous Marje said...

Muidugi tean. Mina kägu ei aja.

 
At 16:56, Blogger Priit Pullerits said...

Kustutatu - see ei ole mingi kriitika, mida te siia panete, vaid alusetu pahatahtlikkus ja nõme plärtsumine. Tehke oma blogi ja avaldage oma lolle mõtteid seal. Jõudu teile!

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Ärge jätke Priitu üksi külma kätte

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Ei Pullerits enne mainet tagasi saa kui pole kogukonna ja Kägu ees siiralt vabandust palunud. Rahval on pikk mälu.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ise pesa ei ehita, ta käib teiste pessa munemas. Kui tast kohe lahti ei saa teeb ta palju kurja. Võimalik, et juba ongi hiljaks jäädud, käopojad hakkavad ise kaela kandma ja rumaluste rääkimine üha kasvab.

 
At 21:50, Blogger Priit Pullerits said...

Hämmastavalt tabavalt öeldud, 21:36.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt öeldes pole nagu päriselus võhmameeste hulgas selliseid käojaane eriti kohanud, aga eks sellistel ongi rohkem komme igasugu kommentaariumitesse ja foorumitesse pesasid teha ja seal ohjeldamatult kukkuda ning üksteise "tarkust" kiita.

 
At 08:18, Blogger Priit Pullerits said...

Väga nõus, 23:38, nii see tõesti paistab. Eks ole selline käojaani ajamine ja "kukkumine" tüütu, kas pole? Nende suurim kangelane on ilmselt see Tallinna kohvikupidaja, kes omal ajal sai jalgpallist eluaegse võistluskeelu seoses kihlveopettusega ja kes nüüd kujutab ette, et on mingi vabadusvõitleja.

https://soccernet.ee/artikkel/nime-vahetanud-elvis-liivamagi-tunnistas-kihlveopettuse-avalikult-ules-sellele-eelnes-kuus-aastat-psuhhopaatset-eitamist

Lugege see läbi, saate aru, mis inimesega on tegu. Nagu näete, on mehel võime pikalt käojaani ajada nii, et isegi seda uskuma jääb.

 
At 08:25, Blogger Priit Pullerits said...

Hämmeldusega lugesin eelmisel nädalal, et ligikaudu 20 soomlast on võidelnud Ida-Ukrainas Venemaa toetatud separatistide ridades Ukraina vägede vastu ja Soome võimud vaatavad seda lihtsalt pealt. See tekitas mul küsimuse, mida teevad Eesti võimud, kui keegi Eestist peaks samuti tegema, nagu nood 20 soomlast.

https://www.postimees.ee/7398842/endine-peaprokuror-lavly-perling-hoiatab-voorasse-sotta-sekkumise-eest

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa Elvist hukka mõistad? Mees on vaestest oludest ennast üles putitanud ja nüüd võetakse tal riigi poolt vägisi teenistus käest uute nõuetega, mille mõistlikuse selgitamisega Elvise sugustele on propaganda ministeerium koos oma hääletorudega hätta jäänud. Inimene lihtsalt ongi rumal seadusandluse koha pealt ja ei saa aru mida riik temalt järsku nõudma hakkas. Ta tahab tõenäoliselt selget kohtulahendit mis mustvalgelt asja ära selgitab. Siia ei puutu mingi varasem vea tunnistamine absoluutselt asjasse. Ta tahtis tolles viidatud saates teha midagi erakordset, et avalikku tähelepanu teenida. Inimesel tekkis lihtsalt edevusest nõrkuse hetk. Võimalik, et nüüdki soovib ta lihtsalt avalikku tähelepanu ja kandideeribki järgmistel valimistel Riigikokku. Eks see on tema mure. Ajakirjandus aga on ise ta kuulsaks teinud ja tegelikult ei peaks ta teda upitama ega maha tegema. Inimene ajab oma asja ja las riik oma võimuorganitega klaarib teema mustvalgelt ära.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Pandeemia alguses sai räägitud, et ravimifirmade uus rahalehm saab olema koroonavaktsineerimine. Milleks teha vaktsiini, mis mure maailmast ära kaotab? Ei. See ei ole kasulik. Kasulik on teha vaktsiin, mis leevendab klientide olukorda ja sunnib neid mõne aja pärast tagasi uue vaktsiini annuse järgi siirduma, Selline mudel on kasulik, tulus. Nii saavad targad inimesed teenida oma teadmistelt suurt tulu. See on sama nagu lehes järjejutud või sõltuvust tekitavad koomiksid ja ristsõnad. Inimesi on vaja nakatada sõltuvushaigusega ning raha muudkui voolab. Nüüd tunnistavad ka tootjad: "Ravimifirma Pfizer juht Albert Bourla ütles intervjuus BBC-le, et tõenäoliselt vajavad inimesed veel aastaid iga-aastaseid koroonavaktsiini süste, et säilitada kaitse kõrge tase." https://www.delfi.ee/artikkel/95292437/pfizeri-juht-iga-aastaseid-koroonavaktsiini-suste-tuleb-teha-veel-aastaid

