neljapäev, november 18, 2021

Pullerits: Kas nüüd on aeg tõsiselt võitlusse minna?

Mõni võis ju arvata, et mu intervjuud professor Andres Meritsa ja professor Peep Talvinguga on äkki juhuslikku laadi, et anda väärikate ja tarkade meeste teadmiste ja kogemuste abil vastulöök igasugu uhuu-inimestele, nii koroonaeitajatele kui vaktsiinivastastele, ning sellele midagi ei järgne.

Järgneb küll.

Nädala algul, olles näinud möödunud nädalal ERRis telelõiku mingitest illegaalsetest migrantidest, kes väitsid, et kulutasid Euroopasse tulekuks 9000 dollarit ja loetlesid terve hulga Lääne-Euroopa riike, kuhu nad tahakas edasi minna (nagu oleks Euroopa mingi rootsi laud, kust valid, mida tahad), kirjutasin Eesti ajakirjanikele: „Palun enam mitte ühtegi intervjuud nendega, kes on kogunenud Euroopa välispiirile, et seda rünnata; või on selle ületanud. Nende ise endale tekitatud väidetavate ebameeldivuste edastamine on just see konks/sööt, mille Lukašenko on välja heitnud, et see alla neelataks. Kui on himu piirilt midagi vahendada, siis palun lugusid vapratest Poola piirivalvuritest ja sõjaväelastest, kes praegu ennastsalgavalt Euroopat kaitsevad. Nemad on meie tõelised kangelased!”

Hiljem, kui mõned tulid küsima, miks ma konflikti ühte poolt, migrante, alla tahan suruda, küsisin vastu, kes on tegelikult allasurutud teine pool. Vastasin: „Kus siis on [meediakajastustes] konflikti teine pool, Poola vapper sõdur/piirivalvur? See pool on ju absoluutselt puudu! Mida piiri kaitsev poolakas arvab, kuidas tema end tunneb, et peab sissetungijate ärahoidmiseks ööd ja päevad jahedas valvet pidama, sellal kui ta naine ja lapsed riigi teises otsas peavad isata hakkama saama ja muretsema, ega temaga midagi juhtu? Vaat see huvitab mind, mitte seaduserikkujate teater!”

Nn Twitteri avangard läks sellest mõistagi leili ja pöördesse. Mul kama kaks, mis nad arvavad ja marutavad. Mina olen oma sõna öelnud ja punkt.

Aga jah, see, nagu mainitud, oli alles algus.

Eile sai minult oma osa Kaja Kallase saamatu valitsus.

Täna saavad minu küsimuste abil ja kriminoloogia professori Jüri Saare vastuste kaudu oma osa need sinisilmsed maailmapäästjad, kel peaks tekkima kiusatus minna oma abi pakkuma sinna, kus see pole nende asi – olgu nad aegsasti hoiatatud, mida illegaalsete migrantide kas või heasüdamlik ja süüdimatu aitamine kaasa võib tuua. Karmid karistused.

Mehed, aeg on käised üles käärida ja võitlusse asuda. Passiivselt kõrvalseisjad ehk ükskõiksed on võrdväärsed isamaa reeturitega, rääkimata neist, kes vastu hakkavad – nemad on vaenlased. Ja neid ei ole sugugi vähe. Nii et võitlus alaku!

Foto 1: Poolakad kaitsmas oma kodumaa piiri vastu Valgevenet. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Viimane aeg on Euroopas kuulutada, et nüüd oleme kõik poolakad. Foto autor: SOPA Images via ZUMA Press Wire / Scanpix