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

11:24, oma kangelasi tuleb tunda, nagu öeldakse. Too vapper mees käis ka Tartus gastroleerimas, sõneles meedikutega, kukkus kui kägu. Neid kangelastegusid tuleb juurde, selles võib kindel olla.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb meelde, et meedikud pajatasid ka alguses, et Eestis pole pandeemiaohtu ja üldse kui see siia saabus siis, et tegu on piisknakkusega, mis meetri pealt lihtsalt maha kukub. Miks aeti iba, millest meedikutel polnud õrna aimugi? Loomulikult sedasi ära tinistatud ullike läheb meedikutega gastroleerima. Tedjad rääkisid juba alguses Euroopas, et see viirus on levib paha hais ja ainuke mis päästab on ruumide eeskujulik õhutamine. Sellest teadmisest olid kohalikud suuvoodrid kui sukad vait ja tinistasid rahvast piisknakkuse ibaga. Nüüd aga räägivad need samad näod kui vastsündinud valgustatud inimesed, et nende maailmapilt on avardunud tänu teadusele ja tõesti see viirus on peaaegu nigu hais. Sellistele kraadidega mulli ajajatele tulebki vastu saata kangelasullike, kes neid suurvalede levitajaid reaalsusesse toob.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

13:03 -- Olen (vaktsineeritud tavainimesena) ise ka sarnasele mudelile mõelnud, nagu üldse sellele, et päris terved inimesed töötaksid nagu meditsiinitööstusele vastu. Hambaarsti huvides oleks nagu, et natuke peab ikka hambaauke olemas olema. :) Aga lõpuks on see mudel tundunud ikkagi liiga küüniline, et tõsiseltvõetav olla. Võib-olla läheb ka Hippokratese vandega vm arstieetikaga kuidagi vastuollu?

Seetõttu ka väga ei usu, et koroonaravimite taga oleks nii küüniline või ahne mõtlemine nagu see, mida Teie kirjeldasite. Viiruse levik ja muteerumine on ikkagi ennustamatu, ja ehk siiski püüab ravimitööstus lihtsalt selleks määramatuseks valmis olla? Ikkagi vast tahavad arstid-arstiteadlased lihtsalt inimesi aidata, ja 99% neist on ehk selles tahtmises siirad?

 
At 18:19, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on palju oma peaga mõtlemist, ja see viib vandenõuteooriate tekkeni.

Esiteks, konkurents on see, mis takistab seda, et ravimifirmad teeks ainult selliseid ravimeid, mis aitavad natukene, aga mitte lõpuni. Selleks, et tema vaktsiini kasutataks, püüavad ettevõtted teha selle võimalikult hea. AZ tegi ju kehva ja paljud loobusid sellest. Merck ei teinud vaktsiini, nüüd tuli ta välja ravimitega, mis peaks panema pikemas perspektiivis põõna vaktsiinitegijaile.

Lihtsalt asi on selles, et ükski ravim ega vaktsiin ei pruugi olla kohe ideaalne. Ravimid nõuavad pikka arendamist. Paljud arendused ei lõpe üldse millegagi.

Teiseks, ega arstidel tööst puudu tule, et nemad oleks huvitatud antud juhul nt koroona, aga ka teiste haiguste levikust. Koroona ravimine on väga tüütu ja kurnav, nagu teame, ei lase arstidel teha seda tööd, mida nad tegelikult tahaks. Neil on oma erialast tööd nagunii küllaga, teate ju küll, kui pikad on ravijärjekorrad, nii et mingeid uusi haigusi, nagu koroona, pole neil oma tööellu küll vaja.

Kolmandaks, inimesed elavad vanemaks, mis tähendab, et haigusi on alati lõpmatuseni ja neid pole vaja n-ö vaid natuke ravides juurde tekitada, sest arstidel, nagu öeldud, on tööd niigi ülepea.

Muidugi tahab ravimitööstus oma kulud tagasi saada, ega need ole mingid MTÜd. Nagu öeldud, ravimite väljatöötamine on ülikallis ja keeruline protsess, kus tuleb mitmest nõelasilmast läbi pugeda, et saada ravimile müügiluba. Kui teie teete rahapaigutuse ükskõik mis ettevõttesse, siis kas teie ei taha oma kulutusi tagasi teenida ja kasu ka saada, et selle arvelt hakata arendama uusi ravimeid? Ja mõistagi on see loogiline, et eduka arendustöö eest peab ettevõte ka preemiat saama, et osta paremad autod ja uhkemad majad. Kui teie olete firmajuht, kas te siis ei sooviks seda?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

17:50 Mõtleme veel kord. Miks investeerivad hambaarstid oma ülejäägid magusatööstusse. Ei tea küll miks. Kas künismist või on nad võlutud lihtsalt ilusatest kommipaberitest.

Ma ei ole lugenud lehest ühestki inimesest kes tasuta tööd teeks puhtalt alturismist ja eetikast. Kogu eetika langeb elusa konna keetmise katsele. Pistad konna kuuma vette, ta kargab tekkinud erutusest kohe potist plehku. Pistad konna külma vette ja poti tulele ning konn keeb väga eetiliselt supiks. Sama ka inimestega. Töö tuleb jagada alati eetilisteks juppideks, et vorsti sööja ja müüja ei näeks kuidas vorsti tehakse. Ja vorstitehases teab seda protsessi täpselt tehnoloog ja veel mõni 1% seast. Teised kõik 99% on eetilised, heasüdamlikud ja kaasatundlikud.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on jama. Israel sai viimasest lainest peaaegu jagu aga alles jäi taustafoon mille alistamiseks jaks puudub. Mida teha? Räägitakse, et uued alistamatud tüved tekivad vaktsineerimata slummides. Kas peaks saatma võhmameeste rügemendid koos kaasatundlike kenade medõdedega slummidesse tasuta kohustuslikku ja sunniviisilist vaktsineerimist korraldama. Enne kui seda EL-s tegema hakatakse on ju tark arenevates ühiskondades viirusega võitlemiseks kogemusi hankida välisabi annetamise egiidi all.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

18.19 oled sa kunagi mõelnud, et tõde teatakse aga see on salastatud? Iga sammu järgi antakse uus killuke teada ja siis selgub, et saigi alguses tehtud vale valik aga enam polegi muud teha kui järgmine sunnisamm teha. Tere tulemast masside juhtimise maailma!

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Miks on nii, et uue annuse vaktsiiniga muutub selle protseduuri üleelamine järjest probleemsemaks. Valutavad kõõlused ja muud probleemid. Kas immuunsüsteemi ei stimuleerita nii üle ja ta hakkab kõrvaltoimena võitlema nt ületööst tingitud hädade vastu mis tulenevad eelkõige valedest töötingimustest ja töövahenditest algavatest väikestest venitustest ja sellega kaasnevatest põletikulistest protsessidest millede paranemine poleks järjekordse annuseta eriline mure. Imelik kokkusattumus, et just pärast teist süsti läks paar tuttavat teise ilma lühikese aja pärast. Kolmas süst aga paneb hädaldama ka neid kes enne vagusi olid. Ega see miski hiiliv vabatahtlik eutanaasia pole mida spetsid kaasatundlikult tagantjärgi tarkusega moka otsast tunnistama hakkavad? Jälgime põnevusega, et kuidas sarivaktsineeritute keskmine eluiga muutub.

 
At 08:34, Blogger Priit Pullerits said...

Siin käib jama ajamine:

18:27 "Miks investeerivad hambaarstid oma ülejäägid magusatööstusse."
Kust te seda võtate? Millele see väide tugineb? Andmed, palun!

08:10 "Miks on nii, et uue annuse vaktsiiniga muutub selle protseduuri üleelamine järjest probleemsemaks."
"Kolmas süst aga paneb hädaldama ka neid kes enne vagusi olid."
Kust te seda võtate? Millele see väide tugineb? Andmed, palun!

See võttestik, mida siin mõned kasutavad, on tüüpiline, et kiskuda teisi arutlema asja üle, mis pole absoluutselt tõene või mille kohta puuduvad igasugused andmed, et niiviisi nihestada debatti ja lihtsalt külvata asjatuid kahtlusi.

Ja 21:44, te jätkate tüüpilise vandenõuteoreetikuna, nagu ka 08:10. Kuidas te kujutate ette millegi globaalset salastamist, kui nüüdisajal on kõik avalik, kõik on põimunud ja kõik imbub kuskilt välja niikuinii. Kui palju on teie meelest saladuse teadjaid? Piisab, kui neid on ainult mõnikümmend ja kõik lekib välja. Midagi saab salastatuna hoida väga kitsas ringis, ja midagi ei saa hoida salastatuna poliitikute hulgas, sest loodetavasti ei ole teile üllatus, et poliitikud vahetuvad, roteeruvad, ja nii pole saladuse hoidmine lihtsalt võimalik - see, kes välja lendab juhtkangide juurest, on ju nn vaba radikaal, teda ei seo enam miski vaikimiskohustus. Ja liiati, kas te tõesti usute, et ei ole nende tuhandete hulgas, kes siis teie nägemuses teiste üle valitsevad ja kõike salastavad, ühtegi südametunnistusega inimest, kes tõde päevavalgele ei tooks.

Lühidalt, lõpetage oma lollide teooriate punumine! Need on nii tüütud.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Ehh võhmamehed ja tsiklistid. Teadmine on valgus ja mitteteadmine ajakirjandus.
Lugege kuidas teis suhu silma ja kõrva k.pitakse.
https://www.apollo.ee/pimenagemine.html

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa tahad andmeid kandikul, sa oled naiivne, sest tervise andmed ongi isiklikud ja ei kuulu avaldamisele ajakirjanikest mittespetsialistidele. Pühi suu puhtaks andmetest. Väited tuginevad empiirilistele vaatlustele. Kui sellised asjad jäävad silma, siis jäävad nad oma mustri tõttu silma põhjusega. Lühidalt öeldes on vaktsineerimine näidanud ennast vähetõhusa meetmena mis võimaldab vähendada vaktsineeritute ravikulusid 20% võrreldes mittevaktsineeritutega. Vahe on aga see on ilmselgelt nigel arvestades tehtud ponnistusi. Vaktsiinid on ebatõhusad ja ei toimi uute tüvede vastu. Uusi tüvesid aga tekib kiiremini kui leitakse nende mahasurumiseks vaktsiinidega seotud lahendusi. Tänaseks on Iisrael saanud aru, et ravimitööstus on neid hanitanud ja ainsad tõhusad meetmed on administratiivsed meetmed. Just hiinlaste moodi piirangutega suudetakse olukorda kontrollida. See ongi tulevik. Võta pea peavoolu liiva alt ära ja esita petitsioon Hiina valitsejatele, et nad tuleksid ja aitaksid oma kogemust viiruse kontrollimisel Eestisse importida.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