29 Kommentaarid:

At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Eilne seisukoht oli hea ja selge. Tänane intekas oli üks paras udu. Eesti keelse öeldes sulaselge jama, mille sihtgrupp pole PM-i lugeja.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Mul oli hea lugeda blogipidaja Facebookist selget sõnumit. Ma olen istunud kunagi ammu Pulleritsu loengutes. Olgugi, et pole ma ajakirjanik, andis ta edasi need väärtused, mis peaks kehtima heas ajakirjanduses. Kui ma täna vaatan Eesti ajakirjandust, Pulleritsu endisi õpilasi ja laiemat avalikkust üldisemalt, siis nendest väärtustest hoolivad ajakirjandusväljal Pullerits, Piirsalu, Salu, äkki mõni üksik kuskil veel ja enamasti on teised hoolijad, kes ise ajakirjanikud ega suhtekorraldajad ei ole. Ka seal Priidu seinal on näha pehmemat sorti katse Priitu hakata tühistama, vihjates, et õppejõuks ta ei sobi, millele vanameister paneb kõva litaka vastu. Kui me vaatame selle vihjaja suhet Priiduga, siis me näeme siit isiklikku viha, sest Priit valgustas temaga seotud maksumaksja raha arutut raiskamist.

Kui "AK" lasi eetrisse nutulaulu raskustes migrantidest, oli minu esimene küsimus, kuidas ta nendele ligi sai. Kas võttegrupp ise läks sinna, viis näiteks mõne vasakpoolse abiorganisatsiooni kommunikatsiooniinimene või Lukashenko režiimi alam? Patust puhas pole ka Pulleritsu tööandja, kes teeb härdaid lugusid mingitest kurjategijate aitajatest. Ajakirjanik ei tohiks olla euroliberaalne politruk.

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh heade sõnade eest, lp 15:00.
Jah, see, kes mind tühistada üritavalt ründas oli presindet Kaljulaiu endine pressisekretär Taavi Linnamäe, kes küsis, kas mu üleskutse mitte kajastada migrante, vaid Pool sõdureid on ka ajakirjandusõppejõu hr Pulleritsu seisukoht ja sellist käsitlust ajakirjanduse rollist pean vajalikuks ka õpetada ülikoolis või on see lihtsalt kodanik Pulleritsu arvamusavaldus.
Vastasin:
Taavi Linnamäe, mina, erinevalt siis ilmselt suhtekorraldajatest, kellel selline küsimus tekib, ei ole lõhestunud, kahestunud ega mitmepalgeline inimene. Räägin alati ausalt ja otse seda, mida mõtlen, ja ei häbene oma tegelikke mõtteid jagada ka teistega.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Tralla mitmeid kordi rahulikult ent järjekindlalt küsitud küsimus välisministrile "Millest Lukasenko ja Merkel omavahel vestlesid?", ja mida ka muidu Tralla suhtes kriitiline PP tunnustas, selle küsimuse vastust - presidendina tunnustamist ja sanktsioonide lõpetamist - oli paljudes välismeedia artiklites kasutatud.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Tralli küsis tõesti agressiivselt õiget asja , aga kas ta ei tulnud mõttele et ega Liimetsale ju kõike ka ette kantud. Aga frau kõne oli sigaduse tipp.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Frau näitas selgelt kes on karja boss. Järgmine küsimus on, et kui toimuvad intsidendid siis kuidas neid lahendada kui riigil pole bossi kellega oleks sobilik pläkutada? Kellegiga ju peab rääkima, isegi kui tegemist on isehakanud kindralkuberneriga kelle dirigendikepi järgi kalinkat lastakse. See, et riigis on näilist demokraatiat puudulikult ei anna ju teistele õigust tummahammastena esineda ja ainult kehakeeles diskuteerida. See viib paratamatult füüsilise kontaktini.

 
At 22:07, Anonymous Head raketiväe päeva said...

Ülejäänutele head meestepäeva!

Selle peale võtame!

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Valitsuse tegevuse valelikkust on väga lihtne tõestada. Selleks piisab üheainsa küsimuse esitamisest ja sellele ausalt vastamisest. Nimelt, kui valitsus ei võimalda avalikust elust osa võtta ei (a) vaktsineerimata inimestel, kes on koroonahaiguse läbi põdenud ja kel on parem immuunsus kui vaktsineeritutel, ega ka (b) vaktsineerimata inimestel, kes on PCR-testiga tõestanud oma nakkusohutust, aga samas lubab pea igasuguste piiranguteta avalikust elust osa võtta inimestel, kes on lasknud endale koroonavaktsiine süstida, ent kes ei ole mitte kuidagi oma nakkusohutust tõestanud, siis kas selline tegevus teenib pigem nakkuse leviku peatamise huvi või vaktsiinitootjate kasumi maksimeerimise huvi? Küsigem see lihtne küsimus ja vastakem sellele ausalt. Midagi enamat ei olegi tarvis mõistmaks, et valitsus peaks viivitamatult tagasi astum