8:34 järjekordne naiivne poisike välja ilmunud. Vandenõu ei pruugi salajane olla vaid täiesti avalik juhul kui nõulaste taga on vähegi administratiivne, poliitiline, juriidiline ja finants võim. Kõik putšid ja murrangud põhjustuvad sellel lihtsal tõsiasjal.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

10:10
"Just hiinlaste moodi piirangutega suudetakse olukorda kontrollida."
Eestis on selliste meetodite rakendamine keeruline. Selle peale tuleb jälle suur kamp oma virtuaalmaailmas elavaid naiivikuid kusagile kokku protestima ja nädala-kahe pärast on nakatumisnäitajad taas laes! Kui just tõepoolest politsei neil koguneda ei laseks (mis oleks samas aga üheks "hiinlaste moodi piiranguks").
Mõistlikum on ikkagi vaktsineerida, mitte manipuleerida valikuliste andmetega.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Kust tuleb väide et kogunemise järel on nakatumisnäitajad laes? Miks laseb Pullerits uhhuutajatel oma blogis laiutada ja ausad võhmamehed on nurka surutud? Ameerika ülikoolidel oli äsja novembris krossijooksude NCAA finaalid. Jooksevad üle mandri ülikoolide koondised pealtvaatajad kellele sülge külge hingeldatakse ilma maskideta kõrval. Googeldada ncaa cross country. Euroopas joostakse linnamaratone ja mõnede arvates ei tohi Eestis teha väikest kogunemist?

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Joutuubis googeldada vaba maailma jookse

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti vale, 10:10! Kõik andmed on dokumenteeritud. Kui inimene on haige, eriti kui ta käib haiglasüsteemist läbi, nagu koroona puhul (ja koroona puhul registreeritakse täpselt ka mittehospitaliseeritud, sama käib vaktsineerimiste kohta), jääb temast märk maha ja need lähevad süsteemi. Kõik üldandmed on teada ja avalikult kättesaadavad. Neid avaldab päevast päeva ajakirjandus, kes saab need terviseameti ja muude ametkondade infobaasidest. Palun tutvuge terviseameti ja ravimiameti andmekogudega! Kui inimesega juhtunu seal ei kajastu, siis järelikult ei ole tal olnud midagi tõsist, sest vähegi tõsise häda puhul pöördub inimene arsti poole - kui ta pole päris hull ega arva, et MMSi, sibula ja küüslauguga saab kõike ravida. (Ja kui saab, siis järelikult polnud häda tõsine - me kõik saame aegajalt nohu ka köha ja peavalu jms, mis lähevad enamasti üle ilma, et sellesse peaks küüslaugu ja sibulaga sekkuma.)

Et näited jäävad teile silma? Hüva, ma siis lähtun ka näidetest, mis silma jäänud. Palun väga: minu perest ja lähikondsetest pole keegi koroonasse jäänud, järelikult pole koroonat olemas! Tõesti või?? Esitada isiklikke tähelepanekuid üldistuse pähe on pehmelt öeldes jabur!

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit, kui sul on andmebaasis käsi sees, siis äkki uurid, et kui suur on pärast teist doosi suremus 2 kuu jooksul veresoonkonna hädadesse ja kas see on samasugusel tasemel nagu enne vaktsineerimist samas eagrupis. Tee rahvale teene, näita, et suudad objektiivselt seda teemat käsitleda, mitte ei räägi oma pseudouskumustest.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Eks ole ju nii, et kui näed vaktsineeritud inimest kes teatab, et tal on järgmiseks nädalaks teise toosi aeg ja sa kiidad teda selle tehtava sammu eest, kuid 1,5 kuu pärast vestlust sureb inimene ära siis üks kord mõtled, et juhus aga teine kord mõtled, et asi on väga kahtlane... ja siis kolmas inimene pärast kolmandat doosi hakkab kurtma juba surnud inimese hädadele sarnaseid sümptome, siis ilmselgelt on dooside suurused valesti arvutatud. Tootjad on tegutsenud kiirustades, uisapäisa, et konjuktuuri rahuldada. Asjaosalistel on aga lepingutega suud kinni pandud. Lepingud on täismahus salastatud.

 
At 12:20, Blogger Priit Pullerits said...

Kui teid, 11:54, see teema huvitab, uurige ise. Andmed on kõigile ligipääsetavad. Mul ei ole nende saamisel mingit eelist kellegi teise ees. Miks te koormate mind teemadega, mis teile endale spekulatiivselt närvikõdi pakuvad? Ma ei ole mingi teie tööori, kes peaks iga suvalist oletust hakkama kontrollima. Kui see teid huvitab, uurige ise, ja kui teada saate, pole mul midagi selle vastu, kui sellest teada annate. Ma ei ole siin mingi sooviraadio, et igaüks saadab oma tellimuse ja mina muudkui jooksku seda täitma.

Sellist bullshitti ja plära, 12:08, ei ole mõtet siia toppida. Igaüks võib sellist jampsi produtseerida. Kas teate, mida mina jällegi kuulsin ja nägin! Nimelt, et oli kolm head tuttavat, kes keegi ei vaktsineerinud, ütlesid, et neil on jõhkralt tugev immuunsüsteem, mida nad tugevdavad külmas vees ja küüslauluga, aga millegipärast läks nii, et kolme kuu jooksul jäid nad kõik kolm koroonasse, mille järel üks suri, teine vaagub siiamaani hinge ja kolmanda päästis kopsusiirdamine, mille tegi prof Tanel Laisaar. Kõlab ju vägevalt, kas pole, isegi ühe nime suutsin sisse susata! Vaat selliseid muinasjutte, nagu ütlesin, võib igaüks välja mõelda.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

12:20 nimetad juttu pläraks mis peaks lahendama kogu probleemi. Loomulikult surnud on surnud, kas varem või hiljem lähevad kõik seda teed. Küsimus on põhjuslikus seoses. Vaktsiini mahavaigitud kõrvalmõjus. Asi võetakse teemaks siis kui tegemist on noore tugeva päästeametnikuga aga elu teises pooles olijate puhul öeldakse lihtsalt, et su valik on kas eutanaasia loterii või lämbumine viiruse kätte. Nii on.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

11:06 "Kust tuleb väide et kogunemise järel on nakatumisnäitajad laes?"
Faktid:
Viimase 7 päeva keskmine nakatunute arv oli 23. oktoobril (suurel kogunemise päeval) - 1 425,6, 10 päeva hiljem 2. novembril 1817,9.
Haiglaravil 23. okt. 482 (neist intensiivravil 40), 10 päeva hiljem 2. novembril 614 (neist intensiivravil 53).
Allikas: https://www.terviseamet.ee/et/koroonaviirus/koroonaviiruse-andmestik

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

12:36 faktid - faktid on, aga seos on oletus, mitte fakt.
Ja üldse - on see spordi- või koroonablogi? Isiklik arvamus - lõpetada kõik piirangud ja sellega seoses ka sundus vaktsineerida - kes tahab, laku käia ja kes ei - kah ok. Küll looduslik valik oma töö teeb ja nii saab sest pandeemiajamast kõige paremini lahtu.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Täna on küsimus kolmandas doosis. Kui 3 doosi mahavaikitud terviseriskid on suuremad kui haiguse läbi põdemine siis nagu neil kes jaksavad sporti teha pole enam sellel lisalaksul pointi või?

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogile on tekkinud arvestatav konkurent infi jagamise osas https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/95302745/olukord-suusaradadel-kuhu-ja-millise-suusaga-saab-juba-soitma-minna

 
At 15:55, Anonymous sotside sabarakk said...

Kas te, lollid, mõtlete ka, millega see lõpeb, kui enam ei vaktsineerita?! Surnuaedadest tuleb puudus! Jah, kui mõned enam vaktsineerida ei taha, siis olgu - aga istugu ka kodus siis. Aga ei, siis nad tahavad ka ringi kablutada, nagu teised, aga kas kujutate ette, mis selle tagajärg on, kui kõik vaktsineerimatud ringi tuuseldavad?!
Vaktsineerimine on tõhusaim meede inimeste elu ja tervise säästmiseks. See ei ole absoluutne meede, nagu pole siin ilmas miski lõplik (peale surma), aga see on meede, mis kõigist annab kõige parema tulemuse. Sellega saaks konkureerida ainult see, kui keegi ei pista nina kodunt välja - mis ei ole võimalik ja millega vist ka tõepoolest keegi ei nõustuks.
Seepärast ongi EKRE jutt, et vaktsineerida pole vaja ja las igaüks teeb nii, nagu tahab, absoluutne jama. ma tahaks väga näha, kas nad ajaks seda juttu ka siis, kui oleksid valitsuses. Vaen kihla, et ei - meenutage EKRE karmi liini pandeemia alguses. Siis, kui inimeste elud sõltuvad sinu otsustest, lõpeb ka lolli ja süüdimatu jutu ajamine, nagu näeme. Praegu on neil muidugi hea plõksida ja igasugu Elviseid toetada.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

11 kuu jooksul on ravimiamet saanud teate 28 surma kohta, millest 15 esitasid arstid, 13 patsientide lähedased. Surmaga lõppenud teatiste puhul jäid patsiendid vanusevahemikku 56-97 (keskmine vanus 83,6), neil esinesid tõsised kaasuvad haigused, mis on koroona puhul raske kulu riskifaktoriks. https://www.err.ee/1608424289/11-kuuga-on-koroonavaktsiinidel-ilmnenud-238-korral-tosiseid-korvaltoimeid

 
At 16:24, Blogger Priit Pullerits said...