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Poliitiku olemuse reetis kunagi ära Ansipi ütlus kui see on kriis, siis sellises kriisis ma tahangi elada.Haiged inimesed keerutavad peas ainult selliseid mõtteid.Iga loll saab aru ,et neil on selles kriisi palju lihtsam hakkama saada.Ajad mingit ühte jura päevad läbi ,mõtlema ei pea ja pappi tuleb.

 
At 13:35, Blogger Priit Pullerits said...

Vaadake, mis toimub tegelikult Eesti ja Venemaa piiri lähedal!

https://www.postimees.ee/7389959/piiril-on-nii-vaikne-kas-vaikus-enne-tormi

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Mehed teeme õige testi ka!
AKT A: Rootsis ei ole valitsus kordagi sundinud ühtegi kohvikut ega restorani kelleltki vaktsiinipassi küsima ega nõudnud, et teenindada võib vaid inimesi, kel on vaktsiinipass ette näidata. Eestis kehtib vastav nõue juba mitmeid kuid ja seda jõustatakse politsei abil innukalt.
FAKT B: Rootsis ei ole valitsus kordagi inimestelt karistuse ähvardusel nõudnud, et kaubanduskeskustes peab maski kandma. Eestis kehtib vastav nõue juba mitmeid kuid ja seda jõustatakse politsei abil innukalt.
FAKT C: Rootsis on koroonaviiruse levikuga lood väga palju paremini kui Eestis – Reutersi andmetel on seal viimase seitsme päevaga tuvastatud nakatumiste hulk 100 000 inimese kohta 59, Eestis aga on vastav number 441.
KÜSIMUS: kas karistuse ähvardusel inimeste kohustamine kaubanduskeskustes maski kandmisele ning kohvikute ja restoranide kohustamine sellele, et teenindada võib vaid koroonapassiga isikuid, on viiruse levikuga põhjuslikus seoses?
(Õige vastuse äraarvamiseks peaks piisama IQ-tasemest 80.)

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis PP arstist vend Rootsis arvab, kumb strateegia on parem? Mis PP arvab?

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Joondume ikka Aadu sünnimaa järgi. Taolise verevaese ja ebaloogilise testi koostaja jooksku Rootsi(s). Rootsi oma lase-minna-lähenemisega pandeemia alguses tegi tast Põhjamaade musta lamba, isegi Eesti on koroonasurmade arvult miljoni elaniku kohta paremini hakkama saanud.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Austraalias kutsuvad vaktsiinivastased valitsust ja piirangute pooldajaid "right wing biggots", ise end täis söönud ja pead vikerkaarevärvi värvinud. Spartalased ja käod on valinud endale huvitava seltskonna. Olete vaktsiinivastase homoteerulli alla jäänud :P

 
At 00:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Huvitav, Kui moraalitu ja elajalik närakas peab olema, et ajada avalikult sellist juttu nagu kõrgelt haritud Velli Parts, Margit sutrop ja veel mõned seltsimehed kommunistlikust Hiinas. pistke oma krdi vaksiinid endale psse ja kolige oma koroonaga kuu peale! Kes iganes räägib vaktsineerimisest kui solidaarsuskohustusest, sisuliselt eitab vaktsineerimisvabaduse põhimõtet. Mitte kellelgi ei ole mitte kunagi mitte mingit kohustust lasta endale mingeid preparaate süstida. Punkt.
Medikamente tuleb manustada üksnes isikliku otsusena ja lähtuvalt isiklikust tervislikust vajadusest, mitte kellegi survel või sunnil mingi väidetava ühiskondliku solidaarsuskohustuse tõttu.
Tõesõna, jutt enesele vaktsiinide süstida laskmisest kui solidaarsuskohustusest on sama mõistusevastane kui oleks jutt laste saamisest kui solidaarsuskohustusest. Mõelgem sellele.
Mida ütleksime samast väärastunud hoiakust lähtudes näiteks inimeste kohta, kes on juba 30-aastased, aga pole ikka veel täitnud oma “solidaarsuskohustust” ühiskonna ees — “kohustust” toota uusi maksumaksjaid, kes peavad ülal haiglavõrku ja loovad muid ühiskondlikke hüvesid?
Mil moel peaks hakkama neid meedia abil ja valitsuse liikmete suu läbi hurjutama, survestama, häbimärgistama, karistama? Millised hüved tuleks neilt ära võtta? Kust tuleks nad vallandada? Kuidas tuleks teha nii, et nad tunneksid end meie ühiskonnas võimalikult halvasti, paariatena?
Kõlab absurdselt? Jah, muidugi. Aga jutt vaktsineerimisest kui solidaarsuskohustusest pole sugugi vähem absurdne. Erinevus seisneb selles, et üht positsiooni surutakse inimestele massiivse propagandaga hommikust õhtuni näkku, teist mitte.