Neile, kes siin arvavad, et tõhustusdoosist pole kasu, vaid et pigem kahju:

https://tervis.postimees.ee/7400192/uuringus-selgus-milliste-vaktsiinide-tohustusdoosid-annavad-parima-kaitse#_ga=2.157482682.1857954497.1637572365-532792975.1608287490

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Sotside sabarakk lollakas mis see Ekre siia kuulub? Targad inimesed ei süsti endale solki sisse sinu aksioom ja tõde seisneb selles et "vaktsineerimine päästab elusid". Isegi kui Pulleritsu autoriteet toktor Merits seda ütles siis terve mõistus seda narrust tõeks ei tunnista. Kunagi oli "partei on meie tõde ja südametunnistus"

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Su link on Priit väga demagoogiline. Puuduvad numbrilised väärtused ja kõrvaltoimete analüüs.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame reaalseid numbreid https://public.flourish.studio/visualisation/2144103/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/2144103

Mida näeme? Näeme seda, et 43 nädal suri 416 inimest. 10 aasta keskmine on sel ajal 294 inimest ehk vahe on 124 inimest. Koroonasurma suri sel ajal 50 inimest. Tõhustusdoosid lähevad peale ja rahvast sureb 74 inimest enam kui 10 aasta keskmine ning koroonasurmad kokku. Mis järelduse teeme? Ainuke järeldus on numbrite pealt, et vaktsineeritud surevad tõhustusdooside abil rohkem kui koroonaga. Punkt.

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

14:09 „faktid on, aga seos on oletus, mitte fakt”.
Jah, nii on. Aga tõin selle näite meelega ilmestamaks igasugu „uhhuutajate” jama (viimane näide mitmete seas 17:01-lt).
Jah, keegi pole ilmselt põhjalikumalt uurinud selle jabura rahvakogunemise ja koroonahaigestumiste/-surmade tõusu seost. Et see tõus oli pärast kogunemist, on ju fakt.
Aga täpselt samamoodi üksikuid fakte ilma taustata esitades toimivad need kõva häälega nn inimõiguste eest seisjad, tähelepanu otsivad (pseudo)teadlased ja muud tegelased. Keegi neist ei paku välja midagi tõsiseltvõetavat ja asjalikku, et pandeemiaga seotud piirangutest lahti saada. Millised piirangud on hädavajalikud, millised võiksid olla karmimad ja millised leebenad, on omaette teema.
Lõpetuseks veel kord – faktil põhinev väide, et virtuaalmaailmas elavate tegelaste suurkogunemise tagajärjel tõusid nakatumis- ja teised sellega seotud näitajad lakke, ei ole tõestatud taustaga, aga see näide iseloomustab täpselt „isemõtlevate” tegelaste arusaamu ja käitumist.
10:49 ja 12:36

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

19:40 katsu oma kinnisideest lahti saada. "Keegi ei paku välja et pandeemiaga seotud piirangutest lahti saada".
Ei ole pandeemiat. Gripist on massihüsteeria piitsutamisega tehtud pandeemia. Järelikult kui seda EI OLE, siis pole vaja ka sellest lahti saada.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Ah, Tähtveres oli kena lumi, rajatraktor tuli küll peale lahkumist, seega tuli rahulikult paaristõukeid laduda ja jalgu stabiilsena hoida.
Hoiaks need isehakanud statistika/viroloogia/õigusteadlased mokka maas ja naudiks talve.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Selle rahvakogunemise ajal olid näitajad tõusmas või laes Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias jms. Hurjutati, et miks me ei ole nii mõistlikud kui taanlased või norralased. Täna on Eestis-Lätis jm laine tagasi tõmmanud, aga Lääne-Eurooplased saavad seninägematut vatti. Koroonalaine oli üle Ida-Euroopa, juhuslikult toimus Tallinnas samal ajal rahvakogunemine.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge mitteuhhuud, see aasta sureb Eestis 3000 inimest rohkem kui mullu. So 1/5 ehk 20 prossa enam. Mis pandeemia seda vaksitud massi maha niidab?

 
At 22:13, Blogger Hardi said...

Tere, ma küll ei tea kuidas te nüüd sellesse suhtute, et ma siia teie olulise teema vahele oma muud jutu postitan, aga tahtsin teada anda, et ma postitasin enda blogisse jutu õmblusmasinaga ratta riiete parandamise kohta. Se pole küll õpetus sellest, kuidas seda õigesti teha, vaid lihtsalt minu kogemus sellest, et kuidas ma olen neid parandanud. Aga et võibolla pakub kellegile huvi. Mul on jäänud mulje, et sageli inimesed arvavad, et ega slliseid venivast kangast asju ei saagi ültse tavalise õmblusmasinaga parandada. Soovisin näidata, et saab.. (Kuigi minul se päris perfektselt pole veel õnnestunud.)
Et juhul kui keegi arvab et se teda huvitada võiks. Siis vaatamata sellele, et ma õigekirjast ja grammatikast mitte midagi ei tea. Pakun lahkelt oma blogisse seda lugema. :)

Covidi vastu vaksineerimise kohta ütlen sedasi, et mul on esimesetüübi diabeet ja olen loomulikult vaktsineeritud ja küllap ma lasen selle kolmanda süsti ka teha kui arstid mulle seda soovitavad. ;)

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Hardi panid libedaga käna või, ise ikka korras, käbarad liiguvad, tervis suurepärane?

 
At 23:56, Blogger Hardi said...

Ei pannud käna, lihtsalt tuli tuju ja kirjutasin blogi. Ma ei ole päris kaua libedaga käna käinud. Viimati oli kui panin ette swalbe maraton winter kummi ja taha selle parema suomy tyre w240 või mis ta on. Saabast ei saant pedaali küljest lahti. Nüüd on mul mõlemad soome kummid. Pedaalidel on üks pool clipless ja teinepool platvorm. Saapa all klots on sh56.. need on need mis igas suunas lahti tulevad. Pole enam käna käinud. Ma ei tea miks ma sh51 klotsidega vahel vasakut jalga lahti ei saanud. Parema võtsin lahti ära ja vasak ei tulnud, kuidagi kiilus kinni. Mitu aastat sõitsin nondega aga probleem läks ainult hullemaks. Ei aidanud uued kulumata pedaalid ega miski. Aga nüüd on hea kui väga kardan, siis kasutan platworm poolt.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Tead vana pasa lappimine ei too klikke. Kui tähelepanu soovid siis ära lapi ja tee auke juurde. Vanad kaltsud, ei peaks kahju olema.

 
At 08:05, Anonymous Anonüümne said...

to 17:01 -
liigsurmade arv on suurem (ilma koroonasurmade arvestuseta) selle pärast, et teise ilma lähevad ka need, keda muidu oleks saanud ravida, kuid antivaxerid ja koroonaeitajad on nende kohad haiglates ära võtnud!
Lihtne.

 
At 09:06, Blogger Priit Pullerits said...

Tänased panused:

https://leht.postimees.ee/7400776/liina-kersna-ma-ei-ole-tulnud-selleks-et-kaia-mooda-seinaaari#_ga=2.120688776.1857954497.1637572365-532792975.1608287490

https://sport.postimees.ee/7400833/eesti-suusataja-paastab-kaljumaestiku-popis-suusakuurordis-viga-saanud-hadalisi#_ga=2.153851576.1857954497.1637572365-532792975.1608287490

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

8:05 see on sinu propagandavaade. Arstid ei teinud see aasta tiraazi. Kõik hädalised said ravi. Kokku tõmmati tegevustelt mis ei ohustanud elusid. Sinu teooria järgi võiks koroonaravi haiglates lõpetada ja tähelepanu pöörata ainult vaksitud haigete ravile ning kokkuvõttes oleks suremus samas suurusjärgus. Lihtsalt koroonakaid sureks rohkem ja vaksitud jääksid elama. Saad ju isegi aru, et su labane mõte ei klapi reaalelu numbritega.

 
At 10:19, Blogger Hardi said...

to 00:12 Ma suurima heameelega loobun teie tähelepanust ja klikkidest. Mu paigatud püksid ei vääri teid.

Ma olen koi ja täi. Külastan seda blogi ka ainult sellepärast, et ABP ikoon browseri üleval paremas nurgas, ei näita mitte ühtegi numbrit. Ja ei tule ka ühtegi teadet ette, mis ütleks, et kustutsage reklaamitõrje tarkvara oma arvutist ;)

PS. Et mitte kiiga halva ja ühiskonnale koormava inimesena paista, siis ma igaksjuhuks märgin ära, et Postimehe paberlehte ma ikka loen natuke, kuigi reklaamid jätan vahele. Muidu järsku saan administraatori poolt bänni, et mutkui loen tasuta ja raiskan teiste aega, aga ajakirjanikule tema töö eest maksta ei ihna.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Hardi. Õmblemine on naiste töö. See siin ikka meesteblogi. Kui sa oma püksid ribastad siis demo parem seda kuidas mehed seda lapivad. Kuskil müüakse miskeid mäkaivari lappe, et paned peale, surud kuuma triikrauaga ja voilaa, püksid nagu uued. Vot sellest kirjuta, siis saad klikke.

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Parandus Priidule: kallis kolleeg Tanel ei ole professor, vaid vana nimega dotsent, uue nimega kaasprofessor.

 
At 12:42, Blogger Hardi said...

10:51 Mul triikrauda pole, mul triigib selg, aga minul se nii kuumaks ei lähe, et mingi lapi, või paiga kuhugi saaks sulatatud. Vanasti küll mehed nõelusid oma sokke ja parandasid pükse. Ja osavamad oskasid isegi õmblusmasinaga õmmelda. Mina isegi oskasin õmblusmasinat parandada. Vana roostes masina tegin korda. Uhasin kamassi õli vahele ja peksin suure sepahaamrig osad liikuma. Sai õmmelda küll.
Ma juba mingi 15 aastaselt hakkasin ise oma pükse paikama ja parandama. Mitte küll ratta pükse selliseid asju siis veel polnud, aga need mida maal olles kandsin. Kalifee püksid olid tollal mille õmblusi pidi koguaeg õmblema rebenesid katki. Kunst materjaalist kangas.. Punkarid kandsid selliseid vist. Minuarust olid nad lihtsalt mugavad ja ägedad ka. Palju õunu mahtus taskusse. Mis mees se on kes ise oma pükse lapida ei oska. Kui mul uued sokid otsa lõppevad, küll ma siis nõelun oma vanad ära. Kindaid ma koguaeg pean nõeluma.