 
At 00:58, Anonymous Anonüümne said...

Hea kommentaar hr Kägu. Pullerits kustutab selle muidugi hommikul ära,sest tema on samuti selle saatanliku süsteemi kannupoiss.

 
At 07:38, Anonymous sotside sabarakk said...

Kägu võib siin kisada, kui palju tahab, aga Austria näitab Euroopa südames, mis ees ootab:

https://www.err.ee/1608408656/austrias-hakkab-veebruarist-kehtima-kaigile-vaktsineerimise-kohustus

Saab Kägugi oma süsti kätte, kui meie seas elada tahab. Või koligu ise kuu peale.

 
At 09:29, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu, te olete nii tüütu! Miks ta käite siin oma koroonateemal räuskamas? Kust te näete, et see on koroonablogi? See on spordiblogi, mitte teie kibestumuse ja viha tribüün. Minge ikka sinna, kus teie suur mõttekaaslane Meeli Lepson laineid lööb - aga jah, teis ei ole isegi nii palju mehisust, et ausalt ja kartmatult oma nime ja näoga esineda, nagu Lepson:

https://sobranna.postimees.ee/7390056/tervisekeskuses-protestiv-meeli-lepson-meditsiinitootajatele-midagi-te-siin-ei-tee-istute-ainult-tagumikke-laiaks#_ga=2.58177773.697299711.1637327582-532792975.1608287490

Tolle loo lõpp on väga hea:

Kutsutud turvamees oli Lepsoniga konkreetne ja napisõnaline. Naise soovile mõnd paberit näha vastas turvamees lühidalt: «Tualetis on meil paberit.» Pärast seda katkestas Lepson filmimise.

Aga nii palju küll, jah, et edaspidi kustutan kõik koroonateemal kirgi ülespiitsutavad kommentaarid.

 
At 09:31, Blogger Priit Pullerits said...

...ajage mujal on propagandat, mitte minu blogis.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Ära karda Pullerits. Ja ära ole Kingo.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

@9:29 Kägu ei räuska, vaid reageeris eelnevatele räuskajatele.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida rohkem see kägu siin kukub seda lollema mulje endast jätab. Paar nädalat tagasi alles soovitas siin koroonat ravida tööstusliku valgendi lahuse (nn MMS) ja coca colaga. Ühes varasemas artikli kommentaariumis seletas, et koroonasse nakkumine sõltub mingitest võnkesagedustest jms jama. Kõik oma teadmised ammutab "oma peaga mõeldes" mingitest juutuubi ja feissari videotest ja artiklitest, kus need on postitanud peamiselt samasugused "eluülikooliga" tarkpead nagu ta ise ja samas siunab kõrgharidusega meedikuid.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

To 14:40 Pulleritsu jaoks on kõik räuskajad, kes ei lipitse tema ja ta variserist libateadlaste ees. Pullerits pole kunagi sallinud mõtlemisvõimalisi ja loogikat omavaid inimesi. Kõik tema lemmik õpilasedki on olnud sõgedad tuupuritest käsutäitjad.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