 
At 12:59, Anonymous MargusM said...

Vaat eibsaa ma aru meestest kelle jaoks on nii lihtne tegevus kui nööbi õmblemine, soki või riiete parandamine "naiste töö". Kuidas te küll sõjaväest niimoodi läbi tulite? Ikka maru mugav on see tänapäeva meeste elu, äpid ja jupid teevad kõik ette ja taha ära..

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Otoot. Naistele meeldivad just need kel püksid ribadeks, nahal mitmeid vanu vanu arme liiglihaga. Selleks, et mutid neid arme kiiresti märkaksid, tuleb tähelepanu osavalt neile suunata. Armilistest kohtadest tuleb püksid ribastada, seda võib teha ka kääride ja habemeajamistarvikute abil. Mehel ikka habe kasvab ju. Nii skoorid.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei usu, et naistele mingi pangaröövli lõustaga kolumats meeldib, kes peatudes rattapedaalilt jalga lahti ei saa ning seetõttu ümber kukub ja armi saab. Kindlam on terve püksipersega ringi vändata, kenad puhtad erksa värvi ja väljamaa firmakirjadega liibukad seljas. Vähemalt paaritonnine velo all, soovitavalt Itaalia või Šveitsi kultustootjailt. Laitmatu sõidutehnikaga, nii et klippide klõpsud suisa paitavad kõrvu. Too on pigem reaalsus.
Hardi on muidugi täitsamees, vaxxitud ja hätta ei jää. Kas lp Hardi on mõelnud talvel ka suusatamisele?

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, püks peaks olema uus liibuv ja kirjadega, sellise parandamine tõmbab skoori alla. Kui aga skoorida soovid siis tõmbad muskliga püksid lõhki ja küünistad kintsu verele enne tibiga kohtumist. Kindlasti jääd meelde. Palud telefoni, et abi järele helistada aga kõllad oma taskus olevale telole. Saad numbri nagu muuseas kätte. Pärast skoorid.

 
At 16:09, Blogger Andres P said...

Kiidan Hardi tegevuse heaks. Mees peab suutma ikka oma varustust hooldada ja vajadusel parandada. Iga väikese augu või hargnemise pärast taas sajaseid luhvtitada on mittesäästlik igas võtmes.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd tahaks küll Priidu kommentaari Andres P jõulisele avaldusele saada. Ja mitu km suuska tänaseks tehtud liiukasõpradel?

 
At 20:13, Blogger Hardi said...

15:40 Kunagi mul olid metsamehe suusad, puust, vene omad. Lesnõi oli peale kirjutatu. Dünamo poest Tartus ostsin. Ei teadnud kuidas neid õigesti ette valmistada, või määrida. Oli mingi suusa tõrv tuubi sees. Venekeelne jutt vist oli peal. Ei teadnud milleks se on või kuidas seda kasutada. Mõtlesime ja uurisime vanema vennaga seda tuubi ja selle sisu, aga mõnest venekeelsest sõnast me aru ei saanud. Lõpuks määrisime oma suusad sellega alt kokku ja kuumutasime lõkke kohal. Ei tea kas se oli õige viis seda kasutada, või mitte. Mõtlesime, et vast se on selleks et suusk ära ei mädaneks või ei kuluks nii kiiresti. Pärast hõõrusin küünlaga, ja tegelikult oli väga hea sõita. Libises minujaoks piisavalt hästi.
Nende tänapäevaste ülilibedate plastik suuskadega pole proovinud. Ja ilmselt ei proovi kah. Nagunii käin kohe persili.
Olen kunagi mõelnud küll, et ostaks jälle mõned laiad matkasuusad, et Annelinnast väga kaugele maale minna pole. Aga mõtteks se on jäänudki. Ega se luunja maastik väga ei kutsu ka. Pangodi kant, kus ma lapsena kelgutasin ja suusatasin oli ikka hoopis midagi muud.
Ja mu vennal maal on laiad suusad ja ta oli hädas, et sõitis omale ilusad rajad sisse, aga naabrid ronisid oma kitsaste suuskadega peale ja rikkusid kohe ära. Ja nii korduvalt. Laiia suusaga enam sõita ei saanud.
Aga muidu mulle meeldis just metsas sõita ja avastada. Talvel kui on paks lumi, pääsed laiade metsamehe suuskadega, ka sellistesse kohtadesse kuhu suvel ei viitsi ilmaski ronida.. Üle soiste mätlike kohtade, tühermaade.. Aga kas nüüd selliseid ilusaid kohti enam ongi alles.. Päris paks lumi peab vist olema, et üle juurimisadraga ülesküntud raiesmiku saaks sõita?

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, Dünamo poest sai kõik vajaliku. Mu isa tõrvas lumelaudu gaasipliita tulel, sai kah tehtud.
Blogiperemees on vahepeal uue postituse üles pannud, aga lp Hardi, ütle seal ka sõna sekka, mis sa noist noortest naistest arvad, kes meid valitsevad.

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

Vana sa Hardi oled, kas juurikas veel kikki ka läheb kui lumel kena suusatajannat näed?

 

Postita kommentaar

<< Esileht