To 14:56 Kontrollisin sportlikust huvist viimaseid teemasid. Fakt on, et Kägu pole kunagi soovitanud MMS i ja Coca-colaga covidit ravida. Pealegi MMS ei ole tööstuslik valgendi! Aga tubli üritus ikka. Määgige samas taktis edasi ,saate Pulleritsult kiita.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Rääkides tarkusest ja lollusest, siis iga meditsiini õppinud inimene teab, et viiruse osakesed on üliväikesed ja mitte üksi mehaaniline filter ei suuda neid kinni püüda. Selle on välja öelnud kõik teadlased ja arstid üle maailma. Ometi mängib enamus maailma elanikest igapäevaselt lolli ja kannab mingit närust nartsu näo ees. Mitte lihtsalt kannab vaid kuidas veel kannab. Ainult pururumal inimene, ei mõista, et sealt samast saavadki alguse, kõik need kopsu ja teiste hingamisteede haigused. Haiglad saavad tööd, arstid leiba ja sita süstimine inimestesse jätkub ning inimkond jääb järjest haigemaks

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Võin ju siit eemal olla ja mitte kommenteerida, aga mida see muudab? Igal pool käib ainult üks käärimine ja jagelemine. Katsume natukenegi näha sellest haigusest kaugemale. Haigused on alati olnud, alati on keegi surnud jne. Vahel on haiguse puhangud suuremad vahel väiksemad. Surmad on ka paratamatud. Inimene lihtsalt ei suuda paljusid asju siin planeedil kontrollida, kuigi tahaks. Palju hullem, on see, et üha enam inimesi on selle pandeemia kestel kaotanud oma inimlikuse! Juba valitsuse tasandil käib ainult üks jonnimine. Üks teist isegi mitte ei soovita kuulata, mõistmine ja arusaamine on ilmvõimatu. Kurb on, et paljud muidu arukad inimesed ei taha mõista, et meiega manipuleeritakse, meie kõigiga. Erinevaid inimgruppe just nagu ässitatakse üksteise vastu. Nagu sellest kõigist veel vähe oleks lisanduvad siia nüüd veel need nn pagulased. Mõne aasta tagusest olukorrast, kus "helgemad pead" tümitasid vähem halgemaid selle eest, et need ei suutunud aru saada, kui vajalikud on need pagulased kogu euroopale on oleme nüüd jõudnud sootuks teise äärmuseni. Olukord, kus üha enam inimesi käitub nagu paavianid, viib varem või hiljem suure sõjani. Tegelikult on see sõda juba alanud.Tõnis Mägi ütleb, et inimesed võtke ometi aru pähe. Hr Pullerits, mida teie näiteks loodate sellest sõjast saada või võita? Palju paremini ja põhjalikumalt on need mõtted siia kirja pannud üks loodusterapeut. Tasub tutvuda ja mõelda.
https://www.telegram.ee/arvamus/merle-martinson-koroonaga-koos-leviv-mustvalge-maailmapilt-pohjustab-sojakat-vastandumist?fbclid=IwAR1_neUsOHHBu0gEXLJsRn2_l3DiYNP4xjc2fB5atbCd40Rk_2XKBCpZXMU

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Koroonakriis näitab ühiskonna tugevust. Näitab seda, kuidas rahvas reageerib olukorrale, juhtidele ja tervisekriisi puhul meedikute juhistele kriis ületada. Nagu näha, tulemused on nadid, suur hulk eitab nii juhtide kui ka ekspertide arvamusi ja otsuseid. Niisamuti saab olema ka teiste kriisidega. Kui vaenlane tuleb üle Eesti piiri ja juhid kutsuvad võõrale vastu seisma, siis leidub arvestatav hulk valeinfo levitajaid ja õõnestajaid, kes kukuvad, et vastupidi, üle piiri tulevad vabastajad, kukutatakse vaid fašistlik eliit.
Lugege, kuidas 16:53 pöörab PP artikli sõjaõhutuseks! Ja vaadake milliseid allikaid lingib. Taolisi lontruseid saame näha kõikide kriiside aegu.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

20:22 fašistlik eliit tulebki kukutada koos selle ustavate kannupoistega. Arvad et rahvas on loll? Rahvas teab väga hästi kes on kes ja mis toimub.

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

Oh lollust küll!

 

Postita kommentaar

<< Esileht